login |

The Guest Book: vége az 1. évadnak

2017. 10. 30. 14:50 - Írta: Casey Novak

2 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

– Oh, and you might wanna know, that the old couple…
– …is practising line dancing. I know, I watched it last week. Not for me.

A TBS komédiája (a pilotról már írtunk bővebben), a The Guest Book tipikusan a “jó-jó, de mennyivel jobb lehetett volna” kategória. Végtelenül kreatív cucc, olyan elszállt hülyeségekkel, mint ide Lacháza, de valami megmagyarázhatatlan okból az elegáns ökörködés szintjéről igen hamar lecsúszott a humor egy bizonyos szint alá.

Aki a My Name is Earl vagy a Raising Hope rajongója, az hozzászokhatott már Greg Garcia stílusához, aki itt készítőként és kvázi egyedüli íróként van jelen, szóval alap, hogy nem bájos és arisztokratikus poénokra kell számítani, de van az a pont, amikor már sok a jóból.

Szerencsére voltak azért bőven aranyat érő pillanatok is, amik a vendégszereplőkkel és a hihetetlen ötletességgel ellensúlyozták az olykor alpáriba átcsapó óvodás vicceket. (Ijesztő belegondolni, hogy Mr. Garcia a tízből nyolc történet valamilyen változatát tényleg beírta utazásai során a szálláshelyei vendégkönyvébe, csak úgy poénként.)

Antológiaként van felcímkézve a sorozat, de meglepően sok átívelő szál van benne. Pontosabban két részre lehet osztani a sztorit, hiszen a “heti” vendégek tényleg mindig újak, és semmi más nem köti össze őket, csak a kis nyaraló vendégkönyve, de a környékbeli lakók és a faházak tulajdonosai állandóak, és a kavarásuk is állandó. Sőt, a fináléra még az egyszeri látogatókat is újra felvonultatják pár másodperc erejéig.

Nagyon király a visszatérő elemként megjelenő country együttes (HoneyHoney), főleg, hogy a részek végén dalban feldolgozzák az aktuális sztorit. Szintén eposzi kellékként találkozunk minden epizód elején emlékeztető gyanánt két irodai alkalmazottal, akik – roppant meta mód – megbeszélik a sorozatban eddig történteket.

Szóval van valami különleges hangulata a The Guest Booknak, olyan kellemesen Garciás, de koránt sem hibátlan. Sajnos nem tudom ajánlani mindenkinek, de ha az első rész bejön (csak 20 perc), akkor érdemes belevágni, mert a folytatás csak még olyanabb lesz: kiszámíthatatlan, fantáziadús, infantilis humor, és elképesztő sztorik. És még ki tudja, mit hoz a második évad.

2 hozzászólás Ne habozz!

humorpalanta - 2018. 12. 13. 22:09

Úgy látom nagyon kevesen nézik, pedig a második évad is nagyon ott van. A nagymamás rész 10/10.

Casey Novak - 2018. 12. 21. 16:27

Mehh, mióta el akarom kezdeni a folytatást. Tuti bejönne. Na majd jövőre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz