login |

Stan Against Evil: kezdett a 2. évad – írta Lantaar

2017. 11. 06. 14:49 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

És rögtön 3 résszel!

Az elején tisztázzuk ezt: maga a premier dupla volt, viszont másfél héttel a premier előtt a csatorna kirakta YouTube-ra a 2×03-at, így már arról is lehet írni, hogy egy kicsit teljesebb képet kapjunk a második évadról. Viszont ez a kép sajnos semmivel sem jobb az első évad végén alkototthoz képest.

A dupla premier első látásra egy soft rebootnak tűnt, mivel Stan és a többi karakter egyáltalán nem emlékezett Evie-re az előző finálé eseményei után. Persze a rész végére helyreállt minden, viszont az oda vezető út nem volt túl szórakoztató.

Ha a finálé kritikában azt mondtam, hogy John C. McGinley kábé félgőzzel játssza Stan karakterét, akkor a mostani premierre ez visszaesett úgy 35%-ra. Lehet, hogy Murtaugh kedvenc mondása volt az “I’m too old for this shit!” viszont McGinley a tökéletes megtestesülése ennek az érzésnek az itteni alakítása alapján.

Mindemellett annak ellenére, hogy elvileg ez egy komédia lenne, a három rész alatt elhangzott legértékelhetőbb poén az volt, amit már az évad előzetesében is ellőttek (“The ancients didn’t have the same shovel technology we have available to us today!”). A többi maximum egy 35%-os erejű mosolyt volt képes kicsalni belőlem, és azt is csak úgy két-három alkalommal.

A korábban kikerült harmadik rész pedig egy sima monster of the week-rész volt és abból is a butábbik fajtából! Werepony? Komolyan? Ez már szó szerint a rossz vicc kategóriájába esik! Ráadásul még egy David Koechner-cameót is sikerült elrontaniuk azzal, hogy gyakorlatilag csak az volt a szerepe, hogy nyafogjon. (Mindezek felett még mindig képtelenek Janet Varney-nak értelmes jeleneteket írni ahol ki tudna bontakozni, ráadásul Deborah Baker Jr. is alig szerepelt ezekben a részekben.)

A fentielhez még hozzájön az, hogy az effektek megvalósítása még mindig siralmas. Egész konkrétan a wraith a dupla premierben úgy nézett ki, mintha egy közepesen kidolgozott 30 centis akciófigurát lekaptak volna bármelyik játékbolt polcáról, hogy szuper közelről lefilmezzék, mert többre nem futott a költségvetésből. A póni pedig…, arról jobb, ha inkább nem beszélünk többet.

Összességében a dupla premierre nem tudok többet adni egy 3/10-nél, míg a 3. rész inkább csak egy 2/10.

4 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2017. 11. 06. 18:04

Olyan szar, hogy már jó. Nekem legalábbis az 1. évadnál eddig jobb.

FrankLuck - 2017. 11. 09. 15:21

Még nem álltam neki ennek az évadnak, de én úgy gondolom (azzal hitegetem magam), hogy ők tudatosan a zsé-kategóriára gyúrnak, minden azért gagyi, mert az is akar lenni.

humorpalanta - 2017. 11. 10. 17:22

Szerintem is direkt gagyira csinálják. Egyszerűen ilyen a stílusa. Én például szénné röhögtem magam a pónis részen, főleg az átalakuláson. Tényleg, őszintén, ha nem tetszik, ne nézd, mert ez direkt ilyen és ilyen is marad. Nálam bőven 6-6,5 volt a kezdés.
De azon is jót röhögtem, mikor azt mondja, hogy na tessék csajok, mindig a férfi munkája kell, most akkor ki lehet venni a lény szemét. – Nem, köszi, megvagyok. – Én is. :D

Geza Kovacs - 2017. 11. 10. 23:51

A pónis vicces volt, és a 4. rész is egész jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz