login |

Survivor – 35×08: Student of the Game

2017. 11. 16. 16:50 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

An individual could mess these things up.

Na, ez megint egy olyan rész volt, ami kifejezetten bejött, köszönhetően annak, hogy megint ment a helyezkedés, voltak érzelmesebb és konfliktusokkal teli jelenetek. Meg azért is, mert végre nagyjából tudom, hogy merrefelé húzok, és azt is, hogy kitől mire számíthatok. Tisztul a kép, na!

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Desi esett ki. Hogy miért, azt nem nagyon tudom, de oké, legyen.

Tényleg meglepett, mert azt még okénak találtam volna, hogy alapból ő esik ki, de hogy az újraszavazásnál nem Joe kapta a szavazatokat, őszintén meglepett – valamit elhallgattak előlünk a készítők? Ha meg igen, akkor miért? (És azt sem tudom, hogy Joe a szavazatok felolvasásánál a szavazatok számán tépelődött, vagy azon, hogy miért nem ő esik ki.)

Így persze értelmet nyert az is, hogy miért volt a Lauren-Ben szavazat – valahol megható, hogy nem akarták kiszavazni egymást, még akkor is, ha ezzel megásta Desi a saját sírját. Oké, hogy valaki lojális, de így van értelme annak maradni? A kérdés persze Joe-ra is ugyanúgy vonatkozik.

Az idolok és az előnyök megint kavartak egy kicsit a felálláson. Egyrészt Lauren volt az, aki rálelt a szögek között a tekercsre (ugye? aki dolgozik!), ami jópofa, de nem annyira sorsdöntő secret advantage a kétszeri szavazással, amit egyszeri titkos nemszavazással lehet kiváltani (gőzöm sincs, hogy nekem leesett volna-e, hogy kevesebb a szavazat – bár végülis páratlannak kellett volna lennie).

Másrészt pedig Ryan szerzett egy idolt (még szorosabbra fonva szövetségét Chrissy-vel), amit muris ásós zrí követett meg ereszdelahajamozás, miközben a liftesfiú csak somolygott. Dettó tetszett a tálon elrejtett clue ötlete, és rögtön tudtam, hogy JP nem fogja észrevenni, bár szurkoltam, hogy Chrissy-nek se essen le a dolog, bár Cole elég bénán dugta el, és komolyan nem értettem, hogy miért Ryan-nek jutott először eszébe eltüntetni a tálat. Joe erről lemaradt.

Cole-nak mázlija volt a védettséggel, Joe nagyon rutinosan pszichológiailag viselt hadat Ben ellen (vagy lehet, hogy csak alapból paraszt, de akárhogy is van, jól csinálja, és még mindig neki van igaza, hiszen áll a játékban – és lehet, hogy bent is marad, mert rá úgysem szavazna senki?), a legnagyobbat meg azon röhögtem, amikor Jeff megkérdezte Devon-t, hogy ő mit gondol. (Nyilván azért, mert nem néztem ki belőle semmi gondolatot a tribal-ön, erre jól rám cáfolt. Vagy nem.)

Ha már tribal: kár, hogy nem mutattak többet abból, hogy az idióta split vote ellen szervezkednek Joe-ék, hiszen valójában tényleg nem kellett volna sok, hogy alapjaiban rengessék meg a dolgokat, még akkor is, ha ez csak 3 nappal odázta volna el a sorsukat.

Ja, azt meg hadd jegyezzem meg, hogy a jutalomjátéknál unalmasabbat talán még nem is pipáltam. Oké, egyszer elfér egy efféle challenge, de nem kéne folyton reciklálni, még az apró csavar sem dob semmit rajta, az meg főleg illúzióromboló, ahogy szinte mindig rávágnak a találat előtt a céltáblása közelebbről. Én elhiszem, hogy ugyanaz a snitt (bár senki sem mondja, nyilván sokszor nem az), de akkor minek csinálják meg úgy, hogy fake-nek tűnjön? Ráadásul most többször is úgy éreztem, hogy a széles képen nem pont ugyanarra ment a lövés, mint amit láttunk a közelin.

Nem baj, cserébe a másik játék abszolút bejött, még akkor is, ha az izgalmas végjátéknál a hosszas leesés előtti szünetnél rögtön arra gondoltam, hogy valójában rögtön leesett a szobor, csak direkt elhúzták egy másik snitt alá beszéltetve Probst-ot a jelenetet, hogy még körömrágósabb legyen.

Ember a talpán, ha Joe innen vissza tud kapaszkodni.

     

11 hozzászólás Ne habozz!

ThomastheBuzz - 2017. 11. 16. 18:30

Picit úgy érzem, hogy ez most így volt vágva, vagy így történ tényleg, de mintha szavazás előtti résznél hamarabb megölte Jeff a vitát. Úgy áeztem a vitában Joe és Desi talán többet elérhetett volna. Joe nem beszélt hülyeségeket.

aoaao - 2017. 11. 16. 20:17

hol volt Jessica? nem ő a first member of the jury?

winnie - 2017. 11. 16. 21:10

én nem emlékeztem, hogy mondta-e. mondta múlt héten?

Edete - 2017. 11. 16. 23:25

Elvileg nem mondta múlt héten.

A rész maga meg elég… háát nem is tudom. Nem igazán jó ez az évad. Sokáig úgy gondoltam hogy majd a sok középszerű játékos egy szinten lesz és az nekünk jó lesz, de most inkább zavar hogy senki nem állítja meg Ryant. Így elsöprő győzelem lehet ebből.

Enzo - 2017. 11. 17. 00:55

35×08
Voltak jelenetek, amik nagyon tetszettek a részben, viszont a végével megint nem vagyok kibékülve. Lassan tényleg csak Ryannek tudok szurkolni, a szimpatikusakat és/vagy eyecandy-ket kidobják. Desit sajnálom :(

1. A vote save zseniális új ötlet megint. Pláne így, hogy titkos, na meg ötletként azért, mert jól használva előny, de vissza is üthet akár. Remélem visszatérő elem lesz.
2. A rewardon nem értettem az egyik csapat stratégiáját, hogy miért cserélgettek folyton lövőt, amikor nem lett volna muszáj. Amúgy erről a játékról csak annyi jutott eszembe, hogy ennél találta el vmelyik évadban Stephen Fishbach az ellenfél tábláját :DD (amúgy nem volt egy nagy szám)
3. Oké, a legjobb rész a kajás reward. Az egyedül evés is nagy ötlet volt, Joe-tól okos húzás, hogy nem növeli a célpontot a hátán, és ő megy utoljára. De ami utána jött… a tányér alján levő clue hatalmas ötlet, azon meg sírva röhögtem, hogy Cole rárakta a spagettit az abroszra, (JP nyilván nem vett észre semmit,) de Ryan még ezt is überelni tudta, és kivágta az egész tálat a ‘csába :DDD fetrengtem ezekene a jeleneteken, és akkor még csak utána jött a cicaharc – pont a visszatemetést keresésnek nézve, miközben Ryan forrónacijában figyelt az idol :DD Gyönyörű!
4. Az külön tetszett, hogy Cole-ra fogták a megtalálást, ő meg nem kezdte elég gyorsan védeni magát, de aztán becsületesen megharcolt az immunity győzelemért.
5. A Jessica-Mike-féle idollal mi van amúgy? Mert ugye a lány kiesett, de gyanúsan nem volt róla szó.
6. Kavarás: Ben leskelődése is nagy volt, illetve Joe ügyesen mozgatja a szálakat: ha kell, magát emeli célkeresztbe (ugye anno az első idolkijátszásánál), ha kell akkor pedig másokat húz fel, lásd most Bent.
7. Érdekes aspektus, ahogy Lauren előnye belekavart a szavazásba. Rég volt már revote, most jobban örültem volna, ha egyből kőhúzás van, mert akkor Desi és Joe is marad :(
8. Furcsa volt, hogy Lauren nem szavazhatott ugye másodszor se, remélem erre előre gondoltak a készítők. Az milyen lett volna, ha emiatt mákos és kap még egy extra vote-ot!
9. Hogy miért nem Joe-t rakták ki, fel nem foghatom, idióták, ott paráznak hogy mi van ha idolja van, erre most hogy kiderül hogy tuti nincs, kiteszik Desit…
10. Joe-ék azért vmi közös szavazatot megbeszélhettek volna, ha már egymásra nem akartak. Mike-ot meg sikerült meggyőznie Bennek.
+1. Tényleg, Jessica miért nem zsűri? Nekem se rémlik, hogy mondták volna, hogy az…

wellwellwell - 2017. 11. 17. 09:53

én se értettem, hogy a f.szba nem joe-t szavazták ki. meg azt sem, miért volt gyakorlatilag ugyanaz a védettségjáték, mint legutóbb, ezzel a lépegetős egyensúlyozással. meh.
de a kajálás körüli kavarás jó volt, a totál homály jp-vel, a félhomály cole-lal (hogy ne legyen ennyi esze, eltüntetni a tálat!) meg a zseniális ryannel. :)

Risi92 - 2017. 11. 17. 10:13

elmegy az évad, de nekem a Kaoh Rong elég maagasra tette a mércét,h ogy azóta egyik sem tudta azt megugrani, ami azóta jött… :)

amugy Ryan fixen nem nyer, annyir az arcunkban van. ez Chrissy és Devon közötti meccs lesz.

pimadd - 2017. 11. 17. 15:22

Szerkesztéssel nagyon úgy haladnak, hogy Chrissynek lesz egy downfall epizódja, mint Randynak, vagy John Carollnak volt, Ryan pedig valószínűleg eljut a fináléba, de ott annyi hidat fog felégetni, hogy senki sem fog rászavazni.

Desi vs. Joe. Őszinte véleményem, hogy akik nem értik, hogy miért Desit rakták ki, azok nem értik a Survivor lényegét. Joe mindenkivel szétkúrta a kapcsolatát, loose canon lett, teljesen esélytelen, hogy bárki rászavazzon a top3-ban. Ezáltal ő lesz a tökéletes ember, akit be lehet vinni a döntőbe. Desi a másik oldalról meg okos volt, szociálisan érzékeny, és az immunityben is erős, így sokkal nagyobb threat volt a győzelemre nézve, mint a forrófejű Joe.

A következő rész elég fontos lesz, ott válik el, hogy a top7-ig pagonging lesz-e, vagy valami érdekesebb felállások is kialakulnak. Jelenleg van 3 hustler, 3 healer és 4 hero, talán most lesz az utolsó esély egy hero eltávolítására a top7-ig.

Sancho Pansa - 2017. 11. 17. 23:31

“Joe mindenkivel szétkúrta a kapcsolatát, loose canon lett, teljesen esélytelen, hogy bárki rászavazzon a top3-ban. ”

Ez csak akkor lenne érv, ha utána meg nem szavazzák ki. De ki fogják, ha arra kerül a sor. Ilyenkor nem fognak a top3-mal foglalkozni – a többségük el sem jut oda, plusz addig egyébként is bárki befuthat egy olyan ívet, hogy elismerjék a játékát, és azt sem tudni, hogy ki lesz mellette, az viszont teljesen valós félelem lehet, hogy idolt talál vagy zendülést idéz elő valami érveléssel. Top 5-ben ez teljesen reális dolog lehetne, de még jury sem volt, amikor eldöntötték, hogy ki legyen.

Meg egyébként is, ha erős a szövetség, akkor minek lenne nagyobb értelme? Előbb Joe-t, utána Desit, vagy előbb Desit, utána Joe-t szavazni? Desi erős, Joe-nál vannak erősebb férfiak, de Desi sem fog minden immunity-t begyűjteni, még akkor sem, ha majdnem duplázott most.

szerintem - 2017. 11. 19. 20:59

eleg nehez irni, annyira semmilyen ez az evad. nem tudom, kinek szurkoljak, azok a jatekosok, akik jobban jatszanak (chrissy, ben, ryan, joe, lauren) nagyon nem szimpatikusak (de tenyleg, akkor most iden tuti villain fog gyozni?), akik meg aranylag szimpatikusabbnak tunnek (devon, ashley, doctor mike) total hatterben vannak vagy rosszul jatszanak. igy nehez elvezni az amugy unalmas reszeket, valahogy a jatekok sem jonnek be igazan.
nekem egy kicsit sok az advantage iden, bar ha nem lenne, talan meg laposabb lenne a jatek, ugyhogy valahol megiscsak jo igy.
miert desi? talan a kovetkezo reszben megtudjuk, de szerintem is butasag volt nem joe-t kirakni, nem hiszem, hogy egy 5-6 fos szovetseg azon gondolkodik mar most, hogy kivegy megy a dontobe, nem azert, mert nem erdemes mar ilyenkor erre gondolni, hanem mert nem hiszem, hogy egy ennyi fos szovetsegben jol veszi ki magat, ha barki azzal ervel, hogy egy total kivulallot szeretne a dontobe vinni magaval. ezzel automatikusan a szovetseg aljara is helyezi magat onkent szerintem.

most mar akkor csak harom no van osszesen jatekban. azt nem tudom, hogy ok mennyire eyecandy-k, de most mar le kell irnom, hogy cole annyira nagyon jol nez ki, hogy az mar nem normalis :) a viselkedese rettenetesen taszito es jatszani egyaltalan nem tud, de meg ez sem tud rontani a kepen egy kicsit sem. remelem, sokaig marad (ot erdemes a dontobe vinni, szerintem).

Gumbo - 2017. 11. 21. 21:22

Desi miért szavazott Laurenre? Ha Benre szavaz, megúszták volna nem?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz