login |

You’re the Worst: vége a 4. évadnak

2017. 11. 26. 16:10 - Írta: superpityu

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Egész érdekes irányt vett idén a You’re the Worst, hiszen kiléptek a karakterek az eddigi komfortzónájukból, és egészen más oldalukat mutatták meg nekünk nézőknek. Igaz ettől a változástól eléggé “hit or miss” lett egyik-másik szál, de általában minden unalmasabbra jutott két jobb, szóval gond egy szál se.

Szóval a sorozat koncepciója miszerint két borzasztó embert összehoznak nem húzható a végtelenségig, így idén bombát dobták közéjük, ami egyébként nagyon jól sült el, és a mivel az FXX sincs a sorozat végtelenítése mellett, így be is rendelték az 5. és egyben utolsó szezont.

Egyfelől szerintem baromi jó döntés, hogy le lesz zárva a sorozat (bár a 4. évad is sima kiszállási pont lehet, hiszen minden szál kap lezárást), másfelől már előre sajnálom, hogy vége lesz, mert rettenetesen megkedveltem az a négy idiótát.

De kanyarodjunk vissza az S4-hez, aminek a kezdésével nem voltam ugyan kibékülve, de sikerült mégis rengeteg jóságot kihozni abból a szerencsétlen helyzetből, amibe beleírták magukat a készítők. És valljuk be, hogy kellett már a sorozatnak, hogy kicsit frissüljön, új helyzetekbe keverje a karaktereket. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Igaz, nem volt mindegyikük sorsa túl izgalmas, idén úgy tűnik, hogy Edgar kapta a legkevésbé érdekfeszítő sztoriz. Sőt, a csapat másik férfi tagja, Jimmy sem volt annyira érdekes így külön utakat járva. Persze kellett neki is ez kikapcsolódás, de mindenképpen akkor volt mindig igazán formában amikor Gretchen vagy Edgar mellette volt.

Míg a srácok annyira sziporkáztak idén, addig Gretchen megint nagyon durva volt. Pedig az évadkezdés olyan volt, mintha 3 évados karakterépítést dobtak volna ki a kukába. De ettől függetlenül nagyon szép utat tett meg idén (is) a karakter, rengeteg remek pillanatot szállított most is (Boomtown!). Remekül idézték meg az első évados vonásait, miközben azért láthatóan rengeteg változáson esett át azóta.

De mit érne Gretchen karaktere Aya Cash nélkül? Akit egyébként végre valaki díjazhatna az alakításáért, mert eszméletlen amit tol. Konkrétan idén is könnyen lehet, hogy keményebben odapakolta magát, mint az Emmy-jelölt színésznők nagy része.

És itt van még Lindsay is, aki még mindig a sorozat wild cardja, egy nagyra nőtt gyerek, aki próbál felnőni az élethez – több-kevesebb sikerrel. De mindenképpen jó volt látni, ahogy megkísérel több felelősséget vállalni a tetteiért, még ha évad közben kicsit ki is siklottak a karakterrel, teljesen jól hozták vissza a szezon végére.

De nem csak a lányok voltak emlékezetesek, hanem az új szereplők is. Teljesen új színt hozott Boone karaktere, kellett már az állandó szereplőink mellé egy tényleg felnőtt figura (mert azért Becca, Vernon, Paul trió is minden csak nem felnőtt és komoly). Ráadásul a vele érkező Whitney abban a pár jelenetében hatalmas volt.

Maga a szezon kifutása nem sok meglepetést tartogatott, viszont nagyon tetszett az út, amit bejártak hőseink. Jól működnek együtt a szereplők, lehet nekik szurkolni, lehet őket szeretni, utálni, de biztos vagyok benne, hogy nézők nagy része ugyanúgy lejön az életről a sorozatot nézve, mint a karakterek némelyik epizódban.

Bár szerettem a szezont és hozott egy konstans 8/10-et végig, mégis úgy érzem, hogy hiányzott valami ebből az évadból. Persze ettől még jól szórakoztam rajta, de kár azért az icipici pluszért.

2 hozzászólás Ne habozz!

pody - 2017. 11. 26. 16:30

Nekem ez most annyira nem tetszett. Orulok, hogy kovetkezo evaddal lezarjak, mert kulonben lehet en leptem volna ki elobb. Lindsay engem kezdetek ota kifejezetten irrital. Keves olyan sorozatom van, amelyiket alig varom, ahol ennyire utalok egy karaktert :) Mind a szineszno, mind a jatszott szerepetol rosszul vagyok, ez van

Mom - 2017. 11. 27. 11:50

Amiket részleteiben érintettél, azokkal mind egyet tudok érteni. De! Összhatását tekintve nem tudom annyira pozitívan értékelni ezt az évadot, mint a korábbiakat. Akár azt is mondhatnám, hogy eddig ezt élveztem legkevésbé. Ha kellett is valami “bomba”, talán egy ennél kisebb is megtette volna a hatást.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz