login |

Ez volt tavaly az Agents of SHIELD

2017. 11. 16. 17:30 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: video,

Réimsztően régen, a 4-5. rész környékén kiszálltam az Agents of SHIELD-ből, és amikor visszanéztem, akkor sem volt esélyem visszaszállni, mert semmi nem kötött a karakterekhez. Viszont az elmúlt évadhoz tök jó videókat láttam róla. A tovább mögötti három perces 4. évados összefoglaló például nagyon bejött. Ki tudja, megnézve talán közelebbinek tűnik a decemberi folytatás.

13 hozzászólás Ne habozz!

Kopasz - 2017. 11. 16. 18:40

Én is a 4., 5. rész könyékén szálltam ki, de azóta csak jókat hallani róla. Érdemes lenne neki ugrani még egyszer?

winnie - 2017. 11. 16. 18:43

biztos, hogy érdemes, max koppansz (simán benne van), de az esélyt megéri megadni, nem hiszem, hogy valaki másképp vélekedne.

szerintem inkább az a kérdés, hogy honnan érdemes nekiállni. (és azokat a válaszokat kell figyelembe venni, amik nem azt mondják, hogy az elejétől, mert az egyértelmű opció, de jó, ha van választási lehetőség. tippre persze az írók minden évad elején megadják a sanszot a felzárkózásra.)

Tibo - 2017. 11. 16. 18:44

Én nagyon várom már az 5. évadot, a 4. évad volt a legjobb eddig. :)

Neoprimitiv - 2017. 11. 16. 18:45

Kopasz: erre nem fogsz jó választ kapni. Akik maradtak, azok szerint nyilván, hiszen különben nem maradtak volna. Ráadásul még köztük is nagyjából egyetértés van abban, hogy a színvonal nem egyenletes, voltak gyengébb szakaszok, történetszálak. Lehet, hogy az 5. évad még jobb lesz, mint az előző volt, lehet, hogy rosszabb.

Hádész - 2017. 11. 16. 19:01

Az első évad gyenge volt, én is csak azért nem kaszáltam, mert akkor nagyon rá voltam állva Marvel vonalra, nem akartam kimaradni semmiből. Aztán az évad végére kezdte felhozni magát, a második évad pedig elég nagy szintet ugrott, a 3. tartotta, a 4. néhol számomra leült, de így is bőven hetiben nézős kategória. (Azt tegyük hozzá, hogy valószínűleg a blog látogatói közül én vagyok a rekorder a legkevesebb nézett sorozat kategóriában, és könnyen is kaszálok)

A. - 2017. 11. 16. 19:43

én meg a 3. évad közepén, és ebből semmit sem értek.

z - 2017. 11. 16. 21:44

winnie: Nincs a sorozatban olyan pont, hogy a semmire beugorhass még a pilot sem olyan elvégre nettó az Avengerst látnod kell, hogy értsd az alapokat…

winnie - 2017. 11. 16. 22:02

z: hidd el, bőven van. a kérdés, hogy melyik a legjobb. nyilván az egyik jó pont a mostani évadnyitó lesz.

amit írsz: ha bárki ezt csinálná, akkor arra a csatornafők kényszerítenék rá. tudom, hogy sokan így gondolják. a gond csak az, hogy az, aki így gondolja, az nézi a sorozatot, és sosem volt abban a cipőben, hogy beszálljon nulla tudással.

nem, ez nem így működik. a készítők mindig próbálnak visszautalni, a csatorna mindig emlékeztet mindenre, az évadok elején meg pláne nagyon megkönnyítik az új nézőknek a csatlakozást. ha nem tennék, az öngyilkos taktika lenne. sokkal komplexebb sorozatokban is be lehet lépni.

a legegyszerűbb lenne rámutatnom arra, hogy még a készítők is konkrét elmondják, hogy ekkor meg akkor jöhet új néző a szezon elején. azért teszik, mert ők írják így meg. de ha szavahihetőnek tartasz, akkor én mondom el, hogy bármikor, amikor beléptem, a sztorival nem volt gondom (oké, valamennyire a blog miatt ráláttam) – a gondot a karakterek jelentették, akik már az elején is totál hidegen hagytak egy-két kivétellel.

persze a SHIELD nem különleges, más sorozatokba is vissza lehet szállni, hiszen tényleg megnézem az összes évadnyitót, és mindig van 4-5 olyan sorozat, aminél maradok, pedig azoknak a nézői is azt írnák, hogy “nem lehet”. túlságosan figyelnek erre a tévésorozatoknál, olykor már túl zavaróan, annyira, hogy egy fix nézőt zavar a sok expozíció, magyarázás vagy az, hogy a mondatokba beleteszik a karakterek neveit.

“még a pilot sem olyan elvégre nettó az Avengerst látnod kell, hogy értsd az alapokat…”

ezt viszont nem hiszem, hogy csak én tudom megerősíteni, hogy nem kell látni semmit a pilothoz. ld. én sem láttam az avengerst. a “jó, ha tud” valamit az ember nem jelenti azt, hogy “kötelező tudni” és “értelmetlen nélküle”. az biztos, hogy a 100%-os élvezethez minden rész és előtudás jól jön, de ezt nem vitatta senki.

winnie - 2017. 11. 16. 22:03

de persze, mint írtam, ez parttalan vita, hiszen az egyik fél a sorozat kapcsán sosem fogja tudni maga megítélni a helyzetet. és simán lehet, hogy a másik fél nézve a sorozatot, pont ugyanígy tartaná, hogy nem lehet:)

Enzo - 2017. 11. 16. 22:04

Hirtelen nem is tudnék olyan sorozatot mondani, ami ennél nagyobbat javult volna – pedig nekem az elején is tetszett, de az első évad közepe óta többé-kevésbé remek minőséget hoz. Aki kaszálta, adjon neki egy második esélyt és tegye el darára.

Neoprimitiv - 2017. 11. 16. 22:29

A pilothoz semennyire sem kellett előzetes tudás – a poénok, easter eggek értékeléséhez igen. Ez később is megmaradt, talán az egyetlen kivétel az első évad közepén a CA:WS filmhez kapcsolt rész volt. Viszont azóta a filmek és a sorozat legfeljebb halvány (egyirányú) utalásokban találkoznak, így ez sem akadály.

Az előző évad végére garantáltan vissza fognak utalni az évadnyitóban és igazából a második évad óta történtek mind önálló, lezárt sztorik, amelyek ismerete nélkül is fel lehet venni a fonalat. Igazából Sky/Daisy/Quake az egyetlen átívelő változás a pilothoz képest, a többieknél legfeljebb a pillanatnyi helyzettől és plottól függnek az eltérések.

Tomi - 2017. 11. 17. 00:47

Sok helyen be lehet szállni, mert végülis mindegyik évad lezárt sztori és mondig valami újjal kezdődik.

2. évad az inhuman szál behozása. itt volt egy gyenge szál (a real shield) de azt szerencsére hamar lerendezték
3. évad: Hive és a Kree
4. évad: ghost rider, LMD és framework

3-adik évad utolsó része jó beszálló. Lezárja egy pár régebbi karakter sztoriját és felvezeti az újakét. a 4-edik is lezár kb mindent, úgyhogy az 5-ödikkel is simán lehet visszaszálni. kérdés hogy az milyen lesz :)

NLZ - 2017. 11. 17. 05:42

Utolsó évad közepén, amikor jött a mátrix, akkor lejegeltem, valahogy nem visz rá a lélek a folytatásra. Pedig azt hallottam, hogy jó. Talán majd egyszer.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz