login |

Pilot: Runaways

2017. 11. 24. 20:32 - Írta: superpityu

34 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Hulu vajon behúzza az idei évet? Azt hiszem, jogos lehet a kérdés, mert tavasszal jött tőlük a Handmaid’s Tale, ami gigasiker a streaming szolgáltatónak és díjakat is hozott, aztán múlt héten feltolták a Future Man első szezonját, ami szintén sok pozitív visszajelzést kapott. Most pedig megérkezett tőlük a Marvel’s Runaways, ami az első 3 epizód alapján rohadt jónak tűnik.

Runaways – 1×01-03: 8/10

Őszintén szólva a sokat dicsért képregényes alapanyag ellenére is hatalmas meglepetés volt a Runaways pilotja, hiszen tini karakterekkel könnyű mellélőni, de nem elég, hogy a fiatalok sem klisések, de még a szülőket is elég jól eltalálták.

A történet röviden annyi, hogy a tini szereplőink szülei egy szektát alkotnak, amely embereket áldoz fel valami oknál fogva, ez még annyira azért nem tiszta 3 rész után sem. Viszont az egyik rituálét véletlenül meglátják a fiatalok, szóval elkezdődik a nyomozás, hogy kiderítsék, minek is voltak a tanúi.

Persze nem ilyen egyszerű a dolog, mert a történet felütése és a srácok összeverbuválása sem annyira könnyű. Szóval tini hőseink egykoron jóbarátok voltak, de pont két évvel a pilot időpontja előtt egy másik közeli barátjuk halála óta elhidegültek egymástól. Így az évforduló megfelelő alkalom arra, hogy újra egy helyre érkezzenek és a többiek szemére hányják, hogy miért is fordultak el egymástól.

Maga a reunion kicsit izzadságszagú volt, ezt aláírom, de a srácok közötti interakciók valami fantasztikusak. Ezen az is segít, hogy mindenki valami mást hoz magával, teljesen más személyiségek. Mert hiába a tökéletes családi háttér, mindegyik srác szarul érzi magát a jelenlegi helyzetében. És igen, kicsit klisésen vannak felvezetve a karakterek, de olyan gyönyörűen forgatják ki ezeket, hogy jó volt látni őket.

Lehet, kicsit elfogult lettem hirtelen a sorozattal és a szereplőkkel, de régen lepődtem bármin annyira, mint a Runaways-en, hiszen még csak nem is vártam igazán, erre simán úgy mutatkozik be, hogy elkezd kopogtatni az év végi toplistákon.

Egyébként az a héten kaidott első 3 epizód egy nagy hosszú pilotnak is nevezhető, bár külön-külön is megállják a helyüket, ha hetiben érkeztek volna, de az 1×01 sutaságaiért simán kárpótolt a szülők szemszögéből érkező folytatás. Sőt a konkrét konfliktusig csak az 1×03 végén érkezünk el. De mégsem tudom igazán elképzelni, hogy merre fog haladni a sztori, mert rengeteg kis szál van, amit egyébként remekül kezeltek.

Szinte minden karakterben látni a potenciált, bár van egy felnőttek közötti szerelmi szál is, amire igazából nem érzem, hogy nagy szükségünk van jelenleg. Viszont a háttér, amit a szülőknek adtak, az nagyon bejön. Ebből leginkább a gengszteres szál tűnik a legizgalmasabbnak, még akkor is, ha erre alig szántak időt.

Egyébként sztori nem halad túl gyorsan, amit egyáltalán nem bánok, sőt azért a múlt történéseiből is megismerünk pár szeletet, amelyek még fontosak lesznek később.

És mivel Marvel-sorozatról van szó, így a képességek is előkerülnek, amelyek szerencsére nincsenek túltolva. Olyannyira, hogy mi is a karakterekkel ismerjük meg őket. Mindenesetre a Nico és boszorkánykodás (vagy valami ilyesmi) izgalmasnak tűnik. Karolina csillogása még nagy kérdőjel, Molly pedig kicsit tucatképességet kapott.

Gert és a kis háziállata viszont nagyon menőnek tűnik elsőre. Chase pedig gondolom majd azzal a felvázolt kesztyűvel fog keménykedni, Alex viszont egyelőre csak egy okos srácnak tűnik.

A pontszám ott van fent, és a leírtaktól függetlenül sem tökéletes a Runaways, de baromi szórakoztató volt a nyitány minden perce. Jöhet a folytatás, mert simán néztem volna tovább a 3. rész cliffhagere után.

34 hozzászólás Ne habozz!

szpojleres mókus - 2017. 11. 24. 21:19

Szerintem iszonyatosan gagyi. Pedig lászik hogy beletettek pénzt, jó is lenne, de nekem pld. személy szerint herótom van a elnttektől akik azt akarják eljátszani hogy 15 éves tinédzserek. A lila hajú és a gyúrós csávó az akit végképp nem lehet elhinni.

A képregényt nem ismerem, nem is fogom olvasni szakítottam a marvellel mióta mindent dobtak ami eddig jó volt és vasember thor nő lett, hulk meg egy ázsiai srác, az lehet hogy a képregénynek ez jó adaptációja, de szerintem ez a sorozat akkor lenne igazn jó ha a főszereplők ilyen stranger things szerű fiatal kisgyerekek lennének.

mSO - 2017. 11. 24. 21:21

Nagyon néztem volna én is, bizony. De ha ilyen a sorozat, akkor ezt hetiben nézni nehéz lesz, inkább várok vele a daráig.

Remekül választották a színészeket is, kényelmes a tempó, de nincs üresjárat, végig fenntartják az érdeklődést a jelenetek, és jól adagolják a rejtélyeket (bár nekem kicsik voltak ezek a falatok :D).

A prehisztorikus őrkutyát is remekül vezették be!

mSO - 2017. 11. 24. 21:22

szpojleres mókus: pedig érdemes belekukkantani a képregénybe – ez még a régi érából van, nem a mostani divathullámok idejéből.

DarkEagle8712 - 2017. 11. 24. 21:28

“hiszen tini karakterekkel könnyű mellélőni, de nem elég, hogy a fiatalok sem klisések, de még a szülőket is elég jól eltalálták.”

A sorozat valóban ne, rossz de azért ne essünk túlzásokba. :D Konkrétan minden egyes karakter klisés. Mintha egy tipikus tini horrorból szöktek volna meg. Van egy macsó szépfiú akibe mindenki bele van zúgva. Van egy csini szőke, egy kocka, egy goth bige, és egy feminista csaj is. A szülőknél ugyan ez csak csak felnőttben.

Ettől eltekintve nem rossz a sorozat de messze nem 8/10. Max 6-os, egyelőre. Rohadtul lassan haladunk 3 rész alatt több flashback volt mint más sorozatban egy évad alatt, arról nem is beszélve, hogy ez olyan mintha a Gossip Girlt keverték volna a Riverdale-el némi képregényes beütéssel. És ez baromira nem bók. A képregény nagyon jó és a hibákat abban itt javították de sajnos túlságosan trendire csinálták. Nagyon remélem, hogy kevesebb kavarás lesz és több képregényes vonal mert nem véletlen említettem egyelőre a Gossip Girlt. Lényegében ugyan az csak pepitában.

Viszont hála a képregénynek óriása potenciál van benne és ha már Riverdale akkor legalább ez is hasonlóan látványos mind CGI mind fényképezés terén. Egyelőre nincs súlya a sorozatnak mint pl a The Giftednek de meg van benne a lehetőség. Viszont én azt javaslom mindenkinek hogy darálva nézze mert ez hetiben ilyen lassan hamar kasza lehet. Pláne a képregényt ismerőknek. Ne mis értem miért nem adja ki a Hulu a sorozatai egyben mint a Netflix sokkal jobban járnának lehet több sorozatuk lenne sikeresebb.

mSO - 2017. 11. 24. 21:31

Egyébként 19 éves a lila hajú, a befogadott árva tesó meg 14 – ők épp nem állnak távol a szerepük életkoránál, de a többiek mind 20-on felüliek.

winnie - 2017. 11. 24. 21:32

“Mintha egy tipikus tini horrorból szöktek volna meg”

az a baj, hogy mindenkit le lehet írni ilyen alapon két szóval, plusz további 22 karakter archetípusra is rá lehet fogni, hogy tinihorroros – valaki vagy szép, vagy csúnya vagy átlagos. valaki vagy erős, vagy gyenge vagy átlagos. valaki vagy okos (kocka), vagy buta, vagy átlagos. lányoknál is lehet valaki népszerű, lehet kívülálló, és átlagos. és így tovább. a kitétel csak annyi, hogy átlagos karaktereket tök felesleges írni. innentől kezdve pedig bármelyik variáció lehet tipikus. még az is, amelyik két ellentétes tulajdonságból áll, mert új nincs a nap alatt.

de mint ki fog derülni, ezek sokkal komplexebb figurák, viszont első látásra nyilván csak egy vagy két jellemző fog lejönni a nézőnek, mert annyi karakterizálás fér be a plot mellé. ráadásul épp ez lehet a vonzereje ezekben az esetekben a történeteknek, hogy tipikusnak tűnő karakterekkel mennyire nem tipikus dolgokat is lehet kezdeni.

winnie - 2017. 11. 24. 22:21

“Ne mis értem miért nem adja ki a Hulu a sorozatai egyben mint a Netflix sokkal jobban járnának lehet több sorozatuk lenne sikeresebb.”

leírod a választ. mert nem érted. ők meg értik, sőt, tudják. (például azt sem tudod, hogy mikor járnak jobban, vagy mikor lenne több sorozatuk. mert nem attól, hogy valakit érdekel a runaways, előfizet, majd lemondja.)

most nem azért, de a hulu sokkal, de sokkal jobban tudja, hogy nekik hogy jobb. nem csak azért, mert gőzünk sincs arról, hogy mi mennyire sikeres, lévén nem publikálnak ők sem nézettségeket, hanem azért, mert a hulu az a szolgáltató, mely a sorozatainak egy részét egyben, másik részét hetiben teszi elérhetővé, ergó pontosan tudja, hogy melyik modell mit nyújt számára, mik az előnyei, hátrányai, stb.

minden sorozatot úgy adnak ki, ahogy nekik jobban megéri – többek között azért, mert nem másolják a netflixet.

és eddig a kommunikációjuk alapján legsikeresebb, illetve legjobban fogadott hulu-sorozatok mind hetiek voltak, ld. handmaid’s tale, 11/22/63, casual vagy the path. ha a teljes évados premier hatékonyabb lenne, akkor nyilván úgy adnák ki a sorozataikat.

superpityu - 2017. 11. 25. 06:40

Darkeagle: valóban klisésen vannak felüthetve a karakterek, ezt le is írtam, de igazából elég hamar levetkezik ezeket, amikor együtt vannak a kölykök. Gondolok itt mondjuk chase hülyeségeire, amit dobnak is amikor felmegy megmenteni a csajt, majd utána bocsánatot kér gerttől amikor lógva hagyta.
Mert igazából szerintem ez az érdekes benne, hogy ki lépniük a szerepükből, nem maradhatnak azok akiknek lefestették őket a pilot elején és ezt elég jól oldják meg.

sunny - 2017. 11. 25. 09:45

Számomra a rész végén mikor bementek azon a “titkos ajtón” és figyelték a piros köppenyeseket aztán ott hangosan elkezdtek h Mi folyik itt meg vakuval fényképezni na ott kikapcsoltam. Sose értettem miért kell ennyire hülyére csinálni egy jelenetet.

superpityu - 2017. 11. 25. 10:11

Sunny: de a hangosan beszélés meg volt magyarázva. A szülők egy burokban voltak, hogy ne szűrődjön ki semmi zaj. Ettől még beszélgettek volna halkabban amikor leértek, ezt alaírom. A vakuzás már más dolog, az szimplán hülyeség volt.

natasa - 2017. 11. 25. 11:53

Én is a gagyi véleményekkel kell egyetértsek. Végig úgy éreztem hülyére vesznek. Értem, hogy képregénysorozat, de ennél még a sokak által utált Iron Fist is értelmesebben volt megírva. A harmadik rész végi “meglepetés”, a hóesés, az értelmetlen “cult”, a titkos ajtó…Tudom, hogy képregény, de ami a Flashben elmegy itt valahogy csak béna. Talán mert halál komolyan veszi magát, miközben lehet ha inkább a fun vonalat tolja jobb lett volna.
Mint egyetemista azt kell mondjam a lila hajú csajnál klisésebb karaktert el sem tudok képzelni. Még a patriarchátust is sikerült kimondatni vele párszor. Az egész nagyon “woke” akar lenni. S akkor mindez párosul a gagyisággal. A Hulunak nálam csak a 11/22/63-al volt sikere.

sleepwalker77 - 2017. 11. 25. 11:54

Első 3 rész alapján eddig egy erős közepes, Gifted szintjét meg se közelíti. Várok még vele, hátha emelkedik a színvonala.

DarkEagle - 2017. 11. 25. 12:44

Winnie ne vegyél már mindent szó szerint amit írok. Nyilván én is tisztában vagyok azzal, hogy a Hulu tudja mit csinál de igazából ahogy te is írtad nem látjuk a nézettségi arányokat így nem tudhatjuk biztosra hogy mikor lenne sikeresebb 1-1 sorozat.

Szerintem igen is előnyösebb ilyen sorozatoknál ha egyben kiadják mert ezeket direktbe úgy készítik el hogy egyben több értelme legyen mint hetiben. Amit írtam inkább kívánság volt mint hozzá nem értés.

Amúgy igen le lehet egyszerűsíteni minden karaktert kb egy jelzőre pláne azokat amikben tinik a főszereplők de épp azért emeltem ki most ezt mert egyelőre nincs túl sok mélysége a karaktereknek pedig lement 3 rész. Túl sok időt használtak fel a fölösleges ismétlésekre.
Ezt most Superpityunak is írom. Való igaz ha együtt voltak kiléptek a kliséhalmazukból de nekem pont ez nem tetszik, hogy csak akkor ha együtt voltak. Nem szeretném ha erről szólna majd a sorozat hogy csak akkor ilyenek ha együtt vannak és a suliban pl mindig jön majd a tipikus énjük.

Igazából az a legbántóbb, hogy még így 3 rész után sincs olyan főszereplő akinek érdekelne a sorsa pedig nálam 3 rész alatt elszokták érni hogy kedveljek karaktereket.

winnie - 2017. 11. 25. 12:51

(ha már hozzánemértés, és tényleg nem akarom, hogy elkalandozzunk erre, akkor még véletlenül sem teszek úgy, mintha én értenék hozzá, hiszen eleve azt nem értem, miért jó ha egyszerre adnak ki valamit. a hulu sikereit nagyban meghatározta az, hogy például a handmaid’s tale-ről is hónapokon át lehetett beszélni, mert volt miről. nem mintha egy teljes évados sorozatnál ne lehetne, de még a leghype-osabb netflix-cuccok is háttérbe szorulnak nagyon hamar (a stranger things s2 egy hónapja sem volt már premier, de szinte nincs is már szó róla, olyan sokáig nem jelentene netes vagy sajtójelenlétet, mint egy heti sorozatnál.

persze a lényeg mindig is az lesz, hogy mi a célja egy szolgáltatónak. mert biztos, ha csak az előfizetőszám-növelés lenne, akkor azt ugyanúgy megkapják egy heti, mint egy teljes évados premierrel. mármint ha valaki csak egy adott sorozat miatt fizetne elő és lelépne, akkor vagy a premier idején, vagy a finálé után előfizethet egy hónapra és kész. szóval ezért nem érzem ezt tényezőnek a siker vagy bevétel szempontjából. a disztribúciós modell inkább imidzs szempontjából lehet fontos. a netflix ezzel határozta meg magát. és a hulu meg így akarja, hogy ők másfélét (is) kínálnak.)

NedRhyerson - 2017. 11. 25. 15:38

Nagy Marvel rajongó (X-Men) vagyok, ezért szurkoltam neki, hogy jó legyen. De ennél unalmasabb szerintem csak akkor lehetett volna, ha konkrétan az a cél. Érdektelen karakterek, gyenge színészi játék, gyakorlatilag 0 akció, minimál cselekmény, túl hosszú játékidő. A 3. részt már sok beletekeréssel sem bírtam végignézni. Egyedül a fényképezés tűnt jónak.
Nekem 3/10, kis jóindulattal.

Ennél még az amúgy borzasztó gyenge Iron Fist is jobb volt..

Akkor már sokkal inkább a Gifted, az mintha lassan kezdené megtalálni a saját hangulatát (egyre kevésbé egy gagyibb Heroes utánérzés).

Balumedve - 2017. 11. 25. 19:08

Csak az első 2 részt láttam, és az is max 5/10 érdemel nálam. Végig az az érzésem volt, hogy gagyit nézek, de elismerem, hogy azt jó fényesre polírozták, mert fájdalmasan csillivilli a végeredmény. Karakterek terén nekem nem kevés, csak unalmas. A történet gerince még elmenne, csak ne kevernék benne ennyire az elemeket. Igazából a dinoszaurusznál éreztem, hogy ez nekem sok.

Azt nem mondom, hogy vállalhatatlan, mert biztos, hogy egy csomó ismerősömnek be fog jönni, de engem nem nyűgözött le.

mse - 2017. 11. 25. 21:21

Élveztem az biztos. Viszont tipikusan binge sorozatnak érzem a Runaways-t, olyan Netflix típusú egyszerre fogyasztandó darabnak. Ez lehet, hogy csak az első 3 részre lesz igaz, és azért is adták le őket mind elsőre, de nekem inkább az jött le, hogy itt nagyon szérializált, lassan építkezés fog menni végig. Nyilván sok a szereplő (főleg mivel nem csak a gyerekek, de a felnőttek is kapnak sztorit rendesen), úgyhogy nem meglepő, hogy rengeteg olyan dolog maradt, amit még mondjuk a pilotban feldobtak, de még a 3. részre se igazán mozgott semerre.

Megint csak, ez nem baj, sőt, jó ez az építkezősdi, de leginkább most azt fontolom, lehet, érdemes lenne megvárni, hogy végigmenjen az évad, mielőtt nekiülök a maradéknak, mert talán úgy lesz az élmény maximális. Persze ez minden valószínűség szerint nem fog megtörténni, így is izzadok, hogy el leszek spoilerezve a képregény felől, nem hogy még kivárjam a reakciókat a részekre real time. :P

mSO - 2017. 11. 26. 13:35

Anno a képregény azért jött be, mert tök hétköznapi szinten szóltak a képességek megéléséről, nem rögtön X-men csapatba kerültek vagy valami tehetségesek iskolájába, hanem saját maguk fedezgették fel fokozatosan, hogy mire képesek, mik is ők valójában… Rég volt, hogy olvastam, s most belenézegettem, és elég különös fordulatok várhatóak még – már ha az alapanyaghoz hűek a karakterek hátterei.

Thomas - 2017. 12. 02. 18:33

Nekem az a bajom vele igazán, hogy túl sok a szereplő. A plakátokból azt hittem, hogy a 6 “tini” lesz a főszereplő, de kaptunk melléjük 10 szülőt is, akiknek mind saját sztorit akarnak adni, így szerintem többet is szerepelnek. És még a rejtély része érdekelne is, de az alig halad, a szülőknek válságban lévő házassága, megcsalása, gengszterbandás háttere meg baromira nem.
És most valahogy kétlem, hogy ennyi összevisszaságból valami értelmeset ki lehet hozni, de egy részt még adok neki (hármat láttam).

Enzo - 2017. 12. 04. 02:11

1×01-02
A premierkor leadott 3 részből csak kettőt néztem meg most – hát azt megértem, hogy miért nem csak eggyel indítottak, mert nem semmi idő kell a 6 gyerek és a hozzájuk tartozó 10 szülő felvezetéséhez.

Az első rész első fele kifejezetten csalódás volt kicsit, mármint azon kívül hogy csak kötelező felvezetés, rossz volt nézni ennyi borzasztó szülőt :D Meg úgy olyan furcsán vegyes a bagázs, nem tudom hogy voltak haverok anno. Aktuális témákkal operál a sorozat, az biztos, de egy-kettő elég taszító tud lenni, főleg ez az egyházas-szektás dolog (meg egy kicsit Gertnek a feminazi/SJW szála).
Nagyjából a raptor első felbukkanásától fordult át pozitívba nálam a dolog (mily meglepő :D hát na, elfogult vagyok), és a végére egész jól összeállt. Csak azt nem értem, hogy Molly most fedezte fel a raptort? Az SMS alapján eddig is néha meg kellett etetnie az állatokat…

A második részről nem sokat írtam, a visszatekintés, szülők hátterének megismerése érdekes volt. Olyan érzésem van, hogy a felnőttek között is lesz olyan, aki a “jó oldalon” áll/fog állni. (Pl. a színész fickó, aki elkezdett nyomozni, meg Gert és Molly szülei – utóbbiak inkább csak furák, mint gonoszok)

Darabkák:
– A főcímnél elgondolkoztam, hogy jó sorozatot szedtem-e le, annyira semmilyen és nem illik a sorozathoz.
– Mollytól furcsa volt, hogy szinte azonnal elkezdte próbálgatni az erejét, az orvosi rendelőben még úgy tűnt, mintha most tapasztalná meg először, a garázsban meg pont hogy nem.
– A szőke csaj végül be se vette a drogot? Ajhe…akkor ez a tünci csillogás a képessége lehet vmilyen formában.
– A majdnem lebukás utáni színészkedés ügyes volt a Twisterrel, jól játszották a szerepüket. :D

Enzo - 2017. 12. 19. 00:17

1×03 (pótlás múlt szerdáról)

Az egész rész kábé egy nagy verseny volt, hogy ki bukik le előbb a szülők előtt… de legalább izgalmas volt, egyértelműen.

1. Az elején jó játék volt kitalálni, hogy ez mégis kinek a temetése, aztán leesett, hogy Molly szüleié.
2. Chase-től a “Yo, Gert!” köszönéshez kellett egy kis idő, hogy leessen, miért vicces :D
3. Destiny küldött szelfije mekkora kamu már, szerencsére Nico is rájött…
4. Gert és Chase szuperszemcsis jelenetein jót röhögtem   bezzeg Chase-nek nem jutott látvány… :/ :D
5. Említették Frank Dean-t a rész során, ő nemtom ki, de név alapján Karolinának valakije…
6. Annyira baltával kezelik a történéseket a szereplők, vagy hogy mondjam… Molly lazán kibassza az ablakot a vécében, a néger anyuka lazán beszérumozná Mollyt…
7. Mollynál megvolt a superhero landing (#deadpool), figyelted?   Amúgy ügyes volt a csaj piaszekrényes hazugsága!
8. Áhá, szóval ezért nem akart szexet Rob Minoru az asszonnyal, mert közben titokban megcsalja… lesz ebből még bonyodalom!
9. Nico csele, mikor az anyja hazaér…ügyes & szexi, Alex you lucky bastard :D
10. Az eyecandy faktor eddig a maga szintjén adja, nem is tudom hogy fogalmazzam meg: egy határon nem megy túl, de addig többször elmegy. Meg hát nem is vártunk ilyet a sorozattól.
11. A raptorra egy kis CGI még elfért volna, de hát annak örülünk, ami van, kevés a dínós sorozat :D
12. Az égett bácsira gondoltam, hogy akár Molly faterja is lehetne, de miután kiderült, amit sejtettem (hogy emberáldozattal táplálják), ez már kevésbé tűnik logikusnak.

#hétidézetei:
“-Maybe we should consider a LARPing scenario. […] Live-action roleplay?
– Is that where people dress up like cute animals and have sex?
– No way.
– Our parents?
– That’s furries.
– That’s a thing? ” :DDD /mindenki/

“-So, when you said snow, you were being literal.
-Did you think my smarthouse was having a cocaine malfunction? Yes, snow is actually coming from the ceiling, and I need your nerd brain to make it stop.” :DDD /Alex&Nico/

“All I see from here is a giant toad and something that looks like a dildo with wings. No naked chick.” :DD /Chase/

Enzo - 2017. 12. 26. 01:55

1×04 (pótlás múlt szerdáról)

Hát, csak darabkákat írtam fel, alakul a történet:

– Az eyecandy-faktor már megint a “majdnem-szintre” jutott el (gondolok itt Leslie “felmelegítős” akciójára :P) De vajon ki az isten lehet ez a bácsi, hogy ennyire fontos? (valamiről lett volna egy ilyen tippem, hogy Leslie apja, de az elég fura lenne, na… :D)
– Vajon mire lesz jó Karolina csillámképessége?
– Ez a Kincaid nevű nagydarab szakállas faszi valahonnan ismerős volt, de ezek szerint csak keverem valakivel, mert megnéztem IMDb-n, és semmi (egy SHIELD epizódszerep csak)
– A raptor CGI mintha eggyel jobb lett volna az előző részhez képest. :O Amúgy csodálkoztam, hogy nagyok a mancsai, de végülis senki se mondta, hogy Velociraptor…
– Tina Minoru félelmetes volt, ahogy befenyítette Gerték szüleit (akik ha jól értettem, Molly szüleitől kapták a kis eldugott házukat?)
– A számítógépes rendszerek elég ergyák a sorozatban :D (jó, nem Mr.Robot színvonalat várok, de na..)
– Micsoda cliffhanger, Alexet elrabolták :O Kezd beindulni a dolog…

DarkEagle - 2017. 12. 26. 20:30

Öcsém, ez a 7. rész életem talán legfájdalmasabb jelenetét produkálta és nem jó értelemben mondom. Mi az Isten volt már az a gyülekező ott Victor teste mellett? Vagy negyed óra elment arra hogy kitalálják mi legyen vele és kit öljenek meg helyette csak hogy ő feltámadjon. Nagyon kínos jelenet volt. Ahelyett hogy valaki hozott volna gyorsan egy random csövest ahogy eddig csinálták inkább azon ment a vita hogy a belső körből kit áldozzanak fel meg hogy a csaló férj akinek a nevét se tudom hirtelen elkezdjen rinyálni hogy mennyire szereti a nőt akivel megcsalta a feleségét, utána meg miután elpusztították az egyik gépezetet összeborulnak és minden happy? WTF? De most komolyan. Ráadásul hogy a büdös francba élt egyáltalán Victor ennyi ideig azok után hogy mennyi vért vesztett?

És a legszebb hogy végre kiderült volna minden erre a gyökér fia elpusztítja a laptopot mert még mindig akarja az apja elismerését? WTF? Nincs olyan logikus magyarázat az apja tettére ami igazolná hogy meg akarta ölni a fiát. Még Jonah szere sem amit beadott neki.

A Dinó legalább cuki volt. :D Bár nem értem hogy fért el abban a kis autóban. Azon meg felröhögtem hogy Molly nem ismerte fel a kazettát. Bár nyilván a laptop elpusztítása úgyis csak fölösleges rinya szál volt mert nyilvánvaló hogy a kazin meg Nico tesójának telefonján is van infó.

De most már rohadtul unom hogy állandó jelleggel a sorozatok csak az első kettő vagy az utolsó kettő részben tudnak pörögni ebben a kategóriában amit ez is képvisel.

Tyberius06 - 2017. 12. 27. 20:49

Dark: 8-dik rész…, de a többi stimmel.
Szóval, kérdés: csak nekem nagyon Eliza Taylor (Clarke a The 100-ból) Virginia Gardner (Karolina)? Eskü baromira hasonlítanak, de lehet csak nekem. Ráadásul extra poén, hogy ez a karakter is minimum leszbi (de nincs kizárva a bi- sem, bár Chase-t azért elhajtja, szóval inkább előbbi), Clarke karaktere ugye a The 100-ban tudjuk, hogy bi, bár a meleg oldalt nyomatják. És ezt a 8-dik részben kvázi Gerten keresztül meg is erősítették… Azért ez a sorozat leginkább erősen hullámzó. Baromi jó kezdés után most eléggé vissza esett. Ahogy Dark is írta ez a 8-dik rész katasztrófális időhúzás volt. A laptop összetörése még nem lenne gáz, de egy ekkora geek zseni hogy-hogy nem csinál azonnal 500 millió biztonsági másolatot 8 millió különböző felhőszolgáltatásokon eltárolva plusz legalább 3-at különböző flashdrive-okon, csak biztos ami nem bizonytalan alapon… Értem én, hogy kell valahogy a konfliktus generálni, de ne már ennyire ergyán…
Egyébként Chase reakciója meg az egész oda vezető út valami hihetetlen erőltetett volt. Szóval utálja az apját, mert az egy büdös gyökér, majd az mond két jó szót, mert épp törölték a fél agyát és egyből szeretjük…? WTF?
Az egyetlen szimpatikus jelenet, bár az odaáig vezető út valami hihetetlen ostobán volt megírva, az Tina és a férjének japán karattyolása a végén. Az nagyon őszinte volt és egyben realisztikus is.
A dínó baromi jó fej, kiváncsi lennék, hogy tud e más állatokat is irányítani, vagy csak a Raptort.
Nico és Alex “őszinte” eszmecseréje is nevetséges volt.
“Mondj el mindent” – Nico
“Az úgy volt…” – kezdi Alex
Nico felpattan, hogy a másik hogy lehet ekkora szemét… Nonszensz volt a reagálása, ez is csak egy felesleges konfliktus generálás volt, abszolút hiteltelen. Plusz a vágás is baromi szar volt ott.
Vannak a sorozatnak jó pillanatai, de sokszor egyszerűen tökön szúrja magát…

Enzo - 2017. 12. 28. 21:37

1×05 (pótlás keddről)
Na, alakul ez, csak még néhol kicsit gagyi a dolog. A rész közepén a lövöldözés kicsit fura volt, meg aztán a feloldása is ilyen gyerekmesés lett: pont ott terem mindenki és összeáll a nagy csapat, és hősiesen kivédik a nagy gonosz támadását…Karolina pont most rájött, hogy mire jó a csillámképessége, Chase egy este alatt kész lett a szuperököllel és pont odaért akkorra…meh.

Victor Stein szálán érdekes ez az agytumoros csavar, de ez az időgép mennyire gagyi, eleve nem is létezhet (jó, tudom hogy irányítható raptor meg szupererők vannak ebben az univerzumban, de ettől függetlenül is egy jövőt mutató szerkezetben alapvető elvi hiba az, hogy addig a jövőig rengeteg ember még több döntése vezet el, amelyek közül sokból nincs alapértelmezett, szóval nem létezik egy konkrét jövő… ez a romokban heverő város meg olyan sablonos…)

Darabkák:
– Flashback: az nem semmi haver, hogy +10 évet még leül egy szívességért…viszont így még erősebb, hogy Geoffrey Wilder nem tartotta be az ígéretét.
– Azt imádom, ahogy Molly lelkesedni tud a képességéért, meg néha random dolgok iránt :D meg hogy utána benyomja a szunyát, akárhol van :DD
– A technikai blabla még mindig szörnyű gagyi :D
– Rájöttem, hogy eleve csak max. 9 szülővel szállnak szembe, Leslie férje nem gonosz…
– Alexnek amúgy nem kéne képesség? Ez így elég unfair, hogy a 4 lánynak mind van képessége (vagy legalább irányít valamit), a 2 srácból meg az egyiknek csak technikai kütyüje, a másiknak meg még semmi. :D
– Na végre megtudtuk, kit kellett visszahozni a fagyasztásból, vagy miből, de nem lettünk igazán okosabbak… (max annyi, hogy ő volt az elején a flashbackben, meg hogy Julian McMahon játssza.)

#hétidézetei:
“-What is that thing?
-I don’t know, but I think I’m in love.” :D /Gert a staff által keltett fényhatásokra/

“I’m sorry. This isn’t one of your grass-fed, free-range sacrifices, but whatever Geoffrey did, just be glad he did it.” :D

Brigante - 2018. 01. 01. 18:00

Ne szidjátok jó ez a sorozat a téli szabadságra :-)

CyClotroniC - 2018. 01. 02. 01:42

Nem szoktam képregényes cuccért rajongani, de ennek 2 rész után megvan rendesen a maga bája, biztos le fogom darálni. A könnyedsége például az előnyére válik, jó eddig zenei fronton, az intrója szenzáciösan okos és hát Molly mindent visz. Érdekes kettősség van eddig benne, mert egyfelől vagány volt a pilotot egy nem szokványos, kissé depis pontból indítani, ugyanakkor mégis kifejezetten pozitív vibeja van, ami miatt a Sense8-re emlékeztet.

Nyilván nem a prémium drámákkal kell hasonlítgatni viszont a popcorn mezőnyben eddig tudja azt, amivel a Sense8 is megvett, mégpedig hogy szerethető, és ha ez megvan az se érdekel, ha vannak setesuta pillanatai néha.

Enzo - 2018. 01. 02. 20:02

1×06 (vasárnapról)

Érezni lehetett, ahogy mindenkinek a szálai egy eseménybe torkollanak össze, tehát tuti fontos lesz a gála, mindenki készült valamire. Victor Stein mondjuk vitte a prímet, jól nyilvánosságra hozta a Janet-RobMinoru affért mindenki előtt, aztán meg még plusz életet is kapott.

Furcsa amúgy, hogy egyesek most kezdenek kötődni a szülőkhöz (Chase, Nico), én ezt anno még a leírást olvasva valamiért úgy képzeltem, hogy amikor megtudják hogy a szülők gonoszok, akkor elkezdődik a menekülés – ez így visszagondolva végülis tök hülyeség, valóban :D

Darabkák:
– Hú, flashback! Molly szülei! Első köntöspróba! Első áldozat! (Elsőáldozás?)
– Na, akkor úgy néz ki hogy ez a Jonah lehet Karolina igazi apja. A Frankhez intézett “Do you mind if I steal your wife” kérdés kétértelműségén nem kicsit röhögtem fel :D
– Kezdek felfedezni dolgokat a főcímben, így már nem olyan értelmetlen! Egy csomó utalás van a képességekre, kb minden snittben egy :O
– Stan Lee cameo a texiban, nice!!
– Furcsa, hogy Frank rányitott Jonah-ra és Leslie-re a privát szobában, és ezek szerint Gert apja (hogyhívják?) törölte az emlékeit vmi szérummal?
– Nico honnan szerzett belépőkártyát? Ez nekem lemaradt. Az meg fura, hogy az anyjának “password” lenne a jelszava – Niconak is gyanús a dolog, ráadásul amikor maga Tina ütötte be, úgy láttam hogy szám is van benne.
– Karolinának összejött a level up – lebegni is tud. Szép!
– Gertnek nagyon jól ment a biztiboy figyelmének lekötése, aztán amikor Kincaid megjött és lecseszés helyett beállt játékgépezni, azt már kicsit túl soknak éreztem, a Gerttel való flörtölése meg teljesen WTF :D (vagy hát fene tudja, biztos ilyen a típusa)
– Molly a végén elrontja az egészet azzal, hogy bűn rosszul hazudik…ááá….

#hétidézetei:
Nico amikor kipróbálja a staffot, mi az első dolog amit kíván?? :D
Annyira röhögtem, hogy az anyjának a lenémítása volt :DDD
“-You said the first thing that came to mind.
-I’ll try not to be offended.” :DD

“Oh, I get it, son, you don’t want your friends seeing you with your old man, even if he is the coolest guy in the world. […] Hey, Gizmodo said that, not me.” :D /Victor Stein/

“-You hear about our parents? They’re having an affair.
-What? My mom and your dad?
-No, my mom and…
-Oh my God, and my mom?
-No, my mom, your dad.” :DDD (ezen is szétröhögtem magam, ahogy Nico gondolkozott a lehetséges párosításokon :D)

Arcfej - 2018. 01. 06. 19:11

Nekem is tetszik a sorozat :)
Bár azért néha kissé túl depis (közel nem annyira, mint más sorozatok, de azokat el se kezdem)
Azért ez a cliffhanger most szemét volt így a 9. rész után… Szerencsére már csak 3-4 nap a következő részig.

Ami az utolsó is egyben? Oh. Nem lesz hosszú évad.

Enzo - 2018. 01. 08. 21:51

1×07
Hát, ez a rész inkább a szülőkről szólt.

Darabkák:
– Frank gyógyítós “képességén” jól meglepődtem először, aztán csak kevésbé, amikor kiderült, hogy valami kesztyűktől van.
– Random eszembejutás: amúgy a PRIDE betűszó? És ha igen, mi a jelentése?
– Dale hatalmasat játszott ilyen euforikus megfertőződöttként, amúgy is egy kifejezetten karakteres arcú színész meg kb a leginkább kedvelhető szülő a történetben, de ezek a jelenetek aranyat értek :D (lásd idézet lentebb)
– Mollyval ahogy a táncosok bántak, az vérlázítóan megalázó, komolyan én éreztem magam rosszul, pláne hogy a kiscsajnak kb le se esett… és akkor még ezek után jött a hír, hogy el kell távolítani a családtól… Gert helyében mondtam volna, hogy “jó, akkor megyek vele én is”.
– 2x is csak majdnem tudtuk meg, hogy Alex honnan tudta Tina Minoru jelszavát, árulják már el! (De legalább Nico-t is annyira bosszantja ez, mint engem, és nem adja fel.)
– Janet hogy lelőtte a végén Victort, az nem semmi :O

“He’s going to that? I thought the side effects of new meds involved mild nausea and swollen ankles, not a complete personality change.” :DD /Janet/

“I love you, Stacey Yorkes. Your auburn curls, your scratchy, adorable voice, your shoes…I mean, Crocs! What are Crocs! Crocs are a gift from God, don’t you think?” :DD /Dale rendesen széjjel volt/

Enzo - 2018. 01. 14. 22:09

1×08 (pótlás hétfőről)
(ja, az előző hsz is pótlás vmikorról :D)

1. Na végre, Alex kitálalt Nico-nak, meg Amy flashbacket is kaptunk.
2. Ironikus, hogy undorodnak a vértől a szülők, pedig micsoda gyilkosok :D
3a. Yay, végre raptor megint! Gert meg elviszi magával, mert abból nem lehet baj. :D
(3b. A CGI mondjuk továbbra sincs a magaslaton)
4. Gert és Karolina évődése jó kis adalék a sorozathoz.
5. Nagyon durva, ahogy fel kell áldozni valakit Victor megmentéséhez, meg ahogy ott vitatkoztak, hogy ki legyen…már-már a szürreális/vicces kategória volt, nyomokban valamelyik családtagos (Blood vs Water) Survivor-évadra emlékeztetve (lásd idézet), meg még egy-két csavar is adódott hozzá.
6. Rob megalázkodása Tina előtt talán a rész legerősebb jelenete lett, wow.
7. Hahaha, szép aktualizálós kis apróság, hogy Molly nem ismeri fel a VHS kazettát :D
8. Valahol érthető Chase reakciója, de ugyanakkor szinte fájt látni, hogy szétkúrja a laptopot, rajta a videóval, amiért annyit küzdöttek…
9. Hogy lehet így abbahagyni a részt, hogy a flashbackben Amy meglát valakit az ajtóban, de nem látjuk, hogy kit?? Eh.

#hétidézete:
“-How ’bout a show of hands?
-This isn’t Survivor, Janet. You can’t convince us to vote someone else off the island.” :DD

“No one enjoys a good cat fight more than me, and the thought of you two going at it would be one for the ages, but I think we’ve had enough drama for one night, don’t you think?” :DD

Enzo - 2018. 01. 20. 00:13

1×09 (pótlás vasárnapról)

Esküszöm, a részek fele arról szól, hogy készülődnek valami eseményre…nyílt nap, gála, mittudomén :D
A rész vége eléggé király volt, meglepődtem, hogy Frank pont nem az egyetlen, akiben bízhatnak, hanem áruló… :O És rendes standoff szituációval hagyták abba a részt, elég menőre sikerült, pláne a szülők arca, amikor meglátták gyermekeik képességét :D

Darabkák:
1. Megint hasznos volt a flashback, megtudtuk hogy Leslie és Tina voltak a bűnösök Hernandezék halálában. Amúgy érdekes ez a kőzet-szerű cucc, amit találtak.
2. Na ne már, hogy olvashatatlanul megsemmisült Alex laptopja, attól, hogy Chase a földhoz vágta párszor…
3. Eddig észre se vettem, hogy nem volt, de a Runaways név még csak most merült fel bennük, érdekesen meta jelenet volt.
4. Baba Amy a Jonah-s jelenetében mennyire cukorfalat volt :3
5. Pluszpont, hogy nem lövik el a Chase-Karolina összehozást, hanem tényleg Gert lesz a befutó. Vagy hát legalább egy alkalomra… mindenki nagyon érezte a közelgő világvégét és elcsattantak az első csókok :)
6. Mekkora montázs volt már, amikor Jonah megkérdezte, hogy “where are your children”, és idegesen hazarohantak a szülők megkeresni gyermekeiket, hatalmas jelenet!
7. Egyik kedvenc jelenetem, amikor szállnak ki a kocsiból, és (asszem) Chase megkérdezi Karolinát, hogy “you wanna come?” és az a fej, amit Molly vág utána (Alexre utalva) :DD

#hétidézete:
“-Listen, I saw some shit, Tamar. A girl that glows. A little one that can lift an SUV. This stick that I really don’t even know what it did. And a glove that makes lightning.
-You said you were off the drugs, D. This better not be a crack baby.” :DDD

Zoli221 - 2018. 12. 07. 12:31

Amúgy a dinonak a cukiságfaktoron kívül volt bármi értelme? :D

Wolf - 2019. 06. 10. 13:24

Elég sok sci-fi sorozatot láttam, de ilyen gyengét még soha. A sokat szidott Inhumans ennél fényévekkel jobb volt. Így sorozattal még nem szenvedtem. A szereplők idegesítőek, a cselekmény vontatott hülyeség, még normális akciójelenetek sincsenek. Ennek ellenére ez a egyetlen jelen időben leadott sci-fi sorozat a magyar televíziókban, a sokkal jobb Shield ügynökeit persze nem adják. Az értékelésem 1/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz