login |

Van Helsing: kezdett a 2. évad

2017. 10. 13. 20:50 - Írta: DennyKeh

1 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Nem is tudom, hol kezdjem. A múlt héten visszatért a Syfy tavalyi nagy dobásának szánt Van Helsing, és ez az évadnyitó vegyes érzelmeket keltett bennem. 

Tavaly egész izgatott voltam a sorozatot illetően, de most teljesen elfeledkeztem róla, ha nem lett volna kitéve, hogy visszatér, el is siklottam volna felette. Bár a véleményem ettől még nem változott: remek koncepció, gyér(ebb) megvalósítás.

Az évadnyitóban sokkal több akciójelenetet kaptunk, mint az egész első szezon során, amelyek közül néhányat sikerült igen jól megvalósítani, egyik-másik viszont már vicc tárgyának is csak alig ment el. Az S2 egyébként hajszálra pontosan ott kezdődik, ahol az évadzáró véget ért – a tovább mögött már spoileresen folytatom.

Na, szóval, Vanessa megtalálta a lányát vámpírként (micsoda sokk!), akit szépen Rebecca az anyja ellen is fordított, ki tudja, meddig.

Nagyon csalódott vagyok, hogy Rebeccát kiírták (Susant még elnéztem, de ezt már annyira nem), ebben párszor átvertek minket, mert először feléledt szerencsére, de utána már láthatóan elhullott. Ez pedig azért rossz, mert lehetett volna az évad egyik legjobb gonosza, de ennél is jobb szövetséges, és sajnálom, hogy nem éltek a lehetőséggel a készítők. (Itt még meg kell említenem azt is, hogy a Dylant alakító kislánynál már láttam jobb gyerekszínészeket…)

Az évad talán egyik legérdekesebb pontja majd ez a menedékhely lesz, egyelőre sokat nem tudunk róla, csak annyit, hogy hárman(?) lakják. Az egyikük héliumos lufikkal küld szerteszéjjel egy térképet, ami jelöli az óvóhelynek a helyzetét, viszont van, aki ezt nem nézi jó szemmel – biztos, hogy lesz ennek még valami hátulütője, amit csak később tudunk meg.

A 2×01-ben mindvégig a vámpírodúban mászkáltak szereplőink üldözve a vámpírokat, mindkét oldalról hullottak a népek, ahogy említettem sorra követték egymást az akciójelenetek , volt egy kis izgalom, szerencsére nem volt vontatott az egész rész, ráadásul Mohamed a saját testvérét is beáldozta a saját keze által, szóval ezért megérte eljátszania a Vanessával való bizalmát.

Az első évadban rendesen megnyirbálták a főszereplőket, ami azért ritka a sorozatos világban, ugyanakkor jó is egyben, de Axelről meg a Dokiról egyelőre semmi sem derült a részben, tippre később biztosan feltűnnek ők is. Ja, és egy csavart is bedobtak, miszerint Vanessa nem haraphatja meg a lányát, amivel visszaváltozna emberré, mivel a Vámpírok dokija végzett rajta “pár változtatást a szervezetében”, ergó DNS-módosítást. Majd elválik, mit kezdenek ezzel.

Összességében tényleg felemás érzéseim vannak, de még maradok, aztán meglátjuk, hogy meg tudnak-e még lepni.

Érdekességképpen a végére: A Susant alakító Hilary Jardine (nem tudtam, honnan volt olyan ismerős, miközben néztem ezt a részt egyszer csak beugrott) a Zoo 3. évadjában tűnt fel újra mint Tessa, és ugyanonnan kaptunk egy Jessie Frasert, aki szintén a 3. évadban tűnt fel, és itt úgy tűnik, állandó lesz. Volt egy kis csere-bere, plusz, ha hihetünk a pletykáknak, Susant se most láttuk utoljára.

1 hozzászólás Ne habozz!

kahlan - 2018. 01. 25. 23:32

Végigszenvedtem az évadot, de minek… Az első évad még elment, ott is voltak bőven problémák, de azért szerethető tudott lenni.
Itt viszont már tényleg rengeteg blődség, ostobaság volt benne. A vámpírok nevetségesen ripacskodnak, az akciójelenetek bénák, a sztori bugyuta, rengeteg üresjárattal. Még úgy 20 éve elment volna egy ilyen sorozat, de ez a mostani színvonal és kínálat mellett borzasztóan gagyi. Szomorú, hogy ennek berendelik a 3. évadát, és ennél jobbakat pedig simán elkaszálnak…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz