login |

Episodes: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 10. 31. 21:10 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A sorozat, amit szinte a csatornája, a Showtime is elfelejtett? Legalább leadták az utolsó évadot (az angoloknál eddig még ez sem sikerült), de olyan hosszú várakozás után, hogy a régi karakterek szinte újként hatottak benne.

Azt mondjuk kijelenthetem, hogy aki szereti a lezárt sorozatokat, az most kapott újabb alapanyagot darára, hiszen itt már a részek készítése közben tudták, hogy vége lesz, eszerint írták őket. Mondjuk a főbb szálakban volt egy pici puskapor, mintha 13 részre dolgoztak volna, de azért értelmesen állt össze minden a végére.

Az Episodes legnagyobb előnye az volt, hogy kicsit beleláthattunk a sorozatkészítés rejtelmeibe. Matt LeBlanc valamennyire magát figurázta ki, miközben a történetben két Angliából Amerikába érkező író elmerült Los Angeles “mocskába”. Amúgy külön vicces, hogy korábban sem kímélte Hollywoodot a sorozat, de itt a végén kicsurrant a cinizmus rendesen.

A gondom inkább az, hogy az Episodes sosem lesz örök klasszikus. Aki a témában akar valamit nézni, az inkább az Action-höz kell, hogy visszanyúljon. Persze voltak jó pillanatai, nyilván éltettem is a régebbi kritikákban, de ez az évad, talán a hosszabb várakozás miatt, csak úgy lebegett a semmiben.

Arra alapoztak, hogy érdekel a szereplők sorsa, miközben jóformán már nem is emlékeztünk eddigi történeteikre, amik miatt esetleg érzelmileg hathatott volna a sorozat. Kicsit hátrébb lépve, és gondolom, az előző évad után darálva más a helyzet, és még így is volt egy olyan mocskos poénjuk, amin majdnem egy percen át nevettem.

A lényeg, hogy többnyire mosolyogva, kicsit sajnálva a sorsát búcsúztattam a Episodes-t. Ki az, aki velem együtt végignézte?

15 hozzászólás Ne habozz!

Lantaar - 2017. 10. 31. 21:16

Én néztem, nem bántam meg, de nem is igazán tudnám ajánlani senkinek. Valahogy nagyon off-beat volt végig. Az egyik pillanatban hagyományosabb sitcomosabb poéokat próbáltak írni, főleg LeBlanc szálaira, Sean és Beverly fele viszont sokkal cinikusabb volt, amivel nem lenne baj, sőt, viszont a kettőt valahogy soha nem tudták jól keverni.

Tyberius06 - 2017. 10. 31. 21:39

Nekem még hátra van az utolsó évad, vártam a darára, lehet holnap meg is történik.
Az első évad utáni kasza után fogalmam sincs hogy de újfent elém került (talán a “fuck the contract… the contract is unfuckable, like a Disney caracter” kapcsán) és nem bántam meg, abszolút kedvenccé vált.
Elég limitáltan nézek bármit ami az 1 órás (40-45 perces) formátumnál rövidebb, izé, csak kábelesekből nézek ilyet és azokat se sűrűn. Amikor utazok vhova akkor előkerülnek a telón. De az Episodest nem hagyom a Californication sorsára jutni, ami évek óta várja a 7-dik évadját, hogy megnézzem.

Balumedve - 2017. 10. 31. 22:05

Én is végignéztem, de nekem nem kellett sokat várnom az utolsó évadra, mert az Episodes volt az egyik nyári darám, szóval megszakítás nélkül végig tudtam nézni.

Ajánlani én sem tudom senkinek a sorozatot, de én piszkosul élveztem, még az utolsó évadot is. Nem is annyira a történet miatt szerettem, inkább a folyamatos sorscsapások miatt. Van abban valami megfoghatatlan lazaság, amikor a szerencsétleneket sorra érik a “csapások”, és mégis ugyanazok az emberek maradnak, azaz semmit sem tanulnak a hibáikból. Bev cinikusan kezdett, és az is maradt. Ugyanez elmondható Sean naivitásáról, Matt felelőtlenségéről vagy Merc erkölcstelenségéről. Az egyetlen, aki valamilyen szintű karakterfejlődésen ment át, az Carol.

Nem egyszer hallottam erről a sorozatról, hogy nem vicces, amivel én nem értek egyet. Volt benne pár drámainak szánt pillanat, de mind annyira abszurd volt, hogy a legtöbbször röhögőgörcsöt kaptam ezektől. pl. Merc apjának a temetése, a vaddisznó esete, vagy Matt elszegényedése. Természetesen, volt több olyan poén is, ami túl lett húzva, vagy egyáltalán nem volt vicces, de a túlnyomó többsége tetszett.

Az egyetlen dolog, amit igazán utáltam, az a meta befejezés.

bélabá - 2017. 10. 31. 22:08

Nekem is tetszett, főleg Matt LeBlanc volt jó benne, kicsit feelgoodos, de nem térdcsapkodós poénok vannak benne.

Újra nem nézném azért, de élveztem.

clegane - 2017. 10. 31. 22:35

én végignéztem, nagyon kedveltem végig.

heidfeld - 2017. 10. 31. 23:07

Sitcom 5 rész esélyt kap nálam. Már kaszáltam volna, de pont az 5.-től indult be.
Felesége, zaklatója külön tetszettek kár, hogy keveset voltak
5. évadban is volt nekem olyan rész, amit 7-8 alkalommal tekertem vissza, mert lemaradtam a nevetéstől.
Úgy gondolom nem tökéletes, többet is kihozhattak volna belőle, de ha valaki egyedi hangulatú, kellemes sorozatot keres, akkor nyugodtan nézheti – Első évad, 5. részétől.

mogsta - 2017. 11. 01. 01:06

Néztem az első évadtól, végig nagyon tetszett, például ennek a sorozatnak köszönhetem, hogy megismertem a Péntek esti vacsorát vagy az angol Dirk Gently-t (a főszereplők korábbi munkái), még az is előfordult, hogy a Joey-ből is megnéztem pár részt Matt miatt.
Hiányozni fog, valószínűleg újra fogom még nézni az első pár évadot.

majsz - 2017. 11. 01. 08:57

Évadból még 3 részt láttam, maradék dara. Amúgy néztem hetibe az elejétől, bírtam is nagyon a Joeynál bőven jobb volt.

Brynden Rivers - 2017. 11. 01. 12:30

Elment én főleg az angol főszereplő színészek miatt néztem. Összeségében lehetett volna egy sokkal jobb sorozat, ha történik is benne valami.

topofthemorning - 2017. 11. 01. 20:51

Az első két évad nekem klasszikus lett. Utána már nem hozta ugyanazt a színvonalat, de még így is szerettem.

goodjohnwin - 2017. 11. 02. 09:49

Lesz ez még klasszikus… a hollywood-i jelenetek, a stúdióvezetőkkel (főleg a hümmőgő-bólogató-köpönyegforgató beosztottakkal) zseniálisak voltak, mint ahogy LeBlanc és Merc erkölcsi mélyrepülései is.

Morty - 2017. 11. 02. 10:59

Jelentem végignéztem, örülök h kapott egy rendes lezárást. Kiváncsi vagyok miként látjuk viszont Mattet a képernyőn.

zoli - 2017. 11. 03. 15:07

jó volt, kár, hogy az utolsó évadot ennyire sokára adták le. az első két évad kiemelkedett. külön érdekessége volt a lezárásnak, hogy találkoztam tamsin greiggel a hétvégén.

slaj - 2017. 11. 17. 14:32

Én is imádtam, de tényleg kár, hogy ilyen sokára fejezték be. A britek és amcsik közti különbségek bemutatása mindig jó alap.

Nikolka - 2017. 11. 29. 01:15

Én is végig néztem, éppen most értem a végére.
A kihagyás tényleg nem tett jót. De ahogy írták itt, egyedi hangulatú volt. Így ezt az évadok is ugyanolyan élvezettel néztem. Én nagyon szerettem. Beverly és Matt minden közös jelenete aranyat ért.
Személyes kedvencem Carol volt, örülök, hogy ő is pozitív lezárást kapott.
Ajánlani én sem ajánlanám, de én tényleg örülök, hogy láttam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz