login |

Dynasty: itt hagyom abba

2017. 10. 30. 19:54 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika,

What’s a little incest between friends?!

Nem is tudom, mikor ragadtam le utoljára felfújt szappanoperánál. Talán a Dirty Sexy Money volt az? Mondjuk nem a Dynasty fogja megváltoztatni ezt, mert nem mer oldalt választani, a sok képtelenség között próbál komoly lenni néha. Egyszerűen nem annyira fun a végeredmény. Pedig lenne hozzá puskapor, de mégsem nyomják tövig a gázt. Sajnos. Sajnos? (winnie már korábban írt kettőt a sorozatról.)

A történet a Carrington családról szól, akik nagyon gazdagok, és összetartanak, de közben azért hátba is szúrják egymást. A családfő új felesége kapcsán egy gyilkossági ügybe keverednek, de persze már machinálás is akad itt. Össze sem tudnám foglalni a sok bedobott szálat, csak ha hogyvoltot írnék.

Az egyik legnagyobb problémám, hogy a sok ármánykodás mind csak szöveg. Tudom, ez a vesszőparipám, de nem értem, hogy míg a család lázadozó okos lányának tényleg felépítik a kapcsolatát, vagyis szerelmi háromszögét (mert az dráma!), addig a családapa és a friss felesége egy intim jelenetet nem kap a bemutatkozó pillanatokon kívül.

Nézőként tipikusan csak mondogatják nekünk, hogy házasság így, meg összetartás úgy, de mindezt nem érezni. Viszont azt sem, hogy érdekházasságról lenne szó, és mehetne egymás hátba szúrása. Egyik pillanatban még van valami az asszony múltjában, következőben meg szerencsések lehetnek, hogy velük van, miközben fél perccel előtte a csaj érzelmileg összeomlott egy pulcsi miatt.

Persze lehet emelni a képtelenségekkel a tétet, és a Dynasty próbálkozik is vele, de minimális alapozás kellene a gyors tempó melé, hogy valamennyire meglepődhessünk, ha valaki az addigiakkal szembemenőn cselekszik. Tényleg a friss feleség ennek a legjobb érzékeltetője, hiszen sírás közben számító módon cicaharcozik a mostohalányával, és hasonlókat csinál.

De tényleg, nem egy <képzeljünkidevalamimélydrámát> várok, csak némi érzékeltetést. Arról ne is beszéljünk, hogy amit jelenleg szexjelenetekként mutatnak, azok milyen nevetségesek. Mintha már azt sem mutathatnák országos tévében, hogy egymásról valami szenvedélyes zenére tépik le a ruhát (szigorúan fehérneműig!) és utalgatnak arra, hogy ők most csináltak valamit. Na jó, itt 5-5 másodperc jutott ilyesmire, de akkor is!

Tudom, sorolgatom itt a negatívumokat, de azért az is igaz, hogy közben mégis volt két iszonyat mosolygós pillanat is. Csak hát sokkal több kéne ahhoz, hogy maradjak ennél a műfajnál. Nem kell túlságosan drámainak lennie egy szappannak, csupán dekadensen szórakoztatónak, hiszen a gazdagság, a csillogás, a romlottság meg a többi benne van a sorozatban, de sajnos a Dynasty-nak nem sikerült élnie a lehetőséggel.

7 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2017. 10. 31. 07:44

Én kíváncsiságból megnéztem az első két részt, de nekem hiányzik belőle Joan Collins! Hogy az a nő mennyire gyönyörű volt az ötvenes éveiben, amikor Alexist játszotta.

Igazából nekem sokkal jobban tetszik ezeknél a főműsoridős szappanopiknál, ha tkp. dramedyk és ugyan a bejáratott sablonokat puffogtatják el, de mégis valahogyan “kifordítva” azokat, mint a SzülFelben vagy az Ugly Bettyben. Sőt most magyarul nézem a Devious Maidset, az sem rossz. Kicsit hiteltelen és kevesebb pénzből készült, mint a Feleségek, de van benne humor. Jobban bejön, ha a szappanopi nem kifejezetten gazdagékról szól csak.

Az EastEnders napi szappan meg hiába ismétli önmagát rendszeresen, mégis nézhető számomra. Azt még úgy-ahogy rendszerességgel nézem, de leköt. Néhány színész kiemelkedően egész jól játszik benne.

Derry - 2017. 10. 31. 07:51

Csak kell majd ide tavaszra egy Alexis.

Ambriel - 2017. 10. 31. 08:52

Az első rész reményt adott, hogy jó kis guilty pleasure lesz, mint régen a Dirty Sexy Money. A második rész még elment, de a harmadik részt végig sem néztem annyira untam az egészet.

Thomas - 2017. 10. 31. 13:59

Érdekes, ezek nekem fel sem tűntek igazán, másik az elvárásaim. Vagyis az biztos, azt én is írtam, hogy a tempó oltárán feláldozták a karaktereket, meg a helyzetek normális kibontását, a 2. rész ilyen szempontból lassabb volt, de a 3-ban megint éreztem a kapkodást. Persze az egésznek a fő motorja Fallon karaktere, Elizabeth Gillies zseniális alakításában, meg a harca a másik csajjal, ami azért rendszeresen hoz mulatságos pillanatokat meg jó beszólásokat:)

A drámai részt meg ki kéne jobban dolgozni, mert így nem működik. De nem fognak visszavenni a tempóból, mert valamiért jelenleg ez a szappankészítői álláspont, hogy pörgetni kell az eseményeket, meg minden reklám előtt be kell dobni valamit, akkor majd nem kapcsol el a néző. Komolyan ez sarkall arra, hogy nekiálljak valami régebbi, mondjuk valami ezredforduló környéki WB-s szappanos sori nézésének, mert olyan jó lenne már valami “normális tempóban” csörgedező sorozatot nézni. Aztán persze mindig elmarad időhiányban.

A Dynasty így lehetne sokkal de sokkal jobb is, vagyis inkább úgy mondom, hogy az én ízlésemnek megfelelőbb, de így is bőven szórakoztató, szóval én maradok:)

anyway - 2017. 11. 04. 11:37

vicces ahogy a nagy szakértő lehúzza a műsort, közben egy gagyi online sorozatos oldalra (amit senki nem olvas) ír kritikákat(?) hogy épp milyen szappanoperákat néz… komolyan, hihetetlen ahogy az interneten az emberek elhiszik magukról hogy számít a véleményük és komolyan vehető amit írnak. közben még alapvető írási készségeik sincsenek

dodo - 2018. 03. 12. 13:25

Nekem alapvetően nem lenne problémám a gyors tempóval, mert szórakoztat, hogy – egyelőre még – nem kiszámíthatóak a főbb karakterek és az események, csak attól tartok, hogy nagyon gyorsan ki fognak futni az ötletekből, ha így folytatják. Ha kicsit ritkábbak lennének a wtf pillanatok, azzal sokkal tovább fenn tudnák tartani az érdeklődést. Ennyi sztori bőven elég lett volna 2 évadra, és akkor az általatok preferált karakter-kibontásokra is maradt volna idő. (Nem mintha annak én nem örültem volna, de momentán nem azért nézem ezt a sorozatot :D)

@anyway ??? Neki ez a véleménye, leírhatja, felteheti ide. Attól még neked szíved joga szeretni és élvezni a sorozatot, ezt senki nem fogja elvitatni tőled. Ő nem fogja tovább nézni, de nem állítja senki, hogy mindenki hülye, aki meg igen…

-T - 2018. 03. 17. 18:26

4 napja vettem elő a sorozatot újra az elejéről. Ezidő alatt ledaráltam a meglévő részeket. Az első pár rész tényleg kicsit nyögvenyelős volt, de a 6-7. rész környékén nagyon beindult a sztori. Darálva igazán jó kis kikapcsolódást nyújt a sorozat.

A szálak pörögnek, a párbeszédek ütősek, főleg Fallon és a lakáj karaktere szolgáltatja a humort, de a többiekkel sincs bajom. (Néhányukat még mélyíteni is sikerült egy kicsit. Bár azért “túlzásba” nem estek…)

Attól én is tartok egy kicsit, hogy ha így haladnak a sokkolásokkal és a kavarással, akkor elég rövid időn belül kifulladhat a történet, és hamar átmehet önismétlésbe, de reméljük, hogy nem így lesz.

Spoiler:
Addig is, a jövőheti rész is elég jónak ígérkezik, már csak a hazatérő anyuci miatt is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz