login |

Survivor – 35×07: Broken tribe

2017. 11. 09. 16:50 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

It’s gonna be blindsides, lies and I’m sure someone gonna cry.

Na, akkor úgy tűnik, hogy most beindult az idei szezon? Persze ilyenkor mindig benne van az a veszély is, hogy be fog állni egy unalmas sodrásba is, ha a viszonyok bebetonozódnak. Az ilyen alkalmakra jó a bizonytalansági tényezőként szolgáló idol, és egyéb csavarok.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Jessica esett ki.

Hahh, szegény. Egy újabb olyan kieső, aki nem “tehetett” semmiről (dehogynem, ha nem vonzódik Cole-hoz, túléli), egész egyszerűen biztonsági megoldásként lett felhozva (már nem is tudom, ki által). Ráadásul lehet, hogy csak azért esett ki, mert Tony Joe elővette az idolját (MIND GAMES!). Ha nem teszi meg előzetesen, akkor talán ő vagy Cole ment volna haza, így viszont nem kockáztattak. (Persze lehet, hogy ez már előzetesen eldőlt.)

Szóval nem tudjuk, hogy megint okosan idolozott-e Joe, de az biztos, hogy korábbi fellángolása nem véletlenül volt, más kérdés, hogy kisebbségben ekkora célkereszttel a hátán nagyon nehéz lesz neki. De amilyen mázlija van, munkásember, és akkor fel fogja fedezni a szögek között az új idol clue-ját. (Cole meg a tévét láttán lehet, hogy verte a fejét a falba.)

De ha már spílerek, akkor a Ryan/Chrissy-duó elég domináns lehet, főleg, ha a kapcsolatukra nem derül fény – azt láttuk, hogy Ryan tud játszani, Chrissy pedig eléggé Survivor-profi, és lehet, hogy kiderül nemsokára, hogy csak az elbizakodottság beszél-e belőle, vagy tényleg talpraesett. (Szerintem az ijedtség a tribal-ön, hogy ennyi szavazatot kapott, egy kicsit lehozza majd a földre.)

I expect a war.

Jó voltak egyébként a merge (de nagy felszabadulás volt!) előtti tábori életkép: két magabiztos féllel és egy kétségbeesett, mélyponton lévővel. És tetszett a dinamika is, miszerint voltak, akik az eredeti törzsi határokhoz tértek vissza, mások pedig a switch után kialakított második csapatot tekintették mérvadónak. Ilyen körülmények között nem csodálom, hogy nem mindegyik játékos tudott eligazodni a viszonyokon.

Cole szerencsére Cole maradt, megint elkezdett pofázni, ezzel is kialakítva egy Joe vs Ben szembenállást – utóbbi előtt nem is nagyon tudta magára tisztára mosni, tehát idővel csomagolhat, ha Ben-ék maradnak a döntéshozók.

A chellenge-ek közül az egyik megépítették kamura? A védettség játék aranyos volt, és valamennyire eredeti: a szokásos kiesős formulát egy újdonságnak ható, eléggé odafigyelős feladattal.

Ja, és most nem azon agyaltam, hogy ki lesz játékos és ki marad szürke, hanem azon, hogy kinek szurkolok. Hát, Cole-nak biztos nem, Devon-nak és JP-nek sem, mert rémesen semmilyenek, sajnos. Lauren és Desi amolyan középvonalasan irreleváns számomra, de mindkettőben benne van, hogy jó karakter váljon belőlük. Ben és Ashley egy fokkal pozitívabb nálam, talán a mutatott érzelmeik miatt.

Szóval maradnak a többet gondolkodó játékosok (Mike, Ryan, Chrissy, Joe), velük szimpatizálok leginkább.

Then Survivor starts.

      

9 hozzászólás Ne habozz!

Natale - 2017. 11. 09. 17:58

Megijedtem kicsit en is a vegere hogy kiteszik Crissyt, eddig nekem abszolut o a kedvencem, nagyon intelligensen kozeliti meg. (Komolyan, azert akarjak kitenni mert gyorsan tudott szamolni?)

Eddig nekem egyelore uvolt az editrol hogy Ryan a nagy eselyes, megkaptuk a szokasos sztorit az underdogrol aki kilep a komfortzonajabol es dominans jatekos lesz. Illetve Ben is csupa pozitiv, de szerintem az csak azert mert katonarol rosszat Amerikaban nem lehet mondani.

Joe eleg bator jatekosnak tunik, remeltem hogy nem is jatssza ki az idolt, de azzal elegge kihuzta volna a gyufat a tobbieknel.

Ja, es “Cole-nak biztos nem, Devon-nak és JT-nek sem, mert rémesen semmilyenek” – sajna JT mar nincs itt, JP lesz az:) Az ilyen neveknel mindig elgondolkodom hogy ez vajon az igazi nevuk vagy direkt igy hasznaljak es hogy ez miert jo nekik. (Es ugyanez az NFL-ben a sok AJ-nel.)

Edete - 2017. 11. 09. 18:56

Közepesen jó rész volt, egy kifejezetten balszerencsés végkimenetellel (mármint a kieső szempontjából)
Ha nem kerül elő az idol tuti biztos vagyok benne hogy nem ő ment volna.

Az új erővonalak nagyjából azt hozták amire előzetesen gondoltam, de igazán mély szövetséget csak a Ryan-Chrissy-Devon hármasban látok, jó eséllyel közülük lesz döntős is, mert elég értelmesek.

Joe szintén okos, de egyértelműen a hátán van a célkereszt és kisebbségben is van, ami így rögtön a merge után semmiképpen sem jó előjel. Cole ugyanez, de ő még csak nem is okos. Mike és Desi meg sürgősen oldalt kell hogy váltson és el kell hogy kezdjen szervezkedni.

Jó kis rész volt, de azért nem lesz örök klasszikus.

Amiens - 2017. 11. 09. 22:54

@Winnie ” A védettség játék aranyos volt, és valamennyire eredeti”: ehhez csak azt fűzném hozzá, hogy habár most volt először az amerikai változatban, a valóságban az Australian Survivor idei évadában is szerepelt ez a játék.

Jelen pillanatban azért szurkolok, hogy a Chrissy-Ryan szövetséget valahogy felbontsák Dr. Mike-ék, másképp valóban unalmas lesz. Azonban, mivel Dr. Mike ötlete volt Chrissy, s ezt Ben is tudja, lehet, a napjai végesek ebben a játékban.

Tomi - 2017. 11. 09. 23:29

Fuh de megöregedett Probst. Jó rég láttam Survivort. 22. Évaddal hagytam abba

Edete - 2017. 11. 10. 01:25

Az a kép nagyon előnytelen. Valóban sokat öregedett, de ennyire nem rossz a helyzet.

ThomastheBuzz - 2017. 11. 10. 01:30

Ma daráltam le az eddigi 7 részt. Imádom ezt az évadot, nagyon jól sikerült a casting. Sokkal pozitívabb az edit is mindenkinél, arányos nagyjából bár ebben a részben volt egy-két ember aki eltűnt. Joet most azonnal bepakolnám egy trash talkeres All-star évadba (plusz még Alant is odaraknám). Hatalmas felüdülés az előző évad után ez.

Enzo - 2017. 11. 10. 01:45

35×07

Na, hát hiába nem néztem előzetest múlt héten, azért sejthető volt, hogy merge lesz. A kék törzs nem tudom mikor lett ennyire kiéheztetett, egy kis ideig elhittem Jeff szívatását, hogy nem kapnak kaját, de aztán végül is nagyon jól jártak. Furcsa, hogy látszólag csak Cole gondolt arra, hogy a merge feast mellé kapnak vmi clue-t is, de hogy eddig senki nem vette észre, az még furcsább :D

A labdaforgatós immunity kifejezetten tetszett, kipróbáltam volna szívesen. A lányok meglepően jók voltak benne (38 perc, holy shit!), Desi szép lassan fű alatt egy jó kis esélyes és kedvenc lesz – csak Joe-hoz áll a legközelebb, és így még kerülhet a számok rossz oldalára.

A posztban is írva vagyon, de tényleg érdekes volt, ahogy most hangsúlyosan előjött a pre-swap vs post-swap szövetségek kérdése. Ügyesen vágták, mert eleinte úgy tűnt, hogy nem jön össze ez a “Heroes&Hustlers a Healers ellen” szövetség, de aztán (ha visszanézitek a szavazatokat) csont nélkül ez lett a végeredmény. Joe rendesen megkavarta az dolgot a nyílt idoljával, így helyette és Cole helyett is (utóbbi mondjuk fura) mindkét oldal B-tervére ment a szavazat. Jessicát egy picit sajnálom, de nincsenek nagy kedvenceim, zsűriben meg visszajön úgyis. Ryan szimpatikus, és még vmilyen szinten (kb ilyen sorrendben) Desi, Ashley, Mike, Chrissy, akiknek tudok szurkolni.

Darabkák:
– Tényleg, ezt el is felejtettem, de jogos, hogy így kamura volt megépítve a reward :D (vagy következő részben használják fel, miért ne?)
– Chrissy hogy kiszagolta Joe 2.idolját!
– Chrissy ellen komolyan azt hozták fel érvként, hogy ilyen gyorsan kiszámolta, hogy 30×30 mennyi? :D

winnie - 2017. 11. 10. 02:19

“Fuh de megöregedett Probst. Jó rég láttam Survivort. 22. Évaddal hagytam abba”

:) direkt ezt a képet tettem be, mert itt hülye fejet vágott, meg lehet nézni korábbiakat a valódibb képért.

Risi92 - 2017. 11. 10. 13:41

nekem semmilyen volt ez a rész, pedig a merge szerintem a legizgalmasabb mindig az évadban… miután Chrissy felvezette a B-tervet és Jessica neve bekerült a kalapba, tudtam hogy ez eldőlt, Chrissy túl jó editet kap ahhoz hogy ilyen hamar kiessen.

A végső 6osban jelenleg Ashley-Devon-Chrissy-Ryan tuti, melléjük szerintme besúszhat Ben és Lauren is. félek hogy most jön egy pár unalmas rész, amiben sorjában kiteszik a Healeröket… ne legyen igazam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz