login |

The Walking Dead – 8×06: The King, the Widow, and Rick

2017. 11. 27. 20:22 - Írta: winnie

52 hozzászólás | kategória: kritika,

Voltak páran, akik ilyen vagy olyan okból az idei évadban nem szerepeltek sokat az állandók közül, most őket is bepótolták a készítők, mintha csak kilóra kéne mérni a sztorikat. A 8×06-ról  végképp nem tudok sokat írni. Ezúttal nem azért, mert nem érdekel, mint Negan története az előző epizódban, hanem azért, mert kaptunk 4 vagy 5 miniszálat, mindegyikre jutott 2 vagy talán 3 jelenet, és ennyi.

Elkezdték mesélni őket, de talán egyiket sem fejezték be.  A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nem volt sok gondom a résszel, csak elég langyos víz volt.

Carl az erdőben dumál, és…? Rick elmegy alkudozni, és…? Michonne és Rosita elindulnak, és…? (Oké, ők lövöldöztek egy kicsit, meg kaptunk egy T-Bone-t.) Nyilván az efféle nyúlfarknyi sztorikezdemények csak akkor érnek valamit, ha majd be is fejezik őket, akkor majd véleményt mondok róluk. Addig viszont… várom az “és” utáni részeket. Mármint “várom”, így, idézőjelben, mert azért a körmömet nem rágom le, Rick-ért főleg nem.

Azért sem vagyok nagyon oda, hogy valaki, akinek annyira fontosak a társai, akinek családja van, mint Rick-nek, simán odamegy a kvázi ellenséghez, hátha kinyírják őt. Mert bármennyire is azt gondolja, hogy ismeri őket, ez túl kockázatos, hogy hagyja, hogy ezen álljon vagy bukjon minden. Ekkora kockázatot vállalni (miért is?) elég nagy felelőtlenségnek tűnik.

Azt azért nagyon remélem, hogy nem arra megy ki a játék, hogy most pár karaktert erőltetten elszakítottak a többiektől, és ők majd jól bajba kerülnek, és azért nem nyernek Rick-ék, mert teszem azt Enid-et túszul ejti Negan, és ezért a “szövetségesek” jól leteszik a fegyvert (el tudjátok képzelni, hogy Rick azt mondja, hogy “öld meg!”?), és minden a régiben folytatódik tovább.

Természetesen minden The Walking Dead-epizódba kellenek zombik, sőt, kell harc is a készítők álláspontja szerint (vagy… lehet, hogy tévedek és már volt olyan, amelyikben sikerült mellőzni őket?). Mindegy, nem ez a lényeg, hiszen ebben több is volt, így nem mondhatom, hogy Carl és Siddiq zombiütlegelését csak azért tették be, hogy legyen valami, azt viszont mondom, hogy az a jelenet számomra nagy mélypont volt.

Mélypont volt, ahogy tálalták (rendezték, vágták – mindig gáz, amikor látszólag teljesen véletlenszerűen történnek a dolgok), és mélypont volt, ahogy Carl és a társa kezelték – mondjuk ki, az egész jelenet béna volt.

Azért mindkettejüket tekinthetjük zombiprofinak, mégis sikerült magukat majdnem kinyírni? Nagyon gáz volt, hogy miután nekimennek 3 zombinak, Siddiq öt másodperc után kábé azt kiabálja, hogy “Carl, menj, hagyj meghalni!”. WTF.

A zombik időről időre képesek lenyűgözni az embert, hiszen általában csak ujjgyakorlatot jelentenek – kivéve, amikor nem (ld. még teleportáló zombik), de nem igaz, hogy az írók az esetek zömében ennyire sután próbálják (kamu) necces szituációba sodorni a karaktereket – ld. még Ezekiel mocsaras szenvedését és Shiva halálát.

52 hozzászólás Ne habozz!

Im91 - 2017. 11. 27. 20:44

Eléggé lapos rész volt és ahogy megszokhattuk az évad első felét jóformán a 8. részre építik fel. Volt pár logikátlan dolog, ez a Rick féle látogatás főleg (a karakter szempontjából logikátlan). Nem lepődnék meg, ha ők segítenének felszabadítani a Menedéket.

Im91 - 2017. 11. 27. 20:44

Jadis és csapata.

Nézőke - 2017. 11. 27. 21:18

.namost wait. Rick nem a helit követte? akkor az… oda szállt le? Minek ment oda? mi a B terv?

Rosita hirtelen elfelejtett harcolni? sután kibújunk a rejtek mögül? Elejtjük (!) a fegyverünket?

Alapszabály: kinyújtott karral tartsd a sarok felé fegyvert,hátha leütik a kezed egy vascsővel.

Maggie jó döntést hozott,de nem kellett volna Jesusnak a hezitáló kisp*ncinak ecsetelnie,hogy megöli majd őket, már látom hogy ki fogja kiszabadítani a saviorokat.

Gregory az áruló végre jó helyen,de bizonyára minden szögesdrótot Betadinnal kentek be előtte..apropó, mikor kapott utoljára tetanuszt valaki?

Shiddik meg Cárol nem tudták megkerülni a csemegéző walkingokat? Azt hittem direkt az őzhús kell nekik,de láthatóan otthagyták.

Ez egy olyan posztapok világ,ahol mindenkinek saját kocsija van végtelen benzinnel,és ha kedve szottyan,elmegy autókázni.
N
agyon erőltetett ez a “megyek,majd én véget vetek egyedül a konfliktusnak” és így direkt széthúzzák a szereplőket több helyre,hogy bajba kerüljenek. Nagyon harmat.

Geza Kovacs - 2017. 11. 27. 21:21

Gyenge ez mindenhonnan nézve, de Rosita és Michonne akciójelenete volt a mélypont, mert Carl mindig is nulla volt, a pakisztánit meg még nem ismerjük úgyse. Az a raktáras rész viszont, hát, az katasztrofális volt a két eddig G.I. Janeként bemutatott harcossal. Mindent elbarmoltak, amit csak lehetett, konkrétan egy burleszk filmbe való volt az egész.

sepörd - 2017. 11. 27. 21:29

rettentően unalmas volt, felét át is tekertem a fenébe. végén bezárták Ricket, jaj mi lesz most. hát semmi.

Irgum76 - 2017. 11. 27. 21:45

Geza Kovacs:
egyetértek, béna volt és ostoba
plusz még az RPG és
a pont abban a másodpercben vagyunk ott a kereszteződésben amikor kell
egyébként csak unalmas lett volna a rész de így
ehhh…

Nézőke:
“Rick nem a helit követte?”
nem az csak elhúzott fölötte

“Shiddik meg Cárol nem tudták megkerülni a csemegéző walkingokat?”
a turbános anyukája tanácsára akarták felszabadítani a lelküket

Shyllard - 2017. 11. 27. 21:51

Halál unalom volt a rész, szintr szenvedtem rajta. El is felejtettem Siddiq-et, alapvetően szimpatikus új adaleknak tűnik, csak az a hülye szenvedés ne lett volna. Hát meg látjuk mi lesz, prdig múlt heti tényleg jó volt.

Csilla0422 - 2017. 11. 27. 22:58

Legalább megtudtuk, hogy miért fényképezett Rick. No meg azt is, hogy már Enid is parancsol Gregorynak.

Az “öngyilkos” jelöltek közül még nem tudtam eldönteni, hogy ki vagy kik voltak a nagyobb… Rick, Carl esetleg a sérült Rosita és Michonne páros.

Kezd idegesítő lenni, hogy ezek az apró véletlenek mindig Ricknek és a csapatának kedveznek. A Megmentő megszerzi mindig amit szeretne, de last minute teljesen véletlenül felbukkan valaki a Rick csapatból és elviszi azt. Ez már unalmas!

Jacques - 2017. 11. 27. 23:20

Nézőke! A neveddel ellentétben mintha Te nem is néznéd a sorozatot. :D

Rick nem a helikoptert követte. Ő már korábban elindult a szeméttelepre és útközben látta meg a helikoptert. A múlt heti epizódban oda is ért a céljához, még egy távcsöves pali rá is nézett. A helikopter tuti nem a guberálóknál szállt le.

“…mikor kapott utoljára tetanuszt valaki?” – Legutóbb Gabriel a zombibelsőségektől kapott el valami fertőzést. Facebook csoportba is többen azt hitték, hogy megharapták, de szerintem ez hülyeség, mert mutatták volna a harapást, ráadásul mielőtt bekenték magukat Negan rá is kérdezett, hogy ettől a belezős módszertől még nem kapott el közülük senki valamilyen betegséget.

Carléknak nem az őzhús kellett, már vannak olyan tapasztaltak, hogy a döghús már nem kell nekik, pláne nem olyan, amiből a zombik korábban falatoztak. Siddiq anyja akarata szerint jártak el, fel akarták szabadítani a zombik lelkét.

Kszto - 2017. 11. 27. 23:38

Én valamiért az egész rész alatt azon gondolkoztam, hogy a guberálók főnök asszonya mi a jó fenéért barkácsolt szobrot lényegében pucéran mindenki előtt.
Meg, hogy hogy öltözött fel olyan gyorsan?
Szóval, hát elég uncsi volt.

Szabby - 2017. 11. 27. 23:58

Szerintem rendkívül találó a The Walking Dead cím. Csak most már nem a zombikra, hanem a szereplőkre értve! Az első 1-2 évad bármely részének 15 percében több ötlet és valós tartalom volt, mint a mostani évad összes eddigi részében együttvéve. Az a gáz, hogy már hosszú ideje nosztalgiából nézzük itthon a sorozatot és minden egyes héten megszívatjuk magunkat a fene nagy optimizmusunkkal, hogy “na, hátha most már tényleg beindul és történik valami”. LEHETETLEN felfűzni gyakorlatilag egyetlen alaptémára egy egész évadot, mert így az összes epizód voltaképpen egy “filler”, ami felvezeti az utolsó részt. A nagy gonosz elleni harca már így is elszórtak egy teljes évadot (kormányzó), oké, ráadásul azok a részek a mostaniakhoz képest fényévekkel jobbak voltak. Csak én érzem úgy, hogy totális válságba került a TWD kreatív csapata és baromira gödörbe ült a produkció?

Kvanar - 2017. 11. 28. 00:55

Szabby egy világot döntöttél bennem össze.
Attól a pillanattól fogva, hogy megtudtuk mindenki fertőzőtt én azt hittem a cím az emberekre utal, nem a holtakra :D Vagyishátizé többértelmű címnek tűnik, vagyislegalábbisbelemagyarázható bármi.
Jövőhéten megyek ámerikába, komolyan mondom beadom a jelentkezésem story editornak valamelyik agyalágyult producerhez, oszt itt a fórumon összerakunk egy értékelhető évadot, helyrepofozzuk a karaktereket, kiszúrjuk a használhatatlanokat, és ha helyreállt vissszaadjuk az amcsiknak a stafétát. :D

randomguy23 - 2017. 11. 28. 01:01

Nehéz bármit is írni önismétlés nélkül. Faék egyszerűségű megoldások, önkényes történetvezetés, erőltetett témák. Se Rick, se Carl jeleneténél nem emelkedett meg a pulzusom, ellenben a plüssmaciként szétrobbanó Saviour láttán kínomban felnevettem. Halál komolyan, ez a rész eye candy tekintetében nyújtotta a legtöbbet.

Emellett (kissé meglepő módon…) nálam Carol és Ezekiel párosa is rendben volt, ahogyan Gregory ripacskodása is szórakoztatóbb volt a nagy átlagnál. Teszem hozzá, maga a karakter adaptációja így is borzalmas (pedig Xander Berkeley alkalmas lenne a szerepre!), ám elvárások nélkül valahogy emészthetőbb ez az egész katyvasz.

Talán ez a kulcsa a TWD élménynek magának is: az epizódok réges-régóta a nagyobb költségvetésű rajongói projektek színvonalát tükrözik, ha alapvetően lelkes amatőrök munkájaként kezeli az ember (‘potkívánok, Mr. Nicotero!), könnyebb szemet hunyni a hiányosságok felett. A sorozat 8 éves nézettségi mélyponton, lehet, hirtelen sokaknak leesett: ezért fizetést is kap(nak) valaki(k)?

Joe - 2017. 11. 28. 04:49

Az előző rész relatíve rendben volt (már a TWD-hez képest), ennél meg csak vártam, hogy történjen valami.
Ezekiel, Carol és Greg színészi játéka rendben volt, és nem is szúrták nagyon el azokat a jeleneteket. Maggie még mindig a duzzogó méregzsák ovis vonalat képviseli sajnos (látványosan túlartikulálva dolgokat).
Aminek örültem, hogy Rositáékat végre elindították, csak azt a szálat rettenetesen elbarmolták, már a guruló teniszlabdánál fogtam a fejem, Darylék meg nyilván véletlenül pont ott kamionoztak (mellesleg néhány bukfenc itt annyira ordít, hogy nem lehet nem észrevenni: amikor a csajduó elindul, még Michonne vezet, aztán hirtelen Rosita ül a volánnál, Darylék meg honnan a viharból szereztek kamiont?!). Nagyon kár érte.
Siddiq még akár érdekes karakter is lehet, viszont azért is kár, hogy a zombikkal a “harc” abból állt, hogy Carl a kezében késsel úgy dönt, hogy magára rántja a zombit, a késsel viszont véletlenül sem csinál semmit, inkább fél óra kínlódás után fejbelövi….wot?! ennyire átlátszó műdrámát…
Ja, meg Ericet (vagy kit) is meggyászolta megint a hogyishívják, csak sajnos ez már a kutyát sem érdekli.

Joe - 2017. 11. 28. 04:52

Bocs a dupláért, lemaradt: végre leakadhatnának a “na most véget vetünk mindennek” cuccról, ebben az évadban részenként minimum 8x elmondja, mindig más. Unalmas, senkit sem érdekel már.

seven - 2017. 11. 28. 06:17

elképesztő mennyire unalmasra sikerült megírni a háborús sztorivonalat Gimple-nek és csapatának. Értékelhetetlen volt ez az epizód, már csak azt vártam hogy legyen vége.

dexike3 - 2017. 11. 28. 06:23

ez olyan semmilyen volt. a “cliffhangert” sem értem, minek örült Rick, gondolom megy a nyegle terv.

dexike3 - 2017. 11. 28. 07:27

valami olyasmi lehet a “nagy terv”, hogy lekötik a figyelmüket Rick-kel, addig sem segítenek Negan-nek. vagy ezzel csalják őket oda a Menedékbe, hogy őket is kelepce várja, bárhogy is legyen 2 hét és kiderül. vagy esetleg a guberálók között is vannak beépített emberük? vagy az amazonok fogják őket lerohanni, nem tudom?

Lighter - 2017. 11. 28. 07:48

Az ott Rick volt a végén? Ennyire béna volt? Ez már tényleg vicc.

jack_bauer - 2017. 11. 28. 08:19

Egyetértek, a Carl-Siddiq erdős jelenet majdhogynem a sorozat mélypontja volt. Fogtam a fejem, rettenetesen volt megcsinálva, s a mögöttes motiváció is egy jó adag bullshit volt. Egy random ember random anyja miatt Carl óvodás módjára kockáztatja az életét, csak azért, hogy megadja a végtisztességet néhány járkálónak. Elképesztő, hogy ezt a morális szart akarják lenyomni negyvenhatodjára is az ember torkán.

Rick tervén én sem értem, de nem esett kétségbe, mikor nemet mondtak rá a kukások. Gyaníthatóan jön majd valami felmentősereg.

Daryl halála nagyon lóg a levegőben…

NPeete - 2017. 11. 28. 08:25

Amúgy engem az egész évadban leginkább az az idegesítő zümmögő zenének szánt valami húz fel, egyszerűen szörnyű…

dexike3 - 2017. 11. 28. 08:27

@jack_bauer:
kamu halál lesz az, vagy ő is szerepel majd az Avatarban? tudsz esetleg valamit?
más, eddig fel sem tűnt az új intro (ennyit az évadról :D )

Shred - 2017. 11. 28. 09:09

Jadis nagyon csábosan hajlítgatta a legújabb szobrát, a végén még kiderül, hogy ágyasnak akarja fogva tartani Ricket (segítünk, ha a kedvemre teszel). Rémlik is, hogy tett már neki ajánlatot az előző évadban.

Irgum76 - 2017. 11. 28. 09:10

Joe:
“hogy a zombikkal a “harc” abból állt, hogy Carl a kezében késsel úgy dönt, hogy magára rántja a zombit, a késsel viszont véletlenül sem csinál semmit, inkább fél óra kínlódás után fejbelövi….wot?!”

nem magára rántotta hanem leteperték a kést meg azért nem használta mert nem tudta használni mivel rajta feküdt egy zombi viszont a másikat mutatják aki mellette vergődik simán áttudta volna harapni a karját
azt azért leszögezhetjük, hogy tényleg béna jelenet volt

engem az érdekelne ki volt a baba Maggie karján?
Judith múltkor már sokkal nagyobb volt amikor Rick otthagyta rajzolgatott az útra
most két baba van csak az egyiket elfelejtettem?

Shred - 2017. 11. 28. 09:14

Joe: Daryl a Saviorök központjában szerválta a kukásautót, valahol ott láttam, amikor lelőtte a magát megadó gyereket, akit Rick életben akart hagyni.

Nézőke - 2017. 11. 28. 09:19

Jacques: hát ezeket észre sem vettem, ennyire érdekel mi történik éppen pl. Rick esetében. :)

dexike3: nem úgy tűnt,hogy a kukaosztag nagyon készülődne valami megvédésfélére, csak ültek és szobrot csináltak, és fényt esznek.

Kopogtatnak, még mezítelenül odabiccent a főbanya,hogy nyissák ki,hát nyílik az ajtó,snitt.
A kinyílt kapun belép Rick,akit ekkorra már kétkörös táncot lejtett felöltözött kukamurderek várnak.

Mivan?

Sheriff Hood - 2017. 11. 28. 09:21

Csodálkozom, hogy most senki nem kiált fillert, mert ha valami, hát ez az volt. Egy centit nem haladt előre a történet, bemutatták, hogy hol mi van, erőltetett dráma, kamuizgalom, szokásos TWD-s ostobaság egynémely szálon, és ennyi.

Számomra már-már lenyűgöző, hogy a legjobb alapanyagokból is képesek végtelenségig nyújtott, emészthetetlen rétestésztát produkálni. A kukásokat tökfelesleges volt behozni, pláne a nevetséges kis árulásukkal, de ez a Rickes “kemények vagyunk, csatlakoztok vagy kicsinálunk, de nem ölhettek meg most a fenyegetés ellenére, mert a társaim tudják, hogy itt vagyok” jelenet számomra nevetségesebb volt, mint Carlé. Daryl örülhet, mert végre nem dirigál senki, nyugiban véghezviheti a tervét (tippre úgy is lesz valami gebasz, de egy intenzív hirig helyett ezt is darabokban adagolják). Az se semmi mondjuk, hogy a megzuhant Aaron gyásztól elvakultan simán magával viszi a kiscsajt, akiről tudjuk, hogy Maggie-nek fontos, csak hogy legyen “dráma”.

Csak az a sokat emlegetett feszültség, ami a készítők szerint jellemzi az évad első felét, na az nincs sehol.

Shred - 2017. 11. 28. 09:36

Irgum76: a babát a Savior HQ emeleti szobájában találták, miután kiirtottak mindenkit.

winnie - 2017. 11. 28. 09:42

“Csak az a sokat emlegetett feszültség, ami a készítők szerint jellemzi az évad első felét, na az nincs sehol.”

vissza is néztem, hogy miket mondtak az évad előtt.

“[Season 8 is] like a Schwarzenegger versus Stallone action thing from the ’80s. I think there are, like, 10 explosions an episode. Every time you turn around, somebody’s shooting something or blowing something up. There’s some serious action that I don’t think we’ve seen on television since The A-Team went off the air.”

“It’s gonna be bigger, it’s gonna be more intense. I always mean that, but this year it’s the same thing. More intense. The first four episodes will melt people’s minds and break their televisions.”

_Peter - 2017. 11. 28. 10:00

Netezés közben kis ablakban nézem már idén, annyira nem köt le, annyira gagyi. És még így is feltűnő a sok ostobaság, mi lenne ha rendesen nézném?

Rick magyarázza és levelezgetnek a Nagy Tervről, erre amíg a kukásoknál raboskodik mindenki magánakcióba kezd:

– Hova mész?
– Pontot teszek a háború végére egyedül.
– Veled megyek én is!
– Nem lehet, gyenge vagy!
– De veled megyek!

Ezt eljátszották egy részen belül ötször! Michonne-Rosita, Carol-kissrác, Aaron-Enid, Carl is elkolbászolt, Daryl-Tara ugyanolyan unalmas mint amikor egy részen belül ötször fake halt meg a király. Akinek a menetrend szerinti depije is unalmas ezerszer láttuk már ezt, tudjuk maga alatt van nem kell 10 perceket elpazarolni rá. Jézus megbocsátó szövegére se. Amelyik fogoly sokat beszélt és leugatta a próbálkozó társát, őt majd integrálják talán.

Carl és az új csávó az erdőben a legalja. RPG Rosita a legalja, Michonne teniszlabda a legalja, Daryl pont akkor telibe kapja a legalja. A hangfalas autó úgy lett volna poén az Easy Street szól! :D

Múltkor is pont meglógtak a Saviorök aztán mégse. A főhadiszállásukra is csak azt mondják be vannak kerítve, hirtelen tök bénák lettek a megmentők mert most az kell a sztoriba. Tétlenül ott ülnek bent.

Alexandriából mindenki elhúzott, egy idegen banda vagy 30 zombi bevenné. Régi hiba mindig egyre fókuszál a sorozat, most Negan banda ezért a zombik és mások nem jelentenek veszélyt, az apolipszis szünetel! Kaja, autók, benzin, fegyverek, lőszer van minden!

A zombik is csak papírmasé kellékek, mikor volt utoljára amikor egy zombi lenyomott egy karaktert és szétrágta? Azt hiszem Jesse óta nem volt zombi okozta halál.

A leggagyibb az egész kukás banda úgy ahogy vannak. Annyi volt érdekes amikor krétával megjelölték a konténert ahova Ricket zárták, hogy az ugyanolyan jel volt esetleg mint Terminus-ban? Kannibálok ezek a kukások is? Túl sok kaja nem lehet ott a szeméttelepen.

Hat részben lement egy részre való sztori. Szánalmas ez a sorozat, szánalmas az AMC, a készítők, egy hülye zombi vagyok amiért nézem még.

jack_bauer - 2017. 11. 28. 10:17

nézettségi adatok:

1. rész: 11.44
2. rész: 8.92
3. rész: 8.52
4. rész: 8.69
5. rész: 7.85

ez is beszédes szerintem. sőt, ez igazán beszédes.

jack_bauer - 2017. 11. 28. 10:18

ja, lemaradt, hogy millió :)

Kifli - 2017. 11. 28. 10:55

Vajon Gregory kap majd megint cirokpalacsintát? :)

228eszter - 2017. 11. 28. 11:17

Én teljesen elvagyok keseredve… ami mostanában van az egyszerűen nézhetetlen. Negan óta szétesett az egész sorozat. De nálam Alexandria óta van lejtmenet… Egyszerűen nem értem a készítőket, miért kellett ennyire tönkretenni. Nincs igazi dráma, vagy csak nem hiszem el azt amit adnak, nincs izgalom, csak nyomorúságos döglődés. Alig bírom végignézni a részeket. Sírok…

Jimmy,a szent - 2017. 11. 28. 11:21

A roncstelepesek afféle voyeuristák lehetnek,Jadis meg a konténer lyukakon keresztül kívánja majd glory hole módszerrel használni Ricket.

Kifli - 2017. 11. 28. 12:03

Jimmy,a szent: :DDDDD és megint :DDDDDD Kéééész :DDD

Irgum76 - 2017. 11. 28. 12:26

Shred:

ja tényleg
köszi

tghooker - 2017. 11. 28. 13:00

Ebben az évadban engem Rick foglalkoztat leginkább. Szerintem súlyos orvosi gondja lehet. Nem izzad senki, de róla patakokban folyik a víz. A haja folyamatosan csapzott és zsíros. A sok gondolkodás teszi ezt vagy nem találtak elég sampont? A redneck Daryl esetében ezt megszoktuk, de a Vezér adjon már magára!!!!!

dexike3 - 2017. 11. 28. 13:07

@Shred:
tényleg nem is fogtam fel, hogy az egy kukásautó, biztos köze lesz a guberáló tervhez is. bár most ellentétes irányba megy vele Daryl brigádja.

Danee - 2017. 11. 28. 13:19

Rég izgultam ennyire rész alatt. Mennyi fordulat, micsoda párbeszédek voltak. Egyszer sem nyúltam a telefonomhoz, annyira fenntartotta az érdeklődésem. Szinte elrepült az egész rész. Úgy izgultam, hogy Michonek túlélik-e, vagy Carl egy random halált hal-e a zombi által. Szerencsére nem, na de micsoda izgalmak voltak! Csak kapkodtam a fejem, nagyon megvadultak a készítők. Tetszik, hogy tök logikusan van felépítve az egész. Jajj, és hát biztos nem lesz semmi Hiltoppan a Saviourökkel, viselkedni fognak. Ez is tök izgi, örülök, hogy bedobták ezt is.

ah.

dexike3 - 2017. 11. 28. 13:43

@Danee:
:D
sőt biztosra veheted, hogy egy szereplő sem fog felbukkanni innen a FTWD-ben ;)

Shre - 2017. 11. 28. 15:26

“A leggagyibb az egész kukás banda úgy ahogy vannak. Annyi volt érdekes amikor krétával megjelölték a konténert ahova Ricket zárták, hogy az ugyanolyan jel volt esetleg mint Terminus-ban? Kannibálok ezek a kukások is? Túl sok kaja nem lehet ott a szeméttelepen.”

Szerintem csak megjelölték a glory hole-okat, Rick sz…ni fog, most már szó szerint is a konténerben:D

Shred - 2017. 11. 28. 15:28

A fenébe, megelőztek:)

perszepolisz - 2017. 11. 28. 21:34

Emlékszem a második évad első részében konvojban haladtak €s egyszer csak kifogyott az egyik autóból a benya. Rick kiszáll, majd közli a többiekkel hogy “kifogyott a benzin, erre majd késobb mindig figyelnünk kell.”
Hát nem itt már szó nincs ilyesfajta feszültségről.

Seni88 - 2017. 11. 28. 22:23

Nem izgultam halálra magamat a szereplők miatt. Ahogyan már sokan említettétek valóban művi volt a legtöbb akciózás. Rosita RPG-s akciójánál csóváltam a fejemet. A csávóra lőtte el a rakétát és nem a teherautóra….egy savior meghal…na és? Negan-t nem ez érdekli, hanem jöjjön valaki, aki elpusztítja vagy eltereli a hordát a Menedéktől. Alapvetően tetszett amiket a Megmentők eddig próbáltak bevetni,de könyörgöm miért nem lehetne egy olyan megoldás, amiről nem tudnak esetleg Rickék?
A szemétszedők végre mehetnének oda, ahová valók…a kukába. Most Rick jól beolvasott nekik a fényképekkel illetve az ultimátumával. Mire volt ez jó? Nem adtam volna nekik 2. esélyt, mivel jóhiszeműen fegyvereket kaptak és egy adott pillanatban átálltak Neganhöz. Simán leszedhették volna az egész bagázst és még attól sem kellett volna tartaniuk főhőseinknek, hogy valamelyik másik támaszpontról erősítés érkezik.
Az sem volt gyenge ahogy a kiskrapek önként jelentkezett katonának. Sokkal szimpatikusabb volt, mint a teljesen magába roskadó Ezékiel. Nem értem miért nem áll ki a megmaradtak elé és próbál némi együttérzést mutatni? Ezek az emberek a közös ügyön kívül őérte haltak meg és saját életüket kockáztatták királyukért és még egy gyászbeszédre sem futotta eddig tőle? Szégyen.

dudli - 2017. 11. 29. 04:52

Hangosan felröhögtem, amikor láttam Ricket kuporogni ruha nélkül a konténerben :D
Ez mindennek a legalja volt. Szánalmas kategória. :D
Lehetett volna az is a címe, hogy ‘A király, az özvegy és a bolond’ :D
Ráadásul, ha minden jól megy, ezzel el is intézte a mentősereget Negannek. Így egy már megnyert meccset fognak elbukni. Az is vicc, hogy az eddig szervezett csapatok, most mind szétszéledtek 2-2 fős egységekre. Egy jó jelenet volt benne, amikor Rosita szétrakétázta a magnós fickót :D

Seni88 - 2017. 11. 29. 12:26

Dudli, szerintem Daryl RPG-s akciózása hatásosabb volt a 8-10 motoros ellen, mint Rosita 1 vs 1 módja.
Az RPG-s akciózásról jutott eszembe egy népszerű PC játék intrója. Azért a csóka ott sem sokat vacilált, hogy egy szűk járatban sütötte el a fegyverét az ellenségeire: https://www.youtube.com/watch?v=-00uQzXyujI

Enzo - 2017. 11. 30. 21:03

8×06
Nekem is az a legerősebb benyomásom a részről, hogy csomó mindent felvezettek, de félbehagytak.

“Kukáséknál ég a világ” szál:
Hú micsoda indokolatlankodások történnek itt. Kukáskirálynő (Jadis, na, mindig Tashának akarom hívni vmiért) majdnem meztelenül szobrászkodik (Shiváról mintáz vajon?), aztán egyszercsak beállít Rick, mindenki fel van öltözve és beálltak nevetséges spirálba. A végén meg Rick meztelen a konténerben (Jadis megkívánta ugye már korábban is)… de legalább megtudtuk, hogy minek kellettek a fotók.
Amúgy amikor az egyik kukás beszólt neki, hogy “Trick.”, azt kellett volna mondania, hogy “No, it’s Rick.” :DD

“Carl, a Kisfőnök” szál:
A Siddiq-kel való beszélgetése tetszett, olyan szívmelengetően őszinte volt az egész jelenet, és mintha azt vetítették volna előre, ahogy Carl majd átveszi Rick szerepet (a 3 kérdéssel)…mondjuk 30-40 évad alatt bőven belefér :P
Remélem, hogy Siddiq igazat mond, és tényleg ilyen jólelkű, nem kell minden karakterbe egy sunyi csavar. A zombizás már-már izgalmasnak mondható volt, viszont ugyanakkor rettentően erőltetett is.

“Michonne világot akar látni” szál:
Hát jó régen láttuk őt is meg Rositát is, úgyhogy kellett ez a szál.
Az erőltetett konfliktust itt is sikerült beleszőni, viszont legalább a savior csaj úgy fütyült, mint Negan szokott, Rózi meg nyomott egy superkillt a gránátvetővel, az tetszett, jót röhögtem :D Darylék meg persze PONTosan abban a pillanatban érkeznek, és telibekapják a hangfalas kocsit, hihető… (és voilá, lett egy rakat fegyó)

“Neszmélyi Hilltop félédes” szál:
Na itt röhögtem a legnagyobbat, annyira vártam, ahogy Maggie a saviorök után Gregory-t is beküldi a homemade ketrecbe, zseniális volt, szabályosan tapsoltam :D Jaredet meg csak le kéne lőni azért, eddig tesz is érte.

Darabkák:
– A nagy üzengetés és felolvasás az elején viszonylag tetszett, talán egy kicsit túlhúzták.
– Ez a botos kiscsákó (Henry) vótmá? Nem tudom követni a kingdomos kölköket. Talán Benjamin kisöccse? (Ennyi az össz, amit tudtam írni a Carol-Ezekiel szálra.)
– Vajon hova megy Aaron? És Enid vajon csak azért csatlakozott, hogy végre vele is történjen valami?
– Fel se tűnt a rész közben, de jogos: tényleg, a helikopteres szál meg nem haladt előre. Na talán jövő héten.

Walker - 2017. 12. 02. 07:25

@Enzo
“– Vajon hova megy Aaron? ”

Szerinted ebben a világban olyan könnyű még egy meleg pasit találni? :D

winnie - 2017. 12. 02. 09:37

jézus “kéznél van”, de jó eséllyel minden közösségben akad a statisztikák alapján.

Ela - 2017. 12. 02. 22:11

Ahanyszor az izzado, setalo Ricket mutatjak, annyiszor megiszok egy pohar vizet.Legalabb menet kozben egy folyoban megmosakodhatna.Ejszaka sosincs?nekem ugy tunik ez az egesz warosdi, mintha egy nap alatt toortenne minden.

Shred - 2017. 12. 03. 12:15

Ela: pontosan, asszem Michonne ki is mondta az utolsó részben, hogy másfél napja mentek csatába a többiek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz