login |

Life in Pieces: kezdett a 3. évad

2017. 11. 03. 14:58 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Már a második évad vége felé is éreztem a fáradás jeleit a CBS négy sztoris komédiáján (vagy csak én fásultam bele, hogy nem lett több kreatív szempontból?), de az évadzáró visszahozta a sorozatba vetett reményeimet. Azonban ez a szezonkezdés gigantikus csalódás volt.

A Modern Family-t, bár nem éreztem, hogy nagyon visszaesett volna, a 4. évad elején engedtem el, ezt szerintem most fogom kaszálni, mert hiába nagyon szimpatikusak a színészek, a 3×01 pár jobb gag-en kívül nem hozott sokat.

Az első, poszt-mexikói sztori nálam elég mélypont volt, főleg a “megoldással”, a cumiszörnyesnek voltak aranyosabb momentumai, de végülis csak egypoénos volt (és hiába volt aranyos Lark, inkább kihagynám a nagy kisgyerekes sztorikat, kár a babáért), utána pengettek némi érzelmi húrt Sofia-val, de nem túl viccesen, a végén pedig végképp átmentek abszurd marhaságba, és csak a sokkolódott Tim-et tudtam értékelni.

Szimpátia ide vagy oda, túl nagy luxus lenne hetente 20 percet csak arra pazarolni, hogy ismerős arcokat lássak (arra ott a tükör vagy pár olyan kedvenc szitkom, aminek kimaradtak korábbi évadjai (Scrubs S4! The Office S6! HIMYM S2-S4! Community S1-S2!). Egyébként lehet, hogy tényleg ez a baj, hogy a sorozat legnagyobb erőssége az volt, ahogy a színészek mindenféle pofákat vágnak. Poén sajnos már nincs elég, 4*5 percben pedig nem lehet felületességnél többet adni karakterek terén.

2 hozzászólás Ne habozz!

kaminer - 2017. 11. 04. 21:03

Komoly lemaradásod van a legendásokból, így érthető a kasza. Én viszon megtartom, meort az 5 percesek tudnak ülni, viszont más szitkomot már nem találok, ami lekötne. Mintha a sitcom már csak családi műfaj lenne. A tbbt is elment ebbe az irányba (ott van egyéb baj is), a modern family is lapos már és a last man on earth is ugyanarra van kihegyezve. Van még jó sitcom, ami nem családos?

winnie - 2017. 11. 05. 05:16

az az igazság, hogy eddig is megvolt a lemaradás, de nem kezdem el nézni hirtelen azokat a sorozatokat, mert csak az elmúlt hetekben folytatódott a borderline, a man down, a red oaks, a rosehaven, stb. egyszerűen egyiket sem lenne képem a life in pieces mögé venni az után, hogy így éreztem a premier kapcsán:(

“Van még jó sitcom, ami nem családos?”

van olyan, ami jó és családos?:) szinte mindegyik jó nem családos, ahogy nézem, nem is tudom, hogy a middle-ön kívül nézek-e valamit. oké, egy atypical is családosnak mondható, de a többi 10-15, ami most fut (például a fent említettek) nem családosak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz