login |

Pilot: The Punisher

2017. 11. 17. 18:20 - Írta: human

55 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

I had a good home but I left.

Azaz kezdett az másfeledik évad? A Daredevil 2. szezonjában Frank Castle eredettörténete volt a legjobb, és 6 hónapos ugrással most azt folytatták. A kezdés alapján baromi jól. Vagyis.

Tényleg csak az előbbit tudom idézni, ha már a sorozat íróinak is ez a mániája a helykitöltésre. A történet Frank bosszúja után kezdődik 6 hónappal, amikor is “a Punisher halott”-hírek után nyugodtan dolgozik egy építkezésen (mekkora tökéletes klisé!). Éjszakánként a múltja gyötri, nem csak az, ami a családjával történt, hanem ami odaát, a háborúban.

Az új munkahelyén egy lelkes fiatal srác ismerkedik meg vele, és amikor ő bajba kerül, akkor feltámad Frankben egy kicsit a Megtorló. Naná, nem tud nyugodtan meglenni magában az igazságtalanságok közben. Mivel csak ennyivel nem lehetne kitölteni 13 részt, így a maffia is képbe kerül. Ha még ez sem lenne elég, akkor egy Homeland Security ügynök Frank osztagának régi ügyei utáni nyomozásba merül. Persze itt látszólag itt is magasra vezetnek a szálak.

Szóval lassan minden elkezd összefüggni mindennel, és akkor el is jutottunk az egyik negatívumhoz. Na, nem a nagyobbá váló ügyhöz, hanem a dolgok ismétléséhez. Szerintem Frank rutinját és démonait nem kéne ennyiszer bemutatniuk és megerősíteniük. Látjuk, hogy vége a hadjáratnak, aztán egy karakter még ki is mondja, meg effélék. Szögelik a túlhúzott plotot?

De még is így elkapott a sorozat hangulata ezerrel. Talán mert az egésznek a középpontja a legbeváltabb akciófilm klisékre épül, remek kidolgozással. Valahol jó látni egy ennyire nem tökölő karaktert: ha ő felrobban, akkor ott nincs megállás látszólag.

Csak ne bonyolítsák túl. És itt most a veteránok találkozóján felvetett politikai kérdésekre gondolok. De mivel azok nyilván nem véletlenül kerültek bele, így majd meglátjuk hogyan kerülnek kibontásra. Egyelőre nyilván folytatom, mert minden hibája ellenére sima 8/10 a kezdés.

Mivel Netflixes a sorozat, így természetesen már az egész évad rendelkezésre áll. Majd arról is lesz írás, de most maradjunk a kezdő résznél, és ha a későbbiekről beszéltek akkor azt jelezzétek és spoilermentesen tegyétek.

55 hozzászólás Ne habozz!

z - 2017. 11. 17. 19:06

*Homeland

human - 2017. 11. 17. 19:12

jogos!

JKJ - 2017. 11. 17. 19:23

En azt hiszem, higy az igazan problemas multtal rendelkezo emberek igenis minden ejszaka remalmok kozott ebrednek es napi szinten visszatero emlek a trauma. Ne pontosan emiatt erzem jonak a lelkiallapota bemutatsat.

Persze addig jo, amig valaki nem tudja ezeket igazan aterezni.

Barics Claudius - 2017. 11. 17. 20:08

Sziasztok !!!
Nem tudja valaki, hogy a The Punisher poszterét amin Frank Castle tartja a mester lövész puskát.
Erről a képről lenne szó: http://media.comicbook.com/2017/07/punisher-poster-netflix-1009922.jpg
Hogy ezt a képet, honnan lehetne leszedni telóra csak úgy, hogy a főhős legyen csak rajta feliratok ne ?
Előre is köszönöm attól aki tudna nekem segíteni. :)

Tiger27 - 2017. 11. 17. 20:08

Nem tudjátok, hogy Netflix-re várható hozzá magyar felirat a közeljövőben??

human - 2017. 11. 17. 20:09

JKJ: de át tudom érezni, viszont már elsőre is, nem kell agyonismételniük. Ha valami repetitív az rossz történetmesélés általában.

winnie - 2017. 11. 17. 20:58

Tiger27: biztosan, de hogy mikor…? azonnal jelezni fogjuk, ha lesz.

LaCRossE - 2017. 11. 17. 21:53

Megnéztem, bejött, jöhet a többi rész.

Kissur - 2017. 11. 18. 00:04
Shed - 2017. 11. 18. 09:00

Csak az első részt néztem meg, nagyon jó, a többit hagytam is felirat utánra. Remélem végig úgy megy majd, hogy nem a társ sorozatok picsogásán lesz a hangsúly, hanem egy igazi komor és kemény széria lesz.

Quantumleap - 2017. 11. 18. 12:02

Tehát akkor ez 6 hónappal a Daredevil második szezon vége után játszódik?

Acheron - 2017. 11. 18. 16:31

Szükség van a Daredeviles szálat is bepótolni előtte? Nekem az kimaradt, de ebbe belecsapnék. :P

Kobun - 2017. 11. 18. 17:25

Acheron: Nem szükséges. Pár apróság van ami onnan vissza köszön, de fel lehet venni a fonalat. Szerintem jól megoldották, hogy külön sorozatkent is mehessen.

Benjy - 2017. 11. 18. 22:15

Nálam pont ez húzta le az első részt, amit le is írtál human a kritikában. Egyszerűen túlságosan túlhúzták Frank veszteségét, és érzéseit. Már eleve a Daredevilben is elég jól kiemelték ezt, erre itt nem csak kiemelik, hanem vastagon bekeretezik, és még ötször aláhúzzák. De ez csak kis tüske, mert eddig elég átgondolt a történetvezetés, plusz Bernthal itt is teljesen szuper. Franken kívül viszont a többi karakter még elég vékony, így két rész után. Szal összességében egy sima, egy fordított, most berakom 3. részt, aztán kiderül merre billen a mérleg nyelve.

Llew - 2017. 11. 19. 00:24

Jó volt, szórakoztató volt, abszolút nem bántam meg, de ugyan az a baja, mint a többi netflixes marvel sorozatnak. 8, max 10 részben tök jól kifutna a sztori, de nekik a végére muszáj még csavargatni, bonyolítani. Itt most nagyon túl lett tolva szerintem.

SOPILER

A happy end meg aztán végképp nem ált jól neki.

Untergang - 2017. 11. 19. 10:59

Llew: De jó, hogy azt hittem, a spoilered csupán az első részre fog vonatkozni, amiről a cikk szól és amit már láttam is, így nyugodtan elolvastam. Oké, mondjuk nem nagy meglepetés.

- 2017. 11. 19. 15:02

Pedig pont a 2. fele az egésznek, ami igazán erős lesz :D

Valaki - 2017. 11. 19. 19:30

Én most tartok a 7. resznel. Az utobbi idoben azt latok tobb Netflix-sori hosszabbra van hagyva, mint amennyi tartalom van benne, eddig ez is vontatottabb, mint ami a “ös-eresztés” Marvel volt.
Amugy Micro noje veletlenul nem Jessica Jones szoke parolaban? Nagyon zavaro :)

Kobun - 2017. 11. 19. 21:40

En a 8.-on vagyok túl, de bevallom nekem eddig elég lassú, és túl sok benne a duma. A comic punisherhez képest mindenképpen….
Bízom a második felében…

wrom - 2017. 11. 20. 02:46

Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy a Daredevil sorozat 2. évadjának minden részét meg kell nézni ahhoz, hogy képben legyen az ember a Punisher előtörténettel, vagy elég csak bizonyos epizódokat, utóbbi esetén melyeket?
(A Fenegyerek karaktert én nem nagyon komálom, ellentétben a Megtorlóval.)
Köszönöm előre is!

winnie - 2017. 11. 20. 09:03

wrom: nem kell egy részt sem megnézni a daredevilből.

ez egy önálló sorozat, amit eleve más ember ír, mint a daredevilt, szóval még a karakter is alakulhat valamennyit, és annak ellenére, hogy streames, nem akarják arra kényszeríteni a nézőket, hogy megnézzenek olyasmit, amit nem akarnak. ha valamire, akkor erre nagyon odafigyelnek.

ha akarod persze csekkolhatod a részeket, amikben szerepel, bajod nem származik belőle, de nem elvárás. én sem láttam a daredevil 2. évadját, és azt nem abban a szellemben készítették, hogy visszahozzák punishert.

wrom - 2017. 11. 20. 10:30

Köszönöm a választ! Azért csak felkeltette valamennyire az érdeklődésem, ahogy utánaolvastam itt az oldalon időközben, szóval gyorsan elkezdem darálni (már a Daredevil 2. évadot), mielőtt elkezdeném a Megtorlót.
Egyébként pedig gratula az oldalhoz, nagyon színvonalas-tartalmas-információdús. Már olvasgatom 1 ideje, bár csak most írtam először hozzászólást, vagyis inkább kérdést, hehe…

JKJ - 2017. 11. 20. 11:06

Visszagondolva a többi Netflixes Marvel sorozatra, talán a Punisher a legjobb. Erősen az érzelmekre hat sok drámai szállal. Lehet mondani, hogy túl erőszakos, de inkább legyen reális az erőszak ábrázolás, mintsem PG13. Nekem külön tetszett a Homelandes ügynök Dinah, aki kellő komolysággal játszotta a szerepet és emiatt nem lett súlytalan.

Remélem nemlesz folytatása, mert ez így nekem korrekt lezásárnak tűnt. Meglátjuk. Összeségében 8.5/10 és csak azért nem 9, mert annyi sérülésből épült fel egy-két nap alatt Frank, hogy már sok volt. Nem superman Ő, na!

Benjy - 2017. 11. 20. 21:22

Nincs sok időm darálni, így kb. egy nap/rész tempóval haladok, de 5 rész után talán a kedvenc Marvel sorozatom eddig. Nyilván korai ezt még így az elején kijelenteni, de a döcögős kezdés után nagyon bejön szinte minden eleme a sorozatnak. Sokan azt nehezményezik leginkább, hogy nagyon lassú a sorozat, de nálam ez inkább az előnyére vált. Mondjuk tény, hogy van egy-két szál, ami nagyobb hangsúlyt kap, mint kéne, de ez annyira nem húzza le. Ja és a karakterek is viszonylag kikupálódtak. Főleg a Micro-Castle dinamika jön be, ami sokszor drámai és sötét, ugyanakkor a humor és a bromance is fel-felcsapja a fejét.

elmebaj - 2017. 11. 21. 21:46

“ha akarod persze csekkolhatod a részeket, amikben szerepel, bajod nem származik belőle”

mivel vegulis az volt a backdoor ehhez a sorozathoz, raadasul a DD 2. evadanak (szerintem) legerosebb szala es karaktere is volt, en javaslom megnézésre.

Szerencsere ott sem akartak DD-kompatibilisse tenni, es ez igy kulon jól is allt neki. A DD-vel valo konfrontaciok is szepen epitettek a karaktert (es Bernthal szerencsere eleg hitelesen merult el a világfájdalomban es a pusztito duhben is).

Ha itt is csak olyan jó lesz a karakter, mint ott volt, akkor mar minden rendben van. :)

Az egyeb reszeket atporgetve ez a szal szerencsere teljesen ertelmezheto marad a DD-ben, mert a masik sztoriszallal emlekeim szerint sehol nem kapcsolodtak ossze.

Pati - 2017. 11. 22. 01:06

hát én most végeztem, és noha a daredevilt és jessica jonest is bírtam (bár inkább az előbbit, utóbbi számomra david tennant alakításával vált maradandóvá), most asszem ez lett eddig a kedvenc marveles. én egyáltalán nem éreztem lassúnak, eredetileg nem akartam darálni, de úgy a 8. résztől már nem bírtam abbahagyni.

ez most egy nagyon pozitív meglepetés volt. :))

mikkamakka - 2017. 11. 22. 12:18

Simán az eddigi legjobb marveles, mondom ezt úgy hogy daredevilben még nem bírtam punishert.
mikor jön a köv. évad?

winnie - 2017. 11. 23. 10:24

“mikor jön a köv. évad?”

egyáltalán nem biztos, hogy lesz következő évad, de ha lesz is, annak az időpontja egy éven belül biztos, hogy nem fog kiderülni.

Kobun - 2017. 11. 23. 11:31

Lehet egyedül leszek a véleményemmel, de nekem lassú volt. Az első két rész fasza, meg az utolso három, de közte nem nagyon tudom mi töltötte ki azt a nyolc részt..
Nem akarok spoilerezni, de én kemenyebbre, 18+-osra vartam mind a 13 reszt.
A vége fel lett hozva, de az összkép jobb is lehetett volna.

Benjy - 2017. 11. 23. 13:12

-Oh dear Lord, God in Heaven.
-Not exactly.

Dave - 2017. 11. 23. 16:43

Jesus. Durva sorozat.A drámai szál kiváló. A 8.részben amikor a SPOILER fia kiakad a késnél, majdnem én bőgtem.

Cardas - 2017. 11. 24. 19:35

mint önálló sorozat nekem nagyon tetszett. mint punisher, már kevésbé. azt vártam, hogy legalább a végére eljusson oda a karakter, hogy a legtöbbek által jól ismert kegyetlen bűnüldöző legyen, aki aprítani kezdi az alvilágot. itt viszont végig csak a személyes bosszú hajtotta, és nem jutott el odáig, hogy magukat az alvilági embereket likvidálja. ha lenne esetleg második évad, remélem azt is megkapjuk, nem csak a személyes drámáját. persze ennek ellenére is nagyon erős lett a sori, a Cage-Iron Fist-Defenders közepessége után igazi felüdülés

tobias88 - 2017. 11. 24. 20:50

“mint önálló sorozat nekem nagyon tetszett. mint punisher, már kevésbé” – Szerintem ezt nem egy szezonra szánták így az olyan embereket akarják bevonzani, mint én aki semmilyen korábbi csodálatos szuperhősös sorozatot nem nézte. Daredevil-t is kaszáltam a 2. résznél mert nem fogott meg. Mondjuk abban nem is reménykedtem, ebben igen (Imdb bíztató a 9.1-el)

LaCRossE - 2017. 11. 25. 21:57

Bevallom, csak ímmel-ámmal vártam a sorozatot, ráadásul a harmadik résznél picit megakadtam és inkább félretettem.

De most végeztem az évaddal és hát… brutális. Magasan a legjobb Netflix/Marvel sorozat. Az utolsó két rész néhány jeleneténél szó szerint hányingerem volt, pedig nem szokott bajom lenni az erőszakkal.

shed - 2017. 11. 27. 02:12

A megszállott nyomozo csaj nem hiányzott a sorozatbol. Elég klisés volt. Engem konkrétan idegesit idáig, bár csak az ötödik résznél járok.Egyébként jo a sorozat.

elmebaj - 2017. 11. 28. 00:17

Hm. Nem volt rossz, a Netflixes Marvel sorozatok kozotti top3-ba siman belefer, a szineszek sem voltak rosszak (bar utólag vicces, de a Russot jatszo szineszrol 3-4 reszen keresztul nem tudtam eldonteni, hogy azonos-e az Expanse-ben Holdent jatszo csavoval. Neha meg az arcéllel a kamera fele, csucsoritve gondolkodos beallas is ugyanannak tunt).

Azert a DD-beli Punisher bemutatasa osszeszedettebbnek tunt, itt kicsit elaprozodott a faek egyszerusegu (es az ideálisnál ketszer jobban elnyujtott) tortenetben. Vagy kellett volna egy masodlagos szal, vagy kevesebb resszel, feszesebben is eloadhattak volna a tortenetet.

Kobun - 2017. 11. 28. 07:35

elmebaj: Így van.

Geza Kovacs - 2017. 11. 28. 22:48

Emberek, a 7. résznél tartok de muszáj beírnom: ez a DHS-s Madani ügynök valami elképesztő. Nem tudom, hanyadik alkalommal figyelem már, hogy a Stein nevű kollégájával/jobbkezével kb. 20-30 centiről beszélget. Legtöbbször ezt semmi nem indokolja. De az biztos, hogy ez a Stein nem emberből van, vagy a saját neme érdekli.

majsz - 2017. 11. 29. 15:18

A végére érve amit biztosra tudok mondani, hogy a kivitelezés csillagos ötös. A főszál, igen mondhatni vontatott, de ezért kárpótolnak egyes jelenetek és nem az agyig véreseket értem ezalatt. Persze azokra sem lehet panasz, engem speciel kevéssé érdekel golyózápor, viszont másoknak lehet pont ez a része jön be a Punishernek, de én úgy érzem mind a dráma, mind az akció kedvelői kaptak eleget. Az akció elég “megtorlósan” véres a dráma pedig helyenként remek atmoszférát hozott, sokszor azon vettem észre magam, hogy bambulok, pedig mostanában kevés az ilyen. Részemről az (bocsaszóismétlésért) akció/dráma arány nagyon el lett találva remek megvalósítással, így a lassabb (de már más Netflix-Marvel sorozatoknál is megszokott) sztorivezetés és némileg szerényebb főszál miatt nem fogok lázadozni. Főképp a Frank és némely mellékszereplő közti párbeszédeket emelném ki a pozitív oldalon, mintsem a flashbackjeit, amik inkább megmaradtak a klisés oldalon. Úgy érzem a Netflixnek sikerült menedzselni a kvázi első minden szuper-erő mentes szériáját, nem húzatták túl sem az akciót sem a tempót, hogy ez kompenzálják, helyette viszont a vért pont megtorlósan többre hagyták.
Hogy várós e második szezon belőle, őszintén nem tudom. Nekem már a DD2-ben is a két hős kontrasztja tetszett a legjobban, ha Frank Castle feltűnik még a tévés “MCU”-ban inkább látom szívesebben valamelyik másik hero-val / szemben. :)

Geza Kovacs - 2017. 11. 30. 02:32

Talán még a Daredevilnél is jobb ez, de ki is lóg a sorból, mert semmilyen “szuperhős” nincs benne, sima akciófilm. Nagyon jól sikerült.

A 13. része viszont a körhintánál primkóságba megy át egy negyed órára, az épp nagyon nem kellett volna. Igazából 12 részbe belefértek volna. Amúgy király.

Brynden Rivers - 2017. 11. 30. 11:11

Jon Bernthal-nak kijárna ezért egy Emmy-jelölés.

Viccen kívül ő viszi a hátán a sorozatot.
Illetve még Ebon Moss-Bachrach (Micro) aki nagyon jó.

Geza Kovacs - 2017. 11. 30. 17:12

Jó, 1 nap után már tisztupnak a dolgok, és látszik, hogy a Daredvilbe még egy rohadt kemény, totál kattant Castle-t hoztak be, aki rohadtul nem higgadt le soha, hiszen csak akkor jött elö az árnyékból, ha gyilkolni ment. Ez nekem akkor elég eredetinek tünt, hogy lám még Daredevillel is harcoltak igen sokáig. Most meg már gyerekekkel barátkozik? Szóval következetlenné vált a készítö/megrendelö, önálló sori föszereplönek nem merte a DD 2. évad börtönbeli verekedöjét megtenni, legyen adott esetben néha még oly kemény is most 1-1 gyilkosság.

Persze ez Bernthal teljesítményéböl nem von le semmit, de amikor Karen meg a két elvágott karú gyerek miatt lép fel Castle, meg a hülyegyerekkel atyáskodik meg autót szerel, az azért erösen mosolyogtató. Ahogy az is, hogy a nemrég még megkínzott Liebermann a családja közelébe engedi ezt az állatot.

energy - 2017. 12. 01. 01:23

Ma befejeztem! Jó volt! Néhány jelenet túl sok volt…
A vége… lehetett volna jobb is.

kpeter - 2017. 12. 02. 14:03

Eddig 6 részt néztem meg. Eddig nagyon nem adja.

kpeter - 2017. 12. 08. 00:41

Szerencsére feljavult az évad második felére. Daredevilben látottakhoz képest csalódás, sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Ettől független még mindig jobb mint a többi jelmezes bohóckodás.

tobias88 - 2017. 12. 08. 21:48

Még nem vagyok a végénél, de eddig ez az egyetlen szuperhősös sorozat amit nem kaszáltam pár rész után. Kellően negatív ahhoz hogy maradjak. Persze a mihez tartás végett szerintem a Watchmen ezerszer jobb mint bármelyik Iron Man / Avengers film :)

egypuputeve - 2017. 12. 10. 01:44

@tobias88

Majdnem így vagyok vele, mert a Gothamot nézem. Netflixes szuperhősös sorikba mind belekóstoltam, de pár rész után rendre kifullad mindegyik. Egyebekről pedig nem is érdemes írni.
Punishernek köszönhetően megint belekezdtem a Daredevilbe, de pár rész után ismételten elakadt. Mindegy, egyszer csak összejön, mert érdekel az előzmény.

Nem tudok epic jeleneteket felhozni, igaz nem most néztem. Tetszett a látvány, világképe, úgy minden. Tök jó volt, hogy nem a halálfejes pólóban rambóskodott. Ha nem vettem volna anno a képregényeket, akkor nem is vágnám, hogy ez egy szuperhősös sorozat.

Büszke vagyok magamra, hogy meg tudtam nézni egy Marveles sorozatot :D

Egyébként a film piszok jó volt.

Néma Harcsa - 2017. 12. 14. 21:19

Ez vaskos csalódás volt, ha nem is iszonyú, meg nem is teljesen szrfs a sorozat (a Punisher-képregényekből jó párat eléggé szeretek, ha ez számít).
A DD 1. évad a főhőssel szinte minden tekintetben egy szintre (sőt!) emelt ellenlábas miatt működött eddig nálam a netflix-marvelekből, a többiből egyet sem bírtam befejezni (kivéve a DD2-őt, de az is jóval halványabb volt az elsőnél), a Defendersbe bele sem kezdtem.
Később leírom, miért, mindenesetre egyelőre marad ez is olyan, mint a Hitman game-megfilmesítések, erős alapanyagokból gyenge főzet.

Alexejevic - 2017. 12. 21. 08:31

Nem volt rossz, de kifejezetten jó sem. 6 pontot adnék rá…
Az eleje számomra nagyon lassú, nyögvenyelős. De az utolsó 4 rész szépen felpörög, kellően brutális, akciódús. Kíváncsi vagyok, hogy merre viszik a 2. évadot (és mikor?):)

Nebojsa - 2017. 12. 21. 22:50

Kill Bill óta nem láttam ennyi vért :) Szépen felvezették Jigsaw-t. A Stark torony azért elfért volna pár városképben. Ehh, pedig a Marvel koherens.

ppp - 2017. 12. 23. 09:53

Sziasztok! Egyik ismerősöm nevében szeretném megtudni, hogy hallotta/olvasta -e valaki, hogy fog-e készülni szinkron a sorozathoz?

Ender - 2017. 12. 29. 14:59

Véletlenül kezdtem nézni és a DD-t nem láttam, de nagyon bejött. 8/10 simán. Egész igényes volt a kivitelezés, a fő karaktereket megkedveltem pár rész után. Persze volt benne egy-két hiba, de ennyi hibát én sokszor 10 perc után találok a mai sorozatokban. off: a feleségem egyfolytában azt kérdezgette, hogy mi a szuperereje… :D

andaxin - 2017. 12. 31. 01:02

Nagyon bejott,a Banshee ota nem kotott le ennyire semmi….

egypuputeve - 2017. 12. 31. 05:42

@Ender

A puska :)

winnie - 2017. 12. 31. 08:24

Nagyon bejott,a Banshee ota nem kotott le ennyire semmi….

ez lehet, hogy csak az jelenti, hogy sok zseniális sorozat elment melletted:) érdemes keresni-kutatni, mert nem jó érzés, amikor az ember tudja, hogy a nem nézettek között ott vannak istentelenül jó, akár a banshee-ra hajazó darabok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz