login |

Délelőtti videó 1.: The Last Ship

2017. 11. 27. 10:22 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: video,

Ehh… Egy. Nem igaz, hogy legalább egy kamukibeszélőt nem voltam képes kirakni a 4. évadhoz. Kettő. Valamiért azt hittem, hogy a finálé után kiadott 5. évados előzetes csak afféle teaser, ezért nem siettem vele. De mivel az S5-öt már leforgatták, kvázi egyszerre az S4-gyel, így simán abból állították össze a trailert a tovább mögött, amiből kiderül, hogy jövőre milyen új fenyegetés vár Chandler-ékre.

10 hozzászólás Ne habozz!

Chiplecsap - 2017. 11. 27. 10:50

Bridget Regan abban a ruhában, jaj de nyami :)

vrgrlnd - 2017. 11. 27. 11:24

Úgy érzem itt az idő elkaszálni, már a 4. évadot is úgy szenvedtem végig.

winnie - 2017. 11. 27. 11:38

én a premier után szálltam ki, és a pro-kontra vélemények nagyjából azonos súlyban voltak, így nem is igyekeztem vissza, de az 5. évad megint megkapja az esélyt, hátha annak a sztorija jobban bejön.

vrgrlnd - 2017. 11. 27. 11:48

Igen, sanszos, hogy azért még az évad első részét megnézem, de eléggé valószínűtlennek tartom, hogy maradásra tudna bírni… Meglátjuk :)

Jimmy,a szent - 2017. 11. 27. 14:44

A második évad első harmada után kiszálltam,mert ennél pofátlanabbul már nem tolhatták volna a hősies amcsiság eszményét a képembe…plusz elkeserítően vérszegény az un színészi megformálás benne…

winnie - 2017. 11. 27. 17:40

én pont a második évadban ragadtam ott. és… nem vettem benne észre, hogy tolnák, de én is tolnám, ha valóban hősökről van szó. ezt meg amerikaiak csinálják, amerikaikról szól, ráadásul egy olyan foglalkozást űző rétegről, akiket amerikában iszonyatosan elismernek. (ettől függetlenül, nem értem a dolgot, hiszen ha valakinek herótja van attól, hogy krimisorozatokban amerikai rendőrök találják meg a gyilkost, kórházsorozatokban amerikai orvosok mentik meg a beteget, akkor európai sorozatokat kell néznie, vagy ausztrálokat. azokban is a saját nemzetet tolják:)

wirth - 2017. 11. 27. 21:58

@winnie: szerintem nagyon más tészta ez, mint a rendőrös vagy a kórházas sorozatok. Ott rendőrök meg orvosok oldanak meg helyi jelentőségű problémákat, és ezek a rendőrök meg orvosok mellesleg amerikaiak. A last shipben viszont amerikai tengerészek mentik meg a világot, akik nem csak úgy egyébként amerikaiak, hanem csupa nagybetűvel AMERIKAIAK. És ehhez persze ahogy Michael Baytől megszokhattuk, minden felvételen ott leng a csillagos sávos zászló. Engem nem zavar, de meg tudom érteni, ha ez valakinek sok.

winnie - 2017. 11. 28. 05:25

wirth: persze, nyilván direkt túloztam, és én is megértem, de ez a sorozat egy hajó legénységéről szól. akiknek van egy nemzetisége. ők amerikaiak. ami a pilotban kiderül. (persze. mi mások lennének? amerikai a sorozat, de ha másmilyenek lennének, akkor arra a bizonyos nemzetiségre lenne igaz, amit írunk.) (nem mellesleg, még direkt be is hoztak majd minden évadban kiemelt külföldi szereplőket, ami végképp nem lenne kötelező.) szóval innentől kezdve adott, hogy kik mentik meg a világot.

és, aki a hazáját szolgálja katonaként, az naná, hogy nagybetűs, hiszen hisz abban, amit csinál. lobogókra nem emlékszem, biztos vannak, de nem azért, mert bay az irodában ülve olykor elolvas egy szkriptet és beleírja, hanem, mert tényleg amerikaiakról szól a sorozat. ha más nemzet tűnik fel benne, akkor az is kap lobogókat, gondolom.

ja, engem aztán végképp nem hat meg sem a katonaság, sem a patriotizmus, szóval nem ez beszél belőlem, de elhiszem, hogy sokakat igen. és az nagyon “meglep”, hogy vannak, akiket ez a pozitív (patetikus) hozzáállás ennyire zavar. szerintem tök jó látni más gondolkodású embereket a képernyőn, mint mi. bele lehet gondolni, hogy ők mit éreznek. vagy ha nem, akkor sem a nemzetiségshaming vagy a hősiességshaming a megoldás.

Jimmy,a szent - 2017. 11. 28. 11:44

winnie – 2017. 11. 27. 17:40

Túlzás,amit nemzeti büszkeség címszó alatt leműveltetnek a vásznon.Immár 28 éve Magyarországot is ezzel nyomasztja Hollywood,és ez elkeserítő.Torz,és valótlan összképet közvetítenek ezzel.

winnie - 2017. 11. 28. 14:06

nem értem, miért lenne túlzás? én aztán végképp nem vagyok járatos a témában, de elvétve, amikor látok megnyilvánulásokat, az jön le, hogy mennyien milyen nagyra tartják a katonákat és mennyire patrióták. lehet, hogy a kisebbség megnyilvánulásait látom, de innen szerintem nem tudjuk megítélni, hogy mi túlzás. nekem túlzás, mert én nem így gondolkodok, de nagyon sok olyan ember van, akik így gondolkodnak, és… hollywood? lépjünk túl ezen a gyűjtőfogalmon, hiszen pár ember a készítő, de ha már ezt használjuk, akkor komolyan? a totálisan nemzetközi összetételű, nem feltétlenül a patriotizmust és a nemzeti büszkeséget szem előtt tartó hollywood-ra gondolsz? a világon annyi kritika nem érte amerikát, mint hollywood-ból. sokszor pont az a vád, hogy ennyire kritikusak. nem hiszem, hogy “ők” elfogultsággal vádolhatóak.

a lényeg, hogy a sorozat (ha ugyan valóban ilyen) nem azért “nemzeti büszke”, mert az írók ezt fennen hangoztatják magukról, hanem azért, mert ezekről az emberekről szól. akik alapból hősnek látszanak, hiszen az országot védik, de most még a világot is megmentették. naná, hogy bennük egyszerre dobban a szív, és naná, hogy a készítők is így láttatják őket. nem azért, mert ők az elveiket vallják, biztos van pacifista is közöttük, de ettől még nem magukat, hanem ezeket a militáns karaktereket és az előttük térdre omló népet írják meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz