login |

American Housewife: kezdett a 2. évad

2017. 10. 25. 17:05 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Chest hairs, Katie!

Eskü, a legtöbb ABC-s családi komédiáról sommás és jól artikulálható véleményt tudok alkotni, de az American Housewife újra és újra ki fog rajtam. Biztos van a neten magyar nyelvű pozitív kritika vagy ajánló, hogy miért kihagyhatatlan, vagy legalábbis kellemes a sorozat, főleg, hogy nemrég megvolt a magyar premierje is, de részemről egyelőre még mindig az iszonyatosan felejthető kategóriába tartozik.

Nyilván sok sorozat azért működik, mert a fix formulára építik fel a részeket, de ennél rém unalmas, hogy folyton ugyanazokat a köröket futja, akár az anyu testsúlyáról, akár a többi, menő és csinos szülőről, akár a három, papírvékony, tévégyerekről van szó – eskü, egyedül a férj karaktere hordoz magában némi humort, és nem csak azért, mert Diedrich Bader jó arc, hanem mert a figurája random, és olykor ilyennek, olykor olyannak ábrázolják, a lényeg, hogy vicces legyen. Nem konzisztens, de képes váratlan lenni.

– You are ruining my master plan.
– Master plans are for villains in the superhero movies you drag me to, claiming the art-house films I want to see are somehow always playing at “bad times.”

A mostani totális és felejthető kiszámíthatóság egyetlen pozitívuma az volt, ahogy visszavágott a lenézett, menő anyák csoportja, ezzel egyrészt Katie-t is némiképp az önmagába nézésre késztetve, másrészt így a készítők is elismerték, hogy a sztereotípiának tartott jellemzők alapján való általánosításból űztek ők is sportot, annak ellenére, hogy épp az ellen próbálnak olykor szólni.

Nyilván a fene nagy tanulságot a következő részre sikeresen el is felejtették, mint ahogy a szezonzáróig én is ezt fogom tenni a sorozattal. Nem mintha illúzióim lennének, hogy addig bármit is fejlődhet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz