login |

The Walking Dead – 8×03: Monsters

2017. 11. 06. 16:50 - Írta: winnie

85 hozzászólás | kategória: kritika,

Hmm, üres beszélgetések, újabb nagy szónoklatok (van, aki élvezi Ezékiel monológjait?), mondvacsinált konfliktusok és persze sok lövöldözés jellemezte a mostani epizódot – nem éreztem, hogy túl sok jelentősége lett volna a résznek, hiszen a történet ismét csak minimálisat mozdult előre. Majd a 8×04-ben?

Oké, elismerem, hogy volt(ak) karakterhalál(ok), körömlerágósnak szánt, de klasszikus cliffhanger, és tegye fel a kezét, aki nem örült annak, hogy Scott 3 (azaz három!) jelenetet is kapott, Eduardo-ról nem is beszélve. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szerintem ebben a részben több pozitívumot találtam, mint az előző kettőben, és úgy érzem, hogy a mostani nem a megvalósításon csúszott el, hanem sokkal inkább a készítői döntéseken, illetvee a színészi játékon (hoppá, ez utóbbi újdonság).

A rész, illetve az évadkezdés előtt való tisztelgés okén meg sem próbálok koherens folyószöveget írni, inkább kivételesen pontokba szedem a mondandómat:

  • Morales-t ezért volt értelme visszahozni. Moralizált és jött a hirtelen halál. Oké, nyilván lehet, hogy meg van kötve a készítők keze, hogy ki hogyan ér rá, és valahol még hatásos is volt a jelenet, ahogy Daryl lelövi, de ez így csak mézesmadzag volt, szerintem többet ki lehetett volna hozni egy régen látott karakterből – még akkor is, ha csak kevesen emlékeztek rá. Szóval ez elszalasztott lehetőségnek tűnik.

  • Ezékiel. A fene nagy taktikus. Ahogy írtam, a fellengzős beszédei egyre zavaróbbak lesznek, biztatóbban indult anno ez az első blikkre delíriumos karakter, de túlságosan egypoénossá vált, nagyon hamar önismétlésbe fullasztották. Kár érte. Kár érte? (Mármint kérdezem, hogy kár-e azért, hogy ilyen lett, illetve azt is sejtetem, hogy talán nem éli túl a cliff-et, de ha valaki azt hiszi, hogy meghalt, akkor az arcába nevetek.)
  • Viszont jó látni, hogy Carol, aki hirtelen milyen aktív lett, mennyire hisz benne. Vagy csak szeretne hinni.
  • Eric. Meghalt. Végre kapott némi képernyőidőt, de too little, too late, ahogy mondják, plusz szerintem teljesen egyértelmű volt a rész kezdetétől, hogy azért kap ennyi időt, hogy meghaljon. Eleve Aaron is papírvékony, így teljesen esélytelen volt, hogy a halálával bármit is elérjenek (legalábbis nálam).

  • Maggie. Jézusom. Mi lett Lauren Cohan-nel? Vele eddig semmi bajom nem volt, de ez a pukkancs stílus nagyon gáz volt, és hiszem, hogy a színész sara, mintha nem bírna el a hatalommal bíró, másokért felelősséggel tartozó karakterrel. Nem mintha a karaktert értettem volna a döntése kapcsán.
  • Rick tovább fényképez, ennél erősebben már nem is tolhatnánk a szemünk elé a polaroidokat – a végén a snitt az autó ülésén lévő képekkel ritka szájbarágós volt.
  • Daryl Morales-re még rá id duplázott a savior megölésével – egészségére.

  • Jézus most átvette Morgan régi szerepét, hogy ismét eljátsszák a már elsőre sem működő lelkiismereti konfliktust. (Ide kell képzelni most egy sporteseményes szurkolói skandálást, miszerint “K**va gyenge!”. Morgan erre balra el.
  • Szerencsére Jadis és Simon állandó szereplőkké váltak az idei szezonra. Eddig összesen egy jelenetük, ha volt? Na, nem mintha Dwight MVP lenne. (Persze nem panaszkodom, erőltetettem mindenkit beleírni a részekbe még gázabb lenne.)
  • Még egyszer: Scott. Ööö…, miért is van? Nincs elég szereplő? Oké, Tobin-ról még talán tudjuk, hogy kicsoda, de Scott? (Az már csak hab volt a tortán, hogy Eduardo is kapott megint jelenetet.)

Ja, és volt játékosan szánkázó zombik. Meg Gregory. Ők hozták a jobb jeleneteket.

Gondolom, már mindenki izgul, hogy vajon mi lehet a Negan-nel egy légtérbe került Gabriel-lel. Talán félévadzáróra kiderül.

85 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2017. 11. 06. 17:08

Morales… LOL
Már az is gáz volt hogy visszahozták, de ha legalább…. akkor kezdjenek vele valamit, hiszen alig vannak rendes karakterek a Megmentők között, a többség csak papírvékony “húbazdmegdegonoszvagyok” cannon fodder. De ez…. atyaég, felnevettem. Kösz, TWD.

Ezekiel nekem bejön, bírom hogy van valaki aki mosolyogni is tud, többek között ezért is hiányzik Abraham. De sajnos egyértelmű volt azonnal hogy az lesz a cliff hogy megtámadják őket abban a pillanatban amikor elkezdett prédikálni arról hogy egyet se fognak elveszíteni. Elképesztően kiszámítható volt.

A mélypont viszont egyértelműen Jézusnak jár. Gimple-ék megpörgették a szerencsekereket, és úgy látszik ezúttal Jézusnak jut az a szerep amit eddig Morgan töltött be(ahogy írtad is). Persze volt már Hershel is, Rick, Carol, Tyreese… szóval igen, volt már pár ilyen karakter”evolució”.

Elegem van ezekből a morális iránytűkből. Nem illenek oda, és teljesen a nézők ellen vannak. Gyakorlatilag az anti-fun karakterek.

Összeségében azért nézhetőbb volt mint az előző 2 epizód, de ez nem sokat mond. Ha pontoznom kéne, kb 5/10.

Amúgy amiatt eléggé aggódom hogy anno Gimple azt ígérte hogy az első 4 epizód bombajó lesz. Ha ez szerintük a bombajó, akkor nagy baj van.

Silver-sama - 2017. 11. 06. 17:27

Scott? Eduardo? Jadis? Simon? Tobin? Claire?
Vannak ilyen karakterek? :’D

Kissur - 2017. 11. 06. 17:30

Ugye, hogy mennyire pocsék volt Lauren Cohan? Az egyik kirohanásánál majdnem elröhögte magát. Meg úgy a karakterét sem értem. Mit lát benne mindenki? Most őszintén. “Majd Maggie tudja mit tegyünk velük.” Mert ők nem?
Szerintem Daryl végre hasznos volt. Így kell ezt! A való életben sem tökölnének, hanem egyből benne a golyó. Szerintem az elég jó hoppá jelenet volt.
Ezékiel meg egy vicc. Én tuti nem követném, mert azt hinném, hogy megőrült.
Amúgy szerintem összességében ez a rész jobb volt, mint az előző 2 összesen.

trollkodni jöttem - 2017. 11. 06. 17:42

-ÚRISTEN! Visszatért MORALES!!! – kiáltott fel izgalmában a múlt héten senki.
-ÚRISTEN! Lelőtték MORALEST!!! – kiáltott fel izgalmában a héten senki.

Morgannek meg úgy látszik két üzemmódja van. Gandhi és Rambó. Vagy mindenkit azonnal meg kell ölni, vagy mindenkit mindenáron meg kell menteni. És persze mindkét fokozatba csak és kizárólag a józanészt meghaladva lehet kapcsolni. Mert ha hétfőn történt valami rossz, akkor pusztuljon a világ, de ha kedden valaki kedves volt, akkor szerdán már a saját és mindenki életét kockáztatva fogok szeret-átnevelőtábort tartani pszichopatáknak. Le a kalappal az írók előtt.

f.fredericks - 2017. 11. 06. 17:47

Szinte éreztem, hogy Moralest, Daryl kérdés nélkül lenyilazza. :P Így is lett. :P Kár érte, kiválló ügynök volt. Ez a Xander Berkeley már a Nikitában Percyként is nagy játékos volt, sok borsot fog még törni Hilltop lakói orra alá, mielőtt utol éri a halál. :P Morgan vs. Jézus, te jó ég. :/ Az über Termináto aikido mester Morgant csak így lazán lenyomja Hezusz? Mi van?! :o Amúgy itt volt a legvicesebb jelenet a guruló zombikkal, illetve amikor Jézus mondja Morgannek, hogy “Ha ennek vége lesz, együtt kell élnünk velük.” Na erre én Morgan helyében azt mondtam volna, “Ha megöljük őket, akkor nem.” :P
Aztán jött megint a “kapcsoló” és Morgan megint váltott, és lépett. Aaron helyében én fejbe lőttem volna zombi Ericket, ha már nem nem akarja, hogy walkerként “éljen”, de a fekete játékos – akinek mint kiderült van neve de rohadtul nem jegyeztem meg, mert 2 részen belül úgyis meghal – elrángatta onnan. :( (Ericzombi bosszújaként megcsócsálnám őt).

Erja - 2017. 11. 06. 18:07

A guruló zombik nagy poén volt, felnevettem a részen, pedig nem viccnek szánták, vagy nem is tudom… LOL

Alain Prosztó - 2017. 11. 06. 18:15

Remélem, Daryl könyörtelenségével nem a kinyírásának ágyaznak meg. Na az lesz az a pont, mikor részemről ennyi volt.
Még ő az a karakter, aki valamennyire érdekes. Carol is csak vigyorog Ezekiel f**zságaihoz, pedig régebben még érdekes volt.

Meg ez, hogy kétszer is úgy csalják tőrbe az elvileg harcedzett, keménycsávó savior-öket, hogy hirtelen felbukkannak a fedezékből oldalt… istenem, ez mennyire szánalmas?

A kinyírni/nem nyírni dilemma pedig mindennek az alja.
Azok után, amit műveltek? Ha életben hagyják őket, akkor előbb-utóbb megszöknek, fegyvert szereznek, ölnek. Hahó, ezek nem az angolkisasszonyok ám! Ráadásul erőforrásokat emészt fel az etetésük és az őrzésük.

Kezd nagyon tele lenni a tököm.

Alain Prosztó - 2017. 11. 06. 18:16

Erikről meg az se nagyon van meg, kicsoda. Totál jellegtelen, meh.

Bénák az akciók, bénák a dialógusok, más meg nem nagyon van.

_Peter - 2017. 11. 06. 18:44

Scott, Eduardo neveket imdb-ről szeditek? Mert nekem fogalmam sincs mikor mutatták be őket a sorozatban. :)
Tobinról annyi rémlik hajtott Carolra Alexandria időszak elején. Morganék mellett az íjásznőnek is van neve azt hiszem Diana de nulla karakter, mint a most nagy drámának szánt kit érdekel Eric is. Tökre zavaró egyébként az ilyen, megy a jelenet Maggie elkezdi magyarázni Kal mit csinált… hát ki a p*cs az a Kal?

Vicces volt a kontraszt Jézus megbocsát, közben a tigriskirály mészárolja a savioröket, akinek a szövegétől én is a falat kaparom annyira gagyi és kizökkentő. Nagyon nagy kár ennyire szó szerint veszik a képregényt.

Jézus-Morgan verekedés a legalja szánalom kategória volt. Egyik percben terminátor, másikban egy ilyen nyikhajt nem tud lenyomni, hát a régi erdei Jedi mestere nem lenne büszke rá. Én már nagyon unom az írók Morgant egyik végletből a másikba kapcsolják, a Clear őrületből először a Wolves bandát babusgató buddhista, most kivégző terminátor, de tudja baj van vele, hát röhögnék ha megint önkéntes száműzetésbe menne évadokra.

Az is nagy írói hiba, a megbocsátó második esély témát Jézusnak adták aki első sorból tudja milyenek a saviörök, miközben Tara keménykedik a leölésük mellett, neki éppen kételkedni kéne hiszen ő is a Governor csoportjában a gonosz oldalon volt a körülmények miatt.

Darylnek örültem, mert direkt vártam felbukkanjon Morales-nél hiszen múltkor meg kellett hallania Rick és Gracie baba faterjának verekedése közben az elsült pisztolyt. Jött is és rövidre zárta a dolgot, meg a végén is a másik csávóval. Morales-t évek után két percre visszahozni baromi sok értelme volt…
Majd várjuk vissza a raszta csávót is így. :D

Lassan lehet bölcsit nyitni, Juditka, Gracie, Maggie leendő babája. De hát mondta az AMC évtizedekre terveznek, kell az utánpótlás. 2030: Judith vs Gracie a te apád megölte az én apám, most meghalsz!

Savitar - 2017. 11. 06. 18:46

asszem MOST már tényleg el kell kaszálnom…

winnie - 2017. 11. 06. 18:58

“Maggie elkezdi magyarázni Kal mit csinált… hát ki a p*cs az a Kal?”

ez igaz, szerintem róla végképp nem tudtunk semmit, de poénnak szerintem elég jól működött:)

Bonetti - 2017. 11. 06. 19:09

Moralesnél kijelenthetjük, hogy a karakter visszahozása egy újabb orbitális írói baki. Egyszerűen mi értelme volt így ennek? Előttem már többször leírták, hogy a nézők döntő része totálisan el is felejtette, ki ez egyáltalán, de legalább ha már visszahozzák, adjanak már mindennek értelmet. De nem adtak. Morales karaktere csak arra volt jó, hogy egy cliffhangert kihegyezzenek rá, de erre őszintén bárki más is alkalmas lett volna, annyira nem volt súlya az egész találkozásnak.
___________________________________________________

Ami továbbra is romba dönti az évad élvezeti faktorát, az az, hogy hiába van háború, hála annak, hogy már az első részben félresöpörték az érdekesebb saviour-öket, ergo akiknek egy minimális karaktere legalább volt, gyakorlatilag nem látunk mást, minthogy névtelen emberek gyilkolnak névtelen embereket.
Oké, a nevüket valamennyire tudjuk jobb esetben, de ez a mai dráma is a két meleg karakter között teljesen érdektelen volt. Ha jól emlékszem, már 2 éve részei a sorozatnak, de végig annyira marginálisan és nyeglén kezelték őket, hogy semmi mélyítést nem kaptak, gyakorlatilag több időt kaptak ebben az egy részben, mint az előző évadban. És így legyen drámai az elszakadásuk? Hát ne már, a sorozat sem vette komolyan őket.
Az érdektelen sablonkarakterek halomra gyilkolják egymást (most már legalább nem csak a saviour tábor hullik), miközben a fanservice-karaktereken egy karcolás sincs. Komolyan be akarták nekünk adni, hogy Rick és Daryl most milyen nehéz helyzetbe kerültek, mikor borítékolható volt, hogy gond nélkül megússzák még a vége főcím előtt?
Legalább ezt a teljesen funkció-nélküli Tarát áldozták volna be az ostromkor, aki már a 7. évadban is csak a mélypont-epizódban kapott lényegesebb szerepet, de még ennyire sem mernek kimozdulni a komfortzónából.

_Peter - 2017. 11. 06. 19:29

Bonetti – 2017. 11. 06. 19:09

Én is múltkor magamban már agyaltam na akkor Morales, Dwight, Eugene trióval lehet szépen a Savior bandában is hittéríteni hogy Rickék a jók és lázadjanak a melósok Negan rendszere ellen. Konkrét szálat lehetett volna velük erre fűzni, akár még Gregory-t is hozzájuk téve. Mit csinál az AMC? Dwight sehol, Eugene sehol, Morales két perc után kiírva.

monti - 2017. 11. 06. 19:43

mintha Maggie-re azt mondták volna hogy született vezető azért emlegetik folyton

Csilla0422 - 2017. 11. 06. 19:44

Ezekiel nagyon idegesít és irritál. Remélem, hogy ebben az évadban megölik.
Carol végre jó volt, de úgy tűnik, hogy eltaktikázta magát. Nekem az jött le, hogy a taktikázás az ő ötlete volt. Hol van Negan serege?

Morgan – Jesus a két pacifista csatája átcsapott egy “mortal combatba”…:) Morganről még nem tudtam eldönteni, hogy ennyire labilis vagy csak simán befolyásolható.

Tara a Kormányzó csapatában abban a tudatban volt, hogy Rick a rossz fiú. Ezt mondta Morales is, hiszen Negantől ezt a verziót ismerik. Meg amúgy is Rick köpött bele a levesbe, Hilltop kapcsán…

Rick a szavát adja, mert az ér még valamit, erre Daryl meg… én nem bánnám ha menne a cicakirállyal együtt.

Maggie ez meg mi volt?! L. Cohen a Chuckban sokkal jobban nyomta a badass Vivient.

Eric halála meg nem hatott meg és Aaron gyásza sem. Ez várható volt.

A hordából elszakadó zombik most tényleg jók voltak. Ezért jár a pacsi!

Ezeket a mélynek induló párbeszédeket tényleg hanyagolnia kellene az íróknak.

Quantumleap - 2017. 11. 06. 20:08

Most nem bántam, hogy előre elolvastam a spoileres oldalon az epizód tartalmát, így legalább nem ért váratlanul a Morales-dolog. De most komolyan, ezért visszahozni? Pusztán csak azért, hogy véget vessenek az évadról évadra felmerülő teóriázgatásoknak? És az nem mentség, hogy esetleg a színész nem ért volna rá hosszabban. Mert ez esetben is legalább az epizód végéig élhetett volna, és adtak volna neki valami jelentősebb sztorit. Amit még esetleg el tudok képzelni, hogy ha lesz Negan-előzményepizód, akkor esetleg abban is feltűnik.
Rick eléggé úgy nézett Darylre, mint anno Shane-re, mikor kezdett átmenni madman-be.

Ronaldo - 2017. 11. 06. 20:30

Bonetti: “Morales karaktere csak arra volt jó, hogy egy cliffhangert kihegyezzenek rá, de erre őszintén bárki más is alkalmas lett volna”

Nem éppen. A beszélgetésnek (is) volt jelentősége, nemcsak az, hogy jéé itt van Morales. Random karakterrel ez nem annyira működött volna. De ez a posztban is le van írva.

Bonetti - 2017. 11. 06. 20:49

Ronaldo – 2017. 11. 06. 20:30

De mi volt a beszélgetés jelentősége? Kit mozdít ez el és merre? Mi olyat mondott, ami eddig nem csappant le a főbb karakterekben, esetleg karakterfejlődést, karakterváltozást eredményez?
Engem ez komolyan érdekel, mert most attól, hogy előadta, Rick is kvázi gyilkos, amit nagyjából az 5. évad vége óta tudunk, amikor megölte randomkarakter1-et Morgan szeme láttára, igazából semmi nem történt.

Joe - 2017. 11. 06. 20:49

Hááát…még mindig jobb rész volt, mint az első 2 – az persze más kérdés, hogy ezt a lécet azért nem volt olyan túl megerőltető megugrani:)
Két nagyjából nézhetetlen rész kellett annak a tisztázásához, hogy Rick és Daryl konkrétan abban az épületben van, amelyik előtt a noname hadseregek rommá lövik egymást. Megjegyzem, abból a percenkénti nemtudom hány ezer lövésből pontosan nulla hallatszik be a max 20 méterre lévő épületbe…
Lauren Cohan messze a leggyengébb alakítását hozta, és úgy látom, hogy ő fogja kihúzni a kövi részben a “de mi nem ilyenek vagyunk” kártyát, ha már Morgan elhúzott.
Még mindig az a legfőbb bajom a sorozattal, hogy nemhogy a sok mellékkarakternek nem tudja az ember a nevét sem, hanem a főszereplők is full egydimenzióssá silányultak. Emellé jön, hogy nem tudnak még mindig akciójelenetet, drámát, párbeszédet normálisan megalkotni…nagy kár hogy ezekből épül fel az egész sorozat :D

winnie - 2017. 11. 06. 20:49

a legtöbb színész nevét ismerem, de ez nekem is újdonság, szóval az ericet alakító jordan woods-robinson mondta, hogy “I was fortunate enough to receive a very heartfelt and intimate call from [showrunner Scott M. Gimple], and we talked for about 45 minutes. He’s like, “Unfortunately, we have come to the part of the story where Eric is going to be leaving us. And we put a lot of thought into it and this is how we want to do it.”

azért az durva, hogy a színészek és a készítők mennyire másképp látják a karaktereiket.

45 perc!

“He talked to me for a long time and you get the sense when you talk to Scott or anyone else that is a creative on the show that every decision they have is a tough one, and every decision they make is to tell a great story.”

demerzel - 2017. 11. 06. 20:59

Visszasírom a Dale-Shane konfliktust, ezerszer jobb feszkót tudtak teremteni, mint ezzel a mostani gagyival.
És sajnálom, hogy a sokáig farvizen evickélő Carol-t, akit nagyon megszerettem régen, amikor még “-Watch those flowers, Lizzie!” volt, megint statisztasorba lökték.
Nem nagy szám, de néha jobban megcsillan a Fear, mint ez a takonyhalom. Pedig hogy szerettem, vártam az első évadokban az újabb részeket.

demerzel - 2017. 11. 06. 21:04

Look at the flowers, Lizzie. (bocs)

Joe - 2017. 11. 06. 21:12

Darylnél emlékeztek arra, amikor Beth-el bújkáltak ketten? Ott még volt emberi a karakterekben, de jó 2-3 évad óta ennek nyoma sincs.

Scale - 2017. 11. 06. 21:25

Nekem annyira nem volt gáz, hogy ki Morales, mert én vagy két (két és fél) éve daráltam le egyben az akkori öt évadot, és után kezdtem csak mindenki mással várni a kövi részeket, szóval nekem friss volt ez a Morales gyerek, sőt! Még vártam is mióta, hogy visszatérjen! Egyébként érdekes, mert amíg vissza nem tért Morales, mindenhol azt olvastam, hogy mennyire várják a nézők, hogy visszajöjjön. Most meg jön mindenki azzal, hogy ki ez? Hol vannak az akkori kérlelők?

Viszont sajnos egyet kell értenem mindenkivel, aki szidja a részeket, mert… tényleg pocsék volt az eddigi két rész (még nem láttam a harmadikat, őszintén mondom, nem merem megnézni). Konkrétan annyira rossz volt, hogy azt sem tudom, mi volt az évadnyitóban?! Elképzelni nem tudom, hogy mi történik az írók szobájában, mi ez a pocsék, iszonyat gyenge történetvezetés? Hova akarnak kilyukadni? Mi a céljuk ezzel? Mi volt a cél pl. Moralesszel? Hogy becsukják végre az őt visszavárók száját? Tessék, itt van a fickó, él, jól van, abba lehet hagyni a várását! Jó, megnyugodtatok? Akkor mehetünk is tovább. Puff, Mori halott, kész. Ez nem így kéne, hogy történjen…

Meg az egész sorozat valahogy nem így kéne, hogy történjen. Nem tudom, hogy hogy, de nem így.

winnie - 2017. 11. 06. 21:27

scale: “! Egyébként érdekes, mert amíg vissza nem tért Morales, mindenhol azt olvastam, hogy mennyire várják a nézők, hogy visszajöjjön. Most meg jön mindenki azzal, hogy ki ez? Hol vannak az akkori kérlelők?”

ööö, ez nem nagyon érdekes, sőt, talán az egyik legérdektelenesebb dolog:) nyilván nem az kérte moralest, aki most azt írja, hogy nem tudja, hogy ki az. (meg egyébként is, a “mindenhol” olvasás nyilván pár oldalt (5, 10, 100?) jelent, a “nézők” pedig pár kommentelőt (50? 100? 500?) – rajtuk kívül is van világ. a nézők zöme nem tudta, hogy kicsoda, míg jó pár rajongó szerette volna látni, főleg a le nem zárt sztori miatt.

f.fredericks - 2017. 11. 06. 21:39

@Joe: Darylből az Easy streets kiölte az összes emberséget. :P (amúgy az a Bethes rész volt az egyik legjobb a TWD-ben)

Irgum76 - 2017. 11. 06. 21:53

Csilla:

“Rick a szavát adja, mert az ér még valamit, erre Daryl meg…”

erre mondták anno a Butch Cassidy és a Sundance kölyök-ben
hogy “késpárbajban nincsenek szabályok” :)

Daryl nem ígért semmit és ők sem tudtak volna mit kezdeni egy fogollyal ha meg elengedik úgy veszélyeztetik az egész tervet

Joe - 2017. 11. 06. 21:54

@f.fredericks: ebben egyetértünk, toronymagasan a legjobb részek voltak azok.

Csilla0422 - 2017. 11. 06. 22:10

Irgum, értem én. A mai részben Rick volt a jó fiú.
Nekem pozitívum Rick, mert azok után amiken keresztül ment még mindig próbál emberséges maradni ellentétben Madisonnal.
Oké háború van, nem ígért semmit, de ez valahogyan WTF volt Daryltől.

nadi007 - 2017. 11. 06. 22:17

Most már tényleg nem tudom miért nézem…

Gergő - 2017. 11. 06. 22:42

2 évadon keresztül építették fel, hogy a Megmentők mennyire kemények, erre most gyaluljak le a bandat. Mar varom mikor setalnak vele valami csapdaba. Mondjuk a mai reszben megszorongattak Ricket es Darylt, de eddig ez gyanusan egyszeru menet…

perszepolisz - 2017. 11. 06. 22:57

Az utolsó jelenet az mi volt? Ezekielék legyaktak egy épület körül (!) tanyázó ellenséges csapatot, majd ott ácsorognnak az udvaron és eszükbe sem jut hogy az épületből is lőhetnek rájuk. Csak úgy szőrmentén említik, hogy akkor most átnézik az épületet.
Ez felkúrta az agyamat.

bruti - 2017. 11. 06. 23:02

Írtam már, hogy hétfőnként reggeli közben nézem, sokat eleve nem várok tőle, de ez még ehhez is unalmas volt. A csata közepén kétszer is megállítottam izgalmamban, mert eszembe jutott, hogy a padlófűtésem még nincs bekapcsolva és keresni kezdtem elemet a termosztátba. Majd másodjára meg egyszerűen kimentem a napra, mert a sorozat nézése közben észrevettem, hogy milyen szép idő van kint. Borzasztó gyenge volt ez na…

Jacques - 2017. 11. 07. 00:25

Képregény olvasóként el szoktam olvasni a facebookon fel-felbukkanó spoileres tartalmú oldalakat a sorozatról. Múlt héten direkt nem tettem, hogy hátha érdekesebb lesz a mostani rész az előzőektől. Hát nem lett az. Nem értem hol romlott el így ez a sorozat. A képregényt végig élveztem. Csak azért tartok ki mellette, mert várom a következő nagy fordulatot, de az utóbbi évek mintájára ez tuti megint csak az évadzáróig fogják húzni. Teljesen felesleges ez a 16 rész így egy évadban. Már azon gondolkozom, hogy majd félévadzáró után ledarálom egybe, talán egyhuzamba lesz annyi izgalom, hogy elérje az ingerküszöbömet.

Geza Kovacs - 2017. 11. 07. 00:29

Gyenge, erősen gyenge. Ezek az akciók kb. egy B kategóriás második világháborús filmbe valók, amikor meg a folyosón lövöldöztek, az meg a Halálos fegyver vagy a Die Hard színvonala, ami a ’80-as évek végén elment, de ebben a sorozatban kevés. A beszúrogatott lelkizéssel nem tudok mit kezdeni, az kuka kivétel nélkül.

Enzo - 2017. 11. 07. 01:01

8×03

Kezdem érteni, hogy mire akarják felhúzni a mostani részeket – ez a “saviorök szemszögéből Rickék a rosszfiúk” téma, meg a moralizálás hogy meddig lehet elmenni anélkül, hogy lesüllyednél oda, mint az ellenfeled. Rick és Morales Moraliz-álásának is pontosan ez volt a lényege, Daryl jött 2x is a részben, mint a hasonlóságot megerősítő erőszakos hozzávaló, a Morgan vs Jesus, Jesus vs Tara vitatkozások, “Gregoryt beengedjük vagy ne”, “összekötött savioröket beengedjük vagy ne” dilemmák mind erre rímelnek.

Posztreakció:
“Scott 3 (azaz három!) jelenetet is kapott, Eduardo-ról nem is beszélve”
Hát én pedig aztán megjegyzem a neveket, de őket én se vágom. Scott talán az a néger fickó, aki elrángatja Aaron-t a végén? Eduardo meg inkább a képregényből rémlik, hogy hilltoplakó, de arcról csak Kal van meg (ő sztem még fog szerepelni). Jadis, Simon, Gavin, Tobin – őket tudom kik.

Darabkák:
1. Ez a fel-le úsztatás az elején megint, már a falat kaparom a művészkedéstől…
2. Megmondtam, hogy Morales tudott Rickről legalább hírből… Rick meg betöltötte a plot puzzle hiányzó részeit a kérdéseivel (mi lett Morales családjával – na vajon mi…)
3. Ericnek jó dumái voltak a végén (“Te lőttél le? nem? akkor meg ne kérj bocsánatot”), és kb ő tartotta a lelket Aaronban inkább, mint fordítva. Aarontól fura hogy elengedte, most hiányzott ő mint +1 ember annyira onnan a sima behatolásos hadműveletből?
4. A legurulós walkerek viccesek voltak, ha meg az összekötött bagázsból megharap valakit, az mekkora szívás, mert hozzájuk lesz kötözve egy zombi.
5. Vajon a Morgan vs Jesus harc alatt Jaredék csak ott álltak, hogy “én már csak egy kávét kérek”? :D Amúgy Morgan teljesen megzakkant, ide-oda változtatják az írók.
6. Gregory a kapunál a rész legjobb jelenete volt, remek gyáva féreg karakter, Maggie ennek megfelelően úgy bánik vele, mint egy kutyával (se) :D Kal meg arc volt!
7. Remélem a következő részben már a Negan-szálat is folytatják, ideje lenne…
8. A rész végén a babára egy pillanatra azt hittem Judith :D persze az nem lehetne…
9. Húbakker, a végén én speciel meglepődtem… :O De Ezekiel tuti hogy nem halt meg, bevédték a katonái.

Lui - 2017. 11. 07. 02:57

Komolyan ebben a szarban egyedül Daryl ér valamit, meg maximum Maggie segge.
Daryl az epizód alatti 2 feltűnése , és tette logikusabb volt, és jobb, mint bármelyik főszereplő egész évados jelenléte.
Meg olvastam az epizód leírást.. milyen nevek, meg kik ezek meg scott meg kal meg tudom is én?? :D hát vicccccc.

egy korábbi hozzászóló foglalta össze, random senkik ölnek random senkiket, random senkik drámáznak random senkikkel, mindez megfűszerezve guruló zombikkal. Grat!

mia francnak nézem???
ha a FTWD-et csuklóból tudtam kasíálni, akkor ugye ezt is fogom tudni??

winnie - 2017. 11. 07. 04:54

enzo: “Hát én pedig aztán megjegyzem a neveket, de őket én se vágom. Scott talán az a néger fickó, aki elrángatja Aaron-t a végén? ”

betettem a képeiket a posztba, de scottról hirtelen nem találtam sokkal jobbat:)

dexike3 - 2017. 11. 07. 07:24

ez a Morális szál pedig ütött volna, ha jobban kidolgozzák. olyasmi kellett volna mint Randall Culver-rel volt anno (s2). nyilván nem ugyanazt eljátszani, csak gondolom az “írók” rápörögtek az akció témára és a fantáziájuk abban merül ki, hogy a történet szálakat instant halállal oldják meg. már látom előre, hogy Heath karaktere is visszatér majd egy újabb badass banda tagjaként és bosszút áll, hogy cserben hagyták, ja mégsem mert Daryll lenyilazza…

_Peter - 2017. 11. 07. 10:02

Morales-t a semmiből felbukkanó rasztának kellett volna megölnie. Rick mondhatta volna most is: “I know you, you’re from Alexandria… your name is Heath”

A következő részben Negan is lehetne már, szerintem annyira béna beharangozták és behozták nagy nemezisnek, ehhez képest évadonként csak háromszor látni, abból kétszer ugyanaz a “na betojtál már” szöveg az idióta vigyorával. Annyira egysíkú az egész. Carolt mennyire lefokozták, három mondata nincs részek óta.

Foglalkozhatnának az apokalipszissel is, Alexandria el lett felejtve ki védi most? Carl egyedül? Michonne és Rosita színészek elmentek filmet forgatni?

Drámázni nem tudnak, ez a “szabad-e megölni a gonosz gyilkosokat apokalipszisben” dilemma már az 5. különböző karakternél van elhasználva sokadszorra. Ha arra jön ki a filozófia Jézus-Morgan hatására és Darylt látva hogy Rick most mégse öli meg Negant az nagyon gáz lesz. Aztán lehet húzni még egy évad rétestésztát mi legyen vele, megszökik és akkor tényleg levadászni. Daryl legalább következetes, őt kínozták, Tara is bosszút akar a haver Glennért, aki ugye befogadta ebbe a közösségbe.

Akciózni nem tudnak, talán csak Lincoln figyel arra a fegyver rúgjon vissza, másoknál csomószor van kakas nélkül lőnek végtelen ammoval stb. A páncélnak használt palalemezek, az egy kupacban kommandózás, Daryl is kis zárt térben a nyílpuskával. Most keresik az M2 Browningokat, hát majd az elől is elbújnak két fűszál mögé fedezékbe…

Random senkik harca, random senkik drámája, közben olyan érdekesebb karaktereket írtak ki idő előtt mint pl. a rendőrnő az atlantai kórházban, vagy Jessie Alexandriában.

Lui – 2017. 11. 07. 02:57

A FTWD 3. évad furcsaságok ellenére messze korrektebb volt mint a TWD előző évad, amiben segít kicsit ott nincs képregény amihez ragaszkodnának. Váratlanabbak a halálok. És Alycia Debnam-Carey többet szerepel eye candy-ként mint itt Lauren Cohen.

Mate4182 - 2017. 11. 07. 13:51

Benne felmerult hogy tobb lehetseges folytatast is forgattak, persze nem egesz evadra kiterjedot csak par reszre.
Az egyik verzioban Morales meg par reszig ,,aktiv” szerepet jatszott volna a sztoriban
A masikban Daryl lelovi egy ropke beszelgetes utan

A studio pedig kiadta a 2. Reszt es vart a reakciokra
Ha a tobbseg vagta volna ki ez, es raporog a temara akkor par reszt maradt volna, de mivel a kozvelemeny egy emberkent horkant fel hogy ki a franc ez es minek? Ezert azt a verziot adtak adasba ahol Daryl lelovi a fickot
Aztan persze valoszinubb hogy mar megint csak kontarkodtak ezek az amator idiotak.. csak felmerult bennem ez is, hatha …

purplebrain - 2017. 11. 07. 13:52

En azert nem vagyok 100%-ban meggyozodve arrol, hogy Eric tenyleg meghalt. Ebben a sorozatban, ha valakinek nem latjuk kozelrol a kimulasat (vagy a zombiva alakulasat), az gyanus. Nem lepne meg, ha egyszercsak feltunne majd a szinen. Ha o lett volna a tavolban vonulo zombi, szerintem nem hagyjak ki azt, hogy rakozelitsenek a dramaibb hatas erdekeben.

Na nem mintha nem lenne tok erdektelen, hogy el-e, hal-e.

zsu - 2017. 11. 07. 13:53

Szerintem akkor is Daryl a legnagyobb király. Bármit tesz, azon legalább lehet nevetni. Számomra ő az angol humor megtestesítője ebben az egyre inkább humortalan sorozatban.
Carollal nem értem mi lett, miért vigyorog az idétlen királlyal? Ő az egyik legkeményebb karakter, de az utóbbi időben nem lehet ráismerni.
Morgan pálfordulása nem tudom mifelé vezet. Titkon azt reméltem a Jesus elleni harc derít fényt egy rejtélyre: pl. hogy Jesus a Savior-okkal van…:D Nem lepődnék meg.
Én akármilyen ócska is mostanság, nagyon szeretem a sorozatot, de jó lenne, ha a felesleges karakterek lassan kipotyognának már…

Quantumleap - 2017. 11. 07. 15:11

zsu:

“…pl. hogy Jesus a Savior-okkal van…:D Nem lepődnék meg.”

Fullon logikátlan, az előzményekkel összeegyeztethetetlen fordulat lenne.

winnie - 2017. 11. 07. 15:20

purplebrain: nem tudhatjuk, hogy mikor kelt fel, tippre nem láttuk, de ilyen alapon az eddigi elhullók, francine meg a többi sem halott biztosan. őt így ölték meg, nem mindenkinek lehet elmúlást adni, ő elcsámborgott azért, hogy legyen egy drámaibb jelenet, de ennyiből is tuti azt mondanám, hogy neki annyi.

winnie - 2017. 11. 07. 15:23

Mate4182: az a baj, hogy egy-egy részen annyit kell melózni (3 hét utómunka csak a vágás és a hang), és a twd-n ott spórolnak, ahol tudnak, hogy ez túl nagy költség lett volna. plusz ezeket a részeket nem elég az amerikai premier előtt 2-3 nappal elkészíteni, mint a legtöbb sorozatot, hiszen világpremierek 100+ országban.

_Peter - 2017. 11. 07. 15:46

“nem vagyok 100%-ban meggyozodve arrol, hogy Eric tenyleg meghalt”

Biztos, hogy meghalt az egész Aaron dráma ezért volt. Később majd lehet Jézussal összehozni. Annyiban volt zombiEric elsétálása furcsa, hogy csak a művészkedésért mutatták így csoszog a zombitársai felé. Gyakorlati kérdésként viszont felmerül ekkora fegyverropogás után miért Aaronéktól elfele mászkálnak a zombik az erdő irányába és miért nem oda a zajra az épületek közé.

Egyelőre nagy csalódás ez a háború, semmi tétje. Nem igazi karakterek, csak nevesített statiszták haltak meg: Francine, Eric, most pár királyi testőr. Másik oldalon is csak névtelenek és a két percre visszahozott Morales.

Mate4182 - 2017. 11. 07. 16:13

winnie : abszolut jogos amit mondasz. Oszinten szolva ahogy irtam is nem tartom tul valoszinunek csak atfutott a fejemen, foleg latva hogy mennyire nem jott be ez a huzas (barki barmit mond a nezok 95%a nem emlekezett ra)

Csilla0422 - 2017. 11. 07. 17:34

Nem tudom, hogy zombi Eric “elvándorlásával” mi volt a cél, de ha az, hogy ő már nem az emberek közé tartozik és azért ment a horda felé, akkor pacsi.

Carol mosolya meg tuti nem őszinte. Amiken keresztül ment (Sophia, Lizzie és Sam) talán már képtelen is rá. Nála értem ezt a hullámvölgyet. Bántalmazott nőként felemelkedett, jöttek a csapások átértékelt és visszavett. Most talán kezd újra alkalmazkodni a megváltozott világhoz.

Peter, Christine Woods – Dawn nem tudom, hogy miért csak 3 részben volt. Ha rajtam múlt volna még mindig itt lenne.
Alexandra Breckenridge – Jessie esetében viszont előre bejelentették, hogy ő csak meghatározott számú részekre írt alá, mert másik sorozatban és moziban fog szerepelni. Az ő karakterét is szerettem, jól illett Rickhez is.

Ezekkel a good guys párbeszédekkel és cselekedetekkel talán az a készítők célja, hogy Negan még rosszabb színben legyen feltüntetve.

_Peter - 2017. 11. 07. 18:02

“ha az, hogy ő már nem az emberek közé tartozik és azért ment a horda felé, akkor pacsi”

Ez volt a művészkedés célja valóban.

Alexandra Breckenridge: ő maradt volna állandónak szívesen, főleg úgy a karakterét a főszereplő szerelmi szálának írták, így sajnálta hamar kiírták. Nyilatkozta ezt Hollywood Reporter interjúban. (és állandóknál a Comic Con bevétel se rossz) A kiírása után ment el mást forgatni, házasodni, szülni. Ricket meg a sztoriban gyorsan összehozták Michonne-nal. Aki (mármint a színésznő) viszont tényleg kérte parkolják kicsit félre a karaktert filmforgatás miatt. Gondolom JDM is elfoglalt mással is, azért van Negan se állandó szereplő. Franc se tudja, szerintem ez így béna megoldás a Governor folyamatos jelenléte sokat számított a Woodbury-börtön évadokban.

Seni88 - 2017. 11. 07. 18:28

Most emlékezzünk meg Moralesről, aki …..Az a bökkenő, hogy nem tudok semmi érdemleges tettét felhozni, mert úgy elvolt az atlantai csapatban is a családjával, mint nagymama lekvárja a kamra polcán.
Ennyi erővel mondhatták volna a színésznek miután felvették a jelenetet: “Köszönjük uram, hogy tiszteletét tette náluk,de most már mehet vissza…a másik sorozatához.”
Jesus most tényleg átcsapott Megváltóba vagy mi ez a tőle idegen új jellemvonás? Csilla Mortal Combat-os hasonlata jól el lett találva erre a helyzetre. :) Már csak egy random Sao Khan “Finish him!” jellegű helyzet hiányzott volna a képből. Egyébként jó lenne, ha a készítők lezárnák a Dr. Jekyll és Mr. Hyde-féle elmezavart, mert ez agyrém (Morgan ahogyan elvonult énekelhette volna a Kispál és a Borz egyik dalát a teljes összhang kedvéért).
Azon már elgondolkodtam, hogy egyáltalán maradt-e még nagyobb savior sereg, mivel úgy aprították őket, hogy azt az I. világháború bármelyik ütközetét felülmúlná.
Ezekiel – ahogy Rick is az elején – alábecsülte a savior-ök képességeit és most ő sétált bele szépen a csapdába. Az az állandó vigyorgás is….mit szívott ez az ember vigyorexet?
Darylnek nem erőssége a diplomácia, mivel 2x is a tettel mezejére lépett, miközben Rick tárgyalt Moralessel és a másik csókával. Másrészt viszont egy olyan világban, ahol ha hagyod magad megölnek vagy legyőznek még ésszerű is volt, hogy lelőtte mindkettejüket.

Csilla0422 - 2017. 11. 07. 19:28

Na én ezt nem művészkedésnek gondoltam, hanem simán csak annak, hogy a zombi tudja, hol a helye. Úgy értve, mint az étkezési ösztönüket.

Peter, ahogyan olvastam amit írtál beugrott, hogy anno tényleg ellentmondás volt ebben a készítők és a színésznő nyilatkozata között. A színésznő is szerette volna a parkolást akár 1,5 évre is. De elvetették és megölték. Jessie tényleg maradhatott volna.

Twitteren felvetették, hogy mekkora poén lenne, ha az eredeti Lucille Hilare Burton lenne.

Ela - 2017. 11. 07. 21:35

Szerintem ebbol a 3 reszbol csinalhattak volna egyet is.
Van egy olyan erzesem, hogy Ricknel megint elo fog jonni ez a “mi nem ilyenek vagyunk” vagy a ” mi jobbak vagyunk ennel, hogy csak ugy oljunk ” dolog, es kette fogja vagni ezzel a sajat taborat.Aztan vegyulni fognak,ki a bekes egyutteles csoportba, ki meg az oljuk le egymast csoportba. Biztos, hogy a megvaltok kozott is(mar akik maradtak) vannak olyanok, akik inkabb a beke fele hajlanak.

_Peter - 2017. 11. 07. 22:26

Csilla0422 – 2017. 11. 07. 19:28

Jessie azért is jó lett volna még, hogy legyen a jelenben egy felépített alexandriai karakter is azért. Aaron és Enid vannak csak félig-meddig. Ha átfutjuk a jelenléti ívet, elég gyászos milyen kevés érdekes és kidolgozott karakter van Rick bandájában:

Atlanta táborból Daryl és Carol.
Farmról Maggie.
->Eddig rendben, őket kidolgozták Rick köré. Morgan a hosszú hiányzásával együtt is, kár Lennie James hiába jó színész, pech az írók összevissza flippereznek badass Morgan és bolond Morgan között. Ahogy Carollal is tették: rambo és remete.

Woodbury-ből csak Tara akivel Denise és Glenn után nem tudnak mit kezdeni, volt az óceánparti kirándulása. Néha vicces.

Börtönből senki, az akkori sztoriból Michonne lett fő karakter, jelenleg félretéve.

Kórházból senki.
Terminus sztoriból Gabriel, nem közönségkedvenc.

Alexandriából senki érdekesebb, Aaron félig-meddig használva, Enid félretéve. Heath eltűnt, Spencert rövid szál után kiírták amit nem bánok.

Hilltopról van Jézus akire most az idegesítő szerep jutott, és van a kavarógép Gregory. Fogjuk rá.

Kingdomból Ezekielt kifejezetten unom, Jerry vicces.

Kukások a tesco gazdaságos Milla Jovovich szállal úgy ahogy van röhej.

Sztori se nagy cucc, akkor legalább karakterek lennének. Elég unalmas ez a háború, nem tudom mit csinálna az AMC ha Andrew Lincoln most azt mondaná elég volt. A főellenség Negannél hiába telitalálat JDM, látjuk évadonként háromszor? Hadnagy Dwight, Simon sehol a harc közepén? Aaron és Eric drámáját áttekertem, nem aggódom Gabrielért sem Eugenért, nem érdekel Tobint fejbe vagy csak vállba lőtték, Francine halála annyira rázott meg mint Olive vagy Denise halála, nem érdekel Heath visszatér-e, és hogy mit csinálnak a nevesített statiszták. Akikkel jobban foglalkoztak azok se sikerültek túl jól, például Abraham, Sasha és Rosita.

Asszem - 2017. 11. 07. 23:34

Ami sokat segítene, ha lenne egy csak Savior szemszögből készült rész. Mert ugye Rick támadta meg őket először.

Plusz megnéznék egy Negan féle zárt vezetői meetinget, ahol nem kell a hülye pózőr stílus, a bizalmi embereivel van. Jó lenne látni, ahogy realizálják, hogy Rick komolyabb ellenfél, mint gondolták és aztán hogy próbálják tovább hergelni ellenük az embereket.

Quantumleap - 2017. 11. 08. 04:46

_Peter: Tara nem Woodbury-ben volt, hanem a családjával egy házban, ahol befogadták a Kormányzót.

mrsitn - 2017. 11. 08. 08:59

A Maggie-s jelenet nekem sem tetszett. Kifejezetten túltolta a kiabálásokat. Azonban eszembe jutott, hogy terhes. Akinek volt/van terhes felesége az tudja, hogy a hangulatingadozás bármikor bejátszhat :)

Sas - 2017. 11. 08. 10:06

Am nem tudom milyen akciot var mindenkinfeltunt nektek, hogy ezek civil emberek nem igen tudjak h kezeljek a fegyvert stb. Nem kepzett katonak szerintem az akcio jelenetek teljesen realisak es izgalmasak. Attol tekintsunk el, hogy a fegyver nem rug vissza es az asztalon nem megy at a golyo es fedezeknek hasznaljak, mert ez minden filmben ilyen meseszeru.

winnie - 2017. 11. 08. 10:09

ahány ember, annyi elvárás. van, aki megelégszik azzal, amit kap, más pedig többet akar. de szerintem általában jól megvalósított, jól rendezett, kreatív akciójeleneteket vár a néző, de a twd már nagyon régen képtelen ilyesmire – pedig ilyen is van a tévében. a swat pilotban képesek voltak érdekesen megvalósítani egy lövöldét.

és nyilván mindenkinek más okoz izgalmat, de ha engem kérdezel, a monoton pufogtatás az olykor golyó elé rohanó statisztákkal, miközben a főszereplőkön láthatatlan páncél feszül (mert pontosan tudjuk, hogy senkit nem fog eltalálni egy kósza golyó sem), nem túl izgalmas.

Sas - 2017. 11. 08. 10:23

Az lehet de valakinek a wd a vilag legjobb sorozata valakinek a castle. Szubjektiv. En csak azt mondom h sokan hangoztatjak, hogy milyen bena az akciojelenet mert az a fedezek nem birna ki, nem rug a fegyver teljesen folosleges mert minden filmben igy van. Ha maga a lovoldozes nem tetszik az mar mas.

Sas - 2017. 11. 08. 10:25

De a swatban amugy szerintem meg szep h izgalmasabb profibb egy akcio mivel kepzett katonakat abrazol megneznem a valoneletbe te benne lennel civilkent akarmelyik csapatban milyen kreativan akcioznal. Hogyan lonel stb. Szerintem ez jo hogy eletszeruen van megcsinalva es otletesen, mert sztem a kocsik azok voltak, mintha kepzett katonakent viselkednenek.

winnie - 2017. 11. 08. 11:20

“milyen bena az akciojelenet mert az a fedezek nem birna ki,”

persze, én sem erre célzok. ha a fedezék elbírta, akkor elbírta. akkor azon kell agyalni, hogy miért bírta el, nem kétségbe vonni:)

tényleg csak annyi kellene, hogy pár akcióban profi filmest alkalmaznak, és szerintem sokkal érdekesebb lett volna ez az akciózós része a twd-nek.

GOLEM - 2017. 11. 08. 12:39

A kötelező köröket kihagynám, tényleg szörnyen kezdődött ez az évad és tényleg nagyon unalmas a vaktában lövöldözés a semmire, a harmadik rész annyiból különb volt, hogy legalább lehetett látni kire lőnek :)
Morales: kifejezetten örültem, hogy egyből kinyírták, nagyon nem hiányzott szerintem senkinek sem.

Jézus: amit csinál értelmetlen logikátlan, 30 kőkemény harcost elvisz hilltopba, ahol maggie meg is jegyzi, hogy családok élnek, csak idő kérdése, hogy kiszabaduljanak és legyilkoljanak mindenkit. egy időzített bombát cipelnek magukkal.
—> persze megértem én a moralizálást, meg, hogy különbek akarnak lenni, de könyörgöm, börtönbe zárni őket? etetni? őrizni? ellátni őket? miközben saját maguk fenntartásával is rendszeresen problémák vannak…
értelmetlen ebben a világban amit akarnak, s ha a harc után elengedik őket, akkor csak megágyaznak egy újabb ellenségnek, bosszúnak, mert nyilván ezeknek az embereknek is megölték a barátait, társait, vagy a fogságba ejtésükkel pusztán az egojukat megsérthették annyira, hogy visszatérjenek megerősödve és károkat okozzanak.

Én őszinténszólva attól rettegek, hogy Rick újra visszaáll rinya-rickbe és a jézus féle vonalat fogja képviselni, mert minden jel erre mutat (a pofavágásai daryl teljesen logikus “témalezárásaira), gracie, a tükör…
Ha ez megtörténik akkor meglátjuk, hogy lehet még lejjebb süllyedni az egyébként sem túl acélos évadkezdés után…

mókus - 2017. 11. 08. 13:12

Ezékiel mekkora egy gyökér, ütni kéne lapáttal :D

Candy - 2017. 11. 08. 15:03

Logikátlan ez az egész évad így eddig.
Egyedül Daryl karaktere hiteles,nem szarozik lelő mindenkit pics@ba.Igaza van.Mindeközben vajon Gabriel és Negan egymást eszik a konténerben?

Sas - 2017. 11. 08. 15:24

Amugy jezus ott logikatlan, hogy o es tara lottek le az elso ket embert az epuletben ahova bementek nekik lehetoseg se volt megadni magukat. Az nem volt baj? Azok meghalhattak? Logikatlan.

winnie - 2017. 11. 08. 17:32

“Egyedül Daryl karaktere hiteles,nem szarozik lelő mindenkit pics@ba.Igaza van.”

Biztos van, aki szerint igaza van, nagyon sokan mondogatják a tévé előtt ülve, hogy “én is lelőttem volna”. Pedig.

De mindegy, nem hiszem, hogy a legtöbb karakter hitelességével gond lenne. Eleve a többség papírvékony. Hiteles az is, aki csak békésen akar kapálni, és az is, aki összekapja magát egy nagy harcra, hogy később kapálhasson. És hiteles az is, aki iqnulla ösztönlény, mint Daryl, aki előbb cselekszik, utána kérdez, hogy kapálhasson már végre. A célja nagyjából mindnek ugyanaz (ha Neganéket nem vesszük), a kapálás, a nyugodt élet. Maximum lesznek páran, akik beleőrülnek vagy depressziósok lesznek amiatt, hogy hány embert kellett megölniük ezért. Szerencsére a többség ezt megússza békében a város falai között.

Csilla0422 - 2017. 11. 08. 17:33

Eleve Jesus volt az, aki “felkérte” Ricket és csapatát, hogy segítsenek Hilltopnak Negan ellen.

Szerintem Peter meg úgy értette, hogy a Woodbury szálból csak Tara van már. Enid sem őslakós alexandria, őt is úgy fogadták be. Éppen ezért kellett volna Jessienek maradnia. Olyan szempont szerint is ő volt a tökéletes nő, hogy nem volt totál badass, de picsogós háziasszony sem. Pont ebből látunk keveset, mert csak a két végletet ismerik az írók.

Fake Milla és a kukás csapata még fel sem tűnt az évadban. Ők most akkor Negannel vannak?

Asszem, én is megnézném ezeket.

randomguy23 - 2017. 11. 08. 22:05

Akadnak, akik a “képregényes” jelzőt pejoratív értelemben, mintha az egy valóságtól szükségszerűen elrugaszkodó, gyermekded, már-már karikatúrába hajló műfaj volna. Bár ez egy végtelenségig leegyszerűsített és kevéssé védhető álláspont (pláne a TWD esetében, ahol az alapanyag komolyabb és komorabb hangvételűbb is, mint a TV sorozat), ezen epizód egyes részeire tökéletes illett volna a leírás.

Borzasztóan túltolt (Ezekiel, Morgan T-800, Gregory) és félrekezelt (Jézus, Carol, Maggie?) karakterek váltogatták egymást, még ha én is ebben a részben leltem a legtöbb pozitívumot. Nem a düh vagy a csalódottság beszél belőlem, egyszerűen visszatetsző, ahogy Veér István, harmadik osztályos tanuló egy Stradivarit farigcsálva próbálja a Boci, boci tarkát életre kelteni. És ennek semmi köze ahhoz, hogy Istvánka újgazdag és népszerű – mert az, és néhanapján el is talál egy-két hangot, ám ettől még a produktum a Közepest is maximum alulról verdesi.

Képregényolvasóként nekem iszonyat demoralizáló látni, hogy egyébként remek (és valós mélységgel rendelkező!) karakterek lebutított és eltorzított formában kerülnek képernyőre, jobbára az írók pillanatnyi céljainak szolgálatában. Holott én abszolút vevő lennék alternatív (értsd: alapanyagtól eltérő) szálakra és a határok feszegetésére, sőt, jobbára ezért is nézem.

Ám az utolsó garasom is rátenném, hogy abszolút senki nincs, aki karakterekkel kapcsolatos változások közép- és hosszútávú hatásait átgondolná. Ez saját anyagnál is veszélyes, ám adaptációknál egyenesen halálos. S így lészen napraforgó Morgan meg identitászavaros Carol.

Még egyszer: Scott. Ööö…, miért is van?

Wild guess: mert Sasha férje. Igen, a való életben. Normál esetben ezt természetesen poénnak szánnám, ám egy ilyen belterjes helyen ki tudja?

Smithy - 2017. 11. 09. 09:31

Tényleg rengeteg a hiba a sorozatban, és valszeg már csak azért nézem, mert ez volt az első sorozat, amit elkezdtem nézni. (Azóta voltak pedsze amik tetszettek, Breaking Bad, Banshee, Bates Motel, Fargo, de igazán jókat nem találok mostanában.)

Carolt nevetségesen leépítették.
Morgan folyamatosan 180as fordulatokat vesz.
Rick is váltogatja a kegyetlen és az emberséges oldalát állandóan, lehetne sokkal jobb a karaktere de még a tűrhetőek között van.
Deryllel hozzák a szintet, de egyedül kevés, és nem is kap túl sok szerepet.
Michoneért is kár, hogy hanyagolják.
Hiltopi emberekből egy használhatót sem látok, Ezékiel is inkább nevetséges mint szerethető.
Carl karakterét is jobban lehetne használni.

B akciófilmes jelenetekért nagy kár… szerintem erre nem lenne nagy gond figyelni, de leszarják már, hogy megy a sortűz 10méterről de szinte senki nem találja el egymást,.. .csak az ellenféltől. Persze ha a jelenet meg úgy kívánja, akkor lemészárolják 2mp alatt az egész bandát.

Régen több volt az érdekes karakter, egy ideje mindenki ellaposodott.

Valami új lendület kellene bele, mert simán fel lehetne hozni ismét jóra.

Remélem most nem jön 3-4 beszélgetős rész ,hogy a fél-évadzáróban megint legyen valami érdekesebb cliff.

meggymárka - 2017. 11. 09. 11:08

Nem olvastam végig az összes kommentet, de csak nekem tűnt fel, hogy Gregory azt mondta már úgyis tudtak mindent, meg a fegyvereket is elvitték a helyőrségekből és csak csapdába csalták őket? Szerintem Dwight (ha így hívják az égett arcú faszit) kettős játékot játszik.

Saariankooh - 2017. 11. 09. 11:34

Eljutottam arra a szintre, hogy megfenjem a kaszámat. Úgy is csak áttekergetem a film nagy részét. Ha irritáló értelmetlen monológokat akarok hallani, akkor keresek valami magyar trash reality-t (persze nem fogok). Ha meg ilyen burleszk akcióra vágyok, mint amit ez az évad eddig nyújt akkor meg: jútúbpontkom/watch?v=nr2GeWiDrdY

Komolyan nem értem mi történhetett. Talán pont az lett a vége(?), ami annak idején jóvá tette a sorozatot; kinyírtak minden karaktert, akit kedveltek vagy épp utáltak az emberek. Rendes utánpótlás meg nincs.

Az igazság az, hogy ha mindkét bagázs fejét egy oszlopra szúrva látnám egy elkövetkezendő rész első néhány másodpercében mindenfajta magyarázat nélkül és folytatnák a sorozatot full random emberekkel, nem lenne hiányérzetem. Még csak nem is sajnálnám. Gyenge a sztori, ami van az is bagatell. A színészekről és azok teljesítményéről meg nem is érdemes beszélni, azt részről-részre megvitatják a fórumozók.

Nemrég találtam pár részt takarítás közben a hdd-n az első 4 évadból, hát…
Komolyan olyan érzésem van mintha a sorozat önmaga paródiája lenne most.

winnie - 2017. 11. 09. 11:42

meggymárka: de ha tudtak volna mindent, akkor megakadályozzák ezt a támadást, nem?

Isaac - 2017. 11. 09. 13:27

A zombieszánkózás volt a twd “Rideghon”-ja… a nem ejtünk foglyokat része meg úgy nem mindenkinek esett le a
karakterek közül. Nincs se étel sem emberi erőforrás az őrzésre,potenciális feszélyforrások,de teljesen logikus bevisszük őket. Ide egy mondás jut csak eszembe:
Kígyót melenget a keblén…

Irgum76 - 2017. 11. 09. 14:41

a foglyokat nem feltétlenül kell megtartaniuk
csak azért vitték Hilltopba, hogy Maggie döntsön róluk
lehet beteszik őket egy buszba bekötött szemmel és kilométerenként kilöknek egye-egyet egy random helyen
aszt boldoguljanak ahogy tudnak

winnie - 2017. 11. 09. 15:00

az étellel nem hiszem, hogy probléma lenne, még úgy is elvoltak, hogy egy csomót adóztak neganéknek.

Quantumleap - 2017. 11. 09. 16:33

Én amit furcsállok: A készítők pár hónapja azt nyilatkozták, hogy elhagyják az epizódonkénti osztott történetvezetést, és innentől párhuzamosra veszik a figurát, egy részben mindenkivel foglalkoznak. Ehhez képest Neganről és Gabrielről semmit nem tudunk a 8×01 óta, más karakterek is (pl. Carl, Michonne) is hanyagolva vannak.

winnie - 2017. 11. 09. 16:43

igen, de nem hazudtak szerintem, ez tényleg kvázi mindenki, csak ők hiányoznak. (mondanom sem kell, hogy ez azt jelenti, hogy adja magát egy negan-epizód, és látva a leírásokat: http://www.sorozatjunkie.hu/2017/11/03/ha-mar-the-walking-dead/, az egyik soronkövetkező rész pontosan annak tűnik… lehet, hogy mozaikoztak. megcsinálhatták volna az egészet csapatokra koncentrálva és így ömlesztve is, végül emellett döntöttek, de neganéket nem vonták bele, nekik megadták a saját részt.)

Aleysa - 2017. 11. 09. 19:27

Fentebb is írták de már ér nem se tudom kb az említett nevek feléről, hogy ki a franc. Gyakorlatilag azok a szereplők akikért tudtam izgulni már vagy meghaltak, vagy háttérben vannak. Eddig csak azt gondoltam, hogy ölje már meg valaki Maggie-t please…de már azt se bánnám ha eltakarítaná az egész bandát egy zombihorda. Olyan embereket nyírnak ki, akik eddig totál érdektelenek voltak, meg kit érdekel az örök gyáva Gabriel akár. Sikerült annyira megutáltatni szinte mindenkit, vagy egyszerűen semmilyenre írni, hogy már nincs tétje meg izgalma az egésznek.Múlt évadban is fogadkoztak, de idén max itt fogom elolvasni hogy mi volt a cselekmény, de arra nem pazarlok időt hogy nézzem is. Csak felbosszant.

n4nom4n - 2017. 11. 09. 21:44

Nagyon szétesett már ez a sorozat

Shred - 2017. 11. 09. 23:27

Amikor Gregory rimánkodik a kapunál, meg nyomatja a ripacskodó jelenetét, mintha Kabos László csöppent volna egy Szomszédok-epizódba. Érzed, hogy egy rutinból kirázott és maníros komikus szerep, de Xander Berkeley egymagában lejátszik egy teljes stábot a képernyőről.

Dudli - 2017. 11. 10. 01:25

Morales moralizált igen, hiszen benne van a nevében :D

Szerintem előbb volt az ötlet, hogy valaki moralizálja meg Rick-et, majd jött, hogy “moralize, Morales” képzavar és kész. :D

Azon meg én már nem is tudok ideges lenni, amit Jézus csinál. (Felkészül Rick?)

Na meg MEgiiii, az öreg szemétládát beengedem, aztán tárgyalunk a saviorok befogadásáról.

A végén meg, nem gondoltunk ám rá, hogy lehetnek az épületben is, ahonnan vígan telibelőhetik őket, ahogy ez történt is. Remélem Ezékiel ezután is számadást tart a megmaradt állományból. :D

Az viszont mindig örömmel tölt el, amikor rég halott karaktereket elevenítenek fel, még ha csak a nevük említésével is. Igaz, Dale-t és T-Dog-ot kihagyta Rick ( a főbb arcok közül). :)

Hodor logopédusa - 2017. 11. 11. 21:24

a Morales-Rick párbeszéd volt a sorozat drámai csúcsa, az a moralizálás a dráma netovábbja Walking Dead sorozaton belül.

az írószobában ültek napokig mire azt a párbeszédet kiizzadták magukból, hogy micsoda mély nyomokat fog az majd hagyni a nézőben, Rick karakterváltozásának akkora összefoglalása volt, amibe beleremegett még a színész is maga.

nem az a fontos hogy mit csinálsz, hanem hogy a karakter hogyan változik.

lásd Morgan példáját, akiről már írók sem tudják hogy ő most pacifista, vagy gyilkológép. egyes pletykák szerint jelenetenként improvizál, és szarik a rendezői instruciókra.

Jesus egyértelműen bibliai szál, a legutolsó gyilkosnak sem görbítené meg hajszálát sem, ha megdobnak kővel, dobd vissza karácsonyi diós kaláccsal.
itt a kérdés, nem Jesus fejlődése, hanem hogy a saviour banda elfogott tagjai képesek-e arra amire csak kevesen. ami nem más, mint Negan legfontosabb kritériuma:
“Well, well, well…”

Mazsola - 2017. 11. 11. 23:55

Gagyi, buta, unalmas, fárasztó, kiszámítható, szánalmas, gyenge, értelmetlen, borzalmas… sokáig lehetne még sorolni… és próbáltam finoman fogalmazni.
Olyan, mintha egész mások “dolgoznának” a sorozaton, mint eddig. Mintha általános iskolások vették volna át az írói/rendezői székeket… bár lehet tévedek, mert még az általános iskolások is komolyabb színvonalra képesek, legyen szó akár egy ki-mit-tudról…
Sajnálom, kár érte, de tényleg el kell engedni ezt már. Az “időpocsékolás” csak nagyon halványan fejezi ki azt, ami jellemzi ezt a szenvedést már.

Úgy megnéznék egy részt mondjuk az HBO szárnyai alatt, mondjuk a GoT showrunnerei közreműködésével… Vagy mondjuk egy részt Tarantino írásával s rendezésével. Bármit, csak valami frissességet, valami értelmet szeretnék látni ezzel a jobb sorsra érdemes sorozattal. Hhhhhhhhhhh…………

Kvanar - 2017. 11. 12. 23:05

Jaj, én sokáig védtem az írókat, mert biztos beleugatnak a producerek, meg a csatorna, meg a rendezők is rém szarul vesznek fel jeleneteket, és a vágók is borzasztó módon tudják megtölteni a játékidőt az elnyújtott érdektelen snittekkel.
De itt már nincs mit védeni, ha ilyen epizódok után az írók nem kezdenek ordibálni, nem öntik a laptopokra a tejeskávét akkor nincs remény.
A The Walking Dead stábjában senki sincs aki azt mondja, hogy skacok, ez azért elég szar nem?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz