login |

Supernatural: kezdett a 13. évad – írta Necridus

2017. 10. 13. 22:10 - Írta: vendegblogger

150 hozzászólás | kategória: kritika,

Saving people, hunting things, the family business.

Nos, a családi vállalkozás idén se csődölt be, s már januárban bejelentették a munka folytatását, amit végre megkaptunk. Immáron 13. éve szállnak szembe a Winchester testvérek a természetfeletti erőkkel.

A nyitány pontosan ugyanott veszi fel a fonalat, ahol májusban hagytuka tovább mögött kissé spoileresen folytatom.

Szóval, hogy összefoglaljam: Sam és Dean elvesztettek mindenkit, akire egykor támaszkodhattak. Cas meghalt, Rowena meghalt, Crowley meghalt, Mama Winchester a másik világba került. Utóbbi „remek” társaságot szerzett magának, hiszen maga az ördög, az idén főszereplővé kiemelt Lucifer is mellette van. Természetesen maguk mögött hagytak egy kisebb-nagyobb problémát, a nephilim Jack-et, aki szintén főszereplőként fog feltűnni az évadban.

A Winchester fiúk tehát reménytelenül, összetörve, gyászolva térnek vissza a képernyőre, s eközben meg kell birkózniuk a nephilimmel, aki a világ egyik legerősebb lényei közé sorolható. A karakterek a tőlük elvárt viselkedést hozzák: Dean megtelik haraggal, meg akarja ölni Jack-et, s nem akar foglalkozni a veszteségeivel. Sam ehelyett tervezni szeretne, s reménykedik, hátha visszatérhetnek elvesztett szerettei.

Miután Jack elmenekül, egy útszéli falatozóba téved, ahol senki nem érti, miért meztelen, és miért mondogatja folyton, hogy „father”. Találkozik egy prostituálttal, aki mosolyt csal egy-két néző arcára elszólásaival. Jacket beviszik az őrsre, ahol később felveszik a kapcsolatot a Winchester fivérekkel. Mire odaérnek, Jack felfedi magát a seriffnek és annak fiának, s Dean kénytelen bevonni a rendőröket is a világába.

Az előbb prostituált képében feltűnt nő azonban már angyalként sétál be a rendőrőrsre két társával, azzal a céllal, hogy magával vigye Jack-et, hiszen tudja, mire képes: egyszerűen mindenre. A Winchesterék azonban legyűrik az angyalokat, s úgy döntenek, hogy hazaviszik őt a bunkerbe. Sam úgy gondolja, Jack nem rossz, képesek lesznek “megnevelni”, Dean pedig pusztán védelemből dönt így. Úgy véli, a nephilim ugyanolyan gonosz lesz, mint az eddigi ellenségeik, s ha magukkal viszik, legalább csak őket tudja bántani.

Érdekes, ahogy felvezették az új karaktert az írók. Abszolút semleges, képes mindenkit bántani, mégsem élvezi, nem tudja, hogy mire használja erejét. Egyelőre nem mondhatjuk, hogy Jack az évad főgonosza, ugyanis…, nos, nem gonosz. Még nem ismeri képességének határait (vannak egyáltalán?), s azt sem tudja, ki a rossz, és ki a jó. Egy biztos, hogy fáj neki Castiel elvesztése, akit apjának nevez.

Nyilvánvaló, hogy akit leginkább gyötör Cas halála, az Dean. Ismét képes volt imádkozni Istenhez/Chuck-hoz, bár nekem hiányzott a megszokott, szívszorító, könnycseppes, remegő hangú Dean. Igaz, igyekeztek a hangsúllyal és az őrjöngéssel kárpótolni, azonban ez nem feltétlen vezetett jóra.

A rész végén Dean, Sam és újszülött tinédzser félig angyal félig ember fiúk, Jack, elégetik Cas és Kelly holttestét, miközben Sam tanítani próbálja a nephilimet, mi is az a gyász, mit kell egy temetésen mondani. Dean eközben látszólag kemény marad, s elkönyveli magában anyja halálát is, így egyszerre gyászolja Cas-t, Kelly-t, Crowley-t és Mary-t is.

Az egyetlen kérdés, amire nem kapunk választ, az a pokolban történő változásokkal kapcsolatos. Crowley ugye meghalt, így megüresedett a pokol királyának trónja, amire remélem, a következő részben már fognak időt szakítani a készítők.

Viszont az utolsó percekre még Mary és Lucifer is kapott egy kis időt a képernyőn. Mary menekül, azonban Lucifer elől képtelenség. De szerencséjére az ördög egy rövid játék után közli vele, hogy nem akarja megölni, szüksége van rá.

Az egész évadnyitó nem az akciódús, feszült pillanatokról fog elhíresülni, de ezt mégsem mondanám negatívumnak, inkább korrektnek, hiszen folytatta, ami tavaly félbemaradt, s újabb kérdéseket tett fel. De az tény és való, hogy nem dobhattuk el tőle az agyunkat.

Legyen 6/10 az idei kezdés, aztán majd meglátjuk, mennyire jön majd be a nézőknek az, hogy a Winchester testvérek Jack szüleivé válnak. Szerintem fog hozni a Supernatural idén is olyan meglepetéseket, mint tavaly, ideértve a már bejelentett Scooby Doo-s részt, vagy a Wayward Sisters backdoor pilotját.

És akkor a sokak által feltett kérdésre, miszerint van-e olyan jó a sorozat, mint régen, örömmel adok választ: nem. Viszont ez nem is baj. Az idő múlásával ugyanis változott a Supernatural, és még mindig nem a rossz irányba. Ez egy másfajta SupNat, nem az, ami miatt anno sokan – többek között én is – elkezdtek sorozatokat nézni, viszont ugyanúgy szórakoztató és élvezetes. Biztos, hogy nem olyan jó, mint egykor volt, hanem másképp az, és nem egyszerű össehasonlítani a kettőt.

150 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2017. 10. 13. 23:12

Röviden: tetszett, élveztem. Nem tudom miért, sok új nem volt benne, lehet a rendezés, vagy a ritmus, de úgy lekötött. Fura, mert a Legends of Tomorrow fordítva, nem kötött le, pedig a második évadját nagyon bírtam :).

Májkül - 2017. 10. 13. 23:37

Hát mi történt itt kérem szépen?? Ez egy kiváló rész volt! 10/10

Pocok - 2017. 10. 14. 00:02

Ez egy jó pont annak, aki pl pár év kihagyást követően akar visszakapcsolódni? egyszerűen elegem lett Crowleyból, meg hogy állandóan megússza…

yagami - 2017. 10. 14. 00:13

Pocok: Elvileg Crowley most tényleg meghalt. Itt vagy valahol máshol olvastam, hogy a színész azt nyilatkozta, hogy nem fog szerepelni az évadban. Vagy valami ilyesmi. :)

Geza Kovacs - 2017. 10. 14. 00:38

Szerintem ez hosszú idők óta egy kifejezetten jó évadkezdés volt. Nem valami barom szörnyet vezetnek fel, hanem teljesen egy évadközi normális rész szintjén mozgott. Sok tekintetben olyan volt, mintha az előző rész igazi befejezése volna a hamvasztással, és Dean “imája” is tetszett.

Nikki - 2017. 10. 14. 01:43

Nagyon tetszett. Nem számítottam rá, hogy ennyire jó lesz. Ha valóban el kell búcsúznunk az elvesztett karakterektől, kicsit szomorú leszek, de végre egy meglepő húzás lenne.
Remélni se mertem, hogy a tesókból apukát csinálnak, akik felnevelik a gyereket, aki nem gonosz. Akiből jó is lehet, ha nem cseszik el. (Mondjuk a képességei tanításában/uralásában elkélne valami segítség) Így kell elkezdeni egy évadot. Remek volt! Legyen ilyen a folytatás is.

Silver-sama - 2017. 10. 14. 08:37

Szerintem a legjobb évadkezdés az utóbbi években.
Jack-et már nagyon bírom, olyan, mint Castiel az elején, de nála is szórakoztatóbb, ahogy felfedezi az emberi dolgokat :D.
Dean imádkozása Chuck-hoz, és Sam gondolatai a vikingtemetés alatt is elég emlékezetesre sikeredtek.
Tavaly hiába voltak ott az Egyetemesek, nem tették érzékelhetővé, hogy lenne főgonosz. Ez idén is így lesz, Lucifert valószínűleg az utolsó 2-3 részben hozzák vissza, csak, hogy a fia legyőzze.
Maryt is sajnos biztos visszahozzák, de ha a többivel nem teszik, akkor még elégedett lehetek. Az összes CW-sorinak ott volt a lehetősége, hogy jobbá váljon, de egyik sem élt vele, csak a Supnat. Ezért jár a respect (de csak amíg holtak is maradnak:)

Ayesha - 2017. 10. 14. 09:19

Nagyon bízok benne hogy Jack tényleg nem lesz gonosz. Ha Sam-el és Dean-el marad, biztos vagyok benne hogy a jó irányba terelnék, és Castiel is, főleg hogy rá tekint űgy mint az apjára (főszereplőnek ki van emelve, szóval visszatér).

jesustomer - 2017. 10. 14. 10:11

Castiel visszatérését maga Jared spoilerezte el talán a comic con-on.
Főszereplőként van berakva szal visszatér, igaz nem tudom hogyan ha el lett égetve.

infinity - 2017. 10. 14. 10:54

Nekem is nagyon tetszett a kezdés, sima 8,5/10.
Mivel az egyik kedvencem a sorozat, maradok ameddig tart. Egyike azon soriknak amik az idő múlásával is fenn tudják tartani érdeklődésemet. Minden részt tűkön ülve várok, szóval nekem ugyanúgy tetszik mint évekkel ezelőtt és várom a fejleményeket.

Geza Kovacs - 2017. 10. 14. 10:57

Jajj, hát Castiel Zsolti már legalább kétszer felrobbant, ha jól rémlik, az van olyan rossz, mint az elégetés. Aztán mégis megvoltmost tavaszig. Majd visszajön.

Popeye - 2017. 10. 14. 12:51

Lucifer megölte akkor IS, amikor a ketrecbe akarták zárni őt. Mármint Castiel akkor is megmurdált.. amúgy, ott az alternatív világ. lehet onnan kapunk Castielt :D

Kissur - 2017. 10. 14. 13:21

Nekem tetszik, hogy Jack nem gonosz, hiszen mitől is lenne az? Most született.
Amit nem értek, hogy Crowley készített egy varázslatot az előző évad végén, és az önfeláldozásával aktiválta azt. Azzal mi lett? Mert szerintem Winchester Anyu azért tudta megsebezni Lucifert, mert működött a varázslat, vagy nem?
Remélem nem az lesz, hogy Jack lelép a tesóktól, hanem együtt mennek és szép lassan fordul majd át bizonyos események miatt gonoszba. Mert nyilvánvaló, hogy az lesz. A kérdés, hogy megölik… izé meg tudják-e ölni.
Plusz pont, hogy az 1.részben kipipálták az angyaltőrt. Nyilvánvaló volt számomra és szerintem minden néző számára, hogy azzal nem lehet megölni, és ezt gyorsan prezentálták is.
Ugyanazt a receptet használja a sorozat, amit az elmúlt 12 évben, és számomra még mindig működik.

lotta - 2017. 10. 14. 13:52

Míg az Arrowtól kb. agyvérzést kaptam, ez kellemes kis évadnyitó volt. Valahogy minden a helyén van. Már csak azt remélem, hogy Castiel az alternatív világból pottyan majd közéjük, mert egy újabb feltámadás már nagyon gagyi lenne. Annyira jó lenne, ha végre tényleg lenne súlya a halálnak ebben a sorozatban. Legalább egy icipici.

SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER

“Ez idén is így lesz, Lucifert valószínűleg az utolsó 2-3 részben hozzák vissza, csak, hogy a fia legyőzze.” Én nem bánnám, ha idén végre tényleg kapna valami idézőjeles megváltástörténetet Lucifer. Miután összespanolt Apuval, simán adhattak volna új irányt a karakternek, de inkább megint jöttek a hisztis tini karakterével. Most ott ragadt egy alternatív univerzumban, ahol nem ő a legnagyobb kutya. Ott van Mihály (és elvileg ő lesz majd az évad főgonosza), aki megnyerte a saját háborúját, megölte a saját Luciferét… szóval innentől fogva kb. a saját túlélése kell, hogy Lucifer legfőbb gondja legyen. Akár kényszerből még össze is foghat Maryvel (ami érdekes dinamikát adhatna a karaktereknek)… mert én kétlem, hogy az au Mihály nagyobb emberbarát lenne, mint az, amelyik évek óta lent rohad a Ketrecben.

iampanka - 2017. 10. 14. 15:46

Az egyik legjobb premier epizód volt.
Jack nagyon szórakoztató karakter, tényleg a régi Castielre emlékeztet. Ez hogy Cas-t tartja az apjának engem nagyon megérintett.
Jensen alakítása, amikor Dean imádkozik 5*, de a hamvasztásnál is ahogy nézni tudtak Jared-del, én nagyon átéreztem a fájdalmukat.
Én kicsit félek, hogy behoznak még egy Prince of Hell-t, eddig egyik sem tűnt olyannak, aki nagyon megállná a helyét főgonoszként, ellenben az alternatív Mihály szerintem nagyon jól helyt állna.

Az utolsó bekezdéssel pedig nagyon egyetértek. Én csak 1,5 éve kapcsolódtam be, így nekem más élmény, mint azoknak, akik a kezdetektől fogva nézik. De tényleg más milyen, de még mindig ugyanolyan lelkesedéssel készítik a fiúk is, mint anno, úgyhogy remélem odateszik ezt az évadot is.

Danee - 2017. 10. 15. 18:29

Nem is tudtam, h Matt Damon szerepelni fog, meglepett.

B - 2017. 10. 17. 01:08

Nem mondhatnám, hogy bármi szokatlan történt az nyitóban, de azért jó volt nézni. Valahogy olyan “otthonos” az egész.

Senki - 2017. 10. 20. 19:08

Hét jelenete gyanús, amikor “elteleportál” Jack az ajtó mögé :D

szirial - 2017. 10. 20. 19:38

Megmenteni vagy megölni? A kérdés persze nem új, de olyan kellemesen fűszerezték újra, hogy élvezet fogyasztani.
Jack gyerekes reakciói szórakoztatóak. Lucifer/Mark remek és Mary szerencsésen kevés vizet zavar.

Zora - 2017. 10. 20. 19:46

@Danee

Hát, lehet, hogy Matt Damon is, de azért Leonardo DiCaprio is.
Nem?
:-)

Raynes - 2017. 10. 23. 02:25

Az évadnyitó nem igazán tetszett, és a folytatás sem volt a legjobb. Nem volt túl rossz sem, csak lapos, teljesen reális értékelés a kritikában írt 6/10. Pedig nem lenne nagy baj a behozott karakterekkel sem, csak érdektelen az egész, nem tudott lekötni. Persze nem kaszálom, de azért egyetértek, hogy ez már rég nem az a Supnat, ami az első 4 évad volt. Amíg megy, valószínűleg nézni fogom, a mai sorozatok között még ilyen gyengébb szinttel is bőven nézős lesz.

anduss - 2017. 10. 26. 14:50

@Zora

Nekem tisztára a titanicos DiCaprio, és még Jacknek is hívják… :)

Kissur - 2017. 10. 27. 17:15

Jody minek volt benne a 13×03-ban? Semmi olyan jelenete nem volt, ami miatt ő kellett volna ide. Én nem bírom a karakterét, úgyhogy nem élveztem annyira ezt az amúgy elég kellemes epizódot.
Ez jellemzi az eddigi 3 részt: kellemes. Nem kockáztatnak az írók, hozzák a szokásos formulát, és működik.

Geza Kovacs - 2017. 10. 27. 18:12

Tőlem elvihették volna a gyereket magukkal, aztán nevelgethetnék, engem nem zavarna, tényleg jó ez a sima vadászgatás.

szirial - 2017. 10. 27. 22:19

Jody a spinoff miatt kellett, amiben egyre kevésbé bízok.
Kevesebb Jody, több Lucifer lenne az ideális.

yagami - 2017. 10. 28. 04:42

Így van, Jody nem egy erős karakter szerintem se a körülötte lévő lányokkal. Rendszerint gyengébbek a részek, amikben szerepel. Az első 5-6 évadban még elment, de aztán túltolták szerintem.

Tulazon - 2017. 10. 28. 16:53

Amúgy most hogy van ez? Párhuzamos valóságpárhuzamos luciferrel, akkor párhuzamos istennel is? vagy egy isten van, akinek van végtelen lucifere és angyalai? párhuzamos menny és pokol? Vagy kiderül majd, hogy végtelen isten van, de azért van egy fő aki mindent lát?

nish - 2017. 10. 28. 20:18

Tulazon
ha ez így lesz. akkor egy dragon ball super :D

de amugy szerintem, mindegyik világnak meg van a maga istene. nincs fő isten

klsgbr - 2017. 10. 31. 20:07

@Raynes

teljesen egyetértek, nekem mindig is az első évedhoz hasonló részek jöttek be igazán, persze értelemszerűen idővel kellett behozni komolyabb főszálakat is, de 3-4 évad után kifújt a sorozat, vannak fellángolások évadonként 3-4 jó rész de azon kívül semmi.. nézni fogom amíg tart, de amikor elkezdtem egyik kedvenc sorozatom volt azóta átment “kötelezőbe”… engem Zakariás megjelenésekor vesztettek el akkor kezdett átmenni gagyiba

Szula - 2017. 11. 02. 12:01

Jody egyértelműen a spinoff miatt került be a részbe és gondolom a látnok csajszit így vezették fel, mivel Jodytól megkapta a névjegykártyáját és mellé még hogy nála mindig lesz hely ha segítségre lesz szüksége.

Ami az eltelt 3 részt illeti annyira nem jött be ami talán az új gyereknek is köszönhető. Valahogy nekem eddig nem szimpi a csávó. Ami viszont tetszett az Mihály a másik világban és valami azt súgja most nekem is hogy ő lehet az évad második felében a fő gonosz. Ahogy Dean is mondta hogy ők hiába akarnak jót cselekedni valahogy mindig rosszabbak lesznek a dolgok és most is ez lehet ha anyuci megmentése során Mihályt is rászabadítsák erre a világra. Ekkor jöhet jól majd Jack ereje. Addig pedig a 4. lovas/herceg fogja megkeseríteni Deanék életét.

scientist - 2017. 11. 03. 20:22

jó rész volt ez a negyedik. az idei főgonosz remélem olyan “semmilyen” lesz :)

szirial - 2017. 11. 04. 15:02

Az eheti rész olyan se hús, se hal.
Nem volt rossz, de hűha se volt.
Remélem jövő héten Cas katalizátorként fog működni, mert Jack-től most már többet várok, minthogy végveszélyben felcsillan a szeme.

Zora - 2017. 11. 04. 20:16

13×04

De jó, Castiel visszatér!
:-)))

Kissur - 2017. 11. 04. 22:31

Cas most komolyan azzal jutott ki az Ürességből, hogy halálra idegesítette az ottani lényt? Really?

Uhu - 2017. 11. 07. 10:27

Nagyon vicces volt, ahogy Castiel 2 a Fox-os Lucifer (Lucifer Morningstar) orgánumával szólalt meg. http://www.imdb.com/title/tt4052886/

Kissur - 2017. 11. 10. 19:53

Úristen, ez a 13×05 hihetetlenül jó volt! A heti eset is elég para volt, Jensen színészi játéka frenetikus, a csavar a rész közben wow, és a végén a pillanat nagyon szívmelengető volt. Kár, hogy az elején a stáblista elspoilerezi a végét. Láttam a nevet, és amikor még a 40.percben sem jelent meg, akkor tudtam, hogy ki jelenik meg a végén.

Geza Kovacs - 2017. 11. 10. 23:52

Tényleg nagyon eltalált rész volt.

zolkó - 2017. 11. 11. 00:42

13×05

WOW! Bivalyerős rész volt. Jensen és a könyvtár, a régi/új szereplővel, egy az egyben visszahozta amiért imádtam a sorozatot mindig is. Jó volt hogy nem volt Jack, meg Luci. Oldschool, libabőröztető rész, még sok ilyet!

mSO - 2017. 11. 12. 00:30

A végén még elkezdem nézni megint.

Vajon ért(ékel)hető úgy, hogy csak a 13. évadtól nézem? Izé… hol is szálltam ki…? Ja megvan, az Isten démonlányás évadot már nem bírtam végigszenvedni, pedig már csak pár rész volt hátra.

yagami - 2017. 11. 12. 02:45

Van egy-két olyan dolog benne, amihez szükséges a 12. évad ismerete ( hogy jött képbe újra Lucifer, miért van ott ahol, Castieles dolgok, hová lett Crowley, ki az a Jack nevű kölyök stb. ). Vannak ilyenek, de ezeket ha nem vagy kíváncsi a 12. évadra és nem zavar, akkor valaki ledarálhatja röviden itt hozzászólásban akár. Plusz el is olvashatod a 12. évad végi írást az oldalon, ami még egy jó ötlet talán. :)

Pedig amúgy a 11. évad elég erős volt. Összességében erősebb, mint a 12. évad. Ha az nem tetszett nem tudom, hogy ez fog-e, de tehetsz vele egy próbát. ( kiemelkedő részeket minden évadba tesznek )

Egyébként az nem a “démonlánya” volt, hanem a testvére:D

Reid - 2017. 11. 12. 11:09

Teljesen jó részt kaptunk, olyan régi feelinges saving people, hunting things, the family business. Le is kötötte a figyelmem a teljes 40 percre. Utána kezdtem el azon agyalni, hogy ugye nem az a tervük, hogy Cas helyett az üresség csávó tér vissza, és így fognak Jackből gonoszt csinálni?!

mSO - 2017. 11. 15. 05:08

yagami: Köszi! Igen, tényleg a testvére volt. Kb ennyire maradt meg a lényeg abból az évadból. :D

Kissur - 2017. 11. 16. 12:50

Reid: Holy sh*t! Ez eszembe se jutott. Tényleg mi van akkor, ha az nem is Cas, hanem az Üresség így öltött testet? Az ütne, mint az ipari áram.

Kissur - 2017. 11. 17. 18:33

Basszus, elültetted a bogarat a fülemben, és most nagyon figyeltem árulkodó jelekre Castiel esetében a 13×06-ban. És elég gyanús, hogy tényleg nem ő az. Nem tesztelték le, hogy angyal. Nem tudott gyógyítani. Az Üresség meg simán lenyúlhatta az emlékeit, és a testében eljött a Földre, hogy megnézze, ki tudta felébreszteni Cast az álmából, amire még senki nem volt képes.
Jelenleg szerintem elég jól alakul az évad. Van Asmodeus, a Pokol új királya, van Jack aki jó vagy rossz, van Lucifer és Anyu, meg Mihály, plusz a rejtélyes nagy küldetés, amit Deanéknek véghez kell vinniük. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki az évadból, mert eddig jó felé terelgetik a szálakat.

Reid - 2017. 11. 18. 14:16

Kissur: A múltkori részben benne volt, hogy Cas fejében turkál, látta az emlékeit is, simán játszhatja hitelesen. Én is úgy néztem végig a 13X06-ot, igen ez Cas, nem ez nem ő.

szirial - 2017. 11. 19. 10:46

Most már jobban megy Jacknek a teleportálás.
Megkeresi Jesse-t és elmélkednek a jó és gonosz mibenlétéről.

Alex - 2017. 11. 19. 22:23

Szerintem meg kib*szott jo evad. Nekem sem fordult meg a fejemben, hogy Cas helyett mas jott vissza. Viszont! Kb azonnal meghalt az or, igy nem gyogyithatta. Viszont a kocsiban nagyon sulykolta, hogy nem rossz Jack.

Seni88 - 2017. 11. 24. 00:14

Jack miután bebeszélte magának, hogy jót úgysem tud tenni valószínűleg felkeresi Asmodeus-t és szó szerint el fog szabadulni a Pokol igazi nefilim módra.
Érdekes feltevésnek találom, ha valóban nem az igazi Castiel tért vissza. Elég sokszor megtörtént már a 12 évad alatt,hogy nem volt teljesen önmaga, mint amikor beszippantotta a Leviatánokat.
Persze az is a sorozat javára írható, hogy nemcsak a főszálra koncentrál, hanem visszahozza a korábbi évadok szörnyekre vadászós részeit is.

Senki - 2017. 11. 24. 17:56

Rohadt jó irányba mennek a dolgok! :D
Spoiler!!!

Luci lesz az új Crowley, úgy tűnik :D összecsap majd a két világ, nagyon ígéretes! :)

szirial - 2017. 11. 24. 17:59

Ez jó rész volt. Alaposan felkavarták az álló vizet. Egyre több csoport akarja megkaparintani Jack-et, persze ellentétes érdekből.
Viszont kezdem úgy érezni, hogy egy halottnak halottnak is kellene maradnia. Lassan sportot űznek belőle, hogy minden régi szereplő feltámad. Ha Rowenának volt ideje újratölteni az amulettjét, akkor ő lesz a következő. Remélem az égetés hatásosabb a fejbelövésnél.

Geza Kovacs - 2017. 11. 25. 12:32

Komolyan mondom, ez a sorozat egyre jobb. Szerintem a 6. évad óta a legjobb.

a_n_d_r_e_w - 2017. 11. 25. 13:37

Erdekes szamomra olvasni a velemenyeket, soha meg nem fordult a fejemben kaszalni a supnatot, ugy voltam vele, nyugdijasan is oket fogom nezni, de ami mostanaban tortenik az kritikan aluli. Az egy dolog, hogy a Winchesterek mindig meghalnak aztan mindig feltamadnak, de hogy a sorozatban mar gyakorlatilag szinte mindenki serthetetlen, az nonszensz. Nem mernek mar megolni senkit. Komolyan meglepodott barki Castielen? Hisz kozonsegkedvenc. Crowley is az, ot sem feltem. Na de hogy a huszadrangu mellekszereplok is visszajonnek a biztos halalbol az elveszi az egesz elet. Megfogadtam, ha megegyszer megjelenik Rowena szinen, akkor kesz, ennyi volt reszemrol ez a szanalomtenger, es maradnak inkabb a szep emlekek.

Kissur - 2017. 11. 25. 14:14

Megszámoltam. Hatszor kiáltottam fel a 13×07 nézése közben. Úristen, ez az évad eddig valami hihetetlenül jó. Kész. Kijelenthetjük, hogy a Supernatural régi fényében tündököl!

szirial - 2017. 11. 25. 15:52

Crowley nem jön vissza. A színész megunta/nem akar beleragadni a szerepbe/jobb ajánlatot kapott/stb.

Danee - 2017. 11. 26. 23:03

En is azok taborat erostiem, akiknek nagyon bejon az evad. Luciferen meg mindig jot rohogok, ugyhogy orulok, hogy allando szereplo lett.

sledge - 2017. 11. 26. 23:30

Tisztelettel kérdezem, hogy új készítői gárda van a sorozatnál? Mert ha nem, akkor felmerül bennem, hogy mi a fészkes fenét csináltak az előző évadokban? Mert ez most nagyon adja. Végre jó színészek, komoly szereplők és nem bohócok az ellenfelek (Bocs, Crowley.)

Kissur - 2017. 11. 27. 13:41

sledge: A 12.évadnál volt íróváltás, vagyis azt az évadot és ezt ugyanazokat írták. Fura, mi? A 12.évad eleje nagyon gyenge volt, és fokozatosan erősödött. Ez az évad pedig a régi színvonalat idézi.

sledge - 2017. 11. 27. 16:22

Nagyon fura. Rá kéne jönni, h a vicceskedés nem megy nekik. Oké, egy-két poén belefér, de az egy helyben topogás és a komolytalan ellenfelek időnként komédiát csináltak a sorozatból. A lelkizéssel ugyanez a helyzet. Két igazán gonosz ellenfél, Asmódeus és Mihály kellett hozzá, hogy a karakterek végre összekapják magukat és Ketch is jót tett most a sorozatnak.

yagami - 2017. 12. 01. 04:19

Azért a 11. évad elég jó volt.

szirial - 2017. 12. 01. 20:29

Filler volt, de annak jó.
Bírtam Bart-ot, kár volt ilyen hamar kinyírni. Akár Crowley utódjává is kinőhette volna magát.
A brit egyetemesek mégsem dolgoznak hibátlanul, ha Cambridge-ben partiznak a démonok.

Geza Kovacs - 2017. 12. 01. 22:37

Szerintem jó volt most is. Régen a drámázást erőltették, csak nem tudom, honnan vették, hogy az kell.

Kissur - 2017. 12. 02. 00:24

Utólag gondolkodtam el azon, hogy oké, hogy Bart halhatatlan, de mi van a csonkítással, lefejezéssel? Megakadna a kés a nyakában? :D Én is bírtam. A széffeltörő csaj meg lehetne az új Charlie, Felicia Day. Még őt is szívesebben nézném, mint Jodyt.

szirial - 2017. 12. 02. 17:14

Kissur, csak apró pontosítás. Bart a crossroads demon volt. A halhatatlan fickót Luther-nek hívták.
A dráma helyett tényleg jobbak a poénos megoldások. Az Indiana Jones szoba semlegesítése nagyon ötletes volt.
Alice meg azzal búcsúzott a busznál, hogy még viszontláthatják egymást, szóval még van remény.

sledge - 2017. 12. 03. 13:03

Kifejezetten jó volt megint. Hozzá kell tenni, a mellékkarakterek nagyon jók voltak. Kár, h csak Alice maradt meg. Viszont hatalmas öngól lenne, ha nem bukkanna fel a későbbiekben. Lutherért és Bartért kár, főleg utóbbi megkeverhette volna még jobban a lapokat.

Zora - 2017. 12. 05. 19:48

Azért Sam jó béna volt tűzoltásban. Fújdogálta, ahelyett, hogy rátaposott volna. :-(

LaCRossE - 2017. 12. 08. 15:11

Ilyen idióta őszi finálét sem hoztak még össze soha a Supernaturalba.

Nem tudom, ez most minek kellett.

Kissur - 2017. 12. 08. 18:14

Szerintem az utolsó 10 perc, ahogy növekedett a feszültség, pláne azzal a brutál gitárral nagyon jó volt. Csak ezt a végtelen párhuzamos univerzumot nem akarom. Ne legyen ebből is Flash. Bár végül is, ha ebből a világból elfogynak az elpusztításra váró szörnyek, akkor hozzunk át más világokból, újakat. :D
És jaj már megint Jody. Oké, most lesz a nagy csapatépítés, de jaj… Jött volna inkább Cas.

LaCRossE: Azért a tavalyi eléggé béna volt. Nem beszélve a feloldásáról.

szirial - 2017. 12. 08. 18:55

Nem volt ez olyan rossz. A vége kifejezetten izgalmas volt.
DE, könyörgöm dinókat ne!
Sajnos a spinoff felvezetésének alárendelnek mindent. Hosszú, felesleges perceket töltöttek el most is azzal, hogy Jody védőszárnyai alá tereljenek még egy lányt.

iampanka - 2017. 12. 08. 21:09

A vége brutális volt. Valami olyasmit olvastam, hogy ez valami “alien planet”, ahol minden sokkal nagyobb, furább meg veszélyesebb, illetve hogy ilyet még sosem csináltak a Supernatural története során… mondjuk az az alak, akit Kaia látott érdekesebbeknek tűnt, mint ez a dinószerű valami. Mindenestre én kíváncsian várom mi lesz belőle.
Kicsit én is szkeptikus vagyok ami a spinoff-ot illeti, de szimpatikusak a karakterek szóval bízom benne, hogy valami jó lehet belőle.

Claire8310 - 2017. 12. 09. 15:20

Jó ez az évad így egyben. Az uccsó 10 perc kifejezetten tetszett feszültség vonalon is. Szerintem nem fognak olyan sok időt ott eltölteni a srácok, kicsit ilyen 2 részes sztorinak tűnt az egész nekem a sok szállal, meg a cliff véggel. De majd kiderül, igazából most mindenre nyitott vagyok Supernaturaléktól.

Zora - 2017. 12. 10. 08:24

13×09

Nagyon tetszett! Csak így tovább! :-)

Raynes - 2017. 12. 11. 02:34

Ez a 13×09 egész jó volt, főleg a vége. Talán érdekesebb lesz, ha behozzák ezeket az alternatív világokat, tőlem még a dinók is jöhetnek, unom már az angyalokat, démonokat. Csak ne zárják le túl gyorsan ezt a szálat. Meg mondjuk már túl sok embert hoztak vissza, visszajött Castiel, visszahozták Lucifert és azt a brit fazont, most Winchester anyu jönne. Soká lesz még január 18-a.

Mistress - 2017. 12. 13. 22:13

Eskü én már várom, hogy az a kapucnit viselő alak az alternatív dínó világban hátrahúzza a fejéről a ruhát éééééés: What’s up Bitches? (by Charlie Bradbury)

Jokki - 2017. 12. 19. 22:49

Remek évad. Eszméletlen fordulatok, izgalmas történetek. Lucifert tönkreveri a saját “hadnagya”, akinek szolgálatába áll Ketch, akiről eszébe se jutott volna senkinek, hogy él még…. brutális. És most a dino világ…

Nagyon várom a folytatást!

Ela - 2017. 12. 29. 19:52

En kb a 8. szezon ota csak felidoben es a szezon vegen nezem a fel szezont meg egybe.De most azt kell, hogy mondjam, varom a kovetkezo reszt.Persze vannak benne erdekes dolgok, pl ha az angyalok tudnak teleportalni, minek nekik auto.:-)
Ez a Jack meg total hasonlit az ifju Leonardo Dicapriora.
Csak igy tovabb SupNat….

Evi - 2017. 12. 29. 22:43

Kérdés :D én sajnos csak 13. évad 9. részéig jutottam… van már új?. Esetleg mikor lesznek elérhetők a többi részek?

winnie - 2017. 12. 29. 23:13

ha vége az ünnepeknek.

szirial - 2018. 01. 19. 19:13

Rosszabbra számítottam, bár a jó az nem ilyen.
Egyetlen oka van, hogy idáig azt hittem Jody idegesítő. Megfeledkeztem Clair-ről. Most hogy Badass Barbie előtérbe került, mindenki más hirtelen normálisnak tűnik.
Pocsék a karakter, pocsék a színésznő. Remélem az a spinoff is hamvába hanyatlik.

v0m1t - 2018. 01. 19. 19:51

ez most valami újabb spinoff próbálkozás pilotja? eltelt 15 perc és még nem láttam főszereplőt.

Tulazon - 2018. 01. 20. 01:17

Azért örülök, hogy első filmes rendezők is kapnak lehetőséget…

kiss - 2018. 01. 20. 09:56

nem tudom ez volt-e unalmasabb vagy a Lucifer első 2018-as része. Mindkettőt nagyon vártam azt jött egy híg..

szirial - 2018. 01. 27. 18:51

Heti szörnynek ez most klassz volt. Hiába, ehhez értenek a legjobban.

Glory - 2018. 01. 28. 17:31

Na, ez már jobban tetszett, mint az előző. Izgalmas kis rész volt.
Sam-et meg reméljük, hogy kihúzza a világvége hangulatból a következő rész.
Jó lenne már tudni, hogy mi van a többiekkel.
Valaki igazán megreptethetné már azt a fehér öltönyös gazembert… Elég volt a lazsálásból, angyalok, khm, egyéb élőlények, ki a ketrecből!

B - 2018. 02. 02. 20:04

Olyan boldog voltam, hogy Rowena az előző évadban elfüstölt, erre most visszahozták…

szirial - 2018. 02. 02. 20:50

Végre jó részek egymás után. És most Rowena sem idegesített annyira, mint régebben.
És vajon ki ő valójában? Világító kék szemek, talán Michael?

Arwen*** - 2018. 02. 09. 13:57

Kíváncsi voltam férj és feleség hogy funkcionálnak együtt :-) Még nem volt sok közös jelenet. Az utolsó mp-ben pedig érdekes karakter jött vissza…itt tényleg senki se hal meg :-)

SV - 2018. 02. 09. 18:22

Ez. Mi. Volt!
Nem volt kifejezetten rossz rész, de annyira izgalmas sem – nekem Castiel alapból rettentő unalmas, és mintha mindig ugyanazokat a mondatokat mondogatná, Lucifer hozta a szokásost, na de a vége!
Innentől nehéz lesz eltolni az évadot :)

szirial - 2018. 02. 09. 20:40

Itt valóban nem hal meg végleg senki. De a mostani visszatérőnek legalább örülök. Remélem megmaradt a morbid humorérzéke.
Lucifer szórakoztató, mint mindig. De Castiel fejlődésképtelen, unalmassá vált.

bellarea - 2018. 02. 09. 21:09

Úristen, ennél jobb már nem is lehetne. Most nagyon megleptek a nagy visszatérővel. Mikor közelítettek felé, rimánkodtam, hogy ő legyen :) Nagyon megleptek most, ami 13. évad után nagy szó. És annyira jó, hogy rengeteg átívelő szál van, pörög minden, cseppet sincs olyan érzésem, hogy én ezt már unom, vagy én ezt már láttam.

Senki - 2018. 02. 09. 21:31

Waaaaaaaa, az egyik legjobb karakter tér vissza! :D
Nem hittem volna, hogy ezt meglépik :D

jinjang - 2018. 02. 09. 22:01

Ó, úgy látom, nem csak én kiáltottam fel a végén, hogy YEEES!!

Winch Ester - 2018. 02. 11. 12:26

Valahogy mindig is sejtettem, hogy annak idején csak trükközött egyet. :-)

szirial - 2018. 02. 11. 16:20

Arkangyalt csak arkangyal penge ölhet meg. És őt annak idején egy sima pengével szúrták meg. De hogy ezt Lucifer miért nem tudta (valószínűleg mert a forgatókönyv írók sem tudták)

Winch Ester - 2018. 02. 11. 22:46

Azért remélem, hogy nem Lucifert intézik majd el a pengével, hanem a másik világból Mihályt.

Senki - 2018. 02. 14. 23:14

Úgyis szünet van, és hátha vannak, akik nem látták még :https://youtu.be/tCZy8cAgBlM

Kissur - 2018. 02. 16. 16:55

Komolyan már csak Jeffrey Dean Morgan hiányzik. (Aki már visszatért volna, ha a Walking Dead nem lenne.) Amúgy a visszatérő szerintem azért jön vissza, mert amúgy is ő is és az Istent játszó színész a háttérben elég sokat hozzátesz a sorozathoz.

Arwen*** - 2018. 03. 02. 11:11

Ütős-ütős a mostani…ügyesen fenntartották a figyelmem:-) És az erkölcsi dilemmák is érdekesek.

A - 2018. 03. 03. 06:58

Örülök neki, hogy Castiel megtalálta a tökeit végre, talán az írók is érezték, hogy kezdeni kellene valamit a karakterrel.

v0m1t - 2018. 03. 03. 11:47

2 jó rész egymás után, ez tényleg a Supernatural? ^^

Kissur - 2018. 03. 05. 20:43

(100.komment juhúúú! :D)
Én még mindig nem vagyok benne biztos, hogy ez a Cas a valódi Cas. Még mindig sanszosnak tartom, hogy ő az Üresség.

iampanka - 2018. 03. 05. 23:04

Kissur: nekem is valamiért ez a fixa ideám hogy ez nem Cas. Ha nem is ő az Üresség, akkor is valamit csinált ott lent vele.
Bár én kifejezetten örülnék neki, ha ez lenne. Kellene kezdeni vele most már valamit…

yagami - 2018. 03. 09. 10:44

A ScoobyNatural promoja… alig várom:D Az évad egyik legjobb része lehet:D Kár, hogy csak március vége… :P

kulup - 2018. 03. 12. 18:30

A 15. részről nem írtok semmit ? Egyetlen dolog hiányzott belőle, a supernatural. Se heti ügy, se Luci, se Castiel, se a főszál nem haladt. Ez nagyon gyenge volt.

szirial - 2018. 03. 12. 19:07

Én is úgy éreztem, hogy egy másik sorozatot nézek. Csak a szereplők miatt volt gyanús, hogy ez Supnat.
Bár a főszál azért haladt, hiszen meglett az egyik összetevő.

kiss - 2018. 03. 15. 10:54

köv rész jópofa lesz, de sajnos csak 2 hét múlva:(

Sam, Dean and Castiel are transported into the animated world of Scooby Doo where they join forces with the Scooby gang to solve a ghostly mystery.

Danee - 2018. 03. 30. 12:54

Hat ez a Scoobys resz fenomenalis volt. Semmi sirankozas, semmi depi. Nagyon szorakoztato volt. Igaz, nekem alapbol bejon az evad. Nem lepodnek meg, ha a fiuk elszorakoznanak tovabbi 13 evre, bar nem tudom mennyire van kitoresi tervuk.

Scale - 2018. 03. 30. 13:54

Elképesztően zseniális volt a scoobys rész! Azt hiszem, ez az epizód újranézős lesz. :)

Hét idézetének ajánlanám:
“Be like Elsa: Let it go.”

jessm - 2018. 03. 30. 15:26

Danee: Már nem tudom, hogy Jared vagy Jensen mondta, hogy a 15. évad végéig tervezi maradást és utána abba kellene hagyni. Persze meggondolhatja magát.

Scoobys rész valami fenomenális volt. Annak is megéri megnézni, aki abbahgyta Supernautralt.

szirial - 2018. 03. 30. 19:35

Rég röhögtem ennyit SupNat részen.

There is a mini-Mystery Machine hidden in every live action scene. The first appears on top of a record player in the pawn shop, it next appears in the Dean-cave on a shelf next to some albums.

Ezt csak most olvastam. Megnézem újra, mert magamtól nem vettem észre.

Geza Kovacs - 2018. 03. 30. 21:46

16. rész 10/10. Én nem voltam túl nagy kedvelője a mesének, bár tényleg kultikus, és álszörnyes történetekben filmeknél meg könyveknél is erre hivatkozok példaként, ha a jellegükre hivatkozok.

Amikor a végén visszaröppennek a szereplők a bunkerszobába, és néznek jobbra-balra a lila fény után, az totál ’80-as évek (gondolom ezért kellett a szoba berendezése is olyanra). És ahogy fentebb írták, ebben a részben tényleg még jelképesen se nyöszörögtek, ami még pluszba sokat dobott az egészen.

Remélem maradnak sokáig még. Ez az évad amúgy is az 5. óta a legjobb.

Greenworld - 2018. 03. 31. 03:12

szirial
az első 1:13nál van, a második 4:14nél :D

Raynes - 2018. 03. 31. 04:38

Tetszett ez a rajzfilmes rész, bár kicsit túl volt tolva. Mégis rég volt már, mikor Supnat részen ilyen jót szórakoztam, utoljára az a rész tetszett ennyire az előző évadból, ami végig az Impalában játszódott. Az összes résznek ezt a minőséget kéne tartania, ettől volt régen a sorozat olyan jó.

bellarea - 2018. 03. 31. 10:02

A Supernatural az egyetlen sorozat, amiben sosem csalódok, és ami mindig meg tud lepni. Nagyon tetszett, hogy kiutaltak a Trükkösre, ez amolyan kikacsintás volt a nézőknek, hogy nyuugi, fogtok kapni Gabrielt :D Nagyon remélem, hogy a fiúknak lesz kedve folytatni, ameddig a csatorna támogatja őket benne. Nem tudok ennek a sorozatnak befejezést elképzelni, az a téma nem megy, hogy abbahagyják a vadászatot, az sosem ment nekik, mert vadásznak születtek, de remélem, megölni sem akarják őket. Végleg. Szóval folytatódjon csak addig, amíg létezik a CW.

yagami - 2018. 04. 01. 00:28

Raynes: Az impalás rész nem az előző évadban volt, hanem a 11-ben. :) De örömmel hallom. Az a rész nekem is az egyik kedvenc lett.

Zora - 2018. 04. 02. 22:18

13×16

Sosem láttam Scoobydoo rajzfilmet, nem is ismertem, de ez nagyon tetszett!
:-DDDDDDDD

John Doe - 2018. 04. 03. 15:16

Erre a részre, visszatértem. :) Jópofa volt, tetszett, a Scooby-t is mindig néztem kisebb koromban, így ezt mindenképp be kellett vállalni.:D Jó ötlet volt, és nem rontották el. :)

Alex - 2018. 04. 05. 23:20

Nem sokat várok már el a SupNat-tól, már évadok óta. Inkább megszokásból nézem, így 13 év után. De ez a Scooby-s rész piszkosul jó lett! :D

Hallottam, hogy lesz Scooby Doo univerzumban játszódó rész, de valami élőszereplős alternatív világra gondoltam. Nagyon meglepődtem a rajzfilmes megoldáson, pozitív értelemben!
Biztos nem tetszett mindenkinek, nagy vállalás volt, hogy bedobtak egy ilyet, teljes résznek, de azért egy olyan sorozatnál, ahol jó (vagy nem annyira jó) iparosmunka gyártás van hosszú évadok óta, ez nagyon üdítő volt!
Utazás közben megnéztem már 3x annyira tetszett! :D

Gratula a készítőknek! :)

szirial - 2018. 04. 06. 19:30

Ez se volt rossz rész. Erősen rávetődtek a főszálra. A Lovecraft utalásokat amúgy is szeretem. Gabrielnek egyenlőre nem kellett sok szöveget tanulnia.

zolij - 2018. 04. 19. 00:34

hát ez a Lucifer és a papok jelenet haláli volt.

Kowimen - 2018. 04. 20. 23:31

A heti rész előrevetítéseiből erősen lehet tippelni az évad végi cliffre.

Zora - 2018. 04. 21. 14:02

13×19

Nagyon tetszik, hogy most mindenki összefog mindenkivel Luci és Alt.Mihály ellen.
Jó volt! (Kicsit azért reménykedtem, hogy Crowley visszajön…)

Kissur - 2018. 04. 22. 14:29

13×18
A múlt heti részt csak most néztem meg, és olyan jó, hogy nem spoilerezte el senki azt a visszatérő karaktert. Még itt sem. Így rendesen meglepődtem.

Kissur - 2018. 04. 22. 19:08

13×19
Nem lenne rossz egy ultimate háború a 14.évadra. Boszorkányok kontra kaszások. A Menny bezár, jönnek a szellemek a vadászok ellen. És mindenki a másik világbeli Mihály ellen.

terminadmin - 2018. 04. 23. 09:03

Eddig baromi jó az évad, nekem nagyon bejön, szuperül építik az univerzumot.
Ha tippelnem kéne, akkor én azt mondanám, hogy…
1. alternatív Mihály átjön a mi világunkba az angyalsereggel és persze Jack-kel és anyuval és persze a brit egyetemes csávóval.
2. Sam, Dean, angyalok, esetleg még Luci is megküzd Mihályékkal. Mihály és Luci ismét ketrecbe kerül, mert Luci majd feláldozza magát Jackért :D Vagy épp Jack fogja őket ketrecbe zárni, mert belátja, hogy a megölésük nem tenné jobbá a világot.
3. Dean meghal, de valami úton módon a következő évben a Halálnak szüksége lesz rá és kiszabadul. Vagy Jack nemet mond a Halálnak és Deant visszahozza az élők sorába, ezzel jól bekavarva a “sors” számára (következő évadban gondolom majd a sors is megtestesülhet, mint a “semmi”). Hiszen Jack már a Semmivel is kiszúrt.
4. a mennyek nem fog bezárni, a Mihállyal érkező angyalsereg fogja pótolni a tápláló energiát a mennyek számára, mert átállnak majd a jó (vagy éppen rossz? nézőpont kérdése… az angyalok mindig kavarnak valamit) oldalra (hiszen alternatív univerzumban ugyebár eljött az apokalipszis, míg itt nem és még van mennyek).
5. Gábriel fel fogja vállalni a vezető szerepet a mennyekben. Castiel meggyőzi.
6. Jack visszavonul/meglátogat más univerzumokat, hogy ott is segítsen.

De ha ezek a tippek nem jönnek be, akkor is baromi elégedett vagyok az évaddal :)

terminadmin - 2018. 04. 23. 09:06

Mindenesetre következő évadra én várnám a legősibb entitásokat: a Semmit, a Halált, a Sorsot… és még ki tudja mit :D Akikkel még Isten sem (Chuck) és a kishúga sem bírhatna el.

Kissur - 2018. 04. 24. 20:38

terminadmin: Basszus azt olvastam, hogy Semmi, Halál, Soros XD

Raynes - 2018. 04. 29. 04:57

@Kissur: Soros nem ilyen sorrendben jönne, ő megelőzi Istent bármelyik mitológia szerint :D

A 13×20 alapján én azt mondanám, hogy Loki maradt életben, aki leszúrta az eredeti Gabrielt. Legalábbis egy ilyen csavart tudnék leginkább elképzelni. Mondjuk ez a fakardozás kicsit olcsó megoldásnak tűnt.

terminadmin - 2018. 04. 29. 09:35

Raynes: szerintem ez nem lesz fordulat. A fakard Gabrielre úgysem hatott volna, másrészt meg Gabriel is ráébredt arra, hogy többé nem kéne trükközni és inkább segít a fiúknak.

Egyébként ismét zseniális rész volt! Az 5. évad után a sorozat talán most éli második virágkorát. Ha tudják minőségében ezt így folytatni, akkor várom a további évadokat is :) Kíváncsi vagyok mit hoznak még ki belőle.

SV - 2018. 05. 04. 11:15

13×21

Ez nagyon nagy volt!
Az egyetlen amit sajnálok, hogy nem este, sötétben néztem meg. Volt benne humor, dráma, bosszú, szörnyek, minden! Valahogy sikerült mindent, mindenkit úgy összefogniuk, hogy minden részlet passzolt, a bonyodalmakat nem oldották fel egyszerű, lusta húzásokkal, így marad tartalom a maradék részekre, és még a következő évadnak is adhat egy irányt.

Kissur - 2018. 05. 05. 12:17

A 13×20-at a hét csalódásának jelöltem, mert rohadtul untam, ez a 13×21 viszont szenzációs volt. Majdnem minden jelenet aranyat ért. Vitte előre a sztorit, vagy karaktert épített, vagy szórakoztatott. És basszus, ugyanúgy sokkolni tudnak azzal, ha valaki meghal, még akkor is, ha tudom, úgyis feltámad.
A 13.évadában jár a sorozat, de még mindig tud számomra 9/10-es részeket hozni. Ebben az évadban ez már a harmadik ilyen volt. Durva!
Örülök, hogy ennyi mindenkit visszahoztak. Tényleg már csak JDM hiányzik. Remélem egyszer majd beugrik. Ebben a másik világban vajon él még Winchester apu?

zolij - 2018. 05. 05. 18:21

Kissur: nem él, Azazel idejekorán megölte, mert az itteni Mary nem ment bele az alkuba. Ezért nincs itt Sam és Dean és ezért volt apokalipszis.

Raynes - 2018. 05. 07. 03:11

Úgy néz ki, hogy a 13×21 alapján, hogy tévedtem Gabrielt illetően, tényleg segít nekik. Most az a tippem, hogy megmentik ugyan Winchester anyut meg Jacket, de nem fog időben bezáródni a portál, és Michael a seregével át fog menni, a következő évad erről fog szólni végig.

SV - 2018. 05. 09. 22:13

Amúgy emlékeztek, hogy valamelyik korábbi évadban (6-7-8 körül talán) Lucifer azzal kínozta Samet, hogy folyamatosan ébren tartotta, és énekelt neki? Mint most Rowenának. Na ez a visszautalás annyira tetszett!

…csak kár, hogy azóta is folyamatosan megy a fejemben az a dal…

Kissur - 2018. 05. 11. 21:26

13×22

Tudtam, hogy Castiellel valami nincs rendben! Az az egy kósza mondat utalt erre. Mondjuk a náci énje nagyon király volt, örültem is neki, hogy behozták.
Ez a rész a félbemaradt érzelmi szálakat tekintve tökéletes sorozatzáró lehetett volna.

kulup - 2018. 05. 12. 11:09

Igazából már észre se vettük, hogy Sam az előző részben megint meghalt. Már nem is számolom, hányadszor.

Geza Kovacs - 2018. 05. 12. 22:49

Tetszik az évad, bár ez a rész már erősen szirupos végűre sikeredett szinte, méltatlanul a sorozathoz képest. Pellegrino ellopja a showt a fiúk elöl :-)

A - 2018. 05. 13. 00:57

A 13×22 nagyon jól sikerült (jó, Jack lelki élete kissé idegesített), akár itt is befejezhették volna az évadot. Tök jó lenne, ha tartósan visszahoznának néhány karaktert a következő évadra.

kulup - 2018. 05. 16. 19:46

Pénteken Carry on my wayward son !!

Arwen*** - 2018. 05. 18. 15:21

Hú, micsoda évadzáró! Az utolsó két rész nagyon nagyon jó volt, erős volt, és igen, utólag visszagondolva, megjósolható, de akkor is!!
Remélem, a cliffhanger nem lesz 1-2 részen belül megoldva, feloldva.

A színészek szuperek, a karaktereknek is jutalomjáték volt.

terminadmin - 2018. 05. 18. 19:49

Erős évad és erős zárás volt. Baromi kíváncsi leszek a következő évadra.

Gondolom ez is olyan lesz mint a “Deanmon”, hogy kb az első 5 részben lerendezik, utána pedig Mihály lesz az új főellenség. Kérdés, hogy Jack vissza tudja-e nyerni az erejét idővel, mint mondjuk Gábriel vagy Lucifer…

Chuck vajon visszatér majd? Mi lesz a mennyekkel? Lesznek új angyalok? A Halálnak mik a tervei Deannel? Van pár kérdés :D

szirial - 2018. 05. 18. 22:04

Feltámadt hamvaiból a Supnat. Ez az évad a tíz évvel ezelőtti hangulatot hozta. Remek volt az évadzáró.
Jensen lubickolhat a gonosz angyal szerepében jövőre.
A záróképhez honnan szedték a ruhát, kiárusítás volt a Pengesapkások jelmezraktárában?

Csak azt a repkedős pofozkodást tudnám feledni. Az még paródiának is rémes volt.

Viszont jó hír, hogy a Wayward Sisters-ből nem lesz semmi.

Nikki - 2018. 05. 19. 00:46

Fantasztikus volt! Valóban a régi hangulatát hozta, nagyon jó volt a finálé. Ez az egész évadra érvényes, amikor haladt előre a főszál. Mindig akkor a legerősebb a Supnat, ha visszanyúl a gyökerekhez valamilyen módon… Nem gondoltam volna, hogy látni fogom Dean-t Michael-ként. Mennyi éve nézem már… emlékszem azt kívántam ne legyen soha vége :D Pellegrino-t pedig kérem vissza, kiválóan hozza a szerepét.

Danee - 2018. 05. 19. 12:18

Jo volt az evadzaro, nekem csak egy nem tiszta: Jack a penge miatt gyengult le ennyire? Mert amikor Luciferbol szipkaztak az arkangyali erot folyamatosan, akkor nem gyengult ennyire le, Jack pedig egy suhintasra.

A - 2018. 05. 19. 23:11

“Csak azt a repkedős pofozkodást tudnám feledni.” Ott én is kiestem az feszülten figyelő rajongó szerepéről és anyáztam egy sort. Iszonyú gagyi volt. Gondolom valami grandiózus összecsapást szerettek volna, nem jött be.
Viszont tényleg jó volt az egész évad, és a zárása is. Tényleg kezd visszatalálni magához a sorozat. Évek óta ez volt a legjobb.
Számomra a leviatános és a sötétséges évadok voltak a leggyengébbek (bár ez utóbbit valamelyest mentette Chuck feltűnése).

szelesmalom - 2018. 05. 19. 23:51

13×23

na azert van itt par kerdes..
Jack
korabban miertnem igezte meg az apjat igazmondasra

korabban miertnem zuzta le Mishaelt?

hogy a viharba tudta az a penge megsebezni

osszesegeben persze jo volt kiveve a 2 arkangyal harca.. vicc..
de azert ezek e bosszanto aprosagok..

Ela - 2018. 05. 20. 03:58

Nekem is bejott ez az evad! Az elozo parat 2 reszletben neztem meg, de az utobbi ujra heti nezos lett.Azt en sem ertettem, hogy a masik vilagban miert nem tudta volna Jack elintezni Michaelt ilyen egyszeruen. Castielnek tenyleg nem sok ertelme volt ebben a szezonban.Lucifer hianyozni fog.

Kissur - 2018. 05. 20. 17:50

“Let me get this right… The ice caps are melting, a movie where a girl goes all the way with a fish wins Best Picture, and that damn fool idjit from “The Apprentice” is President. And you call where we come from “Apocalypse World”.”
A hét idézetének jelöljétek ti is, mert ez valami szenzációs volt! :’D

zolij - 2018. 05. 20. 18:44

Jack nem igazán tudja irányítani még rendesen az erejét, a nem alap dolgok érzelmi alapon jönnek elő neki. Az évadban mindig akkor használta komolyabban az erejét, amikor nagyon szeretett volna valamit, vagy számára fontos embereknek akarták ártani (Cass magához térítése, Asmodeus elüldözése, másik világban az angyalok legyőzése, vagy itt Lucifer és Michael esete). Pont ezért tudta a penge is megsebezni, mert egyáltalán nem számított rá.

Raynes - 2018. 05. 21. 06:42

@Nikki: szerintem ellenkezőleg van. A SupNat akkor erős, amikor visszatér a humoros heti szörnyes részekhez, és nem akarják ezt a vallási, angyalos, ördögös, világvégés főszálat erőltetni.

Ennek ellenére a béna repkedős jelenetet leszámítva nem volt rossz az évadzáró, de ez megint ilyen félig megrekedt, semmilyen lezárás volt, hogy nehogy kihagyjanak egy cliffhangert. Kicsit unalmas már ez a recept, kitalálhatnának valami mást. A visszatérő színészeknek örülök, reméljük a következő évadban több lesz a potenciál, amit ki is használnak.

mókus - 2018. 05. 23. 11:10

mivel jack arkangyal és ember gyermeke, ezért az arkangyalpenge arkangyal által használva igen is meg tudja sebezni. :) de ezt kifejtették már pár résszel ezelőtt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz