login |

HBO GO-t mindenkinek!

2017. 11. 13. 21:30 - Írta: winnie

58 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek

Megint egy elég tömör “év híre”, de nem a hír hosszától függ a jelentősége: mától az HBO GO közvetlenül is elérhetővé válik az előfizetők számára.

Eddig vagy HBO-előfizetés kellett hozzá, vagy bizonyos szolgáltató révén lehetett hozzájutni a csatorna streaming szolgáltatásához, most viszont havi díj fejébe bárki megnézheti az összes jelenlegi és régi HBO-sorozatot (ez állandó, csak bővülő kínálatot jelent a saját gyártásokkal, és a bevásárolt darabokkal), a folyamatosan változó filmes könyvtár darabjait, illetve a többi HBO-produkciót.

A nyilván a közvetlenül a Netflix ellen versenyző HBO GO havi előfizetési díja 1990 forint, de az első hónap ingyenes, ha valaki ki akarja próbálni (vagy tolna egy mindenre kiterjedő überdarát). Minden tartalom rendelkezik magyar specifikációval, zömében szinkronnal is, de magyar felirattal biztosan. (Főleg a világpremierekre és a nem fiktív produkciókra jellemző, hogy egy ideig csak feliratot kapnak.)

Ha valami részletet kifelejtettem volna (pl. technikai dolgok), akkor a tovább mögötti hivatalos közleményben biztos benne van.

Az HBO közvetlen előfizetésű online szolgáltatást indít négy közép-európai országban

Az HBO mostantól közvetlenül is elérhetővé válik az előfizetők számára Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában. Az HBO GO online platformon magyar nyelven vagy magyar felirattal megtekinthető az HBO összes saját gyártású sorozata, mozifilmje és dokumentumfilmje, beleértve az HBO Europe sikeres helyi produkcióit. De elérhetőek más, prémium tartalomszolgáltatók legjobb sorozatai, illetve rengeteg sikerfilm és gyerekműsor is. A szolgáltatás egy hónapig ingyenesen, utána havonta 1990 forintos áron érhető el.

2017. november 13-ától négy közép-európai országban (Magyarország, Románia, Csehország és Szlovákia) az interneten keresztül, közvetlenül – azaz médiaszolgáltató nélkül – is elérhetővé válik a felhasználók számára az HBO Europe havi előfizetésű VOD-szolgáltatása (online videotára), az HBO GO.

Az HBO GO hozzáférést biztosít az HBO népszerű, kritikusok által is elismert, saját gyártású sorozatainak összes évadához, melyek közt olyan címek szerepelnek, mint a Trónok harca, a Westworld, a Szilícium-völgy, a Hatalmas kis hazugságok, a Fülledt utcák vagy a True Detective. De az olyan közkedvelt klasszikusok is megtalálhatók az online videótárban, mint a Szex és New York, a Maffiózók, Az elit alakulat, a Sírhant művek, a Deadwood, a True Blood – Inni és élni hagyni vagy a Drót. Az előfizetők mind a négy országban követhetik majd az HBO európai régiójának saját gyártású tartalmait is, köztük olyan sikersorozatokat, mint a magyar Aranyélet, a Társas játék és a Terápia (amelynek befejező évadát november 13-án mutatja be az HBO); a román Árnyak és A néma völgy; illetve a cseh Olthatatlan és a Pusztaság. A sikersorozatok mellett a saját gyártású dokumentumfilmek széles választéka is megtalálható az HBO GO-n, többek közt az ULTRA vagy a Szerelempatak.

A saját gyártású sorozatok és dokumentumfilmek mellett az HBO GO hozzávetőleg 800 mozifilmet, több mint 180 sorozatot (azok teljes évadait) és 450 epizódnyi gyerekműsort kínál az előfizetőknek. A következő hetekben olyan sikerfilmek kerülnek fel az online videótárba, mint A szépség és a szörnyeteg, a Jackie, a Páncélba zárt szellem, az Arany vagy az Assassin’s Creed. Az HBO GO emellett más tartalomszolgáltatók kiemelkedő sorozatait is eljuttatja a nézőkhöz: A szolgálólány meséje, a Babilon Berlin, a Milliárdok nyomában, a Ray Donovan, a Dexter, A viszony, a Mad Men, a Twin Peaks vagy a Luther Magyarországon kizárólag az HBO előfizetők számára érhető el magyar nyelven. A választék minden héten bővül, és sok újdonság az amerikai premierrel egy időben érkezik. Az eredetileg nem magyar nyelvű tartalmak minden esetben szinkronizálva vagy magyar felirattal elérhetőek.

„A médiaszolgáltatókon keresztül elérhető HBO GO már eddig is óriási sikert aratott Közép-Európában, de célunk, hogy az HBO prémium tartalmait még könnyebben elérhetővé tegyük ezeknek az országoknak a sorozatrajongói számára. Az HBO GO közvetlen online előfizetési lehetőségének megteremtése Közép-Európában logikus lépés azután, hogy az HBO közvetlen VOD-szolgáltatását már sikeresen beindítottuk Spanyolországban, Svédországban, Dániában, Norvégiában és Finnországban” – mondta Hervé Payan, az HBO Europe vezérigazgatója.

Az új, szolgáltatófüggetlen, közvetlen online előfizetésű videótár hozzáférhető számítógépen, iOS és Android okostelefonon, tableten, Samsung Smart és Apple TV okostelevíziókon, PlayStation konzolon, illetve Chromecast támogatás is elérhető az HBO GO-hoz. Egy előfizetéshez akár öt eszköz rendelhető, és a kiválasztott tartalmak párhuzamosan két eszközön nézhetőek. Minden új előfizető egy hónapig ingyen élvezheti az HBO GO szolgáltatásait. A regisztráció online intézhető, az előfizetéshez bankkártya szükséges. Az ingyenes hónap után a szolgáltatás ára 1990 forint havonta.

A közép-európai régióban a közvetlen előfizetés egy új lehetőség, de az HBO kábelcsatorna és az HBO GO továbbra is elérhető lesz a helyi médiaszolgáltatók TV- és internet előfizetési csomagjain keresztül is.

58 hozzászólás Ne habozz!

Hooligan - 2017. 11. 13. 21:38

Fontos információ:

Akinek LG Smart TV-je van, az egyelőre megszívta velem együtt, mert az alkalmazás nem lett felkészítve a szolgáltatómentes előfizetésre.

Hivatalos infó a FB oldalukról:

“Egyelőre nem lesz támogatott a közvetlen HBO GO előfizetők számára az LG Smart TV platform. Sajnos az alkalmazás hivatalos megjelenési időpontjával nem tudunk egyelőre szolgálni.”

Hogyaza’…

Enzo - 2017. 11. 13. 21:41

Na ez jó hír, mert pont már gondolkodtam, hogy be kéne rá fizetni, de elfelejtettem hogy kell hozzá HBO-előfizetés, szóval jó tudni, hogy most már mégsem.

zolij - 2017. 11. 13. 21:43

aki esetleg UPC netelőfizetéssel rendelkezik (Fiber Power), az ha a UPC-n keresztül fizet elő, akkor havonta 1500-ért kapja (ugyanúgy az első hónap ingyenes, nincs hűségidő).

Ricsi - 2017. 11. 13. 21:46

PS4-es app van hozzá? Van infó erre vonatkozólag?

Ricsi - 2017. 11. 13. 21:46

Bocs, közben megtaláltam :)

Flanker - 2017. 11. 13. 21:53

Ejha, ez jó hír, éljen a Netflix/Amazon/többiek és a versenyhelyzet :)

Egy kérdés: eredeti hanggal is fent vannak a sorozatok?

Dregnarr1 - 2017. 11. 13. 21:59

Akkor a Netflix-szel ellentétben itt nem veszik le egy idő után a kínálat régebbi darabjait a palettáról?

ThomassLord - 2017. 11. 13. 22:01

Ez nagyon pozitív, főleg, hogy induláskor is magyarított tartalommal készültek. Netflixnek lassan két éve nem igazán jön össze. Ráadásul Handmaid’s Tale is? Ha Hulu vagy Amazon nem tervez az országban egyelőre akkor ha mondjuk mások tartalmait is egy appban egyesítve hoznának be az külön pacsi. De ha csak HBO az is szépen csillogna. Különösebben nem figyelem mit melyik csatorna készít, nem így választok, kivétel az HBO. Mert annyi nagy kedvencet szállítottak már. Wire, Oz, GoT, Westworld, Sopranos… De ezek már pipálva, szóval mit is daráljak a próba alatt? :) Reg nélkül látni a kínálatot?

AJ - 2017. 11. 13. 22:04

Flanker

Eredetiben, magyar és angol felirattal és magyar szinkronnal. Választhatsz.

Flanker - 2017. 11. 13. 22:06

Aj: Köszi, ez így igen jó ajánlat akkor :)

zako1 - 2017. 11. 13. 22:10

Hát igen, LG-t nem veszünk és nem használunk… :) Egyébként egy olcsó androidos TV box-szal áthidalható a probléma (kb. 12.000 Ft), és akkor arra azt telepít az ember (pl. Kodit), amit csak akar.

De hogy a hírhez is hozzászóljak: ez tényleg nagyon jó hír és végre jó irány. Ráadásul az HBO Go tényleg jól átgondolt és használható felülettel rendelkezik, átlagos sorozat- és filmfogyasztóknak ideális, akiknek nincs kedvük alternatív forrásokból új-zélandi sorozatokat vadászni és angol feliratokat illesztgetni, csak este lerogyva a tévé elé néznének valamit reklámmentesen. Junkie-knak persze szűkös lesz a kínálat, de ők eddig is megoldották más módon az anyag beszerzését. Az árazás is elfogadható, szerintem ez még egy átlagos magyar család fájdalomküszöbét sem sérti.

Treff86 - 2017. 11. 13. 22:11

Csodás..lg smart tv+xbox one kombóval továbbra sem tudom megnézni a Middle új (illetve az ezelőtti) évadját szinkronosan…

winnie - 2017. 11. 13. 22:15

Akkor a Netflix-szel ellentétben itt nem veszik le egy idő után a kínálat régebbi darabjait a palettáról?

a sorozatokat elvileg nem (bár a nem sajátoknak lehet, hogy van pár éves lejárata, de passz), a filmek rotálódnak.

winnie - 2017. 11. 13. 22:17

“De ezek már pipálva, szóval mit is daráljak a próba alatt? :) Reg nélkül látni a kínálatot?”

john from cincinnatit!:)

szerintem látni lehet, de kábé minden, ami hbo, és nagyon sok showtime, meg starz cuccok.

zako1 - 2017. 11. 13. 22:26

“720p ..felejtős és szánalmas kategória..”

Khm, valójában még a 720p-t (azaz HD-t) sem éri el a felbontás, ráadásul ez skálázódik is lefelé a sávszélességtől függően… :) Mindenféle szoftveres mókolással javítanak ugyan a képminőségen, viszonylag korrekt átlagos sorozatokhoz, de a Trónok harcát azért nem nézném meg így.

Hooligan - 2017. 11. 13. 22:26

Elégedett LG ügyfél vagyok. ;)
Oké, trükkök segítségével persze hogy mindent meg lehet oldani, de pont az lenne a lényeg hogy ne kelljen trükközni. Ennyi erővel a vinyókat is rá lehetne dugni a tévére.

Szóval remélem hamar orvosolják a problémát, addig marad a Netflix.

zako1 - 2017. 11. 13. 22:42

A világ vezető TV-gyártója a Samsung (kb. 21%-os részesedés, az LG jóindulattal is nagyjából feleakkora részesedéssel bír). A Samsung már 2013-ban gyártott OLED TV-t, de a technológia kiforratlansága és drágasága miatt egyelőre leálltak vele, mobilokban viszont használják. Az LG informatikai és műszaki területeken sokáig szitokszó volt (szerintem most is az), a gagyi szinonimája. Nyilván azóta sokat fejlődtek, de én már nem kísérletezek velük. Ráadásul az LG TV-k erősen túlszaturáltak, képtelenség normális, élethű színeket beállítani rajtuk.

A kínai boxokon az HBO Go app biztosan működik (a box sima androidos eszközként viselkedik, mint egy tablet), anno használtam is tableten. Valószínűleg a Netflix is működne, de azt nem használom, nincs előfizetésem. Nem csak a 4K felbontást korlátozza a Netflix a “noname” eszközökön?

zako1 - 2017. 11. 13. 22:48

Hooligan: nekem a Kodi miatt kellett a kínai box (mondjuk én egy “jobbat” vettem, Beelink GT1 Ultimate), szerintem ez még nem trükközés kategória. Oké, lett plusz egy távirányító, de ennyit bőven megér a dolog nekem.

Tbeni - 2017. 11. 13. 23:30

Xboxal nem fog mukodni?

Lecchio - 2017. 11. 13. 23:43

Mi a helyzet kulfoldrol?

winnie - 2017. 11. 14. 04:39

“Mi a helyzet kulfoldrol?”

ki kell próbálni, de szerintem nem megy.

Silver-sama - 2017. 11. 14. 05:45

“(vagy tolna egy mindenre kiterjedő überdarát)” megölsz :DDDD

LoGi - 2017. 11. 14. 06:13

Van benne offline letöltés telefonon, mint a netflix és amazon appjében?

winnie - 2017. 11. 14. 06:38

én eddig nem vettem észre ilyet benne.

argab - 2017. 11. 14. 07:02

Tegnap ki is próbáltam. Első fájdalom, hogy nincsen Android TV app. Második, hogy bár megy Google Casttal is, a képminőség elég halovány a Netflixhez képest, állítólag max 720p. Harmadik, hogy erősítő szerint minden csak sztereó hanggal érhető el még eredeti nyelven is, ráadásul elég ‘dobozos’ hatásúnak tűnt, mintha itt sem spóroltak volna a tömörítéssel. Kár értem, de nálam ebből így lemondás lesz. :(

Csiki - 2017. 11. 14. 08:45

Lecchio: Sajnos en rakerdeztem a twitter feluletukon, jelenleg csak HU IP-rol mukodik. Arra viszont nem reagaltak, hogy ez lesz-e orvosolva… Igazabol sztem siman lehetne… nekem is az a bajom, hogy Csehorszagbol fizetnek elo, de ugye csak a cseh HBO-ra lehet, pedig szivesen cserelnem a cseh szinkront magyarra… :D

Lajosék a másodikról - 2017. 11. 14. 09:09

Tök mindegy, melyik a világ vezető tévégyártója. Netflix a legutolsó puttó vacakra is van, többnyire külön gombbal a távirányítón. Ez meg közli, hogy Samsung only. Gáz.

A laikusnak teljesen érthetetlen döntések születnek, soha senki meg nem fogja magyarázni, miért minimális a magyar tartalom lassan két évvel a Netflix bevezetése után, ahogy azt se, miért nem képes mondjuk az HBO a GO-t legalább a szignifikáns platformokra elérhetővé tenni. Nem akarom elhinni, hogy ez olyan nagy munka lenne.

winnie - 2017. 11. 14. 09:13

Lajosék a másodikról: nem a netflix védelmében, mert elég sokat kritizáltam őket, de a majdnem 50 sorozattal és a 100+ filmmel a magyar tartalom még véletlenül sem minimális. az okokat viszont nem hiszem, hogy részletezni kéne. nem mi vagyunk a prioritás.

(a platformszignifikanciában annak ellenére egyetértek, hogy én speciel azt sem tudom, hogy mi az az okostv. ennek mondjuk nyilván az az oka, hogy szerintem 15-20 éve nem foglalkoztam azzal, hogy tévét vegyek. a lényeg, hogy nem annyira kommon tudás vagy szeletelt kenyér elterjedtségű a dolog.)

Col-Lector - 2017. 11. 14. 09:23

Philips okostévét használok, azt hiszem AndroidTV oprendszer van rajta (Android 5.1), akkor arra sincs natív applikáció? Hogyan lehetne nézni rajta?

argab - 2017. 11. 14. 09:31

Col-Lector: Androidra (nem TV) van app, onnan Google Casttal át tudod tenni a tévére.

heidfeld - 2017. 11. 14. 09:49

Koreaiban maradok a rizsnél… Nekem Toshiba van. Viszont még a pár évvel ezelőtti japánok sem mind alkalmazhatóak Netflix, Amazon nézésére. Amit vettünk, azon már fut az Amazon.
Én azt javaslom mindenkinek, hogy Panasonic, Toshiba, Sony esetében külön kérdezzen, nézzen rá vásárlás előtt.
HBO érdekelne, de minőségről megosztanak a vélemények. No, a puding próbája az evés, kipróbálni érdemes lehet. A kínálat elég meggyőző, bár a külső tartalmak bármikor lekerülhetnek. Gondolom nem végtelen idejűek a szerződések.

Hulp - 2017. 11. 14. 10:22

Tudomásom szerint Kodi-n nem működik, csak valami trükközés útján.
A 720p felbontás már szerintem inkább ciki így 2017-ben, amikor lassan már nem lehet nem 4k-s tévét kapni. Ha meg még a hang is vacak hozzá, akkor van még hová fejlődnie az HBO-nak ezen a téren.

Lajosék a másodikról - 2017. 11. 14. 10:53

winnie: ennek akkor van értelme, ha azt is tudjuk, mekkora a teljes elérhető tartalom. A sztenderd 300 Ft/perces tarifával 1000 órányi (tippelek, hogy ennyi a saját tartalmuk) anyag feliratozható lenne 18M Ft-ból (67000 dollár). Az komoly, hogy ennyi pénze nincs erre a Netflixnek?

Snoopyzit30 - 2017. 11. 14. 11:03

Én tuti szőke nő vagyok, mert a Samsung SmartTV-men nem tudom elővarázsolni a “szolgáltató nélküli” belépést. Bárhogy trükközök mindig a TV Pin kódomat kéri, ami ugye azoknak van, akik szolgáltatón keresztül fizetnek elő. Ha erre tud valaki megoldást, akkor megköszönném, ha segítene köszi.
(snoopyzit@freemail.hu)

Col-Lector - 2017. 11. 14. 11:34

@argab

köszi a segítséget!

bopeti02 - 2017. 11. 14. 11:53

Snoopyzit30

Ez azért van, mert valószínűleg még a régi app van feltelepítve a tévédre.
Az Apps-ból le kell tölteni az újat.

len90 - 2017. 11. 14. 12:09

Én nyár végén vettem életem első okos (vagy bármilyen) TV-jét, 123-139 cm-es képátlósok között keresgéltem, 300 ezerig, ami bár nem a legdrágább, de ebben a képátlóban szerintem az átlagnál magasabb árketegória. Ebben a szegmensben én kb. az összes LG képét szebbnek találtam a Samsung TV-kéinél. Rengeteg üzletet végigjártam számos MediaMarkt, BestByte, budaiörsi Auchan, Tesco, amiknek szintén elég nagy a TV részlégük, távirányítókat is elkértem minden, és általános tapasztalatam az volt, hogy a Samsungok talán kicsit színhelyesebbek, vagy legalábbis jobban szaturáltak, de hajlamosak a darabos megjelentésre, szerintem ha nem a TV natív felobontásán van alapból a program akkor az LG algoritmusa valahogy jobban skálázza le/fel a felbontást, hogy az a TV-re igazodjon…nem kell leharapni a fejem, ez személyes véleményem, ismét mondom nem kevés összehasonlítás alapján.

A különböző okos TV rendszereket is tanulmányztam, leginkább szakmai weblapok fórumjait olvasgattam valós felhasználói tapasztalatokkal (prohardver és társai…) és az Android TV-től legtöbben óva intettek: állítólag hajlamos a lefagyásra, újra indulásra stb… nem véletlen, hogy a telefonok terén az Android legrégebbi és egyik legnagyobb hívei: a Samsung és az LG is inkább saját platformjára támaszkodik. A Samsung Hub-ra tény, hogy több app van, nekem az LG féle webOS szimpatikusabb, letisztultabb volt. Ezen is felesleges vitázni, kb. ugyanaz a kategória, mint telefonoknál az iOS vs. Android: kinek a pap kinek a papné.

Az, hogy LG TV-kre nem adta ki (még?) az appot az HBO az ő szegénységi bizonyítványuk, megint mondom ez olyan, mintha egy nagy cég saját alkalmazása csak iOS-re vagy csak Androidra lenne mobilon elérhető: nonsense…maguk alatt vágják vele a fát, mert a piac egy jelenetős szegmensét élből kirekesztik, így sosem lesz szélesebb körben elterjedt. Én előfizetnék rá, ha lenne LG-re, de csak ha a kommentekben leírt dolgokat fixálják: normális hangzás, normális képminőséggel. Rá kellene már jönniük a szolgáltatóknak, hogy a torrent oldalakkal és a kalózkodás többi formájával csak úgy vehetik fel a versenyt, ha normális áron kiemelkedő szolgáltatást nyújtanak, ha nem, akkor ne csodálkozzanak a sorsukon…

argab - 2017. 11. 14. 12:23

Android TV támogatásra azt a tömör választ kaptam ügyfélszolgálattól, hogy nem tervezik.

Snoopyzit30 - 2017. 11. 14. 12:27

@bopeti02

Szuper! Tényleg csak ennyi volt a baj. Most tökéletesen működik. Kitöröltem a 2016-os appot és letöltöttem a 2017-est. Dobott a tévén egy regisztrációs kódot, azt aktiváltam a neten (online belépést követően) és már lehetett nézni is a tartalmakat :-)

Köszi!

winnie - 2017. 11. 14. 12:52

len90: nyilván egyetértek, csak a vége… nem akarnak versenyt felvenni (nem lehetne), csodálkozni sem csodálkoznak, alternatívát nyújtanak. és folyamatosan egyre és egyre nagyobb szelet jut nekik. azokat akarják megtalálni, akinél ez működik, és én mindig is azt mondtam, hogy nem a hardcore sorozatnéző réteg lesz (csak, ha olyanokról van szó, mint én, akik kényelmi funkciónak tekintik), hanem az átlagnézők.

Lenny - 2017. 11. 14. 12:53

Egy ideje használom mert akciósan adtak egy évet a Diginél, most végre AppleTv-re is van, nem kell laptopot dugdoznom. Egy gondom van vele: a minőség nem éppen a legjobb, sőt, elég kutya. Sötét részeknél régi divx-es időkre elmlékeztető fél centis pixelekre esik szét, meg gyors mozgásoknál vagy túl sok részletnél is. Színátmenetek is csúnyák. A felbontás sincs meg 720p, csak sima DVD, azaz 576p az tuti, a bitrate meg nagyon gyösz. Nem, nem a nettel van a baj, gigabites, a router 5G wifin leadja a közel 800 mbitet az AppleTv-nek. Szóval nem tudom, hogy ezen javítanak-e vagy milyen technikai okok miatt ilyen. Vajon más országban is ez a standard?
(Netflixnek sokkal jobb a minősége, de az is éppenhogy talán felér egy 4-5 gigás 720p-vel (2 órás film) amit letöltök innen-onnan.)

Lenny - 2017. 11. 14. 12:59

Ja, amúgy elég lenne a 720p nekem egy ilyen streames cucchoz, csak normális bitrate-ttel, nem kell több. Azért ennyiért ne várjunk csodát.

zolij - 2017. 11. 14. 13:04

Csiki: elvileg jövőre (talán áprilistól) életbe lép egy EU-s rendelet, amely kötelezővé teszi az előfizetések hordozhatóságát EU-n belül. Onnantól EU-n belül bárhonnan hozzá kell férned a honos országban nyújtott szolgáltatáshoz.

Paleee - 2017. 11. 14. 13:31

Egy apró infó: akinek Maestro kártyája van, az meg se próbáljon regisztrálni, csak Visa vagy Mastercard játszik, ami azért elég fura.

nfsu17 - 2017. 11. 14. 14:07

amikor volt hbo go-m, akkor sem használtam, mert:

-a képminőség olyan szinten gyalázat, hogy bármelyik youtube 720p odaver neki. tehát nem a 720p csak a baj, hanem annak milyensége…és igen, 1080p kellene már minimum…egy 4k tv-n hogy néz már ki a 720p? már ha ez az?
-2 ezer forint. nálam max a felét érné meg jóindulattal is. a fentiek tudatában biztos.
netflix+hbo go 2 ezerért, na az már esetleg eldöntendő kategória lenne.

akkor már inkább diginél 2100 ft-ért 1 évre, és az hbo 1,2,3 is jön mellé, plusz a go.
csak ott sincs HD (wtf), szóval akkor sem éri meg.

de nálam az hbo kb. 20 évvel ezelőtt volt nagy szám, azóta kb. nem érdekel, hogy van-e vagy nincs, van helyette más.

Snoopyzit30 - 2017. 11. 14. 14:59

Hát kicsit vicces valóban így pár óra használat után. Nézem az unokaöcsémmel meg az unokahúgommal a mesét (ami szerintem simán 720p-be megy minimum) erre frissít egyet a tévé majd kiírja, hogy regisztráljam az eszközt. Ami ugye azért vicces mert kb. 3 órával ezelőtt ezt megtettem és teljesen jól működött.

Valaki írta (talán @winnie), hogy ez azoknak éri meg tényleg, akik nem akarnak játszadozni meg időt tölteni a letöltögetéssel. Elfoglalt háziasszony vagy családapa hazér este és egyszerűen csak akar nézni valamit a kínálatból, amiből ott és akkor kb. 1 perc alatt kiválasztja, hogy mi az, amibe belenéz. Egy junkie az ugyebár nem ezt csinálja.

A másik amiért jónak gondoltam, hogy a gyerekek nézik a KIDS tartalmakat, egyszerű videótéka funkció.

Még próbálgatjuk a próbahónap alatt, de szerintem delete lesz ebből.

Snoopyzit30 - 2017. 11. 14. 15:04

@nfsu17: “de nálam az hbo kb. 20 évvel ezelőtt volt nagy szám, azóta kb. nem érdekel, hogy van-e vagy nincs, van helyette más.”

Persze nem nagy szám már az HBO, de arra bőven jó ez az 1 hónap, hogy az ember belenézzen újra a régi kedvencekbe (Sírhant művek és társai). Mert ezeket a régebbi sorozatokat már megtalálni (főleg jó minőségben) a neten az már eléggé macerás.

A filmek meg olyanok, hogy vidéken ahol nem járnak az emberek moziba, mert kettőjüknek 3000 Ft minimum 1 film megtekintése, nekik szintén megéri egy ilyen. Havonta megnéz 15 filmet meg 2 sorozatot aztán ennyi. Ki se kell mozdulnia otthonról. Most ilyen szüleim generációjára gondolok (60-70 év közöttiek). Simán használják a netet, van tabletjük, okostévéjük, de letölteni nem tudnak és előnyben részesítik a szinkronos tartalmakat.

winnie - 2017. 11. 14. 15:43

“-2 ezer forint. nálam max a felét érné meg jóindulattal is. a fentiek tudatában biztos.”

én igazából azt nem értem, hogy hogy lehet ezt így forintosítani – mármint, hogy 1600 igen, de 2400 már nem. mármint, hogy miért ér meg akkor annyit? aki ezen a kérdésen filózik, annak szerintem egyértelműen nem éri meg. nem tudom, nekem “vagy kell, vagy nem”-kategória. szerintem mindenkinél személyre szabott a dolog, hogy mennyit ér meg a kényelme. de simán megérné a tripláját is, az biztos, főleg, ha kihasználom. mert szeretem annyira a sorozatokat, hogy nem akarok magamnak holtidőt, és az olyanokat, mint a last week tonight, még egy 10-15 perces buszúton is tudom nézni – sokan tudom, hogy nem szeretnek epizódokat félbeszakítani, ezért is jó a műfaji sokszínűség.

ez amolyan priceless kategória számomra, mint a házhoz rendelt kaja. ha tudok fizetni a szabadidőért, amit nem kajaösszeállítással kell tölteni, akkor az bármennyit megér. és a kémyelem is. másnak viszont nem ez a fontos. persze azt erősen meg fogom gondolni, hogy az amazon, hbo go, netflix mellé a hulun kívül miért adjak ki pénzt, de egy átlagember az biztos, hogy már az hbo go-val vagy a netflix-szel is ellenne évekig.

” hbo 1,2,3 is jön mellé, plusz a go. csak ott sincs HD (wtf), szóval akkor sem éri meg.”

na, igen, ez az az eset, ahol furábban érezném magam, mert az hbo 1-2-3 totál felesleges, a hd meg whatever. nyilván jó, ha van, de ezért is jó 15+ éves veteránnak lenni, mert bár most elég hd-ban jött le a future man, mert az volt az első riliz, de még sosem volt olyan, hogy valaminek a képminősége izgatott volna. ami jó, az jó akkor is, ha szemcsés a kép. és ez mutatja, hogy mennyire mások vagyunk, mennyire mások az elvárások, és mennyire nehéz alkalmazkodnia a szolgáltatóknak az egyes ízlésekhez.

Csiki - 2017. 11. 14. 15:44

zolij: igen kozben irtak nekem is twitteren, hogy “2018 tavaszától külföldön is élvezheti változatos műsorainkat.”

Ami nagyon jo :)

nfsu17 - 2017. 11. 14. 19:01

“én igazából azt nem értem, hogy hogy lehet ezt így forintosítani – mármint, hogy 1600 igen, de 2400 már nem. mármint, hogy miért ér meg akkor annyit? aki ezen a kérdésen filózik, annak szerintem egyértelműen nem éri meg.”

Ez egyszerűen csak pénz kérdése, semmi több. Meg az elvek.
Valakinek nem sok a 300k-s szifon és nem érti, hogy miért nincs még több belőle. Pedig “nem drága”. Mondja ő, a pénztárcájához mérten.

4500 Ft-ot fizetek elég gyors netért, sokcsatornás tévéért, telóért.
Ennek a “felét” szerinted ki fogom fizetni ezért?
Ha a kihordós kaja 3x annyiba kerülne, mint étteremben, akkor inkább elmennék oda. De van, hogy kihozva olcsóbb, akkor miért ne.

Én fapados user vagyok olyan szinten, hogy sem autóban, sem buszon nem nézek semmit, mert nem buszozok. Ennyi. Mobilnetem sincs. Én ebben vagyok faék. Te meg 15 éves tévén tévézel mindegy milyen minőségben, viszont én megadom a módját és nyugodt körülmények között, nagytévén szeretném élvezni. Nem tudnám elképzelni, hogy a gotham-et a buszon tudnám élvezni.
Ezzel a go-val ezt én nem tudom megtenni. Ezért írtam, hogy nekem ez így ennyiért nem gyerebe.

Mindenkinek mások a preferenciái.

Nektek az fontos főleg, hogy egérmozin legyen nézhető a buszon, én meg nagytévén akarom nézni otthon.
Más nem tud különbséget tenni sd meg hd között, jó neki.

Régen simán kifizettem (pár hónapig) a 2500-at az hbo csomagért, amiben benne volt a hd is, meg a go is. Innen van a tapasztalat.
És innen tudom, hogy 2000-et most sem fog megérni nekem.

Ugye azzal nem nagyon lőttem mellé, hogy amit írtam, az az én véleményem és simán lehet másnak más?
Így szép.

“ami jó, az jó akkor is, ha szemcsés a kép. és ez mutatja, hogy mennyire mások vagyunk, mennyire mások az elvárások, és mennyire nehéz alkalmazkodnia a szolgáltatóknak az egyes ízlésekhez.”

Nem akarok abba az irányba elmenni, hogy lovaskocsival is el lehet menni mindenhova, meg busszal is, meg @udival is.
Ha vhs korszakot írnánk, akkor azt nézném.
HD korszakot élünk, a 4k küszöbén (8k-t nem említem), az hbo-n fellelhető anyagok 90+%-a biztos rendelkezik 1080p forrással, egyszerűen csak fel kell tenni.
Ha a usernek lassú a nete, akkor lejjebb megy a felbontás. De ne spóroljanak azon, amiért fizet az ember.
Persze vkinek még a 720p is megér ennyit. Nézze nyugodtan, semmi gond. ÉN nem ide tartozom.
Ha baj, hogy megosztottam egy másik szemléletet is a “hurrá, szuper, hogy van” hozzászólások mellett, akkor bocsi.

Csiki - 2017. 11. 15. 16:00

Emigy akinek nem passzol a kepminoseg, azok probaltak kabelon? Allitolag jobb, mintha wifin probalkozik az ember… :)

bvr - 2017. 11. 15. 20:26

Na mostanra végeztem is (sajnos) a Terápia 3. évad eddig feltett 15 részével – hát ez megint egy szuper évad! Szóval ez az HBO Go promo a legjobbkor jött :)

winnie - 2017. 11. 19. 18:32

nfsu17: de miért…, miért a feltételezés, hogy bárki (közülünk) azt feltételezi, hogy ezt csak pozitívan lehet fogadni. egy csomó korábbi komment is jelzi, évek óta látni a véleményeket a streames posztoknál. nem ütközik meg senki azon, hogy nem mindenki rohan előfizetni. sőt, én azon ütköznék meg, ha sokan rohannának. mert… minek?

“Ez egyszerűen csak pénz kérdése, semmi több. Meg az elvek. Valakinek nem sok a 300k-s szifon és nem érti,”

nem arra célzok, hogy az-e a kérdés, hogy 2000 forintot megér-e. ez személyre szabott, persze. hanem arra, hogy 1600-at igen, de 2400-at már nem. szerintem, ha itt felmerül a kérdés, akkor nem éri meg. ha nagyságrendes különbség lenne, oké, de pár száz forintos eltérést nehéz megideologizálni fura. arra célzok, hogy miért ér meg 1600 forintot, ha sokkal jobbat és teljesebbet kap 0 forintért? ha veszek valamit, ami nekem nem érné meg, akkor azért 1 forintot sem fizetnék (ld. spotify, mert ugye ha zenét akarok hallgatni, akkor a youtube-on is tudok playlistet összeállítani, de miért akarnék zenét hallgatni?)

“Te meg 15 éves tévén tévézel mindegy milyen minőségben”

kis helyesbítés, a “van tévém” nem egyenlő a tévézéssel. nem nézek tévét. mármint divat ezt írni, de tényleg sosem nézek. azt a gyerekek nézik olykor este, ennyi – én letöltök, netflix/hbo/amazon, plusz nfl network, de az is stream, szóval nem tévé (bár tippre ez a smarttv valami netes dolog, szóval azt lehetne). szóval érthető, hogy miért nem preferencia. (egyébként nem valami ócskaság, hanem szép nagy, de gőzöm nincs a paramétereiről, a lényeg, hogy lehet távolabbról is nézni.)

nyugodt körülmény az nálam a szobám és a gépem.

“Nektek az fontos főleg, hogy egérmozin legyen nézhető a buszon, én meg nagytévén akarom nézni otthon.”

a többiek nevében nem nyilatkozom, de nekem az a fontos, hogy az időm ki legyen használva. ha elmegyek, akkor nagy pazarlásnak érezném, ha nem néznék valamit, de értelemszerűen 95%-ban itthon sorozatozok.

“az én véleményem és simán lehet másnak más?”

néha úgy érzem, hogy valami alternatív világba kerülök, amikor félreértett komment alapján valaki azt hiszi, hogy ez nem teljesen magától értetődő. erről szól a blog.

“HD korszakot élünk, a 4k küszöbén (8k-t nem említem), az hbo-n fellelhető anyagok 90+%-a biztos rendelkezik 1080p forrással, egyszerűen csak fel kell tenni.”

gondolom.

egyébként nálam ez például úgy működik, hogy nézem elég régóta a sorozatokat, és nem lett rosszabb az a mód, ahogy régen néztem. mármint az a minőség. ami jó volt régen, az jó most is, hiszen nem tapasztaltam meg jobbat. (és tippre az a jobb nem lehet sokkal jobb. vagy igen, nem tudom.) a 4k meg ezek nyilván jobbak, de szerintem még az ezeket favorizálók is tudják, hogy a többség azt sem tudja, hogy mi fán teremnek – az olló persze egyre jobban csökken. tippre, ha látnám őket vagy sokáig nézném, akkor én is tudnám, de ugye ez a klasszikus “ha nem tudsz róla, akkor nem is hiányzik”-dolog.

“Ha baj, hogy megosztottam egy másik szemléletet is a “hurrá, szuper, hogy van” hozzászólások mellett, akkor bocsi.”

az szuper, hogy van. az meg személyfüggő, hogy kinek éri meg, vagy kell-e. viszont teljesen felesleges szerintem passzív-agresszívbe (vagy hogy nevezik ezt) átmenni, szerintem elég sokan leírták most is, korábban is a stream esetében, hogy milyen minőségi kifogásaik vannak, és ember nem létezik, aki meg akarná mondani azt, hogy “neked ez elég kell, hogy legyen”.

már 5 éve voltak olyan hét kérdéseink, amik a minőségre vonatkoztak, amikből kiderült, hogy mennyien vannak a számos hd-k pártján, stb, és azóta csak javult/romlott a helyzet, szóval ez nem reveláció, hanem teljesen természetes evolúció. olyat is hallani, hogy valaki kiad fül/fejhallgatóra 1000 forintnál többet, szóval nincs meglepődés sem részemről, sem mások részéről sem, szerintem.

Szaladam - 2017. 12. 05. 18:59

Srácok! Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan tudnám lemondani az HBO GO előfizetést? Elkezdtem egy ingyenes hónapot, de mivel jelenleg Németországban tartózkodom, nem tudom sajnos használni, így pedig nyílván nem akarok 2000 forintot ellőni rá. Megköszönném a sagítséget, mert sehol nem találom a lemondási lehetőséget.

ballac86 - 2017. 12. 17. 15:59

A próbahónapot mindenkinek ajánlom, de tovább nem. A korábbi időszakban volt pár hónapig, de az egyik frissítésnél megmakkant a Chromecast átküldés, alsó hangon 3 hónapig vakaróztak, mire kiadtak egy frissítést, amihez már kevés volt a régi Android-verzióm. Ment a kukába.
Most új éra van a próbahónappal és van egy új telefonom is. Tök jó lehetne, de nem az. Nem tudom hány p a minőség, de vagy az van, hogy félpercenként le-fel állítgatja a képminőséget, vagy megakad és tölt. A laptopomon pedig durván szaggat, mintha egy olyan játékot játszanék, ahol csak a minimum gépigényt teljesíti. Van mellette egy Telenor MyTV-nk, azon a full HD meg se röccen, ezen meg vergődik. Nagyon jó tartalom, siralmas technikai háttérrel.

abbgnr - 2017. 12. 24. 14:31

Komolyan mondom, ki vagyok akadva. A Chromecast-ra való megosztás lehetősége egyszerűen megszűnt. A hibaelhárítás alatt annyi van, hogy az HBO GO tartalmakat a közeljövőben nem tervezik elérhetővé tenni Chromecaston. Kicsivel több, mint egy hónapja használom Chromecastre, azaz letelt a próbaidőszak, erre jön ez. HBO szarjon sünt. Hiába próbálnék a fekete/szürke oldalról a Netflix mellett még jobban kifehéredni, kullogok vissza letölteni.

abbgnr - 2017. 12. 24. 23:33

Mea culpa, a fenti vaklárma volt. Én voltam a f@sz.

Hooligan - 2019. 01. 06. 11:56

Ha már korábban problémáztam, akkor úgy illik, hogy frissítsem magam: pár nappal ezelőtt vettem észre, hogy megjelent az LG okostévémen egy új HBOGO app. Ez már képes arra, hogy a közvetlenül előfizetett tartalmat lekezelje.

Tehát csak annyi a dolog, hogy regisztrálni kell az eszközt és tada.wav, már megy is. Próbáltam visszakeresni, hogy mikortól élhet ez a dolog, de nem találtam vonatkozást rá. Amennyit tévézek, lehet fél éve is ott van. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz