login |

Tóth János: túl az 1 évad felén

2017. 10. 16. 14:50 - Írta: Desmond Wallace

7 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Attól, hogy valaki anya, akár még az is elképzelhető, hogy tud annyit dolgozni, mint egy normális rendes ember.

Már elég régóta képernyőn van a Duna komédiája, de a nézettsége nem túl fényes, és nem hiszem, hogy az olvasók közül túl sok állandó nézője lenne a Tóth Jánosnak. Pár hete még azt mondtam volna, hogy megértem, mert annyira nem erősek az epizódok, de most már úgy látom, hogy határozottan fejlődőképes ez a sorozat. Persze ehhez rengeteg részre volt szükség. (A pilotról itt írtunk.)

Az 1×26 simán lehetett volna akár évadzáró is, de ez első 26 rész csak az évad első fele volt. Az 1×27-től kezdett erősödni a komédia, és kétségtelen, hogy az 1×31 volt az eddigi legjobb epizód a sorozat történetében. Azok az állásinterjúk egészen fergetegesek voltak. szó szerint dőltem a röhögéstől a párbeszédek alatt.

Tóth János nem egy kedvelhető ember. Sokszor bunkó, előítéletes, hímsoviniszta és rasszista, de talán egy picit azért ő is fejlődőképes. Némi előrelépést felfedezhetünk a karakterét illetően. Szerencsére azonban nem csak rá épül a sorozat, hiszen itt van Balázska is, aki legalább annyira főszereplő, mint János. Neki is megvannak a saját problémái, de sokkal normálisabb ember, mint a nagybátyja.

Ami nagyon fontos, hogy a főszereplők mellett a mellékszereplők zöme is szórakoztató figura. Angyalt ugyan nem igazán csíptem az elején, de mostanra már egészen megszoktam. Ildikót viszont még mindig fölöslegesnek tartom, de a többiekkel tényleg nincs bajom.

Ha az alakításokat nézem, akkor Mucsi Zoltán viszi a prímet, de Csémy Balázs is méltó partnere a rutinos színésznek. A mellékszereplők közül pedig mindenképpen az operettmániás Böcskeit alakító Kőszegi Ákost kell kiemelnem, aki lubickol az anyakomplexusos mostohaapa szerepében.

Summa summarum: ha valaki még nem látta volna, vagy kaszálta az elején a Tóth Jánost, mindenképpen adjon neki még egy esélyt. Részemről az 1×31 sima 8/10 volt. Bízom benne, hogy a folytatásra is marad ez a növekvő tendencia, amit az utóbbi hetekben tapasztalhattunk.

7 hozzászólás Ne habozz!

Popeye - 2017. 10. 16. 15:07

az a gondom, hogy köze nincs ennek a Jánosnak a Munkaügyeshez.. és bár volt reference Elvirára meg a NEMÜK-re is, de jó lett volna egy Albert cameo pl :D

Kissur - 2017. 10. 16. 18:08

Én pont az 1×31-et láttam, és meglepően tetszett. Ezek szerint az előtte lévő részek nem voltak olyan fényesek, hogy érdemes legyen ledarálni őket.

mr.carpenter - 2017. 10. 16. 18:20

Az elejen meg nagyon gyengecske volt, de tiz-tizenot resz alatt egesz jol belejottek, elkaptak azt a dinamikat a karakterek kozott, ami kifejezetten szorakoztato, es bar meg most is eleg hullamzo a szinvonal,vannak mar egeszen zsenialis reszek is.

Sorozatgyilkos - 2017. 10. 16. 18:49

A 32. rész viszont kifejezetten csapnivaló volt.

DelMaar - 2017. 10. 16. 23:17

ez egy nem várt kincs lett. valóban kellett, vagy 15 rész mire magára talált, de több igen állat epizód volt eddig.

Itsuki - 2017. 10. 17. 11:29

Vannak jó történetek és vannak rosszak,részekben is,van amin nevetek van amin csak a telefont nyomogatom. de mindig megnézem. jó kis sorozat.

totoro - 2017. 10. 17. 15:42

Néztem az elejét, de aztán elmaradt. Pedig az elején voltak nagyon eltalált poénok, épp olyanok amik nekem nagyon bejönne. Ez pl. örök klasszikus:

https://www.youtube.com/watch?v=gZqfIwlfptg

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz