login |

Pilot: SMILF

2017. 11. 07. 21:15 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nehéz az élet 30 alatti egyedülálló anyaként – főleg ha az ember színészetből akar megélni? A Showtime szerzői sorozata (SMILF = Single Mother I’d Like To F***) ebben merül el, láthatóan a Better Things-hez hasonló, helyenként komikus őszinteséggel, csak kicsit gyengébb forgatókönyvekkel.

A történet tényleg ilyen röviden összefoglalható: a főhős egyedülálló anya próbál gondoskodni a gyerekéről, és közben még azért élni is szeretne kicsit. Ez baromi nehéz, hiszen a 20-hoz közeli férfiak nem pont ilyen nőt keresnek maguknak, ők nem igazán akarnak gyerekkel foglalkozni, pláne nem máséval.

Ezzel összehasonlítva érdekes kontraszt, hogy a nőt elhagyó pasi pedig elég könnyen talál magának új párt, aki viszont simán mer foglalkozni a kisgyerekkel. Semmi turbófeminizmus nincs ebben, csak a valóság bemutatása az egész. Pont ez a sorozat ereje a depresszió mellett. Ez utóbbi miatt gondolom nem sok nézője lesz, ahogy a Better Things sem sok hazai junkie-t tart meg, pedig nem csak szerintem az ősz legjobb sorozata.

A SMILF esetében is az áll fenn, hogy hiába 20 perc körüli a rész, és van benne egy-két viccesebb jelenet, azért ez bőven a drámák közé érkezett a pilot alapján. Már ha a főszereplő látható depressziója nem lenne elég az odasoroláshoz. Kár, hogy valahogy hiányzik az egészből a lendület, inkább csak ötletek és apróságok egymás után dobálása az egész első rész.

Mondjuk a sorozat pont ezek miatt egy olyan női nézőpontról szól, amiből nem láttunk tizenkettő egy tucatot már máshol. Mindezt úgy, hogy a főszereplő Frankie Shaw egyben a sorozat készítője is, és így nem egy férfi értekezik külső szemlélőként a helyzetről. Már csak ezért is érdemes belenézni.

Nem is tudom, a pontozással hova húzzak, mert a realista apróságok teljesen érdekesek voltak, de hogy a pilotnak semmi tényleges ritmusa nem volt, az is tény. Olyan 6/10 a kezdés, de a maradósabb fajtából.

5 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2017. 11. 07. 21:38

ötletek és apróságok egymás után dobálása. Ezt jól fogalmaztad meg. Volt pár jó jelenet (drámai és komikus vonalon is), de az első- és másodlagos nemi jellegek gyakori emlegetése és megjelenítése nem helyettesíti a sztorit.
A csaj anyjáéknak a szála pl. szerintem teljesen érdektelen.

Rezgett a léc, de azért maradok még, hátha.

kiskiraly - 2017. 11. 07. 21:45

Dramedy-t reméltem, de ahogy írva is van inkább a dráma van túlsúlyban.
Nálam olyan 5/10 a pilot. Nekem kevés volt, hogy maradjak.

serra - 2017. 11. 08. 17:07

Nemrég olvastam, hogy mivel a “MILF” szó sértő, az új szó rá: “WHIP” = Woman who is Hot, Intelligent, and in her Prime. Kíváncsi vagyok melyik fog nyerni a végén. :)

winnie - 2017. 11. 25. 22:35

hát ez valami rohadt jó volt. pilotilag. 8,5/10.

György Előd - 2017. 12. 06. 15:51

Én imádom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz