login |

The Big Bang Theory: kezdett a 11. évad

2017. 11. 16. 14:50 - Írta: human

49 hozzászólás | kategória: kritika,

Ezt a sorozatot egyszerűen nem hiszem el. Több, mint 5 éve szálltam ki, és ez a premier emlékeztetett arra, hogy miért. Vagyis azóta nyilván én is változtam, szóval még kevésbé tudom megérteni a sikerét. Mert ez nem vicces.

Mivel a premier főleg a cliffhangerök feloldásáról szólt, így megnéztem egy hagyományosabb részt is az évadból, a 11×02-t, és valaki tényleg leírhatná, de teljesen őszintén, hogy miért nézi, és az első két részben mi volt az, amin nevetett. Csak mert hiába van valamennyire felépítve maga az epizód, a csattanók egyszerűen nem működnek. Már legalábbis azok, amik nem csak “nesztek, ez egy popkult dolog, nem is csattanó, nevessetek!”-szintűek.

A legfurcsább, hogy senki sem változott semmit. Nyilván egy többkamerás sitcomban ez alapszabály, minden rész reboot, de basszus itt csak eltelt sok év, a többség előre lépett az életben, máshol lakik, viszont pont úgy viselkedik, mint régen. Csak azóta még nagyobb karikatúrája lett magának? Kivéve Howard, aki már nem womanizer, de látszott, hogy nem is tudnak mit kezdeni vele. Vagy csak ebben a két részben nem tudtak.

Ez is az országos évadnyitól pótlása miatt került sorra egyébként (elég beszédes, hogy az utolsó között van…), de összehasonlítva a Man with a Plannel minden “modern” témája ellenére még inkább a múltban jár. Azt pedig el sem hiszem, hogyan kezelik a női karaktereket. Nem hiszem, hogy meglepnék vele bárkit is, de tuti, nem maradok, vagyis térek vissza.

49 hozzászólás Ne habozz!

Papi - 2017. 11. 16. 15:11

miert nezem? 1. 24reszbol van 1 max. 3 ami nagyon jo es rohogok rajta 2. csak 19 perc/resz szoval idom sincs arra hogy megutaljam 3. Penny. 4. Sheldon. 5. nem nezek mast sitcomokot csak ezt szoval hianyozna mert nincs mas :)

kittizsuzsanna - 2017. 11. 16. 15:27

Igazából én se azért nézem, mert vicces. De mondjuk én nagyon kevés viccen tudok röhögni, mutathatnak nekem egy egész Showder Klub részt és elmosolyodni se fogok rajta. Én azért nézem, mert kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni, hogy hogyan élik a “életüket”. Meg azért is, mert én semmit nem tudok elkaszálni, egyszerűen nem tudok ott hagyni egy sorozatot :D

dave - 2017. 11. 16. 15:30

azért nézik mert olyan mint a meki: mindig ugyanolyan, mindig azt kapod, amiről tudod hogy milyen, kellemesen ismerős. Ez a szitkomok pszichológiája, a “családtaggá” váló karakterekkel. Aztán eltelik 8-10 év, és már sem nem vicces sem nem jó, de csak maradsz, mert konkrétan cserbenhagyásnak éreznéd, ha nem maradnál velük.

Nézzétek meg úgy 15 távlatából, hogy melyik is volt a Jóbarátok, vagy a rém rendes család utolsó igazán jó része? Amin egy szűz néző is visítva nevet? Hát az utolsó részekhez képest minimum 3-4 évadot kell visszamenni. Onnan autópilóta módban zuhan minden szitkom a földbe, mint pl. a Modern Család éppen, vagy a TBBT.

winnie - 2017. 11. 16. 15:31

dave: és mégis milliók ott hagyják, mint ahogy nagyon sokan biztos vagyok benne, hogy továbbra is nagyon élvezik – kérdés, hogy a junkie-k hogy viszonyulnak hozzá.

nem hiszem, hogy lehetne általánosítani, biztos, hogy mindenkinek megvan a szitkomja, ami változatlan maradt éveken át, miközben mások már nézhetetlennek tartották.

(mondom ezt annak ellenére, hogy a példának felhozott modern familyben nekem is 3-4 évadom volt, vagy hogy human is 5 évad után szállt ki ebből.)

Szilcsa - 2017. 11. 16. 15:34

Én pl mosogatás, főzés, takarítás közben “nézem”, háttérzajnak.

tobias88 - 2017. 11. 16. 15:40

“valaki tényleg leírhatná, de teljesen őszintén, hogy miért nézi” – Jó kérdés. Az első négy évad isteni volt, szóval talán a “maradok hátha” érzés miatt? Néha lehet egyet egyet nevetni, de ennyi :|

Phoenix - 2017. 11. 16. 15:47

Egyetértek. Nagyon kevés poénon nevetek, sőt Leonard-Penny párosa vagy ha úgy tetszik kapcsolata, már közel jár az irritáló zónához.

ThomastheBuzz - 2017. 11. 16. 15:51

Én úgy általában véve a Chuck Lorre sorozatokkal nem vagyok kibékülve, kb minden rész legelején az expozícióban lehet számítani arra, hogy milyen poénokat fognak elsütni mi lesz a konklúzió stb. Plusz mindig olyan karakterekről alkot sorozatot akik max egy sorozatban mellékkarakterként érdekes lehet, de több évadot a róluk szóló sorozat nem bír el. Valószínűleg azért nézik meg ahogy a moziban előbb néznek meg az emberek egy Halálos iramban-t mint egy bármilyen tényleges filmértékkel rendelkező akármilyen filmet, kikapcsolódni akar az ember, azt kapja amire számít, azaz nem éri csalódás. Más kérdés, hogy miért elégszik meg ezzel a nézője a tökéletes semmitmondással, miért nézi végig amikor nem ad semmilyen élményt sem. Nem kell közben gondolkodni, odafigyelni amiről beszélnek, színészi játék kit érdekel…
Amúgy van nem kevés sitcom van ami később is tud működni, szerintem a Rém rendes pont ilyen (valakinek a hozzászólására reagálva)
Amúgy nem csak sitcom tulajdonság ez, ilyen már évek óta a TWD is, vagy a DC-s sorozatok.

Jence4 - 2017. 11. 16. 15:53

A sorozatnézés egyik oka a változó világban legyen valami állandóság (pici változások azért elférnek) , TBBT pont ilyen sorozat, anno a Modern Családot hagytam abba mert nem tetszett később folytattam mert hiányoztak (jól jártam) , B99 már dettó régóta függés,beállt a sorba az Orville,és a SHIELD amíg vetítik én nézem (ellentétben a Rick and Morty-val amit pl a 2-ik évad után kaszáltam, mert egyszerűen nem értem mi benne azt az egy két ötletet leszámítva a zseniális, nem zseniális ,hanem egy kártékony szar, amit szívesen megindokolnék sok embernek, lehet egyszer megírnám)

winnie - 2017. 11. 16. 15:54

“legyen valami állandóság ”

tény, hogy azért jó a sorozat, mert mindig tudja az ember, hogy mire számíthat (ha filmet vagy a kedvenc sorozatomból két részt nézhetek meg, akkor előbbi lutri, utóbbi pedig nem), de ez sosem magyarázat, mert van jó és rossz állandóság. és ha valaki rossz állandóságot tapasztal, az általában nem erőlteti a dolgot.

(meg szerencsére a többség nem így gondolkodik, mert ha valaki csak a régi sorozatait nézné, akkor semmi új nem jutna el hozzá. persze elhiszem, hogy van, aki nem kaszál semmit, és direkt nem akar magának jót (szerintem több értelme van folyamatosan újakat csekkolni, és azokat a régieket kidobálni, amiknél van jobb, még akkor is, ha a régi az jó – ld. a fenti példát: azért tudom, hogy nem lutri a sorozatnézés, mert ami 2-3 rész közepes részt hoz, amit nem választanék egy film ellenében, az azonnal megy ki a francba), de ez:

” amíg vetítik én nézem ”

ez híres utolsó mondat. sokan gondolták egyes sorozatoknál így, sokan maradtak is, de még többen mondták azt, hogy “azt hittem, hogy amíg menni fog, nézni fogom, de egy pont után képtelen voltam”. ez lehet a sorozatnak köszönhető, lehet az illetőnek, az életnek, más érdeklődési körnek, de aki ilyet ki mer jelenteni, az idővel rá fog önmaga cáfolni:)

lestatvenom - 2017. 11. 16. 15:55

Pont ugyanígy gondolom én is, előző évad még csak csak vicces volt, de ez az új nyitány valami szörnyű volt, egyáltán nem nevettem. S11e01 és e02 között tartottam egy pár hét szünetet, hátha ülepedik a dolog és visszatérve jobban fog esni de sajnos ugyanaz volt. Megnéztem a Young Sheldon pilotját és az is kritikán aluli volt a számomra. Mindezek ellenére maradok a sorozatnál, maximum összevárok több részt. Ahogy @Papi is említette az is nagy előnye a sorozatnak, hogy rövidek a részek, vacsora mellé pedig tökéletes és néha néha beesik egy viccesebb rész is.

Mom - 2017. 11. 16. 16:32

Annyira vártam ezt a kibeszélőt, mert egy csomó minden járt a fejemben az első pár résznél, hogy már majdnem jelentkeztem a megírására. De valaki kétszer is mondta, hogy megcsinálja, én meg közben nagyrészt elfelejtettem már, mik jártak a fejemben…

Egyetértek, hogy kevésbé vicces, viszont már annyira a szívemhez nőtt az évek alatt és viszonylag kevés időráfordítást igényel, meg persze részenként egy-két poén azért be szokott találni, hogy elkaszálni biztosan nem fogom. Utólag visszanézve egyébként én minden eddigi szitkomomról el tudom mondani, hogy voltak gyengébb időszakai. Persze csak utólag, közben magával vitt a lendület :) Én például a Rém rendes családot, a Rick&Morty-t, vagy éppen a The Middle-t sem bírom… A Modern családot meg csak kis adagokban.
Ez persze nem jelent semmit, mert másnak éppen az tetszik nagyon. A humor nagyon szubjektív, de szerencsére van bőven kínálat :)

Ami egyébként valamelyik epizód közben konkrétan eszembe jutott, hogy Sheldon annyira karakteridegen volt, mintha valami álomban lennének, de aztán nem abban voltak, szóval komolyan gondolták… Penny és Leonard kapcsolata meg mintha megkövesedett volna. Most leginkább Howard és Bernadett hoz számomra jobb jeleneteket. Egyelőre kivárok, de úgy tűnik, nem ez lesz a kedvenc évadom…

Draco44 - 2017. 11. 16. 16:33

Én eddig kitartottam, de az idei évadból azt 2 vagy 3 részt láttam. Lehet, hogy meg fogom nézni, de most nem igazán érzek rá motivációt. Hasonlóképp jártam a Modern Family-vel is pár éve.
De az igazsághoz hozzátartozik, hogy nemrég fedeztem fel a Srubs-t, most arra vagyok rákattanva, és messze sokkal viccesebb. Ha azzal végeztem… majd kiderül.
Egyébként pl. a sok szempontból hasonló TAAHM mellett is végig kitartottam, sőt azt végig viccesnek is tartottam.

Draco44 - 2017. 11. 16. 16:36

*Scrubs akart lenni, bocsi.

markvido - 2017. 11. 16. 16:49

Egyébként a borzalmasan gyenge kezdés után szerintem a ötödik-hetedik részig folyamatosan felfelé ível az epizódok minősége, azokban pedig _szerintem_ volt még 1-2 nevetős poén is, amivel pedig talán évek óta nem találkoztam TBBT nézés közben. Bár én is csak szentimentális okokból nem adtam föl korábban néhányszor, most talán mégis van némi remény hogy élvezhető lesz újra.
Sitcomokból nekem egyébként a Community az etalon. Változatos storyline, szórakoztató karakterek, zseniális poénok.

Trallala - 2017. 11. 16. 17:21

Szerintem sokan, magamat is beleértve már csak megszokásból nézzük. Próbál ugyan humoros lenni, de már nagyon erőltetett. Viszont hetenként ez a 20 perc nem vészes, ezért is maradtak még nézők. Már mindenki csak árnyéka önmagának.

Jóbarátok, Rém rendes család nálunk mái napig napi szinten megy, párom nagyon szereti, és ezeknél még tényleg minden rész humoros, fiatalos, jókedvű, bizonyos poénok sírva röhögősek.

NatoLocator - 2017. 11. 16. 18:17

Nagyon jókat nevetek minden részen a kezdetek óta, Sheldon karaktere kimeríthetetlen poén-forrás, a többiek pedig jól asszisztálnak hozzá, méltó partnerek.
Aki szerette a kezdeti évadokat, az most is szereti, mert tartja a színvonalat és mindenki tudja mire számíthat.

Piemaker - 2017. 11. 16. 19:42

Megszokásból nézem ezt is meg a Supnatot és Hawaii Five-O-t is. :)
De már egyik se hiányozna egy cancel-nél.

pddchris - 2017. 11. 16. 20:33

Azért nézem, mert jó!

winnie - 2017. 11. 16. 21:17

pddchris: a nézők többsége azért nézi, mert jó meg mert tetszik neki, ezzel nem megy sokra a kérdező – a kérdés szerintem a “miért jó?”, “mi tetszik benne?” irányt akarja, hogy megválaszolják. ld. NatoLocator válaszát – főleg azért érdemes bővebben, mert akinek nem tetszik, általában az sem azt írja, hogy “mert nem jó”, hanem kifejti. nem kötelező persze, csak érdemes.

winnie - 2017. 11. 16. 21:22

NatoLocator: “Aki szerette a kezdeti évadokat, az most is szereti,”

általában mindenki csak a maga nevében nyilatkozhat, nem tudhatod, hogy más, hogy vélekedik, de ettől eltekintve szó szerint az összes negatív komment arról szól, hogy nem igaz, sőt, maga a poszt is. sokaknak tetszett az első 3, 5, 7 vagy 9 évad, és most nem tetszik. másoknak meg végig tetszik, de a sorozatok 100%-ra igaz, hogy “aki szerette a kezdeti évadokat, az nem biztos, hogy most is szereti” – a sorozatoknak folyamatosan morzsolódik le a nézőtábora. a kérdés csak az, hogy az új nézők száma több-e, mint a távozóké. nagyon kevés sorozat tudja csak növelni a táborát, és például a TBBT ilyen volt a 4-7. évadok környékén, tehát feltételezhetően akkor sokkal kevesebben morzsolódtak le.

m76 - 2017. 11. 16. 21:56

Én már az 5. évad legelején feladtam, már ott is vállalhatatlan volt a szint. Nem is értem hogy mondhatja valaki, hogy nem romlott a tartalom.

Évezetes fanservice geek sorozatból lassan átmetamorfizált “Mit gondolnak a cool csávok a geekekről” sorozatba. Ezért is hagytam a francba, na meg mert a poénok fáradtak és önismétlők voltak, az írók helyben jártak.

cherockee - 2017. 11. 16. 21:58

Mostanában ismétlésben elkaptam commedy central-on korai részeket, vihogtam, új részeket hetiben nézve nem tudom mikor nevettem utoljára. Supernatural-t is nézek, ezt is nézem, ameddig vége nem lesz, de szigorúan háttérzajnak, mert annak még “kis helyes”.

Wall-E - 2017. 11. 16. 22:08

Tény, az évad elejét én is gyengének találtam, de pl. az utóbbi három részt egytől egyig szórakoztató volt, nagyon változó a dolog már évadok óta, vannak mókás részek, meg vannak ilyenek is, amilyenekről a kritikában írsz.

Sok dolog van, amivel emelni lehetne a minőségen, de nem akarnak, gondolom a nézettség megfelelő, szóval ez van.

Jacques - 2017. 11. 16. 23:01

Tényleg nem tündököl már a TBBT égisze, csak árnyéka önmagának, de én akkor is nézem, mert kedvelem a karaktereket. És most, hogy jött a Young Sheldon, számomra felrázta a 11. évadot. Nálam valahogy passzol a két sorozat, jó látni a kicsi Sheldont, hogy hogyan viszonyul az apjához és testvéreihez. Az anyasorozatban mindig csak a negatív emlékeket említette, hogy ezt-és-ezt csinálta vele a bátyja, de a Young Sheldonban legutóbb jó volt látni azt a testvéri összetartást, amit most nem akarok elspoilerezni. Viccesen volt megható. Mint anno az Édesek és Mostohák kölcsönzős VHS kazettáján műfajának a “sírós-nevetős” volt bekategorizálva. Itt is próbálnak valami hasonlót elérni, csak kicsiben.

youknowwho - 2017. 11. 17. 00:09

az nem igaz hogy nem változott senki
pont az a probléma hogy totálisan kikerült a geek faktor a sorozatból és ezzel szemben túltolják a romantikus, kapcsolati szálakat
most már szinte csak ekörül forog a sorozat néha bedobnak valami tudós maszlagot, hogy ne kelljen Barátok köztre átnevezni

és talán még ezzel sem lenne túl nagy probléma, hisz minden sorozat változik de a poénok erre az új szituációra iszonyatosan nem működnek
inkább elcsépelve, két részenként bedobják ugyan azokat, mint pl Leonard pincsi kutyaként futott Penny után, Penny sokat iszik, Raj elkényeztetett, metroszexuális stb
aztán ha tényleg nincs semmi ötlet a régi nótát mindig elő lehet venni és akkor jön egy mellékszereplő mint Leonard vagy Sheldon anyja és az ő fura kapcsolatuk a fiaikkal

ennek ellenére mégis miért nézem?

mert olyan vagyok mint a nagy átlag, nem szeretem a változást és nem szeretek változtatni a szokásaimon, az első évadokban megszerettem a sorozatot és a szereplőket, amit még mindig ha minimálisan is de fellehet fedezni az évadokban, nem nézek sok sorozatot (lehet lustaság miatt vagy kíváncsiság hiánya) így nagyon nincs mitől elvennie azt a heti 20 percet

a mai fogyasztói társadalomban, meg szerintem naivitás elvárni a többség részéről a tudatos fogyasztást, legyen ez média vagy termék

a TBBT a sorozatok iPhone-ja, elhitette a többséggel, hogy mennyire jó dolog és régen tényleg az is volt, ez rögzült az emberek fejében és amint érzelmileg elkötelezted magad onnan nagyon nehéz magadtól meghozni a változást ezért várod amíg más meghozza helyetted (szereplő csere, csatorna elkaszálja)

Ezért nem fog senki előállni valami világmegváltó válasszal az értetlenkedőknek, mert ilyen nincs csak egyszerű válaszok

az ember egy egyszerű teremtmény, könnyen befolyásolható és cselekedeteit többnyire érzelmi alapon hozza

winnie - 2017. 11. 17. 01:00

youknowwho: “az ember egy egyszerű teremtmény, könnyen befolyásolható és cselekedeteit többnyire érzelmi alapon hozza”

és a negatív érzelem is érzelem, nem?

“a mai fogyasztói társadalomban, meg szerintem naivitás elvárni a többség részéről a tudatos fogyasztást, legyen ez média vagy termék”

ezek annyira hot take-kategóriás megállapítások, amiket jól el lehet sütni közönség előtt, de valójában nem rendelkeznek tartalommal. az embereket egyszerű hülyének nézni, de sokszor bebizonyosodott, hogy nem célszerű.

nem azt mondom, hogy nem igaz, csak ez az összemosás sosem szerencsés, a totális általánosítás mindig fals.

a fentiek jól hangoznak, csak ilyenkor elfelejted, hogy van még másik pár száz sorozat is. és elég sokra nem áll az, ami elmondható a TBBT-re.

és akár pozitívumot, akár negatívumot is ki lehet emelni. például azt, hogy az elmúlt 2 évben mennyien ott hagyták a sorozatot – vannak tömegsorozatok, ahol a többség tett így. vagy azt, hogy valamitől mégiscsak ezt kezdték el idővel nagyon sokan nézni.

kiábrándítalak, az ember sokkal, de sokkal tudatosabb. ha másért nem, akkor azért, mert annyi minden mást is lehet csinálni – akár más sorozatot nézni, akár teljesen más tevékenységet folytatni.

és nem hiszem, hogy a többség számára az a legvonzóbb, hogy egy este leül a tévé elé, hogy lásson 20 perc komédiát és 10 perc reklámot. ilyen arányok mellett nagyon könnyű nemet mondani a sorozatra és alternatív módokon megnézni. mondjuk streamen, vagy évad végén.


de tényleg, viccen kívül, mi van a sok-sok kivétellel, amikre vagy pro, vagy kontra nem állnak a fentiek. miért nézik az emberek bizonyos kiemelkedő minőségű sorozatokat? miért esik vissza az egyik legnézettebb sorozat nézettsége több, mint 50%-kal egy év alatt? miért nézik a TBBT műsorkörnyezetében olykor sokkal, de sokkal kevesebben a másik sztár(okk)al tűzdelt sorozatot, ami ugyanúgy fogyasztói?

payskin - 2017. 11. 17. 01:11

Pont most kaszáltam, vagy a második, vagy a harmadik rész után. Egyszerűen nincs már kedvem nézni, már nem jobb a semminél.

Kitana - 2017. 11. 17. 01:47

Nekem amolyan se veled, se nélküled viszonyom van a sorozattal. Nem kaszálom, de nem is nézem már hetiben, pár havonta eszembe jut és ledarálom az időközben lement részeket, de egyszer másfél év is eltelt, mire visszatértem. Az első 4 évadot nagyon szerettem, de az ötödiktől kezdve valahogy elfáradt az egész és a poénok is csak ismétlődnek – mondjuk van, amin sokadszor is tudok nevetni, pl. a Sheldon-Penny jelenetek vagy azok a részek, amikben Leonard anyja vagy Sheldon anyja szerepel. A túltolt romantikus szálakat viszont nem szeretem, ennek a sorozatnak nem az az erőssége, hanem a geek poénok, amiből sajnos egyre kevesebb van. Hetiben már biztos nem tudnám nézni, de pár havonta néhány órát még megér számomra.

Dave - 2017. 11. 17. 09:05

Annyira guilty pleasure mint a modern family lett.

laza_kivi - 2017. 11. 17. 09:32

Lehet én is öregedtem, de ezeken a részeken nem tudtam nevetni, vagy csak mostanában nem vagyok hangulatban hozzá.
A lényeg, hogy nekem morálisan is lecsökkent a színvonal (Modern családnál is). Állandóan egymás hibáján lovagolni, egymást cseszegetni az megy (Modern családnál is, pedig ugye első években annak mindig volt egy tanulsága). És valahogy úgy érzem, hogy ezzel átléptek az én általam elfogadott határokat, mert már nem jópofa amit csinálnak, hanem bunkóság…

H1N1 - 2017. 11. 17. 10:39

Előre big bang kurva jo volt, gondolom ezzel mindenki egyetért. Most szerintem már csak annyi a sorozat, hogy van egy jelenet, pár szereplő, 5 mondat és váltás. Kb semmirol sem szól.
Én is nezem még mert néha ezen is lehet röhögni de mar nem várom hétről hétre mint régen.

Irgum76 - 2017. 11. 19. 13:24

úgy látszik én vagyok az egyetlen aki azért nézi mert még mindig szórakoztatónak tatja

vannak jobb-rosszabb részek
de még így is számomra sitcomok közül kiemelkedő mert vicces
a kapcsolati problémák annyira nekem sem jönnek be
viszont jó példa a 11×02, hogy vannak kockáknak szánt nevetős részek
Leonardön a rádióban szakadtam a röhögéstől

a Modern család vagy az Így jártam anyátokkal vagy a Vérmes négyes például nekem sosem volt vicces pár kosza mosoly max

igazából nincs is más sitcom amit most nézek
Amik most mennek és tetszenek: A semmi közepén, Brooklyn 99

várós a: Silicon Valley és Ash vs evil dead

viszonyításkép pedig néhány régi kedvenc:
My Name Is Earl, Raising Hope, Office, Dokik

Katey - 2017. 11. 21. 04:25

Irgum76:
kijelentésed cáfolom, mert itt vagyok én is. Imádom még mindig. Nem állítom, hogy ha visszanézem az elejét, akkor nem tetszik jobban. De egyszerűen a sorozatok ilyenek. Kellenek karakterfejlődések, és az élet is olyan, hogy mindig új emberekkel ismerkedsz meg.

Raynes - 2017. 11. 28. 03:41

Valóban sokkal gyengébb, mint régen, ezt szerintem még a legelvakultabb fanok is elismerik. Különösen az új évad eddigi részei. Azért nézem, mert valamilyen szinten még szórakoztat, és sitcomból nem vagyunk olyan jól ellátva, csak ezt követem, meg a Brookly 99-t. De ha van jobb ajánlata valakinek egy jó futó sitcomra vonatkozóan, ne tartsa magában. Ha olyan jó, ígérem dobom érte a TBBT-t.

winnie - 2017. 11. 28. 05:18

“De ha van jobb ajánlata valakinek egy jó futó sitcomra vonatkozóan, ne tartsa magában.”

ez elég fura egy olyan helyen olvasni, ahol napi vagy heti rendszerességgel írunk egy csomó futó szitkomról. jókról:)

szerintem például a tbbt helyenként vicces, de annyira nem, hogy heti 20 percet kapjon, ami egyben azt is jelenti, hogy van 20-30, talán 40 jobb. szóval meg kell nézni, hogy mi fut még, és jó eséllyel beletrafálsz. persze arra nincs garancia, hogy az szerinted is jobb lesz. (csak az ebben a hónapban indultak vagy folytatottak között látok vagy hat címet, ami megfelel.)

Wisp - 2017. 11. 29. 22:09

Nem tudom, ha hetiben nézném, talán feltűnőbbek lennének a hibái, de mindig kivárom a teljes szezont, aztán 2 max 3 nap alatt kipörgetem. Volt idő, amikor én is kezdtem úgy érezni, hogy kifulladt (pl. Amikor nem volt rész, amiben Penny ne részegedett volna le, már nem tudom, melyik szezon), az se jön be, hogy Sheldont totál nyárspolgári irányba vitték el, mégha szórakoztató is nézni, hogy Amyvel próbálnak “normális” párnak látszani, de az üzenete nem tetszik. Aztán valahogy összeszedték magukat, vagy én szoktam meg, nem tudom. De viccesnek vicces, jópár jelenet és duma van, amit utóbb hetekig idézgetek. Mondjuk én eleve az első évadot éreztem kissé erőltetettnek és nyögvenyelősnek, nem értettem, miért rajonganak benne annyira, aztán egy darabig hozta az átlag sitcomszintet, de viszonylag sokára forrt ki, és lett szerethető. Asszem, valójában jobban szeretem a karakterkomédiát a szituációsnál.

Dave - 2018. 01. 15. 10:52

Én azon csodálkozom, hogy ez a thread még az oldalsávban van.

Siliana - 2018. 01. 23. 12:21

Olyannyira igazatok van, hogy a legutóbbi rész alapján nem tudom eldönteni, hogy a készítők amnéziásak vagy simán leszarják hogy egy szálat nem varrtak el, helyette írtak egy 95%-ban megegyező új szituációt ugyanazzal az emberrel ugyanazon a helyszínen
(SPOLIER? ld. Raj, planetárium, csaj).

A jeleneteknek se füle se farka… Mintha önmaga paródiája lenne

Bogyi007 - 2018. 01. 26. 15:52

A Comedy Central elmehet azért a búsba! Azt hittem hogy most mikor újra végére értek a 10. évadnak majd jön a szinkronos 11. évad náluk – mivel sok sorozat épp a hónapban indított új évadokkal de sajna nem ezt tették…

Kukabúvár - 2018. 02. 27. 09:17

Nem a kedvenc sorozatom az biztos, de jól lehet szórakozni rajta. Nem úgy, mint a komplett magyar MikisfalunkKorhatárosszerelemVálótársak kombón, amibe össz-vissz egy órát fektettem, amit sajnálok, úgy ahogy van…

kicsibogar - 2018. 03. 04. 07:39

Miért nézem?-re válasz.

Mert 10 évig egy rakat fizikussal dolgoztam együtt és a 95%-uk olyan, mint Sheldon. Egy másik kollégám fogalmazta ezt meg tökéletesen: ez egy dokumentumfilm a fizikusokról.
Nekem ezért poén és vicces, mert sajnos egyben igaz is.

Cave - 2018. 03. 14. 09:23

Meghalt Hawking, mi lesz most Sheldonnal?

pobeda - 2018. 03. 24. 15:54

Szerintem próbáltak “lealacsonyodniˇa nagyobb népszerűséghez.Nem lehet minden rész tele kocka viccekkel. De mint Sheldon, kitartok, bármeddig tart.Ha már egyszer elkezdtem. :)

Mate815 - 2018. 04. 08. 07:55

s11E19 valami zseniális volt, végig röhögtem.

Kopasz - 2018. 05. 07. 09:51

Én most tartok a s11e09-nél, amiben a bitcoin is szóba kerül. Sheldon elég nagy faszságot mond azzal, amikor megkérdezik tőle, hogy mi is az a bitcoin. Erre ő azt feleli többek között, hogy nem lehet venni rajta semmit. Holott már egy csomó cég biztosítja a bitcoinnal való vásárlást. Ilyenekre hogyhogy nem figyelnek oda?

Chloe Price - 2018. 05. 10. 17:16

Nekem még mindig tetszik. Kikapcsol teljesen, elnevetgélek rajta. A Young Sheldonnal együtt meg még jobb. A mostani részben jó volt látni felnőtt Georgiet, remélem Missyt is látni fogjuk még.

Dave - 2018. 05. 14. 16:47

Na legalább az évadzáró aranyos volt. A többi epizód az évadból említésre SEM méltó. Gübbedjek meg egyre se emlékszem már mi volt benne.

Siliana - 2018. 05. 20. 14:14

Dave én volt, hogy véletlenül korábbi részeket néztem újra és nem vettem észre, hogy már láttam:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz