login |

The Shannara Chronicles: kezdett a 2. évad

2017. 10. 18. 21:34 - Írta: superpityu

32 hozzászólás | kategória: kritika,

(Könyves spoilereket a könyves kibeszélőbe, ha lehet.)

Na, erre a folytatásra jó sokat kellett várnunk. Tavaly nem igazán tartottam meghatározó sorozatnak az MTV Terry Brooks-adaptációját, mely most csatornát váltott, és a premier alapján ez továbbra is állni fog. Ettől még jó, mert nem igazán akadnak hasonló próbálkozások mostanában, de azért ez közel sem teszi kötelezővé a The Shannara Chronicles-t.

Szóval posztapokaliptikus környezet pipa, érdekesnek tűnő karakterek pipa, egy rakás, tökéletes testű eyecandy, még több pipa, mágia pipa, belengetett főgonosz pipa és még sorolhatnám, hogy mi minden is van a sorozatban.

Az első szezon óta pár karakter gyökeres változáson ment át. Ha jól számoltam akkor legalább 5 szálon indultunk el, hogy a rész végére nagyjából semmivel se legyen tisztább képünk a folytatásról.

Kezdésnek megtudtuk, hogy kik kapták el Eretria-t, és azért elég béna feloldása volt ez a cliffhangernek. Sőt rögtön utána ugrunk is egy évet előre, hogy lássuk, ki miképp boldogul a háború után. Szinte mindenki új környezetben van, külön utakon járnak a hőseink, úgyhogy csak némi morzsát szórtak a nézők elé. Spoilerek nélkül folytatom a tovább után.

Viszont továbbra is Eretria a sorozat legjobb csaja karaktere, érdekes, badass, megvan minden benne, ami miatt kedvelni lehet.

Ami külön érdekesnek tűnik, hogy nagyon sokat szerepelt a premierben, amit nem bánok, csak valahol furcsa, hogy éppen a címszereplő Shannara kap kisebb szerepet és ismét más tűnik központi figurának helyette. Mert míg tavaly Amberle volt a ragasztó a karakterek között, addig idén úgy látom, hogy ezt a szerepet Eretria kapja. Ráadásul új társat is kapott maga mellé Lyria személyében, aki egyelőre szimpatikus.

Szóval Wil a világ elől elbújva próbálkozik gyógyítónak állni. Kisebb-nagyobb sikerrel, persze a premierben csúnyán belerondítanak az elképzeléseibe, hiszen először összefut egy Mareth nevű lánnyal, akinek láthatóan céljai vannak vele, majd az évad gonoszai is a sarkába szegődnek. Persze így kénytelen egyezséget kötni az elsőre furcsának tűnő illetővel, de már most érdekes a dinamika a két karakter között.

Allanon pedig Bandon sarkában van, hogy megpróbálja megállítani a srácot és a terveit. Persze nem megy ez sem simán, el is kezdődik valami, amit a druida sem tud meggátolni, hiába lett volna lehetősége. Mármint komolyan, külön kitérnek arra a beszélgetésben, hogy a srác észrevette, hogy régóta követi, de Allanon csak akkor lép akcióba, amikor az utolsó utána percben vagyunk. WTF? 

Ander immár az elfek vezetőjeként pedig elég nagy problémába ütközik, amikor General Riga elkezdi a mágiát használókat eltenni láb alól. Ezzel pedig a népet gerjeszti az új király ellen. Persze ez a mágia ellenes csoport Wil-t is célkeresztbe veszi és gondolom csak idő kérdése amíg a többiekre is elkezdenek vadászni.

Furcsának tartom, hogy nem nagyon érnek össze a szálak, hiszen lényegében mindenki csak éppen elindult a másik felé, de mindezt teljesen céltalanul teszik. Oké Eretria és Lyria konkrét céllal indultak el, csak hát szerintem ők sem tudják hová, míg Wil és Mareth inkább csak rohannak a semmibe.

Mint a fentiekből is kiderül, elég közepesen indult a Shannara 2. szezonja. Ahogy írtam, végülis hiánypótló a sorozat a fantasy aspektus miatt, de nem éreznék semmit ha nem látnék több részt. Így, hogy itt van előttünk, nyilván érdekel, hogy mire is akarják kifuttatni a rengeteg szálat, mi is lesz végül a fő konfliktus. Szóval egyelőre maradok, aztán lehet kipofásodik ez a szezon is. 

32 hozzászólás Ne habozz!

DaMan - 2017. 10. 18. 22:46

Hasonlóan vagyok én is, most esik csak le, hogy mennyire _nem rossz_ ez a sorozat. Mármint a színészek jól játszanak, a párbeszédek is rendben vannak és nem csinálták vissza az előző évad fő történéseit sem.
Viszont még ha a most különálló szálak úgy tűnik hamar találkozni fognak, amíg ennyi karakter osztja meg a képernyőt, nincs időnk megérteni őket.

Azért bármi lesz, maradok, egy jó kaland-sorozat sose rossz. Meg hát Ivana Baquero egyszerűen csodás. :)

sehrezad - 2017. 10. 18. 22:48

Először azt hittem, hogy tanulva az első évad hibáiból egy tök jó rebootba csöppenünk, de sajnos nem, mert legalább 3-4 dramaturgiailag elképesztő béna jelenet volt benne. Viszont valahogy pörgősebb, lendületesebb, kicsit talán vagányabb is lett (de legalábbis pörgősebb). Viszont az eyecandy faktor nélkül aligha nézném.

ayren - 2017. 10. 19. 07:54

Mivel a fantasy a kedvenc zsánerem, elnézem, de nem állítanám, hogy a képernyő elé ragasztott.

Alexejevic - 2017. 10. 19. 08:26

Nagyon kevés fantasy van mostanában. Drága mulatság… Ezért is nézem örülve a műfaj fanatikus rajongójaként:) Az első évad előtt azt hittem, hogy valami csöpögős gagyiság lesz. De tévedtem, szerencsére…Egyszer nézhető, a látvány sem ZS kategóriás. Tetszik:)

heidfeld - 2017. 10. 19. 10:40

Először nem tetszett, aztán annyit nézték mellettem, hogy itt ragadtam.
2. évad kezdése szerintem rendben volt. És igen, Eretria a legérdekesebb karakter.
Nálunk fix, heti program, bár magam nem vagyok a műfaj rajongója.

Puppa - 2017. 10. 19. 17:41

Hát. Én az első évadot szerettem a rengeteg hiba ellenére. Amberle nincs akit egyáltalán nem hiányolok de sajnos hiába bírom a karaktereket ha a sztori nem elég jó.

winnie - 2017. 10. 24. 15:03
Tamás - 2017. 10. 27. 22:48

Helló! Valaki nem tudja lesz-e szinkronosan és ,ha igen mikor és hol? Csak,mert az első évadhoz volt szinkron azért kérdezem.

winnie - 2017. 10. 28. 06:26

az ilyen kérdések elkerülése végett van az oldalsávban kiemelve a premiernaptárunk:)

http://www.sorozatjunkie.hu/2017/01/14/2017-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

Zora - 2017. 11. 04. 21:35

Nagyon tetszik ez az évad! Pörgősebb szerintem.

Enzo - 2017. 11. 09. 17:30

2×01 (tegnapról)

Nem volt rossz a kezdés. A CGI-jal egy-két helyen voltak gondok, viszont egy-két helyszín ettől függetlenül tetszett, főleg a hegyekben az a nagy koponyás titkos barlang. Bandon az új hajviseletével alig felismerhető, azt én se értem hogy Allanon miért az utolsó pillanatban próbált csak meg közbelépni, most így lettek ilyen power-punk-kígyó-warlock-füst-dementor-izék.

Amberle gondolom csak így látomásként lesz jelen az egész évadban – amennyire szívesen nézegetem Poppy Draytont, igazából Wil és Eretria elviszik a szálakat ketten is elegen, az eyecandy faktort meg Baquero kisasszony jobban hozza (leszbi vonal rulz!).

Most akkor az a szitu, hogy mindenki Wilt keresi: a repülő warlockék is, a szakadárok (eredetiben crimsons, wtf?) és Eretria is. Ő meg egyrészt úgy nézem, rá van függve az elfstone-ok használatára, másrészt megtalálta ezt a csajt, kinek szerintem a posztban többször hangzott el a neve, mint az epizódban [1 vs 0] és annyira kiszámítható volt, mielőtt válaszolt, hogy ő Allanon lánya…

Egynek elmegy, de továbbra is főleg a látvány miatt.

Aletha - 2017. 11. 09. 17:40

Az azért érdekes, hogy az első évad alapja a második könyv(A tündérkövek ), a másodiké meg az első könyv( A Kard). Kicsit megfordították a tartami dolgot a képernyős változatban. A családi kapcsolat milyenségéről az első évadban már nem is beszélve.

yuing - 2017. 11. 09. 22:36

Nekem tetszik eddig ez a második évad, egész jó. Nyilván semmiben sem kiemelkedő ez a sorozat, de fantasy kedvelőként jó szórakozás. Remélem lesz 3. is.

Succ - 2017. 11. 17. 08:36

Azt lehet tudni, hogy miért váltott hirtelen dupla részekre?

Tibi - 2017. 11. 18. 11:16

Engem ez a sorozat minden részével megvesz kilóra :) mondhattok rá bármit, értéket képvisel az alapkoncepció és a kivitelezés is.

Zora - 2017. 11. 18. 21:15

2×08

Nagyon jó, kíváncsi vagyok Mareth-ék hogy menekülnek meg.

Harmadik Éva - 2017. 11. 22. 22:11

A közepes kategória felső részében helyezném el a sorozatot, de a zenei rendezőre oly hihetetlenül mély benyomást tett a kritikus időszakban a brazil szappanoperák avantgárd, diszkrét és mégis lehengerlő miliője, ahonnan mondjuk egy Trónok Harcának, vagy egy Carnivalenak is becsületére válna kiásni a produkciót. Viszont egy zenei betétektől mentes (vagy azokat lecserélő) változatot érdemes lenne ledarálni.

Liu - 2017. 11. 23. 13:46

Nagyon érdekes, ahogy a sorozatban összekeverték Mareth és Eretria származását
( könyves Mareth sokáig azt hiszi, hogy Bremen -könyvben a csaj kb 500 évvel a soris események előtt született- lánya, aztán kiderül, hogy koponyahordozó az apja.)
Mareth illuzionista ereje pedig egyértelműen Jair-é a következő könyből.
Az meg poén, hogy a könyvben leah-i királyi család őse Mareth lánya, a soriban pedig az arborloni örökös maga Mareth.

Nem rossz így sem, de a vilagépítés elhagyása- újrarendezése miatt egyértelmű, hogy a kövi évad is Wilékkel foglalkozik (ha berendelik).

krigin - 2017. 11. 23. 15:27

A sorozat végén ott van, hogy “To be continued”…reméljük igaz is lesz és nem a kaszát jelenti majd be a Spike. :D

Ági - 2017. 11. 24. 13:23

Egyetértek, ennél sokkal gyengébb sorit is húztak már 4-5 évadon át.

Sorozatfüggő - 2017. 11. 25. 12:17

Én nem tudom miért, de nagyon megszerettem a sorozatot. Át tudom élni az egészet. Engem nagyon megfogott. Örülnék egy folytatásnak, hogy vajon mi történt.

Zora - 2017. 11. 25. 21:07

Hú, de jó volt, és reménykeltő a befejezés. Mert kb azt vártam volna, hogy Mareth és Wil jöjjenek össze, hogy ha Wil meg is hal, legyen egy Shannara még, mint utód.
Szóval, Wil él még valami halott-földön.

Nagyon remélem, hogy lesz 3. évad.

Enzo - 2017. 11. 28. 21:24

2×02
(ez egy pótlás kb. múlt előtti hét keddről, szóval csak egy-két darabka:)

– Klasszikus magasról vízbeugrós jelenet: pipa
– Allanon történelemórája azért kellett, hogy jól képbe kerüljünk.
kicsit horcruxos a dolog, hogy keresik a tárgyakat
– Queen Tamlin városa (Leah?) hú de csicsás CGI…
– Kicsit túl belterjes a sorozat, jutott eszembe, amikor kiderült, hogy Lyria a királynő lánya (mindenki valakinek a valakije)
– Eddig mindenki Wil után koslatott, most meg mindenki az emberek királysága felé vette az irányt….
– A bulin Lyria nagyon csinosra volt öltöztetve, Eretria meg pláne :P
Érdekes a Lyria-Ander házassági ajánlat, bár kicsit talán gyors
– Milyen kedves Bandontól, hogy figyelmeztette a gyógyítót a közelgő veszélyekre és még életben is hagyta.
– Ander és Catania mióta vannak együtt? Erről szerintem lemaradtam.
– Nagyon remélem, hogy nem viszik el a sorozatot ebbe a romantikus dráma irányba…
– Ó, a sokszorozódós trükköket csipázom, remélem Maresz fogja még alkalmazni :)

Kicsit gyorsan pörögnek az események, egy részen belül odaértek Leah-ba, aztán máris indulnak Wilért, közben már Riga is ott van, elviszi Allanont, Bandon elviszi Flicket…ha fináléközelben lennénk, érteném, de így furcsa volt. Amúgy General Riga csak úgy lazán belovagol a vár istállójába, semmi védelem?

Ander király kísérője meg mekkora kis g*ci, meglepett amikor leszúrta Cataniát (bár az előtte levő kérdésnél már tudtam, hogy áruló…)

2×03
(ez meg múlt előtti hét péntekről)

– Riga rendesen fafejű, pedig Allanon minden érvet megpróbált.
– A nagy Eretria-Wil találkozást olyan kurtán-furcsán mutatták be.
– A “Jax beviszi Wilt túszként” terv ezer kilométerről látszott, de végülis működik.
– Ander gyorsan elfogadta, hogy Lyriához hozzámenjen, meg hogy Catania csak úgy lelépett. Lesz itt még bonyodalom Tamlin és Riga (meg ez az Edain nevű áruló) szövetkezése miatt…
– Ez a kivéreztetés egyre gyakoribb elem a sorozatokban, komolyan…
– Mareszt egyre jobban bírom, a tüzes trükkje király volt, amikor meg kamu tábornokot vetített a katonáknak, az még királyabb.
– Jax múltja is még érdekes lehet, a flashbackjeiből ítélve.
– Eh, az az utolsó pillanatos átugrás mennyire klisé…

Enzo - 2017. 12. 10. 02:17

2×04 (pótlás péntekről)

Pörögnek a dolgok rendesen, annyira, hogy néha egyrészt nagyon in medias res kezdünk (mint az elején Allanonékkal), néha átugrunk pár lépést (Edain lebuktatása), néha meg a távolságok “szűnnek meg” – ez utóbbi egyébként kb folyton jelen van, mindenki csak úgy kb teleportál a helyszínek között, megnéznék már egy térképet az egészről, na.

Gyorsan leesett, hogy Bandon a saját régi házába tért vissza. Elég durva volt a szál, az “Actually, I’d prefer to sleep in my old room.” mondatnál kb érezhető volt, ahogy megfagy a levegő… hát kemény, hogy megöli a gyereket főműsoridőben :O

Felírtam, hogy szép ez a hasadék, ahol Allanonék vannak, de aztán nagyon gyorsan creepy-be váltott a dolog. A Pókszi rettenet randa, az egész szálról pedig üvöltött a Gyűrűk Ura utánérzés… nem kéne, hogy ez az évad is az s1 hibájába essen. Azt hittem, Mareth menti meg Allanont, de végül Frodó Wil szabadult ki időben.

– Queen Tamlin városát én ezentúl csak CGI Citynek fogom hívni…
– Ander végre elkezdett gyanakodni, hogy a Catania-sztorival valami nem stimmel, Eretriáék meg pont jókor érkeztek pont jó helyre, hogy Edain gyanús legyen.
– Marethnek is van azért érdekes backstoryja, nem csak Jax-nek, ez is kiderült.
– Na, Lyria végre a sarkára állt anyucival szemben.
– Okééé, Wil faterjának nyughelye a legkülönösebb sírbolt evör.

#hétidézete is lett, a beszélgetések most jól sikerültek a részben:

“-Can I count on your support in squashing the Crimson once and for all?
-The Kingdom of Leah will not abide terrorism within its walls.
-That’s propaganda, not a promise.” :D /Ander & Tamlin/

Enzo - 2017. 12. 21. 17:05

2×05 (pótlás hétfőről)

Eretria & Cogline szál:
– Eretria harcjelenete az elején ha nem lett volna szarrá vágva, akkor jó lett volna. De így nem…
– Cogline bebörtönzött egy mordrémet, az milyen már :D szürreális látni egy ilyen “elavult” ketrecben egy démont (lásd idézet), bár mintha Faraday-kalitkává lett volna alakítva kicsit.
– Eléggé Luke-Rey utánérzésem volt, amikor elkezdődött Eretria kiképzése. (+1 az eddigi utalásokhoz)

(Jax új szálát olyan gyorsan lezavarták, hogy egyelőre nem értem, minek hozták be, talán majd lesz kihatása. Mindenestre láthattunk gyerekölést főműsoridőben ismét…)

Wil-Allanon-Bandon-Maresz szál:
Volt egy ilyen sejtésem, hogy majd Maresz menti meg a seggüket, mert titokban mégis odajön a barlangba. Hát, félig bejött… A varázscella maga jó ötlet, így lehetett stratégiázni, hogy mi legyen, meg közben gyakorlatilag lett egy kikényszerített békés beszélgetés a druida és a gonosz között. Flick meggyógyítására én is az elfstone-okat javasoltam volna, de nem jött be (viszont pluszpont, hogy megpróbálták) – Wilt másodszor “verte át” kvázi Allanon (ugye anno nem árulta el, hogy Amberle nem jön vissza), szóval jogosan lesz rá marha mérges a srác…
Tuti biztos voltam benne, hogy Wil és Maresz időt utaztak, és el is találtam… naná, hogy Wil apjával futnak össze, nyilván, és még össze is kell hozniuk anyucival – végül is, Vissza a jövőbe-lopás még nem volt a sorozatban :D (Árnyasvölgy amúgy aranyos hely.) Először furcsálltam, hogy félbehagyták ezt a szálat, azt hittem, hogy visszatérnek a rész vége előtt – bár az is igaz, hogy ez és a 2×06 duplarészként ment le a tévében.

#hétidézete:
“-I can’t put you in that position, keeping secrets from the Queen.
-I’ve been lying to Tamlin since I learned to talk. I can handle her.” :D /Lyria/

“Ancient man used places like this to capture and contain evil beings.” :D /Cogline a börtönre/

Enzo - 2018. 01. 02. 19:49

2×06 (vasárnapról)

Egész jó kis rész volt, csupán néhány dolgon húztam a számat, cserébe kaptunk akciót, meglepő dolgokat, meg egy rakat látomást, aminek majd biztos lesz jelentősége.
Jax most komolyan nem számított testőrökre Riga mellett?? És azt se tudta, hogy Valcaa kiszabadult? Meg amikor csak úgy beugrott Eretriához, akkor azért megint fogtam a fejem, hogy nem igazán vannak távolságok, meg nem szoktak eltévedni az emberek errefelé…Jaxnél ráadásul annyival el lehet intézni, hogy “jaa hát bounty hunter, úgyhogy mindenkit megtalál”…

Barlang: hát ezt összességében azért eléggé szopás lett a vége főhőseink számára… Flick önfeláldozása ügyes, de így hogy Bandon végül megkaparintotta a koponyát, semmit sem ért. Maresz sokszorozódós trükkjét még mindig imádom, Allanont kiengedhette volna kicsivel korábban is, mondjuk úgy kb Flick halálánál, nem csak a legvégén…

A “red wedding”-es zárás komoly volt, pont gondoltam hogy majd biztos Riga lesz a pap, és tényleg! :D A harcjelenetek szerintem egész minőségire sikerültek, Slanter is akciózott rendesen, hát mondjuk a végén ha számítottam is volna halálra, akkor az tuti nem Anderé lett volna, ez így elég durva cliffhanger :O

Darabkák:
– Volt egy olyan érzésem, hogy Tamlin inkább nekünk magyarázta a Rigával való összeállását, nem Jaxnek…
– Heady most akkor vajon Wil után fogja elnevezni a gyerekét Wilnek, tehát igazából saját maga után? :D áh, bonyolult ez az időutazás…
– Pluszpont, hogy bemutatták a jelenetet, amiről Flick beszélt (amikor Allanon megérkezik hozzá először).

#hétidézete:
“-Scarecrow competition? You really need to rethink your seduction techniques.” :DD /Maresz/

Thomas - 2018. 01. 06. 20:25

Fú, én most néztem ezt a 2×06-ot, de engem rendesen felhúzott, hogy milyen béna volt ez a harc koreográfia a végén. Berontanak Eretreáék nagy lendülettel, kaszabolnak-jobbra balra, aztán hirtelen mindenki eltűnik, csatazaj sem hallatszik fél percig, amíg a királyt megöli. Az ilyet úgy utálom, teljesen természetellenes. Arról nem is beszélve, hogy ezt a félszemű rohadékot miért is hagyták életben pár résszel ezelőtt? Tiszta LoT-os húzás volt, leütik, aztán otthagyják, hogy aztán meg valami ilyen történhessen. Mert a főgonoszok csak egy epic fináléban halhatnak meg, addig sérthetetlenek.

Az egész koponya keresgélős szál is marhaság volt, tegye fel a kezét, ki nem számított rá, hogy végül a marhák megszerzik Bandonnak a koponyát, az meg elmegy vele? Mert ha már ez a boszorkánydémon, vagy mi a túró be volt harangozva, akkor az természetes, hogy két résszel az évad vége előtt életre kell kelnie, különben hogyan lenne epic finálé?

Inkább azzal foglalkoztak volna, hogy kicsit jobban kifejtik, hogy most mi is Eretreában ez a sötét oldal? Nem akarom, hogy ebbe az irányba elvigyék:( Most akkor ő is félig démon, és varázsereje van? Pár odavetett mondat, amiből semmit nem értettem.

Enzo - 2018. 01. 14. 21:52

2×07 (pótlás múlt vasárnapról)

1. Na, Amberle már úgyis rég szerepelt, ideje volt.
2. Egy kis Eredet feeling ezzel az álomba behatolással – egy újabb filmes utalás a listára.
3. Nagyon láttam jönni a dilemmát, hogy Wilnek Arborlonba kéne mennie, de közben nem akarja otthagyni Mareszt – hát végül nem jött.
4. Ez a Hadeshorn (vagy hogy hívják) nevű tó elég szép, háttérnek elfogadnám :O
5. Kifejezetten tetszett, hogy a bőrbe beleégő rúnák a druida varázserő fizikai megnyilvánulásai.
6. Az epizód vége is nagyon bejött, a zenével ami szólt alatta, az egész megidézés, megvolt a hangulata, na. De WTF, miért néz ki úgy a Warlock Lord, mint Allanon??

Leah (CGI City) szálról bővebben:
Először én úgy értelmeztem, hogy a Jax-Tamlin-Slanter trióból mindegyiket ki akarja végeztetni Riga, nem csak a királynőt, úgyhogy nem értettem, hogy Jax miért így búcsúzik. Azon meg szétröhögtem magam, hogy a tábornok parancsba adta, hogy “hozzatok ide minden férfit, nőt, gyereket a városból a kivégzésre, hogy tanúi legyenek a megtorlásunknak”, aztán a kivégzős jelenetben ÁLLNAK OTT HÚSZAN kb :DDDD sírok :D

#hétidézete:
“Is it weird that I’m jealous of a tree?” :D

Enzo - 2018. 01. 23. 15:48

2×08 (pótlás múlt szerdáról asszem)
Jaaaa, hogy csak Allanon testében jött létre a Warlock Lord….már azt hittem, hogy valami epic csavar van itt a történetben… :D Azt nem vágom, hogy Catania teste hogy került Bandonhoz, de felröhögtem, amikor a WL konkrétan lenyúlta a csajt :D Persze nem tartott sokáig, pedig Sexy Bad Cataniát elnéztem volna még egy darabig :P

Érdekes hogy mind Wilnek, mind Bandonnak el kellett búcsúzni a szerettüktől a részben, tetszett ez a párhuzam. Mondjuk az így kicsit mondvacsinált lett, hogy kb Wil kimondja hogy “elengedlek, Amberle”, és ennyi kell a Shannara-kardnak, hogy újrakovácsolódjon :D

Eretria és a kiválasztottak:
Na ez a szál frankó volt. Gondoltam, hogy valaki/valami megmenti őket a szakadároktól, de hogy minden közül pont egy mordrém, arra nem számítottam. Ez meg kifejezetten izgalmasnak hangzik, hogy Eretriába bele is mászott a rém.

Darabkák:
-A három (vagy több) szereplős érdekháború mindig jó (lásd The Expanse), úgyhogy ezt a jók-gonoszak-crimson felállást felírhatjuk az évad pluszpontjának.
-Azt kell mondjam, Riga méltóan epic halált halt a WL kezei által.
-Ááá, már megint hogy lehet ilyen cliffhangerrel, a máglyán abbahagyni?

Darkhun007 - 2018. 02. 12. 22:29

Nekem őszintén a 2.évad jobban tetszett mint az első jobb efektek és sztm jobb a történet is persze nem profi munka egy ket reszel furcsa de aki szereti a fantasyt annak bejön. Nagyon remélem hogy lesz 3.évad persze ugy ért véget hogy folytatjuk de kevés volt a nézetsége.
Sztm még egy évadot megérdemelni az első évadra visszatérve nekem kicsit uncsi volt de ez a 2. Evad ez fasza lett. És igen valószínűleg a legtöbb embernek Eretria karaktere tetszik (ivana Baquero) mondjuk a legszebb női szereplő meg jo a szerepe összegezve sztm 10ből 9pont ez a 2.évad
Az első évad olyan 6.5 es én személy szerint 5pontos alattit nem nézek tovább
Szóval jó és legyen 3.évad

Enzo - 2018. 02. 13. 16:19

2×09 (pótlás múlt péntekről)
1. Hű, őszintén szólva nem emlékeztem, hogy Jax-éket hol hagytuk az előző rész végén, úgyhogy meglepődtem, hogy ők szabadították ki Allanont és Mareszt. A kék effekt, ahogy Allanon leszedte a bilincset, az mondjuk bántóan gagyi volt.
2. Ez a Bandon vs Warlock Lord csata nem volt eléggé epikus… egy ilyen nagyurat így megaláz először Bandon, utána meg mégis simán leveri őt a WL…nem tudom, nekem nem jött át. Azon meg undorodva röhögtem, amikor a W’Lord a saját orrának a vérét nyalogatta, WTF :D
3. Haha, tudtam hogy Riga fejét viszik magukkal a katonái becsicskítására :D
4. Micsoda reunion a városban, Wilék is lazán átruccantak Arborlonból! És valóban, Wil és Lyria még nem találkoztak, be kellett őket mutatni egymásnak.
5. Egy darabig volt olyan érzésem, hogy Cogline gyanús és lehet hogy gonosz… de aztán ez elszállt.
6. Maresz mindennek az örököse, komolyan? Ő lesz a következő druida meg a trónörökös is? :D
7. A Faraday-kalitkaként funkcionáló kilyuggatott konténerben nagyon szép fények voltak, hálás operatőri helyszín!
8. Végső csata: tyű, Cogline elég badass volt, meg Maresz is. Ivana Baquero remekül játszotta a megszállt Eretriát, és sikerült megint egy ordas nagy cliffhangerrel abbahagyni mindkét szálon…

Enzo - 2018. 02. 25. 01:16

2×10 (pótlás péntek estéről)
Na, hát ennek is vége. Más szemmel néz az ember egy évadzárót, ha tudja, hogy egyben sorozatzáró is…

– Érdekes húzás kinyírni a kvázi főszereplőt az utolsó rész elején, bár ezt betudhatjuk a duplarészként leadásnak.
– “Más filmekből átvett motívumokból sosem elég a Shannarában” jeligére: a WL és Allanon utolsó összecsapása (kék fény vs vörös fény) erősen “harrypotteresre” sikerült :D meg a végén kaptunk egy Excaliburt is :D
– Már az első évadban is néhol szájbarágósan emlékeztették a nézőt, hogy x karakter gonosz (a szeme átfordul feketébe – King Eventine / sárga macskaszembe – Eretria), enélkül meglettem volna.
– Apropó szájbarágás: a “good always overcomes the darkness” meg “love conquers all” szintű unalomig ismert “tanulságokat” ennyire szó szerint kimondani többször is, hát ez megintcsak elég gagyi lett.
– Amikor Jax rájön Eretria árulására, az egy sokkal epikusabb jelenet is lehetett volna, de nem igazán sikerült eltalálni, és nem is indultak meg Cogline-nal együtt rohanvást a túlfolyós terembe… (hogy azt már ne is említsem, amikor minden perc számít, de Wil és Maresz leállnak csevegni.)
– Cogline amúgy hirtelen mekkora OP lett, mindenre volt egy kis kütyüje, meg druida varázslata, meg portálnyitó varázsigéje, nem semmi az öreg.
– Hogy legyen valami pozitívum is: örülök, hogy nem a klisés “utolsó pillanatban lezárjuk a gát túlfolyóját” megoldás jött be, hanem először szétáradt a mérgezett piros víz, de aztán rájöttünk, hogy Wil vére az ellenszer.

Elég sorozatzárós lett tehát a rész, főleg Lyria megkoronázásakor az emlékezés, viszont a cliffhanger a végén meg azért ellensúlyozta ezt az érzést – be is mondták, hogy a sorozat még folytatódik, de hát tudjuk, hogy nem.
Anno nagy reményeket fűztem hozzá (bárcsak ez lett volna egy következő Trónok harca! vagy legalább félig annyi), de a látványossága és hiánypótló műfaja ellenére azért több sebből vérzett a sorozat. A második évadra kicsit megújultak, merték felfrissíteni a szereplőgárdát mindkét oldalon – összességében nem lett rossz, de lehetett volna sokkal jobb is. Azért meg nem bántam, hogy elkezdtem – az eyecandy faktor mindenképp pozitív hozadéka volt, és hát kevés az olyan sorozat, amit tudatosan 720p-ben szedtem le a látvány miatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz