login |

Lord of The Rings-tévésorozat jöhet?

2017. 11. 06. 21:30 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, ,

Komolyan mondom, hogy valahol érthetetlen ebben, a streaminges, dollár százmilliókat sorozatokra költő világban, hogy már majdnem 6 éve van tervbe véve az élőszereplős Star Wars-sorozat, és még mindig nem jöttek rá arra, hogy miként vágjanak neki. Sebaj. Ugyanis addig lehet, hogy elkészül egy tévésorozat A gyűrűk ura alapján.

Félreértés ne essék, az év híre nem az, hogy lesz The Lord of The Rings-sorozat, hanem az, hogy lehet, hogy egyáltalán felmerült. Konkrétum nincs, és szándék sem készítői oldalról, viszont a jogtulajdonos igencsak szeretné, ha lenne egy LOTR-tévésorozat. Na, nem ingyen, hiszen annak, aki bele akar vágni a projektbe, sajtóhírek szerint 200-250 millió dollárt kellene kipengetnie csak a jogokért – és ebben a sorozat konkrét költsége nincs benne.

És vajon kinek lenne ennyi pénze? Hmm…, manapság inkább az a kérdés, hogy kinek nincs?

Ami biztos: a Tolkien-hagyaték kezelői megkeresték az Amazon-t, a Netflix-et és az HBO-t azzal, hogy megvehetik tőlük a jogokat, hogy aztán kitalálják, hogy milyen irányból közelítsenek Középföldéhez, hogy kik legyenek a készítők, hogy elindítsák a fejlesztést, majd leforgassák a szkripteket vélhetően további 100-150 millió dollárból.

Állítólag az HBO gyorsan köszönte is a lehetőséget, de nem kért belőle, viszont a két digitális platform még esélyes lehet – az Amazon azért, mert így végre lehetne egy zászlóshajójuk, míg a Netflix azért, hogy…, nem tudom, hogy az Amazon-nak ne legyen zászlóshajója? (Végülis Woody Allen-hez 80M dollárt vágtak a Crisis in Six Scenes-ért, Matt Weiner-hez 70M-t a The Romanoffs-ért, David O. Russell sorozata is megért nekik 160M-t, hogy aztán 40M elköltése után kaszálják a Weinstein-botrány miatt.)

A lehetséges sorozat a Warner Bros. TV-vel készülhetne egyébként el, és a sajtó úgy tudja, hogy (jelentsen ez bármit is) a kínált jogok korlátozottak és nem adnának hozzáférést Tolkien összes karakteréhez.

Bár még sztoriról szó sincs, de ha engem kérdeztek, akkor mindez nem a fő regény adaptációját jelentené. A kérdés az, hogy mit – de erről egy külön posztban.

20 hozzászólás Ne habozz!

Balumedve - 2017. 11. 06. 22:09

Ez egy nagy rakás ürülék szépen becsomagolva. Valamiért felbosszant a tény, hogy ilyen mocsok sokat kérnek a jogokért, és még csak nem is kapnak szabad kezet a lehetséges (kamikaze) készítők. Remélem, hogy sem az Amazon sem a Netflix nem csap le rá. Inkább fulladjon ki a franchise, aki fanboy az meg olvasgassa a könyveket!

Platschu - 2017. 11. 06. 23:14

Ha LOTR játékokhoz tudnak történeteket írni, akkor nem lehet gond egy a világban játszódó sorozat sztorijának megírásával sem. Tehát hagyják a könyveket és csak simán írjanak újat.

energy - 2017. 11. 07. 01:02

Amíg valami mellékszálat használnak és nem tini addig jöhet!

Csiki - 2017. 11. 07. 01:52

Platschu: ha a Shadow of Mordor es Shadow of War-ra gondolsz, azok hivatalosan nem kanon… Azert sincs benne a cimukben a LotR… Legalabbis amennyire en tudom. :)

Mate815 - 2017. 11. 07. 08:02

Semmiképp ne írjanak új sztorikat, nem is értem, hogyan merülhet fel ilyen egyáltalán. Vagy Tolkien vagy semmi. Ne rohasszák le ezt a világot is mindenféle jött ment gyökér jött ment sztorijaival.

winnie - 2017. 11. 07. 08:11

Mate815: “Ne rohasszák le ezt a világot is mindenféle jött ment gyökér jött ment sztorijaival.”

vagy a másik lehetőség,, hogy zseniális írók zseniális történeteivel bővítik ki. nyilván hozzáállás és gondolkodásmód kérdése, hogy ki miképp látja, de miért írnának újat? van bőven történet tolkien könyveiben. (és miért ne írnának újat? a szolgai másolás nem túl izgalmas, a világot mindig lehet bővíteni, a világgal lehet dolgozni.)

Mate815 - 2017. 11. 07. 08:15

Gyalázat már csak a gondolata is új történeteknek. Csak Tolkient vagyok hajlandó elfogadni. Sorry.

winnie - 2017. 11. 07. 08:18

“Gyalázat már csak a gondolata is új történeteknek. Csak Tolkient vagyok hajlandó elfogadni. Sorry.”

a gond csak az, hogy ezt nem kell jóváhagynod. ha nem nézed, akkor nem nézed.

HorrorStevie - 2017. 11. 07. 08:28

Szerintem meg békén kell hagyni Tolkien világát.Jobbnál jobb történetek léteznek a High-fantasy irodalomban és azon kívül is.Gondolok itt Clive Barker-Abarat,Korbács művére.Vagy King-Setét tornyára,Talizmánjára.

seven - 2017. 11. 07. 08:46

Szerintem meg mindenki aki fújjol úgyis meg fogja nézni :))

HorrorStevie amiket felsoroltál..jók…de kb kanyarba sincsenek egy LOTR-hoz képest még kombinálva se, főleg népszerűségben.

Szerintem az Amazon bele fog vágni. Bezos már rég akar egy GoT killert. A hatalmas költségvetést simán le tudná nyelni az Amazon, cserébe pedig hosszútávon rengeteg előfizetőt szerezhetnének. A Grand Tourra is ezért költöttek egy csomó pénzt elsősorban. Az a műsor helyezte el a Prime-ot a köztudatban.

HorrorStevie - 2017. 11. 07. 09:15

seven
Szerintem meg vannak olyan jók a maguk módján.Ez nézőpont és ízlés kérdése.Például nekem a Trónok harca sem tetszik.Egyszerűen nem értem a körülötte lévő felhajtást.Szerintem nem csak azokat a történeteket kell feldogozni,amik hatalmas rajongói táborral rendelkeznek,hanem újdonságokat is,amik a műfaj hagyományos,vagy esetleg a másik ágát képviselik.

winnie - 2017. 11. 07. 09:29

“Gondolok itt Clive Barker-Abarat,Korbács művére.Vagy King-Setét tornyára,Talizmánjára.”

Szerintem meg békén kell hagyni King és Barker világát.

winnie - 2017. 11. 07. 09:30

HorrorStevie: “.Például nekem a Trónok harca sem tetszik.Egyszerűen nem értem a körülötte lévő felhajtást.”

ez két külön dolog. attól, hogy valami nem tetszik, a népszerűségét még nagyon könnyen meg lehet érteni.

az pedig, hogy

“.Szerintem nem csak azokat a történeteket kell feldogozni,amik hatalmas rajongói táborral rendelkeznek,hanem újdonságokat is,”

ööö, hahó! ezer meg egy kisebb rajongótáborral rendelkező könyvet dolgoztak és dolgoznak fel. nyitott ajtón kopogtatsz.

HorrorStevie - 2017. 11. 07. 10:08

winnie
Az témához való hozzáállásomat szerettem volna megértetni.Miszerint a kevésbé népszerű vagy kimagasló teljesítményű művek feldolgozása is létjogosult.
A válaszodat szerintem seven-nek céloztad,vagy kellett volna.De lehet én voltam félreérthető.
Én nem írom le a Trónok harcát,mivel nem is követem.Viszont a bátyám,aki nagy H-fantasy rajongó, már az első könyvön sem jutott túl.A sorozatot pedig követi,de szerinte sem tökéletes.Nem vagyunk egyformák.

“Szerintem meg békén kell hagyni King és Barker világát.”
Nos ha már itt tartunk szerintem minden művet tiszteletben kellene tartani.Ha már mindenképpen adaptálhatnékja van valamelyik stúdiónak,akkor azt tegye kellő tudással,az alapanyag tiszteletben tartásával és kellő elhivatottsággal.

winnie - 2017. 11. 07. 12:29

HorrorStevie: én is csak arra célzok, hogy nem hiszem, hogy lennének szent tehenek az irodalomban. nem a szándékon múlik a dolog, hanem valóban azon, hogy mennyire értő és gondos kezekbe kerül. hiszem, hogy jó pár olyan alkotó van, akik remek végeredményt tudnának csiholni a tolkieni világból, kérdés, hogy ők nem dolgoznak-e máson, hogy meg tudják-e szerezni őket.

human - 2017. 11. 07. 12:33

“Szerintem meg mindenki aki fújjol úgyis meg fogja nézni :))”

szerintem pedig nem, ezt a kijelentést sosem értettem, de sorozatnál aztán főleg.

juhaszvik - 2017. 11. 07. 12:56

én nem igazán értem ezt a “tisztelet” kifejezést, mármint művek esetében.
pl. semmivel sem lett másabb a Büszkeség és balítélet könyv és filmek és minisorozatok és feldolgozások stb. megítélése, csak mert készült egy zombis változat is.
a lotr regények vagy filmek nimbusza nem értékelődik át (szerintem), csak mert kibővítik, újrajátsszák vagy kifigurázzák azt.
ha van egy, az emberek számára kedves, kitalált univerzum, akkor szeretnének többet hallani, látni belőle, és ez valószínűleg így volt már azelőtt is, hogy létezett volna film/sorozatgyártás, más kérdés, hogy az elmúlt talán 1-2 évtizedben jöttek rá a kreatív szakma felett állók, hogy ebben mekkora pénz van.
más kérdés a minőség: senki nem akar rossz, béna tartalmat gyártani, legyen az sokak által imádott fantasy univerzum vagy a tegnapi reggelim megfilmesítése.

HorrorStevie - 2017. 11. 07. 12:58

winnie
Örülök hogy meg tudtuk beszélni.
Persze ha megvalósul és minőségi lesz a végeredmény,akkor én is megnézem a LOTR sorit.

bvr - 2017. 11. 07. 17:48

@winnie “vagy a másik lehetőség, hogy zseniális írók zseniális történeteivel bővítik ki.”

eeegen, kár hogy ez leginkább egy elméleti lehetőség sajnos :)

Vili, mindig meg szoktad védeni az írókat, és egyébként nem is akarom teljesen rájuk tolni a felelősséget (sokmindenki soklépcsőben beleszól persze), de én azt látom hogy ahol a sorozatos/filmes világban a forgatókönyv átlagosan is jól tud működni, az nagyjából a 30-40 perces antológiák világa (tehát mint egy novella. Kell hozzá egy jó ötlet (és abból azért gond nélkül tudnak brainstormingolni annyit hogy utána még szelektálni is lehessen), amit egy ütős vég elé lehet tenni, és nem azt mondom hogy csupa élvonalbeli Black Mirror epizódot kapunk, de azért egy erős átlagra minimum nagy az esély.

Namost a high fantasy az nagyon ennek az ellenkezője, nem is egyszerűen csak 10 részen keresztül kell(ene..) jól mozgatni a sztorit (és hát nyilván nem egy évadban), hanem kidolgozni hozzá a mitológiát – hát azért ezt magas minőségben azért nagyon nem egyszerű feladat.

Persze ilyen “hibrid” megközelítésben, tehát hogy azt mondjuk a mitológia, a világteremtés az nagyjából adott Tolkien által, ez lehet_ne_ valamivel esélyesebb – csak hát elég megnézni hogy kimondottan _írásminőség_ szempontjából mivé lett a Game of Thrones…. itt olyan különbségeket kellene érzékeltetnem mint a Laár Andrásnál az Irdatlan bácsi odaállása :)))

(az egy más kérdés hogy cserébe popcorn-szinten meg jól elszórakoztam az idei GoT-nal is, sőt minden hülyesége mellett jobban mint bármikor az utóbbi években, mert az volt ám csak az igazán két szék között a pad alá esés. Most legalább popcornt azt lehet rá rágcsálni vidáman :))

Lényeg a lényeg, azért ez nagyon nem lesz (lenne) egyszerű feladat, de hát kíváncsi lennék persze (mondjuk ekkora jogdíjat kigazdálkodni, az elég irreálisnak tűnik, de hát nem az én gondom persze)

sutod7 - 2017. 11. 07. 21:13

A Szilmarilok olyan formában, hogy minden évad egy-egy történet ölel fel, megfelelő minőségben elkészítve akkor jöhet. Akkor nekem mindenképp várós. De nem sok jót sejtet az, hogy egy-egy karakter használatához tényleg nincs meg a joguk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz