login |

The Bold Type: vége az 1. évadnak

2017. 10. 27. 14:55 - Írta: DennyKeh

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Szerintem elkönyvelhetjük vígan azt, hogy a The Bold Type volt az a sorozat, amit a nyár simán magáénak tudhat, mint az egyik legnagyobb meglepetése.

Senki nem gondolta volna, hogy egy olyan alapsztoriból, mint az, hogy 3 karrierista nő próbálja meghódítani New Yorkot úgy, hogy egy női magazinnál dolgoznak más-más területen lehetne valami komolyabbat is kihozni. A FreeFormnak ez pedig ezúttal sikerült. (A pilotkritika alapján winnie is meglepődött ezen.)

Ebből az összképből simán leszűrhetné az ember, hogy ez az egész teli lesz szappannal, érdektelen szálakkal, de nem. A Bold Type azon sorozatok közé tartozik, amik mertek egy-egy súlyosabb témát boncolgatni (erre később jobban kitérek), amik érdekessé teszik az összképet, amit még jobbá tettek a szerethető és jól sikerült karakterek. A tovább mögött spoileresen folytatom tovább.

A részek összességében epizodikusak, tehát van egy részen belüli főszál, amit a rész végére le is zárnak, emellett futnak még személyes belső vívódások, értem itt Sutton élcelődését, miszerint a divatrészlegen szeretne dolgozni, de nem mert felszólalni, vagy éppen Katnél az Adenához fűződő kapcsolatot, ugyanis a pasik felé hajlott, de ez már nem biztos, hogy így van.

Mint említettem, a készítők mertek mélyebben belemenni a súlyosabb témákba, lett légyen szó feminizmusról, a rákról, vagy akár a nemi erőszakról, valamint arról, hogy ezek milyen hatással vannak a társadalomra, mennyire figyelnek rá oda az emberek, vagy éppen nem, felhívják a figyelmet ezek fontosságára, hogy igen is fel kell szólalni, lépni kell az ügyben. S mindezt nagyon okosan, nem szájbarágósan tették – ez az irány nagyon tetszett benne.

Persze nem maradt el a karakterek jobb megismerése, mélyítése sem, mindenkiről megtudtunk sok mindent, ami közelebb hozta őket hozzánk. Persze voltak az első évad során romantikus szálak is, összejövések, szakítások, szerelmi háromszögek, szomorúság, boldogság, de ezek sem csak azért, hogy legyenek, hanem mind egy szálig hozzátettek a karakterek fejlődéséhez. 

Ez, meg a korábban említettek a részeket rendkívül érzelmességgel, valamint mondanivalóval töltötte meg a sorozatot, amihez persze kellett a színészek játéka is, ami pazar volt, minden, amit tettek, valóságosnak hatott.

Meg kell említenem azt a hihetetlen szoros barátságot, ami a lányok között van, ahogy kiállnak egymásért, mindig ott kéznél vannak, ha szükségük van rájuk, támogatást nyújtanak, már-már a részek nézése közben mondtam magamban, hogy ilyen barátságok szinte nem is létezhetnek, akkora az összetartás közöttük.

Ha úgy nézzük, az évad végére mind a három lány révbe ért: Sutton megkapta álmai munkáját a divatrészlegen, Kat mert nagyot ugrani, és (a szíve) Adena utána ment, míg Jane is fejest ugrott a nagyvilágba, átment másik szerkesztőséghez, ahol azt írhat, amit akar és amikor akarja.

Szépen le is zárták a készítők az évadot, arra az esetre, ha nem kaptak volna berendelést, de annyira pozitívak voltak a kritikák, hogy még 2 évadot kértek be, viszont az új showrunner miatt már vannak aggályaim, megeshet, hogy ezek után a sorozat teljesen más irányt fog venni, nem lesznek benne olyan mélyenszántó dolgok, mint ebben az évadban, és el fog menni a szappanos világ felé, ami viszont nagyon nem kéne.

Ezzel a sorozattal, vagy legalábbis az első szezonnal azonban a FreeForm jött, látott és győzött.

6 hozzászólás Ne habozz!

Puppa - 2017. 10. 27. 17:00

Egyetértek, pedig nekem az első rész nem tetszett igazán, eléggé untam, de adtam még egy esélyt és nem bántam meg.

Anni - 2017. 10. 27. 18:41

Könyörögtem, hogy legyen még folytatás és be is jött :))) Nagyon jó volt mindegyik rész és tényleg nem csak egy limonádé sorozat a komolyabb témák miatt . A zenék is mindig találóak voltak. Várom a 2. évadot! Jah és Katie Stevens hihetetlen mennyire jobb itt mint a Faking It-ben :D

Nuss - 2017. 10. 27. 21:30

Nagyon egyetértek, imádtam ezt a sorozatot, lehet h még újra is fogom nézni.
Tetszett h nem fulladt klisékbe (a csajok nem furkálódtak egymás ellen, de azért nem is értettek mindenben egyet; nem dobtak mindent egy párkapcsolatért,de a saját munkájukat sem kezelték úgy mintha azon kívül nem lenne élet)
Okos, szimpatikus karakterek, hol jópofa, vicces sztorikkal(a “tojáson” sírva röhögtem),hol nagyon komoly, érzékeny témákkal.
Ja és hát a zene és a ruhák csillagos ötös!!!!

abba - 2017. 10. 27. 23:18

Nagyon kellemes meglepetés volt.
Ami engem illet, az elején még elég nyálasnak éreztem a felállást még akkor is, ha közben élveztem a történetet – “lányok tanulnak az életről, egy anyafigura főnökkel”. Az utolsó epizód viszont könnyekig meghatott, úgyhogy nagyon örülök a 2 és a 3. évad berendelésének is.

Mindhárom főszereplőt megkedveltem, kiforrott karakterek szinte teljesen különböző személyiséggel. Közülök talán Sutton lett a kedvencem, mindig érdekelt, ami vele történt.

Eny - 2017. 10. 29. 14:27

szeretnivalo sorozat, jo storyval es karakterekkel.
izgatottan varom majd a kovi evadot

Florabell - 2020. 06. 19. 20:44

Nagyon kellemes meglepetés volt.Az első két résznél még azt éreztem,hogy ez túl “csajszis” lesz,de aztán egyre inkább megkomolyodott,megismertük és megszerettük a karaktereket és végig pozitív,építő volt a hangulat. Hármójuk barátsága tényleg elképesztő. Szeretem ezeket a feelgood sorozatokat,ahol a rész végére minden jóra fordul,mégis lehet egy kicsit izgulni,de nem kell feszengenem közben,hogy te jó ég most mi lesz. Megvan a következő lightos kedvencem,ami ellensúlyozza kicsit az általam nagy mennyiségben fogyasztott sötét hangulatú bbc-s és egyéb krimiket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz