login |

Survivor – 35×03: I’m not a perfect person

2017. 10. 12. 16:15 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, csak megemberelte magát a Survivor, és ezt kábé féltávon állapítottam meg, tehát nem a kiszavazás fényében, ami felőlem bárhogy zárulhatott volna. Most jutottam el én legalábbis arra a pontra, hogy megvannak a játékosok, a viszonyok, a kapcsolati háló, vagyis minden, ami kell a szezon élvezetéhez.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Patrick esett ki.

Egyrészt örültem, másrészt meglepett, de mondom, nem a blindside miatt tetszett nekem a rész. Bár kíváncsi leszek, hogy indokolják a dolgot a hustler-ök, hiszen elég merész döntés volt kidobni a valóban kiszámíthatatlan, és érthetetlen módon elvarázsolt srácot (a reakciója a tribal-ön arra, hogy nincs a vetélytársának idol-ja, elég WTF volt). Jól be is sérült a végén, az egészet 100% fun-nak gondolta, és most lecsapott rá a valóság. (Pont illett volna a magyar változatba.)

You guys are awful.

Tippre sejtik a játékosok, hogy vagy két törzs lesz belőlük nemsokára, vagy megkeverik őket – nem nézek előzetest, szóval nem tudom, mi várható, de azért mostanság szoktak effélét meglépni a készítők, kivéve, amikor direkt trollkodnak az elvárásokkal, márpedig ilyenre is láttunk már példát korábban. A lényeg, hogy így több esélyük lehet.

Most mindenesetre a Pirosak egységesnek tűnnek, ha szét is szórják őket, talán együtt fognak maradni (ha már kisebbségben maradtak, akkor tartsanak össze), és ez a másik két törzsre nem nagyon mondható el.

A Sárgáknál talán még nem annyira komolyak a törésvonalak, de a repedések mindenképp nagyon érdekesek, hiszen egyrészt ott van ÚjTony az idoljával, másrészt a power couple 2.0, amelyik amilyen gyorsan egymásra talált, olyan hamar szét is rebbenhet némi meggondolatlan infószórás miatt – a tudás tényleg hatalom, ez így elég nagyvonalú volt. (Végre kapott időt Roark is, cserébe Mike doki sehol nem volt.)

A Kékek pedig…, nos, ott kiszámíthatatlanok a viszonyok, de az egységet nem nagyon látom. Mint ahogy azokat a játékosokat sem a szezonból, akik kiemelkedhetnek stratégiailag (talán Ryan? a beszélőkéje nagyon jó), de egyre többen vannak, akiket szimpatikusnak találok a hozzáállásuk miatt, ami sosem baj.

   

7 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2017. 10. 12. 21:20

Aliiii <3

wellwellwell - 2017. 10. 12. 23:20

nekem ez egyelőre elég gyenge. nem véletlenül lesz swap.
az ausztrál survivor 2. évada viszont tök fasza volt!

szerintem - 2017. 10. 13. 00:23

nahat, nekem meg ez a resz tunt laposabbnak, valahogy vegig “tudtam”, ki fog kiesni, pedig a szerkesztes szinte mindig kifogastalan ebbol a szempontbol. vagy csak azert nem tetszett annyira, mert kiesett patrick, nem tudom, de azt hittem, egy egesz evadon at fogok szorakozni rajta :)
a tribal alapjan ugy tunt, hogy a hustler tribe a merge-re keszulodott nagyon, nem is ertettem, vagy talan elmeletben volt szo merge-rol, gyakorlatilag viszont a swaptol tartottak, mert a jovobeli egyseget eroltettek a tribalon, abba pedig patrick kiszamithatatlan karaktere nem illett bele, lauren viszont annal megbizhatobbnak tunik, szoval a dontes mindenkepp jogos.

a hero torzsben valoban semmi egyseg nincs, es ott idolkereses sincs, alan arrol gondoskodott, hogy atok legyen belole, mint a magyar survivorben :D

a harmadik torzsben most volt egy kis mozgolodas viszont. cole eleg nagyot lepett, ez meg rosszul is elsulhet, ha egy titkot tul sokan tudnak, ugye…eleg vicces szituacio amugy, hogy most oten tudjak, hogy joe-nal van az idol, tehat a hatalma teljesen megszunt a doki felett, aki errol viszont semmit nem tud, csodalatos. abba egyelore nem latunk bele, hogy milyen a csoportdinamika, de en tovabbra sem latom, hogy joe tony lenne, nekem inkabb brandonos vibe-ja van meg mindig.

a legjobban beszelo jatekosok szinte mind a hustlers torzsben vannak, vagy csak azert gondolom igy, mert egyelore tobbet lattuk oket, mint a tobbieket.

Enzo - 2017. 10. 13. 00:46

35×03

– Ez a ruhaadományozósdi a kiesett Simone-tól mi már :D 35.évadnál tartunk, de ilyenre nem emlékszem, hogy láttam volna :D (jó, persze nem láttam minden évadot)
– Jessica irtó cuki, és az milyen durva, hogy még szűz :O
– A kékeknél még a végén csak gyökeret ereszt Alan őrült gondolata a power couple-ról, szépen elültette a fejekben…
– A challenge nem volt nagy szám, a kockaotthagyás tetszett, végre egyszer nem első a Healers… mondjuk náluk végre kaptunk valami minimális szereplést Roark-tól és Desi-től is. Mike tényleg háttérbe került mostanában.
– Furcsa, hogy mind3 törzsben egy fizikailag erős játékos került a kiszavazás szélére egyéb indokok miatt (Alan, Joe, Patrick).

A rész egynek elment, maga a kiszavazásosdi nem volt különösebben izgalmas, egyiknek se szurkoltam. Patrick tényleg nem a legélesebb kés a fiókban, és hát most ez így jött ki neki, hogy amúgy is kezdett mindenki idegeire menni, pluszba meg még a challenge is rajta ment el. Emiatt nem is értem, hogy miért lepődött meg ennyire? Rég láttam ilyen sértődött vesztest…
A tribalon Lauren kicsit túltolta a hibáztatást, Patrick pedig ügyesen megpróbálta elővenni a “nem vagyok tökéletes, de tanulok a hibáimból” kártyát, itt én is egy picit meginogtam hogy vajon a nőcit dobják-e ki, de összességében nem lepődtem meg. Ryannek meg a “sose volt még barátnőm, nem tudsz valakit, Jeff?” beszólása mekkora volt már :D

Lehetne egyszer egy deklaráltan olyan, speciális évad, ahol minden egyes rész után törzskeverés van – megnézném, hogy mennyire más szociális képességeket igényelne :)

pimadd - 2017. 10. 13. 11:06

“Lehetne egyszer egy deklaráltan olyan, speciális évad, ahol minden egyes rész után törzskeverés van – megnézném, hogy mennyire más szociális képességeket igényelne :)”

Borzalmas lenne. A Survivornak első sorban a kapcsolatépítés a legfontosabb része, az pedig elég nehéz úgy, hogy három naponta más emberekkel vagy. Ráadásul elvenné a teljes élvezeti faktort.

GC-ből kéne tanulni az embereknek, ott minden részben volt valami értelmetlen swap, vagy twist, és mit köszönhetünk neki? Malcolm 3. bootját, illetve Sandra swapfuckját. És mellékesen utána vált egy fossá az évad.

Minél kevesebb swap van, annál többet tudnak fókuszálni a kapcsolatokra, a karakterekre, amelyek mindig is hátán vitték a show-t. Ki emlékszik arra például Tocantinsből, hogy Stephen vagy JT milyen move-okat csináltak a tribalön, és ki emlékszik arra, amikor Coach Exile-n volt, vagy a kenus sztorijára, vagy Tysonra, stb.

Ez az évad ezért tetszik nekem egyelőre, mert sokkal több hangsúlyt fektet a karakterekre, és szerencsére sokkal kevesebbet a mániákus twistekre.

Chrissyben, Aliban, Ryanben és Jessicában mindenféleképp meg vannak a stratégiaia elemek, de szerintem Roark és Desi is okozhat még meglepetéseket. Szerintem Joe hamarosan repülni fog, meg ő túl hot head. Aki még jó lehet, az Ben, rá kíváncsi leszek.

Edete - 2017. 10. 13. 19:33

Most először éreztem hogy ebben az évadban hatalmas a potenciál. Senki sem emelkedik ki a többiek közül, de nagyon sokan hoznak egy jó átlagos szintet taktika terén. Szintén nagyon biztató, hogy a pirosakat leszámítva nem igazán alakultak ki megbonthatatlan szövetségek, így ha megkeverik őket elég érdekes taktikázások és hintapolitikák alakulhatnak ki. Mivel a kékek és a sárgák messze nem elég egységesek, így szinte biztos vagyok benne hogy lesznek akik majd a saját törzsük ellen fordulnak, felhasználva a létszám tekintetében hátrányos helyzetű, de egységes(nek tűnő) pirosakat.
Sok múlik majd azon hogy kik hova kerülnek. A következő rész sok dolgot eldönt majd, többek közt azt is, hogy mire számíthatunk az évad kapcsán.

pity - 2017. 10. 17. 22:15

Az is érdekes lenne, ha Ryan egy törzsbe kerülne Christinenel. Ha már neki adta az idolt, mit hoznak ki belőle.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz