login |

Pilot: White Famous

2017. 10. 17. 20:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Itt az új Californication! Ne rohanjatok rögtön, várjatok, azt még hozzá kell tennem, hogy Hank közepesebb évadjai derengenek fel az ugyancsak Showtime-os White Famous nézése közben.

A történet középpontjában egy fiatal fekete komikus áll, akinek az élete válaszúthoz érkezett: vagy csinálja tovább a stand-upos életét, és komolytalanul tart a semmibe, vagy igyekszik feltörni. Ez utóbbi indul be a pilotban, és Floyd mindeközben próbál hű maradni az erkölcsi kódexéhez is, nem akarja eladni magát minden szarra, random sitcomra.

Amúgy a Californication-höz való hasonlítás nem nem véletlen, hiszen ugyanaz a készítő, Tom Kapinos, és később lesz is, aki beköszön az előző sorozatából, Ja, és ki nem találjátok, mi a főszereplő karrier melletti életének a felépítése. Aki azt dünnyögte, hogy volt feleség, közös gyerek, néha fellángoló érzelmek, az…, nem, inkább ne lottózzon, mert nem volt nehéz a kérdés.

Egyelőre az a problémám, hogy egyelőre ritmustalan a sorozat. Mármint vannak benne ötletek, néhol stimmel a hangulata, de sokszor olyan, mintha random szkeccseket fűztek volna össze. Plusz azt sem érezni, hogy miért akarja mindenki pont a főszereplőt a filmjébe, sorozatába. Bár ez mondjuk Vinnie Chase esetében sem volt érthető mindig.

Amúgy a rendezés is olyasmi, mint a Californicationnél, a vágóképek régi filmes hatásúak, a zenei válogatás is stimmel, szóval még össze is állhat. Mondjuk lehet, hogy nem kellett volna rögtön a családi drámába is beleugraniuk, amikor még nem építették fel a karaktereket. Tipikusan arról van szó, hogy elhangzik a “nem eshetünk egymás karjaiba, ha magányosak vagyunk”, amikor a nézőnek még egy ilyet sem mutattak.

Mondjuk a fentiek ellenére látok lehetőséget arra, hogy jó lesz idővel, főleg a második részben feltűnő Michael Rapaporthoz köthető szál miatt. És szerencsére a faji tematikával sem teljesen PC módon viccelnek. Legyen olyan optimista 6/10 a kezdés, ami lehet, hogy kevésnek tűnik első blikkre, de mégis simán továbbnézős.

5 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2017. 10. 17. 21:13

“Itt az új Californication!” → Oké, tipli van.
“Ne rohanjatok rögtön, várjatok” → Na, mégse?
“…Hank közepesebb évadjai derengenek fel…” Jó, itt se vagyunk :D.

Coligny - 2017. 10. 18. 00:02

Nekem tetszik egyelőre. Mondjuk kicsit vicces, hogy ugyanabban az “univerzumban” játszódik, mint a Californication, kíváncsian várom Hank Moodey is feltűnik-e majd, hogy találkozzon Floyd Mooney-val.:)

hallak65 - 2017. 10. 18. 07:41

Silver-sama – 2017. 10. 17. 21:13
“Itt az új Californication!” → Oké, tipli van.
“Ne rohanjatok rögtön, várjatok” → Na, mégse?
“…Hank közepesebb évadjai derengenek fel…” Jó, itt se vagyunk :D.

Miért nincs itt egy like gomb??? :D

DaMan - 2017. 10. 18. 22:58

Akkor nem csak nekem ütött át, hogy ez mennyire viszi tovább azt a vonalat. Főleg a horse-cock említése után. Bár nem figyeltem, hogy a karakternek ugyanaz-e a neve, de maximum az változott – szerencsére.
Azért pont elég eltérés van, hogy ne forduljon el tőle az ember, de nem a semmiből építették fel a sorozatot, az tény.

Amúgy tényleg elég langyos volt a pilot, a második rész szerintem jóval jobb lett, remélem ez a lendület ki is tart az évadra. Meglátjuk.

heidfeld - 2017. 10. 24. 13:36

Tényleg jobb volt a második rész. Ahogy a dagi haverja kajával dobálta az ügynökét:D
Sok a beteg figura. Nekem tetszik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz