login |

Mr. Robot: kezdett a 3. évad

2017. 10. 18. 16:30 - Írta: BotondB

136 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy a USA csatorna zászlóshajója volt a 2015-ös év egyik, ha nem a legnépszerűbb újonca a hazai és nemzetközi junkie közösség körében.

Tavaly aztán jött a visszaesés, a többség szerint kicsit túltolták a high conceptet, de ennek ellenére korrekt évadot kaptunk, rengeteg érdekes és jól kibeszélhető eseménnyel. (Egyébként is alapból jellemző a Mr. Robotra, hogy kiválóan lehet róla elmélkedni, összeesküvés elméleteket gyártani, illetve társadalomkritikát megfogalmazni rajta keresztül. Ha másért nem, hát ezért értékes sorozat.)

Az idei évadot a fentiek ellenére is izgatottan vártam, és bár az első epizód nem hozott igazán kiemelkedő momentumokat, mégis jó volt újra találkozni a karakterekkel, valamint elmélyedni a sorozat bonyolult világában. És azért a most felvezetett konfliktusok számtalan ígéretes eseménnyel kecsegtetnek a továbbiakra nézve. A tovább után spoileresen folytatom.

Az új évad rögtön ott veszi fel a fonalat, ahol tavaly abbahagytuk.

A várakozáson alul teljesítő finálé tetőpontján Tyrell meglőtte Elliotot mielőtt még utóbbi megakadályozta volna a Stage 2 kivitelezését, az EvilCorp gyakorlatilag végleges elpusztítását. Ezt a cliffhangert mondjuk végtelenül olcsó megoldásnak, inkább alibizésnek nevezném, az ember többet várna ettől a sorozattól. Természetesen a golyó célt tévesztett, így Elliot közel egy hetes kómázás után Angela apartmanjában ébred, de máris elszántan készül a már említett művelet megakadályozására.

A mozgalom által előidézett válság közepette az egész várost érintő áramszünet miatt Darlene-nal tett kitérőjük a titkos interneteléréssel rendelkező bunkerbe kifejezetten jól sikerült, abszolút hozta az első évad kiváló atmoszféráját, a némító gomb pedig zseniális „találmány”, elkélne egy nekem is néha.

Érdekes egyébként, hogy eddig mindig az adta a sorozat egyik központi kérdését, vajon mennyire bízik meg bennünk Elliot, mi az, amit esetleg elhallgat előlünk. Tavaly ez a dilemma eredményezte tulajdonképpen az évad legerősebb csavarját is, de úgy tűnik a szerepek felcserélődni látszanak. Ezúttal ugyanis saját környezete manipulálja főhősünket, ideértve Mr. Robotot (mondjuk ez pont eddig is így volt), Tyrellt, sőt Angelát is, s ebbe végre minket is beavattak.

Egyedül Darlene tűnik stabil pontnak Elliot számára, bár a WC-s pánikrohama őt is kiszámíthatatlanná teheti, és véleményem szerint vastagon benne van a pakliban, hogy a mozgalom háta mögött összedolgozik az FBI-jal. Ez nagyjából meg is teremtené a lehetőséget, Dom karakterének előtérbe helyezéséhez, aki tavaly rendkívül ígéretes kezdés után, elég komoly klisékbe fulladt, de érzésem szerint tartogat még ő is egy-két csavart.

Angela végre megtalálni látszik a helyét saját életében, ami mindenképpen pozitívum az elmúlt két évad után, még ha kicsit erőltetettnek is érzem ezt a nagy eltökéltséget a bosszú iránt, amit a Whiterose-zal való találkozás váltott ki belőle hirtelen. Ettől függetlenül érdekes konfliktusokra számítok Elliot-tal kettejük között ebben a szezonban, de ehhez az is kéne, hogy a nem teljesen elvetendő, de mindenképp óvatosan kezelendő romantikus szállal ne rontsák el az egészet.

Ha már Whiterose, akkor meg kell említenünk az évadnyitó egyik legfontosabb új karakterét, a neki dolgozó Irvinget is, akit Bobby Cannavale már rögtön első feltűnésekor is elég meggyőzően alakított, tőle sokat várok a továbbiakban is.

További bizakodásra adhat okot, hogy Christian Slater Mr. Robotja, aki eddig is talán a legérdekesebb „karakter” volt a sorozatban, idén végre több dialógust kaphat a többi fontos karakterrel Elliot mellett, ami újabb réteget adhat a szereplőnek, sőt talán kicsit megfoghatóbbá is teheti, és eddigi teljesítménye alapján Slater alakítása vélhetően csak tovább erősíti majd ezt az effektust.

Kíváncsian várom tehát, hogy az EvilCorp megsemmisítésére, és a forradalom kisiklásának visszafordítására tett kísérletek a fontosabb szereplők által, hogyan alakulnak majd, illetve a karakterek közti dinamika terén is előrelépésben reménykedem az eddig látottak alapján. Mindeközben bízom benne, hogy lesz több Whiterose és Tyrell (de inkább az első évados arca), sőt én még Joey Badass Leon-járól sem mondtam le teljesen.

A valóban energiatakarékos üzemmódban lévő első epizód nálam most egy 7,5/10-et ér elsőre, de a folytatást illetően még jobbak az előérzeteim. Nagyon remélem, hogy ezúttal nem tévedek.

136 hozzászólás Ne habozz!

ace05 - 2017. 10. 18. 16:56

Darlene-t miért engedték el az FBI-osok?

Geza Kovacs - 2017. 10. 18. 18:30

Remélem maradnak földközelben az évadban. Bár az első évad formabontó, de mégis azért követhető szintjét nehéz lesz hozni.

Callahan - 2017. 10. 18. 18:39

“Bobby Cannavale már rögtön első feltűnésekor is elég meggyőzően alakított”

Engem ő pont kizökkentett, nagyon azt éreztem, hogy ez most egy színész, aki szerepet játszik (erről nagyban tehet a szemüveg és a bajusz).

ubul - 2017. 10. 18. 19:07

vajon az előző évad végén mi lett Trentonnal és Mobley-jal. Remélem nem haltak meg…

blade78 - 2017. 10. 18. 20:47

Angela és Mr. Robot mennyire játszanak össze Elliotot manipulálva? Agyrobbanás.
Én minden részt kétszer nézek meg :D

Irgum76 - 2017. 10. 18. 22:05

engem az nem hagy nyugodni amit Angela mondot, hogy mi lenne ha mindent visszatudnának csinálni nem csak az összeomlást de a szüleik halálát is
pláne, hogy másodszorra már feltűnt az elején a párhuzamos valóságokról beszélnek
illetve ha jól látom akkor egy hadronütköztetőbe megy bele a kamera

remélem nem ebbe az irányba fordul a sztori
(vagy ha mégis azt a skizóval oldják meg)

mikroman - 2017. 10. 18. 22:26

ace05: gyanús volt, de nem nagyon boldogultak vele. Vagy mégis beszervezték a táblás jelenet után, vagy simán kiengedték csalinak. A “problémamegoldó” ember mondta is hogy követik őket. Elég hoosszú jelenet volt, hogy azért megmaradjon. :)

Irgum76: volt pár utalgatás erre a párhuzamos világ dologra, vagy hogy nem véletlen és céltalan a szüleik halála és megváltoztak a kölkök. Lehet hogy az enyhén űzött-őrült monológ néhol a valóságot írta le. Mármint hogy ez a világ egyáltalán valódi? Merész ötletként az is lehet, hogy ugan valódi, de ezek a “speciális” új emberek képesek a valóságot befolyásolni. Az egy dolog, hogy zsenik valamilyen szinten, de gyanusan “könnyen” mentek a dolgok. Néha nagyon is számukra kedvezően alakultak az események. Angelánál: végül talál valakit aki nem hátrál ki a per elől, aztán meg sikerül győznie a tuskó lebukott vállalati fejest, majd beszervezik a “Gonosz” céghez és ráadásul elég kiemelt figyelmet is fordítanak rá. Minimális ismerettel is könnyedén sikerül a backdoor hardwerének telepítése, meg a “mobil hack” a pendriveról.
Eliotnál ott van az, hogy nem bukik le amikor bemegy az adatközpontba, Tyler se buktatja le és ráadásul könnyedén csatlakozik MR Robot tervéhez később. Aztán a korábban szinte lehetetlennek gondolt mentés megsemmisítés mégis összejön, mert teljesen retardáltak a legnagyobb vállalat technológiai csapatai. Aztán most meg egy helyre gyűjtenek minden fizikális adatot és ráadásul elég könnyen találtak fogást rajtuk hogy megsemmisítsék az egészet Mr Roboték. Ja, meg a hacker versenyt megnyeri két perc alatt lazán.
Picit úgy is tűnhet hogy úgy alakulnak a dolgok ahogy akarják, bár ennek nem nagyon vannak tudatában. Eliotnál a skizó kettős személyiség teljes önállósága is lehet ilyesmi. Erre volt szüksége és létrejött a két “személy”. Csak így meg picit zűrzavaros az egész mert eléggé egymás ellen dolgoznak néha.

Na jó, ez csak vad ötletelés. Lehet csak “sima” párhuzamos világos agymenés lesz belőle, vagy ez kis csapda volt hogy félrevezessék a rajongókat. :)

Atter - 2017. 10. 19. 09:36

@ubul nézd meg jól az évadzáró végét! Van egy post-credits scene! Az is mindfuck!

Morty - 2017. 10. 19. 10:01

@Callahan

Bobby Cannavale tényleg fura volt ilyen külsővel és beszédstílussal de sztem valahol üditő is h levetkőzte a boardwalk empire, Vinyl óta rajta lévő klasszikus rosszfiú imaget és egy kicsit másik oldalát mutathatja meg.

polarbee11 - 2017. 10. 19. 10:23

Jó volt az első rész, és örülök, hogy Orbán is szerepet kapott… ;)

ubul - 2017. 10. 19. 12:44

@Atter: igen, tudom, pont azért.

_Peter - 2017. 10. 19. 14:37

2. rész: De jó volt!

Elliot monológ
Párbeszéd Darlene-nel
Mr. Robot és a pszichológus
Price és a kínai
Joanna OMG!

Az elején picit zavaró, hogy 10 perccel a kezdés után is még mindig dobálják a készítők nevét.

szepi06 - 2017. 10. 19. 19:45

Hahaha, hogy felnyerítettem mikor megláttam OV-t. És milyen illusztris társaságban :)

Geza Kovacs - 2017. 10. 20. 02:34

Látom ez a politikusi csoportkép nagyon felvillanyozott mindenkit. Én meg akkor azt mondom, hogy szerintem pont ebben a sorozatban tökéletes ostobaság volt így szerepeltetni őket, sőt lehet véletlen volt az egész, Trump számított csak.

A mi vezetésünk jelenleg egy elég erős garancia arra, hogy a Mr. Robot fő történetében szereplő hackertámadás nem döntene ilyen szinten romba, köszönhetően annak, hogy a sokak által imádott elektronizálás, informatizálás messze nem jutott olyan messzire, mint más, akár környező országokban. Pl. az agyon imádott Észtországban, amit már majdnem egy évtizede félig romba döntött Oroszország, hála az észtek óriási technikai “fejlettségének”. Naponta kb. ezerszer elismétlik nálunk, hogy minden erőt az infó oktatás, képzés, szolgáltatási szektor, közigazgatási elektronizálás fejlesztésére kellene fordítani, ami olyan fokú sebezhetőséget adhat az országnak, ami után még gazdag pénzügyi spekulánsok se kellenek egy jól irányzott lőfegyver nélküli támadáshoz, elég pár hacker akár országokkal arrébb egy szobában, lásd még: zsarolóvírusok és a brit egészségügy története.

seven - 2017. 10. 20. 09:53

OV egyértelműen azért szerepelt mert tökéletes ellentéte annak amit a sorozat képvisel. Sokan diktatórikusnak mondják, Mr Robot meg az anarchiát nyomja.

DanX - 2017. 10. 20. 13:59

PrimeVideo-n nézte most valaki a MR Robot-ot? :)
Érdekelne ott vajon mikor érhető majd el. Illetve a Magyar verzió majd. Akár Felirattal is.

winnie - 2017. 10. 20. 14:08

DanX: ott nincs, szerintem csak évad vége után kerül fel valamikor, de közel sem azonnal.

lostfanka - 2017. 10. 22. 14:52

OV resznel nem is az a fontos hogy o ott van, hanem a monolog ami alatta megy. Ketszer neztem meg mert annyira megint eltalaltak. En leginkabb ezert szeretem ezt a sorozatot.

Masodik resz utan: Ez a sorozat megint hatalmas lett, nekem a masodik evad kicsit leult de ez most megint nagyon jo.

Uff - 2017. 10. 22. 19:38

Úgy érzem ez az évad a WhiteRoseal/Dark Army és Elliot küzdelme lesz, ahol kiderül, milyen cél érdekében használta őt ki a Dark Army . . .

egypuputeve - 2017. 10. 23. 14:18

Eddig abban a tudatban néztem Robotot, hogy Elliot skizo. Ezek is voltak a tünetei, a sorozat így ábrázolta. Követték őt a fekete ruhások, és a fekete terepjárók, erőteljes vizuális hallucinációk, függőségek, magány. Kérdés formájában az S01 elején megfogalmazza, hogy skizó, és az első évad végére leesik neki, hogy ő Mr. Robot. De két évadon keresztül Mr. Robot csupán egy agyi kivetítése volt Elliotnak. Értem ezalatt, hogy Mr. Robot mindig Elliottal együtt tűnt fel, azaz hallucináció volt.

Most meg kiderül, hogy nem is skizó, hanem disszocatív elmebajjal kínlódik=többszemélyiségű ember. Amikor Mr. Robot előjön, a fő jellem kiesik, és nem emlékszik semmire, mit csinál a másik. Az S01-02-ben is sokszor nem emlékezett dolgokra, de a Mr. Robotos jelenetekre mindig emlékezett. Pl, amikor Mr. Robot fejbe lőtte.

A skizofréniát és a disszociatív személyiséget rendre összekeverik a skizofrénia javára, pedig nem szabad. Kevert fázisról nem olvastam még, de ebben a sorozatban láttam.
A készítők itt szerintem saját maguk ásta verembe estek bele.

Mindenesetre ez a baki piszkosul nagyot ütött, amikor Angelánál, és a pszichológusnál átváltozik Elliot az apjává. Megtévesztő, de nekem bejön :)

Irgum76 - 2017. 10. 24. 10:03

de Angelának nem kellett volna elmondania Mr. Robotnak, hogy hogy tudja megkülönböztetni őket
lehet ezt még felhasználja ellene Mr. Robot
(megjátssza Elliotot)

bab1lon - 2017. 10. 24. 10:07

egypuputeve:

Engem is ezért kezd elveszíteni a sorozat, mert úgy érzem, hogy nincs valódi koncepciójuk, csak Elliot kattanásaiból egyszercsak születik egy magyarázat, hogy valójában ez és ez történt, és hozzá igazítják a többi szálat is. Tulajdonképpen bármit oda képzelhetnek a készítők, amolyan Rorschach szerűen. Ez érződik is a sorozaton, mert eddig nincs egy masszív íve egyetlen szálnak sem. Én még maradok Elliot barátja néhány részig, de ha megint áccseszve érzem magam, akkor elvállnak útjaink.

egypuputeve - 2017. 10. 24. 19:46

@bab1lon

Nálam ilyen jellegű probléma nem ütötte fel a fejét, élvezem minden percét. Felépítettnek érzem a sorozatot, amely jól megdolgoztatja az agyat.
Szerintem, mind az Ecorpos szálat, mind Elliot személyiségét jól építik. Végül is, ha megint egy Mr. Robot hallucinációval operálnak, akkor mi lett volna benne az ütős? Én ezt annak tudom be, hogy a készítők egyre több infót adnak Elliot jelleméről. Lehet még látunk sárkányokat is :)

Kotorásztam a neten, hátha találok valami kevert fázisú beteget, de eddig semmi.

off=Egy vicces dologra akadtam. Egy srácnak +2 énje van, amiből az egyik nő. Azt hiszem, ezt hívják két férfi, egy esetnek :D

Ezt a Wellicket nem tudom hova tenni. Miért hagyta el a családját szó nélkül? Védje őket? Nem sikerült..
Csepegtethetnének már többet belőle.

mikroman - 2017. 10. 25. 13:32

egypuputeve:
Azért eleinte se volt “mindig együtt” Eliot és Mr. Robot. A visszatekintős jelenetek is jók voltak erre nézve. Meg újranézve az első évad elei részeket egész másnak tűnik az egész miután tudod hogy mindig is csak Eliot volt jelen a találkozókon és nem ketten külön személyként MR Robottal. :)

Wellick mindig is perverz állat volt. Jó nagy adag hatalomvágy és megalománia. Miután összeomlott a korábbi élete és jó eséllyel gyilkosság miatt is körözni kezdik ebben az időben, így az új lehetőség épp jól jött neki. Istenek leszünk, vazze! Megváltoztatjuk az egész világot!
Nem mondanám, hogy távol áll a jellemétől ez e némiképp túlzott önkép. :D

Toma - 2017. 10. 25. 19:18

Tavaj elrontottam sokak mókáját a teóriámmal az s2 re a börtönnel :D

most itt az új

SPOILER WORLD

ez a szezon egy elözmény az első höz. -)

Geza Kovacs - 2017. 10. 26. 16:56

Az egész évad? Hát nem az volt az előző évad vége, hogy lelövik Elliotot? Most meg magához tért, aztán a 3. rész volt még csak.

Amúgy rohadtul bosszantott, amikor rájöttem, hogy legalábbis ez a rész korábban játszódik. Ez gyerekes, béna, hogy ezzel trükköznek meg meglepiznek. Mégse olyan használható ez az évad, mint hittem.

fm! - 2017. 10. 26. 19:43

A a második évad egy kalap sz*r volt, nincs mit szépíteni rajta, nézhetetlen. :\

_Peter - 2017. 10. 27. 15:25

Visszatekintő 3. rész is remek volt, összeértek korábban sejtett szálak. (pl. FBI-os fickó is benne van)

egypuputeve - 2017. 10. 29. 16:40

@mikroman

Perpillanat arra emlékszem, hogy az S01-02-ben mindig együtt volt Mr. Robottal. Pl, amikor elviszi a bázisra Elliotot. Ott a tesója értetlenkedik, hol volt Mr. Elliot. De utána is jelen van Mr. Robot. Az viszont igaz, hogy a többiek nem érteik, hova néz, kihez magyaráz. De ez még az eleje, és utólag nézve jó megtévesztő.

Ja, igen! Pl. kávéházas/menzás jelenet, amikor saját magát fojtogatja a “börtönben”. Először neki megy Mr. Robot, majd egy másik kockában elkapja saját maga gigáját. De az egy hallucináció. Ha kilépsz a tudatodból egy másikéba, akkor arra nem emlékszel. És Elliot sok mindenre nem emlékszik, mit tett Mr. Robot, és sok mindenre igen.

Igen, Wellick megöli a főnöke nőjét (ha jól emlékszem, hogy ő volt). Ez egy jó magyarázat, miért tűnt el. Erre nem is gondoltam.

Enzo - 2017. 10. 30. 23:24

3×01
Hú. Komoly s2 recap kellett, hogy képbe kerüljek, jobb lenne ezt darálva nézni. Na mindegy, frankó volt a szezonindítás.

– Nem is sejtettem volna, hogy ez a “red wheelbarrow” ez ekkora foreshadowing volt az előző évadból :O
– A mute gomb-os jelenet zseniális volt valóban :D
– Fura ez a nyomozó faszi, valahogy annyira kirívóan retró módon néz ki, tök szürreális az egész. Az őket üldöző autó lelassítása az mi volt már :O
– Elliot aktuálpolitikára kikacsintós “f*ck me” monológja megint nagyon el lett találva – Esmailék többek közt ehhez nagyon értenek.
– Romantikus szál Angelával, mi a fene? :O
– Apropó Angela, a csaj is ugyanezt a visszaállítós dumát nyomatja, mint Trentonék az előző évad végi after creditsben… miért érzem úgy, hogy nagyon sci-fi irányba (vagy nagyon elvont irányba) viheti ez a sorozatot?
– Fura körítést adott az egész áramnélküliség a sorozatnak, kinézetileg-hangulatilag. De nem tartott sokáig…

lostfanka - 2017. 11. 01. 05:54

Trumpot jol leoltottak :D

Norbi - 2017. 11. 02. 14:00

A 3. részben újabb magyar jelenlént van, 25:50 környékén megemlíti egy srác Budapestet.

winnie - 2017. 11. 02. 15:38

valakinek van videója?

egypuputeve - 2017. 11. 02. 15:43

Elliot és Mr Robot között már örök hari van.

Az jó kérdés, hogyan akarja kiiktatni Mr Robot Elliotot. Szerez magának egy másik dokit, akinek beadja, hogy ő a fő jellem, és Elliot a pióca, majd kér anti-Elliot tablettát?

Nagy jelent volt, a visszaváltozás, és Angela szurija.

Darlene Budapestre akar lelécelni? Végül is állást kaphat, mint angoltanár :)

egypuputeve - 2017. 11. 02. 15:44

Mire gondolsz winnie?

winnie - 2017. 11. 02. 16:47

a budapest említésre. kiraknám.

egypuputeve - 2017. 11. 02. 17:24

Sajnos nincs. De a negyedik epizódból ki tudsz posztolni képeket. Darlene egy utazási iroda honlapját nézi (26:13-tól), ahol szépen látszik a parlament és a lánchíd, meg még valami félig-meddig. $699-tól lehet jönni az USA-ból. Még olvasható leírás is van Budapestről!

Geza Kovacs - 2017. 11. 03. 00:10

Nekem ez az écad túl lélektani, ha nem is olyan posztmodern, mint az elözö. A lelkizés mellett hiányzik a cselekmény, de az meg fura kínaiak formájában jelenik meg, akik furcsa dolgokat tesznek fura helyeken. Vagy az FBIosok nyöszörögnek valamit. A brilliáns, pörgös elliotos monológos jelenetek hiányoznak, amikor még nem önmagával harcolt, és még poénok is voltak, nem csak a nyomott hangulat.

_Peter - 2017. 11. 03. 13:30

Elképesztően telitalálat nekem most a részek hangulata. Darlene jelenetek szuperek voltak. És sokat lehet agyalni. Whiterose időgépet épít? Vagy halottakat visszahozni? Darlene meg akarja rendezni a halálát? Nagyon jó.

Enzo - 2017. 11. 03. 14:51

3×02 (pótlás hétfőről)

Kettő dolog miatt tetszett igazán ez a rész:
1. A kezdő napi rutinos 10 perces jelenetsor egyszerűen zseniális, minden részletével, az ismétlődésekkel, az emojikkal a metrón, ahogy Elliot módszeresen “megtisztítja” a céget, és törekszik felfelé…wow.
2. Teljesen érthető rész volt, minden egyes szálon a történések és magyarázatok világosak voltak, nem igazán volt benn túlzásba vitt mindfuck meg hasonló nehezen értelmezhető dolgok.

Darabkák:
– Haha, a károsanyag-kibocsátásos Volkswagen-fricskát figyeltétek a részben? :D
– Mintha teljesen elszakadt volna a 2 személyisége Elliotnak, valszeg ez lesz az évad egyik központi szála. Nagyon érdekfeszítő nézni, és Mr.Robot egyre ijesztőbben viselkedik.
– Szóval Darlene tényleg beépített FBI… felröhögtem, amikor kiderült, hogy Elliot monitorkimenetét figyelik, miközben ő valami komolyabb kártevőt keresett, de aztán meg mégis átverte őket, hatalmas volt a rész vége :D
– Nooooo Joanna :( hát ez a gyilkosság eléggé lesokkolt… pedig Corneliussen kisasszonyt elnéztem volna még sokáig. Nem lehetne leszerződtetni a Westworld s2-be androidnak? Szerintem marha creepy módon tudná hozni…
– A WhiteRose vs Price csatározások mindig érdekesek, most is így volt.

#hétidézetei:
“You know when you f*ck something up and you wish you had the power to hit ‘undo’? Like when you say the dumbest thing in front of your biggest crush.
Or when you talk shit about your boss in an email, then hit ‘reply all’ to everyone at work. Or when you crash the entire world economy and kick-start the inevitable downfall of human civilization? We all have those days.” :D

“Scan my QR code and I’ll suck your dick.” :DD

Dév - 2017. 11. 04. 15:06

Van egy olyan érzésem, hogy lesz itt még magyar jelenlét bőséggel…

evergreen976 - 2017. 11. 05. 18:41

Bezony….ha más nem , legalább fotók a parlamentről…
(…és végre legalább a HELYÜNKÖN vagyunk kezelve, és nem úgy mutatnak minket mint Bécs , Moszkva ,stb.)

s91 - 2017. 11. 06. 12:58

Nagyon komolyra sikerült a forgatókönyv gyerekek, gyönyörűen adagolják az idővonal homályos részleteit, végre megtudtuk mi történt a hekkelés éjszakáján. Nekem a 3. évad 4. részéig bezárólag eddig minden telitalálat, szerintem ez a későbbiekben sem fog változni, max még pozitívabb irányba. A rendezés csak simán Mr. Robot szint, szerintem minden eleme nagyon egyedi a sorozatkészítés történelmében.

Kiváncsi vagyok mit akarnak kihozni Budapestből, így már nem tűnhet akkora véletlennek Orbán feltűnése sem. Az ötletet Cisco dobta fel Darlenennek a múltban, Dark Armysként talán nem véletlenül esett épp Pestre a választása. Persze ez már erős feltételezés, de valamilyen szerepe biztos lesz a magyar vonal nyomatásának.

seven - 2017. 11. 09. 06:15

Az 5. rész technikai masterpiece volt. Elképesztő, de komolyan. Ezt mindenkinek látnia kell. Esmail egy zseni.

Ripehy - 2017. 11. 09. 11:06

seven: ahogy mondod… elképesztő!

Enzo - 2017. 11. 09. 16:22

3×03 (pótlás vasárnapról)
Nagyon kellett ez a flashback, kajáltam a részt… hiánypótló volt Tyrell szemszögéből látni az egészet + a Bobby Cannavale által alakított figura szerepébe egy nagyobb betekintést kapni. Szépen hozzákapcsolódtunk egyes kulcsfontosságú pontokhoz, érthető volt a dolog, és kilyukadtunk a taxis találkozásnál. Jár a keksz.

Darabkák:
– WhiteRose Trump videót néz, sőt, támogatja is, lol :D az a jelenet hatalmas volt :D
“One last thing…I may have a potential candidate for president I want you to back.”
“But you can’t be serious.” :D
– Ja hogy a Frank Cody nevű műsorvezető fickót is ő befolyásolja, jó tudni…
– Ez a Mr.Williams olyan ismerős volt, kiderítettem, hogy az Eurekából (Warren Hughes).
– Aha, szóval a művelet neve Red Wheelbarrow.
– Új magyar említés Darlene és Cisco flashback jelenetében (Budapest) :)
– Tyrell menekülése alatt a Cypress Hill betétdalért pluszpont!

#hétidézete:
“By the way, get him laid when he gets out, man. Homeboy is wound tighter than a chinchilla’s asshole.” :D /Leon/

Tiger27 - 2017. 11. 09. 16:44

Magasan az eddigi legjobb évad! Örülök, hogy a gyengébb második évad után így magára talált a sorozat. Újra a kedvencek között van!

WillTraveler - 2017. 11. 09. 20:31

3×05: Megvan nemcsak a hét, hanem az év sorozatepizódja!

Vincent Vega - 2017. 11. 09. 21:08

3×05 a legjobb eddig. Durva színvonal. Valaki megszámolta hány vágás volt?

seven - 2017. 11. 09. 21:22

0 :), persze tudjuk hogy azért volt trükközés, remélem lesz erről egy jó hosszú behind the scenes, nagyon kiváncsi vagyok a kivitelezésre.

20 éve nézek sorozatokat, de még sose láttam egy ennyire jól megcsinált epizódot. Már újra is néztem a nap folyamán, pedig hajnalba láttam.

_Peter - 2017. 11. 10. 00:10

5. rész: most néztem és azonnal ki kell kommentelnem magamból és elaludni se tudok szerintem. Úristen micsoda epizód! Szinte levegőt se vettem, szinte nem is pislogtam! A feszültség, a megvalósítás, a mozgások, a kamera mintha benne lennék a sorozatban olyan hatása volt. Elliot és Angela akciózása közben, az a jelenet amikor Darlene benyögi az FBI-t, hihetetlen zseniális szavak nincsenek rá hogyan játszottak a néző érzékszerveivel. Ilyen elképzelés és ilyen megvalósítás, eldobom az agyam. Runtime error, lefagytam. :)

Aki 2. évad miatt abbahagyta miből marad ki, már az eddigi részek is nagyon tetszettek ez az 5. még rátett egy lapáttal.

És milyen jó a hét elején kibosszankodom magam a Walking Dead béna íróin, gagyi rendezésén és akkor a hét végére jön egy ilyen masterpiece történetben, fényképezésben, alakításban, zenében, mindenben szuper. Remélem díjakat is kapnak a készítők, nagyon ott van a Mr. Robot!

Snoopyzit30 - 2017. 11. 10. 12:47

Én még csak most láttam a 3. részt, szóval kommenteket nem is merek olvasni, de baromi jó volt ez a rész! Mint egy puzzle utolsó darabkája ami még a 2. évadhoz tartozott.

Geza Kovacs - 2017. 11. 10. 20:39

Na ez azért egy nagyon komoly rész volt. Minden szempontból. 1. évados színvonal. Elliot is, utána meg ugye főleg. Érthető volt, volt történet, eleje-közepe-vége, semmi ostoba filozofálás, hangulat a topon, csúcs kategória. Az 1. évad óta várok valami ilyet. Visszatért a sorozatba vetett hitem :-)

H1N1 - 2017. 11. 10. 21:45

Én még csak a 4. résznél tartok mert ahhoz van felirat, de szerintetek mi lehet ez az utalgatás, hogy minden olyan lehet mint régen, meg technológia így-úgy. Mintha valami virtuális valóságról lenne szó nem? Vagy ők vannak abban, vagy oda kerülhetnek. Bennem ez merült fel.

lostfanka - 2017. 11. 11. 18:04

Uristen milyen resz, azt hittem hogy a true detective egykameras uncut scenenel nincs jobb es de. Egy kameras porgos, majdnem uncut, iszonyat durva rendezes es operatori munka. Siman emmyt kellene kapnia. Ev sorozat epizodja!!!!!!

Mardred - 2017. 11. 11. 19:11

Fuh, állam az asztal alatt, a mozik bezárhatnak, mostantól aki tehetséges és alkotni akar, az sorozatot készítsen.

Az utóbbi évek egyik legjobb epizódja volt ez számomra, az előttem szóló jól mondja, a True Detective első évadának ötödik részének vége jutott először eszembe, azt hittem, hogy csak a rájövetelig húzzák ki, de ahogy folytatódott a rész egyre csak nyúlt az a bizonyos jelenet, persze “láthatatlan” vágásokkal, az egyik kedvencem mégis az lesz, amikor a kamera félig kilendül a mélység fölé, miközben a szobák fölött követi Angelát.

Nagyon nehéz lesz ezek után új dolgot találnom, mert az vágás nélküli jelenetet ezzel maximálisan kimaxolták, mellette pedig a színészek se voltak restek a lelküket is kijátszani, maga a koreográfia se volt utolsó… fuh. Jó, A Mr. Robot eddig se volt hátul a sorban, de most már az első ötben szerepel, mint sorozat.

Utoljára a GOT Battle of the Bastards része hengerelt le ennyire, ha csak látványt nézzük. És itt nem a nézettsége miatt (jó persze azért is) kapunk ilyeneket. Annyira szépen kinőtte magát a sorozat mint műfaj.

Wall-E - 2017. 11. 12. 19:46

Fantasztikus volt a 3×05, de szerencsére az egész évad nagyon király, már a nyitányt is nagyon élveztem és folyamatosan hozza magát, nagyon különleges az atmoszféra, minden a helyén van.

wondorog - 2017. 11. 12. 22:56

H1N1: én időgépre tippelek, legalábbis Whiterose nagyon megvan áldva az órákkal + az első részben mutatták is a szerkezetet, nálam az simán lehet időgép.

lostfanka - 2017. 11. 13. 08:46

Az mekkora durvan megvan csinalva mikor Eliott reszenek vege, ugye leer az utcara, aztan onnan korbe megyunk, tudositas, majd be a tomegbe, onnan a tuntetok betornek, vegig kovetjuk a rombolast es innen valtunk Angela tortenetere. Majd a vegen megjelenik Eliott.

Tuti hogy a vagasok csak a liftben voltak a monitornal.

Ritkan nezek egy sorozat reszt ujre de ezt ujra kell, es nem a tortenet miatt hanem maga a megoldasok miatt.

Enzo - 2017. 11. 13. 21:42

3×04 (pótlás tegnapról)
Elég építkezős volt a rész első fele, konkrétan nem írtam fel semmit. Kíváncsian várom, hogy az elkapott fickós (Nouri) szálból mi lesz. Volt megint Budapest említés (gyanús), bebizonyosodott hogy Tyrell nem tud Joanna haláláról (úgy érzem, egy fontos pillanat lesz, amikor megtudja), és most már talán képes leszek megjegyezni Bobby Cannavale karakterének a nevét: Irving.
Érdekes párhuzam/ellentét, ahogy néha rossz, hogy Elliot és Mr.Robot nem emlékeznek egymás emlékeire, de most jól is jött, hogy Mr.Robot nem tudott az őt követő Darlene-ról. (Mondjuk nem is kellett a visszaváltozás miatt.) Mi lesz még itt…

Dave - 2017. 11. 14. 12:37

Mondtam már hogy imádom ha egy film vágásmentes? :)

lostfanka - 2017. 11. 15. 07:54

Redditrol:

https://i.redditmedia.com/oGUrdxMLNaNEXFomQ4DYUKG81iGomFIm4V-LDY-LUZ0.jpg?w=960&s=e28298b0118c8efc5d5ef31311c6f55c

En nem vettem eszre hogy az ott Eliott, de ugy tunik hogy o is ugykodott valamit a szerver korul mikozben Angelat neztuk:)

seven - 2017. 11. 16. 08:56

és igen. Így kell finálét csinálni! Bravo Esmail.

…ja, hogy még van 4 rész?

aztakurva!

WillTraveler - 2017. 11. 16. 11:49

3×06: Atyavilág, micsoda rész volt!! Ilyet én még nem éltem, hogy 45 percet libabőrrel üljek végig.
Ez az évad a televíziózás csúcsa jelenleg. Az ilyenekért éri meg sorozatokat készíteni!

Bond - 2017. 11. 16. 12:58

3×06: Én már nem értek semmit. Basszus. Nagyon komoly.

Ripehy - 2017. 11. 16. 19:28

bumm

Rammsch31n - 2017. 11. 16. 21:22

azta…. hát a 2. évad után ez…. szavak nincsenek erre a 6. részre, de az évadra sem nagyon… ilyen mindf*ck-ot is rég éreztem már… holy sh*t.

Remélem Elliott meg MR. Robot összefognak White Rose ellen… Angelanak meg szép álmai lesznek… azt hittem clifhangerrel operálnak a rész végén megint, de ez a sorozat tele van meglepetéssel, pont nem kell neki. :O

Áll leesős.

Ripehy - 2017. 11. 16. 21:39

s az a durva, hogy se túl sok idejük nem volt rá, se nem olyan nagyon sokan nem csinálják (kb Esmail irta és rendezte az egészet) és mégis filmes minőséget állit elő a csapat… és ebben az évedban is nagyon magas a minőség (most egyenletesebb az egész iv is mint a második). ha mondjuk még az időbe és a budgetbe a digitális fiatalitás is beleférne (a sima smink helyett) meg nem teljesen máshogy kinéző Angela kislány, akkor nem sok mindenbe tudnék belekötni.

Dév - 2017. 11. 16. 22:38

A végén: president Obama…

_Peter - 2017. 11. 16. 23:24

És rátett Esmail még egy lapáttal az 5. rész után. Legnagyobb sorozatok egyike. Finálénak tűnt akkorát szólt, aztán még van hátra több rész. Minden díjat nekik, hihetetlen jó. Két ilyen feszült epizód egymás után! Zsong a fejem mi van, Angela flashbackben az anyja kezelésére a névtelen adományozó amire az apja puffogva kiment, az talán Mr. Price? Azért vette fel kisfőnöknek az E corphoz és kedvence? Akár Price Angela igazi apja??? Whiterose terve mi lehet, bábuként mozgatja az FBI-t, Elliotot, Tyrellt, Angelát, Mr. Robotot is és Kongó meg minden, hát ezt le kell darálni majd egyben a három évadot. Őrület mi folyik nagyon komoly! Mr. Robot remélem Elliot oldalán folytatja a Dark Army ellen.

Milyen dumák voltak Darlene-től:
– Nem komállak
– Én se téged
– Hány éves vagy, hat?

– Angela látom a bazi nagy szemeid, nyisd ki!

Geza Kovacs - 2017. 11. 17. 00:23

Bevallom, nekem az előző rész után annyira nem volt nagy szám. Fél évada pörögnek ennek a szerencsétlen épületnek a felrobbantásán/megmentésén, kissé már túlzás volt, amit lenyomtak. Elliot verekedése magával pedig koppintás a Harcosok klubjából, sajnos nem eredeti eléggé. Inkább vicces túlzás volt. Nagyon hiányzik a számítógépes kocka Elliot a beszólásaival, a számára fura, általában hétköznapi életszituációkban való megnyilvánulása.

_Peter - 2017. 11. 17. 08:54

Én többször felröhögtem Elliot dumáján is:
“Yeah I know f*cking confusing”
“I guess he (Mr. Robot) didn’t like the note.” És nézi a szétvert számítógépet, a másik srác csak néz WTF?

És a múltkori részben amikor számítógépet keresett hova üljön le, az idős néni visszadumálta neki a zsargont? “Asszem rossz célpontot választottam”
Néha megszólalniuk se kell már felröhögök a fejüktől: Elliot és Angela meresztik egymásra a bazi nagy szemeiket hogy mi a franc történik ki van kivel.

Cheese - 2017. 11. 18. 02:50

Van olyan streaming szolgaltato ahol lehet nézni? A letöltés nekem sajnos nem opció :/

winnie - 2017. 11. 18. 10:26

cheese: evad vegen valamikor elvileg lesz az amazonon.

Draco44 - 2017. 11. 19. 22:28

Hűha.. le voltam maradva így egymás után néztem meg az 5. és 6. részt, így még nagyobbat ütöttek. Eszméletlen milyen hangulata volt ennek a 2 résznek. Egy ilyen csúcspont után kíváncsi vagyok, mi fog következni.

gio - 2017. 11. 20. 00:29

kicsit sok volt két részt felhúzni az épület megmentésére, de a csavar végül is ütött akkorát, hogy talán megérte.

az évad beszólása eddig a “Don’t mistake my generosity with… generosity.”

hangulatra 10/10, ezt meg az viszi a hátán. nagyon várom a folytatást!

Enzo - 2017. 11. 20. 01:02

3×05
Mire oda jutottam, hogy megnézzem ezt a részt, a várakozási faktor az egekben volt, mindenhonnan azt hallottam/olvastam, hogy mekkora királyság volt ez az egysnittezés. És ez így is van!
Le a kalappal a készítők előtt, ezt így megtervezni és végrehajtani, a karakterváltásokkal, a tüntetés berobbanásával, a fantasztikus mélység fölé kilendülésekkel…meg lehet nézni az epizód pontszámát az IMDb-n, beszédes. :)
Az eleje amúgy Neo Elliot menekülésével nekem nagyon Mátrix hatást keltett, utána a belső monológok (a dugós sztorizós kollégára meg a meglepően hozzáértő nénire való reakciók) zseniálisak voltak. Szép mozzanat volt, ahogy Angelának szimbolikusan fel kellett vennie az fsoc álarcot, hogy kijusson. A Darlene-nal való beszélgetés is remekre sikerült, ilyen különleges szögből, a képi- és hanghatások, a “runtime error” motívum végigvitele…áh, nem lehet eleget dicsérni a részt. És közben még bele tudták zsúfolni az ENSZ-es ülés eredményét is a liftmonitoron keresztül, ügyes húzás! (Frank Cody WhiteRose-nak tett ígéretére is visszautaltak – lámlám, valóban támogatja Trumpot.)

loipesmas - 2017. 11. 21. 22:27

Nem tudom, feltűnt-e nektek, de a 3×01 elején Whiterose a falon lévő embléma szerint a Washington Township atomerőműben beszélget az emberével, majd utána elfordul a kamera és egy irgalmatlan méretű építményt látunk, aminek viszont köze nincs semmihez ami egy atomerőműre hasonlítna, sokkal inkább úgy néz ki mint valami gigantikus részecskegyorsító, csak épp sokszor nagyobb mint az LHC. Tehát az erőmű valószínűleg a fedőobjektum, ami egyúttal az energiaellátást biztosítja az egyelőre ismeretlen célú, titkos létesítménynek, amin Elliot apja mérnökként dolgozott és ahol megbetegedett.

Ugyanennek a jelenetknek az elején látogatók haladnak el Whiterose-ék mellett, ahol az őket körbevezető tudós/mérnök a párhuzamos univerzumokról beszél nekik. Ugyanerről beszélgetett Whiterose és Dom amikor az FBI ügynökök kínába utaztak és Angelát is valami hasonló sztorival szédítette Whiterose.

Nem egyértelmű, hogy pontosan mi fog ebből kisülni, de szerintem nagyon más lesz itt a lényeg, mint ami a felszínen látszik.

Irgum76 - 2017. 11. 21. 23:02

Loipesmas:

igén én ettől tartok
de az már két hete cseszi az agyamat mi lehet Angela zacsijában
talán egy mini fluxuskondenzátor?

loipesmas - 2017. 11. 22. 13:12

Irgum76: Esmail valahol azt nyilatkozta, hogy semmi nem lesz a Mr Robotban, ami a valóságban ne létezne, persze az más kérdés, hogy _szerinte_ mi létezhet a valóságban.

Simán lehet az a vége, hogy Whiterose csak egy jobban elereszett helyi Széles Gábor, aki ugyan valóban időgépen/dimenziókapun/energiacellán dolgozik, csak ez attól még nem valósul meg.

egypuputeve - 2017. 11. 24. 00:08

Juhúj! Mekkora volt a Knight Rider felvezető!
Sosem csináltam ilyet, hogy nézés közben kommenteljek, de most kell :)
Megyek is tovább, aztán lehet jövök :)
Plusz el kell olvasni a kommenteket, mert jött pár, mióta nem voltam itt :)

egypuputeve - 2017. 11. 24. 01:14

Azt a betyárt!

Milyen rész volt ez! Nem is tudok mit elemezni, mert annyi van!

Jézus Március!

Csak amennyi eszembe jut:
– knight rider fantasztikusan volt megcsinálva. Figyeljétek, ahogy összerakták a képpel!
– mondjuk én itt leakadtam :)
– Elliot átváltozása a pszichnőnél, juj.
– a többit újra kell terveznem :)

Első 2 évadot daráltam, ezt részenként nézem. Részenként nem okozott nagy kalamajkát a fejemben, de ez a rész..
Bocsánat, most kifordultam magamból, akkorát ütött.

Irgum76 - 2017. 11. 24. 08:52

3×07

úgy tűnik Angela nem fluxuskondenzátorra hanem varázsbabra cserélte a cumót :)
Whiterose egy kicsit megvezette

_Peter - 2017. 11. 24. 10:23

Mindenki elérte a mélypontját:
Elliot/Mr. Robot elárulva
Tyrell megtudta Joanna halott
Angela megzakkant
Darlene depiben Elliot miatt
Dom zsákutca a nyomozásban
Price megalázva
Innen ők összeállhatnak egy csapatba WR ellen, érdekes lenne. Ha Trenton emailjét megkapja Darlene.

Nagyon jól játsznak WR mindenkit manipulált amit hallani akart: Angelának beadta vissza lehet hozni halottakat, Elliotnak hogy eltüntetni az adósságot, FBI pórázon, Price helyére téve és még mindig nem tudjuk mi van az erőművel és Kongóval mi az igazi terv?

Leon Knight Rider dumáitól kész voltam, és a késes visszautaláson felröhögtem “nem akarjátok megtudni milyen helyeken járt ez a bicska” :D
Visszatekertem az elejére, Trentonék jól vannak :)

seven - 2017. 11. 24. 12:22

Hihetetlen ez a sorozat. Nem tud lenyugodni. Az előző rész után biztos voltam benne, hogy most kapunk egy lassabb, átvezető részt. Na, ehhez képest…

nagyon szép úton haladunk hogy az egyik legjobb TV évad legyen ami valaha készült ez a Mr Robot 3. évad.

Enzo - 2017. 11. 25. 21:46

3×06 (pótlás tegnapról)

– Angela mamája a flashbackben mennyire hasonlított már Angelára, felmerült bennem, hogy hátha Porcica Doubleday-t maszkírozták el ennyire, de megnéztem IMDb-n, és nem.
– Angela-Elliot beszélgetés az elején mennyire feszült volt már, a zene meg abszolút rásegített…mondjuk az egész részen lehetett végig izgulni, az tuti.
– Lehet, hogy csak nem emlékeztem az arcára, de engem meglepett, hogy az FBI főni (Santiago) is nyakig benne van. Illetve most esik le, hogy rémlik az arca a Tyrell flashbackből, akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy az lepett meg, hogy ő az FBI főni :D
– Tyrell akkor még mindig nem tudja, hogy Joanna halott? Biztos, hogy nem hagynák ki ezt a jelenetet…
– Szép volt a visszautalás az évadnyitó Red Wheelbarrow-s jelenetre a gyűjtőkupon említésével…

Az Elliot/Dom/Tyrell szálak közti folyamatos vágás és váltakozások éles ellentétben álltak az előző rész fantasztikus egysnittes megoldásával. Hihetetlen feszültség volt ebben a részben, és különösen érdekes volt a szinte csúcspontra érő személyiségzavar megvalósítása, az időkiesések, ahogy Elliot notepadban beszélgetett “saját magával”…zseniális.

A végén meg csak pislogtam, ahogy hirtelen elnémult minden zene és zaj, és kaptunk egy kollektív gyomrost a sorozattól. Nem a visszaállítási központ volt a single point of failure, hanem maga Elliot. De a Dark Army honnan tudott az átszállításról? (Habár rémlik valami erre utaló jelenet) Mert az csak nem lehet, hogy mégis van átjárás Elliot és Mr.Robot tudata/tudása között…

Enzo - 2017. 11. 26. 13:45

Aki nem látta a reggeli hírblokkban:
Esmail interjú a vágás nélküli 3×05-ről, rengeteg érdekes infóval itt:
http://uproxx.com/sepinwall/mr-robot-spoilers-runtime-error-sam-esmail-interview-recap/3/

G. - 2017. 11. 26. 19:29

Az utolsó 3 rész tényleg once in a lifetime minőségű lett, elképesztő, hogy mennyire durván aprólékosan ki volt dolgozva minden!

G.

lostfanka - 2017. 11. 29. 10:34

Azt hiszem 05 tol ujra kell neznem az osszes reszt mert egyreszt annyira minosegi, masreszt annyira osszetett reszek.

seven - 2017. 11. 30. 08:20

3×08

Atyaég. Még egy nyugisabb résznél is akkor húz Esmail hogy nem igaz. Mintha egy indie filmet néztem volna. Továbbra is hibátlan az évad.

seven - 2017. 11. 30. 08:43

*akkor helyett természetesen akkorát akartam írni :)

Wall-E - 2017. 11. 30. 23:42

Nem tudok mit mondani tényleg, ez a harmadik évad zseniális, kész, ennyi.

3×08, ismét egyszerűen fantasztikus, mindegyik rész a maga módján különleges, már az évadnyitónál éreztem, hogy mennyire a képernyő elé szegez, és onnantól folyamatosan emelkedett felfelé a színvonal, ami nem gyenge, mert már a kezdés is nagyon erős volt. Az utóbbi 4 rész maga volt a zsenialitás, nem tudok mást mondani. Tényleg az év egyik legjobb évadának tűnik, micsoda dicséret ez 2017-ben.

Geza Kovacs - 2017. 12. 01. 00:32

Most már olyan, mintha ebben a sorozatban több sorozat lenne, vagy legalábbis többféle műfaj irányába mennének el, részenként. A mostanihoz hasonló dráma jellegű filmeket a ’80-90-es években gyártottak igazából, mára már a pénzmánia közepette alig készülnek, vagy nem moziba. Írta is az Index pár éve, hogy ma már a Forrest Gump se készülne el. Hát erre vannak a sorozatok. Mert ugyan fogalmam nincs, hogy a mostani rész hogy illett a Mr Robotba, valószínűleg sehogy, de hát már eddig is azzal szórakoztak, hogy átlépték a műfaji határokat. És a 2. évad elmebajos látványvilága után ez a próbálkozás sokkal szimpatikusabb.

Egyet mondjon meg valaki: hogy jön össze a kronológia, mert én már annak is örülök, ha az adott részen belül megértem, mi folyik, nagyképet már rég nem látok (ha egyáltalán van még olyan). 2015. október 21. az 1. évad vége után volt, szóval totál nem értem, mi van most.

_Peter - 2017. 12. 01. 09:28

8. rész is ütős volt. A maga csendes módján az előzőek után kellett egy ilyen. Mennyit jelent egy ajándék nyalóka Elliotnak újra lett életereje és Trenton emailje miatt célja is. Rami megint nagyot alakított, a kissráccal a moziban és Angelával az ajtónál. Karácsonykor újranézem az egész évadot, reddit nélkül sok apróságról lemaradtam volna. Viszont elsőre nem akartam darára összegyűjteni a részeket, mert mindegyik annyira komoly, direkt jó van egy hét feldolgozni. 10-es részek folyamatosan.

Enzo - 2017. 12. 02. 01:19

3×07
Azt a mindenit, milyen ütős részeket hoz a sorozat sorban…a 2.évadot lazán veri ez a szezon, de még szerintem az elsőt is bőven.

Leon szövegei, meg úgy az egész stílusa hatalmas volt (a bicskás szövege mire is volt visszautalás? a sikátoros mészárlásra, ahol a katana ezek szerint csak metafora volt?), a Knight Rider főcímen is jót röhögtem.
Egyetértek _Peter kommentjével, hogy mindenki abszolút a mélyponton van. Angela teljesen megzakkant, Tyrell meg “végre” megtudta az igazságot Joannáról (Santiago mennyire kíméletlenül mondta el, te jó isten). A Price-WhiteRose beszélgetések a kulcs a háttérmotivációk megértéséhez, Michael Cristofer (Price) hatalmasat játszott a fröcsögős jelenetében, WhiteRose egyszerűen félelmetes, Kongónak pedig nagyon fontos szerep jut majd még, úgy érzem.

Tyrell hogy felnyomta Mobley-ékat… gondolom ez az Irvingtől kapott utasítások között volt. Abban biztos voltam, hogy rájuk lesz kenve az eltervezett támadás is a repülők ellen, de valamiért azt hittem, hogy öngyilkosok lesznek a Dark Army-sok, hogy a gyilkosság is rájuk legyen kenve. Ennek így utólag nincs sok értelme, de kvázi nyugodtan hátradőlve üldögéltem, majd bevágták a halott Trenton és Mobley arcát…a múlt heti után ez erős gyomros volt megint, RIP.
Szeretném hinni, hogy DiPierro sejti, hogy ez túlontúl tökéletes helyszín, hogy igaz legyen, de ehelyett csak a WhiteRose-ról való tudomását lengették be.

Irgum76 - 2017. 12. 07. 12:58

3×09

Basszus Angela, hogy szétcsúszott már
szegény jány :)

adamlyon - 2017. 12. 08. 13:04

szegény Angela. “no matter what happens, we will be okay.” úgy látszik ez még arrébb van. amúgy a 9. rész után megjelent egy érdekes interjú a színésznővel:

http://www.harpersbazaar.com/culture/film-tv/a14294840/mr-robot-portia-doubleday-season-3-interview/

remélem dom és darlene az úton egy előre lebeszélt tervvel mentek az fbi-hoz. nem volt ez se rossz rész, de az előző négy rész nyomába nem ér. inkább tipikus évadzáró előtti volt, ahol feldobjuk a labdákat és a következő részben lecsapjuk őket. de panaszra nem lehet okunk.
Philip price meg ha bemegy valahova, uralja az egész teret, a hanghordozása zseniális. tyrell meg nem tud szabadulni az egójától :)

itt meg egy másik cikk, ami a harmadik évadról szól, szerintem sokan egyetérthetnek ezzel:

http://uproxx.com/tv/mr-robot-season-3/

egypuputeve - 2017. 12. 09. 01:59

Kedves Topictársak!

Nagyon örülök a kommenteknek. Meg kell mondani, teljes egyetértés van, amit nem sok sorinál olvashattam. Ok, nem sok topicot olvasok. De tök jó, hogy mindenkinek tetszik a sorozat :)

Ez a széles vászon nagy csavar volt a 8-ban.

Először azt hittem, hogy a kissrác hallucináció. És Elliot is azt hitte! Milyen fejet produkált :)

Azt vágjátok, amikor nézték “A vissza a jövőbent” a moziban, Elliot mellett a doki ült a filmből a napszemüvegével? Vissza kell majd nézni, de tuti ő volt, aki csinálta a kocsit.
Ilyenek melyik soriban vannak? Emlékeim szerint a Jóbarátokba hoztak be hírességeket, de a kettő nincs köszönő viszonyban.

“I do morphine.” Örök mondat a pilotból. Először azt hittem, hogy vissza mentek a múltba megint a dealer kofferje miatt.
Ahogy rávágja Elliot, hogy mi kell neki elég súlyos, pedig az első két évadban kóstolgatott ezt-azt. Ez a kedvence :) Nem is emlékszem, hogy ebben az évadban rosszalkodott volna. Végül is a kissrác miatt dugába dőlt a terve. De minek adta oda a csókának? Az pedig hogy elhallgatott :)

CEO. Mr Robot belázadt! Nem is értem, hogy akar ő CEO lenni, ha a cég lerombolása a terve. Vagy ezért?
Nagy duma: Ha jó vezető vagy, hol vannak az embereid..

Mr Robot miért írta ki Elliotnak, hogy az FBI-t manipulálják?

Darline-nak azért vannak érdekes smacijai. Először Elliot megy rá. Most meg az FBI-os csajszit kóstolgatja.
Mi volt a táskájában, amiért szitkozódott a WC-ben?

Tényleg pazar sorozat, minden tekintetben. Aki ezt kitalálta, biztos, hogy nem százas :)

seven - 2017. 12. 09. 07:40

Hú, ez is jó rész volt. Mondjuk nem volt hajletevős mint az előző pár, sok volt a készülődés a fináléra, de azért így is volt bőven izgalom.

Az eddigi 2 finálé jó volt, de mindkettőnél egy kicsit úgy éreztem hogy hiányzott az a “bumm”, főleg cliffhanger szempontból.

van egy olyan érzésem hogy a 3. finálénál nem lesz ilyen panaszom…

_Peter - 2017. 12. 10. 00:27

“Azt vágjátok, amikor nézték “A vissza a jövőbent” a moziban, Elliot mellett a doki ült a filmből a napszemüvegével?”

Nem Christopher Lloyd ült a moziban Elliot mellett, csak hasonlított hiszen a fél mozi Back to the Future karaktereknek öltözve jelent meg.

“De minek adta oda a csókának? Az pedig hogy elhallgatott”

Pedig szájbarágták: Elliot megzsarolta Mobley testvérét, hogy tud a dealerrel való üzleteléséről és a drog árából fizesse ki a rendes temetést.

“Mr Robot miért írta ki Elliotnak, hogy az FBI-t manipulálják?”

Mr. Robotot átverte a Dark Army, ezért már ellenük van, rájött az FBI téglára és megüzente Elliotnak figyelmeztetésként.

“Mi volt a táskájában, amiért szitkozódott a WC-ben?”

Darlene Dom FBI belépőkártyáját akarta lemásolni azért hajtott rá a bárban. Csak nem működött, ezért mérgelődött és ment vele haza még egy lehetőségért.

(egy részből ennyi kérdéstől felmerül 3 évad alatt vajon miről maradtál még le)

egypuputeve - 2017. 12. 10. 11:54

Köszönöm a válaszokat, erre való a topic!

Majdnem jól látod _Peter, mert sok dolog nincs meg a HARMADIK évadban. Egyrészt tudatosan. Angol felirattal, vagy anélkül nézem a sorozatokat (ezt felirattal). A Robot angolja nekem nehéz (bár többet megértek belőle, mint az első kettőből), ezért is akartam magyar felirattal nézni, mert a fordítók – mata vitte a sorit – piszok jó feliratot készítettek. Most meg subrippeli, így bojkottálom a magyart.
Másrészt este/éjjel meló után zsibbadtan követem. Szótározásra pedig most nincs kapacitásom.
De magasról nem érdekel, mit értek, és mit nem, mert az első két évadot vagy 5x láttam (magyarral és angollal), és így is volt min gondolkozni. Sokszor fogom még megnézni az évadot az első kettővel egyetemben, szal nincs para egyszer majd összeáll. Ezért is kérdezgetek..
Különben is Elliot személyisége tapaszt oda, amit kiválóan prezentálnak.

Persze, mindenki retrózott a moziban. Mint fentebb írtam újra kell néznem a jelenetet. Lehet igazad van, mert most megnézve a doki kopaszabb a mai képein, mint a moziban a “hasonmás”. Elfogadom.

Azt láttam, hogy valami kütyü. Meg ugye beszélték is Elliottal, hogy Delpierrót majd Darline intézi. De ha nem működött a leolvasója, akkor mit akart a kártyájával csinálni? Ellopja? Vagy a légyott után megjavult a leolvasója?

Szóval Elliot jótékonykodott. Jön a karácsony, cipős doboz akció :) Ezzel az erővel pénzt is adhatott volna neki, vagy arra nem gerjed rá a gyerek?
Nekem megzavaró volt, mivel Elliot zömében morfiummal mulattatta magát.

_Peter - 2017. 12. 10. 21:04

Annyira nem baj, ha pár dolog kimarad. Majd darálva újranézni is élmény lesz úgy. Én mindenképpen újra fogom nézni, olyan sok apró érdekesség van. Redditen is vadászom hozzá az easter egg dolgokat, háttérben egy felirat, valamilyen referencia popkult utalások.

“De ha nem működött a leolvasója, akkor mit akart a kártyájával csinálni? Ellopja? Vagy a légyott után megjavult a leolvasója?”

Hát ezt nem tudjuk meg, mert Dom résen volt és rajtakapta. A bárban lehetett akármi az oka nem sikerült az RFID chipet leolvasni két táskán keresztül szék alatt, lehet közvetlenül sikerült volna és azt akarta megpróbálni vagy egyszerűen lenyúlni aztán később azzal magyarázni Dom részeg volt, biztos ő keverte el.

“Ezzel az erővel pénzt is adhatott volna neki, vagy arra nem gerjed rá a gyerek?”

Nem. Mert csak el akarta hajtani Elliotot azzal semmiképp nem rendez temetést. Elliot erre mondta neki feltörte a céges emailjét és tud a kétes ügyleteiről amit elküld az adóhivatalnak, ha nem rendez temetést. A csávó még erre is le akarta rázni, mondván csak blöfföl. Elliot ekkor dobja neki oda a zacskó drogot bizonyítva tud arról ő mossa tisztára a dealer pénzét, ez még egy nagy fenyegetés. Na erre már bekussolt a csávó és lesz Mobley-nek rendes temetése. A másik szimbólum amit mond is Elliot, hogy neki már nincs szüksége a morfiumra, mert Trenton öccsének hatása és Trenton emailje miatt már nem akar öngyi lenni. A temetési költségeket így is Elliot állja, csak a szervezést akarta elérni Mobley családjánál, mert bűntudata van amiért terroristának vannak elkönyvelve.

egypuputeve - 2017. 12. 11. 00:20

Köszi! Az első kettőt daráltam, majd megint, és megint. Egymás után. Nekem most a hetedik résznél jött vissza az első nézős feeling.

A harmadik évad első részét még magyarral néztem, de meghúztam a határt, s csak azért sem könnyítem meg a dolgomat. Jobban fejleszti így az angolt.

Azt szeretem Robotban, hogy minden összefügg, súlyos váltások vannak benne, amit a zenével megkoronáznak.

Ennyire nem vagyok high-tech, nem biztos, hogy magyar felirattal is vágtam volna. De most már tudom :)

Ez nem esett le, hogy miért vette a morfiumot. Azt sem, hogy öngyilok akart lenni. Igaz sokszor utalt rá, hogy elintézi valahogy Mr Robotot.

Robot is magyarázta, hogy elintézi Elliotot, ha jól emlékszem. Mire gondolhatott? Még poénkodtam is vele itten, hogy elmegy egy dokihoz, és felirat anti-Elliot tabikat. Szerinted?

Az megvan, hogy WR-ék ki akarják nyírni Mr Andersont, mint az apját(?) (a’szem). De azt tényleg nincs meg, hogy Robot rájött. Miből?
Most akkor Robot és Elliot összedolgoznak? Megint…?

_Peter - 2017. 12. 11. 12:22

Ha kb. 70 %-ban érted miről van szó, akkor mindenképpen angol felirattal nézd továbbra is. És minden más sorozatot, filmet is! Úgy ragad az emberre a tudás.

“hogy öngyilok akart lenni”

Bűntudata volt a halott emberek miatt, 71 épület és Mobley és Trenton előtt is már világos volt a Dark Army nem vacakol, Ciscot is megölték…
Mondta Darlene-nek próbált mindent, gyógyszert, terápiát, még önként börtönbe is ment hogy Mr. Robot tűnjön el a fejéből semmi nem sikerült. Tönkretette a számítógépét, lepasszolta a kutyát, leadta a dzsekit, készült meghalni, törölni akarta magát. Szerencsére Trenton öccse a nyalókával és az email új reményt adott neki.

“Most akkor Robot és Elliot összedolgoznak?”

Mr. Robot és Elliot most igen egy csapatban vannak. Amikor volt az a rész Elliot a szervereket le akarta kapcsolni: csak zárva volt az ajtó. És ott chateltek egymással akkor Mr. Robot rájött, tényleg nincsenek ott az épületben a papír feljegyzések, nincs értelme felrobbantani. Ezért kinyitotta az ajtót, hogy Elliot bejusson. Mr. Robot rájött a Dark Army őt is bábuként mozgatta, az ő 5/9 hack forradalma csak eszköz volt nekik.

adamlyon - 2017. 12. 11. 14:20

Mr Robot és Elliot kezd egy csapatban lenni. A mostani évadban nincs közös jelenetük, nem beszélgetnek egymással, mint az első vagy második évadban, ezt Elliot is bevallotta, hogy hiányolja amúgy.
Mindig felváltva szerepelnek és amikor érzik, hogy jön az “átváltozás”, az ellen próbálnak harcolni vagy valamilyen üzenetet küldeni a másiknak. A 71 épület felrobbantása óta pedig Mr Robot csalódott a Dark Armyban, azóta Elliotnak és neki is közölte Irving és Phillip, hogy ja, amúgy csak azért volt a hackelés, mert az 1% 1%-a megengedte.
1. évadban Elliot nem tudta, hogy ki az a Mr. Robot, a 2. évadban harcolni próbált ellene, a 3. évadban pedig külön vannak, de most az évad végére összeérnek, feltehetőleg újra látni fogják egymást (legalábbis én ezt tippelem az utolsó részre).

Irgum76 - 2017. 12. 11. 18:27

volt közös jelenetük
legalább egy az biztos
amikor Elliot gondolkodik az E-corp épület liftjében, hogy hogy jusson ki
hívja Mr. Robotot aki amikor megjelenik azt mondja
“először is ne beszélj a képzeletbeli barátoddal”

adamlyon - 2017. 12. 11. 21:20

Ohh tényleg. Bár az annyira nem “igazi” közös jelenet volt, ha jól emlékszem Robot nem jelent meg neki, csak odaképzelte, hogy mit mondana, ha ott lenne.

egypuputeve - 2017. 12. 13. 02:30

Robot sztem nincs meg 70%-ra, kb 50%, de a többi most nézett sori felirat nélkül 80-90-re okés. Egyszerűbb is az angoljuk mondjuk. Itt azért sok a szakmai szöveg.

Ja ez a bűntudat egyértelmű volt. Ott van a rész, amikor Angela belenyomja a szurit. “Mit keresek én itt?”
Na arra már nem emlékszem, Cisco-t miért sorozták agyon.

Ja, feldobta magát. Mekkora oda.b.s volt a börtönös sztori :)

Mi volt a nyalóka szerepe? Ja, akkor mintha lenyugodott volna. Nem emlékszem konkrét utalásokra.

Lesz még itt nekem néznivaló De jó :)

Pilgrim - 2017. 12. 13. 22:49
seven - 2017. 12. 14. 10:46

3×10 SPOILERES

éééés vége. Kevés tv-s évadok egyike aminek nyugodtan 10 pontot adnék 10-ből, nem volt semmi problémám semmivel, és elképesztő csúcsok voltak, bár érdekes módon nem a végén hanem inkább a közepén. A finálé nagyon jó volt, sokkal elégedetebben álltam fel a tv elől az 1. és 2. évadfináléhoz képest, olcsó cliffhanger helyett inkább egy szép kerek lezárást kaptunk, ami elég szépen előrevetíti a dinamikáját a következő évadnak. Irving azt hiszem az egyértelmű MVP mind az egész évadban mind a fináléban, Cannavale egyszerűen zseniális volt. Azért Grant-nek (Grant Chang) is jár egy pacsi azért a bizonyos jelenetért a fináléban.

SPOILERSPOILERSPOILER

bár időutazás nem volt, de valahogy mégis olyan mintha rebootolva lett volna asorozat, főleg a stáblista utáni jelenettel :)

v0m1t - 2017. 12. 14. 12:37

10/10 star wars memes, jöhet a köv. évad.

G. - 2017. 12. 14. 20:02

Zseniális évad. Elképesztően jó, remek csavarokkal, csak azt sajnálom, hogy gyakorlatilag nem kaptunk “closure”-t, a legtöbb szál nyitva maradt és elég sokat kell még várni a folytatásra…
Már most tűkön ülök!
G.

bvr - 2017. 12. 14. 21:18

Jó évad volt, és főleg nagyon sokat javult a 2. évadhoz képest (majd az évadértékelő posztban kifejtem) A finálé is rendben volt, jobb mint a korábbiak.
Azért ilyen 10/10 meg hasonlók hát az eszembe sem jutna, attól nagyon messze volt legjobb részeit tekintve is meg egész évadot tekintve is, de szép visszakapaszkodás az előző évados mélyrepülésből.

_Peter - 2017. 12. 15. 11:18

“bár időutazás nem volt, de valahogy mégis olyan mintha rebootolva lett volna”

Ezért is volt a címe az a számítógép parancs: shutdown -r azaz reboot. Mintha időutaztunk volna: Csak most nem az Ecorp és az adósság, hanem az 1%-nak az 1%-a lesz a célpont akik istent játszanak. Reboot, viszont most Mr. Robot és Elliot egy csapatban lesznek. Dom is benne lesz a Dark Army ellen. Angela is bosszút akar WR ellen és Price apu ott van neki. Wellick. Vera. Mindenki egy csapatban. Lehet Leon vagy Irving is átáll hozzájuk? Mikor lesz már 4. évad?!!!

Whiterose amennyire hisz egy másvilági új életben, a Dark Army emberek azért olyan lazán öngyilkosak folyton?

Leon és Irving óriásit mentek. Nem csak kis fogaskerekek ezek szerint. Szemét Santiago is kicsit más megvilágításba került, ahogy Irving a fejszével előadta Domnak hogyan működik a dolog. Bobby Cannavale-ből előjött Gyp Rosetti! Ő is hackert játszott. Hack érted :D

Dom és Darlene mennyi rétege van, a magányos Dom aki csak Alexával beszélget hazahívja Darlene-t és majdnem meghalt miatta. Kicsit sokára esett le Domnak Santiago a tégla, vagy inkább dicséret ez? Mert reálisan hiába a gyanús kicsi nyomozást akadályozó főnök, attól még főnök és Dom volt neki a protegé az FBI-nál, nehéz elhinni tényleg sáros az ösztön és az agy nem mindig van szinkronban.

Három apróság: mind a három évad végén credit után egy-egy kocsikázás jelenet ment, mutatták hátulról felülnézetben. Limuzin a Price-WR beszélgetés előtt, második évadban Leon kocsikázott Mobley&Trentonhoz, most pedig Vera kocsikázott haza. A másik érdekesség a popkult referenciákat kedvelő Esmail a Star Wars premierhez időzítette Price-Angela I am your father dolgot. A harmadik Mr. Robot és Elliot megint a metrón beszélgettek mint első évadban, a vidámpark óriáskerék most visszafele forgott.

Az összes színész óriásit játszott, Esmail egy zseni, az operatőri munka és a zenék tökéletesek, a reális hackelések és a sok érdekes utalás és politikai kikacsintás és minden más egyszerűen szuper volt! 10/10 évad, az egyik legjobb ha nem a legjobb sorozat amit láttam. Masterpiece.

egypuputeve - 2017. 12. 16. 06:06

Tényleg, Star Wars! Tegnap tudtam meg, hogy van új. Mondjuk film témában nem mozgok..

Elkezdtem jegyzetelni. Megállítom a gépem, és azt mertem leírni, hogy ez egy “mindfing”. Ezután indítom, és: “I am your father.” Széjjelröhögtem magam. De hogy Star Wars párhuzammal összerakjam. Hmmm…

A fazon reszelős hangja így már érthető :D

Én nem tudom, nekem ez a rész nem adott többet, mint a többi. Tele volt klisével. Nem szeretem ezt a szót, de ez “a mindenkit lelövök/gyilkolok, de azt nem, akire számítasz” olybá tűnt.

Itt az új vikingek. A mostani Vikings évadban nem láttam eddig ennyi fejszés jelenetet :)

Ez a rész nekem teljesen egy lezárásnak tűnt. Ahogy elkezdődött a pilot. Az 1%, a metró, a körhinta. Nem vettem észre, hogy fordítva megy.
A metrón ugyanazt mondja Elliot Robotnak, mint Robot a pilotban Elliotnak: “I think you should come with me.”

Na de az mekkora jelenet volt, amikor kiszállnak a kocsiból, és Mr Robot meg Elliot egyszerre nyitják ki az ajtót.
És az is, amikor Robot nézelődik a pajtában. Csúcsfejet vágott :)

Ha Elliot önszántából ugrott ki az ablakon, az még nem zárja ki azt, hogy nem Mr Robot dobta ki. Vagy akkor lehet még Kid Robot volt a neve.
Mr Robot ledobta Elliotot a korlátról tán S01-ben, azaz önmaga ugrott le a korlátról.

Úgy látszik füvezni/drogozni kell, akkor nem érhet baj. Ellioték megúszták. A társaikkal nem volt drogozós jelenet, és hol vannak..

Na de az évad jelenete Leon volt a Knight Riderrel :D

adamlyon - 2017. 12. 16. 15:16

Nagyon tetszett az évadzáró. Rengeteg lehetőség van még benne, örülök, hogy lesz negyedik évad. Egyben egy reboot is, az első részből előjött ugyanaz a szöveg, stb. Mindenki nagyon jól játszott, de Angelát még egyszer szeretném kiemelni, mert ő változott a legtöbbet és az ő története felnőtt Elliotéhoz is. Érdekes, hogy merre viszik tovább: megtanul együttélni azzal, amit elkövetett vagy a bosszú fogja hajtani? Ha az utóbbi, sok jóra ő se számíthat és csak még mélyebbre kerül.
Az évad nagy vesztese viszont Dom lett. Konkrétan semmi nem maradt neki, csak a magány. Árulót csináltak belőle és a munkáját is elvették. Következő évadban benne is nagy lehetőség van.
Irving nem biztos, hogy visszatér a negyedik évadra, de én ezt nem bánom annyira. Igen, jó volt, de nagyon látszott az egészen, hogy itt egy karaktert játszanak, néha úgy éreztem, hogy még az időutazást is jobban elhiszem, minthogy ez az ember létezzen.
Tyrell nem hiányzott az évadzáróból, egy bábut csináltak belőle végülis. A közös mindenkiben az, hogy mindenki a dark army ellen van: elliot, angela, darlene, phillip, tyrell, mr. robot és még dom is, hiába kényszerítették bele az egészbe. whiterose pedig szép lassan főgonosz lett.
az a pajtás jelenet és angela-phillip beszélgetés összevágva :))

Enzo - 2017. 12. 18. 00:29

3×08 (pótlás keddről)

Darabkák:
– Kis Elliotra jó gyerekszínészt találtak.
– Popcornt csokidrazséval? Ki eszik ilyet? jeez… :D
– Ügyes volt a főcímbe átvezetés a mozis jelenetből :)
– Elég creepy, ahogy Elliot kiírta Mobley-ékat CD-re…
– …de a leginkább creepy jelenet ez lett:
“You don’t get it. I tried everything. The medication, therapy…fuck, I even put myself in jail. He won’t leave. He won’t leave because I wanted this. *whispers* …and I liked it.”
– Ez a drogos arc milyen figura már :D
– A Vissza a jövőbe nem ismerőse tényleg WTF, de azért a Martian-t se szidjuk már…
– Esküszöm mintha egy Christopher Lloyd cameot láttam volna, mármint a fickó aki Elliot mellett ült a moziban, mintha ő lett volna, de sehol semmi nyoma a neten, szóval nem hinném.
– A fagyiskocsis jelenet megint teljesen WTF…
– Cipővel a mecsetbe, úgyvan Elliot (szerencsére figyeltek rá)
– Megtudtuk, hogy miért Trenton a név…

Az elmúlt részek pörgése után csak mérsékelten volt érdekes Elliot és Trenton kisöccsének a kalandozása. Egy kicsit talán kapott önreflexiót főhősünk, a végén pedig Mobley tesójával kapcsolatban visszatért a jól bevált hackelős módszereihez. Angelával az ajtós jelenet nagyon jóra sikerült, és a végére azért egy felcsigázó cliffhanger is beúszott – ezek szerint Elliotnak küldte Trenton a biztosíték emailt.

#hétidézete a fentin kívül:
“Like I said, Hard Andy’s supply is always clean. Pure as a nun’s cunt.” :D

seven - 2017. 12. 18. 21:14

>– Popcornt csokidrazséval? Ki eszik ilyet? jeez… :D
próbáld ki, nagyon jó ;)

Jokki - 2017. 12. 19. 22:29

Én nagyon kedvelem ezt a sorozatot. A második évadban Mister Robot monológja a valóságról szinte a saját gondolataimat visszhangozta.

A harmadik évad egyik nagyjelenete nálam eddig Irving beszélgetése Elliottal. “Ezrek haltak meg és egy halott lány van a fürdőszobában, de ők buliznak.”

Ez benne a legbrutálisabb, hogy szinte minden durva kritika igaz benne. Nagyon várom a folytatást.

Zoli221 - 2017. 12. 20. 20:43

SPOILER

Ki az a srác a stáblista utáni jelenetben?

monolit - 2017. 12. 21. 01:45

Tyler Durden !?

Irgum76 - 2017. 12. 21. 09:48

az a Elliot szomszédja, barátnője ellátója volt
akit Elliot kihozott a sitről

Enzo - 2017. 12. 21. 16:53

3×09 (pótlás vasárnapról asszem)

– Érdekes volt a flashback az elején, megláthattuk Price és Angela első találkozását… azt hittem, nagyon elmennek ebbe az irányba, de végül nem.
– Darlene × DomDP: hát ez kicsit erős váltás a viselkedésben, Darlene motivációját ismerjük, Domnak meg fogjuk rá, hogy az ital miatt nem tűnt fel :) na de legalább ilyen oldalukról is megismerhettük őket (magából az éjszakából azért jó lett volna többet látni :P)
– Leon szövege még mindig fantasztikus :D
– Angela teljesen megőrült, kb ilyen crazy homeless cat lady szintre, kivéve hogy most valakik “elkapták”.
– Santiagonak ez most nagyon szorult helyzet volt: ha enged Darlene kérésének, akkor a Dark Armynak tesz rosszat, ha meg nem, azt meg nem tudja megindokolni anélkül, hogy ne lepleződne le.
– Darlene végül elbukott, úgy nézett ki hogy Elliot is el fog, de végül ezzel a dupla trükkel nagyot húzott: basszus, tudta hogy le fogják másolni a gépét, és így juttatta be a malware-t a DA rendszerébe…ügyeeees! Várom a finálét és a végső “összecsapást” a rá vadászó WhiteRose-ékkal.

egypuputeve - 2017. 12. 22. 05:25

Nem tudom milyen finálét vársz Enzo, mert az múlt héten lement :)
Én meg tölteném a következő részt. Hahaha :)
Mindegy, úgy is meg kell néznem párszor, meg szótározni is kell, mert ez nem volt 100..

ubul - 2017. 12. 22. 22:15

ejj de várom már az évadkritikát, főleg azok után, hogy mekkora évad volt most ez…teli heti jelenetekkel, heti legjobb sorozatrésszel itt is. Kíváncsi lennék, hogy human/winnie pótolná -e, emlékeim szerint kiszálltak a 2. évadnál (első évad kritikákat olvastam, ott még ők írkálták azokat, azért is lennék kíváncsi)
Úgy látszik megérte kitartani a sorozat mellett a langyos 2. évad után.

winnie - 2017. 12. 23. 03:54

én még nem szálltam ki, csak nem néztem még tovább, de remélem, fel tudom hozni magam. (az a baj, hogy rosszkor indul ősszel.)

ubul - 2017. 12. 23. 11:15

ja, értem, akkor nem szóltam :D
csak sokszor felmerül a téma, hogy ha egy sorozat lejtmenetbe kerül, akkor többnyire el kell engedni, hisz sok több tucat jobb sorozat van, ami érdemel bepróbálást, kár vesztegetni az időt egy olyanra, ami lehet hogy nem javul (nem lehet tudni, hogy most 2 rész után javul a színvonal, vagy majd 1 évad után, viszont ha 1 évad után, akkor 10×45 perc kidobott időnek számíthatna akár egy 10 részes évadnál)
Persze a 2. évaddal se volt olyan sok probléma,de sokan kaszálták közben, és kíváncsi lennék, hogy aki esetleg még is visszatért, megérte -e neki, vagy aki kitartott, annak se volt kidobott idő.
Nekem pl abszolút nem volt az, bár az is igaz, hogy darálva jobban átjöttek a dolgok, könnyebb volt figyelni a részletekre, mint mikor heti egy részt néz az ember, és rákövetkező héten már elfelejti, hogy mi ment az előző részben.

ubul - 2017. 12. 23. 17:55

mondjuk valamennyire az is beszédes, hogy hiába volt sokunk számára ez az évad fényévekkel jobb a 2.-nál, már-már 1. évados szint, de itt alig van 130 komment, míg a 2. évados kibeszélőnél 300 fölött van. (mondjuk lehet a düh miatt is :D vagy nehezebben értelmezhető volt, itt meg azért sok mindenre választ kaptunk )

denee - 2017. 12. 25. 04:13

nálam ez köröket vert még első évadra is, és a másodikat is szerettem, persze értem az miért nem akkora kedvenc, de ez a harmadik egészen zseniális, ezzel a Mr. Robot jelenleg az első helyre ugrott a listámon, közrejátszhat benne hogy még friss az élmény, de ez akkor is nagy szó, mert rengeteg nagyon jó sorozatot láttam már. Le a kalappal mindenki előtt aki valamilyen formában dolgozott ezen a sorozaton.

Snoopyzit30 - 2017. 12. 27. 17:50

Remek évad volt, a Narcos és a Billions mellett az év sorozata! Soha rosszabbat!

Enzo - 2017. 12. 30. 00:25

@egypuputeve: nyilván tudom hogy lement, de a 3×09 megnézése után még nem láttam, ezért írtam hogy várom (nem a rész kijövetelét, hanem hogy megnézzem)…

(azóta megnéztem, komment hamarosan)

egypuputeve - 2017. 12. 31. 05:40

Hol van? :)
Tudom, csak húztam az agyadat :)
De jó lenne újranézni, de sajna ez most nem fog menni :X

Enzo - 2017. 12. 31. 18:21

3×10 (pótlás szerdáról)

Hmm. Érdekes zárás volt. Kevésbé mindfuck, mint az előző, a sok szereplő egy helyre hozása miatt megvolt a záráshangulat is, kaptunk szép kis visszautalásokat előzőleg történtekre (nice touch az óriáskerék), és egyfajta reboot-ot a helyreállítás elküldésével.

DomDP helyett Santiago megölését pont kitaláltam, mielőtt megtörtént. Irving nagyot ment, ezt az erőszakos oldalát még nem láttuk a sorozatban, és azt is megtudtuk hogy a kínai fickó fölött áll rangban. (Santiago meg szerintem tudta a végzetét, azért mondta Doméknak, hogy meg fogják látni?)

A pajtában történő beszélgetés, illetve az Angela-Price csevej párhuzamos mutatása tetszett, főleg a két kép világ közti kontraszt miatt. Price Angela faterja (SW utalás pont a premiernapon, ügyes!), erről mintha lettek volna teóriák itt korábban, szóval nem ütött akkorát. Viszont Elliot megölése helyett Leon “akcióba lépése”, na az igen! Hatalmas, ahogy WhiteRose egy kádból ülve nézte végig az egész finálét, mert megteheti.

Az évad zseniális volt, az s2-t messze veri, de még az elsőnél is jobb volt szerintem, a közepe felé néhány 10/10 körüli résszel. Jöhet a következő!

Darabkák:
– Mindenki hatalmasat játszott, Cannavale, Gummer, szinte nem is tudok egy embert kiemelni, talán Porcica Doubleday volt a legjobb.
– Romero a zenés jelszavaival, hasonló taktika, mint Elliot kiírt CD-i :)
– Elliotot nem lökték, ugrott… hát, még egy csavar, de nem igazán látom át, hogy min változtat ez?
– Haha, tudtam a rész elején, hogy a földön heverő üres CD-nek lesz még valami nagy szerepe :)
– falkensmaze kukac protonmail.ch volt az emailcím, amiről Elliot elküldte az RSA kulcsokat a helyreállításhoz… ez egy utalás az egyik első hackeres filmre, a WarGames-re (én is úgy néztem utána :))
– Gyanús ez az Irán szál, kétszer is említették a részben.
– Még mindig nem tudjuk, hogy mi is pontosan WR projektje, amit most Elliot segített átszállítani Kongóba…
– Vega visszatérése a végén…na rá abszolút nem számítottam, de ügyes húzás. Figyeltétek, hogy “brave traveler”-ként utalt magára? Ez volt az 1×06-nak a címe (de lehet hogy így emlegette magát eddig is, csak elfelejtettem)

#hétidézete:
“-What do you think would fix all of this then?
-An act of God. And right about now, he needs a hell of a good blowjob, just like every other stressed-out, powerful motherfucker trying to hold their shit together, right?” :D

lostfanka - 2019. 03. 17. 08:50

Gondoltam leirom mar ide hogy azert Malek elegge megerdemelte az Oscart, es nem elsosorban a Bohemian Rapsody miatt hanem ugy kompletten az egesz palyafutasa miatt, koztuk a Mr. Robot pedig extra kiemelkedo.

En meg emlekszem ra mikor elsonek lattam a 24 ben mellek szereplokent egy sima terrosistakent, erdekes hogy az a szerepe is megmaradt bennem.

Remelem az Oscar ellenere azert meg lesz par evad Mr. Robot.

winnie - 2019. 03. 17. 08:53
Wimra - 2019. 11. 24. 18:11

A 8.(?) részben, amikor Elliot elmegy Angelához, és az ajtón keresztül beszélgetnek, látszik, hogy ott az egész folyosó totál cseresznyepiros. (Nem emlékszem, hogy előtte látszódott volna, hogy milyen az Angela lakása előtti rész…) Szerintetek ez utal valamire? Mármint szerintem elég ritka lehet, hogy egy épület belsejének minden részét (falakat, ajtókat, stb.) ugyanolyan élénk pirosra festenek. Nekem erről az ugrott be, hogy egy kicsit olyan, mintha valakinek az elméjében lennénk (már ha ennek itt van értelme…), mint pl. A sejt című filmben.
Amúgy nekem úgy tűnt, hogy Elliot nem a nyalókától “kapott új erőre”, hanem előtte, amikor a kissrác megkérdezi tőle, hogy látja-e még. (Egyébként a kissrác alakítása is nagy volt szerintem!)
Még valami: szeretem ezt a sorozatot, de a hangulatomat eléggé elrontja, kb. napokra. Más nincs ezzel így?
Köszi a válaszokat előre is, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz