login |

The Flash: kezdett a 4. évad

2017. 10. 17. 17:10 - Írta: superpityu

322 hozzászólás | kategória: kritika,

This house is bitchin’.

Én nagyon szerettem volna adni a The Flash-nek egy utolsó esélyt, de egyszerűen képtelen volt élni a lehetőségével. Annyi minden lehetne ebben a sorozatban, amiért képes lennék szeretni, de sajnos egyre kevésbé hasonlít az első évadjára. 

Tavaly egyszer már elkaszáltam a sorozatot, de engedve a kíváncsiságomnak, csak feccöltem időt a felzárkózásba. De igazából arra akarok kilyukadni, hogy az évek során mennyire keveset fejlődtek a karakterek.

Gondolok itt a sorozat hősnőjére Iris West-re, aki még az első szezonokban tök átlagos volt, addig már tavaly is egyre többször volt irritáló, míg itt vagyok a 4. évad kezdésénél és nem nagyon találok rá szavakat. Nem számoltam már egy idő után hányszor kívántam neki fájdalmas kínhalált, de szerintem förtelmes amit ebben az epizódban leműveltek vele.

De nem, nem csak Iris nem fejlődik (vagyis inkább fejlődik, csak visszafelé), a többiek sem nagyon brillíroznak. Wally futkorászik, örül magának, benyögi párszor, hogy Team Kid Flash és ennyi. Joe hiába kapott maga mellé egy nőt, így sem tud több lenni, mint eddig.

Akit igazából kedveltem a premierben az Cisco, aki még mindig egy szerethető karakter, és Caitlin, akinek viszont a sztoriját megint sikerült visszaléptetni oda, ahol egy éve jártunk. De csak ennyi nem fogja nálam megmenteni a sorozatot, a népes gárdából két pozitív előjelú szereplő édeskevés. Mert hát Barry, a főhősünk sem teheti ki az ablakba, amit sokszor csinál. 

Ugrottunk hat hónapot előre az időben, elég sok dolog változott azóta, főleg a csapat dinamikájában. Iris főnököt játszik, Wally, Cisco és Joe pedig mintha csak sima gyalogosok lennének egy unalmas sakkjátszmában, Caitlin pedig megy a saját feje után, amíg nem kell a segítsége, hogy valami eszméletlenül gyorsan és nevetségesen feloldják a tavalyi cliffhangert

Adja magát a kérdés, hogy érdemes-e még aggódni a karakterek sorsáért, mert tudjuk már tudjuk, hogy a többi Arrowverse sorozat is milyen áldozatokat hozott a premierekben.

Igazából a 4×01 előrevetítette, hogy kivel kell idén szembenéznie a csapatnak, elismerem, hogy ez még abszolút érdekes is lehet a későbbiekben, hiszen végre nem egy újabb speedster lesz a főellenség, hanem The Thinker, akit nem lefutnia kell Barry-nek, hanem az eszén kell túljárnia. Legalábbis jelenleg így gondolom.

Elhihetitek, én akartam szeretni ezt a kezdést, de egyszerűen képtelen vagyok pozitív hangnemben nyilatkozni róla. Ha esetleg az évad kikupálódik, akkor visszanézek rá, de így, ebben a formában, nem vagyok kíváncsi a The Flash-re. 

322 hozzászólás Ne habozz!

- 2017. 10. 17. 17:31

Örültem, hogy kaszáltam a 2. évad fele tájékán. Többek között az ilyenek miatt is :D

Necridus - 2017. 10. 17. 17:34

Szanalmasan bena megoldast talaltak ki Barry elmejenek helyrerazasara. Ismet a nyalas szerelmes megoldast leptek meg, ami nagyon gyenge volt. A fejlodes hianyaval teljesen egyetertek. Szamomra viszont Cisco mar kimondottan idegesito. Az ilyen vicceskedo karakterek egy ido utan kiegnek, s inkabb lesznek irritaloak, mint mokasak.
Caitlin szamomra az egyetlen minositheto karakter ebben a sorozatban, illetve ha visszahozzak, akkor Harry Wells. A tobbiek nagyon elcsepeltek mar.
Inditvanyozhatok egy “The Caitlin Snow” musort a The Flash helyett? Szorakoztatobbnak talalnam

_Peter - 2017. 10. 17. 17:43

Hasonlóan látom mint superpityu, folyton megígérem magamnak nem nézem tovább a Flash-t, aztán csak megnéztem ezt is. Becsaltak azzal, hogy végre nem speedster ellenség lesz. Captain Cold is jobb volt régen Zoomnál, Savitarnál.

Pozitívumnak elkönyveltem Caitlin dögösre öltözött, és Cisco-t talán még a CW sem tudja elrontani.

Iris, Barry, Wally és Joe mind rémesek. Patty Spivot miatt még mindig tart nekem a gyász :) és Jesse Quick is hiányzik, de nem úgy Wally-val szenvedjenek.

Azt hiszem alapvető gondom mindig nagyot akarnak drámázni, az első évados könnyedebb humoros hangulatot jobban szerettem.

Alexforever - 2017. 10. 17. 17:47

Nekem továbbra is maradt a kedvenc sorozatom, messze az egyik legjobb a mai kínálatból.Bár tény, hogy azt hogy Barry megőrült túl hamar oldották meg, de attól még úgy szeretem, ahogy van, minden percét élvezem teljesen kikapcsol, beleélem magam, mintha én is ott lennék a szereplőkkel :)

Agent Coulson - 2017. 10. 17. 17:58

Nem értem ezt a sok negatív kommentet a The Flash-hez, a CW/DC-s sorozatok közül ennek volt a legjobb az évadnyitója a többin majdnem elaludtam. :D

winnie - 2017. 10. 17. 17:59

Agent Coulson: mindenki mást vár el, nyilván volt, aki megkapta, más pedig nem.

LaCRossE - 2017. 10. 17. 17:59

Thinker jól nézett ki.

Ezenkívül EHHHH.

Aredhel - 2017. 10. 17. 18:04

Abszolút egyetértek a kritikával. Már az előző évad is szenvedés volt. Most reménykedtem, hátha kezdenek vele valamit. Végülis az Arrow is felállt a sírjából. De nem.
:-(

Szaby59 - 2017. 10. 17. 18:10

Megkéne már ritkítani a szereplőgárdát és újakat behozni, mert Ciscon meg Caitlinen kívül egy értelmes/NEM idegesítő karakter sincs.

jesustomer - 2017. 10. 17. 18:30

What’s the next step?
I thinkin’
Nem mondod? Mivel te vagy a thinker bakker!
Röhej az egész sorozat..

vbalazs91 - 2017. 10. 17. 18:31

Sajnos egyet kell értenem a leírtakkal. Iris már az előző évadban is idegesített, és szurkoltam, hogy meghaljon, még ha tudtam, hogy úgysem fog bekövetkezni, de amit itt leművelt… az kritikán aluli. Legalább kétszer megállítottam a videót a rész nézése közben, annyira felbaszott.

Illetve ahogy feloldották a tavalyi évad zárását… botrány. Megint egy rész alatt lezavarták az egészet, semmit nem tudtak kezdeni azzal, amit az évadzáróban feldobtak, pedig az nem is volt rossz. És ez a megoldás is mi volt?

SPOILER
Azt mondja neki Joe, hogy Iris bajban van, és akkor egyből magához tér? Ez mekkora faszság már, hihetetlen.
SPOILER

Caitlin szereplése számomra viszont abszolút pozitív volt, és ez igaz Ciscóra is (nem mintha nála változott volna bármi), és Joe-val sincs gondom.
Velük szemben viszont Wally tényleg szar. Nulla karakterfejlődés, még mindig síkhülye. Ritka idegesítő és fölösleges szereplő.

Most Juliant eltüntették, pedig legalább új színt hozott a sorozatba, valakit most is be kéne hozniuk, nem ártana valami vérfrissítés. Gondolom, Wells valahogy visszatér, de remélem, valami értelmes megoldást találnak ki rá.

Egyedüli bizadalmam az új villainben van, mert a design fasza volt, és végre tényleg nem speedster lesz a főellenség. Csak hát Zoom is jól indult, aztán a végére rendesen elbaszarintották, és Szavitarból is jóval többet ki lehetett volna hozni.

noodles - 2017. 10. 17. 18:36

3.evad feleig birtam. megneztem az evadnyitot es sajnos nem javult a sorozat. cisco es caitlin jok bar jobb lenne ha nem kaptak volna kepesseget azota ok is csak a romlottak. a tobbiek meg hat mehhhh..iris a legrosszabb

Silver-sama - 2017. 10. 17. 18:44

Ezután a premier után csak egy kérdésem volt: Senki sem nézi meg, mit adnak ki a kezükből??!

Olyan buta, mint a… {találjatok ki valamit}

Volt a villain-nak egy jó húzása (aki egyébként mint mindig, sz*rul volt megírva), erre máris mindenki kétségbeesett, “jaj, úristen, vége a városnak”…
Oké, hogy kevés a játékidő, de azért ne legyünk már ilyen valószínűtlenül ostobák…

Nem bírunk az ellennel, oké, hozzuk vissza bolond Barryt… Kajak, Cickó frankón tudta, hogyan lehet kiszedni BA-t, de neeem, csak akkor kell, majd ha veszélyben vagyunk… Mert amúgy sz*rt se érdekli, mi van vele…
Ez egyszerűen olyan kegyetlen és embertelen volt, szinte meghasadt a szívem szerencsétlenen.

És akkor ugye a banális megoldást BA megkergülésére nekem is ki kell emelnem.

BA elméletileg “soha nem futott még ilyen gyorsan”, vagyis “soha senki”, de mégis 5 percbe telt neki utolérni egy repülő hulladékot {akit egy fémhulladék cipelt a hátán}.
Persze a kiütés megint szánalmas volt.

Caitlin nem hiszem el, UGYANAZT a marhára ÉRDEKTELEN, UNALMAS szálat kapja, mint tavaly… *facepalm*

Az egyetlen pozitívum tényleg csak a nem-speedster főgonosz.

Évről évre ugyanazt a sémát játsszák el.
Jönnek a random heti ellenek – a big bad küldi őket-alibivel. Van egy v két új karakter – egyik közülük tuti gonosz v áruló. Van új Harrison Wells. Van 3-4 boss fight, majd a fináléban a végső. Caitlinnek új pasija van. És a töménytelen párkapcsolati drámázások. Stb.

Az 1.évadban remekül működött. 5* (Y) Másodikban is ellőtték, éreztük, erőltetett volt, ám jól indult. Vége felé már kevésbé, de még mindig nem vészes. Módosítsanak a recepten, és jó lesz az. De nem! Copy&paste megint! K*rvára ráfáztak. Az egykor durván erős nézettség már a 3 millát is ritkán súrolta. A plot holeok és az arckapartató retardáltságok egyre orbitálisabb méreteket öltöttek.
Nem látják ezek a problémákat??! Nem is tudom, mit mondjak… nem igaz, hogy nem veszik észre, ha nem változtatnak, a vesztükbe rohannak…

DarkEagle - 2017. 10. 17. 18:44

Teljesen egyetértek veled, megint. Borzalom amit a Flash-sel műveltek a készítők az évek alatt. A vicc az egészben, hogy Barry abban a pár percben amíg elmeroggyant volt, több volt benne a potenciál mint speedster vagy átlag karakterként. És persze megint lehet megkövezni, hogy szappanoperának hívom a sorozatot de ilyen fordulatok lényegében csak ott vannak vagy a nagyon gáz országos tévékben, hogy egyértelműen valami PTSD-je van a szereplőnek majd valami hülye módon feloldják ezt és mindent elfelejt. Nyilván elő lesz még szedve ez a “This house is bitchin’.” dolog is, hisz nem tudom lehet csak én vagyok ezzel így de a jelek nagyon hasonlítottak a kryptoni íráshoz. Szóval tuti, hogy valami olyan eredetű és nem valami görög vagy hasonló ősrégi dolog lesz. Aztán persze lehet letudják annyival hogy Barry lényegében minden idővonalat megtapasztalt a SF-ban ezért hablatyolt itt pelenkáról meg a múltról.

Caitlin nagy kedvencem volt de mára ledegradálták egy semmitmondó mellékszereplővé. Pedig ebben a KF létben is mennyi potenciál lenne. Bár akivel lepaktált az nem olyan rossz karakter szóval meglátjuk mi lesz vele.

Cisco továbbra is csak az ügyeletes mindent megoldó.

Irist és a családját meg sem említem mert évadok óta azért imádkozok hogy beköszöntsön a házukban a jégkorszak. Nagyon felhúz ha belegondolok hogy Iris West a képregényben egy badass nyomozóriporter itt meg egy plázapics@ kb. A Kémiát inkább már nem is említem ami nincs közte meg meg Barry közt mert arról már kb mindenki tud csak az elvakult WastAllen fangirlök nem.

Tinkerer az egyetlen reményem igazából, hátha hoz valami új fényt a sorozatba. Bár a holnapi rész előzetes is eléggé jónak tűnik de meglátjuk mi sül ki belőle. Azt ígérték hogy visszatérnek az 1. évad szintjére. Meglátjuk.

Csabi - 2017. 10. 17. 18:44

Sziasztok! Hát vegyesek voltak az érzéseim a kezdéssel. Iris viselkedése nálam kiverte a biztosítékot amiért nem Ő tehet hanem a szerep. Ciscóval nincs bajom de Cait viszi nálam a pálmát egyrészt a karakter változás miatt és hát adtak neki egy kis nőiesebb öltözködést :)

Boci - 2017. 10. 17. 18:47

Eddig sok baromságát elviseltem a Flash-nek, még a tavalyi nyálaszást is. Bár ez szerintem az első évad óta a gyengepontja a sorozatnak, csak akkor még minimális volt. Reméltem, hogy az új évadra tanulnak belőle, hogy Iris és a nyál nem működik. Erre az egész első rész arról szólt. Nem vagyok egy kaszával fenyegetőző típus, de afelé tart a sorozat. Egyetlen mentőöv most, hogy nem speedster a főgonosz, emiatt még maradok, de nagyon dühös vagyok…

Mom - 2017. 10. 17. 18:57

A nyitás érdemi részéhez nem tudnék újat hozzáfűzni, de azért megemlítem a külsős jeleneteket a kamionnal, ami ugye a nosztalgiára apellált… Azt nálam nem élte meg, de legalább olyan csúnya green screen bedolgozást láttam, mint még soha életemben. Nem hogy ilyen költségvetés mellett, de szerintem talán még amatőr szinten sem. Egyszerűen estek le a szereplők a képernyőről. Nem tudom túl szakértően megfogalmazni,de rettenetes volt :D És a technológia az amit nagyjából utolsóként szoktam értékelni a sorozatoknál. Itt meg becsúszott első helyre. Ez mondjuk a részről is sokat elmond…

Puppa - 2017. 10. 17. 19:21

Ez borzalmas volt. Barry uncsi ráadásul évadzáróban elmegy most visszajön megőrül de egy perc alatt helyrejön… Én Iris mindig utáltam most máe annyira idegesített h az nemigaz. Ráadásul nem értem ő újságíró aki sose dolgozik az előző évadba is csak állt es nézett. Ja és amikor arról beszélnek hozzuk vissza életed szerelmét aaa nem hagyjuk ott. Pff

Joe meg 4 évadon keresztül néz nagy szemekkel es bölcselkedik uncsi.

Wally karakterének semmi értelme.

heidfeld - 2017. 10. 17. 19:32

Komolyan nem értem, egy nyitányon mit kell spórolni?
Pár nosztalgikus próbálkozás, utalás volt. Cisco beszólásai jók. Caitlin szála lenne érdekes, ám vélhetően hamar lerendezik.
Nagyon valószínű, hogy már nélkülem, mert a többi borzalom volt. Megy a levesbe a még tragikusabb Arrow társaságában.

mSO - 2017. 10. 17. 20:11

A Thinker az nem Metron – legalábbis eléggé úgy nézett ki?

Kitana - 2017. 10. 17. 20:49

Egyetértek a kritikával. Szerettem volna újra megszeretni a Flasht, de ezen a részen csak felhúztam magam.

Nekem a többséggel ellentétben eddig semmi bajom nem volt Iris karakterével (mondjuk nem is kedveltem), de ebben a részben kritikán aluli volt, amit művelt. Eleve nem értem, miért ő lett a főnök? Van a csapatban tapasztalt zsaru, tudós, szuperhős, erre ki lesz a góré? Az újságíró, akit eddig mindig csak meg kellett menteni…aha, logikus. Utána leordítja Ciscot, amiért meg akarja próbálni visszahozni Barryt, pedig miért is kéne ehhez az ő engedélye? Végül úgy dönt, elraboltatja magát, amit az egész rendőrség bambán álldogálva végignéz, élükön a saját apjával…

Az utolsó 10 perc pedig olyan kínos volt, hogy el se hiszem, hogy ezt komolyan gondolták.

Caitlin és Cisco viszont jók voltak, az ő jeleneteik tetszettek. Miattuk, meg Harry Wells várható visszatérése miatt megnézek még egy-két részt, de ha marad a színvonal, részemről vége, pedig nagyon nehezen kaszálok.

Mate815 - 2017. 10. 18. 08:11

Gagyi volt, botrány gagyi. A leggyengébb premier a 4 CW DC közül messze. Caitlin és Cisco az egyedüli értékelhető páros az amúgy förtelmes részben.

jesustomer - 2017. 10. 18. 08:39

Na ez most valamivel eredetibb volt, azt nem értem, hogy Kid Flash miért van ennyire mellőzve.. röhej.
De ez a thinker annyira gagyi, hogy hihetetlen.

LaCRossE - 2017. 10. 18. 13:06

Uhh, ez a rész kritikán aluli volt.

Emlékeztessen valaki, hogy miért nem kaszáltam még mindig? :P

DarkEagle - 2017. 10. 18. 15:46

Szerintem azért LaCRossE mert te is olyan mazó vagy mint én. :D

Egyébként néha felröhögtem volt pár vicces jelenet, aztán megtoldották a fölös drámázással meg látható jelével annak hogy Iris nem örül Barrynek mert már nem ő a vezír. :D Hiába mondja hogy ők egyek, baromira nem látszott rajta hogy hiányzott volna neki a csávója most meg hogy itt van elkezd blablázni arról hogy hogy képzelte Barry hogy csak úgy lelép? Mintha nem tudná miért kellett lelépnie. Komolyan ennyire ellenszenves női karaktert rég láttam már tévében. És még ki mer olyat ejteni a száján hogy ŐK a Flash. Mi van? Team Flash esetleg de a Flash az csak Barry. Annyira unom már ezt a házasok egyek. Nem baromira nem egyek, két külön személy ugyan úgy. Az hogy valakivel összekötöd az életed nem jelenti azt hogy azonnal eggyé kell válnotok és nem lehet saját életed, véleményed vagy bármid. Nagyon rossz ez a “kapcsolat” ami köztük van. A párkapcsolati tanácsadás dolog eleinte még poénos is lett volna de azt is elcseszték. Hiába nem megy nekik a poénkodás meg a lazaság már, túlságosan erőltetett. Egyébként @jesustomer, teljesen jó, hogy Wally mellőzve van mert kb annyi értelme van mint a többi családtagjának. Komoly érv nem szól mellette.

Caitlin és Cisco továbbra is totál átlagos. Gipsy nagyon dögös de ez a hirtelen jött romantikázás nem jött be még ekkora dekoltázzsal sem. :D Talán majd Danny Trejo visz némi életet ebbe a kapcsolatba.

Egyébként ez a tech Flash ruha nem lenne rossz de totál értelmetlen, mintha az új Pókember filmet láttam volna kb. Nyilván azt figurázták ki.

Thinker nem rossz karakter de remélem több szerepe lesz ennél idővel. Mert egyelőre olyan mint valami rossz robotzsaru.

Sajnos eddig nem túl meggyőző az évad.

Kiss53 - 2017. 10. 18. 17:49

Fuuu, ez a 2. rész ez valami borzasztó volt….
Iris minden képernyőn töltött perce nagybetűs BŰN. Se riporternek, se elérhetetlen szerelemnek, se mennyasszonynak nem volt jó, most pedig kiderült team leadernek se jó. Következő évadtól tuti hogy belőle is valami metahumánt csinálnak.
Sajnos legalább annyira túltolják a magánéletet mint anno az Arrow-ban. Csak itt Iris & Friends lesz a cím. :D

motch - 2017. 10. 19. 07:45

A rész nézése közben csak az jutott eszembe hogy ez teljesen úgyan az mint az előző évad kezdése. Van egy tök jó alapszituáció, amit akár részeken át lehetett volna folytatni, de neeeehogymár azonnal meg is oldották a problémát pont mint az előző évadban. A szereplők Catlin kivételével mind borzasztóan irritálóak még Cisco is mert valamilyen csoda folytán mindig van egy kütyüje ami segít és ezek a szóviccek, hányok. Ja és az az effekt… a szélerőműves üldözésnél hát én azt hittem hogy ez valami vicc, egyes zs kategóriás sorozatnak különb a látványa. Ez a kezdés szégyen volt a féltávba belenézek de már nem várok semmit.

Alexejevic - 2017. 10. 19. 07:46

Hát… Nem tudom menthető-e még ez a sorozat…Annyira nevetséges az, hogy görcsösen vissza akarnak térni a laza stílushoz, ami bénábbnál bénább szitukhoz vezet. Barry olyan, mint egy kezdő 5 éves idióta… Iris milyen alapon osztogat tanácsokat és milyen alapon főnök az újságírói végzettségével…?
Tudom CW… Kellenek a randik, kellenek a romantikus szálak. Engem ez az Arrow-ban sem zavart… De ez a párterápiás dolog, kifigurázva az eddigi szereplők halálát…Nagggyon gagyi. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni ezzel az egésszel. Caitlin is csak lóg a levegőben. Cisco hozza azt, amit eddig. West papa teljesen felesleges. És az a bosszantó, hogy valszeg még legalább 7 részig megy ez a drámázás Iris-szal, mert akkor jön a crossover és az a bizonyos esemény, amit már mindenki tud.
Thinker lehet érdekes…De az, hogy minden rész végén megmutatják fél percre, és minden részben ő uszít rá valakit Barry-re, kicsit uncsi…Remélem nem ez lesz a felállás…

VvD - 2017. 10. 19. 07:54

Egyszerűen borzalmas és kritikán aluli a preimer. Már nem is volt kedvem megnézni a tegnapi részt. Annyi logikátlanság, szappanopera és baromság volt benne, hogy percenként felröhögtem. Egyszerűen fájdalmas, hogy a kedvenc sorozatomból csináltak egy szappanoperás szenvedést.

Nem is tudom miért is nem kaszáltam ezt már. Nagyon nehéz megtennem, mert tényleg a number1 volt ez a sorozat két évvel ezelőtt, de nagyon nagyon közel kerültem most az éles fűvágóhoz..

Mate815 - 2017. 10. 19. 08:24

Nevetséges volt a második rész is. Adott két speedster jófiú akik olyan gyorsak, hogy az időben is tudnak utazni. Gyakorlatilag nem kéne legyen olyan probléma vagy gonosz akit ne nyomnának le 5 másodperc alatt erre jön egy ilyen random meta és simán kiüti Kid Flasht? Hogyan? Ha nem tudnak értelmes kihívásokat írni nekik akkor talán nem kellett volna behozni még egy szupergyors csávót. Kettejüknek kb 2 másodperc alatt kellett volna lerendezniük a meta arcot.

bobi64 - 2017. 10. 19. 10:14

Tök vicces lett. Izé…

Szentiványi Beatrix - 2017. 10. 19. 11:56

Nagyon jó alig várom a lányommal mindig a köv.részt😊😊😊😊szeretem

krigin - 2017. 10. 19. 15:07

Irist nem lehetne megmurdeltetni? Megjelenik a képernyőn és tuti, hogy a sorozat színvonala (ami eddig se volt magas) a béka segge alá esik….még egy rész és az ő hülyeségei, asszem kaszálom is a francba.
Nyírták volna ki a p@csába előző szezonban, máris jobb lenne a sorozat.

Silver-sama - 2017. 10. 19. 18:40

Az új rész szinte már jó volt XD De az biztos, hogy az egész 3.évadnál többet ért :D

Bálint - 2017. 10. 19. 19:45

Tökéletseen egyetértek superpityu kritikájával, viszont én adtam még egy esélyt, és milyen jól tettem, teljesen jó volt ez a második rész, szinte első évados. Irist még mindig utálom, mint a szart, de ebben a részben legalább megmagyarázták, miért volt olyan morci, és azt kell mondjam, érthető valamennyire. Remélem a szezonnyitón valami értelmes tesztközönség mondta, hogy elég lesz a hülyeségből és depresszióból, és végre visszatérnek az eredeti vonalra. Még ha az egy rész- egy metahuman lesz is a formátum, azt is elnézem már az eddigiek után..

Wall-E - 2017. 10. 19. 21:04

A 4×02 eseményeivel példázva szeretném megfogalmazni a problémát: A rész elején látjuk, hogy Barry feldobja a palacsintát, utána megcsinál egy csomó dolgot, és még kávéért is elmegy és visszajön és a leglazább higgadsággal simán elkapja a palacsintát.

Ezután pedig azt látjuk, hogy küszködnek egy részen át ezzel a sráccal. Gyakorlatilag úgy el kellett volna kapniuk, hogy a srác nem is tud róla, hogy kiütötték, odafut, leüti, vége. Vagy tegyük fel, hogy hihető (nem), de tegyük fel, hogy a kütyü elkészítéséig nem volt igazi esélyük, váratlanul érték őket az események, de amikor megvan az a kütyü, akkor Barry nem megáll előtte és elkezd vele beszélgetni, hanem megérkezik hátulról és aktiválja a kütyüt, vége, mielőtt a srác tudná mi történik. Vagy amikor Wally befut a házba és a srác már kereket oldott, nem megy utána, hogy megkeresse, pedig valószínűtlen, hogy pár száz méternél messzebb juthatott bármelyik irányba, ezt pedig elvileg pár másodperc alatt át tudná fésülni.

Ha nem Speedster az ellenfél (ez egyébként, amit taglalok, nem egy rossz érv arra, hogy nagyrészt miért ők voltak a főbb ellenfelek), akkor átgondolt írásra lenne szükség, valódi, hihető komplikációkkal, aminek köszönhetően csak nagy nehézségekkel oldható meg a probléma/veszély/ellenfél legyőzése. Például Captain Cold-nál még az első évadban nem volt rossz, hogy ártatlanokat sodort veszélybe és Barrynek arra kellett figyelnie (ez se állt meg sokszor a lábán feltétlen, de mindjárt egész más)…

Egészen hihetetlen lejtmenetet produkált a sorozat… a második évad első két harmadáig fantasztikus volt, csúnyán megtört az össze nem álló ‘kicsoda Zoom’ fordulatnál és onnan valami hihetetlen sebességel ívelt lefelé… és érthető, azért nem kaszálják sokan, köztük én sem, mert annyi pozitív érzést halmoztunk fel az addig tartó időszakban, hogy nagyon szeretnénk tovább szórakozni a sorozaton, és egyébként elnézegetem én még így is, de nem is tudom láttam e olyan sorozatot, ahol ennyire félrementek a dolgok.

És valóban, ez a rész tele volt humorral, de nem hozta azt a könnyed természetességet, amire korábban képes volt, a Silicon Valley-s poénkodásnál is azt lehetett érezni, hogy igen, írjunk bele poént, legyen vicces, volt tán Handmaid’s Tale szöveg is, abszolút nem érződött autentikusnak. Nehéz megérteni, miért alakult így az egész.

bobi64 - 2017. 10. 19. 21:26

Megnéztem mégegyszer. Régen röhögtem már ennyit egy képregény sorozaton. Az egészet ilyenre kellett volna csinálni az elejétől fogva. Nem azt a sok szenvedős, haldoklós, nyivákolós részt. Amikor erőltetik a komolysságot, tragédiát, drámát a történetben, akkor jobban kijönnek a hülyeségek is. Most nem figyeltem fel semmi olyasmire amiket itt jónéhányan felróttak a sorozat ezen részének.

kpeter - 2017. 10. 20. 00:30

remélem Irist felnyársalják a következő részben. Amolyan deadpoolosan kebabosan…

Vérnarancs - 2017. 10. 20. 06:11

Igen, a legnagyobb poén viszont az volt, hogy Cisco egy full tech ruhával készült, amivel Flash odamegy a biteket szabadon irányító figurához, mert biztosan nem veszi át felette az uralmat. Úgy voltam, mint Tony Soprano, mikor leeresztette a kedves felesége a medencéjét..mi a lóf..sz? Ez most komoly? A Flash a 2. évadtól lejtmenetben van, mindig adok esélyt, de minek?

idioty - 2017. 10. 20. 07:43

Köszi a kritikát. Már nem néztem tavaly sem, bár elvileg nem kaszáltam, csak nem volt rá időm. Az Arrowt sem néztem bár arról sok jó olvastam. Szóval köszi, így nem pocsék ólom az időm, ha a 3. évad után a 4. is … kezdődik…

Silver-sama - 2017. 10. 20. 13:33

Kivi vagyok egyébként, hogy ha így nézné valaki újra az 1.szezont, akkor vajon olyan “tökéletesnek” látná, mint anno?

_Peter - 2017. 10. 22. 21:54

Első évadra lehet érvényes az idő megszépíti effekt. :)
Én akkor is gyakran húztam a szám az Iris-Joe lelkizésre és egyebekre, mégis azért tetszett az évad mint Caitlin rajongó. Pl. amikor Barry-vel bulizni mentek. (Linda hova tűnt?) És érdekesebb ellenfelek.

A későbbi évadokban aztán unalomig fokozták a nyált és lelkizést, drámázást. Majdnem mindenkinek lett képessége. Az ismétlődő elemek többször: új tag a csapatban akkor gonosz, megint speedster ellenség aki tízszer megjelenik elmondja a monológot és eltűnik. Egyre gagyibb hetimeták. Wells mindig más karaktere, Patty, Jesse hiába tetszettek, eltűntek a semmibe. Iris-Barry szenvedés mellé behozták Wally egyedül is irritáló és akkor összehozzák Jessevel? Joe-nak, Harry-nek is valaki nőt, kit érdekel. Szappanopera lett belőle, ugyanazokat a kliséket újrahasznosítják más-más karakterrel a folyosói kiszaladás “majd beszélek vele” formátumban. Semmiből előhúzott megoldások az évadzárók feloldására. A mostani speedforce börtön feloldás, korábban a Flashpoint összecsapva…

Ezekhez képest visszasírom az első évadot, akkor is ha most előkeresném archívumból az első évad kibeszélőt, biztosan találnék olyan kommentet magamtól amiben panaszkodtam akkor is.

sunny97 - 2017. 10. 24. 00:06

Annyira jó lenne, ha Iris valahogy kikerülne a képből. Tőle idegesítőbb női karakter nincs.
Az utóbbi részben is letolja Barry-t, hogy a világ megmentését választotta helyetette. Plusz az 1. részben is Barry visszahozatala ellen volt…
Mindemellett játsza a főnököt holott ö egy újságíró. A fegyverrel a kezében is nagyon gázosan nézett ki. Anno H.R. is úgy volt ott, hogy nem igazán értett semmihez, de ő legalább bevallotta.
Nélküle sokkal jobb lenne a sorozat…nem lenne szappanopera beütése.
Ha nem sikerül javítani a helyzeten akkor kasza nálam. 😕

LaCRossE - 2017. 10. 25. 11:55

Ehh, tudjátok mit? A 4×03 egy ritka szórakoztató rész volt. :D

És még Kid Flash is eltakarodik a képből egy ideig. Amúgy sem volt sok haszna.

Chiplecsap - 2017. 10. 25. 17:41

Eggyet értek LaCRossE-al. De hozzá teszem hogy szerintem az első 3 rész után eddig nem roszs az véad, mintha fokozatosan térnének maguhoz.

Premier-t anno kissé középszerünek éreztem. Iris-tol ott a falat kapargattam, de Caitlin, és Kid Flash és Vibe, kifejzetetten szorakoztatott.

aztán 2 rész, Wally kb vissza került a szintjére, ami végül a 3. részben telejsedett ki.
Iris már kevésbé irritátl, de persze a végén a miért hagytál el, dumával, nah meg a “MI” vagyunk a Flash szöveggel azért csak csak elásta magát, és ujfent zat kivántam hogy valami Brazzer logoval elátod filmben jobban mutatna

De a 3. részben már elvislehető volt, helyenként vicces, hozzá teszem ez még a 2 rész párterápiás jelentei közt is voltak jo momemtumai , bár továbbra is azt álítom hogy nem igen van wesallen közt oylan egetrengető kémia, de elvislehető, pl msot a Templom jelnet megitn vicces volt.

Wally pedig, ahogy mondta, fel se tütn senkinek hogy nem voltma itt, alapon tényleg nem fér bele a csapatba, két dudás egy csárdában nem fér el, igy megy a gyerek, de nem is baj .

Föld 2 Wells pedig visszatért a legjob Wells szerintem, és az iylen gyönygszemek mitn a végén az a jelenet közte és cisco közt

Wells: Tartozom egy bocsánat kéréssel
Cisco : oké?
Wells : ez volt az
Cisco : Jah, oké.

XD imádom. Szoval összességében vissza tértek kicsit a Fellgood-osab sorozathoz, és ez jobban is áll nekik , a heti gonosz is kifejeztten érdekes volt, ráadásul ötletes hogy ezutal tényleg tökre nem számítot hogy barry gyors, mert sokra nem ment vele , a fö gonosz csajszi is elég vicces volt, a hanjga kicsit irritáló, de mégis uyg az ember szorakozott rajta, szoval eddig szorakoztató az évad.

gebe2001 - 2017. 10. 25. 19:38

4×03: Ez most bejött. Az elején kicsit soknak éreztem a poénokat, néhány erőltetettre is sikerült, de a rész második része nagyon tetszett. Izgalmas volt. Hazard meg bejött, az ő kis előzmény story-ja is tetszett. A végén meg imádkoztam, hogy Wally-t nehogy marasztalja valaki…ééésss NEM! Elment!!! Hála a jó égnek. Engem még Irisnál is jobban idegesített.

wondorog - 2017. 10. 25. 20:52

Tényleg szórakoztató rész volt most, egyedül Iris temetéses jelenete nem kellett volna, nem is tudom mikor irritált utoljára ennyire sorozatos női krakter, mint ő.

BalinT55 - 2017. 10. 25. 23:08

Rég volt ilyen szórakoztató rész mint a mostani :D Hazard nagyon cuki gonosz volt, de annál veszélyesebb, én konkrétan féltem hogy a csávó ne kapjon a szemébe egyet a szögbelövőbél a Jittersben :D Earth-2 Harrison is visszatért, végre megint nevethetünk rajta sokat :D Így tovább írók, még több ilyet kérünk :D

(Vajon 12 külön részes lesz ez az arc vagy lesz hogy egy részben több metát is felfedeznek? Csak mert ha részenkénti egy akkor elég lassan fogunk haladni, bár van idő rá)

_Peter - 2017. 10. 26. 13:40

2-3. rész végre szórakoztatott, végre nevettem! Amikor nem veszik magukat komolyan mennyivel jobb: Flash kész burleszk eltaknyolt az üveggolyókon, felfújódott a ruhája, megbilincselte magát, kiütötte magát. Azért tényleg jobb lenne magától is megoldana helyzeteket, mindig csak várja öten mit mondanak a fülére mit csináljon.

Caitlin és Gypsy eye candy
visszatért Earth2 Wells
elment Wally hurrá

Tele volt jó dumákkal, Wells breakup cube magyarázatán és a bocsánatkérésén borultam!

Silver-sama - 2017. 10. 28. 12:30

Na, elfelejtettem írni. Végülis mindent elmondtatok.
Wells visszatért, a feka srác lekopott (ki tudja, hogy hívták…), és Iris sem volt (számomra) olyan kibírhatatlan. Tudnék negatívumot kiemelni, de annyira nem szeretnék:)

senki - 2017. 11. 01. 11:27

nah ismét felfelé ívelőnek tűnik a színvonal, ez a mostani is jó volt :D
a vendégszereplő ütött :D

jesustomer - 2017. 11. 01. 11:49

Érdekes, hogy a 3. évad topicja is mennyire pörgött még az elején is, itt meg kb semmo pedig mindjárt 12 óra van.
Hihetetlen mennyire leromlott minőségileg a sorozat. Oké, nem biztos, hogy van összefüggés a két dolog között de azért na.
A TVD is ezt a színvonalat követte sajnos és a 5. évadtól csak szenvedés volt.
A mai rész egyébként fasza volt, nem tekertem bele. Végre van monológ az elején, az mindig vonzott valamiért.
Ez az új ellenség-nem ellenség is tetszik, kíváncsi leszek mi lesz Thinker-nek a terve vele.

Chiplecsap - 2017. 11. 01. 11:56

Ez a 4. rész is igen igen Fun volt, jo az évad eddig

Claire8310 - 2017. 11. 01. 12:17

Na ez a 4. rész remek volt. Az első ami igazából teljes egészében tetszett az évadból. Ez így jöhet és remélem Dibny is marad hosszútávra.

winnie - 2017. 11. 01. 12:24

jesustomer: szerintem elég sokan kiszálltak, ez is közrejátszik.

_Peter - 2017. 11. 01. 13:13

Jókat röhögtem megint ezen a gumiemberes részen is. 2-3 rész alatt magára talált a sorozat, visszanyúltak az első évados több poén és kevesebb szenvedés recepthez.

Are you the Flash? I like the Flash! Now I have to hate the Flash! :D

Panabakert imádom amilyen fejeket tud vágni.

flydomi - 2017. 11. 01. 14:30

Az 1 évad egy fenomenális alkotás.A 2-ik évad még tartotta magát,habár már az előjelek megvoltak,hogy valszeg rossz irányba mennek-fognak menni a dolgok.Ez a 3.-ik évadban be is bizonyosodott.
Érthetetlen,hogy miért kell ezt csinálni.Ez a sorozat többet érdemelne.
R.I.P Flash.

LaCRossE - 2017. 11. 01. 18:11

Újabb jó rész, kezdek reménykedni, hogy ez az évad nem lesz rossz. Elongated Man jónak tűnik eddig, Joe-ék “hülyéskedése” kellően idióta volt :D

DarkEagle - 2017. 11. 01. 22:20

Mivel itt is lemaradtam akkor szép sorban.

3. rész.

Borzalom volt. Nem tudok jó momentumot felsorolni, talán csak Joe beszólásán röhögtem fel a “This House Is Bitchin” amikor Cecille-el meg a szerelővel dumált.
Ja meg hogy Kid Flash lelép. Vicces mert pont azon agyaltam amíg ezek a majmok szenvedtek hogy miért nem szólnak Wallynak is hogy ugyan már fiam segíts már te is. Erre csak úgy lelép F2-re és erről senki se tud? WTF? Ez valami nagyon gáz volt. De hál’ Isten lelépett. Arról nem beszélve hogy ovisok írnak ilyen történeteket. És itt most Harryre célzok. Komolyan így hozzák vissza Wellset hogy a lánya nem kér belőle erre ő ideköltözik? Szerintem ha ilyen forgatókönyvet tenne le valaki a forgatókönyv író suliban a tanárja elé instant megbuktatná a francba.

Az egész egyébként olyan volt mint a világ legrosszabb és legerőltetettebb vígjátéka, kb mint egy Benny Hill komédia. :D

4. rész.

Ez sem volt sokkal jobb de messze jobb volt mint az eddigi részek. Nyúlánka nem volt rossz de Barry egy pontos kaphatott volna már egy pofont az egoista beszólásai miatt. Mégis milyen jogon dönti el ő hogy ki a hős és ki a gonosz? 3 éven keresztül b@szta el mindenki életét a saját önös érdekei miatt. Örültem hogy Caitlin kiosztotta a francba!

Gypsy faterja bejött de az is enyhén erőltetett volt. Bár a nevükön szakadtam annyira röhejes volt. :D

És így nagyjából ennyi, többet nem tudok hozzáfűzni a részekhez. Eddig nagyon gyenge évad.

jessm - 2017. 11. 02. 08:21

Nekem nem tetszett ez a hangulat, túl voltjátszva , értem ,hogy z volt a cél, de valahogy nem illett hozzá. Vagy a színészek nem tudták eladni. A supernaturalnak simán megy az ilyen váltás , itt meg csak kínosam érzem magam nézés közben.

Chiplecsap - 2017. 11. 02. 14:44

_Peter
Panabakert imádom amilyen fejeket tud vágni.

Shed - 2017. 11. 03. 09:37

Ez legalább vicces rész volt. Ha maradna ilyennek, akkor nem is lenne baj. Nekem tetszett hogy könnyedebb volt, mint az elmúlt 20 rész bármelyike.

flydomi - 2017. 11. 04. 13:57

Lehet,hogy a végén kiderül,hogy egy time remant Barry,mig az igazi bent van a speedforce-ban. :)
Nemhiába volt alzheimerkóros. :)
De aztán lehet,hogy megint egy szimpla logika bukfenc,ami már a sorozat részévé vált.
(hiába alkották meg a flash világ szabályait,azt simán felrúgják,ha érdekük úgy kívánja)

piszkosfred - 2017. 11. 08. 20:34

Ez az évad eddig lényegesen jobb, mint az előző volt, sokkal inkább benne van az első évados hangulat.
Nem hittem, hogy ezt fogom mondani, de idén a Flash nekem jobban bejön, mint az Arrow szenvedése.

texameter - 2017. 11. 08. 23:30

Sajnos két jó rész után egy kritikán aluli jött megint. Sosem szoktam kritikus szemmel nézni egy sorozatot, inkább élvezni próbálom, de az ilyen részeket, mint a mai, nem lehet.

winnie - 2017. 11. 09. 05:18

” Sosem szoktam kritikus szemmel nézni egy sorozatot, inkább élvezni próbálom”

ööö, wow:) ez nem úgy működik, hogy valaki kétféle szemmel nézhet sorozatot.

ez most komolyan ledöbbent: mindenki élvezni próbálja a sorozatokat (nem hirtelen más szemmel kezdi nézni, hátha kommentelhet róla valahova a neten). aztán, amikor megnézte és esetleg nem tetszett neki, leírja, hogy miért nem tetszett (hogy legyen alapja a véleményének), mert általában az ember tudja. ezt lehet nevezni kritikának. ami lehet pozitív is.

Mate815 - 2017. 11. 09. 08:16

Poén volt ez a rész szerintem. A csajok csinik voltak! :D

Wall-E - 2017. 11. 09. 18:52

Miért engedték el a mágneses metát? Tudnék még feltenni kérdéseket, de ez az egy is elegendő. (A rendszeres elképesztően ütődött dolgok mögött itt rejtőzik egy nagyon nagyon szórakoztató sorozat, ezért is bosszantó a dolog.)

Mate815 - 2017. 11. 09. 18:56

Wall-E: Adom, rendszeresen szemforgatós hülyeségeket hoznak de valahogy mégse tudom elengedni.

_Peter - 2017. 11. 09. 19:24

Rémesen bugyuta volt ez a rész. Girl power témában Jesse és Gypsy jobb lett volna Cecile és Felicity helyett.

Chiplecsap - 2017. 11. 09. 21:17

“Miért engedték el a mágneses metát? ”

Egyértelmüen azért mert vissza fog még jönni. Ha bezárták volna egy cellába akkor annak annyi, tul sok energia és törekvés kéen ahoz hogy jaj megszököt mikor nem figyeltünk stb. Igy Frost továbbra sem Killer , és van neki egy Nemezise aki vissza fog még térni a 9 , 12-13 és lehetséges
14 részben fog ujra megjelenni, ha hinni lehet Starbuck-nak XD Katee Sackhoff.

BalinT55 - 2017. 11. 10. 01:50

Most tényleg nem beszélünk arról hogy a DC Flash sorozata most konkrétan felfedte hogy nem csak Bruce Wayne, HBO és GoT van az univerzumukba hanem Hihetetlen Hulk azaz AZ EGÉSZ MARVEL UNIVERZUM IS? Mind=blown :D

handras - 2017. 11. 10. 13:37

Ennek a sorozatnak az évadokra vetített minőségi görbéjével kiválóan lehetne szemléltetni a szigorúan monoton módon csökkenő függvényeket matek órán.

texameter - 2017. 11. 11. 01:26

winnie: Lehet kicsit későn reagálok és már nem is fogod olvasni, de amire gondoltam (nem fogalmaztam ezek szerint jól meg, aláírom, késő volt) az szimplán az, hogy általában átsiklok mindenféle logikai, írói, színészi hülyeség felett, ha egy ilyesféle popcorn sorozatról van szó. Ezt is úgy kezdtem, de egyre többször érzem magam kínosan a részek közben, veszek észre olyan hibákat, amik régebben nem zavartak (vagy nem voltak, ami szintén a magasabb minőség jele lehet), mert egyszerűen már olyan szinten kirívóak, hogy a saját tűréshatáromat is átlépik és elkezdek elemzőként viselkedni egy sorozattal szemben. Hogy alapot is adjak, Iris egész karaktere borzasztóra sikerült ebben az évadban, számomra komolyan vehetetlen, a csapatdinamikába rohadtul nem illik bele az új szerepe. A másik a “tudom, hogy van benne jóság” féle mantrák, amik szintén jelen voltak a részben, ide vehető Barry kijózanodása is az őrületből, amely szituáció (elraboltatom magam, hátha a pasim nem lesz hirtelen őrült és megment) szintén jelen volt korábbi részekben. A harmadik és negyedik rész végre nélkülözte ezeket a dolgokat, ezért is volt dühítő, hogy visszahoztak megint ilyen marhaságokat és ezért írtam indulatból ezt a korábbi rövidebb kommentet ide, bármiféle indoklás nélkül.

winnie - 2017. 11. 11. 07:55

texameter: érthető, tiszta sor, köszi.

mondjuk szerintem ez olyan dolog, mint sportokban, a “nem szoktam a bíróval foglalkozni”, ami után vagy az jön, hogy “de”, vagy már eleve a mondattal utal arra, hogy gondok voltak. én legalábbis úgy vélem, hogy senki sem olyan, hogy nem törődik ilyesmivel, mindössze a küszöbünk van máshol. van, akinek hamarabb, van, akinek később üti meg azt a bizonyos szintet a “negatívum”, amit lát. én is úgy vagyok vele, hogy sokszor nem is izgat ilyesmi, máskor viszont valamiért az első perctől az utolsóig más sem tud foglalkoztatni. vannak ilyen triggerekek vagy nem tudom, amik nem azt jelentik, hogy immúnis vagyok a “logikai, írói, egyéb” hülyeségekre, mindössze máshol van a forráspontom, vagy lehet, hogy nincs is semmilyen skála, egyszerűen mindenki mindenre másképp rezonál.

Szula - 2017. 11. 12. 08:29

Lehet azt mondani hogy a jó 3-4. rész után beraktak egy kritikán aluli részt. Egy pozitív dolog volt a részben az hogy Caitlin rohadt jól néz ki Killer Frostként.
Azt meg komolyan kérdezem hogy mit is akartak ezzel a résszel kigúnyolni a feminizmust? Mert az hogy hogy van 3 okos nő és Iris elmennek akciózni azok után is hogy a nőci simán leverte Killer Frostot, úgy jött le hogy milyen ostobák ezek a nők, nem említve hogy még el is engedik a gonosz csajszit hadd folytassa a rossz dolgait. Ha faszik csinálták volna ezt ugyan ez lenne a véleményem csak ugye egész részben a feminizmuson volt a hangsúly amit a szereplők is többször szóba hoztak. Finoman fogalmazva is teljesen idióták lettek a döntéseik sorozata miatt a rész végére.

röviden-tömören - 2017. 11. 12. 20:05

Ez rémisztően gyenge rész volt.

A második évadtól még szerintem gond is volt, hogy futószalagon szállították a metákat – mostanra viszont semmi nem maradt. Csak érdektelen, egy rész harmada alatt lerendezhető azonnal elfelejtett senkik. A fennmaradó időben meg musical, monológként előadva..

Azon a feminizmust éltető(?) szövegen végképp fennakadtam. Annyira hülyeség volt, hogy az már valóságos.. És azért lenne ám feminista, mert meg akarta mutatni(!), hogy egy erős :-D független :-DD nő megteheti, hogy egy sztriptízbárban rúdtáncol! :-DDD

A befüvezett hiénaszerű nevetéssel felhagyott Joe nevű karakter helyében rögtön elküldtem volna asszony-pajtást Down-szűrésre, mert félő, hogy majd a közös gyerek is annyira fogyatékos lesz, mint a nagyobbik (sőt: a nagyobbak).

Malfoy ugye eltűnt, pedig jól játszott a sok tingli-tangli műmájer, bájgúnár mellett. Jessieért is kár. (Ahogyan korábban Willa Hollandért is). Killer Frost lenne még nagyon jó – és marha jól is néz ki; de mindig visszateszik a földszintre..

Nem tudom miért erőltetik Joe B-kategóriás famíliáját ZS-kategóriás faarcú színészekkel(?). Egyszerűen borzalmasak. Örültem, hogy a buta Kid-Flash eltűnt – erre behozzák a még butábbnak írt csajt.

Egyes fölé – a fölé Killer Frostért, meg Katee Sackhoff jó alakításáért.

DarkEagle - 2017. 11. 14. 20:47

Na jó, nekem most lett elegem. Valahogy kiszenvedem a crossoverig aztán szüneteltetem mert a tavalyi évad is szánalom volt de az ideit azt a “Hogyan ne írj történetet.” tanórákra kellene bevinni az ifjú író palántáknak.

Tényleg az egyetlen pozitívum Caity és Frost, annyira lepacsiztam volna vele mikor beoltotta Irist hogy nem vagyunk barátok. Erre az a majom megkéri hogy legyen a tanúja mert ugye lényegében nincs más nő ismerőse Irisnak. Ez ám az igazi BFF státusz. :D

Azt meg már nem is említem, hogy a poénoknak szánt dolgok mennyire erőltetett szarok voltak, nem is bánom, hogy elcsúsztam egy hetet, bár igazából azért hanyagoltam mert az ismerősöm mondta, hogy úgy érezte mintha fél év alatt nézett volna meg egy 40 perces részt és milyen igaza volt.

Végül pedig, az, hogy nincs egy badass női szereplő a sorozatban Caityn kívül mást nem bizonyít jobban, minthogy egy A4-es oldal megtelt volna vele annyiszor mondták hogy #Feminism. Muszáj ezt szájba rágni, ráadásul ennyire? Ez az írás legalja, ilyen írást a 99Ft-os filmben láttam annak idején amiket FreddyD mutatott be. :D

Egy szó mint száz, crossover után nekem határozatlan ideig kasza a Flash. A Nagy négyesből egyértelműen a LOT a legjobb, az Arrow idén közepes de jó, a Supergirl pedig kezd végre megint magára találni. Pedig ott is voltak feminista dolgok pl a heti részben.

DarkEagle - 2017. 11. 14. 21:11

Ja, amúgy ha megint ellövik a bitchingelő házat akkor nyílt levelet írok nekik az tuti. Egyszer poén volt sokadszorra már baromira nem.

nish - 2017. 11. 15. 18:50

Ez nagyon jó rész volt :D
és 2 hét a crossoverig

VvD - 2017. 11. 15. 20:26

Hmm. Én kaszáltam most ebben az évadban az első rész után. A hozzászólásokból úgy látom, hogy jól tettem :)

Chiplecsap - 2017. 11. 16. 07:20

Caitlin = 34-25-34 lol jo tudni XD

jo rész volt. A Flash ideén szorakoztato, egy-két félre lépés van, mikor nincs?! De eddig élvezem az évadot. Council of Wells – az sem volt semmi. XD.

Mate815 - 2017. 11. 16. 10:53

Nagyon jó rész volt! Council of Wells óriási volt, tiszta Rick and Morty :D Elongated Man is jópofa, Caitlin pedig gyönyörű mint mindig!

_Peter - 2017. 11. 16. 13:02

Council of Wells XD
Gumiember szuperhős ruhája :D
Caitlin _szívecske smiley_

heidfeld - 2017. 11. 16. 20:24

Gumiember ruhája:D Filmes dumák:D:D
6-ből 3 jó rész, nem rossz. A könnyed hangulat, érdekes meták, pár jó trükk, és jó poénok, utalások. Nem olyan bonyolult ez. Csak az Észak-koreai menekültek ötleteit, írásait kell a kukába dobni, Főleg az első, meg az előző rész forgatókönyvét.
7/10. Csak Wells volt túl sok..

Owerwild - 2017. 11. 19. 20:46

Hát srácok…
alakul, lesz valami íze, de hogy Iris-től egészen konkrétan ráz a hideg…
Kedvelhetőnek tartottam, míg volt egy élete, újságíró, fejlődik, stb…
de mikor is lett belőle vezető? Miért ő fogja össze a a nálánál hetvenszer okosabbakat? A baj az, hogy ezt a megkülönböztetett szerepet a színésznő se tudja érteni/eljátszani…

DarkEagle - 2017. 11. 20. 20:23

Legyünk őszinték, az egész rész azért volt egyedül jobb mint az előtte levő 5 mert Iris talán két mondatot nyögött ki összesen. Nem is kell neki ennél több mert egyből jobb a sorozat.

Egyébként kikerült egy 2 perces előzetes a crossoverhez, nagyon jónak tűnik de nagyon nem kéne bele Iris és Felicity. Pláne utóbbi a hülye menősködő dumájával.

Chiplecsap - 2017. 11. 21. 11:12

DarkEagle
ép azt fejtettem ki a crossower pormos hír alat, hogy nem tudom m ia fenét képzel magáro laz a szöke liba, hogy álandoan csak ugy bepofázik mindenkinek, ő nyomja a nagy dumát, mintha a ő szarta volna a spanyolviaszt. Tipikusan az a beszolok a bárban mindenkinek fenhordom az orrom, majd szolok a pasimnak hogy védjen meg, hu de utálo mezt a csajt XD

_Peter - 2017. 11. 22. 15:52

Barry megtalálja a kamerát, kimondja folyamatos megfigyelés alatt vannak, egy pillanat alatt átnézhetné a lakást. Mégis azzal van vége a Thinker nézi őket mint a moziban.
Pozitív: nem húzták tovább a senki nem hisz Barry-nek témát.
Negatív: Wally máris visszajött.

Silver-sama - 2017. 11. 22. 20:02

4×07 Mindig csalódás, amikor ilyen hamar leleplezi magát a big bad. Másrészt nagy pacsi, hogy hozzákapcsolták a részecskegyorsítós balesethez.

Conner Kent - 2017. 11. 22. 22:39

A Thinker-Barry párbeszédek jók voltak.Az első évados Barry – Eobard/Wells-es feelinget hozta számomra.
A We Are The Flash-nek semmi értelme… Iris a Flash sorozat Lana Lang-je (Kristin Kreuk -smallville)

_Peter - 2017. 11. 22. 23:32

“csalódás, amikor ilyen hamar leleplezi magát a big bad”

Barry vihetett volna kamerát titokban felvenni a vallomást. :) Savitarnál is utáltam részenként megjelent elmondani mennyire Barry előtt jár mindig egy lépéssel. Thinkernek is az egója lesz a veszte.

DarkByte - 2017. 11. 23. 01:14

Én úgy indultam neki az évadnak hogy kaszálni fogom, ha megint elkezdik a picsogást. Ehhez képest egy tök vicces és szórakoztató 4. évadot kaptam eddig, ami emlékeztet az első lazaságára. Eddig nekem kellemes csalódás.

A Thinker pedig talán az összesnél jobb villan-nek tűnik, mint amit a korábbi három évadban elő tudtak rántani. Eleve a színész és a karakter sztorija jobb.

Nem kell egyetérteni természetesen, hiszen mindenkinek más a véleménye. Én örülök hogy ilyen irányt vett a sorozat, és van mit várni hétről-hétre.

Mate815 - 2017. 11. 23. 08:38

Nagyon jó rész volt! Három évad után végre valami újat látunk!

katyvaszlipp - 2017. 11. 23. 11:38

Ez jó rész volt, viszont kb elég kiiktatni a székét DeVoenak, aztán annyi neki.
persze nem egyszerű ha tudja, hogy ez fog történni, kitalálhat rá valamit.

viszont hogy miért célja Flash szivatása, az kiderült? vagy az én figyelmemet elkerülte?

JcGross - 2017. 11. 23. 12:30

Szerintem is egész jó rész volt, de azért voltak hibái. Nem értem miért nem képes a sorozat elkötelezni magát egy hosszabb drámai konfliktus mellett. Ebből, hogy Barry DeVoe megszállottja lesz sokkal többet ki lehetett volna hozni, de megint csak egy részben lezárták. Na meg logikai hibák is voltak. “Megyek betörni egy olyan emberhez akiről tudom, hogy felkészült és szeret kamerákat használni, és megannyi módon el tudom takarni az arcom, például egy maszkkal, vagy akár gyorsan rezgetem az arcom, mint korábban a sorozatban, de nem, miért is lenne a saját otthona bekamerázva, végül is nem mintha átlag embereknek lenne home security-je, akkor egy gyanús szupergonosznak miért is lenne?”

Mindazonáltal kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből a szupergonoszból. A koncepció sokkal érdekesebb mint a már megfáradt szupergyors ellenségek.

Joco1114 - 2017. 11. 23. 14:28

“Sometimes… you’re a wizard, Harry.” – azt a kikacsintást! :D

szotyi - 2017. 11. 23. 18:44

egész jól néz ki most a helyzet, de továbbra is a legfőbb probléma Iris. a készítők annyira nem érzik hogy mennyire nincs kémia. és akkor még rátesznek egy lapáttal hogy főnököt csinálnak belőle. komolyan mondom már engem is kiráz a hideg tőle.

dani154 - 2017. 11. 23. 20:45

Istenem miért erőltetik ezt az Iris szálat ?? Irják már ki vagy bármi….Semmi kémia nincs,most meg ez a fönökös szál..a hideg kiráz…

DarkEagle - 2017. 11. 23. 21:44

Mi történt, karácsony van? Kaptunk egy jó részt. El se hiszem. Mondjuk ez főleg Thinkert alakító Neil Sandilandsnek köszönhető. Remek színész.

Ami poén, hogy végig azon agyaltam, hogy akkor most hogyan oldották ezt meg de a vége választ adott, lekapható a skalpja a csávónak. Kicsit sem creepy. :D

DarkEagle - 2017. 11. 29. 05:26

Mocskos szar volt ez a crossover, Flash és Arrow ment a kukába nem vagytok hajlandó tovább szenvedni a sok élvezkedő shipper fanbázissal. Nem történik semmi lényegi még egy kicseszett crossoverben sem csak két esküvő két totál össze nem illő párral meg megölték kvázi az egyetlen normális szereplőt. Csak mert Garber papa le akart lépni. Meg is értem ilyen shit showkban én se bohóckodnék. De azért röhej hogy nem tudtak neki adni egy happy endinget.

Na mindegy, nagy csodának kell történnie hogy visszatérjek ide. Napokig tudnám sorolni mennyi baromság volt mennyi hiba ebben a 4 részben. A legszebb hogy elővettek egy idegen csajt az esküvőre de nem kezdtek vele semmit. Csaptak köré egy jó kis kamu reklámot de még hintés se volt rá hogy ki is ő, lényegében csak belemagyarázás volt az egész.

Végezetül itt is csak annyit tudok mondani hogy amíg Iris van addig nincs Flash.

Supergirl és a LOT marad mert kapnak még egy esélyt ráadásul nem az ő hibájuk hogy a másik kettő lehúzta őket és idén ezek tényleg jók nem úgy a társaik de ha Supergirlben se bírnak leállni a szerelmi drámával az is megy a kukába. LOT meg marad feelgood bűnös élvezetnek.

jesustomer - 2017. 11. 29. 11:57

Nekem tetszett, örülök, hogy most már teljes volt a gárda, majdnem mindenki kivette a részét és egybefüggő volt a 4 rész teljesen. Az elején volt egy kis nyál de hát esküvő volt, később se vitték túlzásba csak sajnos a ronnie-t váltó srác nem tud sírni. Nagyon fura volt :D
Mindenesetre epic volt szerintem.

Tyberius06 - 2017. 11. 29. 15:01

A vége baromi szar lett azzal az 5 perc nyállal, plusz Grey kiírása is baromi foss lett így. Akkor már inkább Jefferson halt volna meg, Grey meg visszatér a családjához. Így önmagában totál fölöslegesnek érzem Jeffersont, mégis mit kezdenek vele?
Nem értettem azt se, hogy Flash elengedte Eobardot. Nyilván volt köze ahhoz a szar kavaráshoz, hogy az Earth-X-en a nácik kerültek hatalomra végül. Ha igaz amit mondott, hogy Supermant is lefutotta, akkor a náci Karával se lett volna nehezebb dolga.
Az összes epiknek szánt harc rémesen gyenge lett. Ott van tucatnyi állig felfegyverzett katona, velük szemben jobbára lőfegyver nélküli emberek, azt ahelyett, hogy szisztematikusan elkezdenék lőni őket, helyette nekik rohannak… WTF???
Snart visszahozatala tetszett, az poén volt.
Összességében összeszedettebb volt, mint az előző Crossover, de gyengébb attól a háttérsztorikban. Az esküvő jó volt az összetereléshez, bár jobb lett volna egy közös mozidélután… Az utolsó 5 perc az kuka, az utolsó csata kuka ugyanúgy, Stein halála szintén… Most majd akkor részeken keresztül nézhetjük Jefferson szenvedését? Izé… sokkal jobb lett volna fordítva…

bobi64 - 2017. 11. 29. 18:35

Gyakorlatilag értékelhetetlen…

_Peter - 2017. 11. 29. 22:24

Én próbáltam végig szenvedni, ám teljesen nézhetetlen ez a crossover. Egy nagy zsúfolt összevissza katyvasz tucatnyi hőssel, hányinger zenével és leöntve tíz vödör nyállal amit ezt mind együtt pár tényleg jó egysoros beszólás se ment meg. Pedig jó ötletnek tűnt az SSupermädchen és Führoww szál Xfölde lakóival, náluk Adolf 105 évig élt? :D Mintha azt mondták volna 1994-ben halt meg.

Szóljatok ha csak Flash és Supergirl crossover lesz… talán a Supergirlre felkeltette az érdeklődésem ez a crossover, az Arrow ki van zárva a Legendákat abbahagytam az elején amikor a szárnyasok repkedtek.
Szólhatok ha nem tucatnyi jelmezes bohóc ugrabugrál összevissza követhetetlenül fejfájós zenére.
Felicity és Iris együtt kommandózik, összerakták a két legutáltabb csajt bravo! A fekete gyerek amikor állandóan “sírni” kezdett úristen micsoda színészi alakítás. :D

Avengers filmekkel is ez a bajom, egy zsúfolt káosz értelmes sztori nélkül és a Justice League is másolja ezt a receptet. Sokkal jobb lenne csak Iron Man, csak Batman, csak Superman. És összetenném a két kezem egy önálló Black Widow filmért!

dani154 - 2017. 11. 30. 00:16

Kiváncsi vagyok ,hogy a supergirl részben mikor az esküvőt megzavarják a nácik…Ki az a nő ( pincér) aki barryhez odalép,hogy nagyon izgatott hogy itt lehet az esküvön…Nyilván nem véletlen hogy beletették azt a párbeszédet….ötletek??
Irist miért nem irják már kiii ??? áhhhh

dani154 - 2017. 11. 30. 00:36

Akivel barry beszél a Crossover első részében az esküvőjén az kilehet ? a pincér csaj aki mondja mennyire örül,hogy itt lehet ezen az esküvön stb?

LaCRossE - 2017. 11. 30. 01:40

dani154: szerintem a lánya.

LaCRossE - 2017. 11. 30. 01:41

Mivel a Flash-es esküvővel indult be minden, ezért ide írom a rövid véleményemet, majd a kibeszélőbe bővebben.

Csalódott vagyok. Nagyon.

Chiplecsap - 2017. 11. 30. 03:37

Szerintem szorakoztato volt, legalűbb 70%-ban szorakoztato volt, voltak nagyon jo ütős jelenetek , párosok, 3-asok, jol müködik a dinamika a karakterek közt , tv-hez képest ügyes volt.

én megkönyeztem a porf halálánál egy picit.
az hogy Iris és Fefe menthetetlen nem ujdonság, szerenmcsére van tekerő gomb, szal ezért mondom hogy legalább 70 %-ban szorakoztató volt.

Ettöl független SG és Arrow marad a kasza szinten.
Melissa, megfilmesített magánéletére nem vagyok kiváncsi, delena 2.0 és
Alex baba drámájára nem vagyok kiváncsi, Vinnék inkább át a legend-sbe, Sara-val el nézném még öket egy darabig, nah ök is a kellemes meglepetésbe tartoztak, mármitn tudtma hogy lessz, de jobbna müködtek mitn vártam.

Arrow meg hát ot van fefe szal, értitek.

Danielel panbaker meg kötelezően csak börnadrágot viselhet msotantol XD , oylan szép a csaj ebben az egész évadban is, de most is mikro a fekete felső volt rajta a fekete börnadrággal, :)

Alexejevic - 2017. 11. 30. 07:25

Na, csak sikerült mindenkinek elvenni mindenkit…Teljesült mindenki vágya:D Mostmár lehetne foglalkozni a történetekkel…

Mate815 - 2017. 11. 30. 08:23

Barry mi a faszért hagyta elmenni Eobardot? WTF?

DarkEagle - 2017. 11. 30. 12:17

A csaj az esküvőn egy senki amíg az írók nem írnak neki történetet maradjunk ennyiben. Engem egyébként ez cseszett kb fel a legjobban. Agyon reklámozzák, hogy hát feltűnik majd egy idegen csaj és figyeljünk rá mert hasonlít nagyon egy illetőre, lásd Iris, erre kap két mondatot és csók.

De ha maradunk annál amit mond akkor tuti hogy nem a lányuk hanem az egyik unokájuk. Azért gondolom ezt mert amit mondott az nagyon távolinak tűnt. Mármint úgy beszélt Barrynek az esküvőről mintha csak meséből ismerné őket.

DarkEagle - 2017. 11. 30. 12:19

Egyébként Barry azért hagyta elmenni Eobardot mert szereti basztatni az idővonalat de mivel ő már nem teheti ezért ráhagyja a sárga ruhás barátjára. :D Nyilván nem azért mert nem akar ölni, hisz bedobhatták volna egy kicseszett cellába is. De hát az íróknak ez nem lényeg ők csak crossover shipper esküvőt akartak írni.

Mate815 - 2017. 11. 30. 12:53

Én arra gondoltam, hogy talán Barry tud valamit a jövőről ami miatt el kellett engednie de azért ez így ebben a formában nagyon gyenge volt. Get out of here…WTF:D És Eobard simán el is kullogott mint egy rossz gyerek akit a tantónéni megszidott.

Mate815 - 2017. 11. 30. 12:54

Amúgy meg egyáltalán, hogyan van Eobard életben? LOT S2 finale elég végleges halálnak tűnt nekem. Ezt illett volna megmagyarázniuk.

DarkEagle - 2017. 11. 30. 12:58

Mást se magyaráznak meg akkor ezt miért tennék. Egyébként kaptunk magyarázatot. “Ez időutazás Barry, még mindig nem érted.” Vagy valami ilyesmit nyögött oda neki Eobard. :D

heidfeld - 2017. 11. 30. 14:12

Pont azon elmélkedtem, mennyit adjak rá adjak rá. No, jott Mick: “Vele nyomtad:?” Mutatott Alex-felé.. Csak a sör hiányzott a kezéből.
Elfogult vagyok, mert a Lot-banda a kedvencem. Tán az egészet az ő stílusukban kellett volna előadni.
Ötletből többet is ki lehetett volna hozni. Színészi korlátok nagyon kijöttek. Franz Drmeth, Stephen Amell bántóan rossz, de Melissa Beonist sem túl jó színészileg. Cuki, kedves, helyes, csinos, de nem szexi. Nincs kisugárzása.
Felicity: Se nem szép, se nem tehetséges, de roppant idegesítő karakter. És nem a származása miatt./Ki lepődött meg ezen?/
Hol volt Katie Cassidy, meg a Gumiember? Velük talán egy 6/10 lehetett volna. Jó dumák, pár, jó jelenet, látvány trükk nem tudja megmenteni a közepes történetet, néhány borzalmas színészt. És a teljesen hihetetlent, hogy csak egy ember hal meg, ennyi ellenség ellen.
5/10 Csalódott vagyok.

JKJ - 2017. 12. 06. 09:45

Nézem a kilencedik részt, de Katee Sackhoff annyira rossz színész, hogy kín szenvedés minden mondat ami elhangzik a szájából.

DarkEagle - 2017. 12. 06. 14:03

Oké, én tényleg lemondtam a sorozatról. Megint elővettek egy komoly képregény szálat, ami ráadásul a crisis szálat vezeti fel. Röhej amit az írók művelnek.

Ja és van egy új ivós játékunk idén úgy látszik. Eddig ugye az “I’ll go talk to her/him.” mondat volt, most pedig a “This house is bitchin.”

És a legszebb, kiírták az egyetlen színészt aki ért valamit, csak hogy Barryt lecsukhassák. Nem is értem mit az istent gondoltak. Ja várj nem is gondolkodtak. Iris gondolkodik helyettük is. Hisz nehéz döntéseket kell hoznia. :D

LaCRossE - 2017. 12. 06. 14:48

Én egész korrektnek tartottam a félévadzárót, vagy minek nevezzük. Kicsit csalódott vagyok, amiért Thinker mostani színészét eltávolították, de ez amúgy is nyilvánvaló volt, hogy új testet akart szerezni magának, mert az övé már a végét járja.

Úgy döntöttem, adok Irisnak (és Felicitynek is, de ezt majd az Arrow félévadzárónál) egy esélyt. Kiírni úgysem fogják, és bár még mindig érthetetlen, hogy miért ő a főnök, ha részről-részre emiatt panaszkodom, azzal semmit sem fogok elérni, csak idegesíteni magam. És azért, ha túllépek a saját negatív véleményemen iránta, akkor talán még egy semleges, “az sem érdekel, ha él vagy hal” karakter lehet belőle a szememben. :D Azt hiszem, ennél többet nem is tudok egyelőre kinézni belőle.

Szóval jön a The Trial of Flash. Háát… látva, hogy kezelték a Flashpointot (borzalmasan), nem vagyok optimista ezzel kapcsolatban, de legalább szépen visszautaltak az első évados jelenetre, amikor (talán az évadzáróban, amikor Barry visszafutott megmenteni az anyját) Barryt a börtönben mutatták.

Mit is mondhatnék még? Digbyvel még mindig nincs problémém, bár legalább egy kis karakterfejlődést mutat, amit ráfér. Killer Frost milyen népszerű lett hirtelen :D Amunetet nem értem, miért engedik el mindig. Gypsy karácsonyi ajándéka pazar volt

LaCRossE - 2017. 12. 06. 20:04

https://www.youtube.com/watch?v=cpfywFOD1C0

Nem értem, ezt a jelenetet miért törölték. :D Iris (ritka) jó pillanata.

_Peter - 2017. 12. 06. 21:59

Csak Caitlin jelenetei tetszettek. Ha Barry látta a Thinker háza be van kamerázva és tudja rászállt mindenhol figyeli őket, az ő lakásukat meddig tart bekamerázni? Csak Caitlin jelenetei tetszettek. Miért nem vette fel Barry a prof vallomását az egyetemen? Miért nem sprintelt el Iris-t felkapva az ország másik végére és azt mondja a zsaruknak ő nászúton volt messze tanúi vannak, nem tudja hogy került a hulla hozzájuk. Csak Caitlin jelenetei tetszettek. A fél világ tudja már Barry a Flash, miért nem lehet a rendőrkapitányt beavatni? Biztos hülyeségeket kérdezek, mert követni kell a képregényt mégis látványos amikor fele problémát maguknak csinálják. Csak Caitlin jelenetei tetszettek. This house is bitchin szöveget már túl sokszor használják. A nem szakítódoboz poén jó volt. Leginkább csak Caitlin jele… :)

heidfeld - 2017. 12. 07. 12:51

Sajnos ez a 8-9. rész is igen gyenge volt, különösen utóbbi. Caitlin jelenetei tényleg jók lettek volna, csak ugye Kate Sackhoff nem jó, még a nem túl erős mezőnyben sem.
Kár Thinker színészéért. Az új fickó már most többet mutatott, mint James a Supergir-ben.
Nem elég bátrak a készítők a változtatásokra. Valamilyen rejtélyes okból nem ölték meg Iris-t, de még főnök is. Az apja itt teljesen felesleges.
Próbáltam már kaszálni a sorozatot, de a Gumiember, és párszor a régi hangulat feltámadásai itt tartanak még.
Mehet is heti csalódásnak, bár inkább magamat nem értem: Mit kínlódok még vele?

DarkEagle - 2017. 12. 07. 18:05

Rejtélyes okok miatt? Ugyan kérlek az nem rejtély, Iris azért nem halt meg mert akkor nem lenne shipper háború hanem csak jó sorozat. :D

mSO - 2017. 12. 07. 18:56

Ralph Dibny szerepére szerintem tökéletes választás volt Harley Sawyer… elég Jim Carrey-s a stílusa! :)

DarkEagle - 2017. 12. 08. 14:22

Na igen, és most már a gumi arca is megvan hozzá. :D

piszkosfred - 2017. 12. 11. 14:17

A sok negatív véleménnyel szemben én bevallom rég élveztem így a Flasht. Örülök, hogy a gyenge előző évad után sikerült egy határozottan élvezhetőt csinálniuk.

Darkages - 2017. 12. 13. 11:09

Szerintem kifejezetten gyenge ez az évad, Iris karaktere iszonyat idegesítő , a Flash teljesítménye meg szánalmas , végignézem az évadot , de abba kellene ezt már hagyni , ami nem megy azt el kell engedni … nem a fő gonosszal van a baj , egyszerűen nevetséges lépések vannak benne … ill a forgatókönyv olyan mintha csak összedobáltak volna ötleteket aztán lesz ami lesz …. szomorú pedig szerettem ezt a sorozatot

mogyorozuzó - 2017. 12. 14. 11:44

Én nem tudom pár ember mit szeretne még, hogy mit csináljanak.. Tavaly túl komor volt, az volt a baj, most poénosra vették a figurát, az a baj.

Szerintem végre elég jó a főgonosz, végre nem speedster, bár nekem azokkal sem volt probléma..

JcGross - 2017. 12. 16. 12:23

mSO: Egyet értek. Bennem nem fogalmazódott meg, de ahogy mondod, tényleg tiszta Carrey! :D

Fura, de jobban tetszett ez a rész mint a Walking Dead félévadzárója. Az egyetlen negatívum amit fel tudok hozni, hogy DeVoe-nak tudnia kellett volna, hogy Barry láthatatlan (amit lehet, hogy tudott is, de nem értem akkor miért engedte ki, vagy egyáltalán miért nem ölte meg ott helyben, de ezeknek még lehet oka). Szintén tudnia kellett volna, hogy át fog “fázisolni” (ezt magyarul hogy mondjuk? Phase through) azokon a karokon. De egyébként nagyon jó volt látni, hogy VÉGRE az írók előre gondolkodtak és a gonosz eddigi akciói értelmet nyertek, összeadódtak. Szerintem sorozatcsúcson van a Flash minőséget tekintve.

flydomi - 2017. 12. 16. 23:26

mogyorozuzó

Én nem tudom pár ember mit szeretne még, hogy mit csináljanak.. Tavaly túl komor volt, az volt a baj, most poénosra vették a figurát, az a baj.

Talán az első évadot is meg kellene nézned…..és akkor rájönnél,hogy miért is “sipákolnak” egyesek….

mogyorozuzó - 2017. 12. 18. 15:01

Láttam az első évadot, nem is egyszer, de köszönöm, hogy ajánlod :)

Mint a sorozatok 90%-ban, első évadokat nagyon nehéz überelni, főleg a DC háza táján, bár a tavalyi Arrow évad szerintem az egész sorozat legjobb részeit mutatta fel.

Én nem azt mondom, hogy a Flash-en nem lehetne javítani, de ha visszanézed a tavalyi kommenteket, sőt az azelőttieket, Te is rájössz, hogy néhány embernek semmi sem jó.

Összességében pedig szerintem elég jó lett ez az évad, lényegesen jobban élvezhető, mint a tavalyi, ezért nem értem..

Desmond Wallace - 2017. 12. 18. 16:22

“Összességében pedig szerintem elég jó lett ez az évad, lényegesen jobban élvezhető, mint a tavalyi”

Egyetértek. Egy-két részt leszámítva, egész jó eddig az évad.

Jesustomer - 2018. 01. 17. 23:21

Na ma senki se írt semmit? :D mi történt?
Én most ezt az évadot nem nagyon élem, a tavalyi jobb volt. Mit fogok most kapni :D
Nagyon lemorzsolódtunk :(

Mate815 - 2018. 01. 18. 08:14

Szerintem király volt a visszatérés és sokkal jobb ez az évad mint a tavalyi szörnyedelem. Kiváncsi vagyok meddig lesz börtönben Barry.

LaCRossE - 2018. 01. 18. 11:54

Szerintem meg ritka szánalmas volt a visszatérés.

Szula - 2018. 01. 19. 13:19

A visszatérő rész úgy mehet a kukába ahogy van. Minden benne van hogy jelenleg miért is ez a legszarabb CW képregényes sorozat.

szotyi - 2018. 01. 19. 21:59

amúgy számított valaki is jó részre?

Szula - 2018. 01. 21. 07:57

Idén azért volt 2-3 kifejezetten jó rész ezért én azt gondoltam hátha jól fog visszatérni de nem így lett.

Mate4182 - 2018. 01. 21. 10:30

Szerintem elvezheto volt a visszatero resz.
nekem legalabbis tetszett.
mostmar cask abban remenykedek hogy Barry legalabb evad vegeig ott lesz ahova most kerult

heidfeld - 2018. 01. 21. 10:46

Pedig megvolt a remény, hogy visszatár az első évad hangulata, de nem.
Mivel kedvelem Jessica Parker Kennedy-t, még megvárom, ki ő, mit terveznek vele.

piszkosfred - 2018. 01. 22. 23:50

Ez az evad nagysagrendekkel jobb, mint a tavalyi. Es sokkal jobb, mint az idei Arrow, azon csak szenvedtem.

heidfeld - 2018. 01. 25. 16:28

Nagyon jó volt a casting, Gumiember szerepére. Szívesebben nézném az ő kalandjait! És végre, normális ruhát kapott.

wondorog - 2018. 01. 25. 20:33

Kicsit olyan volt, mintha az animációs Batman-beli Joker és Harley harcolt volna a Maszk ellen, mindemellett élveztem, Elongated Man nagyon feldobja ezt az évadot, remélem nem csak 1 évadra hozták be.

Mate4182 - 2018. 01. 26. 14:10

A Gumiember egyre jobb :D

Az elejen (foleg a borzalmas kosztum miatt) aggodtam a karakter miatt, de kifejezetten jo iranyba halad a karakter, mind jellemileg, mind kepessegileg.

Remelem hosszu tavu karakter marad

Anyci - 2018. 01. 26. 19:35

Lehet lemaradtam valahol, de a csaj ki volt a kávézóban?

DarkEagle - 2018. 01. 26. 20:21

Ő dumált az esküvőn is Barrynek. Egyébként ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy az álompár unokája. Mivel azt nem tudom elképzelni, hogy a lányuk. De igazából engem is csak ez az egy dolog érdekel a sorozatban. De majd elolvasom ha már kiderült. :D

Amit furcsálltam, hogy láttam egy cikkben, hogy ugyan azon a “nyelven” írt a naplójába mint Barry anno a falra mikor visszatért. Szóval lehet hogy Barry kifejlesztett egy új nyelvet amit csak a speedsterek ismernek. :D

Anyci - 2018. 01. 26. 20:45

Ja, én azt hittem már kiderült. Az utóbbi pár részt nem nagyon néztem. :) Mondjuk a crossover óta. :)

Titan - 2018. 01. 26. 23:34

Jessica Parker Kennedy-t fura volt ruhában látni, a black sailsben nem ezt szoktam meg:DD

DarkEagle - 2018. 01. 27. 00:21

Jogos. :D Egyébként abban a kemény 2 részben amiben szerepelt eddig és mindössze talán 5 percben, simán lenyomott mindenkit színészileg a csaj. Nagyon durván kitűnik közülük, hogy nem a CW-ra való. Na látjátok ha ő lenne Iris azt napestig nézném. :D

Egyébként megnéztem a jelenetét Ciscóval meg Gumimacival. Csak engem csesz fel hogy egyik se nyögött ki neki egy “Köszi hogy fizetted a kávénkat.”? Milyen világban élünk amúgy, hogy két pasinál nincs kávé erre odatipeg valami jó csaj és kifizeti nekik és még egy köszit se nyomnak el neki. Inkább zaklatják hogy mit keres ott meg hogy milyen fura. Nagyon durván undorító volt mindkét majom. Ciscótól meg pláne nem ezt szoktam meg. Mióta van nője nagyon nagy lett a képe.

Tomi - 2018. 01. 27. 14:46

Ha lehet egy tippem, akkor a következő évadban a gumi ember már a legendákat erősiti majd :D mindenkit oda passzolnak le, szegény Wally :D

Jesustomer - 2018. 01. 28. 21:48

Tényleg hol van Wally? Oké tudjuk hova megy de most nem volt semmi bejelentés, hogy hova ment?

JKJ - 2018. 01. 29. 17:05

DarkEagle! Olyan dolgokat látsz bele a jelenetekbe, amik nincsnek is ott. Annyira nem lehetsz önbizalomhiányos, hogy itt keresel megerősítést a “politikailag korrekt” elméleteidre.

DarkEagle - 2018. 01. 29. 17:21

Már bocs de mi a francról beszélsz? Hogy jön ide a politikailag korrektség? Annyit írtam, hogy a két majom meg se köszönte a totál idegen csajnak hogy kipengette nekik a kávét. Ennek semmi köze ahhoz amit te regélsz. Ez szimpla illem. Ha veled jót tesz valaki, megköszönöd, ennyi.

Mate815 - 2018. 01. 30. 13:18

DarkEagle: Nem úgy volt, hogy már végleg kaszáltad a CW DC-ket? :D

DarkEagle - 2018. 01. 30. 16:19

Kaszáltam is őket, mármint leszámítva a LOT-ot meg egyelőre még pár részig maradok a Black Lightningnál. De ettől még nem tudom irányítani a netet és minden nap húszasával jönnek velem szembe a hírek ezekről. :D

Na meg egy-két jelenetet meg szoktam nézni ami érdekel.

Mate815 - 2018. 01. 30. 17:48

Csak nem ereszt :D

DarkEagle - 2018. 01. 30. 18:44

Egyébként nehéz volt kaszálni őket mert eléggé nagy hardcore comic geek vagyok de épp ezért nem tudom elviselni amit a szereplőkkel művelnek. És itt most nem azon van a hangsúly hogy nem copy paste karakterek hanem hogy magában a sorozatnak az univerzumában sem állják meg a helyüket. Vegyük csak a Flasht. Nincs egy hasznos karakter a sorozatban, mindig csak a dráma. Amikor meg viccesek akarnak lenni akkor vagy eltolnak egy totál fölös filmes utalást vagy valami fingós vicc szintű baromságot. Mondjuk Ralph tényleg jó de érted mi lesz vele jövőre? Mind tudjuk mi lett a hozzá hasonló szereplők sorsa. Lásd Cisco, Caitlin, vagy Wells. Mindhárman a saját paródiájuk lettek.

Senki - 2018. 01. 31. 19:13

Emlékszik vki a Freddy és Nessie kalandjaira? (F.R.O.7)

Jesustomer - 2018. 02. 02. 23:05

Darkeagle: ugyanaz lesz mint tavaly Tom Felton-nal. Tényleg vele mi lett? Nem volt semmi sem megmagyarázva pedig jó figura lett.
Ez a rész legalább nem volt nyálas, Harry is király volt. Több Harry-t, kevesebb Iris-t.

DarkEagle - 2018. 02. 03. 03:24

Hát ja, nem lepne ha vele is ezt csinálnák. Egyébként ha jól rémlik az évad elején kinyögtek egy fél mondatot hogy lelépett valami meló miatt vagy tudom is én. Már nem emlékszek mert mert elveszett a sok fölös blabla közt. :D

winnie - 2018. 02. 03. 06:38

felton csak a 3. évadban volt állandó, most nem. elengedték, gondolom, nem akartak sokat foglalkozni vele.

Szula - 2018. 02. 03. 07:39

Ha azt nézzük mit csináltak az írók eddig a jó karakterekkel ( Patty, Julian) akkor van félnivalója a Gumiembernek is évad végén. Mondjuk ő tényleg bele illene a Legendák közé. Ami megmentheti a kiírását a soriból és lehet meg is lépnek az ha összemelegítik Caitlinnel. Mivel a Flashről van szó simán kinézem hogy meglépik ezt.

Jesustomer - 2018. 02. 03. 15:15

Winnie: ja lehet pedig egész jó színész, jó volt a karakter is..
Ma megnéztem azt a részt amiben kiderül h savitar future barry és hát bakker az az évad kicsit mintha jobb lett volna a mostaninál.
Az arrow ugyanez volt. 3. évadban néztem, hogy mi ez a sz@r, a 4. évad közepén meg rájöttem, hogy nem is volt olyan rossz.
Ras al ghul is jó volt, az egész évad jobb volt a 4.-hez képest. Savitar is jobb gonosz volt mint most a thinker.

Janka - 2018. 02. 04. 08:04

Remélem Amunet karakterét nem írják ki, hiába rosszfiú én nagyon bírom, remélem a következő részben lesz egy kis KF is. Ellenben Ralph irritáló, de még mindig többet csinál mint Iris. Ő egyáltalán mit is csinál tulajdonképpen? Nem nyavalyog már hála égnek, de biodíszletnek meg felesleges.
Ez az évad sokkal komplexebb, mint az előző. Külön tetszik a metahuman alvilág, csak lássunk belőle már többet.

Jesustomer - 2018. 02. 06. 16:48

Szépen megcsappattunk azért a 2. évad óta basszus.. kb csak darkeagle írogat ide :D

LaCRossE - 2018. 02. 06. 17:06

Háh, hát én kórházban voltam, és még mindig pótlom a dolgokat. Hihetetlen, hogy 9 nap alatt mennyi minden fel tud gyűlni.

A mostani résszel nekem sok problémám nem volt, humorban hozott nagyon jó pillanatokat. Amunet visszatérésének örülök, én bírom a nőt. Az, hogy így eltűnt DeVoe mondjuk nem a legjobb, de szerintem visszajön a jövő heti részben.

Barry jó nagy balf*sz volt, hogy így lebuktatta magát. Azzal meg már nem is fárasztom magam, mennyire csapongóan kezelik Barry gyorsaságát.

Marianna - 2018. 02. 07. 19:08

A téli szünet alatt felhoztam magam a Flash-sel. Egész pozitívat csalódtam, ami a 3. évad közbeni kiszállásom után meglepő. Jókat mosolyogtam eddig és a sztori is látszólag átgondoltabb, mint az előző etap.

A mostani rész szerint Barrynek van agya, amit amúgy kb. mindig elfelejtenek. Nagyon zavar, hogy a karakter ennyire le van hülyítve. Sajnos Grant alakítása ellenére így sem bírom a főhőst, de a börtönös részekben egész jól működött.
Felesleges béna drámázás még mindig van. Fogtam a fejemet, hogy megint lefutjuk ugyanazokat a köröket Ralph-nál, mint két résszel ezelőtt. Killer Frost/Caitlin még mindig a sorozat lelke nálam. Kár, hogy megint háttérben tartják. A végén az meg kiszámítható volt.
A Prison Break egész jó volt, főként Jinxet (?) csíptem, bár így utólag már nyilvánvaló, hogy mért beszélt sokat, mint egy The Walking Dead részben. Annyira attól a csavartól nem vagyok oda, hogy Devoe most belé költözött. Valahogy az első fickó volt a legjobb. Így komolyan vehetetlen számomra.
A poénok jók voltak, főként Oprah Frost tetszett. Sokkal jobban szeretem ebben a szerepkörben Caitlint, mint Irist. Iris is tök elviselhető.
Várom vissza a 11. rész végén lévő csajt. Kíváncsi vagyok, hogy ő kicsoda.

Jesustomer - 2018. 02. 07. 21:57

Lehetne, hogy a sorozatról beszélünk nem Darkeagle dolgairól? Szóljon hozzá nyugodtan, max nem olvassátok el és kész.
Bár azt tényleg nem értem, hogy miért ír egy olyan sorozatot amit nem néz de ámen, azt tesz amit akar. Csak légyszi lépjünk már túl ezen mert rohadtul unalmas. Köszi.
A mai rész jó volt, Ralph az egyik legjobb karakter Harry mellett. Most éppenséggel Barry is jó volt de hogy miért epp a csajt választotta az azért rejtély

terminadmin - 2018. 02. 08. 18:18

Nekem egyébként eddig a leggyengébb a 2. évad 2. fele volt. Viszont a 3. jobb lett és az idei évad ismét jó irányba halad. DeVoe-ban van még potenciál. Egyáltalán nem sorolnám a rosszabb sorozatok közé. Egyedül Irist nem érzem túl szükségesnek ebbe a sztoriba. Tényleg jobban járna a karakter, ha saját szálat (riporteres nyomozást) kapna. A Star Labs sokszor emlékeztet a Star Trekre, mindenki egy helyen tömörül :D De minek? Megnyugodhatunk, Ralph is egy évados karakter lesz, DeVoe-nak tuti sikerül majd belébújni – valószínűleg utolsóként meghagyva a végső összecsapáshoz. Kíváncsi vagyok a végére.

heidfeld - 2018. 02. 08. 21:40

Vajon meddig csinálják ezt, szegény Ralph karakterével? Hányszor ismétlik még ezt “kevés vagyok, nem segíthetek”, majd mégis dolgot? Killer Frost, mint lelki tanácsadó??
Ezeket leszámítva, rendkívül jó rész volt. Én bírom a csajt, akivel az történt, ami. Kíváncsi leszek, hogy adja elő az új helyzetet.
Egyébként Dark-nak is vannak jó meglátásai. De nem mindenki ismeri az eredeti képregényt, nem olvas fan- oldalakat. És csak a CW-n vagyunk…
Mondjuk, ha én írnám a forgatókönyvet, a koreai csajt vette volna el/akit egy kínai játszott:D/, és csak metákat üldöznének.
Múlt heti 3/10 után, ez 7.5/10.
És sokkal jobb ez az évad, mint az előző.

GetRektMike - 2018. 02. 09. 11:39

Bennem csak egy kérdés fogalmazódott meg. Az addig oké, hogy a gumiember besétál Devoe-ként és mondja hogy mégse halt meg, de a bíróságnak nem kéne mondjuk bebizonyítani hogy tényleg ő az? DNS vizsgálat, exhumálás nem létezik? Az szép és jó hogy Barry-t kiengedik, de pont meg is említik hogy ez egy furcsa város, nem pont emiatt lenne fontos hogy tényleg bebizonyítsa bíróság hogy valóban az tért-e vissza akinek kell?

DarkEagle - 2018. 02. 09. 12:37

Ez egy CW sorozat, logikát kár keresni benne, pláne a Flashben. :D Barry bezárása is kb 5 perc volt. Lófing nyomozás nem volt DeVoe halálát illetően, egyszerűen csak lecsukták és kész.

Nem mellesleg nem fura hogy senkinek nem tűnt fel a börtönben hogy Barry nem volt benn ki tudja meddig a cellájában, elvégre a nigró csávó elzárta őket. Utána meg simán visszafutott az alap cellájába. :D

Egyébként DeVoe-t már most leírhatjuk. Ahogy elnéztem Emergency Awesome videóját egyértelmű hogy a felesége lesz a kulcs a legyőzésére. Hihetetlen számomra hogy ezért az írók kaphatnak fizetést.

_Peter - 2018. 02. 09. 19:28

Örök CW hiba: nyálazásokat és unalmas pep-talkot áttekerve negyedórában letudni a lényeget, maradék öt percben az a pár poén és Caitlin nézései.

mSO - 2018. 02. 10. 18:35

Amunet olyan, mintha Power Rangers Ritája lenne. Nyivákolva gonoszkodik :D

Jesustomer - 2018. 02. 28. 07:25

Na, valami változott.
SPOILER
Érdekes volt, hogy nem tudták megmenteni,Devoe kb legyőzhetetlen. De gondolom ebbe fog bele bukni. Még mindig a néger srác adta, lefogadom, hogy Ralph lesz a végén, mert ő is fent van Devoe listáján. Azt nem értem, hogy más metát miért nem néz ki magának.

DarkEagle - 2018. 02. 28. 14:30

Na, ezt a részt én is megnéztem teljes egészében mert szeretem a country zenét és valójában nem is volt rossz rész. De megint csak azt tudom mondani amit máskor is, Ralph viszi már csak az egész showt a hátán és így hogy kapott egy cuki kis zenész csajt még erősebb karakter lett. Sajnáltam a csajt mert rögtön megkedveltem. Remélem nem nyírják ki végleg. Ahogy alázta Flasht a tréning közben az durva volt, nem is nagyon értem hogy gyorsaságban hogy tudta utolérni Barryt a csaj de logikát tényleg kár keresni. Iris végre “hasznos” volt észhez térített Barryt mert tényleg kezd megbolondulni, megint. :D

És végre eltűnt a szőke csaj, nagyon irritáló volt, mármint DeVoeként. Izzy sokkal jobban hozza a gonoszt és jobban is áll neki.

A következő részt szintén megnézzük szerintem mert az előzetes eléggé adta és visszatér ugye Jay és Jesse is. Flashtimera kíváncsi vagyok hogyan oldják meg. Nagyon remélem, hogy nem oldják fel az egész sztorit egy nagyon olcsó megoldással. Aztán valszeg ennyi egyelőre ebből az évadból mert a speedster Irisra nem nagyon vagyok kíváncsi. :D

izirajder001 - 2018. 03. 01. 13:42

@DarkEagle: Lehet hogy újabb muníciót adok, de már ezer millió alkalommal írtad, hogy nem nézed se a Flash-t, sem az Arrow-t. Nem szeretnélek bántani, de már kezdek kicsit belefáradni a hullámzásba (hol nézed, hol nem, meg ilyen kasza, olyan kasza). Nem szeretnélek bántani, csak most már jelzem a dolgot. ^^

terminadmin - 2018. 03. 01. 15:47

izirájder, öcsém. neki mindig hozzá kell szólnia a témához, akkor is, ha nem nézi :D hol nézi hol nem nézi csak tudnám akkor minek mondja azt hogy kaszálta :D én tényleg várom, hogy hagyja abba, mert akkor legalább nem kéne olvasni a picsogását.

hogy a részről is legyen szó… érdekes, hogy devoenál a táblán ugyanannyi ember van fenn, mint flash teamnél: ergo devoenak fingja sincs arról, hogy kik a subjectek, főleg arról nincs, hogy ki a maradék három… (devoe és az okos tervezés) :D és gondolom uccsó áldozatnak valszeg gumiembert akarja, most már 100%-ra veszem, hogy a végén ő lesz devoe mint főellenség – hiszen lett volna ismét lehetősége őt is “megszerezni”. a kérdés már csak az, hogy flash képességét meg akarja-e szerezni majd vagy meg akarja-e ölni? és ha igen, miért vár még vele?

DarkEagle - 2018. 03. 01. 16:43

1. Az Arrowt nem kaszáltam csak a Supergirlt és a Flasht.

2. Fentebb leírtam szerintem magyarul és érthetően, hogy nem tértem vissza a sorozathoz csak megnézem azokat a részeket amik érdekesebbnek tűnnek. Lásd a heti részt és a jövőheti. Meg talán az utolsó kettő amiben valszeg kiderül a csaj kiléte.

Egyébként nem vágom miért okot ez nektek fájdalmat, hogy leírja bárki is a véleményét. Nem én vagyok az egyetlen sorozatnéző aki kaszált valamit de visszatér 1-1 részre. Kérdezzétek @Winnie-t, ő biztos több sorozatot fog mondani amit kaszált de visszatért 1-2 jobb rész erejéig. Őt miért nem bántjátok akkor? :D

Nem mellesleg, konkrétan én vagyok az egyetlen kommentelő itt szóval nem tök8? Ha én nem kommentelek akkor havonta jön talán 2-3 komment. :D

Végül pedig. A kommentszekció nem arra van kitalálva, hogy ömlengjünk a sorozatokról, hogy milyen szupcsik akkor is ha egyébként fos részeket produkálnak. Mert nyilván ezért nem tetszik sokaknak a véleményem mert én nem picsogok mint egy 10 éves hülyepics@ aki csak a szerelmi-háromszögekért meg a shippingért nézi a CW sorikat. Mint képregény olvasó vannak elvárásaim.

Amúgy meg senkinek nem tartozom semmiféle magyarázattal, hogy mit kaszáltam vagy mit nem és és ha kaszáltam miért térek vissza hozzá mégis, vagy miért kommentelek róla. Ahogy én se magyarázok másnak, hogy miért kommentel ide úgy nektek sincs semmi jogotok hozzá.

heidfeld - 2018. 03. 01. 18:58

Oké. Mikor is helyszínelt Barry utoljára? Talán még Ragnar javába ostromolta Párizst…
Eltekintve attól, hogy Iris nem is élhetne, már az új hősök kiképzésében is szerepet játszik, főnöki státusz megtartása mellett… És Barry túl sokat vesz még mindig a lelkére.
Ezek ellenére jó rész volt. Énekes csaj határozottan tetszett. Gumiember egyre jobb.
Egyébként nagyon nehéz úgy kaszálni sorozatot, ha rengeteg lehetőség lenne benne, szeretsz karaktereket, csak a gyenge írás, logikai buktatók, halvány színészek miatt dobnád, de néha felcsillan a remény. és szeretnéd szeretni.

noodles - 2018. 03. 02. 19:33

ralph ismerte 1 napja a countrys csajt es ugy kibukott mintha barry veszitene el irist. joe meg hol volt? huu de rossz volt most.

izirajder001 - 2018. 03. 06. 11:37

@DarkEagle: Persze, meg lehet magyarázni, de elgondolkodtató, hogy több éves kussolás után reagáltam bármilyen picsogásodra. Vegyél már vissza, mert nagyon untatsz. És kérlek NE forgasd ki a szavaimat: nincs baj se a negatív, sem a pozitív véleményekkel. A gond a te hiszijeiddel van.

Mate4182 - 2018. 03. 07. 11:57

izirajder001 ra kell hagyni…
ugyanez megy a filmbuzin is :D
A CW sorozatoknal evadok ota megy a ,,ezt most kaszaltam” de egy het mulva mar jon a komment hogy mekkora fos volt az aktualis epizod :D
Ra kell hagyni, idonkent szerintem meg magaval is vitaba szall cask nem veszi eszre

mókus - 2018. 03. 07. 12:24

Vajon milyen szerepe lesz Davoe ellen a “titokzatos” lánynak? Olvastam valahol, hogy ő Barry és Iris lánya lesz (Dawn Allen?). Ez mennyire állná meg a helyét?

“Nem mellesleg, konkrétan én vagyok az egyetlen kommentelő itt szóval nem tök8?”

LOL, kicsit sem vagy egy egoista nárcisztikus.

DarkEagle - 2018. 03. 07. 12:28

Nem fogom ismételgetni a véleményem. Ha nem fogtad fel elsőre nyugodtan olvasd el újra amit fentebb írtam. Nincs törölve, szóval ja. ;) Aki hisztizik az te vagy meg 1-2 pajtásod. Röhej, hogy ennyire felsőbbrendűnek hiszitek magatokat, hogy megmondjátok bárkinek, hogy kussoljon ne merjen kommentelni mert zavar a véleménye és akkor én vagyok leszólva. Képmutatás rulez. :D

Ami a mai részt illeti. Végre egy jó Flash rész. Talán köze lehet ennek ahhoz is hogy végre a főszereplő szerepelt a sorozatban és nem csak úgy ott volt mint évek óta. Viszont nekem nagyon magas ez az egész, mit nem lehet csinálni mert ez meg az történik magyarázkodás. Konkrétan senki nem tudott előállni egy értelmes ötlettel csak Iris. Ami alapesetben nem lenne baj sőt örülnék neki hogy 4 év után végre hasznos a csaj, de könyörgöm nem csak ő volt ott, sőt emlékeim szerint ő nem volt ott mikor Barryt visszahozták. De Cisco és Wells mégis elfelejtette azt a gömbizét? Kész vicc. De ezt leszámítva jó rész volt.

Mondjuk nem értem miért nem huppant át segítségért Karához. Nyilván túl egyszerű lett volna az egész mert Kara csak megfogja a kamiont és kidobja a világűrbe na de akkor is. Lényegében ez a rész arra volt jó hogy Iris végre hasznos lehessen.

Jesse meg az apja a végén végre mutatott valami komolyat is hogy lehet itt színészkedni is azért néha. Mondjuk a kiscsajt mostanában nem fogjuk látni az tuti, legközelebb a LOT-ban azt kifújt, mert új sorozata lesz. Egyébként nem is értem ezt az egészet. Kellett volna egy Flash erre idehozzák az öreget Wally helyett. Ne mondják már hogy nem tudják elérni a Legendákat mert a crossovereknél is mindig elérik őket. Ha hogy azok a crossoverek, máskor nem működnek a telefonok. Bocsának. :D

Jövőheti részt ignoráljuk pláne a röhejes előzetese után. :D Aztán ha a titokzatos kávézós csaj visszatér majd meglátjuk ki is ő. De nyilván az is az évad végére marad mert miért ne.

DarkEagle - 2018. 03. 07. 12:33

Mókus: Nem azért de nézd már meg hányan kommentelnek. Nem olyan rég ez volt az egyik, ha nem a legtöbb kommenttel rendelkező sorozat az oldalon. Most meg konkrétan írnak 3-4-en? Erre irányult a véleményem nem arra, hogy én nárcisztikus lennék. Nem ártana megtanulni értelmezni a magyar szavakat ha egyszer az vagy.

Egyébként a csaj valószínűleg az unokájuk de a CW-nél sose tudni.

mókus - 2018. 03. 07. 12:38

nem a véleményeddel van probléma, hanem a stílusoddal, ahogy interpretálod. úgy érzem többen is erre szerettünk volna reflektálni, de úgy tűnik nem megy át az üzenet. őszintén szólva 1 próbát megér, hogy ne kelljen a hisztidet olvasni, ezért szóltunk már többen is. de felőlem csináld. egy igazi wannabe senki vagy.

winnie - 2018. 03. 07. 13:01

“Jövőheti részt ignoráljuk pláne a röhejes előzetese után. :D ”

egyébként, ha még nézném, akkor ezt a részt várnám, mert mégiscsak végre valami variáció egy témára. gondolom, csak egy részes, és hozhat valami dinamika váltást, ami mindenképp újszerű lesz. és ezt nem csak azért mondom, mert nekem igazából nem volt nagy bajom irisszal. egyszerűen csak más a felállás, és ilyennel azért szeretnek játszani egy-egy alkalommal az efféle sorozatok.

bár nyilván nem az vagyok, akinek az is elég (random komment a rész elé): “Her lightning is purple love that! This episode looks really good and speedster Iris looks dope”

DarkEagle - 2018. 03. 07. 14:15

@mókus: A stílusommal semmi gond nincs. Olyan vagyok másokkal, amilyenek ők velem. Ha nem tetszik a stílusom az nyilván direkt van mert ha valaki lekezelő velem akkor én is az vagyok. Ennyire egyszerű. Egyébként meg ha nem köt belém senki én se piszkálok senkit. A véleményemet meg nem fogom csak azért megváltoztatni valamiről mert másnak nem tetszik.

@Winnie: Nem is az a gondom, hogy Iris erőt kap. Hanem, hogy ez a sorozat már inkább róla szól mint a címszereplőről. Már évek óta csak vele foglalkoznak az írók meg a WestAllen fangirl bázissal. Azt hittem a házasság után ez elmúlik de nem múlt. Míg az Arrowban megint kezd egyre jobb lenni Felicity, addig a Flashben Irisra ez nem igaz mert akárki akármit is mond, SEMMI haszna nincs. Csak ott van, felolvassa ami a képernyőn lát, néha mond 1-2 mondatot és csók. Nyilván ez engem azért irritál jobban mert szeretem a képregény verzióját a csajnak. Sokszor írtam már, hogy kb azonos szinten van Lois Lane-el de az itteni Iris csak van és kész.

Egyébként most nem azért de ki emlékszik még arra, mit mondott anno Wallynak mikor megkapta az erejét? Nem szó szerint idézem de valami olyasmit hogy

“Ne akarj hősködni, még csak 1 napja van képességed.”

Erre ő rögtön aznap kap ruhát, és mehet hősködni? Mi ez ha nem képmutatás? Ha az én feleségem lenne tuti nem engedném ki mert SEMMI tapasztalata nincs! Nem beszélve arról az ocsmány lila villámról amit maga után “húz”. Nem akarok mindenbe belekötni de ha Barry erejét kapja meg akkor nem kéne neki is narancsvillámokat “húznia”? Képregényben se kapott lila villámokat. De hát megszokhattuk már hogy az írók teljesen kiforgatják az amúgy jó kis Flash sztorikat.

Egyébként ez a random komment amit bedobtál is jól bizonyítja hogy kb csak azok az emberek nézik amcsiban a sorozatot akiket nem érdekel más csak a shipper dolog vagy akiknek lényegében bármi jó. A képregény fanokat magasról letojják. És akkor még finom voltam.

winnie - 2018. 03. 07. 15:38

“más csak a shipper dolog vagy akiknek lényegében bármi jó”

a ship az egy dolog, de igazából ebből az látszik, hogy egy hardcore néző vagy pont egy mezei mennyire képes olyan dolgokat értékelni, amire én például biztos nem ugranék. hogy lila csíkot húz. meg, hogy jó a ruhája, vagy éppenséggel a frizurája miatt mennyire menő:) az élet kis örömei, és igazából tök jó lehet már apróságoknak örülni. és ez a hozzáállásbeli különbség az oka annak, hogy például a walking deadre a blogon alig érkezik pozitív komment, és az általános vélemény is lefele tendál, ld. imdb, nézettség, azonban (és ott nem shipperek vannak) egy bizonyos réteg fenntartások nélkül imádja. nem azért, mert jól van megírva, vagy mert izgalmas, hanem azért, mert…, mert van.

DarkEagle - 2018. 03. 07. 15:53

Nyilván azért van ez mert elvakult fanok mindenhol vannak. Nagyon sokáig foggal, körömmel védtem az Arrowverzum kb minden sorozatát, élükön a Supergirlel vagy a Flash-el mert amikor védtem őket, akkor legalább a feelgood cucc elvitte a hátán és nem volt időm azon rugózni, hogy hol a baki, mi a logikai baromság stb. Lásd Legends of Tomorrow. Ugyan azt érzem a LOT-nál már 2 éve amit anno az SG másfél évadánál vagy a Flash szintén másfél évadánál. Amint átváltottak komolykodós cuccba totál kizökkentem. Elfelejtik, hogy ami működik a képregényben az nem feltétlen müxik a vásznon, pláne nem egy CW csatornán. Vagy csak szimplán szar az írógárda, elvégre a LOT immár két éve folyamatosan hozza a jó részeket. Tavaly még talán találtam volna közepesnél rosszabbat de idén konkrétan egyet se tudnék mondani. Ez a lazaság hiányzik a Flashből, mert ő ilyen karakter. Nem olyan, aki állandó jelleggel leül és siránkozik valamin.

Amúgy az is mi már, hogy a Gumimacinak részekbe tellett mire elkészítettek egy normális ruhát, addig abban a hülye kék pizsamában szaladgált, Iris meg 1 részig hősködik de rögtön kap bőrszerkót? Ebből is látszik kiket becsülnek a stábban jobban. Akik annak idején vitték a showt totál háttérben vannak.

Lásd: Cisco, Caity, Wells. Viszont amint kapnak egy pici lehetőséget, máris lealázzák a szerelmespárt.

Ami a TWD-t illeti, igaz off topic de nálam 1 rész elég volt belőle. Mindig is azt mondtam, hogy nem nagy kunszt, csak egy Barátok Közt univerzum zombikkal. :D

LaCRossE - 2018. 03. 07. 19:42

Ez egy korrekt rész volt.
DarkEagle-t meg hagyjátok magára, hadd puffogjon magában.

Mate815 - 2018. 03. 07. 20:56

Izgalmas rész volt, feldobta a két cameo de könyörgöm mennyire nézik hülyének a nézőket az írók? Ha Barry ennyire táp, hogy 1-2 másodpercet ki tud nyújtani annyira mint láttuk akkor Devoenak miért nincs még eltörve a nyaka? Tudom tudom olyat nem csinál. Üsse le és tegye be a metahuman cellába, case closed. Tök mindegy, hogy minden eshetőségre gondol a csávó ha Barry leüti mielőtt eljutna az agyáig, hogy bármi para van.

wondorog - 2018. 03. 07. 21:56

A koncepció teljesen tetszett, viszont kb. minden rész ellentmond a másiknak Barry képességeit illetően. Most komolyan, ennyi ideig le tudja lassítani az időt, de a rész elején meg Cisco breach-ébe nem tudott belenyúlni, hogy van ez?

Jesustomer - 2018. 03. 08. 20:07

Istentelenül rossz rész volt, kb csak töltelék, tök ellentmond már az adott részben a történet önmagának.. nem baj.
Bevallom én még nézem, nem kaszálok mert bírom a színészeket, és igazából nem velük van gond hanem akik a részeket írják.
De aki kaszálja a Flash-t, utána folyamatosan nézi de közbe tagadja és aztán újra bevallja hogy nézi az mit érez?
Nem vagy te elég hülye ahhoz, hogy ellentmondj magadnak? Vagy már túlzottan az vagy?

heidfeld - 2018. 03. 08. 20:47

Borzalmas volt ez a valami…
Pedig az évad nagyobbik része elég kellemes, aztán érkeznek ilyen szörnyűségek. Arról nem is beszélve, hogy logikailag nem stimmelnek, vagy érthetetlenek bizonyos dolgok.
Egyébként öcsém fizika tanár. Egyszer tényleg megkérdezném erről a véleményét. Vagy mégsem, mert nem ér annyit…
Csak kellemesen szeretnék szórakozni, kicsit izgulni, csodálni a képességeket… Erre ilyesmit kapok.
Még szerencse, hogy alig ismerem a képregényt. Gyanítom, szálanként tépném ki a hajam, sajátos értelmezésekért.
Pedig lehetne ez jó. Nem csoda, ha kaszálók ismét benéznek…Gumiember, meták, Devue..
Főnökök felelőssége is, ha ilyen forgatókönyveket kimentenek a kukából.

DarkEagle - 2018. 03. 08. 21:04

@Jesustomer: Hányszor írjam még le ugyan azt? :D Elmondtam ezerszer, hogy igen, kaszáltam, de ettől még 1-2 fontosabb részt megnézek. Ez akkora nagy újdonság? Kérdezzétek Winniet, bizonyára ő is elő tudna hasonló esettel állni. Nem hinném hogy én vagyok az egyetlen aki kaszál egy sorozatot de visszatér 1-2 rész erejéig csak mert vagy nem kapcsolódik a főszálhoz és jónak tűnik önmagában is vagy pont az ellenkezője, ergo pont a főszál miatt nézi meg. Nem ez az első és vszeg nem is az utolsó sorozatom ahol kihagyok részeket. SupNatból sem nézek meg csomó filler részt mert dögunalmasak. :D

Lezárhatjuk akkor ezt a témát végre és túl tudtok lendülni azon hogy nekem is van véleményem? Ami ha jól látom még csak nem is nagyon különbözik az itt kommentelők többségével, sőt. Épp ezért nem is értem a problémát.

“Még szerencse, hogy alig ismerem a képregényt. Gyanítom, szálanként tépném ki a hajam, sajátos értelmezésekért.”

@heidfeld: Akkor teljesen átérezheted az én helyzetemet ugyanis 20+ éve egyik kedvenc képregényem a Flash. Ezek után szerintem érthető a kiborulásom, pláne ha azt nézzük hogy egyébként a sorozat eleinte nem volt ilyen fos.

Szula - 2018. 03. 09. 14:18

Ez tényleg egy nagyon gyenge rész volt. Konkrétan az utolsó 3-4 perc ami még valamit mentett rajta. Nálam már ott felment a pumpa mikor meglátták Joet és a rendőröket hogy bajban vannak de míg Flash oda ért a nőci felrobbantotta a konténer ajtaját aztán besétált és még a bombát is élesítette. Miközben máskor egy pillanat alatt oda ér bárhova de persze most nem.

_Peter - 2018. 03. 09. 15:39

Jesse-t jó volt látni, persze vele is csak depizni tudnak. A részről nincs mit mondani, legalább arra hozták volna ki az egészet ha Old Flash, Cisco és Harry esze nem elég, akkor Devoe-tól kénytelen segítséget kérni Barry. Nem ám Iris találja ki a megoldást.

DarkEagle - 2018. 03. 09. 17:32

És tényleg, mekkora merész húzás lett volna az íróktól hogy Barry DeVoe-tól kér helpet. Meg is emeltem volna a kalapom. :D

Agent Coulson - 2018. 03. 09. 17:54

Amúgy szerintetek mikor mondhatott fel Iris a CCPN-nél? Komolyan mondom ezen gondolkoztam a legújabb rész alatt.. :D

DarkEagle - 2018. 03. 09. 18:09

Szerintem alapból nem is volt szerződése. Elvileg csak gyakornok volt nem? :D

Agent Coulson - 2018. 03. 09. 18:31

@DarkEagle Bár csak lett volna és maradt volna ott, addig tök normális volt és erre most itt tartunk hogy ő a nagyfőnök, amikor meglátom legszívesebben leszúrnám magam! :D

bellarea - 2018. 03. 09. 18:56

Ez egy nagyon rossz rész volt, pedig én elnéző vagyok a Flashsel. Simán időutazhattak volna, erre elintézték azzal, hogy azt nem szabad, mert megváltoztatja az embert. De egy megváltozott ember még mindig jobb, mint egy felrobbant ember. Plusz 1-2 perc visszautazás nem hinném, hogy nagyon megborította volna az erőviszonyokat. De nem, inkább a halál és a végső búcsú, mint az időutazás. Irisra próbálják ráerőltetni a “we are Flash” dolgot, meg hogy lássuk, igenis funkciót lát el ő, de csak idegesít továbbra is.

DarkEagle - 2018. 03. 09. 19:03

Nem az a baj hogy főnökösödik egyébként, legalábbis nekem nem ez a gondom vele. A fő gond azzal van hogy ez nem volt felépítve. Baromira nem láttuk, mire képes. Riporterként konkrétan egyetlen egy interjút nem láttunk tőle. Mármint azt leszámítva amikor Barryvel társalgott amikor még nem tudta hogy ő a Flash. És azért volt 4 évük felvezetni Iris karakterét hogy bemutathassák hogy mennyire eszes és badass.

Sokan nem bírjuk Felicityt de róla legalább ezeknek az ellenkezője elmondható volt mindig is.

@bellarea: Időutazás? Inkább ne ha lehet, Barry így is eléggé elfuserált már mindent. :D Viszont 2-3 speedster röhej hogy nem tud lenyomni egyszerű embereket. Nagyon nem következetes az írás.

izirajder001 - 2018. 03. 09. 23:10

@DarkEagle: Több éve olvasgatom a puffogásod, miközben állandóan kaszálod a sorozatokat, és újabb, meg újabb önellentmondásba keveredsz saját magaddal. Egy alkalommal sem voltam veled lekezelő, te viszont sajnos hozod a formád, személyeskedsz. Hagyd már abba légyszíves!

Mate4182 - 2018. 03. 10. 02:13

Az meg mindig nem tiszta, hogy ha Barry kepes egy masodpercet fel orara (vagy akar tobbre hiszen csomo mindent mutattak amiket csinalt mikozben telt az ido) nyujtani, akkor miert nem kepes elkapni Devoet, vagy legalabb Cisco fereglyukát…

Illetve ha Iris a targyaloteremben egesz sokaig birta hogy Barry sebessegen osztozik, akkor Cisco hogyhogy kikeszult egy perc alatt?

Amugy birom meg mindig, es nalam ez a sok hiba meg mindig boven keves a kaszahoz

Mate4182 - 2018. 03. 10. 02:16

Jah, ez sajnos lemaradt pedig ezt akartam irni eredetileg ( :D)

Maga, az alapotlet hogy az egesz epizod egy robbanas elotti masodpercet dolgoz fel, az egesz evad, de talan az egesz sorozat legjobb otlete.

Nem mondom higy nem hozhattak volna ki tobbet a dologbol (mert dehogynem), de sokkal rosszabbul is elsulhetett volna.

Mate815 - 2018. 03. 10. 07:58

izirajder001: Ne olvasd baszki :D röhej, hogy ezen rinyálsz.

Szaby59 - 2018. 03. 14. 18:00

Voltak hibák az epizódban (pl. “tűzokádó” meta, jajj mit tegyük – ott van Killer Frost b+) de Iris nemhogy egész elviselhető volt speedsterként hanem még kedvelhető is.
Kár, hogy az írók nem tudnak vele mit kezdeni, sokkal jobb karakter lehetne.

_Peter - 2018. 03. 14. 19:53

Iris része volt ez, azért nem Killer Frostot sliderezte át Cisco a tűzhöz.

Túlzásba viszik a csapatmunka erőltetését. A folyosói drámázásokat. Superhero helpdesk motiváló csevegését nézzük vödör nyállal, minden akció közepén telefonos segítség:
– hé srácok mit csináljak?
– próbáld ezt
– nem tudom
– próbáld azt
– nem tudom
– meg tudod csinálni
– nem megy
– hiszünk benned
– sikerült köszi

Egy jó poén tetszett Cisco és Caitlin között:
– Láttad a Pókember 2-t?
– Nem.
– Hogy tudsz így élni?

DarkEagle - 2018. 03. 14. 21:55

Ordítva tapsoltam, mikor láttam azt a jelenetet mikor Ralph kioktatta Irist. Évek óta erre vártam. De nyilván mivel ez a CW így a klisé beütött a végére. Azon sírva röhögtem mikor Iris riporternek nevezte magát. :D

Annyira látszott az egész részen hogy mindenki hülyén bámul ki a fejéből mert tudják ők is hogy Iris rész jön hogy kicsit feljebb vigyék a renoméját de csak csorbították ezzel is.

Ez a rész is egyébként tökéletesen bebizonyította mennyire felesleges Barry és az egész bagázs. Most nem azért de Barry elvileg egy zseni, még ha nem is a szó szoros értelmében véve. Erre azt sem tudja melyik monitort kell nézni meg mit kell nyomni? Na takarodjanak a bús picsába.

Arról nem is beszélve hogy Wells múltkor egy értelmes ötlettel nem tudott előállni Barrynek, most meg 1 óra alatt megépítette DeVoe sisakját. Kész vicc ez a sorozat.

Viszont ha ez a rész kellett ahhoz hogy Iris újra riporterkedjen és lelépjen a csapatból mint vezető akkor hajrá. Bár ahogy elnézem csak sima Blogger lesz szóval ott vagyunk megint ahol a part szakad. Én tényleg már csak azt várom hogy mikor nevezik át a sorozat Iris Westre The Flashről mert mondhat itt bárki bármit ez már rohadtul nem Barryről szól.

heidfeld - 2018. 03. 15. 20:13

Előző borzalomhoz képest jobb rész volt, de attól nem nehéz..
Nem győztem számolni, hányszor mondták ki: Iris a főnök. El is tekintenék tőle, hogy miért lehet még életben, de tényleg: Ilyen ésszel, képességekkel megáldott embereket irányíthat..
Ralph félelmei is elég távol áll a karakterétől.
5/10

Dunna - 2018. 03. 16. 21:49

A bombás résznél az hogy lehetett, hogy a speedsterek olyan gyorsan mozogtak hogy minden állt körülöttük (kb megállt az idő), aztán utána még úgy elfutottak hogy csíkot is húztak maguk után? :D Ez ilyen gyorsulás a gyorsulásban volt? Régen a sima gyorsulásnál is időugrás volt , most meg már a gyorsulás gyorsulásában sem történik semmi. Ha már alapból nagyon gyorsak voltak már nem lehettek volna képesek úgy elfutni mintha épp minden normális lenne…. ekkora bullshit-et. Nagyon nem figyelnek az ilyenekre, de borzasztóan idegesít. Máskor meg 10 métert nem tud lefutni úgy, hogy ne öljenek meg valakit vagy robbanjon fel valami.

DarkEagle - 2018. 03. 17. 00:34

Igen az gyorsulás a gyorsulásban viszont a két dolog nem ugyan az. Mármint az időutazás meg ez a gyorsulás a gyorsulásban. Asszem még az elején mondják el hogy ahhoz hogy szándékosan időt utazz valami pontos sebességgel kell futni. Mondjuk franc se tudja már követni hogy milyen tempó kell ahhoz mert az nyilvánvaló hogy sokkal gyorsabbak a Flashtimeban mint mikor időt utaznak. De a szabály az nyilván részről részre változik. :D Mondjuk mint azt láthattuk most már simán bejut magától is a Speedforceba szóval lényegében bármit megoldhatna pillanatok alatt. De ezzel meg ugye az írók saját magukkal csesztek ki. Bár ez az elején is így volt csak ott legalább a sztori meg a feelgood cucc elvitte az egészet és nem érdekelt a hablaty. Legalábbis engem nem. Most viszont másra nem is lehet figyelni csak a hibákra.

Jesustomer - 2018. 03. 20. 06:51

Szerintem klafa rész volt a múltheti, ha nem tolnák túl iris-t akkor na. Egyébként nem is vele van a baj hanem a drámázással.. tényleg minden részben besérül valaki és meg kell beszélni vele h miért. Szánalmas. Kérem vissza a 3. évadot.

jesustomer - 2018. 04. 11. 06:46

Huhu egész érdekes rész volt, pláne a legvége. Felidézték ezzel az 1. évadot, nagyon szép lenne ha ő lenne az

Mate815 - 2018. 04. 12. 07:59

Jó rész volt! Főleg Jay and Silent Bob dobta fel na és persze az öreg Danny Trejo!

DarkEagle - 2018. 04. 12. 17:07

Ugyan már, nyilvánvaló, hogy nem RF tért vissza, pláne ha valaki megnézi a következő rész előzetesét. Ez megint csak egy olcsó húzás volt semmi több. DeVoe meg a neje is egyre szánalmasabb. Isten tudja mióta manipulálja a feleségét de még egyszer sem sikerült neki megmenekülnie? Ez megint a tipikus Flash wtf logika.

De ami a legjobban zavarja az értelmes embert az az amit Barryvel művelnek az írók. Nem elég hogy ledegradálták Iris szintjére ahol konkrétan a nő sokkal okosabb nála, de most már egoista is. Nem tűri el hogy valaki máshogy cselekedjen mert csak az a jó amit ő csinál. Mintha ő az évek alatt mindent tökéletesen csinált volna. Végül is csak Cisco tesója halt meg miatta, meg Caity KF lett Dig lánya fiú lett, meg úgy általában az egész világot feje tetejére állította. Szóval ha valakinek hát neki semmi joga kioktatni senkit.

Az egyetlen értelmes dolog Cisco és az öreg volt. De ez a sorozat nem érdemli meg Danny Trejót. Hál’ Isten úgy tűnik ki is írták.

Ez a Jay és Néma Bob meg az Alkonyattól Pirkadatig baromság is szépen igazolja mennyit tudnak az itteni írók.

Az egyetlen üde foltja a sorozatnak az a gumiember még mindig. Tényleg messze felülmúl mindenkit idén.

heidfeld - 2018. 04. 12. 18:53

Jay és Néma Bob, Alkonyattól Pirkadatig, Gumiember okés volt, de a többi egy rossz vicc, felesleges drámázással.
Nem elképzelhetetlen, hogy még ebben az évadban benéz 1,5 millió alá a nézettség.

jesustomer - 2018. 04. 13. 06:52

Darkeagle: aki nem érti és nem értékeli, hogy miért volt ott Jay és NémaBob az nincs tisztában azzal, hogy Kevin Smith rendezte a részt. Az a film a történelem része, egy adott kultúra filmje.. zseniális, hogy benne voltak.

Szula - 2018. 04. 13. 08:01

Gumiembernek a legendák között a helye. Ő és Danny Trejo vitték a részt. Barry meg a részben konkrétan idegesítőbb volt mint Iris és azért ez már nem semmi.

Van még 6 rész az évadból kiváncsi vagyok mikorra tervezzik a nagy összecsapást. Egy metát még nem találtak meg amire tuti elmegy egy rész, és mivel Snart is jön még utoljára ami lehet nem is ezen a földön fog játzsódni 2 rész ki is esik szerintem. Nem beszélve arról hogy se Barry évad eleji falra festett írásairól se Jessica Parker Kennedy karakteréről nem tudunk még semmit. Túl sok mindem lóg a levegőben most amire nem tudom elég lesz-e a 6 rész.

DarkEagle - 2018. 04. 13. 15:07

@jesustomer: Ne is haragudj de láttam a Jay és Néma Bobot kb 10x. Azt is tudtam, hogy ezt a részt Kevin rendezte. De ettől még nem kell őket beletolni. Legalábbis nem a filmbeli karaktereiket. Egyáltalán nem illettek oda. Már csak azért sem mert ők sosem mennének el dolgozni. :D Szóval baromira karakteridegen volt. De nem ez volt a legnagyobb gond a résszel, sőt ez nem is igazán gond. Csak egy zavaró tényező mint a szokásos Stan Lee kameók a Marvel cuccokban. Egyébként nem kéne túlozni a filmjük minden csak nem a történelem része. Nem több egy jó füves filmnél.

Az ilyen dolgok helyett inkább hozzák rendbe a főszereplőket mert egytől egyig mind szar. Leszámítva Gumiembert.

Mate4182 - 2018. 04. 13. 18:16

Darkeagle eljon az a nap amikor
1: valamelyil kommentbe nem viszel marvel fikazast
2: kaszalsz vegre valamit
Mert en alairom hogy te teszed ki a kommentek felet az arrowverse temakban, ami logikus is hiszen mar mindet elkaszaltad 20szor de nem menjen mar a mennyiseg a minoseg rovasara…
Meg konyorgom van valami amit te nem lattal? Ismersz minden filmet, tobbszaz horror van amit jonak tartasz (hany lehet amit rossznak?) ezt pont ma olvastam a filmbuzin. Komolyam szivem szerint atgorgetnem a kommented de mindig kiszurok valami ostobasagot aminel leragadok 😂

A rsszrol amugy: nekek bejott a jay es nemabob cameo, jolpen volt, mukodott is.
De egy kerdes felmerult:, most Trejo hogy nyit kapukat? Hogy ment el a vampirral bunyozni, hogy jelent meg Cisconal a vegen? Vagy a sugarloves (vagy mi a tosz) elobb múlik el mint a kapunyitas?
Ja es megegy : nekek bejott hogy Devoe felesége igy at van vagva vegig

szotyi - 2018. 04. 13. 21:11

nekem az a bajom hogy Jay és Néma Bob-ból kevés volt :D :D :D nagyon jó volt látni őket.

nish - 2018. 04. 13. 21:32

Mate4182

Mert en alairom hogy te teszed ki a kommentek felet az arrowverse temakban, ami logikus is hiszen mar mindet elkaszaltad 20szor de nem menjen mar a mennyiseg a minoseg rovasara…
Meg konyorgom van valami amit te nem lattal? Ismersz minden filmet, tobbszaz horror van amit jonak tartasz (hany lehet amit rossznak?) ezt pont ma olvastam a filmbuzin. Komolyam szivem szerint atgorgetnem a kommented de mindig kiszurok valami ostobasagot aminel leragadok 😂

A rsszrol amugy: nekek bejott a jay es nemabob cameo, jolpen volt, mukodott is.
De egy kerdes felmerult:, most Trejo hogy nyit kapukat? Hogy ment el a vampirral bunyozni, hogy jelent meg Cisconal a vegen? Vagy a sugarloves (vagy mi a tosz) elobb múlik el mint a kapunyitas?
Ja es megegy : nekek bejott hogy Devoe felesége igy at van vagva vegig

o kis resz volt, bar amig neztem vegig az volt bennem hogy: ha Trejo nem tud loni, hogy tud kapukat is nyitni aztan a vegere csak leesett hogy ilyen sorrendben mulnak el a kepessegei (aztan meg az jutott eszembe milyen poen lenne ha az emlitett sarkanyfarmra erkezve mulna el a kapu nyitasi kepessege es ott ragadna :D)
plusz pont a Jay es Nema Bob cameoert, zsenialis volt :D

ezt magyarul is leírhatnád mert érdekelne :D

Mate4182 - 2018. 04. 14. 10:37

nish:

ne haragudj :D elkovettem azt a hibat hogy munka kozben megint geprol kommenteltem, ezen meg a legtobb ekezet nelkuli szot is kicsereli valami masra (igy less szinte minden csak-ombol cask :D)
Az ekezet hianyok miatt elnezest sokadszorra is, es a lenyeg csak annyi volt hogy megint beleestem a hibaba es leragadtam DarkEagle kommentjeinel amire nem is akarok mar tobb szot pazarolni (az elso is feleslegesen sok volt)
Dicsertem a Jay es Nemabob cameo-t mert szerintem vices volt, illetve felmerult bennem Danny Trejo karakterevel kapcsolatban hogy milyen sorrendben mulnak el a kepessegei

Ja es csak azert van ketszer szinte minden mert az elso kommentemnel azt hittem torolve lett ezert ujra megirtam a lenyeget (megtobb elirassal :D)

bocs megegyszer

DarkEagle - 2018. 04. 14. 11:23

Elég sok sorozatot kaszáltam, volt pár film amit végig se bírtam nézni. És nyilván azért van több 100 jó horror film amit láttam mert a szarokat nem nézem meg. :D De még így is belefutottam 50+ szarba az elmúlt 30 évem alatt.

Egyébként meg ezeket az idei évadokat végig szenvedem ami az Arrowt, a Flasht és a Supit illeti. De ha jövőre is az idei tendencia mutatkozik meg akkor már nem fog érdekelni mekkora képregény fan vagyok, mert lényegében csak ezért nem kaszálom. Inkább szenvedek velük mert évtizedek óta rajongója vagyok a karaktereknek. De ezt már ezerszer leírtam. Nem tudom miért kell hogy én legyek a téma. A sorozatról nem tudsz írni?

Egyébként nagyon sok dolgot nem láttam, lévén csak 1-2000 filmet láttam és pár száz sorozatot. Egyébként meg sehol nem látok olyan szabályzatot se itt és a Filmbuzin sem, hogy aki már nem néz valamit nem írhat véleményt. Senkinek nem kötelező egyet érteni de még csak elolvasni sem amit írok. De valahogy mindig késztetést érez valaki hogy beszóljon. Ilyenkor felmerül a kérdés: Ki a hülyébb?

_Peter - 2018. 04. 18. 11:12

“bejott hogy Devoe felesége igy at van vagva vegig”

Majd ő fogja egy tiszta pillanatában váratlanul legyőzni DeVoe bácsit. Gumiember felvehetné az alakját, vagy bárki másét pincében bújkálás helyett. Korábbi évadokban mindig az volt a szöveg Barry a leggyorsabb kivéve mindig volt gyorsabb ellenség, most az a mondóka minden részben hogy megmentik a soros buszos metát, aztán minden részben elveszítenek egy buszos metát. :)

mókus - 2018. 04. 18. 13:36

tulajdonképpen várható volt ez a fordulat, bár én későbbi időpontra számítottam :) nekem különösebb bajom nincs mostanában a részekkel, nem rosszabb limonádé, mint az arrow vagy a legends.

LaCRossE - 2018. 04. 18. 16:21

RIP Ralph.

wondorog - 2018. 04. 18. 18:44

Úgy látom az összes érdekes szereplőtől meg akarnak szabadulni: Ralph, KF, és talán Harry is úton van. Nem volt egyébként rossz rész, csak ha nem hozzák vissza egyiküket sem, ismét az Barry-Iriske drámát kell nézni, amitől már hányingerem van.
Legalább DeVoe eredeti színésze visszatért.

Mate815 - 2018. 04. 19. 08:07

Én imádom Irist, most is kapott egy fasza akció jelenetet amiben megmutathatta, hogy nem csak a szép pofija miatt része a csapatnak.

DarkEagle - 2018. 04. 19. 15:24

Ja jól megmutatta egy egy olyan harc jelenetben ami még egy ZS kategóriás filmet is alulmúlt. Már nem azért de konkrétan vagy 5 alkalommal láttam ahogy megálltak és vártak mit lép a másik pedig DeVoe nője legalább 2x leszúrhatta volna tisztán. Erre ő rohan bele a kardbe csak hogy odavágja a fejét az asztalba? :D Arról nem is beszélve hogy mikor beragadt a kard simán lelőhette volna de szokás szerint gond volt a fegyverrel. Nyilván ez csak kukacoskodás mert az ilyen baromságokkal húzzák el az időt de azért felháborítóak. És alapból nem is érdekelnének ha jó lenne a sorozat. De nem az.

És azok után a fasza kis jelenetek után amit Ralph nyomott Barryvel még jobban idegesített. Pláne Barry nagyképűsége irritál kimondottan. Okítja a srácot hogy nem ölnek de mi van Zoommal? Vagy elfelejtette hogy őt megölte? Mert azzal hogy felajánlotta őt a Black Flash bandának lényegében megölte.

Tényleg nagy igazság amit írtak fentebb. Minden jó karakter kiírnak a sorozatból. És most lehet én buktam meg fizikából vagy kémiából vagy tudom is én mi kell ahhoz hogy felfogjam a Flasht de csak azért mert DeVoe használta a tudom is én kinek a képességét akkor az azt jelenti hogy Killer Frostnak annyi? Nekem nem rémlik hogy lett volna olyan meta aki végleg elveszi a képességeket csak átadja másnak szóval akkor hol van KF ereje, nyilván DeVoenál. Szóval tuti visszaszerzik valahogy.

Plusz mi ez a baromság a karperecekkel? Ha jól rémlik eddig nem volt színkód rajtuk csak simán rádobták minden metára és működött.

A rész végére persze szokás szerint ment az önsajnálat. Meghalt a sorozat legjobb színésze és karaktere de “Mi mindent megtettünk.” így aludhatunk nyugodtan. Gyászoljunk 5 percig a következő részre meg úgyis elfelejtünk mindent.

Őszintén szólva nem lett volna ez rossz rész ha végre hanyagolnák a baromságokat vagy legalább a fölösleges klisés monológokat. Barry úgy csinál mintha 50 éve tolná a bizniszt holott csak 4 éve csinálja. Ami vicc tekintve hogy Ralphnak alig 1 éve van képessége kb és mégis egyedül elkapta DeVoet még ha ő hagyta is magát hogy a Flash láthassa hogy elviszi.

BTW, csak engem zavar hogy Barry nem használja a képességeit? Fut azt csók. De mi van pl a villám dobással, vagy még gyorsabb futással amivel megáll körülötte minden? De miért is én gondolkodjak a készítők helyett?!

Harry-re meg inkább nem mondok már semmit.

DarkEagle - 2018. 04. 19. 15:25

Amúgy az mekkora poén már hogy az évad elején be voltak kakálva a szamurájtól konkrétan miattuk rángatták elő Barryt most meg Joe egyedül lenyomja. :D

Mate815 - 2018. 04. 19. 16:02

Az egész sorozat ZS kategória, nem is értem mit vársz :D

heidfeld - 2018. 04. 19. 18:12

Volt ettől rosszabb rész, de annyi hülyeséget akarnak lenyomni a torkunkon, hogy kész, vége..Ép ésszel lehetetlen feldolgozni.
Gumiembert nagyon sajnálom, de szólok előre: Meg fogják oldani, hogy ismét a csapatban legyen..
Szerintem, ezt egyre kevesebben fogják látni.
Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!

LaCRossE - 2018. 04. 19. 18:13

Killer Frost vagy DeVoe-nál van, vagy pedig a feleségénél. Ami még okozhat bonyodalmakat DeVoe-nak.

Egyébként nem lepődnék meg, ha az évad végén jönne a plot magic, és DeVoe legyőzése után visszajönne az összes bus meta, Ralph-fal az élen.

szotyi - 2018. 04. 19. 20:26

Ez egy nagy rakás kutyasz*r egyre nehezebben tudom tolerálni.

bellarea - 2018. 04. 19. 20:51

Ha nem mentik meg az egyetlen értékelhető szereplőt, Ralphot, akkor én kiszálltam. Egyedül Ciscót sajnálom, Mr és Mrs Star Lab mehet a levesbe.

wondorog - 2018. 04. 20. 09:43

Szerintem a bus meták közül egyedül Ralph jöhet vissza, mert neki még ugye “él” a teste, hogy a tudata megvan-e még, az jó kérdés. Én nagyon remélem, hogy visszahozzák, sőt át kellene küldeni azonnal a Legends-be, az ő karaktere tökéletes lenne az ottani agymenéshez.

Isaac - 2018. 04. 20. 13:42

Tudom ez Dc és nem Marvel,de bizonyos ellenfelek esetén én a Punisher-rel értek egyet … a halott ellenség biztosan nem fog hátba támadni többet ;)
Ralph esetében meg szerintem,ha kinyiffantja kimerítette volna az önvédelem fogalmát.Arról nem beszélve jobb élve szabadkozni ,mint halottnak lenni :(

Mate4182 - 2018. 04. 20. 14:41

Na most kapni fogok, de szerintem az evad eddigi legjobb resze volt :D

Konkretan meg heti legjobba is be fogom irni mert nalam akkora pozitiv csalodas volt hogy ilyet a LOT epizodok ota nem ereztem…

Mindenki kapott eleg badass jelenetet, meg volt a kello drama, tetszett ahogy Dibsyt ,,kiirtak”.

A karperec azert volt fontos hogy lila mert amikor odaertek DeVoe-ek akkor valamit baszkodott a rendzerrel es a monitorok is kekrol lilara valtottak. Kvazi atvette a rendszer iranyitasat.

Dibsy valoban baromi jo lenne a legendaknal, de szerintem kell meg ide a flash csapatba. Jot tesz a csapatnak, es remelem hogy valami modon meg visszahozzak.

DarkEagle - 2018. 04. 20. 15:13

Oké de eddig (tudtommal) nem volt ilyen színkódos karperec csak rányomták a csuklójára az épp aktuális metának és csók ment a dutyiba. Szerintem ez megint azért volt hogy drámázhassank kicsit. De ha ezt akarják akkor ezt simán megoldhatták volna máshogy is. Azért DeVoenak már van 6 metája mármint mielőtt elkapta Ralphot. Fél kézzel simán elkaphatta volna.

Mate4182 - 2018. 04. 20. 16:01

Szerintem speciel ez pont egy jo megoldas volt.
Volt ra elore utalas azzal hogy az egesz rendszer lilara valtott kekrol, az osszes monitor, az osszes kijelzo.
Ez egy olyan csavar volt amivel egy ,,epkezlab” magyarazatot kaptunk hogy fog kiszabadulni a bilincsbol.

Ha mar bele kell kotni valamibe az Joe Vs Samuroid szitu ami (bar szerintem vicces volt es badass ahogy Joe visszahozta a fejet) eleg olcso megoldas volt

katyvaszlipp - 2018. 04. 20. 22:07

Nem volt semmilyen színkódos karperec, rárakták, amit már előtte meghekkelt, így semmit nem ért az egész.
Nem értem ezt a fejtegetést, egyértelmű volt mi történik, sehol nem volt színkód.
Ami elektronikus volt, azt meghackelte ahogy bement, így a karperecet is, ezért volt lila.

Lacrosse: miért lenne Devoe nőjénél Killer Frost képessége? Ezt nem értem.
Amikor hozzáért Devoe-hoz, akkor elvette a képességét, mert már megszerezte azt a buszos metát is. én így értelmeztem. Vagy az a buszos meta még nincs elkapva? már nem is emlékszem rá.
Lehet nincs, és akkor kérdés, hogy tűnt el KF.
De akkor is áll, hogy miért lenne a feleségénél?

katyvaszlipp - 2018. 04. 20. 22:13

Milyen színkódok? meghackelte és kész.:D még azelőtt hogy rátették volna.

Lacrosse: hogy lenne a feleségénél KF?

előzőt benyelte a rendszer, most rövidebben írtam meg hátha.

Ayrons - 2018. 04. 21. 12:53

Szerintem jöjjön vissza Future Flash és ölje meg az asszonykát és Devoe-t. Majd ölje meg az egész TeamFlasht. Utána szóljon az egész róla.

wondorog - 2018. 04. 21. 16:01

katyvaszlipp: azért lehetséges, mert a buszos metának az volt a képessége, hogy elveszi valakitől az erejét, és átadja annak, akihez legközelebb hozzáér (lsd. Barry-Iris).

katyvaszlipp - 2018. 04. 21. 20:46

wondorog: ezt értem, és írtam is
de most még semmi nem utal rá, hogy a feleségénél lenne. ennyi erővel odaadhatja bárkinek a képességét KF-nek. vagy eddig is adhatott volna képességet a feleségének.

nish - 2018. 04. 22. 15:59

katyvaszlipp
a mostani részben lett a “képesség elszívó” is elkapva

és igy nincs KF

katyvaszlipp - 2018. 04. 22. 23:17

nem tűnt fel, hogy a mostani részben kapták el.
azt a csávó utoljára akkor szerepelt, mikor Iris lett Flash. (leírni is szörnyű ezt)
de arra meg egyáltalán nem emlékszem mikor kapta el őt Thinker.

DarkEagle - 2018. 04. 24. 15:24

Hát arra én sem emlékszek de arra viszont nagyon jól, hogy a képessége az hogy erőt cserél. És nem elveszi hanem átadja valaki képességét másnak. És magával ezt nem tudta megtenni szóval tényleg érdekelne hogy hová is tűnt Caitlyn ereje mert nem tűnhetett el csak úgy. Magába meg nem olvaszthatta mert arra nem képes érintéssel. De a Flash írói már nem tudnak meglepni szóval lehet ez történt.

nish - 2018. 04. 24. 21:16

a 30. percben ott fekszik a földön ő is

nish - 2018. 04. 24. 21:17

Ti mit néztek de most komolyan?
ha én vagyok a hülye bocsi :D

wondorog - 2018. 04. 25. 15:06

Igen az előző részben az összes maradék bus metának elszedte a képességét, ők a SL-ban voltak fogolyként vagy védelmezettként.
Mai rész: amit Barry megint leszenvedett na az katasztrófa volt, aztán megint kaptunk egy Laurel-Siren-t (nagyon hiányzott, ja nem), akkor már inkább Sara lett volna, egyedül Snart dobta fel, az egyedüli értelmesen viselkedő karakter a részben.

BalinT55 - 2018. 04. 25. 16:09

siralmas rész volt a mai, barryvel a csúcson

DarkEagle - 2018. 04. 25. 19:13

Lassan a nézőknek is kijárna már egy pszichiáter. :D
Röhej, hogy egyáltalán eljárnak hozzá. mintha valami 50 éves házasok lennének akik már lusták megbeszélni egymás közt a dolgokat. Most komolyan Barry és Iris egymás közti beszélgetése miből állhat még azon kívül hogy “Drágám, nem a te hibád, ne hibáztasd magad.” “Drágám, mi vagyunk a Flash.” “Drágám, Tedd amit a szíved diktál.” És még lehetne sorolni.

Konkrétan tapsoltam amikor Leo pajti kioktatta Barryt. Teljesen kifordult magából. Ráadásul az amit mond az is epic fail. Az anyja vagy az apja talán nem miatta halt meg, vagy Cisco testvére? Akkor Ralphot miért nehezebb gyászolnia? Vicc az egész.

És basszus nem tudom mi van de nagyon ripacs lett a szerelmespár is. Még Thinker barátunk is. Pedig amíg a székben ült addig jó volt. És ez az egész köztük levő érzelemhiány is annyira zavaró, hogy ez lesz az indok amiért majd a nő átáll hogy hihetetlen.

Wells baromira nem érdekel, nyilván megmentik az agyát. Fölös időhúzás. És természetesen ezt sem lehet rögtön elmondani mert miért kéne. Ez már 100%-os szappan sorozat.

És akkor a rész fénypontja. Killer Frost. WTF? Mármint komolyan? Mégis milyen erőt lopott a tudtunkon kívül még Thinker? Ha nem vette el a képességét akkor mit csinál vele? Mert ugye most kiderült hogy nem tűnt el ott van még benne csak nem tudja használni. Mintha a két személyiségéből egy lenne. Feltéve ha jól értettem. Lehet hogy csak a “lesz.rom” style miatt nem tűnt fel a lényegi magyarázata a dolognak de szerintem ez inkább írói baromság megint csak.

DarkEagle - 2018. 04. 25. 19:15

Ja és a részben az úgymond hab a tortán jelenete.

Visszatért az ivós játékunk.
“I’ll talk to him.” Mehetne is a hét idézetei közé. :D

jessm - 2018. 04. 25. 19:25

Siren-x sorsa mi lett ? Visszavitték , meghalt, vagy Earth-1 tartják ? Ha itt tartják akkor Laurel tumutlus lesz.

Nagyon ugy néz ki hogy a sablonos meogldás felé haladnak hogy feleség devoe ellen fordul és ez lesz a végzete….

jessm - 2018. 04. 25. 19:45

DarkEagle : Mostanában nem figyeltem, de régebben 2-3 szor elhangzott egy részben. És érzelmes beszélgetés nélkül egy részt nem tudunk megúszni. A többi Arrowverse sorozatban is vannak érzelems beszélgetések, de valamiért itt Falshben zavar.

Amugy Barry már kezd annyit sírni mint egy telenovella főhőse. Xd

DarkEagle - 2018. 04. 25. 22:11

És tényleg Siren-X-et el is felejtettem. Ő volt a másik akitől kivert a frász. Semmi újdonság nem volt rajta csak a CGI maszk. Lényegében semmivel sem másabb mint a Föld-2-es énje. Egyébként őt szerintem az ARGUS vitte el de amúgy az írókat se érdekelte annyira hogy megemlítsék. :D

Jessm: Idén nem volt még eddig az “I’ll go talt to her-him.” helyette volt más mondjuk. :D A dráma engem nem zavarna, szeretem a drámát de ez ahogy te is írod, még egy szappanoperát is megszégyenítene. Láttam jó párat, azokból tanultam spanyol nyelv alapjait mert könnyű megérteni a történéseket. :D Hát akár a Flasht is nézhetném spanyolul mert ugyan az lenne az értelme. Ami nincs ugye.

Tényleg nem érdekel hogy mit művelnek Irisszal nem érdekel ha ő a főhős most már de azt nem bírom lenyelni amit Barryvel művelnek az elmúlt 2 évben. Főleg idén. Teljesen kifordult magából.

És az háborít fel leginkább, hogy a készítők azzal büszkélkednek, hogy az idei évad olyan lesz mint az 1. HE? Látták ezek vajon az 1. évadot? Az egy rohadt élvezetes feelgood shit volt. Már akkor sem értettük a technikai badarságokat de nem is érdekeltek mert minden 2. mondatban olyan jól szórakoztál mint idén a Legendákon kb.

Egyébként ugye fenn áll a CW comic soriknál ez a minőségi tendencia. Tavaly ugye az Arrow nagyon jó évadot szállított, előtte nagyon szart. Most tart itt a Flash. jövőre jön itt is az 5. évad. Kíváncsi vagyok hogy az milyen évad lesz, ha az is fain lesz mint az Arrow 5. évada akkor tényleg bizton állíthatom hogy ezeknél direkt így csinálják. Az első 2 évad jó utána 2 szar, majd megint egy jó és megint egy rossz. Supergirlnél is ez a tendencia egyébként egyelőre. Egyedül a Legendák lógnak ki mert az két éve folyamatosan jó. :D

_Peter - 2018. 04. 28. 11:26

“Nagyon ugy néz ki hogy a sablonos meogldás felé haladnak hogy feleség devoe ellen fordul és ez lesz a végzete….”

Sajnos ez már részek óta messziről látszik. Ésszel nem tudják legyőzni, érzelmi nyálazást csinálnak belőle. Team Flash azért nyer mert barátok és Barry-t szereti Iris, DeVoe bácsit senki és szörnyeteg a bedrogozott felesége szerint is. Aki átáll.

Lesz még dark matter tudományos halandzsa is visszacsinálni mindent:

Caitlinnél már említették Killer Frost mégis benne van még, hiszen már barátnők visszajön a képesség

DeVoe bácsiban gumiember benne van legyőzése után szétosztódik alakváltó sejtjeivel minden buszos meta testben-lélekben visszatér Ralfie boy-jal happy end mégis megmentették őket

DeVoe felesége segít Harry elhülyülését visszafordítani

Succ - 2018. 05. 02. 09:26

Ez után a rész után, tippre Miss Parker Kennedy vagy Joe és Cecile lánya lesz, vagy Barry-ék lánya. Nem tudom eldönteni, hogy azért nézett így Irisra, mert a testvére vagy az anyja :D Mondjuk mikor Iris speedster lett, neki rózsaszín csíkja volt, Barry-nek sárga.. a csajé meg rózsaszín és sárga :|

DarkEagle - 2018. 05. 02. 14:03

Lila volt neki épp ezért egyértelmű szerintem, hogy Barryék lánya vagy az unokájuk. Ez számomra már az első megjelenése óta egyértelmű volt. Mondjuk ahogy Irisra nézett az tényleg fura. De az se lepne meg ha valami testet öltött formája lenne a Speedforce-nak. Elvégre mikor Barry belépett oda a bombás résznél ott is sárba meg lilás villámok voltak csak. ÉS lehet azért nézett olyan morcin Irisra mert visszahozták Barryt és lehet ezért nem csípte Ciscót és Wellst sem. Mondjuk ha Iris lenne az anyám vagy a nagyanyám lehet én is mérges lennék. :D

Egyébként borzalmasan szar rész volt. Megint a szánkba rágták hogy a gonoszok sem gonoszak mert jót akarnak. Hurrá! :D Barry baromkodás Ciscoékkal röhejes volt. Meg úgy az egész szerelmi szál. Megint láthattunk egy totál felesleges szerelmi szálat. Tipikus CW.

Mondjuk abban azért van valami amt DeVoe mondott a technológiáról. de ez megint egy Thanosos féle baromság. Ha meg van a lehetősége megölni az egész világot akkor javíthatna is rajta. Na mindegy. :D

Ayrons - 2018. 05. 02. 18:02

Ennyi erővel az Árnyak Ligája és Rash motivációja is egy baromság nem Dark ? Thanos jelenleg kenterbe veri a Marvel gonoszok és a Dc gonoszok kétharmadát motivációban és karakterben is.

DarkEagle - 2018. 05. 02. 19:57

Nyugodtan dobd az iróniát, egy percig se védtem Ra’s-t sem az indokai miatt. És azt se mondtam, hogy Thanos nem karakteres gonosz. Marvel szinten messze a legjobb. De ő mindig is csak egy Darkseid másolat volt, semmi több. Sőt még az sem mert a képregényben teljesen más miatt csinálta, amit a filmben. De az érvei ugyan olyan nagy baromságok mint bármelyik képregény gonoszé kb. De szerintem ez nem az a topik ahol ezt ki kéne beszélni. :D De egyébként kvázi ő az egyetlen értékelhető szereplő a filmben, ha már itt tartunk.

Ayrons - 2018. 05. 02. 22:43

Én csak arra reagáltam ,hogy Thanos legalább egy összetett gonosz ami sajnos nem mondható el manapság a legtöbb képregényes gonoszról.
Arrowersnél kvázi jelenleg a Legendáknál vannak elfogadható gonoszok mert karakteresek és a sorozat maga feelgood.

Arrowban kvázi három értékelhető gonosz volt: Merlyn, Slade és Promi. Az meg kész vicc ,hogy ott tartunk ,hogy mindenkinek van valami múltbeli tragédiája és azért akar uralkodni és bosszút állni.

Flash meg katasztrófa még jobban kvázi RF az aki jó(de ő is a színészi játék miatt) és kész. Zoomot elcseszték. Savitar meg még jobban mennyivel jobb lett volna egy Future Flash akinek a kezei között halt meg a fia és a sok időugrálástól még a világa is összeomlott volna ezért elhatározza ,hogy megöli a gonoszakat és létrehoz egy idősíkot ahol örök béke van.
Metahuman ellenes szál is jöhetne vagy a kormánynak elege van az önbíráskodókból és újra élesztik az Öngyilkos osztagot. Katasztrófa az egész Arrowers gonosz állomány.

DarkEagle - 2018. 05. 03. 12:47

Úgy nagyjából mindennel egyet értek amit írtál mondjuk a Flashbe alapból nem kellett volna behozni Savitart mert csak még röhejesebbé tették az egész sorozatot vele. Zoom legalább egy fél évadig értékelhető volt. Egyébként pont az ilyen baromságok miatt haragszok nagyon a sorozatra mert előveszik a legjobb ellenfeleket és mindet leegyszerűsítik egy szimpla “gondom van a világgal ezért kinyírok mindenkit” gonoszra.

BalinT55 - 2018. 05. 03. 17:41

Remélem Coffeshop Girl azért néz így Irisra mert miatta hal meg mindenki a West családból, ezért a csaj visszajött hogy inkább Irist ölje majd meg miután megszülte őt LUL. Legalább érdekes sztori lenne a legrosszabb karakter kiírásához :D

DarkEagle - 2018. 05. 03. 18:25

Ne ábrándozz. :D

jessm - 2018. 05. 03. 20:01

Nagyon Béna volt a gonosz motivációjának kifejtése. Az meg még bénább volt ,ahogy a felesége lelépett.

Arrowverseben szerintem Merlyn és Prometheus voltak a legjobbak , mind motiváció, megvalósítás, színészi játék szinten.

A legtöbb film és sorozatban a gonoszok a következő motivációkkal rendelkeznek:
– saját érdekük miatt legakarják igázni Földet, hogy uralkodjanak
– ki alarják irtani a lakosságot, hogy megmentsék / újrakezdjék a túlélőkkel
– a szuperhősnek akarnak valami leckét adni

A Thinker ebből léphetett volna ki, hogy mondjuk egy utopiát hoz létre, ahol az emberek békések, nincs háború, boldogok, de mondjuk nincs szabad akarat. helyette a technológia rossz pusztítsuk el …
Flash gonoszai jól indulnak, de valahogy amotivációk és tervek mindig nagyon bénák lesznek, pedig lehetőség ott van.

katyvaszlipp - 2018. 05. 05. 17:46

nem volt rossz rész, bár nekem nem tiszta DeVoe célja, most együgyű embereket akar? meg barlanglakókat? pár ezer év alatt újra kifejldőne az értelem erre a szintre, csinálhat akármit.

izirajder001 - 2018. 05. 07. 09:03

DarkEagle még a körünkben van. Mikor jön a kaszás? plíííz, minél előbb! :D

DarkEagle - 2018. 05. 07. 14:02

facepalm.jpg

Mate4182 - 2018. 05. 08. 09:56

egyértelmű szerintem, hogy Barryék lánya vagy az unokájuk. Ez számomra már az első megjelenése óta egyértelmű volt

LEgyunk oszintek ha csak nem Cisco es KAitlyn titkos kapcsolata fejlodik ki roved idon belul, nincs is nagyon mas alternativa…

Lehetne Joeek lanya de akkor mitol speedster?

Szerintem nem volt rossz resz. Orulok hogy a Devoe hazassagi kavalkad nem bonyolodik tovabb es tiszta viz kerult a poharba.
Megjegyzem tavaly mindenki teli szajjal vigyorgott hogy Chase milyen jo gonosz volt az Arrowba most meg mar mindenki azt irja hogy csak Slade meg Prometheus meg Merlyn volt eleg jo … nektek sose jo semmi ? :D

izirajder: sose lesz kasza mert igy minden heten van 3-4 fikazhato topic :D

izirajder001 - 2018. 05. 08. 15:08

@Mate4182: Adom a véleményed. Most inkább a facepalm megy. :)

DarkEagle - 2018. 05. 09. 11:22

Erre a részre nincsenek szavak. Ez már tényleg a legalja. Az első percben azt hittem végre lesz valami normális Iris dolog, elkezd nyomozni meg cikket írni. Tartott kemény 1 percig majd a maradék 39 percen át azon drámáztak hogy kitegye a cikket a netre amiben konkrétan halálra rémíti az emberiséget hogy DeVoe mit akar csinálni. Ezek komolyan ennyire gyökerek vagy csak megjátsszák? Barry meg nem mer ellentmondani a nőjének? Inkább megkockáztat egy tömeges pánikot? Iris is mit hitt, csak mert Central City hisz a Flashben akkor az egész bolygó fog? Jézusom. És a vége az valami borzalom. Mindenki elkezd nekik kommentelni az éjszaka közepén hogy ők látták DeVoe-t és segíteni akarnak. Barry meg mint valami agyhalott el is hiszi, eszébe nem jutna hogy DeVoe mondjuk elkapta a cikket és ő csinálja. De ha nem akkor még nagyobb ökörség az egész. Ez milyen emberi mentalitás már hogy megtudják hogy egy agyament állat le akarja őket butítani egy csecsemő szintjére de ők nem paráznak be, sőt segíteni akarnak? :D

Amunett jelenléte se emelt a színvonalon nem túl meglepően és az a kavics izé amit adott hát vicc. Azzal akarják lenyomni DeVoe-t? Oké. :D

Wells tanács szokás szerint baromság és az hogy szmájlikkal magyarázta ez az ötletét azon sírva röhögtem. De most nem azért de eddig miért nem jutott senki eszébe hogy DeVoe nőjével kéne csinálni valamit? Mintha már mindenki hülye lenne DeVoe gépe nélkül is.

Ezt megfejelve, a kövi rész előzetesében ami 30 sec. Már abban van egy hatalmas baromság. Na mindegy. Ez az évad már nem lesz jobb ennél a végére sem.

mogyorozuzó - 2018. 05. 09. 12:01

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

kobriszvaldez - 2018. 05. 09. 18:07

DarkEagle,az Iris cikkéhez kapcsolódó résszel egyetértek,ez tömeghisztériához vezetne bolygónkon,persze ha hinnénk neki,mert azért manapság simán rámondanánk hogy phá egy újbóli lájkolós hülyeséget osztottak meg.
Amunet karaktere szerintem igenis dobott a részen,elgondolkoztam azon hogy nem sül le mondjuk az Iris-t játszó színésznő képéről a bőr amikor látja hogy valaki tud színész is lenni Amunetet látva.
A kő amit adott valóban baromság,”ne vesszen kárba” hát mondom és ezek a hülyék azzal az egy szutyokkal fognak szó szerint dobálózni.
Viszont mostanában nem nevettem ennyit egy részen köszönhetően a Wellseknek és Cisco reakcióinak.

DarkEagle - 2018. 05. 09. 22:36

Az a baj hogy én már a Wellseket se tudom értékelni mert sok baromság után már nagyon fárasztóak voltak és értelemszerűen csak időkitöltésnek voltak itt. Jöttek a nagy plottal hogy a szeret a kulcs vagy a szívünk vagy mi az isten. És egy teljes napot agyalt azon hogy hát nem ártana DeVoe nőjét elkapni. Még jó hogy a csapatot többszörös diplomások alkotják akik évek óta harcolnak metákkal, űrlényekkel, nácikkal stb. :D

Abban mondjuk egyet értek hogy az Irist “alakító” embernek lesülhetne a bőr a képéről de igazából ebben se vagyok biztos mert ahogy írtam fentebb, a tesókája Wally ahogy átjött a Legendákhoz máris kedvelhető lett és értékelhető.

_Peter - 2018. 05. 10. 18:26

A CW szenvedés az alkoholnál is károsabb az agysejtekre, ezért tekerve néztem. Nem világos a vége miért akkora részsiker a polgárok tweetelik DeVoe hol bukkan fel, hiszen ő is látja és hát alakváltó?! Amikor eddig találkoztak vele mire is mentek?

A legnagyobb baj a sorozattal nincs 23 részre elegendő anyag a sztoriban, ezért csak unalmasan húzzák mindig nagyon sok kitöltő I’ll talk to him szenvedéssel és magánéleti nyállal. Poénok helyett a mélynek szánt Coelho bölcsességek. A mézesmadzagnak szánt néha felbukkanó lányuk se érdekel mit akar.

Már nyilvános a veszély, akkor a többi szuperhősnek jönnie kéne. Jönnek?

A feleség csak ennyire a végén jut eszükbe? Már rég az kellett volna gumiember felveszi az alakját és kémkedik. Vagy Joe gondolatolvasó nője kideríti DeVoe terveit lépéselőnybe kerüljenek.

Ayrons - 2018. 05. 10. 20:17

Lot is egyrészt ezért működik mivel nem 23 részes. Rövidíteni kellene a Flasht jócskán.

winnie - 2018. 05. 10. 20:27

ayrons: nyilván tettetem a naivat, de ez nekem sosem hangzott jó érvnek. a lot 16 része után is írnak még hetet és lesz az 23 is, meg több is. vagy az a pár hónapos szünet segít rajta? mert, ha csak arra célzol, hogy rövidebb évadív kell, akkor lehet 11+11 részes félszezonokkal operálni átívelő sztorik kapcsán.

heidfeld - 2018. 05. 10. 20:50

Lotree simán lehetne több, de pont az átívelés a leggyengébb része…
The Flash legnagyobb gondja: Teljesen felesleges drámázás. Részemről ezért lett kasza.

Kopasz gyerek - 2018. 05. 10. 20:51

Miért nem jó érv? A Flashnek bőven elég lenne 16 rész, vagy 13. Feszesebb történet vezetés, kevesebb töltelék rész. Bocsi, hogy beleszóltam😁

heidfeld - 2018. 05. 10. 20:53

“Lotree” helyett Lot, természetesen.

DarkEagle - 2018. 05. 10. 22:58

Teljesen egyet értek. Flashből, Arrowból és a Supergirlből is lehetne 13 rész. Nem azt mondom, hogy jobb lenne de sokkal feszesebb és kevesebb a fölös dráma. Idén a filmes utalások miatt lehetett volna berúgni simán, mint tavaly az “I’ll talk to her/him.” mondatok miatt. :D

De igazából itt nem is az évad hosszával van a gond mert az 1. évad végig jó volt pl. A 2. meg konkrétan a feléig. De még utána is elviselhető. A 3. az teljesen bukta de az idei az valami förtelem. Jó lenne tudni kik írták az egyes évadokat és akkor úgy visszahozni a normális írókat. Mert tényleg önmaga paródiája a Flash ami inkább szomorú és nem vicces, mint pl a Legendák esetében. Amit egyébként elnéznék 22 részen át is mert ha valami az tuti hogy 22 részben is szórakoztató lenne.

Azért ha megnézzük az 1. évados kémiát a szereplők közt és összehasonlítjuk a mostanival akkor nagyon brutálisan látszik hogy elb.sztak mindent amit csak lehetett. És ha ezt nem vették észre akkor jó nagy barmok. Ez jövőre kiderül úgyis. ÉS ez igaz a másik 2 pajtás sorozatra is. Ezért is vagyok kíváncsi hogy az Arrow gárda cseréje milyen hatással lesz a sorozatra.

Szerintem szimplán csak megfáradtak a készítők, vagy egyszerűen szarnak bele, mert úgy vannak vele hogy így is úgy is ez lesz a legnézettebb CW sori és a fangirlöket más amúgy se érdekli csak a WestAllen baromság.

Ayrons - 2018. 05. 11. 06:52

winnie: jobban kifejtetted hogy mit akartam tegnap csak már fáradt voltam hozzá.
Rövidebb évadív kell pontosan lásd Shield ott működött. Flash,Arrow most látványosan szenved a hosszától nem tudják kitölteni. Példa: Zseniknek csak az évad végén ugrik be hogy a gonosznak feleségét használják. Ezt előbb is kitalálhatták volna simán, nem logikus.

Vagy lehet én nem viselem már el a 23 részes sorozatokat.

winnie - 2018. 05. 11. 08:17

pont a héten terveztem kirakni a sorozatávadokról szóló heti kérdésemet, majd utalok benne erre is.

Mate4182 - 2018. 05. 11. 15:35

Nem ertem miert nezitek ha ennyire szenvedtek tole… Szerintem nem volt rossz resz, persze voltak benne logikai baromsagok de melyik comics sorozatban nincsenek?
Szerintem a Wells tanacs baromi jol mukodik, a napszemcsis macso Wellsen tobbet rohogtem mint 3 LOT reszen osszeadva. Persze ez csak az en velemenyem.

A smilekkal valo erveles meg csaj azt szimbolizalta hogy Harry mar annyira leepult hogy nem tud matematikai egyenletekkel magyarazni. Szerintem ez pont egy jo resz volt

Ayrons - 2018. 05. 16. 08:54

Reggel belefutottam a Flash videóiba és hát kiégtem.
Szóval betör az Argusba emellett sikeresen végrehajtja a tervét és majd nem jön a komplett hősbanda ellene ? A karakter kvázi egy crossover gonosznak elmenne.

DarkEagle - 2018. 05. 16. 13:46

Nekem itt ért véget a sorozat. Nem érdekel szerintem már a következő évad sem. Ahhoz hogy azt elkezdjem nagyon jó kritikát kell olvassak róla. Ez a rész annyira felhúzott hogy talán még egy sem tette meg ennyire az elmúlt 4 év alatt.

Azt most hagyjuk, hogy Iris mekkora tapló volt Wellsel utána meg azt csinálta mégis amit Harry javasolt. És az a nyomi beszéde Mrs DeVoenak is hányingerkeltő volt.

De az ami a rész végén történt az mindennek a teteje. Barry miért is nem tud átvibrálni a falon? De még ha nem is sikerülne neki, miért nem nyit a túloldalra rést Cisco? És a legszebb, elvileg legyőzik DeVoe-t azzal hogy elpusztítanak egy műholdat. Erre ő csak szimplán kölcsön veszi a Team Flashét? WTF? Nem arról volt szó eddig, hogy ugyan olyan műholdra van szükség hogy rendesen működjön a dolog? 2 résszel ezelőtt vagy mikor volt erről szó. Azóta már el is felejtették az írók? Most nem azért de ha jó bármilyen műhold akkor miért nem használja fel a világ összes műholdját? Van vagy ezer darab. Szóval megint fuck logic. A Flash time-os tréninget nem is mondom inkább. Barrynek semmi szüksége nem lett volna rájuk hogy megmentsen mindenkit. De persze ide is kellett a dráma.

A legszebb, hogy azt hittem Cait szálát rendesen megoldják, erre kiderül hogy már gyerekként is meta volt? Ez most komoly? Hogy az istenbe? Az utolsó részre komolyan még feltesznek hatszáz kérdést hogy utána leszarják? És mi van már a titokzatos csajjal, csak azért castingolták hogy megjelenjen néha fél percekre?

Egyébként nagyon durva hogy Wells még így hülyén is okosabb mint a csapat egésze. De hogy jót is mondjak a részről, Cecille dolog poénos volt azon jót nevettem. És ahogy látom nagyon szeretnék elhinteni hogy a titokzatos lány az ő lányuk. Hál Isten jövőhéten finálé és véget ér ez a borzalom évad.

DarkEagle - 2018. 05. 16. 13:51

Egyébként nagyon durva, hogy a Supergirl és a Flash szinte egy az egyben ugyan úgy épül fel. Mindkettőben egy igazi gonosz van aki magába szívja mások képességét és világuralmat akar, van egy tapasztalt róka a csapatban akinek leépül az agya. Plusz a legszebb, hogy mindkettőben beszélgetéssel akarják legyőzni az ellenséget. :D

Egyébként tényleg azért ilyenkor miért nem vetik be a csapatot? Ekkora banzájt még egyik crossoverben se csináltak a gonoszok mint itt egyedül DeVoe.

wondorog - 2018. 05. 16. 14:18

“Egyébként tényleg azért ilyenkor miért nem vetik be a csapatot? Ekkora banzájt még egyik crossoverben se csináltak a gonoszok mint itt egyedül DeVoe.”

+ Ha már Barry SC-be futkározott oda-vissza Dig-gel, gyorsan elkaphatta volna Diaz-t is. Tudom, hogy másik sorozat, de akkor ne crossoverezzenek már, mert így még ostobábbnak tűnik a dolog.

DarkEagle - 2018. 05. 16. 14:41

Pontosan! Én se mondhattam volna jobban! Szánalmasan vannak felépítve a sorozatok. Vagy ne legyen crossoverezés vagy legyen és akkor legyen normálisan megírva.

Ayrons - 2018. 05. 16. 16:35

Pontosan.
Dc filmek legalább ügyelnek erre. Lásd a BvSből kiderült, hogy Batman stb hol volt merre.
SS osztagnál is jól oldották meg az egészet: Supi halott, Batman toboroz.

Marvel filmek és a sorozatok is hellyel közzel megoldják azt ,hogy miért nincsenek egy-egy fenyegetésnél mindig ott. Lásd Amcsi 2 ami két nap alatt játszódott és nem volt idejük segítséget kérni. Thor 2-ben meg ott volt 2 Shield vadászgép bár sokat nem értek.

Itt meg látványosan tojnak ebbe+azt se tudjuk ,hogy egymáshoz viszonyítva az események hol tartanak. Lehet ,hogy a Flashnél már Diaz nincs is képben (amit kétlek)

wondorog - 2018. 05. 16. 16:55

Ayrons: Szerintem Flash és Arrow kb. egy időben játszódnak, pár résszel ezelőtt Flashben mutatták a tv-ben Olivert, ami kb. egyezett az ottani utolsó résszel, bár azóta változhatott a dolog.

Ayrons - 2018. 05. 16. 17:26

Lehetséges. Azt tudom ,hogy a “Flashpoint”-nál a Flash időben előbb játszódott mint az Arrow.

Mate4182 - 2018. 05. 17. 01:43

,,Nekem itt ért véget a sorozat” ha lenne minden ilyen commented utan egy jo epizod, a Flash lehetne a vilag legsikeresebb sorozata :D :D
hagyjuk mar a hattyuk halalat, jovoheten elsonek fogod ide kommentelni hogy mekkora fos volt a resz :D

amugy a

Mindkettőben egy igazi gonosz van aki magába szívja mások képességét és világuralmat akar
– a 17et es 18at nem lattsm, de az eddigiek alapjan Reign es Thinker kiccccsiket (es itt arra gondolok hogy kurvara nagyon) elteroek …

es a

van egy tapasztalt róka a csapatban akinek leépül az agya
– tenyleg ugy erzed hogy Wells es J’onn apja egyforma szerepeket toltenek be a ket sorozatban?

Mate4182 - 2018. 05. 17. 05:47

Mindkettőben egy igazi gonosz van aki magába szívja mások képességét és világuralmat akar

Oke megneztem meg par Supergirlt asszem ertem mire gondoltal, bar meg varjunk ezzel. NEm hiszem hogy megszerezte a kepessegeiket is.

Mate4182 - 2018. 05. 17. 06:53

es csak megszerezte :D

DarkEagle - 2018. 05. 17. 15:34

Máskor értelmezd is amit írok utána magyarázz. Pláne ha nem láttad a Supergirl részeket.

Egyébként tessék némi hasonlóság.

Reign: lánya a gyengéje, magába szívja mások erejét, beszéddel győzik le, világuralmat akar.
DeVoe: Felesége a gyengéje, magába szívja mások erejét, beszéddel akarják legyőzni, világuralmat akar.

Plusz az említett idősebb szereplő agyi leépülése. És itt most nem azon van a hangsúly hogy Wellsnek mennyivel nagyobb a szerepe mint J’onn apjának.

Egyébként még nem kaszáltam egyik sem, többször leírtam hogy az évadokat már végig szenvedem. Az Arrow nyilván megkapja az esélyt mert csapat változás van a készítőknél. A Legendáknál alapból fel sem merült még soha a kasza mert az messze a legjobb mind közül. A Supergirl és a Flash pedig attól függ jövőre hogy miket hallok róla. Nekem is véges azért a türelmem, legyek bármekkora képregény fan.

Amúgy ha ezen múlna hogy jó részt kapjunk akkor minden nap bekommentelnék valamit. :D

Mate4182 - 2018. 05. 17. 22:55

ahogy el is ismertem: mar ertettem mire gondoltal a hasonlosaggal.
folosleges arcoskodni ha mar el lett ismerve a dolog :)

katyvaszlipp - 2018. 05. 18. 09:36

Tök jó rész lehetett volna, két dolgot leszámítva, vagyis hármat:

-Joe és a csaja idétlenkedése wtf volt, és totál idegennek hatott ebben a részben, nem is értem.
-Iris.
-műholdak. elvileg tök nehezen rakta össze az 5 műholdat, azért küzdött, meg szerzett képességeket, hogy meg tudja oldani, meg a feltöltésüket is stb. Barryék kilőnek egyet, erre DeVoe gondol egyet, és hát jó lesz egy mezei műhold is, csapassuk.

???

részeket öltek abba, hogy rájöjjenek DeVoe mit akar elkészíteni, meg a beszerzésére, megállítására, majd utolsó másfél percben ezeket elfelejtik. felesleges volt az egész, mert egyszerűen ezt megtehette volna DeVoe 4-5 résszel ezelőtt is.

Caitlin, Cisco, Wells jók voltak, mit mindig, Marlizet is bírom amúgy.
Ordít erről a sorozatról, hogy 10-12 rész elég lenne évadonkánt, annyira nem tudnak mit kezdeni karakterekkel, és a sztorival.

Sheen - 2018. 05. 18. 11:11

Wells tökéletesen megfogalmazta azt amit a negyedik évadról gondolok:

– Ramon, milyen más szó létezik még a hatalmasra?
– Kolosszális.
– Kolosszális! Ez egy kolosszális idõpazarlás volt!

Mom - 2018. 05. 21. 12:35

Hú, de jó, hogy idevetődtem, azt hittem, a 22. rész volt az évadzáró. Vagyis mégsem annyira jó, mert már tanulni kéne a vizsgákra, nem sorozatozni :P

Egy kérdés merült fel bennem: ha átmennének egy másik földre, akkor nem törlődne az agyuk ugye?
Azért én csak kimenteném a legnagyobb koponyákat a biztonság kedvéért… De lehet, hogy csak kihagytam a Breach 101-t és ez valami miatt nem kivitelezhető.

jesustomer - 2018. 05. 23. 08:05

Huh hát ez ööö ..
Remélem, hogy a következő évad témája jobb lesz mert ennél Savitar is jobb volt. Szegény színészeknek csak ennyi jutott, én inkább lelépnék a süllyedő hajóról bár látszik, hogy élvezik, de ennél többre termettek minthogy egy tini dráma csatornának dolgozzanak.

jesustomer - 2018. 05. 23. 08:13

De egyébként én úgy gondolom, hogy részemről ennyi volt, követem majd az 5. évad posztjait meg amit írtok de ez nekem elég volt és szerintem nekik is.

DarkEagle - 2018. 05. 23. 14:38

Oké, ezzel vége egy förtelmes évadnak. Több szempontból is felháborító befejezés volt. Nyilván fényévekről lehetett látni hogy Gumiember visszatér és hogy Harry visszakapja az eszét vagy legalábbis egy részét, ez utóbbi meglepett, ez bevallom, mert azt vártam hogy 100%-ban visszakapja az IQ-ját. De az ahogy legyőzték Thinkert az enyhén szólva is idegesítő. Egyébként nem lepne meg ha visszatérne elvégre a tudata a székben van és felesége meg kitépte a kütyüt a gépből szóval bármikor előkaphatják majd. Maga az egész harc a fejében röhejes volt mert ott beszélgetnek a kapu előtt és ahelyett hogy kihagynák ezt a béna CGI-os Mátrix harcot azonnal elrohanhattak volna a kapuig de akkor fele ilyen rövid lett volna a rész.

De ami ennél is jobban zavart, hogy semmit se tudtunk meg arról kb hogy miket makogott Barry az évad elején. Oké rájöttük talán hogy kitől hallotta a “This house is bitchin'” monológot és mintha valami hatalmas csavar lett volna kiderült hogy az új csaj a lányuk, Nora. Megjegyzem azért lehettek volna hűek a képregényhez mert Barrynek egyetlen Nora nevű lánya volt de neki semmi köze Irishoz mivel Nora Jessica Cruiztól volt aki Zöld Lámpás volt. De nyilván anyuci után elnevezni egyszerűbb, mint megadni a comic fanoknak azt amire vágynak. Elvégre kb senki se képregényhű karakter. De egy ilyen tré évad után legalább tehettek volna annyi szívességet hogy Dawn Allen lesz a lányuk neve.

És akkor a legszebb, hogy húztak egy újabb idővel babrálást. Nyilván azzal hogy besegített az apjának megváltozott a jövő. Miért is ne legyen újítás, ugye? szerintem ezzel nyugodtan kijelenthetjük, hogy jövőre nem lesz nézős a Flash.

winnie - 2018. 05. 23. 18:24

“Miért is ne legyen újítás, ugye?”

ritkán olvasni olyat, hogy valaki az újítás ellen ágál. dettó, hogy ki a lány, éppen ez a lényeg, hogy valamennyire saját verziót írnak, és majd kiderül a mögötte húzódó történet is. ez a “megadni a comic fanoknak azt amire vágynak” elég fura megközelítés. a többség kíváncsi arra, hogy mit kap, nem azon sápítozik, hogy az legyen, amit ő elképzel. mármint érthető, ha te azt akartad és nem adták meg, amire vágytál, de másokra nem érdemes kivetíteni. mások leírják, hogy akarnak-e valamit.

csak tényleg olyanokat ne írj, hogy nem lesz nézős, ha nem tartod be. nem azért, mert nem a te döntésed, és a hate viewing (vagy mi) létező dolog, csak ezzel másokat húzol, és táptalajat adsz a flame-nek.

na, majd este jön a kritika szerintem.

_Peter - 2018. 05. 23. 18:57

Az a baj a fináléval nagyjából bejött amit hetekkel ezelőtt spekuláltam.
_Peter – 2018. 04. 28. 11:26
_Peter – 2018. 05. 10. 18:26

Nem leptek meg. DeVoe felesége átállt, segített Harry fején is, a lányuk mézesmadzag nem érdekelt, Dibny benne van még és visszacsinálják, DeVoe egoja lesz a veszte, ész helyett érzelmi megoldás lesz, ezeket mind régóta látni lehetett előre! Sajnos.

Az évad első felében volt pár poénos rész amikor Flash burleszk elcsúszott, a szakítódobozok, Ralph hülyéskedései. Amikor drámáznak akkor gyorsan nézhetetlenné válik a sorozat és sajnos megint átbillent a hangsúly a nyálra. Nincs a sztoriban több mint 20 részre elegendő anyag.

szotyi - 2018. 05. 23. 20:04

a véleményem erről az évadról: tiszta szégyen. jó hogy vége, remélem összekapják magukat a folytatásra.

DarkEagle - 2018. 05. 23. 21:09

Winnie: Itt baromira nem arról van szó, hogy mit csinálnak és mit nem és én mit várok. Magasról tennék rá és eddig is tettem arra, hogy a képregény sztorikat hogyan dolgozták fel. Bár szerintem épp attól lesz képregény sorozat hogy rendesen adaptálják a sztorit. De lehet ezzel csak én vagyok így. Érdekes módon a Japánok tudják hogyan kell Mangákat adaptálni. Ez nem pénz kérdése hanem írói tehetségé. És hidd el nem csak a magam nevében beszélek.

De igazából mindegy mert változtassák meg a neveket, kit érdekel hogy nem Dawn Allen lesz a csaj neve hanem Nora Allen. De attól még a sztorijának az alapja ugyan az, ez már most is látszik, ahogy a Flashpoint, Zoom és Reverse Flash sztorija is hasonló volt csak nagyon durván leegyszerűsítve. Nem beszélve a Flash tárgyalásról. Ezek mind mind baromi jó történetek és a sorozat nézőinek fele minimum nem is olvassa a képregényt ergo fel sem tűnik nekik mekkora ziccereket csesznek el évadról évadra. Egyedül talán RF-et avagy az 1. évadot nem cseszték el. És persze rá lehet fogni hogy 22 rész nem elég. De azért ha egy 10 részes képregény ARC-ban megoldanak olyan komoly sztorit mint pl a Flashpoint akkor nekem senki nem fogja bemagyarázni hogy 22-24 rész nem elég rá. A probléma itt az hogy a sorozat felépítése teljesen más. Nem történet orientáltak ezek a CW sorozatok. Hanem filler epizódokra építenek, tehát heti ügyes. Ami baromira ártalmas pláne egy képregény sorozatnál mert épp emiatt nincs karakterfejlődés, nincs összefüggés a részek közt és ha már itt tartunk az univerzumba tartozó sorozatok közt sem. Leszámítva a crossover részeket.

Pedig azért egy Flashpoint arc esetében igen komoly változtatásokat csinálhattak volna de nem volt semmi komoly hatása. Kicseréltek 2-3 karaktert és csókolom. Olyan szereplőket akiknek egyébként sem volt semmi jelenléte. Érted mire célzok? Ne vegyenek elő képregény sztorikat ha nem tudják rendesen adaptálni. Ha már azzal vagdalózik a készítő, mert most egy interjúban megkérdezték tőle hogy miért nem Dawn Allen lett a lányuk neve, arra azt válaszolta hogy:

“Mert a nézők többsége már kb az első megjelenésénél tudták, hogy ki is a titokzatos lány. Ezért gondoltuk írunk egy csavart és más nevet adunk neki, úgymond tisztelegve Barry anyja előtt.”

Ez mi WTF már nem azért? Ez nekik fordulat. És erre azt mondja a készítő hogy 1 évet vagy mennyit agyaltak azon hogy mi legyen a csaj neve. Na hagyjál már. :D F.szság az egész ahogy van.

Ahogy mondtam, nagyon egyszerű a képlet. Saját Flasht akarnak akkor ne vegyék elő a képregény legjobb sztorijait. Ott is ki tudnak új sztorikat találni akkor tegyék meg itt is.

DarkEagle - 2018. 05. 23. 21:11

Egyébként meg magasról teszek rá hogy kit mivel húzok. Én döntöm el, mit nézek és mit nem és hogy hol írom le róla a véleményem. Zavar valakit, akkor vezessétek be a regisztrációt az oldalra és ha valakit nem bírtok ki lehet tiltani. Ennyire egyszerű. Nehogy már mások kedve szerint írjak véleményt vagy nézzek sorozatot. :D

winnie - 2018. 05. 23. 21:18

tudom, hogy te teszel, de ezzel nekem csinálsz munkát. ha gondolod, akkor belátó leszel. ha gondolod, akkor rám is teszel magasról. ennyi. engem nem zavar senki véleménye, csak az, ha másokkal foglalkozik.

jesustomer - 2018. 05. 24. 12:21

Istenem.. öröm ide járni olvasni darkeagle kommentjeit.

mókus - 2018. 05. 24. 12:28

DarkEagle:
Más műfaj a képregény és más a TV show műfaja, nem hiszem, hogy érdemes elvárni tőle ugyanazt, mint amit a képregény nyújthat, hiszen struktúrájában más és más a kettő.
Ha megnézel egy sorozat epizódot, látod a struktúrát. Elsősorban nem képregényfanoknak készítik ezeket, hanem átlagnézőnek. Átlagnéző nem vágja a képregényeket, csupán 40 percre ki akar kapcsolódni. Ők a törzsközönség és nem te vagy más képregényfanok. Aki a képregényeket akarja viszont látni, vegye elő és olvassa el újra. Én is olvastam a Flashpoint képregényt, teljesen jó sztorit lehetne belőle csinálni – bár inkább filmként – de az sem adná vissza az eredeti képregényt lévén feldolgozásról van szó.
Vegyük úgy, hogy ez a sorozat is egyfajta feldolgozása, interpretációja a képregényeknek. Nem fogja szorosan követni a képregény jó sztorijait, hiszen nekik egy teljes évadra kell koncentrálni és valahogy összefűzni. Minisorozatba meg lehetett volna csinálni a Trial of the Flasht is, de itt meg éppen beleillett abba a fősodorba, amely ezt az évadot mozgatta.
A finálé kissé elnagyolta a dolgokat, nem is tetszett, de azt mondom rendben van, nem lehet mindig olyan epic fightokat rendezni, mint Reverse Flash ellen :)
Szóval ha elégedetlen vagy, akkor gondolj bele, hogy kinek készül ez a sorozat. Nem neked. Nekem viszont limonádéval elmegy és elszórakozom rajta.
Várom mit húznak a következő évadra.

DarkEagle - 2018. 05. 24. 16:03

Nem az a gond itt hogy nem 100%-os az adaptálás hanem az hogy teljesen kiforgatják. Oké, alakítsanak rajta hogy jól illeszkedjen a sorozatba de ha megnézed nem kezdtek semmit se a Trial of the Flashel, se a Flashpointtal se a többivel. Elnevezték őket a hype miatt és ennyi. Én nem copy paste adaptálást várok el hanem legalább valami hasonlóan komoly utóhatást elvégre mindegyik Flash sztorinak van amit eddig bemutattak. De a sorozatban egy tollvonással kijavították és a következő részre már senkit se érdekelt. EZ az ami zavar. na meg az amit a szereplőkkel művelnek, ez mondjuk még talán jobban is mint maga a sztori, mert az az 1. évadban se volt acélos de ott elvitte az egészet a feelgood hangulat meg a lazaság.

Mostanra ott tartunk, hogy valaki, főleg Cisco nyom valami filmes, sorozatos utalást, meg nyom valami tech bla-blát és kifújt a szerepe, ugyan ez Caity, orvososat játszik meg néha KF néha nem és kész, ennyi. Aki van az Barry meg Iris. De egyik se jó mert Iris lényegében mindenkit kiolt.

És akkor most bejelentik hogy jövőre megint kapunk egy új Wellst. MINEK? Miért kell minden évadban új Wells? Itt van Harry, teljesen jó. Megoldhatták volna hogy visszanyerje az IQ-ját rendesen, ehelyett hoznak majd megint egy új Wellst akit meg kell megint szokni és elmegy rá a fél évad. :D

DarkEagle - 2018. 05. 24. 16:04

Bár én nem hiszem hogy meg fogom szokni mert ha csak nem olvasok valami irgalmatlanul jó kritikákat akkor nem térek vissza, leszámítva a crossoverekre ugye mivel azok amúgy se részei a sorozatoknak. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz