login |

Riverdale: kezdett a 2. évad

2017. 10. 18. 14:59 - Írta: superpityu

17 hozzászólás | kategória: kritika,

Szóval, míg a többiek eléggé fújtak rá, én tavasszal egy kissé felemás, mégis valamennyire szórakoztató guilty pleasure-nek hoztam ki a Riverdale-t, és nagyon úgy tűnik, hogy idén is erre a címre hajt a sorozat. Viszont mintha kicsit másabb lenne. Mintha komolyabbá vált volna.

Oké, a cliffhanger-t gyorsan elintézik, el is indult egy újabb átívelő szál, ami kicsit hajaz a tavalyira. De nem tudom, valahogy ez az egész sokkal durvább, még akkor is, ha nincs akkora áldozat, mint az első évad elején. Persze mégiscsak a sorozat főhőse, Archie és az apja állt most a középpontban, akikkel rettentően könnyű azonosulni, hiszen olyan egyszerű hétköznapi emberek, hogy akár a szomszédunkban is élhetnének.

Kicsit úgy tűnik, hogy sötétebb irányba indult el a Riverdale, hiszen sem Archie, sem Veronica, sem Jug és Betty szálai nem tűnnek felhőtlen szórakozásnak, és akkor Cheryl sztorijával csak a felszínt kaparták meg, s az szintén nem tűnik sétagaloppnak. Spoilerekkel folytatom a tovább után.

Azt már tudtuk, hogy a fináléban Mr. Andrews-t lőtte le a “tolvaj”. A nagy kérdés pedig az, hogy miért. Meg is van a szezon fő kérdése, aminek a rész végi csavar Grundy meggyilkolásával teljesen más irányba terelheti a gyanút. De lövésem sincs, hogy merre, mert addig, nekem is azt tűnt a legkézenfekvőbbnek, hogy Veronica szülei keverik a szálakat, de így ezzel a csattanóval már teljesen értelmetlennek tűnik az.

Voltak az epizódban furcsa dolgok, amik kicsit esetlenné tették az összképet. Persze magyarázhatóak ezek az Archie-t ért sokkal, de mégis inkább érzem azt, hogy az egészre azért volt szükség, hogy Veronica összeszedje magát és barátnőként viselkedjen. Viszont ahogyan kibékültek, az tényleg szép jelenet volt.

Veronica apja is hazatért, ami érdekes színt vihet az amúgy is parázs családi hangulatba. Bár még nem vetném el annak a lehetőségét, hogy ők állnak a támadás mögött, csak a cliff lesz így furcsa egyelőre.

Betty és Jughead ismét nyomozásba kezdtek, de most kiegészülve utóbbi kapcsolataival, ami nagy bajt fog hozni a srácra és bizonyára Betty is kapni fog ebből. Ami viszont nagyon komoly WTF volt a premierben az Cheryl és az anyja. Teljesen érdekes az az irány amit most kapott a kis vörös, kicsit talán túl sok is, de kíváncsi vagyok, hogy milyen tervei vannak.

Szerencsére Fred kivételével a többi felnőtt parkolópályán volt. Viszont azok a jelenetek amelyekben az öregebb Andrews próbált dönteni élet és halál között azok eléggé bejöttek.

Kicsit felemás volt az évadnyitó, valamiért mégis hajlok arra, hogy folytassam a Riverdale-t, pedig a PeakTV korában lehet nem erre kellene időt fordítanom. De mindenkinek kell egy guilty pleasure. Nem?

17 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 10. 18. 17:19

“De mindenkinek kell egy guilty pleasure. Nem?”

De. :)

Nekem tetszik az irány és az észrevehető tónusváltás, de meg látjuk, mennyire tartanak ki mellette.

krigin - 2017. 10. 18. 17:24

Nekem is bejött a nyitány, egyedül Cherylel nem vagyok kibékülve…nekem túl creepy lett, persze érdekes lesz mit akarnak vele majd, milyen irányban mozdul el és miket tesz, de egy sötét sarokba ne fussak vele össze :D

Anni - 2017. 10. 18. 18:35

Korrekt kezdés volt nekem bejött. :)
Cheryl nekem így sokkal érdekesebb mint tavaly volt :D Szerintem egyre jobb lesz a sorozat külföldön eléggé nagy tábora van már.

wellwellwell - 2017. 10. 18. 18:44

Tavaly nekem is abszolút guilty pleasure volt, az évadnyitón viszont fogtam a fejem, helyenként mintha a saját paródiáját néztem volna.
Az a blődség, ahogy a pussycats bevonul a kórházba, miközben a barátjuk apja élet-halál között lebeg, vagy utána, mikor vidáman hozzák a burgereket, mintha partiznának, egyszerűen szánalmasan hiteltelen volt.
megégetett anyuval a kontakt úgyszintén. az apjáért aggódó srác zuhanyzós szexjelenete megint csak. a vége snitt meg konkrétan horrorparódia lett. és ezek csak azok, amik egy hét után hirtelen eszembe jutnak…

nekem nagy csalódás a kezdés, a folytatásban remélhetőleg összekapják magukat.

PositiveRush97 - 2017. 10. 18. 19:31

Én sokkal jobbat vártam az évadnyitóra, nem vagyok nagy rajongója a sorozatnak, nyáron csak unalmamban daráltam le az 1.évadot, de az egész jó volt viszont a mostani kezdésre valahogy sokkal többet vártam a nagy hype után számomra is elég hiteltelen és erőltetett volt helyenként, ha nincs az utolsó jelenet akkor lehet nem folytatnám, de egyedül az a húzás ami igazán felkeltette az érdeklődésemet a sorozat folytatását illetően.

winnie - 2017. 10. 18. 20:46

“ha nincs az utolsó jelenet akkor lehet nem folytatnám,”

én az ilyenekkel már rég leszámoltam, hiszen annak valóban csakis az a célja, hogy azt is megtartsa, aki egyébként nem maradna – főleg, ha részenként csak alig pár percet, vagy még kevesebbet szánnak erre a szálra. (ami nem jön be, de érdekes “kampóval” zárul, azt azzal jutalmazom, hogy követem azt a sztorit írásban, vagy szezon végén elolvasom a feloldását:)

superpityu - 2017. 10. 18. 21:28

wellwellwell: én inkább azon röhögtem fel, amikor jug levette a ponyvát a motorról. olyan menőn próbálták, hogy többször visszanéztem, hogy röhögjek rajta.

wellwellwell - 2017. 10. 19. 10:49

superpityu: igen, igen, az is. azt már elfojtottam jug miatt, de az is gagyi volt.

pansz - 2017. 10. 19. 14:01

igazából engem az zavar egyre jobban, hogy milyen bénák a színészek. megtanulják a szöveget és elmondják, de ennyi, tök hiteltelen az összes számomra. egyszerűen nem hiszem el nekik, hogy tényleg éreznek bármit is. mondjuk ebben az írók is ludasok, ahogy fentebb is írták pl. a kórházban zabálós jelenetet. még érdekelne is, hogy most akkor Cheryllel mi is van, vagy pontosan mit is jelent az a zárójelenet, de a többi szál különösebben nem foglalkoztat, ezeket meg lehúzzák a színészek, úgyhogy valószínűleg csak véleményeket fogok olvasgatni, aztán ha vmiféle javulás lesz tapasztalható, visszanézek.

LaCRossE - 2017. 10. 26. 19:08

Ó, Archie, bár tököket növesztettél, de az agyadat azt nem igazán használod…

Igazából tök érthető reakció, de még ez az egész vissza fog ütni nagyon.

Tetszik az irány, amit az évad felvett.

-T - 2017. 10. 27. 13:28

Az idei évad eddigi részei nagyon bejöttek. Mérföldekkel jobb, mint az előző szezon. Vannak üres járatok, töltelék szálak idén is, de nem idegesítenek annyira. Tetszik ez a kicsit sötétebb vonal. Jól eltalálták a humor és a dráma/akció arányát.

LaCRossE - 2017. 10. 28. 18:44

Ha már humor, a legjobban az utolsó jeleneten nevettem, egy picit nevetséges volt az egész, meg mi a tökömnek vették le a felsőjüket? :D

krigin - 2017. 10. 31. 17:10

és pont Archie nem vette le? há mi lesz így a tinilányokkal? :D
amúgy nekem is tetszik eddig az évad, csak azt remélem hogy a szerelmi szálakat nem kavarják meg (jelek vannak rá….) mert akkor jaj nekünk :D

LaCRossE - 2017. 11. 02. 11:14

Oké, adtak logikus magyarázatot arra, hogy miért nem volt maszk Archie-n, bár a félmeztelen pózerkedős dologra nem. :D Biztos nagyon keménynek érezték ettől magukat.

LaCRossE - 2017. 11. 09. 14:39

El kell mondjam, számomra a 2017/18-as évad egyik legnagyobb kellemes meglepetése a Riverdale 2. évadja. Vannak benne persze butaságok néhol, de az események szerintem izgalmasak, a karakterek némelyike érdekes irányba fejlődik, és kellően sötét és komor néha az évad.

Anni - 2017. 12. 17. 11:48

Szerintem is story szempontjából jobb mint az első évad, bár a nagy leleplezés hogy ki is a Black Hood nem tetszett.. ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni. De a koporsós jelenet jó volt.

Veronica egyre unszimpibb a nagy családi maffiával együtt :D Cheryl dísznek van benne pedig tökre bírom a csajt.

Még mindig Betty a legérdekesebb karakter számomra de az utolsó jelenet az meg így mi? Betty tovább viszi a maszkos dinasztiát? :D mondjuk a szeme színe megvan hozzá.. :D

Lina - 2018. 03. 06. 13:53

Az első évad tényleg nagyon más volt.
Szerintem a fekete maszkos Bettynek a bátyja.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz