login |

The Walking Dead – 8×04: Some guy

2017. 11. 13. 20:01 - Írta: winnie

78 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudom, már mi kellett a népnek! Egy Ezékieles filler epizód! Oké, gonosz vagyok, mert amellett, hogy kit érdekel?-kérdéssel reagálnék elsőre, épp egy ilyen rész sülhet el nagyon is jól. És tényleg, voltak pozitívumok is a 8×04-ben, tippre ez lesz az eddigi legjobban fogadott idei rész, de nem hiszem, hogy most fogjuk azt mondani, hogy beindult a szezon, vagy hogy látni a fényt az alagút végén.

Egyébként akkor ez az évad is olyan lesz, hogy kábé 1-2 napot fog lefedni a sztorija? Mert akkor érthető, hogy miért nem volt eddig olyan izgalmas. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ha Ezékiel, akkor szónoklatok. Meg némi frizuraigazítás, de főleg szónoklatok. Amikről múltkor is írtam, hogy egyre kevésbé a kenyereim. Azonban fura ellentmondás, de míg Ezékiel kezd egyre unalmasabbá válni a szememben, addig azt kell, hogy mondjam, hogy Khary Payton nagyon jó volt. Mindent elhittem neki, átjöttek az érzelmei – főleg a beszéd(ek) alatt, de egyébként is, amikor végre kilépett a szerepéből. Pacsi.

A rész elején egyébként megint az járt a fejemben, hogy vajon adnak-e a sorozat bizonyos jelenetei annyit a nézőknek, mint amennyit rá szánnak, és itt sem éreztem azt, hogy ‘igen’ lenne a válaszom. Komolyan az az érzésem, hogy amikor lehet, a készítők elszabják az arányokat: ami érdekes lenne, azt elvágják, ami pedig esetleg rövidebben is elmesélhető, azt elhúzzák.

A visszaemlékezések után Ezékiel szószba került, de szerencsére Carol is kapott végre némi szerepet a szeme meresztésén túl, azonban hiába indult jól a szála a lopakodó, taktikai megközelítéssel, csak átcsaptak megint abba, amivel nem lehet tévedni: lövöldözésbe. Pedig már azt hittem… Ezt is csak a TWD tudja, mindig, amikor azt hiszem, hogy végre vége a lövöldözésnek, megint rákezdenek.

Ezékiel kapcsán ezek a karakterizáló flashback-ek tipikusan TWD-s húzások, amiket a halálok előtt lépnek meg a készítők, hiszen folyton ilyenkor jut eszükbe, hogy kellene valami érzelmi kapocs is, hogy a tét valódinak hasson. (Tudom, nem halt meg, inkább a tigrist nyírták ki.)

Mondok egy Kingdom-os nevet: Alvaro. És egy másikat: Daniel. Mindkettő szerepelt egy kicsit, mielőtt meghalt, de szerencsére ott volt Jerry is, akit legalább a színésze “megcsinált”, neki van karaktere, és szállított is egy FAKJE-pillanatot, meg dude-ozott, ahogy kell. Rajtuk kívül még kaptunk két random beszélő karaktert is 10-20 percre: az egyikük idegesítő volt, a másikuk idegesítően semmilyen, szóval velük sajnos luftot rúgtak.

Ja, még mielőtt elfelejtem: volt autós üldözés The Walking Dead-módra, amolyan béfilmesen. Ezt sem hittem volna, még nem tudom, hogy ennek kapcsán mit érzek.

78 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2017. 11. 13. 20:11

Megy darára, mielőtt még kikényszerítené a kaszát…

zolkien76 - 2017. 11. 13. 20:16

“ez lesz az eddigi legjobban fogadott idei rész” – Jelenleg valóban ez az volt. Hogy milyenek lesznek a következő részek?… Remélem lesznek jobbak! Rossz forgatókönyvírók miatt egyre csökken a sorozatnézők száma mind USA-ban valamint mind itten is.

ayren - 2017. 11. 13. 20:17

Hát nekem csak annyiban pozitívum a rész, hogy hosszú idő után elővették a parkolópályáról Carolt, de persze ő sem csinált mást, mint amit szokott: terminátorkodott.
A legtöbb, ami telik a sorozattól: saját maga közepes önismétlése.

nzoli17 - 2017. 11. 13. 20:18

Igen ez a(egyik) legnagyobb baja mostanra a sorozatnak. Amit irtal ezekielre. Kit erdekel?? Fogadni mernek a keszitok abban a hitben csinaltak meg az epizodot, hogy milyen izgalmas mert egy fokarakter akiert mindenki izgul nehez helyzetbe kerult a reszben. Regen ha a kormanyzo pl elrabolt valakit azert izgulni lehetett. De most?? Semmit nem ereztem , hogy vajon mi lesz ezekiellel. Egyszeruen nincsenek felepitve a karakterek, vagy mar teljesen leepitettek. Nem tudnak feszultseget teremteni. Rickek uldozese meg igenytelenseg felsofoka. A cicust sajnaltam kicsit.

dexike3 - 2017. 11. 13. 20:18

abszolút nem volt érdektelen epizód, talán picit kevesebb több lett volna. minden hibájával lehetett volna nyitórész is (a másik fényében persze). ezt a Carol-t vártam vissza. Shivát sajnáltam a legjobban, dehát drága a csúnya CGI…

_Peter - 2017. 11. 13. 20:27

Már csak ablakban nézem netezés közben, így is feltűnően béna volt. El tudom képzelni az üzbég közszolgálatin jobb sorozatok futnak. Négy rész lement, megint statisztákkal harcoltak és Neganék sehol. Színvonalban 80-as évek akciója, a lövöldözéshez és autósüldözéshez a Szupercsapat zenéjét alá lehetne keverni.

Carolt nem bekerítik, csak pazarolják a lőszert a golyóálló kocsira aztán sírnak kifogytak. Azok a CGI lövésnyomok úristen! Carol megadja magát, nem lövik le azonnal nem is izgul a néző plot armor miatt. Ha közelről mutatják mennyire lőnek, legalább néha rúgjon vissza a fegyver. Carol az épületben a nehézfegyverzetet cipelő egy kupacban lévőket lelövi egy sorozattal, az udvaron a kocsira rakodó ugyanúgy egy kupacban állókat nem sorozza le. Nem kákán is csomót keresés, tényleg ennyire kiböki a néző szemét a sok zavaró hülyeség. A zombik az árokból nem tudnak kimászni, hol adja fel a király?

Az autósüldözés, a Savior tíz méterről az M2-vel egy buszt se talált volna el rendesen és Rick kocsijának meg se kottyant az 50-es kaliber. A Kormányzónál és kannibáloknál is rosszabb ellenség. Negant évadonként kétszer látni. A királyért nem lehetett izgulni plot armor miatt. Talán annyi hozadéka lesz végre nem szavalva fog beszélni. A semmiből előugró Jerry joker és tigris kártyákból egy kiesett. Béna harc, felesleges flashback. Négy rész alatt hány győzelmi szónoklatot kell megmutatni? A történet keveset haladt. Kínzás ez a háború. A királyság serege teljesen elveszett, akár ellentámadás is jöhet. Saviorök nem tudjuk mennyien vannak, minden részben tucatnyi új statiszta.

Bonetti - 2017. 11. 13. 20:30

Alapjában véve pozitívan tudnám értékelni ezt a részt hiszen nem csak a nyitóképet csinálták meg hatásosan és Carolt kezdik visszahozni, de úgy ahogy egyben volt, követhető volt a komplett cselekmény.
Ami viszont jelentősen levitte a színvonalat, az az, hogy a főbb karakterek továbbra is “halhatatlanok”. Kész röhej volt véleményem szerint, hogy 30 perc alatt Ezekielt háromszor húzták ki az utolsó pillanatban a legnehezebb szituációkból is RÖGTÖN AZUTÁN, hogy túlélt egy tömegmészárlást. Emellett még Rickék jelenete is teljesen komolytalan volt, ahogy lőnek rájuk 10 méterről a gépfegyverrel, és nem csak hogy az előző részben véghezvitt menekülést, de a mostani üldözést is karcolások nélkül megússzák.
Én megértem, hogy egyszerűen vannak karakterek, akiket nem lehet kiírni vagy a képregény, vagy a “fanservice” miatt, de akkor miért kell ezt erőltetni velük, miért kell beletenni 3-4 ilyen ormótlan deus ex machinát egy részbe? Pontosan ezek miatt a jelenetek miatt lett teljesen hiteltelen és kiszámítható a forgatókönyv az elmúlt évadok során, és ezért nincs szinte semmi izgalom a félévadzáró epizódok között, mert ameddig a teljesen érdektelen, sokszor névtelen karaktereket belezik, addig a főszereplőkön a golyó is vonakodva fog.
És nem csak Carolék ilyenek eddig, hanem többek közt az a Tara is, aki már vagy 2 évad óta totál marginális szereplő. Persze minden részben van egy random behozott megváltó, aki az adott terepen “főnök”, szakaszezető vagy mit tudom én, ha Steven Oggék meg “hadnagyok”, aki kap 3 sor szöveget meg 2-3 jelenetet, és vége, leölik.
A nagyon meghírdetett “háború” így teljesen komolyan vehetetlen. Rickék áldozatai közül négy rész alatt a legnevesebb a tigris volt, aki szerintem többet szerepelt az előző évadban, mint a szintén elhullott meleg karakter. És már a félévad felénél járunk, ami nyilván sokkal pörgősebb, mint az eddigi kezdőrészek egy adott évadban, de ezzel csak annyit érnek el, hogy pörgősebben követik el ugyanazokat a hibákat.

seven - 2017. 11. 13. 20:32

Szóval, rész eleje: igen, 50 cal tényleg ilyen durva sérüléseket tud okozni. Ezt kivételesen nagyon jól bemutatta a sorozat.

aztán 30 perccel késöbb… hiába lövik ugyanazzal a fegyóval Rick terepjáróját… mintha semmi se történt volna :))) Amikor egymás mellett mentek, LOL. Mint valami 90-es évek eleji B akciófilm. Nevetséges volt az egész jelenetsor.

Valahogy ez az egy jelenet nagyon szépen jellemzi hogy hova süllyedt a sorozat. Minden logika azonnal ki van dobva az ablakon amint fő karakterek jelennek meg a jelenetben. Mert ilyenkor hirtelen senki se tud célozni, semmi se sebez, és mindenki iq-ja lecsökken zombi szintre. Mint ahogy a zombik intelligenciája is attól függően változik, hogy mennyire fontos karakterekkel vannak éppen körbevéve.

Ezzel együtt, a rendezés is tök amatőr már az évad eleje óta, hiába látjuk az egyik jelenetbe hogy milyen közel vannak a zombik, valahogy mégis jut idő egy 30mp-s párbeszédre.

Egyszerűen eltünt a sorozatból a feszültség, mert saját magának mond ellent folyamatosan. Erre a rész eleji montázs vs a terepjáró üldözés a legjobb példa.

Shiva-t viszont sajnáltam. Szegény cica jobb epizódot érdemelt volna. Mint ahogy Ezekiel is, mert egyébként ő az egyik fénypontja ennek a szartengernek.

Sas - 2017. 11. 13. 20:35

Carol miert nem lotte ki a kocsi kereket? Akkor nem tudott volna elmenni…

ayren - 2017. 11. 13. 20:44

Sas
Mert az íróknak alacsonyabb az IQ-ja, mint egy 6 éves gyereknek.

castorp - 2017. 11. 13. 20:45

sikerült kb 8 percbe besűríteni ezt a részt is.

ayren - 2017. 11. 13. 20:48

Az a baj, hogy az eddigi epizódok fényében ezt már szinte jónak is lehetne nevezni. Ez is mutatja, hová süllyedt a színvonal, ami azért az 5. évad elejéig néhány gyengébb epizódot leszámítva jónak volt mondható.

Gábor - 2017. 11. 13. 20:48

Ezékiel tényleg jó karakter, nem lett volna érdektelen rész ez :)

Shivás jelenet is jó volt. Amúgy inkább az a probléma, hogy az alapanyag az elég jó, csak a sorozat megvalósításával vannak gondok.

Ronaldo - 2017. 11. 13. 20:51

Sas:
1.Az csak a rajzfilmekben van, hogy valaki belelő egy katonai terepjáró abroncsába, az meg egyből leereszt és nem tudnak elmenni.
2. Szándékosan elengedte őket, hogy megmenthesse Ezékieléket. Ha nem tudnak elmenni az autóval és ott maradnak a megmentők, akkor Carol hogy tudott volna segíteni Ezékielnek?

_Peter - 2017. 11. 13. 20:52

“Carol miert nem lotte ki a kocsi kereket? Akkor nem tudott volna elmenni…”

Ezt én nem jegyeztem fel hibának. Ha nem hagyja elmenjenek és folytatódik a patthelyzet akkor nem tud segíteni Ezekielnek és Jerry-nek. Elég szorult helyzetben voltak a kerítésnél. Hagyta őket elmenni, kinyitotta a lakatot és lelőtte a zombikat megmentve a társait.

sepörd - 2017. 11. 13. 20:54

jól láttam hogy a nagydarab ázsiai KETTÉVÁGOTT egy embert majd utána ugyanazon fejszével nem tudta leverni a kis lakatot illetve láncot?

ayren - 2017. 11. 13. 20:55

Ami a legszánalmasabb volt talán, ahogy a zombi nép ment a sérült Ezékiel után. Tényleg már három lépésre van a legközelebbi, amikor megállnak, a király lenyom egy párbeszédet utolsó harcosával, és a legközelebbi schnitten a zombi messzebb van tőlük, mint amikor elkezdték.

Bonetti - 2017. 11. 13. 20:58

ayren

Én nagyjából az ötödik évad második felétől számolom a színvonalzuhanást, és az azóta végbemenő stagnálást, bár őszintén már az első felében is voltak komikus jelenetek, de onnantól kezdve, hogy ismét letelepedtek Alexandriában és behozták 600 új karaktert, akiket nem hogy felépíteni nem tudtak, de érdekessé tenni sem 1-2 kivételt leszámítva, megindult a szenvedés. Addig a pontig évadonként 4 vagy 5 gyenge epizód volt, onnantól nagyjából ennyi értékelhető. A hatodik évad első fele már olyan szinten minősíthetetlen volt, hogy onnan csak Jeffrey Dean Morgan, és az akkor még tényleg félelmetesnek mondható megmentők tudták kihúzni valamennyire. Tavaly, a hetedik évadban láthattuk is, mennyire jelentőségteljes JDM, nagyjából minden tényleg élvezetes résznek központi figurája volt, amikor meg pihentették, jött Tara a női táborral. Most konstans ezt érzem, amikor Rickék sérülés nélkül ölik halomra a megváltókat, hogy Negan nélkül teljesen érdektelen az egész háború.

bajan122 - 2017. 11. 13. 20:58

Nálam az ultra gagyi a megfelelő jelző.

A kövöldözős jelenetek kivitelezése borzasztó gyenge. Lőnek mint állat csak épp nem sérül senki és semmi. Közben a stratégiájuk sincs: lövik a kocsit mert mögötte van valaki … gyenge nagyon.

A cgi rangon aluli. Ilyen szintet egy nulla nézettségű sorozatnál tudnék csak elfogadni.

A már abszolút megszokott fő karaktert nem nyírunk ki elv minden ilyen részt súlytalanná tesz. Már-már majdnem, de aztán hopp jön a megmentő, most épp előszöt a noname alatvaló, aztán Jerry, aztán Carol, aztán a tigris. Négyszer egymás után ugyan az a sablon egy részben. gyenge, gyenge, gyenge ….

Nekem bejönne ez a nagy harcolos évad, de egy kicsit többet várnék kivitelezés és forgatókönyv fronton is.

Seni88 - 2017. 11. 13. 21:03

Az igazat megvallva engemet is a CGI tigris, Shiva halála érintett meg leginkább. Talán ő küzdött a legjobban és hősiesen távozott az élők sorából.
Egyébként Carol lövöldözős akciózását sem értettem teljesen. Eleve az, hogyan tudott egy sorozattal elkaszálni (a szellőzőből!) 4 embert? Aztán hogyan nem tudta lelőni a raklapok közötti résen keresztül a Browningot pakoló másik 4 embert?
Azon külön kinyúltam, amikor Rick mondja Darylnek, hogy meg fogjuk szerezni a fegyvereket. Micsoda? Az előbb szerezték meg az egyik Browningot miről beszélnek ezek? :D
A készítőknek piros pont jár, mert végre nem egy marcona, bűnöző külsejű savior fogta el Ezékielt, hanem egy tipikus kocka jellegű ember. Egy idő utűán már idegesítő volt a férfi, ezért volt jó, hogy Bárdos Jerry kettészelte. Summa summarum a királyság kb. 2 tucatnyi emberéből 3-an tértek vissza. Ahogyan mutatták az egybegyűlteket nem úgy tűnik, hogy sokan maradtak. Szerintem Ezékiel még egyszer át fogja gondolni azt, hogy végezzen azokkal a savior-ökkel is, akiket kényszerítettek a csatlakozásra.
Azt viszont elképzelem milyen beszédeket fog mondani a tragédia után a néphez: “Minden háború nehéz. De mosolygok. Kemény küzdelem vár ránk. Még mindig mosolygok.” Visszatér az akcióból: “Szörnyű napon vagyunk túl,de ….. mindig sírok, mert oly sok jó embert veszítettünk el ma barátaim.”

Kissur - 2017. 11. 13. 21:04

Végre értelmet adtak Daryl motorozásának, és az az autós üldözés tényleg jó volt. Bár ebben a részben az operatőri munka láthatóan más volt.
A 80-as évekből szökött szemüveges csávó minek volt a részben? Időhúzásnak?
A Menedéknél pedig nekem nem a Saviorök bázisa, sokkal inkább a Carol által felrobbantott vasútállomás jut eszembe.

ayren - 2017. 11. 13. 21:04

Bonetti
Ja, én is úgy emlékszem, hogy az ötödik évad első fele még okés volt (elején terminátor Carol, mint megmentő kifejezetten emlékezetes epizód), a második már gyengébb, a 6-7. évadban meg egészen megzuhant.
A jó hír, hogy mindig van lejjebb. :) De hát mi vagyunk a hülyék a Stockholm-szindrómánkkal, hogy csak azért is tovább nézzük. :)

Csilla0422 - 2017. 11. 13. 21:07

Ezekiel nem a kedvenc karakterem, tartottam is résztől pont ezért. De meglepő módon az ő Carol jelenetei most nagyjából jók voltak. Khary Payton a mai részben nagyot alkotott. Ezekiel a flashbackban és jelenben is jó volt. Carol az épületben tetszett, kár volt udvari jelenetet elrontani.

Jerry nagy arc! Shivat viszont nagyon sajnálom. Sok zombi nem csak lovat győz…

Daryl sérülés nélkül megúsz egy ilyen esést, Rick meg mikor lett golyóálló!? Ez is hatalmas hiba volt.
Bár az üldözés pont olyan kategóriás volt, mint Alicia a bunkerban és Nick a gáton jelenet.

sidewinder - 2017. 11. 13. 21:25

Nekem néha a Monty Python jutott eszeme!Nagyon tré minden,a fegyvertelen 5 zombi egy tigris ellen,a 6 gépfegyveres a megközelíthetetlen Caroll ellen!Nagyon ,nagyon elveszett a varázs számomra sajnos!Pedig annyira szerettem!

Nézőke - 2017. 11. 13. 21:58

a hét idézete:
“You will be brave…’cause you are a brave”
szánalmas.

…autós üldözés B filmes szabályrendszere:

Engedd melléd a másik kocsit. Amikor melléd ér, vedd észre,hogy az ellenfél ül benne. Ekkor rántsd csak elő a pisztolyodat,mintha nem tudtad volna,hogy mi lesz,de vigyázz,hagyj elegendő időt,hogy közben átugorjon a másik sofőr. Nyugi, lesz ideje, mert az ellenfél autója úgyis mágnesként párhuzamosan odakapcsolódott a tiédhez, hiszen amúgy is nyílegyenesen mennél a cikkcakk helyett (lásd még: nyílvesszők elől egyenesen futó Rickon)
Nem. NE taposs a fékbe,mert elszalasztod a lehetőséget,hogy elkapjanak.
Mindeközben gagyi zene is szólhat, mert a bajuszos random savior úgyis meghal, míg motoros barátaink nem.

További B filmes jelenetek (az egész rész az volt)
– Terminator Carol 5 embert számlál az udvaron akik pakolnak, majd látja hogy hárman vannak, ideje tehát kirontani. Nyilván a másik kettő már lesben várta

– Sikerül az autót lőni,helyett,hogy pár jól irányzott lövéssel a kocsi aljába céloznánk,és máris oda a menedék, de eskü kipróbálom itthon,hogy milyen az élet a bal felni innenső oldalán.

– Nyílt töréssel nem lehet még kúszni sem, de ha elveszted a tigrisedet, akkor máris biceghetsz 4 méter hátránnyal,mire visszaérsz a királyságba.

– Random szemüveges kockaNegan megállapítja,hogy elég a fej is neki,de azért mégsem nyírja ki az egyik főszereplőt,hanem inkább tovább cipeli

– nekem nem tűnt olyan lehetetlennek megkerülni az erdőn át a gödröt, de áldozd fel magad nyugodtan. Ha addig megérkezik a tigrised,akit szétcincáltak,akkor már elkezdhetsz menekülni, igen, csak így van értelme élni.

arról nem is beszélek,hogy ÉVEK ÓTA UGYANAZ AZ ERDEI ÚT A KIS DOMBOS KANYARRAL a díszlet.

csak és kizárólag a junkie miatt nézem,hogy megoszthassuk gondolatainkat erről a *****ról. ez a legjobb minden héten.

trollkodni jöttem - 2017. 11. 13. 22:05

A ‘miért nem lőtte ki a kocsi kerekét’ olyan szintű baromság mint a ‘miért nem futott cikkcakkban’. Így is épp eléggé hihetetlen a sorozat, ne kérjünk rajta számon még több akciófilmes fantazmagóriát.

Van rajtam kívül más is, aki már annak szurkol, hogy végre valaki leszedje Carolt? Már nagyon irritáló azt nézni, hogy megjelenik valahol és puff, mindenki meghal. Body count lvl Rambo 3.

RIP cégéi tigris, never forget

Nézőke - 2017. 11. 13. 22:09

ja..én most nem a kerekekről beszéltem az alulról lövésnél,hanem hogy LÁBRA lőjenek végre a kocsi alatt :D

trollkodni jöttem - 2017. 11. 13. 22:20

Ami szintén egy filmek által elhintett fantazmagória. A valóságban ilyesmire még a kommandósokat sem sűrűn képzik. Legfeljebb Bruce Willist. A valóság eleve ott kezdődik, hogy egy autó nem fedezék. A legtöbb karosszériát (még a böhöm nagy terepjáróét is) simán keresztüllövi egy AK. Ha már szőrszálhasogató realizmus kell, inkább ezzel kezdjük.

Kvanar - 2017. 11. 13. 22:37

Úristen, már megint mi ez?
Elmegy egy perc azzal, hogy A Király borotválkozik? Aztán azok a végtelenül hazug, és nevetséges sírva ölelkezős, gyerektől elbúcsúzós, lelkesítőbeszédes szánalommenet az elején?
Komolyan olyan, mint egy napi szappanopera, ahol minden egyes epizódot 50% recap. Recap, hogy a Király borotválkozik, hogy ott mindenki jóember, vannak árvák, meg kisgyerekek, meg nő virág, amit anyuci könyökvédőjébe tehetünk, plusz 7-8 másodpercig kitartják az übergagyi CGI tigrist, amit még meg is simogat valaki, hogy látszódjon a szánalmas gagyisága.

Virnyákolnak, hogy milyen kevés 0.50es töltényük van, azzal az 0.50essel leszedték kb az egész királyságot, utána meg Carolra 100-200 sima lőszert ellőnek, amíg a kocsi mögött bújkál, de egyik se megy oda a fedezett tűzben, hogy agyonlője, csak lövik az autót.

Aztán a ultrafölösleges flashback, komolyan minek használ flashbacket valaki, aki nem tud?

Továbbra se történt semmi, de ez már a 30. perc.
HARMINC PERC! FÉL ÓRA!
Király, az a baltás herold, meg Carol. Három karakterrel nem történik az ég világon semmi, és máris fél óra elment a játékidőből.

Könyörgöm a TWD stábban ért még egyáltalán bárki is a filmkészítéshez?

Kvanar - 2017. 11. 13. 22:41

Arról nem is beszélve, hogy ugyanazok az arcok, akik pár másodperc alatt kiirtottáka Királyság katonáit kb 100 méterről, nem tudnak 20méterről eltalálni egy motorost, vagy egy Jeepet?

Marcipáncica - 2017. 11. 13. 22:54

Shiva-t lenyomja 10 zombi? Mivan? Az előtte lévőkről meg kedvem sincs írni. Valahogy ez a rész extragagyi volt nekem, de az is lehet hogy azért éreztem ezt mert a fentiek alapján -egy gyors ránézés után – kicsit jobbra számítottam.

seven - 2017. 11. 13. 23:07

Marcipáncica: naja, a képregénybe ha jól emlékszem akkor azért jóval több zombi volt…

winnie - 2017. 11. 13. 23:10

megnéztem, a maszkmester és a fő operatőr után ezt a részt az ugyancsak rendezővé előléptetett vágó rendezte. ez volt az első rendezése. (megjegyzem, az operatőr, Satrazemis első sorozatos rendezése meg a 4×14 volt)

egyébként itt egy színfalak mögötti videó, ami jerry baltázására koncentrál: https://www.youtube.com/watch?v=fIfQn72V0JM

arra, hogy forgatták le, miképp készültek fel az akciójelenetre. egy biztos, a közreműködők abszolút hisznek a cuccban.

_Peter - 2017. 11. 14. 00:18

A büfés mikor fog rendezni? :)

Kvanar - 2017. 11. 14. 00:44

Hehe, az, hogy a vezető-operatőrből rendezőt csinálnak, még nem nagy különlegesség, sőt operatőrökből elég jó rendezők tudnak válni, főleg ha nem szól bele az alatta dolgozó operatőr munkájába.
S az se érdekes, ha egy vágóból lesz rendező. Ezek önmagukban nem elrettentő példák, bár a maszkmester az kiakasztott, de egy 100epizódos sorozatban simán belefér, hogy rendezd meg öcsém, max a vágó kipofozza ha szar, a színészek meg már ismerik a karaktert.

Egy filmnek nagyon sok dramaturgja van, egy sorozatra ez hatványozottan igaz.

Storyliner-StoryEditor-Vezetőíró-Dialógírók-Producerek-Rendezők-Vágók oda-vissza végigfut mindenkin az anyag 2x.
Ezért nem hiszem el, hogy ennyi ember között senkinek nem tűnik fel mennyire gagyi amit csinálnak?

Mert azt elhiszem, hogy amerikában egy production runner nem mer belepofázni, sőt örül, mint majom a farkának, és 300%-al dolgozik, hogy legközelebb már nem is tudom 3rd AD legyen a 2nd 2nd 2nd unitban :D

Na de a vezetőbeosztásúakban nincs önreflexió?

Snowflake - 2017. 11. 14. 00:54

Rositaval mi van?

Enzo - 2017. 11. 14. 02:04

8×04

Hát, az akcióval nem spórolnak az évadban, de mondjuk a bugyutaságokkal se…
Utolsó pillanatos királymentés 4x(!) a részben, ezen a kliséhalmazon egyedül Jerry enyhített valamit, az a baltás belépő nem volt semmi.
Az autós üldözés is egész szürreális volt…Rick vidáman vezet a plot armorral megerősített ablaküveg mögött, a másik fickó 10 méterről nem találja el, aztán az átmászós rész is nevetséges…a karakterek kényelmesen beszélgetnek fél percig, miközben jönnek a zombik, RambóCarol nem veszi észre, hogy nem akkor kéne támadni, amikor 5 helyett csak 3an vannak (na vajon hol a másik 2), amazok csak lőnek a kocsira mint a hülyegyerek, Ezékiel már biceg a végére, amikor előtte kúszni se tudott…hogy olyanokat már ne is említsek, mint hogy Carol miért nem lő a kerekekre/kocsi alá, Jerry hogy nem tudja levágni a lakatot, Carolnál hogy volt lakatkulcs, stb…na mindegy, igazából fentebb már kb minden el lett lőve, a 40 percből 35-be bele lehet kötni jogosan.

Darabkák:
– Ezékiel szónoklataival nincs bajom, mivel anno kb az első részében elmesélte Carolnak, hogy ez egy szerep, mert az embereknek ez kell. Ha azt hinném, komolyan gondolja, jobban zavarna.
– Khary Payton amúgy jól nyomta a részben, ez határozottan pozitívum.
– A rész eleji nagy ölelést trailerbe bevágva simán zombitámadásnak lehetett volna nézni :D
– Érezhető volt, hogy korhatárváltás volt egy epizód erejéig, a mészárlás utáni sebkörkép miatt erősen igényelt volt a 18+…
– A hilltopos emberekből armor zombik lesznek, szóval nem annyira célszerű őket meghagyni…
– Ez a 80as évekbeli Jim Carrey fejű savior legalább érdekes figura volt.
– A helyszínekkl még mindig nem vagyok teljesen képben, hogy ki hol merre meddig…
– RIP Shiva :( Ez egy igazán szomorú jelenet lett, még úgy is, hogy emlékeztem rá a képregényből, csak azt hittem, még később lesz…
– Nem is tudtam, hogy ennyi embert előléptettek rendezővé a stábból, de egészen nevetséges :D

Pizzaszelet199 - 2017. 11. 14. 02:09

SPOILERes. Igaz, most már tényleg csak arról lehet értekezni, hogy miért bánjuk ezen a héten is, hogy még mindig nézzük, de… ilyen mélypontra nem voltam felkészülve. Tényleg ledöbbentett. Tényleg az az érzésem, hogy már csak a 10 éves körüliek és a lélekben / fejben 10 évesek maradtak meg célközönségként. Nagyon sajnálom, mert pl. a végén amikor a király hazatér megsemmisülve, az, ha felépítették volna az odáig vezető történetet, nekem nagyon átélhető tragédia lett volna.
Ezeken a pontokon nyilallt belém különösen a wtf (a teljesség igénye nélkül):
– újabb pátoszos beszédek és dialógok — már nem bírtam, bele kellett tekernem
– több olyan szituáció, amit hőseink nem nyerhettek volna meg, de hát az írók kegyesek voltak :/ Carol-gunfight, Rick-féle Zs-kat. autós üldözés — természetesen a hős Daryl gurul elöl.(?) Nehogy már azt mondja valaki, hogy ilyen felállásban több, mint egy perce lett volna hátra az életéből
– ugyanígy az egyszerű mozgások is továbbra is a hőseinknek engedelmeskednek, nem a fizika tövényeinek. A sorozat kezdete óta nem zavar senkit, hogy a kard / bot úgy hatol át a zombifejen, mint egy fingfelhőn. (=Odarajzolják a lényeget, de arra senki nem gondol, hogy ilyenkor hátra mozdul a fej.) Autós üldözés: pontosan egymás mellett haladnak, Rick átugrik, Rick autója totál egyenesen tovább halad. Knight Rider.

– Az igazi mélypont nekem a zombi-fight a patak átkelésénél… Néhány tocsmorgó zombi, akiken simán át tudtak haladni, de Ezekiel visszafordul, és “hősiesen” vagdosni kezdi őket… Na jó, itt kicsit gyanakszom, hogy velem van baj, itt már elveszítettem az érdeklődésem, és csak bambultam, esetleg nem vettem észre, hogy ez amolyan megőrülési jelenet akart lenni? :/ És akkor jön Shiva, aki gyakorlatilag egy fantasy-elem a sorozatban… Na de ha tényleg egyik fő “pillére” Ezekiel királyságának, miért nem vigyáz rá jobban, miért viszi magával, harcolni a golyózáporba? Mondom, alapvetően én adnám ezt a vonalat, hogy rádöbben, hogy rohadtul nincs itt semmi pátosz ebben a világégésben, csakhogy nagyon is azt akarják sugallni, hogy Ezekiel téved, így totál el van rontva az egész. Vagy inkább szuperül meg van csinálva az említett Hollywoodzabáló közönség elvárásainak.

csirmi - 2017. 11. 14. 03:09

de idegesített ez a kemény Jim Carrey

winnie - 2017. 11. 14. 04:53

“Rositaval mi van?”

lábadozik a sérüléséből és a városra vigyáz. carl judith-ra és a városra vigyáz, michonne lábadozik a sérüléséből, talán ptsd-s is.

vagy, ha úgy tetszik, rosita színésze gyereket vár. carl színésze iskolába jár, michonne színésze filmet forgat.

dexike3 - 2017. 11. 14. 06:02

a következőben csak remélni tudom, hogy a reservoir dogs szitu jól mutat majd, de látom hogy Rick abból a részből sem hiányozhat majd

monti - 2017. 11. 14. 06:55

továbbra sem értem hogy nem tudnak egy normális lövöldözést leforgatni, ráadásul egy felülről sorozo géppuskának nincs ekkora szorása hogy a szétszalado embereket lekaszálja

az meg külön vicc volt hogy amikor a sántikálo emberkék moralizálnak akkor messzebb vannak a zombik hogy végig tudja mondani a mondokáját amit már mástol 100X halottunk, ami lassan 10 éves zombijárványnál elég unalmas :-D

ayren - 2017. 11. 14. 08:00

Ha ez az évad megint csak néhány napot fog át, egyre nagyobb lesz az eltérés a sorozat ideje és a valóságban eltelt idő között, ami már nem csak a gyerekszínészek esetében okozhat problémát. Daryl is mondjuk, elég köszvényesen lépett most át az utat elválasztó fémkorláton, amikor Ricket kereste a gazban.

bauxit - 2017. 11. 14. 08:04

Irtatok, hogy egy eloleptetett vago rendezte a reszt, igy mar ertem a nagy akarast, a szetvagdosott tortenetet..

Oszzesegeben egy Izzadsagszagu resz, amit Jerry egy baltavagassal ment meg totalis erdektelensegtol.

Remelem a CGI tigrisen megsporolt penzt foallasu rendezokre forditjak az evad hatralevo reszeben.

Denny Crane - 2017. 11. 14. 08:53

Ezt az évadot látva az az érzésem, mint amikor megnézem pl. egy H&M kirakatát: az illetékesek szándékosan azt feszegetik, milyen fokú szarságot, ízléstelenséget, gagyit visel el még (divat esetében követ) a nép, ők meg röhögnek rajta. Nem tudom elképzelni, hogy a sorozat készítői nem látják, mennyire ultragáz ez az évad. Kár, nagy kár…

Shred - 2017. 11. 14. 08:55

@_Peter: “Carol az épületben a nehézfegyverzetet cipelő egy kupacban lévőket lelövi egy sorozattal, az udvaron a kocsira rakodó ugyanúgy egy kupacban állókat nem sorozza le.” Ez mondjuk védhető lépés, a teherautónál jóval messzebbről kellett volna tüzelnie, kicsi esélye volt, hogy mindenkit ki tud nyírni. Az irodában gyakorlatilag a saviorok feje fölül, minimális szórással be tudta teríteni a célokat.

Shred - 2017. 11. 14. 09:13

Egyébként lehet hogy csak én magyarázom bele, de engem a szemüveges savior a The Stand egyik szereplőjére emlékeztetett, aki Randall Flagg lelkes geek kiskatonája volt, mintha őt akarták volna megidézni, ahogy büszkén viszi a zsákmányt a főnöknek.

Irgum76 - 2017. 11. 14. 10:09

nekem az első három rész még rendben volt, tetszett
de ez…
tényleg übergaggyer lett

Carol része még jó volt szerintem

De amikor Rivkék megjelentek a semmiből már fogtam a fejem
aztán az autóba ugrásnál már kész voltam
Jerry belépője meglepet én már temettem amikor egy testes zombit mutattak a csatatéren
őt még sajnáltam is
de, hogy nem tudja szétcsapni azt a rohadt láncot az megint béna volt

maga az elképzelés rendbe volt fejben
Carol rambózik kicsit, szorult helyzetbe kerül, eljátssza sütis mamát, kinyitja a kaput trükkösen megoldva az adott szituációt, majd segít Ezékiéknek

csak valahogy egy kicsit el lett bénázva a megvalósítás

Ja és a zárás 3 főszereplő becaplat a királyságba
könyörgöm legalább 2-3 piros inges statisztát tettek volna melléjük, hogy egy kicsit hitelesebb legyen

johnny336 - 2017. 11. 14. 11:03

Azért emlékszem a második-harmadik-negyedik évad környéki kritikus hangokra, hogy nincs elég hent, meg akció, csak lamentálás, most meg az a baj, hogy mindent puffogtatással ütnek el.
Igazából már akkor IS fos volt az egész sorozat, csak még nem akartunk róla tudomást venni.
Kötelességtudatból majd ledarálom-áttekerem az évadot, addig is olvasom a spoileres kritikákat, mert pont nem hoz lázba az egész.
Sőt, bele se nézek, ennyi volt, marad a neten!

winnie - 2017. 11. 14. 11:04

johnny336. “hangok”… komolyan? ez még mindig érv valakinél, hogy olvas 5-10 (oké, ha szuperember 50-100 vagy felőlem akár 1000) kommentet, és abból leszűr valamit, majd olvassa teljesen más emberek kommentjét és összeveti a kettőt? NYILVÁN nem ugyanaz írta akkor azt, mint aki most ezt. amellett, hogy akkor sem hiszem, hogy bárki azt mondta volna, hogy 40 percből részenkénti 10 perc durrogtatást akar. ez nem mennyiségo játék, nem akkor jó, ha 30 percet hentelnek és akkor rossz, ha csak 2 percet. a lényeg, hogy az a 30 vagy 2 perc, meg a többi 10 és 38 perc jó legyen. a jó akciónélküliség übereli a rossz akciót. és a j akció is jobb, mint a rossz dráma.

” Igazából már akkor IS fos volt az egész sorozat, csak még nem akartunk róla tudomást venni.”

ezzel most azt mondod, hogy igazából te nem akartál tudomást venni róla, ami rád nézve kritika. aki szerint az volt, már rég nem nézi a sorozatot. de szerintem gőzöd sincs arról, hogy más milyennek tartotta. ha abból indulok ki, hogy a nézők nagy része szerint még most is zseniális, akkor biztos, hogy akkor a legtöbb néző nagyon, nagyon jónak tartotta.

Seni88 - 2017. 11. 14. 11:12

Enzo, szerintem, amikor az egyik savior-t túszul ejtette és társai lelőtték, akkor vehette el tőle a lakatkulcsot és azzal nyitotta ki a kaput.
Szerintem Az állati nyomozó részben a bolondok házából valószínűleg így tudott kiszabadulni csak azt a részt, amikor a lakók között zombi jelmezversenyt rendeztek és ő kislisszolt kivágták.

Jimmy,a szent - 2017. 11. 14. 11:36

1. Ezékiel,és Michonne egy ilyen környezetben miért ragaszkodik egy ennyire problémás higiénés hajtípushoz ?

2.amikor Daryl eltanyázott a motorral az üldözéses jelenet közben,akkor hogyan tudta úgy összeszedni magát,-és újra bekapcsolódni az akcióba- hogy még a zekéjén sem keletkezett enyhe horzsolás sem?

Sheriff Hood - 2017. 11. 14. 11:42

Ami a “kevesebb néha több” meglátást illeti, a cold opent például nyugodtan be lehetett volna ott fejezni, amikor Ezekiel végignéz a lemészárolt seregén és üvölt egyet. A feltámadásokkal és a porban csúszkálással túlhúzták a jelenetet és veszített is az érzelmi súlyából.

Egyébként nem rémlik, hogy Kirkmannél is ennyire színpadias lett volna a karakter az elején, de ez a rész valamelyest igazolta a szónoklatok létjogosultságát, mert még kontrasztosabb volt, ahogy a szerepjátszósdinak véget vetett a rideg valóság.

A fanyalgóknak:

1. “Már négy rész lement, és Negan sehol”. Így van, 4 rész ment le, egy 16 epizódos évadból. Ha 16 részen keresztül lőnék, ütnék, ostromolnák Negant és még a 15-ben is életben lenne, akkor meg az lenne a baj, hogy “nem igaz, hogy nem tudják ennyi idő alatt kinyírni”. Nyilvánvaló volt, hogy nem konfrontálódnak vele már az elején.

2. “Már megint lőnek”. Az aktuális történetszál címe “All Out War”. Két dologot lehet csinálni, tervezni és taktikázni, illetve harcolni (lőni). Ha előbbi van, filler meg unalmas meg nem történik semmi, csak szónokolnak. Ha utóbbi, akkor meg “megint lőnek”.

Szó se róla, voltak jobb periódusai és sokkal jobb részei is a TWD-nek, bár nekem ez az epizód több szempontból működött, mint nem, és Carolnál szerintem az volt a cél, hogy megmutassák, vége a tétlenségnek és visszatért Terminator-módba. A deus ex-machinák (Rickék érkezése, Shiva “mentőakciója”) megint megvoltak, de Ezekiel drámáját, ébredését jól végigvezették.

Aki ennél sokkal többet vár, az tegye félre darálásra vagy kaszálja nyugodtan, mert a csapásirány nem nagyon fog változni, a félévadzáróig semmiképpen. Fordulatot, esetleg meglepetést csak Rick és Negan összecsapása tartogathat, nagyon kíváncsi vagyok, hogy azt hogy képzelik el és merre indulnak onnan. Mivel szinte biztos, hogy “belenyúlnak” az eredeti történetszálba, az egész évad megítélése szempontjából fontos lesz, hogy valami eredetit és érdekeset húznak vagy valami sablonosat és nagyon ostobát. De mivel szinte semmi nem sült el jól, amit a képregénytől eltérően találtak ki, nagy anyázásokat várok a végére.

dexike3 - 2017. 11. 14. 11:43

ez valami sorozat betegség lehet, hogy a korábbi lassan megtehető távolságok szépen legyűrhetővé váltak (lsd. GoT). ennek ellenére Rick és Daryl pont Carol-hoz indultak a fülesük nyomán…

Isti - 2017. 11. 14. 12:23

Csak nekem ment végig az a kérdés a fejemben, hogy: “why are you not smiling now, b*tch?” :D

_Peter - 2017. 11. 14. 12:56

“Nyilvánvaló volt, hogy nem konfrontálódnak vele már az elején.”

Tudjuk rétestészta lesz Negan legyőzése, az írók indítottak azzal első részben: csak egy embert kell megölni! Odamentek hőseink és Negan szemtől szemben, de inkább az ablakokat lőtték szét. Negan és a gépfegyveres pap szemtől szemben, tudjuk semmi az egész mert Ricknek kell meghagyni. Ugyanezért volt unalmas Sasha elhúzott magánakciója is, amit előtte már Carl és Rosita kapcsán is eljátszottak az írók.
A Governor folyamatos jelenléte súlyt adott régen a harcoknak, most Negan és a Saviör vezérkar helyett a sokadik részben csak névtelen statisztákkal harcolnak ZS kategóriás megvalósítással. Hőseink oldaláról pedig pl. ezt az autósüldözést Aaron csinálja talán még izgulok is érte. Plot armor Daryl és Rick az M2 ellen semmi tétje nem volt. Múltkor plot armor Morgan fake halálát tették be, most Carol akciózásának se volt tétje. Az önismétlést már részen belül is csúcsra járatták: Ezekiel “halála” volt az előző végén a cliff, most kezdésnek kimászik a lesorozott kupac alól, jönnek a zombik lebegtetik mindjárt tényleg meghal:
1. Nem, megmenti a királyi katona.
2. Őt lelövi a saviör, Ezekiel mindjárt meghal!
3. Nem, előugrik a semmiből Jerry!
4. Megint jönnek a zombik, mindjárt meghal!
5. Nem, jön Carol!
6. Zombik a gödörben, na Ezekiel mindjárt meghal!
7. Nem kedves néző, előugrik a tigris!

Ennyi elment egy olyan karakterre, akiről tudtuk nem hal meg most. A felismeréshez, hogy az emberei akkor is hűségesek hozzá tudva csak színjáték a királyi fenség téma elég lett volna ennek a fele is:
– Nem vagyok király, mentsd magad
– Segítek neked dude, mert klassz dude vagy dude

Bagosz - 2017. 11. 14. 13:08

Látom,itt a fórum átment már a bakik gyűjtögetésébe,ami valóban sokszor szembetűnő,és valóban az egész sorozat átcsúszott a tartalmas,elgondolkodtató drámából a popcorn akciófilmek világába.
Mondjuk nekem a sorozat élvezhetőségét nem zavarja ennyire ez a sok logikátlanság.Nem Spektrum csatornát vagy National Geographicot nézek.
Jobban tetszik ez a B-kategóriás pörgés,kis drámával,mint az A-kategóriás egész részes drámázás egy karakter körül.
Összefoglalva: a minőség lehet hogy romlott,de az élvezhetőség egy kissé paradox módon szerintem nőtt.És valóban nehéz elvárni egy sorozattól,hogy sok év után is magas színvonalon legyen.A legjobb sorozatokat is x évad után lezárják.De ez a sorozat a nagy hype miatt nem erre ítéltetett (lásd SupNat is ilyen).Veszítenek színvonalukból,de vétek lenne kaszálni őket.ahhoz túl jók még így is és hozzánk nőttek.

Enzo - 2017. 11. 14. 13:10

@Seni88: igen, sejtettem hogy ez lesz felhozva érvként, de azért elég ingatag lábakon áll az az elmélet, hogy PONT annál az egy fickónál volt kulcs, és Carol még vissza is ment oda hozzá…

Picur - 2017. 11. 14. 13:26

@Enzo: Nem ment vissza a kulcsért, hanem mikor a társai lelőtték a fickót, akkor vette el tőle.

Irgum76 - 2017. 11. 14. 14:06

“Ezekiel “halála” volt az előző végén a cliff, most kezdésnek kimászik a lesorozott kupac alól”

mivel azzal lett vége, hogy vagy négyen vetik rá magukat “védjétek a királyt” felkiáltással

és igen a kulcs elvételt mutatják
Carol nem azért veszi el, hogy Ezékieléket megmentse hanem valószínűleg a háta mögötti garázsajtót akarta kinyitni csak közben változott a helyzet

Pizzaszelet199 - 2017. 11. 14. 14:12

Ezt a kulcs-témát többen is mondták, más fórumokon is, ami úgy látszik, bizonyítja, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy kb 10 perc tömény csalódás után már nem köt le, nem szögez oda a sorozat, és nézés helyett csak bambulni tudok rá. Történetesen jól látszik, amit Picur is mond — véletlenül akkor én épp figyeltem.

johnny336 - 2017. 11. 14. 14:20

@winnie: nem olvastam el többszáz kommentet, nyílván nem reprezentatív a felmérés, de a megjelenő cikkek, és blogposztok alapján erősen leszűrhető a végkövetkeztetés: rengetegen kaszálták 1-2-3 évaddal ezelőtt, mert semmitmondónak, egyhelyben toporgónak, érdektelennek érezték.
Ami köpködést kapott az előző évad, csoda, hogy akárki ír róla. Igen, itt is, comment.comon, és több más helyen is lehordták az előző évadot. A futó évad eddigi összes részének beszámolóját elolvastam innen, nem emlékszem, kik jegyezték, de mindegyik írás fanyalgott, és emlegette, hogy az előző évad mélyrepülése után miért akarnak még inkább földbe állni? Akkor miről van szó? Mégis csak jó? Faszaság az egész sorozat? Vagy ócska lett?

Zoltán - 2017. 11. 14. 15:09

Eddig imádtam a sorozatot de 8. évad 3. és 4. részének harci jelenetei annyira gagyik. Miért nem alkalmaztak szakembereket fegyveres jeleneteknél? Film készítőinek fogalmuk sincs a fegyverekhez azok működéséhez, azokból kilőtt lövedékek hatásaihoz. Sajnálom, pedig az elképzelés nagyon jó volt, de a kivitelezés csapnivaló. Nincs rá jobb szó.

mohoyoyo - 2017. 11. 14. 15:46

Nekem annyi volt a végén a véleményem, hogy eléggé fos lett már ez a sorozat, hogyha ezt a részt jónak éreztem… Ebből a felhozatalból ez tényleg egy kiemelkedően jó rész volt, és ez azt hiszem mindent elmond a jelenlegi minőségről. Igazából el sem akartam kezdeni az évadot, de annyira beharangozták, hogy majd milyen izgi lesz meg háború meg minden, hogy jól benyaltam én is mint gondolom sokan mások…

ayren - 2017. 11. 14. 19:19

mohoyoyo
Én nem. Tudtam, hogy sz*r lesz, csak mazochista vagyok. Mint sokan mások. :)

Isaac - 2017. 11. 14. 19:37

Most komolyan hat papírmasé zombi lenyomta a teljesen egészséges tigrist…ez már a ló esetén is hülyeség volt,mivel ha elindul simán elsodorja ezeket az imbolygó bábukat. Olvastam vadásztörténetet amikor kb egy farkasfalka nem tudott lenyomni egy szibériait,nem hogy ezek,akiket még Rick is simán odébb lökdös. Sokkal életszerűbb lett volna ha Shiva már eleve sérült esetleg nehezen mozog…persze akkor is zombi/csapás harc menete,de úgy talán veszíthetett volna. Azért írtam ennyit róla,mert sajnos jelenleg a tigrist tudtam a legjobban sajnálni. Carol még mindig terminátorként a kedvencem.

Bonetti - 2017. 11. 14. 21:08

“Bagosz – 2017. 11. 14. 13:08
Mondjuk nekem a sorozat élvezhetőségét nem zavarja ennyire ez a sok logikátlanság.Nem Spektrum csatornát vagy National Geographicot nézek.
Jobban tetszik ez a B-kategóriás pörgés,kis drámával,mint az A-kategóriás egész részes drámázás egy karakter körül.”
Oké, csak ez papíron egy karakterdráma sorozat lenne, csak az a gond, hogy Darabont lelépése óta képtelenek felépíteni egy karaktert úgy, hogy egyrészt érdekes legyen, másrészt “tartalmas”, hiszen a teljesen random behozott Denise-t meg Heatet még csak meg sem próbálják mélyíteni. Valahol a sorozat kritikája is, hogy már egyszerűen nem képes a legminimálisabb élvezhetőséget sem kihozni abból a műfajból, amiből indult, és amiben másnak akart mutatkozni a hasonló témája művektől. Inkább visszatért azok színvonalára a B-kategóriás akciókkal, és azok töménytelen ostobaságával.

Mazsola - 2017. 11. 14. 21:50

Kétségtelenül ez volt a legjobb rész az évadból, bár nem volt nehéz megugorni az eddigi “lécet”.

És nem véletlenül van ám kiírva a reklámok után, hogy

“CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!”

No nem a zombik vagy az izgalom miatt… Kötélidegek kellenek ennyi gagyi, buta, logikátlan, és sorolhatnám jelenet megemésztéséhez.

rechter - 2017. 11. 14. 22:07

Valaki mesélje már el nekem, hogy egy csatabárd, amivel kettévágnak középen egy embert egészen a derekáig, azzal, hogy nem bírnak kettévágni egy nem túl vastag láncot? :D Ez csak engem kúrt fel?

JBG - 2017. 11. 14. 23:01

A szemüveges savior nem Dennis (ADT Killer) volt a Mindhunterből? Ez ám a cross-over. :D

GOLEM - 2017. 11. 14. 23:28

Összességében szerintem a részek ahogy haladunk előre javuló tendenciát mutatnak. Mindegyik egy kicsit jobb volt az előzőnél, ha így haladunk a 16. egészen kiváló lesz :)))

Ami nem tetszett:
– Ezekiel szónoklata az elején és a visszaemlékezések, amikben elmondták a nézőknek azt, amit már tudtunk eddig is (Ezekiel és a tigris kapcsolata, stb. …)
–> felesleges “vótmá” kategória

– Ezekiel “hagyjatok itt” harca, miközben már átmentek az egész gödrön és csak egy lépést kellett volna tenni.

– A tigris öngyilkossága. Maradjak itt, hogy szétszedjenek a zombik, vagy fussak inkább a gazdihoz? Talán az első gondolat jobb lett volna, szegény Shiva biztosan már bánja, hogy nem azt választotta.

A részemről az autósüldözést, a golyóálló autót (carolét és rickét) is el tudtam fogadni, elfogadtam, hogy ebben a világban ezeken a dolgokon nem megy át a golyó :))

Ami tetszett:

– sokan említették az Ezekielt elfogó saviort negatívumként, pedig szerintem zseniálisan játszotta a szerepét :)
– a hullahegyek az elején “szépen” meg voltak csinálva, a sebesülések realisztikusak voltak
– az emberkettévágás :D

A carol-kommandó már-már majdnem jó volt, de aztán mégsem …

Az előző részekben nem is tudtam kapaszkodót találni, hogy valami tényleg tetszett volna, szóval tényleg látom, hogy van fejlődés, ha előkerülnek a “főgonoszok” is, szerintem újra egy kicsit felpezsdül a történet.

Egyébként a filler részekkel sincs nekem semmi bajom, ha az jól meg van csinálva, az előző évadban például Eugene része, amiben az ellentábort bemutatták parádés volt :)
Persze ott van Tara része ellenpéldaként :D

itchap - 2017. 11. 15. 08:28

Nekem a legröhejesebb az egészben az volt (és mindig az), amikor Ezekiel kb. 3X a földre került és a zombik (amik akkor kb. 10 méter távolságban voltak) nem értek oda, és még beszélgetni is volt ideje. Ennyire nem nézhetik a nézőt hülyének, de most komolyan. A walkerek 30-45 másodperc alatt sem tettek meg fele távot sem. Ezt hogy? Teljesen hülyének van nézve mindenki.

Candy - 2017. 11. 15. 10:05

A hozzászólásaitok sokkal jobb és szórakoztatóbb,mint ez az évad. :)
Engem érdekelne,hogy a többi szereplő hol van,büntiben vannak?

winnie - 2017. 11. 15. 10:43

pár színész nem nagyon ért rá ilyen-olyan dolgok miatt.

Csabi - 2017. 11. 15. 20:32

Sziasztok nekem ez az évad jobban tetszik mint az előző na jó az előző évad 1-2 része azért izgalmas volt.

Liu - 2017. 11. 17. 01:29

A királyelkapó retró széviör menő volt.
A másik, amiért mérges vagyok, az a cica. Nos, amikor az ötkilós macskáimat viszem oltásra, őket lefogni kell 3 ember- és bizony nem három éve sorvadó izomzatú zombikról beszélünk. Egy 250 kilós tigrist nehogymá” lefogjon, majd széttépjen 10-12.
Sokba került volna vajh’ még pár statiszta/ CGI walker oda?

agnesko - 2017. 11. 18. 00:44

Sajnálom, hogy már csak megszokásból nézem a sorozatot, pedig korábban igazán vártam minden részt. Lehetett izgulni, tényleg senki nem volt biztonságban, de most…jól tudjuk, ki NEM fog meghalni. A dialógusok egyre gagyibbak. Meg, úgy minden egyre gagyibb. Sajnálom.

Mate4182 - 2017. 11. 18. 02:05

Vicces hogy hetrol hetre cask azert varoom a walking deadet mert tudom hogy ,,milyen jo moka” elolvasni utana 70-100 kommentet amiben az emberek velemenye megegyezik az enyemmel :D

Ugyanis amikor a reszt nezem folyton az az erzesem van: egyedul vagyok hulye? ez cask engem zavar? ezt cask en latom igy?
Jo tudni hogy a nagy tobbseg hasonlo velemenyen van..

ez 1 vicc ami itt megy :D ez mostmar szerintem teljesen egyertelmuen par tucatnyi ember szorakozasa ahogy hulyere veszik azt a partizmillio nezot akik leulnek a tv kepernyok ele heti egyszer

Nekem senki ne mondja hogy ezek szakemberek … ezek kontarok. Olyan mintha egy csapat kozepiskolas hobbi-filmest biztak volna meg a forgatassal.

A bennem elo rick-hater pedig azt mondogattja: shiva csak azert halt meg hogy Andrew Lincoln uj kocsit vehessen az arabol … (itt jegyeznem meg hogy abbol a cgi-bol sporolt penzen egy heti bkv jegy jon ki esetleg)

Egy pillanatra sem kapott el az izgalom vagy az aggodalom senkivel kapcsolatban sem.
Shivat is lexxarom mert hiaba lehetett volna jo karakter, sosem hasznaltak ki.
Csak egy sokadig celtablat akasztottak vele a sajat homlokukra (nezzetek emberek, olyan koltsegvetesunk van hogy nem igaz, de nem tudunk egy tigrist leanimalni)

Nem kaszalom mert szorakoztato masnap itt darabokra cincalni ezt a hig fost, de hogy nem emiatt varom a hetvegeket az is tuti :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz