login |

Superior Donuts: kezdett a 2. évad

2017. 11. 09. 18:20 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Chicago! Dzsentrifikáció! Fánkok!

Visszatért a CBS sokadik többkamerás komédiája, ami hiszem, hogy jobb, mint némelyik társa, de valamiért kisebbet durrant itthon, még az angolosok körében is. Pedig munkahelyi komédia, jópofa a helyszín (fánkbolt), és tele van remek komikusokkal, szitkomveteránokkal (Judd Hirsch, Katey Sagal, David Koechner, Maz Jobrani), meg egy feltörekvő fiatal standupossal, Jermaine Fowler személyében.

Mondjuk ennek ellenére, nálam sem lett végül nézős tavaly a Superior Donuts, és idén sem lesz az a premier alapján, bár most hirtelen nem is tudom, hogy van-e olyan többkamerás komédia, amit követek, mert azért általában egy mindig szokott lenni. Hmm. Akkor lehet, hogy mégis van esélye?

Nem tudom. Hiába korrekt ugyanis a sorozat (egy percig sem gáz vagy kínos), még mindig hiányoznak belőle a nagy röhögések (és ez elkél egy olyan sorozatba, amin pár másodpercenként röhög a helyszíni közönség) vagy a jól eltalált karakterek – Jobrani és Koechner duója a sarokban kaphatna egy külön sorozatot, arra beneveznék, de így minimál mellékszerepre kényszerülnek.

Az írók is érezhették egyébként, hogy valami nem klappolt az első szezon során, mert az idei kezdés alapján a két felesleges karaktert (Maya és a másik zsaru) kihajították a sorozatból, helyükre jött egy organikus kajákat áruló büféskocsit üzemeltető lány Diane Guerrero személyében, aki vetélytárs és talán romantikus kapcsolat alanya is lehet – semmi extra volt a karakter, de azért aranyos, a dinamikát biztos, hogy felrázta.

Ami még nagy pozitívum, hogy a sorozat nem csak random sztorikat vesz elő, hanem aktuális témákat csócsál meg és viccelődik el rajtuk, és az mindig szimpatikus, ha a készítőknek határozott elképzelésük van arról, hogy mi a céljuk. Ha majd lesz itthon is, akkor talán majd felfedezik a műfaj rajongói… Oké, csak vicceltem, akkor sem fogják.

4 hozzászólás Ne habozz!

pody - 2017. 11. 09. 20:18

Nem valoszinu, pedig tenyleg jopofa. Szineszek miatt kezdtem el anno, es maradtam. Masodik resz egyebkent jobb volt

Deny - 2017. 11. 09. 20:35

Én nézegetem. Nem rossz, de valóban nem volt még egyszer sem hangosan röhögős. De jópofák a színészek, és elszórakoztatnak. Maz Jobrani-n szoktam a legtöbbet nevetni, de Katey Sagalt is bírom. Judd Hirsch-t meg a Forever óta szeretem.
Szoktak komoly témákkal is foglalkozni, pl. a mostani rész is elég komoly volt. Bevallom őszintén, Mayáról teljesen megfeledkeztem, egyedül a zsaru hiánya tűnt fel. :) Tavaly azt hittem, ez lesz majd a 2BG-pótlék. Hát az nem lesz belőle végül, de így is jó kis sitcom.

miertez - 2017. 11. 10. 09:19

Nem sírva röhögős, de arra a 20 percre mégis elszórakoztat. Szerintem jót tett a csere Maya olyan semmilyen volt, a másik zsaru meg csak kínos jeleneteket hozott. Meglátjuk mit tudnak kihozni a büféskocsisból.

waterlilly29 - 2017. 11. 10. 09:53

Én szeretem :) jó kis humora van és foglalkozik 1-2 aktuális, komoly témával is. Plusz azért van benne egy kis társadalomkritika is néha.. Nem világmegváltós, de szerethető kis sitcom!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz