login |

Strike Back: kezdett a 6. évad

2017. 11. 02. 15:10 - Írta: human

42 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

És ez pilotkritikának is tekinthető, hiszen a Sky és a Cinemax koprodukciója reboot, amiben új csapattal élesztik fel ezt az akciósorozatot. Értelemszerűen tehát a korhatáros tartalom és a meztelenség is marad – cold shower?

A történet amúgy folytatódik, bár új karakterekkel. Azzal kezdik, hogy elvileg megszűntek a Section-ök, aztán kiderül, hogy mégsem. Ha valaki most kapcsolódna be: a Strike Back olyan különleges egységekről, vagyis egységről szól, mely tagjait a legnehezebb, legletagadhatóbb küldetésekre vetnek be.

Mivel akciósorozatról van szó, így gondolom nem meglepő, hogy a klisékönyvet is felcsapják. Avagy szinte az összes katonai séma előkerült már ebben a “pilotban” is: csapattársak elvesztése, információszerző küldetés, fogolyszabadítás és még valami, ami nem ugrik be. A kérdés persze ismét csak a kidolgozás lehet.

Az sem meglepő gondolom, hogy az új csapat összeszedése miatt, valamint a 4-5 akciójelenetnek köszönhetően eléggé zsúfolt lett ez a premier. Ugyanis nem csak a két főszereplőt kellett összehozniuk, de igazából a köréjük szervezett emberek, és a főnökük (akit viccesen Captain Reynolds-nak hívnak) is bemutatásra került sajnos.

Azért szomorkodom kicsit, mivel a Strike Back az első évad kivételével a főszereplők közötti kémiára épült, amiből itt most alig kaptunk. Persze a recept maradt, egy laza amerikai és egy komolyabb brit fogja egymást ugratni, miközben a főszálon szállított terroristát elkapják. Ez utóbbi persze csak feltételezés a részemről, de ez a papírforma.

Igazából az őszi katonás sorozatok közül még talán ez a legjobb. Vagyis azokat már fel sem tudom idézni… ja megvan, Valor, The Brave és SEAL Team. Az biztos, hogy valamennyire jobban szórakoztam ezen, szóval aki csak egyet néz meg ebből a négyből, az erre vetődjön rá. És utána bízzon abban, hogy a kezdés után tudnak még szintet lépni.

42 hozzászólás Ne habozz!

Skirm - 2017. 11. 02. 15:33

Kíváncsi leszek, az eredeti sorozat nagy kedvenc volt, mondjuk úgy eredeti, hogy az is reboot volt a 2. évadtól :)
https://www.youtube.com/watch?v=HoVt6sNKq28

Josh - 2017. 11. 02. 17:14

Szvsz a 2. évadtól egy komoly minőségbeli szintlépés is volt. Szórakoztató volt az a 4 évad. Ennek a rebootnak még ki kell forrnia, de egész jól hozta a régi Strike Back hangulatot.

Láttam a fent említett 3 akciósorozat (szánalmas) pilotját, maradok az új Strike Back-nél

Neoprimitiv - 2017. 11. 02. 20:45

hááát.. attól, hogy az idei kínálatban volt három szar katonás sorozat, ez még nem jó. Az akciójelenetek (főleg Madame Reynoldsé) szerintem borzasztóak, a második nagy kergetőzésnél konkrétan olyan érzésem volt, mint ha a VGHS-t nézném – csak az ugye egy indie paródia volt…

Eddig egyedül a felnyírt hajú csaj működik és ez azért kevés egy 4+2 tagú csapatból. A másik, hogy értem én, hogy reboot meg remake, de muszáj volt CtrlC + CtrlV módon megírni a két főszereplőt, ha már egyszer sem a színészek, sem a karaktereik nem azonosak? Kemény, kicsit tiszteletlen, viszont megtört szívű angol és lepedőhuszár amerikai valami komolyabb folttal a szolgálati lapján? Nem volt semmi egyedi új ötlet?

_Peter - 2017. 11. 02. 21:00

Klisékből egy fájt amikor nyílt terepen cammog a behemót terrorista fekete ruhában a golyózáporban.

“és még valami, ami nem ugrik be”

LOL ez az a klisé lesz amikor a bárban az amerikai összenézett a csajjal, vágás és már szobán is voltak. Classic Scott manőver! :D

Sajnos kliséknél ami nagyobb baj, hogy nem tudtam elvonatkoztatni attól mennyire semmilyen a kémia a két új katona között a Scott-Stonebridge pároshoz képest. De az első évadot is mondhatnám Richard Armitage-hoz képest zéró karizmája van ennek a Luther, Liar színésznek. És a főnök is nulla Grant, Dalton és Locke után! A support karakterek (a vagány csaj és a computer guy) is Sinclair és Richmond után, hát… nem vagyok elájulva a castingtól. Van egy klassz eyecandy Reynolds a csapatban és ennyi.

human - 2017. 11. 02. 21:55

“. Az akciójelenetek (főleg Madame Reynoldsé) szerintem borzasztóa” egyetértek, a csajt remélem nem erőltették közelharcban a későbbiekben.

Geza Kovacs - 2017. 11. 02. 23:55

Ezért igazán kár volt a régi szereplöket elküldeni. Ez jellegében tényleg pont olyan, mint a korábbi évadok. Remélem olyan jó is lesz.

lz - 2017. 11. 03. 00:40

Szegény ember Tesco-s Strike Back-je. Semmi kémia a főszereplők között, a kapitánycsaj bugyuta testtartása, fegyvertartása. Értem én, hogy eyecandy, de abból elég lenne az Aldis Scott csajozásai is. Az előző reboot azért jött be nagyon, mert amellett, hogy body cop volt, a két tesztoszterontól majdhogynem szétrobbanó csávót annyira kiképezték (gondolom), hogy elhittem, hogy ezek tényleg tudnának ölni, ha akarnának. Ebből a bandából ezt nem tudom kinézni, max a felnyírt hajú csaj tudta hozni az elvárt minimumot. A Spar-os Stonebridge is próbált párszor faarccal meghalni a képernyőn, bemutatni a vívódását, de nem lehetett komolyan venni.

Dodge - 2017. 11. 04. 19:52

Az előző évadok emléke miatt nézni fogom, de ha ezt a részt láttam volna először, akkor nem lennék túlságosan elájulva.

Ahogy a többiek is említették, kémia egyáltalán nincs a szereplők között, a karakterekben semmi izgalmas nincs.

Ezen felül a sorozat elveszítette a “realizmusát” is. Persze eddig is sérthetetlen volt Scott és Stonebridge, de ebben a részben a kocsikról csak pattog lefelé a lőszer, a gonosz melák csípőből tüzelve végigmegy a semmi közepén, mintha éppen a CoD-t tolná alacsony nehézségi fokozaton.
Ami viszont tényleg kiakasztott, hogy amikor bejutnak a terroristák közé és a vagány csaj épp lelőni készül a főnököt, akkor miért lopakodik mögötte a terrorista, miért nem kezd el kiabálni vagy valami?! Ő van hazai terepen…

_Peter - 2017. 11. 09. 20:57

2. rész

Picit megint kizökkentett ahogy akciózás közben mozogtak az épületekben.

Nehéz volt elhinni a terroristanő a kocsiban megkötözve két kiképzett kommandósnőt is lenyom.

Talán egyedül vagyok vele, a félpercenkénti ma’am-ozás idegesítő kissé.

A végén a bunker romboló látványos volt.

Magyar jelenlét: “Mágyár Ultra” :D
Jön Budapest ezek szerint a sivatag után.

Geza Kovacs - 2017. 11. 16. 00:08

Hát ez a budapesti rész elég elképesztő volt. Elvesztettem a még igazából meg sem szerzett bizalmam a sorozatban. A korábbi sorozatban ennek a töredékére nem vetemedtek volna soha, mint ahogy nem is tették.

Amikor Budapesten jártak hivatalosan, akkor is a Várban ért véget a sztori a TEK megérkezésével, valamilyen öngyi merénylő lepuffantásával, Magyarország csak díszlet volt, szerencsére felérve ésszel, hogy itt reálisan nem hihető, hogy valami nagy terrorszervezettel kapcsolatban lépjen fel a Section 20. Most meg ez…Mehet a magyar jelenlét rovatba, de nagyon nem pozitív példaként.

Mellesleg a szívkivágós meg a hasbaszúrós dolog nekem kilóg a sorozatból, illetve az eddigiek alapján kilógna, de lehet, hogy itt ilyen lesz most már folyton, csak akkor nekem nem kellenek.

Kissur - 2017. 11. 16. 12:48

A szereplők közötti kémiát azért nem hozom fel kémiaként, mert épphogy összeállt a csapat, nem is bíznak egymásban, míg a Scott-Stonebridge páros a téglát kutatva csak egymásra számíthatott. De tényleg valami hiányzik. Ettől függetlenül nekem bejött ez a 3.rész. Az előző kettő viszont tényleg semmilyen volt.

napocskin - 2017. 11. 18. 18:55

Á, a harmadik részt már nem bírtam végignézni, belekezdeni is csak a magyar vonatkozás miatt voltam hajlandó, de szerintem ez valami borzasztó. Az előző gárdával is voltak totál hihetetlen sztorik, de az legalább szórakoztatott, különösen a két főszereplő. Az újakból teljes mértékben hiányzik a vonzerő (és tényleg, a kémia is), pedig Warren Brown-t kedvelem, őmiatta néztem bele egyáltalán. Még szemrágóguminak is nagyon kevés. Kár volt előszedni és újraindítani.

Arthuro_Adam - 2017. 11. 19. 12:42

Engem az zavar a legjobban, amikor a nem angol anyanyelvűek egymas között angolul beszélnek, mint a harmadik részben a magyarok :)

Ambriel - 2017. 11. 19. 18:32

2 rész után elmegy, de ez a Strike Back már nem az, ami volt. Az új csapat Scott-Stonebridge párosához képest gyenge. Hiányzik a kémia, és nem tudom elképzelni, hogy ez változna a szereplők között.

Anthonz - 2017. 11. 20. 19:10

Lehet el kellene menniük kémia órára (ouch)!

Kb. mindent leírtatok, ez olyan mintha valami amatőrök másolnák az eredeti sorozatot.

_Peter - 2017. 11. 22. 15:37

Ullttrá, ullttrá! Jáj ez nágyon gágyi :D

Geza Kovacs - 2017. 11. 23. 00:13

Teljesen kuka, valami hihetetlen. Nagyon lecsökkentették a költségvetésüket, de ez még nem ok arra, hogy ilyen szemetet csináljanak. Az eredeti sorozat sose kockáztatott volna meg ennyire gagyi nyílt terepen való háborúzást 4 kommandóssal 100 ellenében.

Az imdb-n látható, hogy már a készítők kb. többsége magyar, szóval dicséretes, hogy már ekkora akció jeleneteket is képesek vagyunk összehozni adott esetben, de összességében nagyon gagyi mégis. Főleg szégyen az elmúlt évek Strike Backjének ismeretében.

winnie - 2017. 11. 23. 05:48

nem a készítők magyarok, hanem a kiegészítő stáb, hiszen itt forgattak, de ez eddig is így volt, szóval ezen a téren nem volt változás. egyébként pedig a költségvetés továbbra is nagyon magas maradt, szóval nincs szó arról, hogy “nagyon” lecsökkent volna, továbbra is kiemelt kategóriás, a csatornán belül pedig főleg. (de, ha nem lett volna szó róla, szerintem akkor is látni. meglep, hogy felmerül efféle.)

Kissur - 2017. 11. 30. 15:12

Tényleg borzalmasan sterilek a karakterek, de Gracie (a rövidhajú csaj) nekem bejön, mert ilyet még nem láttunk. Amúgy a forgatókönyv, a színészek borzalmasak, de az akciók most az 5.részben rendben voltak, és volt egy király vágatlan jelenet is. Szerintem ez volt az évad legjobb része eddig, bár amilyen alacsonyról indult, onnét nem nehéz felfelé menni. Az első két részt nemcsak az átlagnéző pontozta le, én sem szívesen nézném újra azokat. Az idei főgonoszt meg nem tudom komolyan venni.

Geza Kovacs - 2017. 12. 01. 02:14

Na ezzel most egyetértek mindenben, ez volt tényleg a leghasználhatóbb rész. De egyértelműen azért, mert a két nő, főleg a rövid hajú került előtérbe, és sokkal-sokkal jobb volt, mint a két majom. Szerintem ha valami elfogadhatót akarnak, a két nő lesz az akciósztár főszereplő, és a két fickó támogatja őket (vagy inkább azt se).

A vadásztrófeás folyosón való verekedés kifejezetten komoly volt, kissé a Daredevil nagy verekedéseire hasonlított már.

Kissur - 2017. 12. 01. 20:24

Geza Kovacs: Szerintem csak a rövidhajú csaj (ő Gracie Novin) a jó. A másiknak még a nevét sem jegyzetem meg, ráadásul az ő kezében nem is áll jól a fegyver.

Én úgy csináltam volna, hogy Novint így, ahogy van, beleraktam volna, a két csávóból meg gyúrtam volna egyet, és akkor megint két főszereplős évad. Úgy jobban működött volna. A főnökasszony, meg a kompjúteres srác castingja sikerülhetett volna jobbra. Főleg a főnöké.

Geza Kovacs - 2017. 12. 01. 21:48

Ez így van, de a másik csaj néz ki jól, tulajdonképpen ketten adnak ki egyet :-)

Laci - 2017. 12. 18. 02:24

Sziasztok.
Nagyon sok igaz kommnentet olvasok sokan a szivemböl szoltok.Scott-Stonebridge páros és csapatukhoz képest elég gagyi a 6. Évad,bár lehet hogy az a baj hogy megszerettem őket az 5 évad alatt!Bőven akad értelmetlen jelenet mintha az első 5 evad teljes csapatát, íróját,rendezőjét kukába dobták volna!A szinészeknek nincs kisugárzása ami a nézőt beszippantja a történetbe!

Kissur - 2018. 02. 01. 16:40

Hát ez borzalmas volt… Könyörgöm, kaszálják el, vagy hozzanak új írókat, mert ami a 6×06-ban volt, azt tanítani kéne elrettentő példaként. Főleg az utolsó 10 percet.

Kissur - 2018. 02. 08. 12:51

Voltak butaságok az eheti részben is, de összességében ez a rész tényleg jó volt! :O Wyatt középpontba helyezése jót tett a résznek, és a rendezés végre jó volt, nem volt rajta undorító filter. Összességében elégedett vagyok. Sai Bennett (az eheti mellékszereplő csaj) pedig mehet az eyecandy szavazásra. Kicsit beleszerettem. :D

Kissur - 2018. 02. 15. 17:20

Ne már, hogy csak én írok ebbe a topikba. Pedig ez a rész most végre nagyon jó volt. Legalábbis számomra. Élveztem, érdekes volt, jól volt rendezve, és éreztem a karakterek közötti kémiát. A tisztelgős-kabbe pedig tipikusan Scottos mozdulat volt, de nem érdekel, mert bejött. Az évad legjobb része volt ez a 6×08!

Hamupipacs - 2018. 02. 17. 16:09

Egy hetet kihagyott a sorozat. Lehet, h ezért maradtál magadra:)
Én is úgy érzem, hogy kezd magára találni a reboot. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Kissur - 2018. 02. 17. 20:38

Nem egy hetet, hanem 2 hónapot szünetelt! :D

Stiel - 2018. 02. 17. 23:03

Kb. a 4. epizód óta Jensen volt a tippem az első veszteségre. Aztán amikor a múlt hetet megúszta élve, akkor azt hittem, ő már megmarad legalább évad végéig, és helyette Novintól búcsúzunk hamarosan. Hát, nem.

Szóval a főnökasszonynak nemcsak sötét folt van a múltjában (mint a 2. évadban), hanem konkrétan áruló. Hm.

Hamupipacs - 2018. 02. 18. 18:25

Egy spoiler jelzés nem ártott volna…
Az hbogon követem. Ott még nem történt semmi ilyen…

Kissur - 2018. 02. 21. 16:04

Stiel: Én is rá tippeltem, de az én gyanúmat is elaltatták a 7.résznél. A főnökasszony meg szerintem azért tette ezt, mert nem lett volna elég drámai. Mondjuk az a szereplő, aki visszatért azok után, hogy halottnak hittük, az számomra rosszabb húzás volt.
(Én igyekszem spoilermentesen írni.)

Kissur - 2018. 02. 22. 01:58

6×09: Az évad legjobb része! Wtf pillanatok, akció, és izgalmas rész. Az utolsó 2 perc pedig 10/10. Na így kell csinálni egy visszatérést! Nem úgy, mint a 24 Legacyban.

-Who the hell are you anyway?
-That’s a long story.
A hét idézetének jelölöm. :D
Meg ezt is:
-On my way.
-That’s not how doin’ things. :D

Geza Kovacs - 2018. 02. 22. 23:00

Na aki nem nézte eddig, vagy nem szerette (bevallom, az utóbbi 2-3 rész már majdnem tetszett), annak kötelező a 9. részt, vagy legalább az utolsó 2 percet megnézni. Kissé álmosodtam már, pedig jó rész volt, de az utolsó két perc teljesen feldobott :-D

Kissur - 2018. 02. 23. 20:43

Lesz írás az évad végén? Mert ha nem, én szívesen vállalom. Úgyis írok róla minden héten, csak azt nem olvassa senki. Legalább populáris környezetben is megoszthatnám a véleményem az évadról. :D

Stiel - 2018. 02. 23. 23:36

Hamar ítéltem legutóbb. :) Nem baj, így is jó.

A 9. rész jó tömény volt, végig akció, és lövésem sincs, hová fogunk kifutni az évadzáróban. A karakterek is kaptak némi mélységet (nekem korábban nem jött át annyira, de most igen).

Ta - 2018. 02. 24. 07:49

Azon csak én akadtam ki, amikor a harmadik részben az ultra főkpaitány kivette “Stonebridge” pisztolyából az ütőszeget? De az előtte való jelenetben még lövöldözött vele a srác, az meg csak az éles helyzetben vette észre, hogy a gonosz megbabrálta a pisztolyát, ami végig nála volt…

Tényleg csak nekem nem jut eszembe a páros neve, mert annyira jellegtelenek?

Stiel - 2018. 02. 24. 08:39

Nem, nekem sem. :) Novin megvolt hamar, Jensen is, de a többivel még most is küzdök. Az, hogy Ma’am-ozzák a főnökasszonyt, nem segít.

Amúgy visszagondolva, Jensent mi a francért kellett megölni, ha mégsem ‘úgy’ áruló a főnökasszony?

Kissur - 2018. 02. 24. 12:26

Stiel ezen én is gondolkodtam. :D Valószínűleg a kedvemért, mert azért fohászkodtam az egész évadban, hogy ezek ketten (Jensen, meg a főnökasszony akinek meg sem jegyeztem a nevét) haljanak már meg.
De ennek ellenére a 7.rész óta magára talált a sorozat.

Stiel - 2018. 03. 01. 22:09

No, megnéztem az évadzárót, jó volt, padlógázas akció. Már alig van az epizódból, de azért még simán betörnek a GRU-hoz. :)

Kissur - 2018. 03. 01. 22:21

Én azért nem írtam, mert írtam évadösszefoglalót. Remélem kikerül. :)

Neoprimitiv - 2018. 03. 03. 22:44

én nem tudom, milyen lehetett mielőtt magára talált, most az “öregfiúk” kedvéért megnéztem a 10. részt – jézusom. Jó, hogy több időt nem pocsékoltam rá, rémes.

Kissur - 2018. 03. 04. 00:36

Neoprimitív: Vonj ki mindent az utolsó részből és megkapod az első 4 részt. Összesen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz