login |

Marvel’s Inhumans: vége az 1. évadnak – írta Necridus

2017. 11. 12. 16:20 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Az Inhumans kezdése enyhén szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, még a lejjebb adott elvárásoknak sem felelt meg sokaknál, így nem csoda, ha az évadra elég kevesen maradtak, úgy itthon, mint Amerikában. És a finálé sem nagyon fog változtatni a véleményeken.

Az első (és meg lehet, hogy egyetlen) évad háromnegyede arról szól, hogyan tudnának újra egymásra találni a sérült, megtört szereplők a Földön, majd az részekben végre megtörtént az összecsapás Black Bolt és Maximus között – csak épp nem úgy, ahogy azt reméltem. A további mögött spoileresen folytatom.

Miután a királyi család visszatalált Attilanbe, és szembeszállt Maximus-szal, az első jó húzást láthattuk a sorozatban: Maximus közölte ellenségeivel, hogy bizonyos időközönként meg kell érinteni egy panelt, különben beindul az önmegsemmisítő rendszer és az egész város elpusztul – így téve elpusztíthatatlanná önmagát, mint ellenséget.

Ezt mondjuk egyből romba döntötték egy nagyon ostoba jelenettel, hiszen Black Bolt le akarta vágni testvére kezét, hogy a város túlélhesse Maximus nélkül, mire utóbbi csak annyit mondott, hogy ő is tudja, hogy ez nem fog működni. És ennyi. Lehet, hogy engem kellett volna rávezetni jobban, de kérdem én, miért nem?

Természetesen a finálé nem érhetett volna így véget, hiszen akkor a körülbelül 40 perc helyett csak 10-et kellett volna szenvednünk. A gond csak az, hogy a világon semmi olyat nem kapunk, ami meglephetett volna, vagy akár némi izgalmat csempészett volna a zárásba.

Medusát a földi barátja megkérte, vigye fel édesapja hamvait a Holdra, amit meg is tett, majd a szál le is zárult. Őszintén fogalmam sincs, mit akartak ezzel az Inhumans készítői, egyszerűen semmi nem volt benne, amitől fontos lett volna ez a történetszál.

A másik számomra abszolút csalódás, hogy a királyi család egyik tagja se halt meg, vagy aki mégis, azt természetes feltámasztották, ami szintén nem ért senkit meglepetésként. Karnak így mentette meg Gorgont, majd néhányan jól leszúrták, mert másodszor is elvégezte rajta az inhuman-szertartást, hogy aztán el is felejtetsék.

Crystal mindenkit kimenekített a városból, míg Black Bolt elzárta a bunkerba testvérét, ami révén megtudta, hogy Maximus manipulálása miatt ölte meg szüleit. Attilan korábbi királya, amíg Crystal és Medusa a Földön engedélyt kértek az Inhumanek költözésére, erejét felhasználva lerombolta a templom bejáratát, így (vélhetően) elzárta az összes lehetséges kiutat testvére számára.

Goodbye, brother.

Nagyjából ennyi inhuman képességet láthattunk a sorozatzáróban: Black Bolt suttogott két másodpercig, amíg egy épület fala lebomlott. A várt háború egy szócsatában, sírásban, menekülésben és két másodpercnyi emberfeletti erő használatában ki is merült. Pff.

A rész utolsó perceiben láthattuk, amint a királyi család immáron ismét jelmezekbe öltözve a népük elé állt, s Medusa üdvözölte őket a Földön, ami az új életük színterévé vált.

Őszintén bevallom, még a negatív előjelek láttán sem gondoltam volna, hogy a Marvel Tv-től ilyen sorozatot fogunk kapni. Végignéztem, mert reméltem, hogy lesz valami csavar a végén, valami nagyon ütős, de ugyanolyan volt a zárás, mint az eleje: lapos, buta és érdektelen. Az emberfeletti erők és a csata hiánya miatti dühöm nem engedne pontozni, de azért mégis egy irtó gyenge 3/10-zel felcímkézve tudom lezárni magamnak a Marvel’s Inhumans-t.

13 hozzászólás Ne habozz!

polovcev - 2017. 11. 12. 17:27

Nekem ez sehogy sem állt össze. Néha az volt az érzésem, hogy 12 epizódra tervezték az évadot, néha meg az, hogy csak 3-4 hosszabra.
Néha-néha megvillant egy pillanatra, mint amikor Maximus azzal “cukkolja” Tritont, hogy micsoda szemetség volt a király részéről, hogy a holdon tartott valakit, akinek igazi eleme a víz, de ezt leszámítva semmi.
A seregnyi Inhumanból alig használta valaki a képességét, vagy csak képernyőn kívül, mint a jós gyerek.
A tudós csajnak semmi szerepe nem volt, ahogy a szörföző ninjak vagy a drogbáró is eltünt valahol az erdőben.

Ha legalább meg merték volna lépni, hogy megölnek egy-két fontosabb szereplőt, de még a halottakat is visszahozták. (Mondjuk ebből a szempontból igazi képregénysorozat volt)

Cornish aranyos volt, a kutya meg tényleg cuki és ez minden pozitívuma a sorozatnak.

Nem hiszem, hogy kap második évadot, de ha igen akkor azzal kell kezdeni, hogy kirúgják az írókat. Mondjuk engem már az sem hozna vissza az újabb évadra.

rodosto13 - 2017. 11. 12. 18:06

Huhh, végre vége lett. (Nem tudom, miért néztem végig, talán mert ilyen rövid, vagy mert Marvel).
Érdekes, hogy a hét csalódásába alig-alig jelölték, gondolom ahhoz szeretni is kellett volna egy ponton, hogy csalódni lehessen benne :D

Amúgy annak ellenére, hogy a royal guardok elvileg mindenhol ott vannak, a királyi család úgy korzózott a városban mint boldog békeidőkben, közben random emberek random helyszíneken random párbeszédeket közölnek egymással. Azt hinném, hogy az irányítóközpont fontos hely lenne, amit valamelyik fél védene, de csak egy átjáróház volt. Miért omlik össze egy vasbeton város, ha megszűnik körülötte a védőpajzs? – részletkérdés. Remélem Maximusnak van légtisztítója/generátora, mert a HOLDON az örökké tartó víz és élelem vajmi kevés lesz, és erről nem csak Black Bolt, de úgy tűnik az írók is megfeledkeztek.

Egyetlen pozitívum volt, hogy a végén láttam a két fehér ruhás control room-os jobb sorsra érdemes biodíszlet statiszta arcát.

Most egy kis szünet, és utána végre jöhet a SHIELD :)

KK - 2017. 11. 12. 18:09

Lassan 40 évesen nagyon kevés sorozat tud meglepni azzal, hogy az előzetesben látottak alapján alkotott véleményemet megváltoztassam.
Irtózatos gagyinak nézett ki az egész mindenben, és a kommentek alapján ez be is igazolódott.

Már nem az van, mint 10 éve, hogy van évi 5-6 sorozat amit érdemes nézni, igy ezek elfogytával ráfanyalodunk az ilyenre is. Bőséges a kínálat, ezt a szrt félrerakom kb 30 év múlvára darálásra, amikor már ágytálaznak az unokák…

Hiroshima32 - 2017. 11. 12. 18:11

Oh, nem fogok meglepődni, ha pár karaktert exportálnak a SHIELDbe tavasszal …

Gabika - 2017. 11. 12. 18:29

Fekete Villámot oda rakják, ahova akarják, nagyon jól nyomja. Amúgy simán javíthatnak a karaktereken cameo szerepek a shield-ben.

_Ra_ - 2017. 11. 12. 18:32

Na most lehet rosszul értettem valamit, de a végén jól értettem hogy volt utalás valami nagyobb ellenfélre/gonoszra? pl: amikor Black Bolt-nak a csendes szobában gyerekkorában mutatták a hologramot, rajta a galaxissal.

MT90 - 2017. 11. 13. 14:45

Úgy nem lehetne megoldani, hogy kiderül róluk, hogy Skrullok, aztán jönnek a reboot az “igazi” inhumánokkal, filmben? :D Végül is mindegy, mert ha Marvel visszakapja a jogokat, akkor jöhetnek végre a mutánsok.

Brigante - 2017. 11. 15. 21:49

Hát Maximuson kívül színészi teljesítményt nem sok mindenki nyújtott itt… Mondjuk még mindig jobb volt mint egy átlagos DC sorozat mostanában…

Csiger - 2017. 11. 17. 13:18

Hát megnéztem felét magyarul felét angolul. A shield sorozat inhumans része sokkal jobb volt. Azt reméltem kiderül, hogy az a kék bolygó ahonnan Ők is elmenkültek vagy ledőlt vagy elpusztitotta őket a hydrafejű csávó valahogy benne lesz. Hogy miért a Holdra tódultak, meg előtte hogyan miért mentek el, stb stb…ezer jó dolgot lehetett volna benne csinálni, de emmi extra nem volt benne. Nagyon kis gyengécske lett. A kinai csávó szerencsétlekendése az elején vicces volt, de aztán hirtelen megint mindent látott aztán megint nem…idegesitő volt a végére.
A shieldben ha arra nem méltó fogta mega terrigenesis kristályt egyből száradt le a keze, itt meg a doki meg aztán az emberré vált max csávó is fogodosta. Ez hülyeség volt de nagyon. Nem hiszem, hogy lesz folytatása, jobban tenék ha a shieldbe tennék be a sztorit.

Egwene - 2017. 11. 17. 23:35

Hát most lehet megköveztek,de nekem tetszett ez a sorozat. Nem egy mély történet az tény, de felkeltette az érdeklődésemet egy második évadra. Lehet abban már többet tudnánk meg, meg érdekelne, hogy az emberek mit reagálnának arra, hogy hirtelen csak így feltűnt 1500 embertelen…

Alapvetően nekem bejött ez így, mert csak utalásokat kaptunk egy nagyobb gonoszról, ami miatt kialakult ez a konfliktus helyzet.

kalapkabát - 2017. 11. 25. 10:45

Kaszáltam annó és kiváncsi voltam hogy van-e javulás. Látom nincs.
Ha jön pár jó hír a 2. évadról, majd belenézek…

valami - 2017. 12. 16. 20:56

Szerintem ez csak felvezetés volt a 2. évadhoz (8 részből egyébként is nehéz izgalmas filmet létrehozni). A végén fekete villám azt mondta ,,csöbörből vödörbe”, meg a tanács is a legerősebbet választotta meg valamiért. Az az érzésem a 2. tarolni fog

winnie - 2017. 12. 17. 08:48

lehet mentegetni a készítőket, de az is lehet, hogy csak ennyire futja nekik. az persze mindig öröm, ha bejön valakinek, de a lényeg, hogy mivel rettenetesen pocsék a nézettsége és a fogadtatása, ezért elég valószínűtlen, hogy készülne belőle 2. évad

“(8 részből egyébként is nehéz izgalmas filmet létrehozni).”

izgalmas filmet 2 részből (90 perc) is lehet csinálni, de ez sorozat. és mivel megszámolni sem tudom, hogy mennyi zseniális tévésorozat van, ami 4, 6 vagy 8 részből áll, ezért ez nem mentség – nemrég egy born to kill vagy little boy blue négy részben tudott zseniális lenni, egy atípical vagy american vandal 8 részben, és még sorolhatnám.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz