login |

Második blikk: The Gifted

2017. 10. 14. 16:30 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika,

Kíváncsi vagyok, hogy milyen hatással lesz a FOX X-Menes sorozatának, a The Gifted-nek a második része a mezei nézőkre (mint én), illetve azokra, akik a képregényeket ismerve vágtak bele. Hiszen utóbbiak pontosan tudják, hogy miért érdekes az, hogy a főhősök vezetékneve Strucker, illetve, hogy a rész végén feltűnik Garret Dillahunt alakításában egy bizonyos Dr. Campbell. (Feltételezem, hogy Roderick ‘Rory’ Campbell-ről van szó.)

Mármint arra célzok a fentiek kapcsán, hogy érdekes lehet úgy nézni a sorozatot, hogy valaki számít az újabb és újabb célzásokra, infómorzsákra, illetve tudja (tudni véli), hogy esetleg milyen húzásokra számíthat a folytatásban, és nagyon várja ezeket, és ezért is köti le őt (persze mindig kiderülhet, hogy valami csak kikacsintás, puszta easter egg), és úgy is, hogy a nézőnek gőze sincs, hogy milyen irányba mehetnek az események, illetve mi derülhet ki egyes karakterekről.

A legrosszabb tippre az, ha valaki nem ismeri a képregényeket, és csak utánaolvas a dolgoknak, mert akkor tényleg kimarad minden mókából, a felfedezés öröméből, így nem is nagyon akarnék most ezekre a részletekre kitérni, szerintem érdemes önmagában nézni a sorozatra. És úgy egyelőre egy teljesen korrekt természetfeletti darab benyomását kelti.

Egyrészt azért, mert ideális mennyiségben adagolják az akciót, a mutánsképességeket és a feszültséget, másrészt pedig, mert a szokásos módon több szálon futó sztori minden tagjában jelen van az érzelmi töltet.

A hatóságok által faggatott apa (aki mellé még egy flashback-szálat is felvezettek suta módon, hogy egy új szereplő érkezését megalapozzák), a Mutant Underground és a veszélyben lévő család , valamint a börtönben lévő mutáns sem csak lóg a levegőben, mindegyik mögött van egy több rétegű sztori, amivel valamelyest közelebb hozzák őket – nyilván az utóbbi a legzsengébb és legtipikusabb (hányszor láttuk már az “új hal a börtönben” történetet?), viszont bőven rejt lehetőséget magában, ha mernek eltérni a kliséktől.

Plusz mindenképp érdemes megemlíteni, hogy az egyik fő X-Menes motívum is jelen van, valamennyire rezonálhat a sorozat a mi társadalmunkra, illetve a jelen politikai, közéleti helyzetére, kérdés, hogy a készítők ennek kapcsán mennyire lesznek merészek, mennyire akarnak üzenetet sugározni, mélyebbre hatolni bizonyos problémák boncolgatása terén.

A The Gifted egyelőre egy teljesen tisztességes mutánsos, szuperképességes sorozatnak tűnik (6/10) egy elég megbízható készítővel, szóval olyannak, amibe nyugodtan “bele lehet fektetni”, hiszen számíthatunk arra, hogy ahogy nőnek a tétek, élettel telnek meg a karakterek és komplexebbé válik a sztori, meg fogja jutalmazni a kitartó nézőt – annak idején a Gotham-hez viszonyultam kábé így.

A kérdés csak az, hogy csupán valami tisztességesbe megéri-e invesztálnunk az időnket a még fényesebb jövő reményében, és a nézők válasza a kérdésre jó eséllyel a The Gifted élettartamára is befolyással lesz.

8 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2017. 10. 14. 21:15

Határozottan jó volt, tetszett. Erős 7/10.

Nikki - 2017. 10. 15. 01:44

Nézem tovább! Jó ez :)

Geza Kovacs - 2017. 10. 15. 03:57

Mint az Inhumans. Nézhető, messze nem rossz. Az kicsit gagyibb, de legalább gyerekek nincsenek, ezért 1:1.

Sancho Pansa - 2017. 10. 15. 06:44

Így van, azzal a különbséggel, hogy az Inhumans nagyon rossz, ez pedig elég jó. A korhatinget nem értem, ha jól megírják, a gyerekek sokkal izgalmasabb karakterek tudnak lenni, mint pár felnőtt, aki változásra képtelen.

monti - 2017. 10. 15. 07:45

az itteni képről ugrott be hogy a kiscsaj a bunheadsban volt, gondolkoztam már rajta honnan ismerős

Irgum76 - 2017. 10. 15. 18:48

szerintem baromi unalmas egy helyben topogós töltelék volt rögtön a a 2. résznél
a lány beteg-gyógyszer kell-megszerezzük-meggyógyult-vége

ráadásul a feleség idegrohamot kap egy vergődő lánytól majd közli, hogy ápolónő de csak 1 hetes kurzust végzett…

Irgum76 - 2017. 10. 15. 19:58

ja és ha már klisé
engem ez a szerencsétlen bántalmazott tinédzserrel már ki lehet kergetni a világból

default - 2017. 12. 04. 01:55

Nem rossz de /spoiler!/ 5. részél (már végképp) elképesztő hülyeségeket csináltak:
– fémcsavarok / szögek kikapása a lábból úgy hogy utána apu ippeg sántikál csak?!
– a gyerekek műtenek, semmi para, ájulás-okásád, simán bírják, sőt közben a srác vért is ad XXXDDD
– kiscsaj elszorít egy vénát belső szervek között pszi-matatva!!! #LOL
– anyu megvarrja mint pinty (ill. szövőmadár?) edig csak nővér de ez pár mp alatt megy neki vs. a véna elég erős nyomás alatt van és az egész hasfal…
#ROFL
WHY?!

Komolyan(?). Ezeket én nem bírom. Ültessék le a rész végén a legegyszerűbb a sorozathoz nem kötődő ott dolgozó munkást (sry) #vkit és simán az is elmondaná kb. ezeket!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz