login |

Emlékeztető: Terápia 3. évad

2017. 11. 13. 19:00 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék, kampány,

Ma. 20:00. HBO. Terápia – 3×01 (előzetes + kritika a héten, mind az 5 nap ismeretében, de addig itt kibeszélhető minden igény esetén)

Hmm, nem rossz az HBO-s hétfő este. A Terápia után az ősz egyik legjobbja, a Babylon Berlin jön két résszel, majd egy alapsorozat, a Curb Your Enthusiasm, végül az elborult Vice Principals.

A kérdéseket megelőzve: aki nem látta az előző szezonokat, az is bekapcsolódhat a sorozatba.

Jó régóta vártuk ezt a napot, de végre megérkezett a Terápia 3. évadja. Nem tudom, érdemes-e gyorstalpalni, lehet, hogy minden junkie tudja, mi fán terem a JAws 2014-en a hazai kategóriában a második szezonjával diadalmaskodó sorozat, de itt írtunk róla még annak idején.

Az izraeli eredetivel rendelkező (itthon nem csak az amerikai remake, az In Treatment érthető el, de a román és a lengyel is), de nyilván már eléggé saját szájízre hangszerelt fél órás dráma különlegessége, hogy minden hétköznap jelentkezik részekkel, és az azonos napokon több héten át egy pszichiáter/páciens-beszélgetést mutatn be – van tehát hétfői, keddi, szerdai és csütörtöki beteg, illetve pénteken a pszichiáter maga is terapeutához megy.

Értelemszerűen minden páciens (általában valóban izgalmas és érdekes) története fokozatosan bomlik ki a részek során. Mácsai Pál páciensei ezúttal: Vilmányi Benett, Schell Judit, Czintos József, Udvaros Dorottya, a terapeuta pedig Balsai Móni.

A darálni vágyóknak az HBO GO-n már most elérhető az első 15 rész.

9 hozzászólás Ne habozz!

Edrick - 2017. 11. 13. 21:41

Azt lehet tudni, hogy a 15 rész után hogy lesz a menet? Mármint persze, TV-ben megy tovább hétköznaponként, de ha jól emlékszem, az első két évadnál minden hét elején felkerült GO-ra az 5 napos heti adag, és a kérdésem az lenne, hogy ha most lemegy az első 15 rész adásban is, akkor megint beáll ez a tendencia? Vagy akkor a kötelező egy hétköznap-egy rész lesz GO-n is?

winnie - 2017. 11. 13. 21:46

ötösével fognak jönni elvileg a részek.

November 20. hétfő HBO GO – 16-20. epizód

December 11., hétfő HBO GO – 31-35. epizód (utolsó hét)

LaCRossE - 2017. 11. 13. 22:27

Na bevágtam a 15 részt a mai nap :)

Tetszik az évad, és nagyon sok a hasonlóság az amerikai In Treatment 3. évadjával. Sok részletben eltér, de mégis, a “nagy kép” az megmaradt. Ott volt Jessie, akinek a szerepét valamelyest átvette Zsolt, bár a hátterük totálisan különböző. Krisztina teljesen saját karakter, mivel az amerikaiban csak 4 nap volt az itteni öt helyett. Sándor és Edit nagyjából hasonló, mint az amerikaiban Sunil és Francis, csak “magyarosítva”. És Adéllal is nagyjából ugyanazokat a köröket futják le eddig, mint a tengerentúli adaptációban.

Egyelőre minden karakter tetszik, mindegyik egyedi és megindító néhol.

Vilmányi Benett nagyon jól hozza a börtönben lévő fiú (fiatal férfi) szerepét, akinek nagyon hányatott múltja volt. A beszédstílusa néha számomra mondjuk nagyon idegen, olyan szlenget használ, amibe eddig aligha volt belelátásom.

Krisztina karaktere tragikus. Egy elnyomott és a szó egyik értelmében érzelmileg bántalmazott nő, akinek annyi a szerepe, hogy a férjének teljesen behódoljon minden tekintetben. Kíváncsi vagyok, az ő szála hová fog kifutni, és vajon találkozunk-e majd a férjével.

Imádom Sándort. Az ő részei is néha rémesen szomorúak, de valahogy ott van benne a fanyar humor is, aki egy picit jobb kedvre tudja deríteni az embert. Czintos József egyelőre zseniális.

Edit egyszerre egy rendkívül antipatikus és önző ember, aki mégis teljesen törékeny és szerethető. A nárcisztikus énjét nehéz megszokni, de Udvaros Dorottya (nem nagy meglepetésre) nagyon széles érzelmi skálát mutat be a karakterével.

Adél egyelőre jól hozza a szabályokhoz és a terápia menetéhez mereven ragaszkodó pszichiátert.

Örülök, hogy végre elindult a 3. évad, és egyelőre nem csalódtam. Külön öröm volt Zsófit az 1. évadból viszontlátni, kellemes kis meglepetés volt, még ha fájdalmasan rövid is volt a dolog.

Edrick - 2017. 11. 14. 00:35

Ó, köszi @winnie! :)

dukyka - 2017. 11. 14. 05:46

Én is megnéztem a 15 részt és eddig nagyon tetszik, a 2. évadhoz képest javult. Az átvett 3 szálat meg sikerült sokkal jobban, érdekesebben megcsinálni, mint az amerikaiban.

bvr - 2017. 11. 15. 21:18

Megnéztem én is a 15 részt – nem csalódtam, megint nagyon jó évad! :)

ann86hu - 2017. 11. 22. 23:10

20. résznél tartok, szerintem ez a legjobb évad, nagyon tetszik minden napja. és az a feszültség! :O
mikor lesz kritika? :)

winnie - 2017. 11. 23. 05:44

remélem, a héten, csak ugye 20 részt nem egyszerű megnézni:)

cardak - 2017. 12. 09. 11:34

winnie, köszi szépen az időpontokat, már vagy egy órát kerestem a hbo és a hbo facebook oldalán, de sehol sem találtam! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz