login |

Hawaii Five-0: kezdett a 8. évad – írta Pamats

2017. 10. 13. 17:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért a CBS lassan veteránnak mondható akció-krimije, amiből ezúttal az akció volt sokkal hangsúlyosabb, de ez igazából nem baj, hiszen történtek komoly változások a sorozatban és nem is jutott volna igazán hely egy komolyabb nyomozásra, inkább az üldözésé és a hajmeresztő, már-már hihetetlen mutatványoké volt a terep (mint a fináléban is).

Ami a változásokat illeti, az gondolom nem spoileres, hogy két alapszereplő, nevezetesen Kono (Grace Park) és Chin (Daniel Dae Kim) távozott a sorozatból, ezzel hagyva űrt maguk után. Mindazonáltal a készítők nem tököltek és rögtön a rész elején megismerhetjük az új érkezőt Tani Rey-t (Meaghan Rath), akit McGarrett-ék próbálnak beszervezni elsőre sikertelenül.

A tovább után folytatom spoilerek nélkül.

A lány egy ígéretes osztályelső kadét volt, addig amíg ki nem rúgták az akadémiáról, szóval nem egy könnyű természet, hanem inkább egyfajta női McGarrett. Ez hozhat frissülést a csapatba, bár sokszor nehéz pótolni az elejétől megismert, jól működő szereplőket.

A rész cselekménye se volt túl bonyolítva, kaptunk egy visszatérő bűnözőt Jason DucLair-t, akit egy szintén régi szereplő bátyja szabadít ki a börtönből, hogy aztán a gyújtogatásra művészetként és életcélként tekintő DucLair elszabaduljon.

Innen pedig indulhat a hajtóvadászat, amihez később csatlakozik Tani is. Nem nagy sztori, de legalább pörgős és akciódús volt, és a végén a menekülés is elég látványosra sikerült, nem spóroltak a készítők.

Visszatérve a távozókra, Kono-ék a képernyőn kívül búcsúztak, de legalább a korábbi történések alapján jól magyarázható a kikerülésük, nem erőltetetten kellett beleírni a sztoriba.

Elég jóra sikerült tehát a kezdés és sikerült megadnia a hangot a folytatásra. Én még külön várom mi lesz Steve és Danny közös éttermével, biztos rengeteg vicces pillanatot fog szülni a helyzet. Végső soron pedig a széria továbbra is egy látványos, jó bulinak számító kikapcsolódás az utánozhatatlan Hawaii-on, pont annyi drámával vagy komolysággal, de sok humorral és szívvel amennyivel kell.

3 hozzászólás Ne habozz!

e-batta - 2017. 10. 14. 11:33

Kedvenc sorozatom, bár tényleg nem egy nagy szám, de a buddy-cop kapcsolat tökéletes, Hawaii-t nem lehet megunni, és néha egészen pofás akció, vagy közelharc jelenetek vannak benne. Az évad első darabja jóformán beárazta, hogy mire számíthatunk a teljes ciklus alatt, sztori nem sok, akció viszont épp elég, Danny és Steve között továbbra is teljes az összhang, ha egymás ekézéséről van szó, Kono és Chin hiánya még nem annyira vészes (mondjuk én nem is miattuk néztem), eye-candynak pedig behozták Tanit, akinek az akció-belépője a régi szép időket idézi, (mint amikor Catherine Rollins csatlakozott kis időre a csapathoz), két apró tüske azért maradt bennem: honnan a fészkes fenéből tudta Tani, hogy hol van Duclair? McGarrett és Danny is öt perce tudták meg Jerrytől, aki egy drogbáró pénzét nyomozta le, hogy hol bujkál a hekker, akkor Tani honnan a búbánatból vette a címet? A másik pedig a tűzfészek kellős közepéből történő megmenekülésük; leginkább a mese-kategóriába tartozik…

Ancsa - 2017. 11. 13. 10:07

Nah, végre hozzájutottam az évadnyitóhoz. Az addig oké, hogy a nyitányok mindig ilyen eltúlzott akcióorgiák, akik ismerik a sorozatot meg sem lepődnek.
Na de az új liba… Épp elég egy renitens Steve plusz a Steve+Danny állandó szófosás, erre behoznak egy hasonlóan szabálykerülő, önfejű nőt – ahogy elhangzott a női McGarrettet?? Elgondolkodtam, hogy kell-e ez nekem, és a válasz nemleges. Egy mozdulattal töröltem az évad többi begyűjtött részét, van még kismillió színvonalasabb sori, amit nézhetek. Ezennel kuka.

Ambriel - 2017. 11. 21. 09:17

Most vettem rá magam a darára, és azt kell mondanom, hogy a kedvenc sorozatommá vált a Hawaii Five-O. Sajnálom, hogy Chin és Kono elmentek, de tetszik, hogy azért beszélnek róluk.
Az új szereplők egyelőre semmilyenek. (kivéve a kutyát, akit imádok :D ) Úgy tekintek rájuk, mint díszletre Danny és Steve mögött. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni az éttermükből, ami már most sok vicces pillanatot okozott. Egyedül az nem tetszik, hogy Danny sok részből hiányzik. Egyébként a színész megint összetörte magát a forgatáson?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz