login |

Shark Tank: kezdett a 9. évad

2017. 10. 12. 14:45 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, reality,

Az elmúlt években az alábbi idézetet bevágása is elég lett volna a Shark Tank-es írásokhoz, hiszen a színvonal szinte végig egyenletes volt, a szórakozási faktor pedig kiemelkedő. Most viszont nem ez a helyzet. Az S9 premierje szörnyűre sikeredett, még véletlenül sem ajánlanám új nézőnek, mert félek, hogy nem látná benne azt, hogy miért is annyira jó az ST.

Azt hittem, hogy minden évben ugyanazt írhatom le a Shark Tank-ről, mint már oly sokszor, hogy 10/10, kötelező, stb. Mert tényleg ez az a “sorozat” (egyébként) reality, ami az első perctől az utolsóig szinte mindig leköt. Szóval ismétlésképpen itt van pár, tippre igen redundáns kritika: 1. évad2. évad3. évad4. évad5. évad6. évad7. évad8. évad.

És a röhej az, hogy az ABC a hivatalosan 9×04-ként számon tartott részt hozta előre, hogy ezzel kezdje a szezont, szóval teljesen tudatos döntés volt ez az… izé. Mindegy, aki meg akar nézni egy részt, az válasszon egy random korábbit, mert a Shark Tank epizodikus valóságshow. Míg például egy Survivor-t bármelyik évaddal el lehet kezdeni (de csakis az első résszel), addig itt minden egyes epizód külön áll, akár a 4×13-mal is lehet indítani.

A szellemi párbaj, és a cápák gondolkodásmódja viszi előre számomra ezt az üzlet reality-t, de a premierben még ez is hiányzott, és nem csak azért, mert Kevin O’Leary helyére szerencsétlen Richard Branson jött be vendégeskedni. (Emlékszem, a junkie pályafutásom elején a Donald Trump-féle The Apprentice sikerét Branson és Cuban is saját valóságshow-val próbálta meglovagolni, de mind a The Rebel Billionaire a FOX-on, mind pedig The Benefactor az ABC-n elég nagy bukta volt. Mindkettőt azért néztem.)

A bajok már az elején kezdődtek, egy gyerek jelentkezővel és sok gügyögéssel meg csupafog anyuval, hogy egy új néző még véletlenül se vehesse komolyan a műsort, és már itt úgy tűnt, hogy nem szerencsés egy összevissza jótékonykodó milliárdost a cápák közé ültetni, mert mindenkinek odaad mindent. (Ráadásul még Branson gyerekkorát is előszedték erőltetetten üzleti tárgyalás közben, hogy később egy profilt is kapjon.)

Később is maradt ez a trend, Branson mindenkihez hozzá akarta vágni a kért pénzt (oké, hol az összeget, hol a százalékot azért változtatta), miközben egy csomó elrettentő, teátrális marhaságot láthattunk, ld. az ágyban való heverés túlzásba vivése, meg a wakeboard kipróbálása (ezek a székből felállós részek máskor is általában kínosak), a vizezés pedig végképp szánalmasan erőltetett volt. Ez nem az a Shark Tank.

Kár ezért a kezdésért, pedig a végére, a koreai csajnál elég komolyan bedurvultak (Marc Cuban és a golddigger), de aztán jött itt is a jóságos Branson… Azért mindenesetre jár a pacsi, hogy beszéltek arról, hogy ma már sokan csak reklámplatformnak használják a műsort.

A 9×02-re még nem is tudtam rávenni magam, ahogy nézem, abban Rohan Oza az újonc, az eheti részben pedig Alex Rodriguez lesz, akit nem írok le előre, de amikor láttam, hogy Bethenny Frankel is vendégcápa lesz, akkor végképp legyintettem, hogy az ABC lement kutyába.

Egyébként érdekes, hogy mennyire az amerikai változatra állt rá az agyam, pedig nyáron nem csak az angol (meg talán a kanadai?) Dragon’s Den új szezonja indult el, hanem volt ausztrál Shark Tank, és nagyon kíváncsi voltam, hogy az milyen, de egy rész után lazán elkaszáltam, mert annyira erőltetett és mesterkélt volt, ráadásul semmi érdekeset nem találtam benne, főleg, hogy volt amire mindenki simán megadta volna a pénzt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz