login |

Madam Secretary: kezdett a 4. évad

2017. 10. 26. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, mire írni tudok a CBS politikai drámájának idei kezdéséről, már lement a harmadik rész is, amiben kiszállt a sorozatból az egyik állandó szereplő. Mindegy, erről most nem értekezek inkább arról írok, hogy még mindig eléggé langyos víz a külügyminiszteres sorozat, de legalább kiszámítható és elnézhető.

Kiszámítható abban a tekintetben, hogy döbbenet, hogy mennyire ragaszkodik Barbara Hall ahhoz, hogy az általában politikai válságot hozó A-sztori mellett mindenképp legyen egy random munkahelyi történet (vagy a stábbal, vagy a már CIA-s férjjel), valamint egy családi szál is B-, illetve C-sztorikként – isten ments, hogy véletlenül valami miatt is boruljon a formula, pedig ugyebár akkor születnek (és születtek eddig) a legjobb részek.

Most például egy kelet-timori diplomata megölése jelenti a válságot, Dimitri átvilágítása és munkába állítása a munkahelyi történetet, míg a család középső lányának kollégiumba költözése a kísérő sztorit. És mindezt teljesen ártalmatlan formában prezentálták, legalább 50%-ban még humorosan is, szóval afféle könnyes politikai szériának tűnt az idei nyitány alapján a Madam Secretary.

Továbbra is pozitívum, hogy a készítők megpróbálják a független nézőpontot prezentálni az amerikai elnök személyében (embere válogatja, hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy nincs ellenzéke, vagy hogy két ellenzéke is van), és azok pártállását sem nevesítik, akiknek szúrja a szemét a működése – a 4×01-ben a második szezonból visszahozott Morejon szenátort emelték ki, mint kekeckedő elemet, nyilván az ő szálát továbbviszik majd.

Persze az aktualitások adta ziccert már az évadnyitó is kihasználta, hiszen volt benne fake news-os szál is, ami nyilván már senkit nem gondolkodtat el (pedig ugye ez lenne a készítők célja), hiszen már mindenki pontosan tisztában van azzal, hogy ha valaki elég sokszor vagy elég hangosan ismételget valamit, akkor abban sokan hinni fognak, még akkor is, ha teljesen random, sokszor közösségi oldalas forrásból származik. Viszont legalább aktuális, és nem érdemes elmenni mellette.

Úgy látom, hogy kellemes semmiség, afféle comfort food marad a Madam Secretary a 4. évadjára is, amit, ha az ember megszokott, nem fogja eldobni, azonban, ha valami maradandó néznivalót keres, akkor nem fog leragadni mellette, mert sem a politikai vonal, sem a kiemelt magánélet nem kiemelkedő, hiába vannak benne remek színészek (Bebe Neuwirth, Zeljko Ivanek), és hiába jó nézni hús-vér emberként, feleségként vagy anyaként egy magas rangú politikust.

3 hozzászólás Ne habozz!

Yoakedvem - 2017. 10. 26. 18:56

Kiváncsi vagyok, mikor fogják itthon vetíteni.

winnie - 2017. 10. 26. 19:19

még ha külügy is a téma, akkor sem egyszerű itthon eladni az amerikai politikát.

heidfeld - 2017. 11. 12. 13:01

Sikerült végeznem a sorozat pótlásával. Alapvetően tetszett.
2 jelentős gondom akadt. Hiába szeretem Téa Teoni játékát, sajnos úgy beszél, mint ha éppen megfulladna. Gyorsan németre kellett váltanom, mert rettenetesen zavart.
Másik gondom, hogy sokszor, úgy évadonként 3-4 alkalommal úgy összevesznek valamin a férjével, hogy mások simán elválnának, de itt általában még a rész végén, már minden rendben köztük!! Na, ez kenterbe ver minden fantasyt. Képesek többször is eljátszani egy évadban, elképesztő.
Pakisztáni szövegírót bírom, a göndör tanácsadót értelmes főnök legalább háromszor kirúgta volna, és főleg a középső gyerek idegesítő.
Ja. Ezt az orosz gyereket is már rég likvidálták volna, még fele annyiért is, amit csinált. Valószínűleg mégis sokáig velünk lesz.
NO, egye-fene. 6.5/10 eddig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz