login |

Better Things: vége a 2. évadnak

2017. 11. 20. 14:50 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Úgy szeretnék azzal jönni, hogy a Better Things a második évadjával fölül múlta az elsőt, de sajnos nem tudok. Még így is sok érdeme maradt Pamela Adlon sorozatának, de idén néha teljesen szétesett.

A történet egy korosodó színészről és a lányairól szól. Meg az anyjáról. A Better Things ez alapján egy tipikus komédia is lehetne, de mivel a részek többsége iszonyat depresszív volt a vége felé, még a tavalyinál is kevesebb viccet tartalmazva, így azt hiszem, még a dramedy jelzőt sem lehet ráaggatni.

Mondhatnám, hogy van valami, ami összetartja az epizódokat, de nem akarok hazudni. Rendben, akadnak visszatérő témák, és a premier/finálé kettősében még nekem is feltűnt a keretes szerkezet, meg hogy (elvileg) mennyit fejlődtek a szereplők a végére, de akkora lyukak is tátonganak a narratívában, amiket rossz volt nézni.

Szóval hiába kerül elő többször is, hogy a férfiak mennyire cserben hagyták a szereplő nőket, és a sok sérülés miatt még egy normálisban sem tudnak annyira bízni, de basszus, ezt nem sikerült jól érzékeltetni. A Better Things csak pillanatokból állt, amik még a végén is érdekesek voltak néha, de közben egyszerűen nem tartotta össze őket semmi.

Bár lehet, hogy bizonyos dolgok kihagyása lenne az újítás, a kreativitás, de valahogy mégsem ezt éreztem közben, hanem hogy elfelejtettek történetet mesélni. Talán rá lehetne fogni, hogy minden felesleget kigyomláltak, de sajnos sokszor a felvezetést is. Mondom, csak kiragadott helyzetek összessége az egész, nem pedig egységes sztori.

Ez van, hiába a nagyon sok pozitív vélemény, engem sajnos valahol a közepén elvesztettek, és a finálé után semmit nem hagyott semmit bennem a Better Things, így egyáltalán nem tud érdekelni a folytatása. Persze azért be fogom próbálni, de a sorozatnak ilyen hullámzás után majd nagyot kell villantania.

11 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2017. 11. 20. 16:00

kár :(

Snoopyzit30 - 2017. 11. 20. 16:08

Kicsit elkezdett úgy működni ez a sorozat, mintha egy epizódikus antológia lenne ugyanazokkal a szereplőkkel.

Nagyon sok jó pillanat van a sorozatban, de az tény, hogy már nincs olyan íve, mint az 1. évadban volt.

Még az évadzárót nem láttam, de azt pl. totál nem értettem, hogy a fickó, akivel láthatólag összejött azzal mi volt a baj, miért szakítottak, ha szakítottak. Az egyik pillanatban még minden tök jó, olyan mintha Sam végre talált volna magának egy fix pasit erre a következő részben megint egyedül van vagy egy másik pasihoz megy.

Azt sem értettem, hogy a középső lányánál most hogy jött az, hogy szívatja az anyját.

Mindenesetre még mindig szállít annyi remek pillanatot, ami miatt nézni fogom a 3. évadot is. Pamela Adlon továbbra is jól játszik, itt valószínűleg a forgatókönyvvel vannak problémák.

Dan Abnormal - 2017. 11. 20. 16:49

Louis CK bannolása az FX-től vajon a végét jelenti ennek is?

clegane - 2017. 11. 20. 16:53

Dan: elvileg nem, csak kiveszik a creditsből, meg persze zsét se fog kapni már utána.

winnie - 2017. 11. 20. 16:59

dehogy jelenti. itt írunk erről, illetve a sorozat állapotáról – ha változás lesz, frissítünk: http://www.sorozatjunkie.hu/2017/11/15/a-zaklatasi-botranyok-sorozatokra-gyakorolt-hatasa-folyamatosan-frissitve/

superpityu - 2017. 11. 20. 20:01

nekem pont ez tetszett benne, hogy nem volt igazán íve, ami igazából fura, de kicsit olyan volt párszor mintha valami youtuber videóit néztem volna egymás után minden összekapcsolás nélkül. és mivel elég gyakran csinálom ezt így annyira nem zavart, hogy nincs igazán fősodor.
random pillanatokat kaptunk egy család életéből, amelyek javarészt mindig annyira egyszerűek voltak, hogy tök simán lehetett velük azonosulni. és igen, már korántsem komédia, de még dramedynek is túl sötét, de úristen a kamutemetéses beszédeknél folyt a könnyem.
abban is biztos vagyok ilyen sorozatot nem láttam még, sőt talán nem is szerettem meg mostanában ennyire semmit, mint a better things-et. Nálam mindenképpen az év sorozata, sima 10/10

BotondB - 2017. 11. 20. 20:35

Érdekes, nálam hozta a tavalyi szintjét, pedig az is nagyon tetszett. Egyetértek persze azzal, hogy sok helyen lyukas volt a történet (igazából ez nem is vélemény kérdése, hiszen egyértelmű volt), de engem ez csak Robin és Sam kapcsolatánál zavart.

Végre jött egy rendes csávó, aki tényleg olyan, mint amilyet Sam szeretne és erre egyszercsak félbe hagyják az egész szálat. Itt nagyon túl lett tolva az élethű storytelling, mert ez már tényleg az irreális kategória, hogy ezek után még a lezárása sem történt meg csak egyszerűen nem folytatódott.

Azt szintén nem értem, hogy Frankie-ből miért csináltak ilyen kis szemetet, tavaly sokkal frappánsabb volt, de így is jutottak neki azért jó dumák megint. Mondjuk a kiscsaj, aki játssza nagyon tehetséges, ez őt is dicséri.
Nálam a második epizód volt az, ami picit elvette a kedvem a sorozattól, sem a szeretője, sem Sam nem volt szimpi abban a részben. De aztán lassan visszajött a lelkesedésem főleg a kitűnő ötödik epizódtól kezdve, és onnan már szinte mindegyik nagyon bejött. A kamutemetős beszédek nálam nagyon működtek, meg is könnyeztem őszintén szólva.

A legjobbak talán az 5. 6. és 10. részek voltak, de a többség bőven erősnek mondható. Nálam ez az évad is 9/10, és biztos, hogy maradok, mert nem nagyon ismerek ehhez fogható sorozatot.

Shannen - 2017. 11. 20. 20:54

Azzal egyetértek, hogy nem volt (vagy kevésbé volt) látványos íve az idei évadnak, de nálam ez egyáltalán nem volt negatívum, sőt.

Persze tegyük hozzá, hogy kb a 2.évad egyharmada már lement, amikor rátaláltam erre a gyöngyszemre és egy gyors első évados dara után folytattam a mostani részekkel.

Pamela Adlon szuper, mint író és mint színész is (lásd ‘No no no Jeff’jelenet).

Igen, ez az évad nagyon epizodikus volt, de nekem pont az tetszett, hogy mindig csak egy-egy pillanatot kaptunk a család életéből. Ráadásul nekem a gyengém, ha valami annyira realisztikus és valóságos a maga egyszerűségével, mint ez a sorozat.
Az meg, hogy mindhárom gyerekszereplő ilyen telitalálat legyen azért elég ritka. A zene választás is parádés.

Ja és nálam a Eulogy simán az év epizódja eddig.

topofthemorning - 2017. 11. 22. 10:17

Szerintem épp ellenkezőleg, szuper volt. Valami olyan keveréke a brutális valóságnak és színpadi metaforáknak, ami rám nagyon erősen hatott. Nekem úgy tűnt, minden elem, a témák különböző feldolgozása nagyon átgondolt. A “széteső” szerkezet pedig azt az érzést keltette bennem, hogy ezek azok a pillanatok, amik igazán számítanak, ezeket kell megmutatni, megnézni. Az első évad berántott, de a második örök kedvenc lesz, az biztos.

Snoopyzit30 - 2017. 11. 25. 17:12

Most láttam az évadzárót, aranyos rész volt.
Azért a lányok apja a top lúzer kategória. Már attól kész voltam, amikor kiderült (még korábban), hogy nemelég, hogy Sam neveli mind a 3 lányt és az apjuk nem támogatja őket semmivel, de még Sam támogatja anyagilag az exférjét. Az meg egészen elképesztő, hogy az exférje jómódú apja megkeresi Samat, hogy támogassa tovább anyagilag. Ilyen az életben nincsen. Amúgy a lányok eléggé el vannak kapatva, az azért látszik, hogy nem szenvednek hiányt anyagilag semmiben. Szóval Sam előtt le a kalappal, hogy egyedül ekkora terhet cipel és akkor még ott van az anyja, akivel szintén lesz még baja elég.

szasza - 2017. 11. 26. 20:54

Nagyon-nagyon-nagyon szeretem! Úgy, ahogy van!
Sam esendo, de amikor kell, nagyon helyén az esze. És a lányok is rettentoen szeretninvalók :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz