login |

Pilot: Future Man

2017. 11. 14. 21:25 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(A Hulu a teljes évadot elérhetővé tette, és legkésőbb pénteken winnie jön az évadkritikával. Addig kommentben inkább csak véleményezzetek, ha lehet ne spoilerezzetek az első két rész utánról, vagy ha muszáj, akkor jelezzétek.)

– What is it you want, money?
– What’s money?
– Fuck, they’re commies, we have no leverage.

A Hulu új scifi-akció komédiája olyan szépen javít a 2. részében, hogy öröm volt nézni. Ha valaki az alábbi írás, vagy épp a koncepció miatt belenéz, az semmiképp se adja fel!

A történet röviden… Nos, rengeteg filmből merít, főleg a The Last Starfighter-ből (Az utolsó csillagharcos, na). A főszereplője egy kutatóintézet takarítója, aki a szabadidejében egyre jobbá válik egy játékban. Amikor sikerül megcsinálnia az utolsó pályát, akkor hirtelen megjelenik két ember a szobájában azzal, hogy a jövőből jöttek, és a játék csak egy teszt volt, amivel meg akarták találni az emberiség megmentőjét.

Nem mondom, ebből valami nagyon gyenge dolog is kisülhetett volna, amit a pilot sajnos eléggé sugallt is. Nyilván kellett az alapozás, ezt nem vitatom, csak épp a humor nem volt túlzottan erős benne, pedig egy komédiáról lett volna szó. De aztán…

Aztán jött az 1×02, amin már rengetegszer tudtam felröhögni. Mondjuk a túl sok filmes utalás még itt is jelen volt, viszont mellette működtek a nem kikacsintásra épülő poénok is. Nem csak úgy magukban viccesek a beszólások, hanem szépen egymásra épül minden, hogy a végén a csattanó igazán üthessen. Amint nekem tetéz, hogy a káosz felé száguldás mindig a kedvencem az ilyen komédiákban.

Azt is megjegyezném, hogy a szereplőgárda is parádés. Vagy csak Eliza Coupe a gyengém? Mondjuk ő a komolyabb figura, aki a két, másképpen idióta társa mellé kell, akiket Josh Hutcherson és Derek Wilson alakít. Utóbbi amúgy a legjobb, szinte már spinoffért kiált a karaktere ennyi alapján is. Mondjuk ki: lopja a show-t.

A pontszám sima 7/10, mert a pilot lehetett volna jobb. Az első két részt egyébként a Preacher mögött álló Seth Rogen és Evan Goldberg rendezte.

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 11. 14. 21:36

nálam eddig sima dara, talán már holnapra is ki fogom pipálni. marhára élvezem, bár az 1×05 vagy 1×06 a bankettel helyenként unalmas volt.

egyébkéntmár csak azért is érdemes két részt megnézni, mert úgy kerek a pilot sztorija, de nekem már az első is bejött, marhára élveztem. nem éreztem azt, hogy annyira minőségi lenne, de 7/10 simán volt, de utána még jobban elkapott.

ez tényleg olyan komédia, hogy tele van poénokkal, és nem túloztak seth rogenék, amikor azt mondták, hogy már az első részben is látni olyasmit, amit tévében nem szokás, és a később is vannak “na, ilyen sem volt még”-jelenetek.

a többit majd a kritikában, de a poénok mellett sztori is van, és egy csomó olyan finomság, mint a fenti idézet, a sok tudatlan jövőembertől, vagy a vissza a jövőbe hangeffekt, ilyesmi.

derek wilson eléggé vadállat. olykor túljátssza, de ez eléggé ilyen karakter, zseniális dolgokat kap. ahogy pedig kommentálja az akcióit…, az kész.

EGGSMASH!

A. - 2017. 11. 15. 20:30

én nem tudtam, hogy ez ennyire jó lesz:) wolf:)

xümikeXD89 - 2017. 11. 16. 21:23

Supervillain James Cameron
“Only one smallish woman” fér rá az ajtóra
:)))))

JKJ - 2018. 11. 24. 13:49

Valamiért ez nekem kimaradt. Most elkezdtem nézni és zseniális! Végre egy sorozat ami nem szokványos. Már nagyon kellett.

Mate4182 - 2019. 01. 13. 13:30

direct varni akartam hogy a masodik evadra ne kelljen sokat varni az elso utan szoval en cask most daralom.

6. resznel jarok es zsenialisan jo !

:D

Fintajoe - 2019. 09. 16. 23:47

És a végefőcímben: Omega-Addig élj! angol változata!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz