login |

NCIS: New Orleans: kezdett a 4. évad

2017. 10. 24. 18:32 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Don’t get too comfortable.

Nem tudom, hogy a sorozatot magyarul nézők mennyire tudják, de szerintem elég meglepő tény az, hogy az NCIS dialógjai fifikásak. Ki tudja, lehet, hogy sokan ezért is szeretik az anyasorozatot, mert nem száraz, krimis párbeszédekkel van tele, hanem (nyilván a karaktereknek is köszönhetően) nyelvi leleményekkel, meg mindenféle nyakatekert megoldásokkal, amiket nem lehet nem szellemesnek tartani.

Azt nem tudom, hogy ebből az NCIS: LA mennyit vitt tovább, de az NCIS: New Orleans évadnyitója ezt juttatta eszembe, legalábbis az elején itt is menőre vették a szimpla párbeszédeket, a különbség csak annyi volt, hogy ebben a környezetben valahogy erőltetettnek hangzottak a szellemesebb riposztok.

De ez mondjuk egy olyan tényezője lehet a sorozatnak, amit élvezhet a néző (nyilván a hangulat és esetleg a csajok alakuló barátsága mellett), mert maga a krimi továbbra sem érdekes. Oké, a legtöbb részben nem is “ki tette?”-nyomozás folyik, csak valami kifogást kapunk az akciózásra, mint itt is az első percekben egy lángoló kamiont és egy bulibuszt, a végén pedig tűzijáték tövében szaladgálást.

– FBI Nola is overloaded.
– New Orleans, not Nola. It matters. Just saying.

Azt mondjuk nem értem, hogy ebben a derék, déli karaktereket (és Vanessa Ferlito-t) felvonultató sorozatban mi a francért kell folyton az értelmetlen erőszakot és brutalitást ennyire reflektorfénybe állítva ábrázolni, de valamiért a készítők ezt is az NCIS-es DNS részének érzik. (Most komolyan, hiányozna bárkinek is az, ha nem vágnának be random fotókat az áldozatokról, vagy nem lennének kíméletlen kivégzések, közeli fejlövések a sorozatban?)

Ja, az évadnyitó elég nulla volt, némi belföldi terrorizmust kaptunk, meg egy csomó gyilkosságot. Az egész csak arra szolgált, hogy kicsit lássuk az új főnököt, majd eltakarodjon, hogy visszatérhessen King, megmutassák az új polgármestert, illetve, hogy a már említett derék nyomozók rámutathassanak arra, hogy milyen bénák a profi FBI-osok. (A 4×02 a mostani változáso fényében vicces lesz, mert az még a 3. évad során készült.)

– I mean, aside from the fact that a man was actually killed here…
– Oh, stop. By us.
– Not the point.

Az viszont továbbra sem jött le, hogy miért volt elengedhetetlen a nyomozáshoz Scott Bakula karaktere, hogy mégis mit tesz hozzá, mi az, amit a többiek nem képesek nélküle elérni. Marhára nem tűnik a figura sem megváltónak, sem Poirot-nak, hogy annyira nélkülözhetetlen legyen, csak jók a kapcsolatai, és mindenki elismeréssel nyilatkozik róla. Mert derék déli srác.

2 hozzászólás Ne habozz!

Kiss53 - 2017. 10. 24. 19:15

A három NCIS közül szerintem ez a legnézhetőbb, a többi számomra eléggé fásult. Mondom ezt úgy, hogy a másik kettőbe nemrég kerültek új szereplők. :D

Shaikon - 2017. 10. 24. 19:39

Bakula az NCIS Horatio Caine-e :)Szemüveg fel ,le :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz