login |

Stranger Things-szavazás

2017. 10. 26. 18:50 - Írta: winnie

43 hozzászólás | kategória: szavazás,

Olykor rákérdezünk sorozatokra, hogy lássuk, mekkora bepróbálási hajlandóság, illetve a kaszálási ráta köreitekben. Mivel a Stranger Things a tavalyi év legnagyobb durranása volt (nem elég, hogy ritka népszerű volt, de elismert is – a JAws-on is sokáig vezetett a fő kategóriában, és nem sokon múlt, hogy első évadosként nem győzte le a Game of Thrones-t), ezért nem meglepő, hogy érdekel minket a dolog.

Főleg azért, mert tudjuk, hogy még nem született olyan, sokak által szeretett sorozat, amit mindenki imádott volna. És persze hype ide vagy oda, bőven lehetnek olyanok is, akik be sem próbálták.

Te hogy állsz a Stranger Things-szel?

  • Végignéztem az első évadot (79%, 1,858 Votes)
  • Nem próbáltam be. (15%, 361 Votes)
  • Elkezdtem nézni, de nem fejeztem be. (5%, 121 Votes)

Total Voters: 2,340

Loading ... Loading ...

43 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2017. 10. 26. 19:04

Tetszett, de hogy a második évad gyakorlatilag az év eseményeként van beharangozva itt az nekem már pont a másik irányba csapott át: egy ideig nem akarnék most hallani róla.

Mea87 - 2017. 10. 26. 19:10

Elkezdtem az első évadot de pár rész után parkolópályára küldtem de tervezem majd folytatni.

tomex - 2017. 10. 26. 19:31

Megnéztem… Jó volt és annyi.. Nem is emlékszem már 100%-osan az egészre. Itt tényleg túl van tolva a dolog. Nem mondanám sem olyan kiemelkedőnek, sem kihagyhatatlannak.

Deny - 2017. 10. 26. 19:32

Januárban daráltam le, miután a témavezetőm mondta, hogy Stephen King-fanként kötelező látnom. Nem rossz sorozat, a King-izmusokért mindenképp pacsi, de szerintem jócskán túl van hype-olva. Azt hiszem, 7/10-re érékeltem. Várom az új évadot, de szerintem nem fogom az agyam eldobni tőle ezúttal sem.

heidfeld - 2017. 10. 26. 19:45

Megnéztem. Szerintem a nosztalgia benne lehet a sikerében. Nálam 6/10.
Valószínűleg csak nyári dara lesz, mert sok minden jobban érdekel.

Papi - 2017. 10. 26. 19:47

orulok hogy 47 ember nem nezte (koztunk en sem). Mai napig nem tudom es a trailerek alapjan nem is fogom fel hogy mirol szol ez a sorozat :D

Scat - 2017. 10. 26. 19:50

Még nem kezdtem bele, de tervezem, hogy egyszer neki látok.

Benjy - 2017. 10. 26. 20:09

Jó nagy hypeot kap Tőletek a 2.évad, ami nem baj de…. Azért a holnap reggeli startnál ott leszek. :)

LoGi - 2017. 10. 26. 20:15

Tegnap gyorsan újra le is daráltam, mert elég idő eltelt már, hogy jó rewatch legyen, és bizony nagyon könnyen leköti az ember figyelmét, ami sajna nálam sok presztizs sorozatnál se mindig jön be.

Adam9456 - 2017. 10. 26. 20:21

Én végignéztem nem sokkal a megjelenése után az első évadot és tetszett is, jó volt. Viszont nem ájultam el annyira tőle mint sokan és nem is vártam lélegzet visszafojtva a második évadot, de persze nézni fogom :) Van azonban egy jó pár sorozat ami jobban érdekel, amit jobban várok.

winnie - 2017. 10. 26. 20:24

Benjy: foglamazzunk úgy, hogy kinyomjuk pár nap alatt az összes felgyülemlett anyagot, amit nem voltunk képesek kitenni, hogy nehogy szavatosságukat veszítsék:) valahol elég gáz, hogy egész nyáron jöttek a plakátok, egy, meg még egy, majd 12 karakter cucc, majd egyesével a nyolc filmes, és egyszerűen nem tudtam helyet szorítani nekik, mert mindig volt más. most már muszáj volt.

winnie - 2017. 10. 26. 20:25

“Tegnap gyorsan újra le is daráltam,”

nekem két napba telt a dara, mert a fűrész sorozatot is darálom:) de így most már biztos, hogy all time toplistás.

human - 2017. 10. 26. 20:35

Papi: olvasd el a pilotkritikát?

Irgum76 - 2017. 10. 26. 20:37

pár hónapja néztem meg egy éjszaka alatt
most újra 3 nap alatt

végig érdekes, izgalmas, pörgős de szerintem is túl van tolva
az meg végkép fura, hogy a ST mindenki szerint innen-onnan van összeollózva amit megbocsájtanak annyival, hogy ez tisztelgés az elődök előtt
mégis az új It-et a ST koppintásának tekintik

ja és ami még kikívánkozik csak sosem tudtam melyik topikhoz írjam
első nézésre már kb a 3. résznél jártam mikor elkezdtem hiányolni a stáblistában feltüntetett Winona Ryder-t
és akkor jöttem rá, hogy az őzikeszemű filigrán lány aki salátával a kezében üvölti a “májsirolá”-t az anyuka :(

rosszabb volt mint Kim Basinger Eminem anyjaként

öregszünk…

mindenesetre várós a 2. évad főleg az első vége miatt

(addig internet elvonón leszek amíg ki nem jön a felirat)

Irgum76 - 2017. 10. 26. 20:50

ja de a zenéjével ki lehetne kergetni a világból utálom az ilyen szinti pütymörgést

persze nem a betétdalokra gondolok Clash, Bowie kedvencek de a többi is klafa volt

winnie - 2017. 10. 26. 20:55

Irgum76: de ez a “mindenki szerint”, meg a másik film esetében is a többes használata teljesen értelmetlen.

egy ember jó eséllyel olvas 5-10, na jó, 20, vagy 50 véleményt. ha fanatikus 200-at. és abból általánosít, ami…, ehh, szóval annyit is ér. (mondjuk én egy véleményt nem olvastam a filmről, de arra sem emlékszem, hogy stranger things kritikát olvastam volna a kommenteken kívül, szóval nekem könnyű)

nincs olyan, hogy mindenki. nem “tekintik” semminek az IT-et, mármint így, általánosságban. nyilván van, aki annak tekinti, van, aki hiheti, hogy csak az ST után kezdték el csinálni, de kit érdekel? ha a stílusa hasonló, akkor lehet köze a két dolognak, de az, hogy nem mindenki ismeri az alapanyagot, nem hiszem, hogy bármit is jelentene.

dettó, az ST. nincs “mindenki”. aki akarja, elkönyveli ollózásnak. el is könyvelte. aki akarja, tisztelgésnek könyveli el. nyilván a rendezők klasszikusok hangulatát akarták megteremteni, aki ismeri a sorozat evolúcióját (és még a Montauk-időszak előtti iterációkra gondolok), az pontosan tudja, hogy mi mozgatta őket. aki “lopást” akar látni a filmbe, az úgyis azt fogja mondani, hogy hazudnak a rendezők, amikor mást mondanak. van, aki meg szerelmeslevelet lát benne egy bizonyos stílus részére, aminek vannak trope-jai, az azt fog látni.

gondolom, minden azon múlik, hogy ki milyen véleménnyel van a végeredményről. akit elvarázsol a sorozat, az ezt fogja mondani. akit annyira nem nyűgöz le, az lehet, hogy azt.

whatever, a lényeg az, hogy te mit gondolsz.

winnie - 2017. 10. 26. 20:57

ja, és ryder második nézésre is nagyon jó volt, a zene pedig világbajnok, nekem több, mint 50%-ot hozzátett és hónapokig hallgattam, szóval lehet, hogy nem is a sorozat annyira jó, hanem a zene. (de mondjuk én már ott meg voltam nyerve, hogy az elején dnd-ztek, meg hogy elgurult a kocka, meg hogy megmondta mike a dobás eredményét, és utána jött a zene.)

PositiveRush97 - 2017. 10. 26. 20:57

Tavaly végig néztem az 1.évadot, akkor tetszett,érdekes volt, de azóta is alig gondoltam rá, lekötött, de szerintem is túl van hype-olva, azért annyira nem jó (szerintem) mint amennyire istenítik, persze örülök ha tényleg annyira tetszik az embereknek, de én nem hiszem, hogy újranézném. Számomra egyszer nézős dolog ugyanakkor megnézem majd a 2.évadot, a sok promotálás után pláne mert kíváncsi vagyok lesz e olyan jó mint ígérik :)

Silver-sama - 2017. 10. 26. 20:58

Én azok közé tartozom (illetve talán egyedüli képviselője vagyok?), akik végignézték, de mindvégig utálták. Egyetlen rész tetszett, de minden egyéb lassú, hónapokig tartó szenvedés volt.

winnie - 2017. 10. 26. 21:00

PositiveRush97: szerintem nem ígérik, hogy jó lesz, vagy legalábbis ilyesmit nem szokás, és nem lehet olyan jó, ez 100%. (és nem azért mondom, mert kijöttek az első kritikák, amik között vannak nagyon pozitívak, de akadnak “jó, de nem annyira” és negatívabb írások is – nyilván nem olvasok ilyesmit, de az előjelek nyilvánvalóak a címekből és leadekből.)

az viszont biztos, hogy lesznek, akiknek jobban fog tetszeni, mint az első évad, és bőven lesznek az első évados rajongók közül csalódottak.

(a “túl van hype”-olva dologról anno volt hét kérdése, mert nagyon érdekes megfogalmazás, de továbbra sem érzem azt, hogy egyenértékű azzal, hogy “nekem nem tetszett annyira, mint sokaknak”. mármint akinek bejön, az sem azt mondja, hogy helyén van hype-olva. és ha valami, akkor a díjátadók (azaz a díjak hiánya) is igazolták, hogy nem arról van szó, hogy azt mondják, hogy minőségi csúcsot képvisel, hanem azt, hogy sokaknál iszonyatosan betalált. egyébként ez nálam még mindig totális rejtély, mert nem értem a dolgot. amikor néztem azt tudtam, hogy én oda meg vissza vagyok tőle, de meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen sokan lesznek oda meg vissza. rejtély.)

LaCRossE - 2017. 10. 26. 21:04

Ha legalább annyira jó lesz, mint az első évad, akkor egy rossz szavam sem lesz.

A hype-pal meg nem kell foglalkozni, a lényeg, hogy tetszik az embereknek. Ha valakinek tényleg olyan nagyon hatalmas sorozat a Stranger Things, akkor kár azt mondani, hogy “de azért nem annyira jó a sorozat”, mert nekik az. Felesleges ezzel vitázni.

seven - 2017. 10. 26. 21:14

dude 80s lmao

human - 2017. 10. 26. 22:13

” a ST mindenki szerint innen-onnan van összeollózva amit megbocsájtanak annyival, hogy ez tisztelgés az elődök előtt
mégis az új It-et a ST koppintásának tekintik”

ezt a kombót nem hiszem, hogy ugyanazok az emberek követték el, szóval összemostál két csoportot.

Im91 - 2017. 10. 26. 22:20

Szerintem lesz legalább olyan jó mint az első évad, hiszen ha abból indulunk ki, hogy végig feszes volt, ráadásul sok részes évad sem volt. Szóval biztos, hogy maradt elég ötlet a készítőktől, erre az évadra biztosan.

bvr - 2017. 10. 26. 22:43

Egyrészt a tavalyi nyár igazi nagy pozitív meglepetésének tartottam a Stranger Things-et (és azzal is egyet tudok érteni hogy (főleg abból a kínálatból) mozis szintű popcorn “esemény”) , de… és most jön a “de” :)
Szóval minden pozitívuma mellett ezen a nagy újranézési hullámon kicsit meglepődtem (mondjuk pl. winnie, hiszen annyi minden másra írod hogy nincs időd – és akkor még elő sem veszem hogy mi a helyzet a Breaking bad-del :)))

Nálam azért már az utolsó 2 részre kicsit kipukkadt a lufi (ugye ott azért már a történetnek kellett volna elvinnie a dolgot… és nem vitte) Na de ráadásul utána megnéztem a “Super 8”-et (amit addig mindig csak tologattam, amúgy 2011-es film!) ami sajnos még inkább leértékelte a szememben a Stranger Things-et mert kb mintha még a “lopás sem lenne benne eredeti” :))) , tehát sokkal inkább az lett érzésem (és tökmindegy hogy tényleg ez történt-e) hogy a készítők megnézték a Super 8-et és “de hát ilyet mi is tudunk, még pofásabb formában is” és megcsinálták sorozatban, még jobban kinéző kellékekkel (a kedvencem pl. a CB-rádiók hogy mennyivel dögösebbek a ST-ben) A zene is még jobb (a kellékek mellett a másik ami óriásit tesz hozzá a hangulathoz, atmoszférához), meg persze a gyerekszínészek is (de ott már nem mondom hogy jobb mint a Super8-ben, mert mindkettőben kb egyformán jók) Stb, stb.

A lényeg hogy azért újranézősnek, főleg a teljes sorozatot egyben, hát az eddig eszembe sem jutott. És csak hogy egy ellenpéldát mondjak, ugye most jött ki “alapítványi” formában (a filmbuzi/nyilvános vetítés terminológiája :) az Atomic Blonde, ami tényleg nem egy jó film (die hard John le Carré rajongóként egyes dolgokat kimondottan fáj benne nézni), viszont az is nagyon erősen épít a kor megidézésére, az atmoszférateremtésre. Újranézni egyben arról szó sem lehet (pedig “csak” 2 óra), de egyes pár perces jeleneteket részleteit mint egy-egy videoklippet, azt az elmúlt napokban tök sokszor megnéztem. És nem is elsősorban a nagy verekdésekre kell gondolni (azokkal sem volt amúgy bajom) hanem pl. rögtön az elején, ahogy megy Londonon keresztül a hírszerzőközpontba, és közben David Bowie-tól a “Cat People” Meg ilyenek.

Szóval ezt most hogy ennyi szó van róla, el tudnám képzelni hogy a hangulat miatt pár jelenetbe belenézzek, meg újra elővegyem a zenéket, stb, és a hangulat újrafelidézéshez ennyi bőségesen elegendő. De hogy újra leüljek elé és végignézzem – hát ez eszembe sem jutott. Ennél sokkal drágább az időm.

És nyilván van bennem egy kis kíváncsiság hogyan folytatják, de nem mondhatnám hogy tűkön ülve vártam… Persze ettől még lehet hogy nagyon jó lesz, meg beszippant majd újból – de nagyobb esélyét látom egy akkora kipukkanásnak mint mondjuk a Mr. Robot (nna, ott pl. a tavalyi fanyalgásom után idén már ott tartok hogy az első részt tudtam végignézi valami 3 szakaszban… majd egyszer azért persze ledarálom, de ennyi)

andus - 2017. 10. 26. 23:18

Az első két részt néztem meg, de már a második is szenvedés volt. Engem nem vonz be ez a nosztalgiafaktor, és én vagyok az, aki szerint “összelopkodták” az egészet :D Ryderrel meg a világból ki lehetett kergetni.
Azért jó szórakozást a 2. évadhoz :)

winnie - 2017. 10. 26. 23:20

bvr: nincs időm semmire, de olykor jó az elvárások ellen cselekedni:) meg aztán tényleg rém nagy kedvenc volt és valamennyire fel akartam idézni magamban a sorozatot, mert iszonyatosan elfelejtettem. szóval valahol a szükség is rávitt. addig jó, amíg csak 8 órát kell.

lacus - 2017. 10. 26. 23:28

általában szkeptikus vagyok azokkal a sorikkal amit mindenki imád, de ez a sorozat megmutatta hogy klisékből is lehet valami egyedit alkotni, a történet, a szereplők(a gyerekek és a felnőttek egy aránt, ez ritka) a hangulatot megalapozó szinti zene mind mind kiváló, érdemes szerintem mindenkinek legalább egy próbát tennie

CyClotroniC - 2017. 10. 26. 23:41

Végignéztem, tetszett, de igazából csak szimplán tetszett. Elég ismerős, tipikus panelekből építkezett, így nem adott túl sokat nekem a nosztalgia-faktoron túl, de valószínűleg nem is volt célja. Mindezek ellenére tervben volt eleve a 2. évad is, a fasza trailerek után meg kifejezetten várom is már, de illene jobbnak lennie, mint az elsőnek.

bvr - 2017. 10. 27. 00:04

@winnie: persze, igazából természetesen megértelek :) Ha a Stranger things-szel nem is, de más dolgokkal vagyok így persze én is.

Katey - 2017. 10. 27. 04:31

Végignéztem, rossznak nem mondanám, de annyira azért nem is jó.
És no offense, de szerintem túlzásba viszitek a cikkezést vele kapcsolatban.
Persze értem én, hogy nagy közönségkedvenc, de nagyon túl van már hypeolva.

winnie - 2017. 10. 27. 04:50

katey: olvasd el, amit fölötted válaszoltam és akkor rájössz, hogy pont az ellenkezője a helyzet:) annyira nem írtunk a sorozatról a blogon, annyi mindent nem raktunk ki róla nyáron (kemény 6 poszt volt) és ősszel, hogy most kénytelenek vagyunk. és még így is csak szinte a netflix által kiadott hivatalos anyagokat pakolgatjuk ki, semmi többet.

de egyébként olyan népszerű, hogy kétszer ennyi posztnál sem vinnénk túlzásba.

winnie - 2017. 10. 27. 04:55

(egyébként az a jellemző rám, hogy a legnagyobb kedvenceimről sokkal kevesebbet írok a blogon. és már csak egy, vagy inkább két mai kritikát kell kibírni, aztán jó eséllyel megint 1 évig alig lesz róla szó.)

Andrea - 2017. 10. 27. 05:56

Engem elvarázsolt a sorozat,kollégám ajánlata, és kissé utáltam érte, mert másnap hullafáradtan kellett dolgoznom az éjjeli dara miatt :D Tény, hogy a nyolcvanas évek hangulata miatt már ott ragadtam, hiszen a gyerekkorom, de tetszett a Kinges világ, a gyerekszínészek zseniálisak voltak és a történet sem volt túltolva, pont elég volz az a nyolc rész, amiből felépítették az első évadot.
Spec én izgatottan várom a második évadot, hogy mit képesek kihozni újra belőle.
Oh, és igen a zene… Sokáig a csengőhangom volt a főcímzene. ;)

Csigusz - 2017. 10. 27. 08:12

Párom még nem látta (sőt, azt se tudta mi ez, nem is hallott róla) így közösen újra lenyomjuk az első szezont, és nem kizárt, hogy a másodikat is hasonlóan hamar.
DE igaz ami igaz, valóban túl van tolva – bár persze megértem az okát – de lehet keresek valami blokkolót a Chrome-ra most már.
Számomra teljesen korrekt sorozat – mint sok más Netflix cucc – de ettől a magnus opus hozzáállástól kiver a víz.

pytta - 2017. 10. 27. 08:29

Wow, be akartam írni, hogy anno végignéztem, de nem éreztem azt a “na, ez volt most az év sorozata” feelinget, erre látom, hogy a kommentelők legalább fele ugyanezt fogalmazta meg. :)
Jó dolog a hype, de valahol megnehezíti egy sorozat élvezhetőségét szerintem. Pedig jó a sorozat témája, a korszak (magam is ’80-as évekbeli generáció vagyok), a szereplők, ráadásul a Stand by Me az egyik kedvenc filmem… De valahogy a Stranger Things nekem nagyon nem adta, végig nem értettem, hogy másnak ez miért olyan hűha élmény – és, hogy nekem miért nem.

pytta - 2017. 10. 27. 08:31

Ja és hype alatt szerintem a legtöbben nem a “sorozatjunkie-hype”-ot kritizáljuk, hanem úgy globálisan…

winnie - 2017. 10. 27. 08:39

pytta: persze, értem én, de ez lehet, hogy megér egy hét kérdését:

“Jó dolog a hype, de valahol megnehezíti egy sorozat élvezhetőségét szerintem.”

nem lehet az ilyesmit kizárni? nem tudom, hogy velem előfordult-e, hogy valamihez mások hatására másképp álltam volna hozzá. persze más a nézőpontom, mivel szinte abszolút nem olvasok sorozatokról (csak itt, kommentben), csak írok (és közösségi oldalakon sem vagyok rajta), így nem érzem ezt, illetve sosem éreztem egy sorozatnál sem, maximum épp annyira, amikor visszatér valami több, mint egy év szünet után.

de ha olvasnék is bármit, akkor sem hiszem, hogy bármilyen szinten hatna rám a dolog. bár…, affene tudja, amíg nincs tapasztalatom, addig ebben nem lehetek biztos. de szerintem minden attól függ, hogy ki milyen behatásnak teszi ki magát, nem? a kívülről érkező zajokat el lehet zárni, ha az embert negatív irányba befolyásolják. és aki sok oldalt olvas, vagy akihez sok ember véleménye jut el, az tudja korlátozni ezek számát, mert én azt tapasztaltam, hogy sok helyről sokszor tök ugyanaz jön, így erősítve fel a hanferőt.

Irgum76 - 2017. 10. 27. 09:18

Winnie:

nem csak kommentekben hanem kritikákban is írják (írjátok), hogy több filmből merítettek az alkotók
és ezt szerintem ők sem tagadják hiszen akkor nem harangoznák be más filmek plakátival vagy nem lenne az összehasonlítós videó
a másik nagy magyar médiablogon pl ezt írják:
“Az év sorozata száz film egyszerre”
http://comment.blog.hu/2016/07/29/stranger_things_netflix#more8921626
ha nem lehet linkelni onnan csak nézd meg és töröld

az It-nél meg szintén a másik oldalon egy videó ahol a szerkesztőség nézte az It előzetest és szinte mindenki a ST-et emlegette
de még ti is írtatok róla:
“Az elejére a Stranger Things-es srácok kerültek (egyiküknek összejött az élet, mert az egyesek szerint az ST-t koppintó IT-ben is főszereplő)”
https://www.sorozatjunkie.hu/2017/09/18/az-emmy-voros-szonyege/
de ennyit az It-ről nem akarok flémet kirobbantatni

viszont Winonanál félreérthetően fogalmaztam szerintem is jól, hitelesen játszott (most megint általánosítok de sok komment szerint idegesítően túlspirázta)
ez a mondat így hangzott volna:
“rosszabb volt mint Kim Basinger Eminem anyjaként”
rosszabb volt látni mint az egykor szexszimbólum Kim Basinger Eminem anyjaként

én Winonát a Nyakunkon az élet/Reality Bites-ban ismertem meg és úgy emlékeztem rá azonkívül mostanában nem láttam semmiben és szíven ütött, hogy egy 10 és 16 éves gyerek egyedülálló, meggyötört anyáját játssza

pytta - 2017. 10. 27. 09:28

@winnie: kizárni? 2017-ben? Ha egy barlangban élsz a Holdon egy kő alatt… még akkor sem.
Én sem bújom az internetet sorozatos infókért, három forrás van, ahonnan ilyen formában inputot kapok, a junkie, az index (és az index által linkelt blogok), és a twitter. Ez messze nem meríti ki az internet bugyrait, de hidd el, bőven elég (már csak a címek, vagy a hírhez tartozó képek szemmel való átfutása – nem elolvasása! – is) ahhoz, hogy leszűrjem, miről megy a hype, és miről kevésbé.
Amúgy nem tudom, ez nehéz kérdés, a hype szerintem csak akkor zavar bárkit, ha érzelmileg kötődik (vagy kötődni akar) adott sorozathoz. Én pl szeretni akartam a Stranger Things-et, mert úgy gondoltam minden adott hozzá, hogy szeressem, de amikor belekezdtem (kb két hónappal a premiere után), már annyira túl volt tolva, hogy csalódást okozott. Ennek ellenére a második évadjára is kíváncsi vagyok, de kicsit bennem van az “úgyis szar lesz ez is” kisördög. (És valóban: miért is lenne jobb/más, mint az első évad, nyilvánvalóan abban a szellemben folytatják, hiszen az volt siker…)
Ezzel szemben vannak sorozatok, amiknek a hype-ja teljesen hidegen hagy: a Game of Thrones-nak láttam a pilotját, elkönyveltem, hogy ez egy olyan zsáner, amit nem szeretek, és megértem, hogy más meg igen, de engem egyszerűen nem érdekel. És tudom mekkora közönsége van, elfogadom a hozzá kötődő hype-ot. Ugyanez a Walking Deadnél amit egy évad után bocsátottam útjára, és szintén megértem, sokan miért szeretik, de azt is tudom, hogy én miért nem, ezért semmilyen érzelmet nem vált ki belőlem a minden évad elején kitörő hype-cunami.
Na, kicsit hosszú voltam, de amúgy a hype-kérdéskör tényleg lehet, hogy megérne egy posztot, ennél sokkal mélyebben is bele lehetne menni…

Csigusz - 2017. 10. 27. 10:44

Óránkénti állapotjelentés facebook-on kb minden mozzanatról, de áhh, nincs hype… :D
Egyetértek pytta-val, nem kell konkrétan elolvasni ezeket, már a (többségében) clickbait címek (azok mondjuk nem nálatok) meg pusztán a mennyiségi dömpingtől is csömört tud kapni az ember.
Nincs vele bajom, hogy van aki ma szabin van, csak hogy le tudja darálni egybe (még ha véleményem van is róla) de ez a fajta kiszolgálása ennek a fanatikus rétegnek nem biztos, hogy mindenkit érint, vagy egyaránt jól veszi.

Nagyobb filmek premierekor szoktam általában leiratkozni a jelentősebb oldalakról amiket követek, mert ha nem akarja az ember akkor is akár már a kritika címe olyan, hogy el tudja rontani az ember várakozását.
Ezeket most az általános hype-jelenségre értem, nyilván a ST s2 le fog csengeni egy hét alatt.

bebb - 2017. 10. 27. 11:48

Ez a hype-témakör valóban érdekes, nálam kifejezetten negatív hatással volt a sorozat megítélésére, mégpedig azért, mert felsrófolta az elvárásaimat, és így valszeg nagyobbat csalódtam benne, mintha random próbáltam volna be.

A 80-as években születtem, gyerekkoromban szerepjátékoztam, sci-fi-t, Stephen Kinget bírom, szóval alapból retúrjegyem volt a hype-vonatra, aztán mégis jött az ereszkedés, mert az “ezt láttam már valahol” érzésen túl semmit nem adott.

Silver-sama, nem vagy egyedül, kb. ugyanígy voltam vele én is, legkésőbb 2 rész után utáltam. De végignéztem, hátha a végén tényleg jó lesz (aztán az utsó pár részt azért, mert akkor már befejezem – tudom, tudom, önsorsrontás).

Ha simán bepróbálom, lehet, hogy csak egy legyintéssel intézem el, és végig se nézem. Így viszont elég frusztrált voltam a végére.

alma321 - 2019. 06. 30. 09:34

Első évadot megnéztem. Alapvetően szórakoztató de végig azt éreztem, hogy nem egy eredeti alkotást nézek hanem a sorozatot amiben E.T. kopasz lánnyá változik és beköltözik a Silent Hill világába. Azt vártam, hogy beteszik-e a Hold előtt átrepülős képsort valamelyik bringás menet alatt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz