login |

Blindspot: kezdett a 3. évad – írta Necridus

2017. 10. 31. 15:10 - Írta: vendegblogger

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Két évvel ezelőtt robbant be Jane Doe az NBC-re, pénteken pedig már a harmadik évadja kezdődött el, mégpedig végig feszült hangulatban. Néhol ugyan kicsit sántított, de mégis blindspotosan szórakoztató maradt.

Lássuk, mi is történt a nyitányban – a tovább mögött spoilerekkel folytatom.

A harmadik évad egy romcom-ba illő jelenetsorral tér vissza, ahol vidám zene kíséri végig Jane és Kurt esküvőjét, majd Coloradóba való költözését és lakásfelújítását. Az idilli pillanatokat azonban hamar romba dönti néhány katona, akik el akarják tenni Jane-t láb alól, hiszen egy volt Sandstorm-tag vérdíjat tűzött ki fejére.

Jane így kénytelen titokban megszökni, új személyazonosságot felvenni és új életet kezdeni. Eltelik 2 év, és eljutunk azokhoz a pillanatokhoz, amik a második évad végén flashforwardként mutatkoztak meg előttünk. A tetovált lány rájön, hogy a hónapokkal ezelőtt történt autóbalesetét követően kaphatta az új tetoválásokat, amikor eszméletlen volt napokig.

Penance. You owe me, sis, for what you’ve done. These tattoos are how you’ll pay your way.

Velencében kiderül, hogy mindez Roman műve. Igen, Jane öccse visszatért és badassebb, mint valaha volt. A rengeteg kérdést feltevő tesó immáron egy talpraesett, ígéretes főellenséggé nőtte ki magát. Egy szívdobogást lelassító szert ad nővérének, aminek segítségével eljátszhatják a halálát, majd közli vele, hogy az új tetoválások mindegyike fájdalmat fog okozni neki és társainak, amit ő örömmel fog végignézni.

Mielőtt azonban még sikerülne elégetni a „hulláját”, Weller sikerrel felébreszti Jane-t, és ketten legyőzik az ellenséges csapatokat, majd Roman nyomába erednek, ami egy motorcsónakos-bunyós-üldözős jelenethez vezet, melyből nem hőseink kerülnek ki győztesen.

A csapat többi tagja is rengeteg változáson ment keresztül.

Zapata átment a CIA-hoz, Reade lett az FBI New York-i irodájának igazgatója, Patterson pedig a Szilícium-völgyben talált állást. A premier elején azonban mindegyiküket elrabolják, s felhasználják őket a CSI titkosított anyagjainak megszerzésére. Azonban, ahogy azt a már jól és olajozottan működő csapattól megszoktuk, sikerül megmenekülniük egy bombával és egy menő egysnittes verekedős jelenettel – hogy utána a Weller házaspár is megjelenjen… egy “tankkal”.

Miután mindenki visszaért az FBI főhadiszállására, az FBI és a CIA szövetkezik, és együttes erővel fogja üldözni Romant, miközben a régi Team Doe visszatér. A csapat azonban idén új taggal bővül, mégpedig Rich Dotcommal, aki próbaideje alatt az FBI-nak dolgozik.

A rész végén minden karakternek (Reade, Patterson, Zapata és a többiek) kijutott egy érdekes perc, és láthatjuk, ahogy Wellert az utcán Roman keresi fel és megfenyegeti, hogyha nem segít neki, elárulja Jane-nek, mi történt Berlinben, amiről egyelőre mi sem tudunk semmit.

Bízom abban, hogy a Blindspot hozza a tavalyi színvonalat, s ugyanolyan szórakoztató lesz, miközben meglepetéseket is tud majd hozni. Az évadnyitó 7/10 volt részemről, maradjon ilyen továbbra is a sorozat.

12 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2017. 10. 31. 15:47

Koszi a posztolast :D Viszont ket elirast vettem eszre a javitasban: NBC-re* es a motorcsónakos résznél “ellenség” helyett csak “ellen” van.

winnie - 2017. 10. 31. 16:20

javítva. az ellen az szándékos volt a szóismétlés elkerülése miatt, de átírtam.

Dregnarr1 - 2017. 10. 31. 17:06

Az első két képből azt hittem, hogy valami random TAR-ból való :)

norby - 2017. 10. 31. 18:03

Tényleg olyan blindspot-os volt. Nem igazán tudom miért, de jó nézni, kikapcsol.
A vérdíjas gonoszokkal való leszámolás jópofa volt :)

Necridus - 2017. 10. 31. 19:17

akkor nem szoltam, sorry :D

Zora - 2017. 11. 03. 18:28

3×01

Nagyon alsókategóriás hangulatú volt a kezdés, de remélem, összeszedi magát.
(A kritikához: először volt a motorcsónakos üldözés, és csak utána a tetszhalott jelenet.)

Nem semmi, hogy mindenki valamit titkol a társai elől…

Saint - 2017. 11. 05. 16:42

Én mindig elalszom a 1.évad 2.rèszénél .3.évad .majd megint belekezdek

Zsuzsy93 - 2017. 11. 05. 22:00

Nem sokára ehhez a részhez érek. Örülök, hogy Rich Dotcommot betették állandó szereplőnek. Bírom nagyon a pasit.

Enzo - 2018. 01. 04. 01:32

3×01
Vegyes érzelmeim vannak a visszatéréssel kapcsolatban:

Kicsit gyorsan vissza lett állítva a status quo, főleg a csapat többi részének az elrablására gondolok, azt húzhatták volna még tovább kicsit. A “holttest” átadásánál több kérdés is felmerült bennem (egy ilyen alvilági menő arc nem ismeri egy Kurt Weller szintű ügynök arcát??, biometrikus azonosítás működik halott személyekre??, hogy jutottak ki annyival több veszélyes arc között??)…

Richnek nagyon örülök hogy behozták állandó(bb)ra, abszolút fanservice döntés lehetett, gondolom látták hogy az ő részeit imádják legjobban a népek (az “I’ll require full nudes” részen nagyon röhögtem, és hát mindannyiunk szívéből szólt), Jane megint táskából kibújós jelenete szép visszautalás, a tank+eső tetőpont jelenet jól nézett ki és vicces volt.

A rész végére meg behánytak mindenkivel kapcsolatban valami csavart: Zap és Keaton már titkolóznak, Patterson és Rich miazisten??, és mi történt Berlinben??

szotyi - 2018. 01. 18. 13:11

3×09
ez eddig ilyen gagyi volt vagy csak most vettem észre?

Zora - 2018. 01. 19. 15:04

3×09

Valahogy nagyon éreztem, hogy a lány nem halt meg, hisz Weller nem maradt mellette végig.

Wilissa - 2018. 01. 21. 17:43

3×10

Te jó ég….nagyon nem vagyok elégedett ezzel az évaddal. 10 rész ment le eddig az évadból, de abból 4-5 rész ügye ugyanaz. (Rakéta hatástalanítása, detonátor megszerzése, bomba hatástalanítása.) Párkapcsolati témában is mintha leckét vettek volna a CW féle szuperhős sorozatok készítőitől….. Ezért kár volt folytatni… Pedig az 1. és a 2. évadot imádtam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz