login |

Frontier: kezdett a 2. évad – írta Lantaar

2017. 10. 25. 19:20 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: Kanada odavág, kritika,

Felesleges! Ha egy szóval kellene leírnom ezt a premiert, akkor az a felesleges lenne. Nincs ebben a sorozatban semmi különleges (Jason Momoa ide vagy oda, már az első évadban sem volt…), semmi olyan, amit más sorozatok ne csinálnának jobban, és ezt teljesen megerősítette a második évad premierje is.

A karakterek papírvékonyak és egysíkúak a történet pedig jellegtelen. Mindemellett valahogy sikerült eléggé darabosra vágniuk a premiert. Egyszerűen nem érződött logikusnak a jelenetek menete, nem volt folyama a történetnek, hanem csak egymásra dobáltak egy rakat jelenetet és ugráltak össze vissza a helyszínek és karakterek között. A tovább mögött folytatom.

És ha már a karaktereknél tartunk: Chesterfield hirtelen pálfordulása Benton irányában meglepő volt, ugyanakkor mégis komolytalan Chesterfield személyisége miatt. Törtető akar lenni, de nincs elég karizmája ahhoz, hogy élvezhető ellenség legyen. Tipikusan az az ember, aki véletlenül belebotlik egy kis hatalomba, amit arra használ, hogy a saját pitiáner vendettáit véghezvigye, így akarja bizonyítani saját magának, hogy ő nem egy jelentéktelen senki, ahogy azt mindenki gondolta róla.

A másik problémám Declan Harp. Ne értsetek félre, még mindig ő a legjobb karakter a sorozatban, de a premierben megint alig kaptunk belőle valamit és az is inkább csak filler volt. Hivatalosan ő a főszereplő, az ő történetét követjük, de mégis alig szerepel a sorozatban. Leginkább rá fókuszálnak a trailerek, promóképek, de a részekben sokkal kevésbé hangsúlyos a karaktere.

Kicsit olyan érzést kelt bennem, mint amikor egy időközben világhíressé vált színésszel próbálják megnyomni egy DVD eladásait úgy, hogy az ő feje a legnagyobb a borítón és a neve is első helyen szerepel, pedig csak egy néhány perces mellékszerepe volt az egész filmben.

A többi szereplőről meg elég annyit mondani, hogy a legnagyobb fejlődésen Michael ment keresztül, mert végre növesztett egy gyenge szakállat. Ja és jött egy The Mountain-light fejvadász, aki majd jobbra-balra fog fejeket széttaposni

Ezen felül pedig lassan kezdem azt hinni, hogy a készítők belehalnának, ha a jelmezek kicsit koszosnak látszódnának a felvételeken és nem lenne mind makulátlanul tiszta.

A premier semmivel sem lett jobb, mint az előző évad, ha valakinek korabeli drámához van kedve, akkor inkább nézze újra a Taboo-t. 4/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz