login |

Crisis on Earth-X: a nagy DC crossover

2017. 11. 30. 14:50 - Írta: superpityu

53 hozzászólás | kategória: crossover, kritika, , , ,

Ez akkor évről évre jobb lesz?

Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy eddig ez volt a legjobb crossover, amit láttunk az Arrowverse sorozatok között. Persze még így is belengi egy tisztességes iparosmunka érzete az egészet, de mindenképp biztató, hogy tanulnak a készítők a hibáikból.

Kezdjük ott, hogy ez tényleg 4 epizódos crossover volt, nem csak amolyan mondvacsinált, mint a tavalyi, hanem már a Supergirl elején belevágtak a lecsóba. Ráadásul több történetszál is ki lett futtatva a 4 rész alatt, nem volt nyögvenyelős, hogy egy adott problémát csak abban a sorozatban bontottak ki, amelyikben azok a szereplők állandók voltak. Így ez adott az egésznek egy filmes jelleget, amit én nagyon bírtam.

Volt idő kifuttatni a történetet. Mert hiába operáltak rengeteg szuperhőssel, azért nem szuszakolták bele mindegyiket minden epizódba. Persze így is a 4 sorozat összes szereplőjének felét mozgatták minden részben, míg a zárásban kábé mindenki jelen volt.

Ráadásul a történet elég nagy hatással van egyenként is a sorozatokra. Kara és Alex kicsit átértelmezhette a magánéletét, Barry és Oliver szintén, míg a Waverider csapata sokat fog változni a nácik inváziója után.

A történet (amit természetesen egyébként simán lehet nézni akkor is, ha valaki csak egy DC-sorozatot követ figyelemmel) annyi volt, hogy egy másik Földről (Earth-X), ahol a 2. világháborút a nácik nyerték, megtámadják hőseinket egy várt esküvőjén. Jöhet is a harc a gonoszok ellen, akikről a tovább után beszélnék inkább spoileresen.

Szóval Earth-X gonoszai Oliver, Kara, Tommy Merlyn és Lance alteregói. Tommy-Proetheus vonal ugyan nem tartott sokáig, de jár érte a pacsi, érdekes volt látni a karaktert. Lance sem volt érdekes, viszont Kara és Oliver, mint férj és feleség több, mint meglepő volt.

De több Earth-X karakter is szerepelt a sorozatban, konkrétan felvezették a CW Seed-re érkező Freedom Fighters főszereplőjét The Ray-t. Teljesen rendben volt egyébként, ráadásul elég nagy mérföldkőnek fog számítani a saját sorozata, hiszen az első meleg férfifőhős lesz az Arrowverse-ben.

A másik fontosabb karakter pedig Leo Snart érkezett, akit nagyon furcsa volt a megszokott verzió után. Ráadásul egy darabig még láthatjuk is, hiszen az akció után a Föld-1-en maradt.

Igazából maga a küldetés nem volt annyira izgalmas. Oké, nem volt rossz, persze, röpködtek az egysorosok, mindenkinek adtak valami badass pillanatot. De tudtuk, hogy mi lesz a vége, az egyedüli kérdés szerintem maximum Firestorm szétválasztása volt, hogy meglépik-e és már most elbúcsúzunk-e Stein karakterétől.

Erre a készítők olyan tököket növesztettek, amilyet az Arrow 4. évadja óta nem láttunk, mármint konkrétan ugyanazt tették mint ott. Fogták és miután minden Jefferson és Stein kezében volt a továbblépéshez megölték az öreget. Igazából már régóta a sorozat gyenge pontja volt az ő kettősük, de miután szépen felvezették a megoldást, sőt ugye ott volt már az unoka is, így nem is mertem gondolni arra, hogy mégis ilyen módon válunk meg az Martin-tól. Ettől még szép és érzelmes búcsút kapott és hiszem, hogy meg fog látszódni a Legends csapatán a hiánya.

Flash elengedte legnagyobb nemezisét, hogy később is legyen kit kergetnie. Kara és Oliver szembesült azzal, hogy mivé válhattak volna másabb irányítás alatt. De jó volt látni ahogyan próbáltak nem megszokott dinamikát vinni pár karakterrel a crossoverbe. Igazából ezekbe nem nagyon lehet belekötni, Alex-Sara bejött, Killer Frost pedig aranyat ér, mindegy, hogy melyik karakter mellé rakják, de Rory-val különösen imádtam.

De remekül próbálták használni Iris és Felicity karakterét is, több kevesebb sikerrel (azért amikor Felicity a halál torkában azon kezdett gondolkozni, hogy miként mondja Eobard nevét azon sikerült felröhögnöm), de mindenképpen jár a hátba veregetés Kara megmentéséért is. Vagyis azért, hogy megpróbálták.

Azt viszont sajnáltam, hogy borzasztóan szét volt vágva az összes verekedés, amik koreográfiája elég “meh” lett sokszor – konkrétan szerintem a templomos volt a legjobb, aztán egyre inkább sütött belőlük a költségtakarékosság a sok szereplővel. De tényleg vicces volt, hogy Dinah nem használta a Canary Cry-t, amikor előkerültek, simán megmentette volna az egészet. Vagy Amaya képességét szinte kispadra tették és elküldték csúszkálni Zarival és Killer Frosttal.

Összességében ettől még tetszett a crossover, még azon is gondolkoztam, hogy az elkaszált sorozatokba is visszanézek. Nem váltották meg most sem a világot, de jó látni, hogy legalább a tévében úgy ahogy működik a DC. 

53 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2017. 11. 29. 05:26

Mocskos szar volt ez a crossover, Flash és Arrow ment a kukába nem vagytok hajlandó tovább szenvedni a sok élvezkedő shipper fanbázissal. Nem történik semmi lényegi még egy kicseszett crossoverben sem csak két esküvő két totál össze nem illő párral meg megölték kvázi az egyetlen normális szereplőt. Csak mert Garber papa le akart lépni. Meg is értem ilyen shit showkban én se bohóckodnék. De azért röhej hogy nem tudtak neki adni egy happy endinget.

Na mindegy, nagy csodának kell történnie hogy visszatérjek ide. Napokig tudnám sorolni mennyi baromság volt mennyi hiba ebben a 4 részben. A legszebb hogy elővettek egy idegen csajt az esküvőre de nem kezdtek vele semmit. Csaptak köré egy jó kis kamu reklámot de még hintés se volt rá hogy ki is ő, lényegében csak belemagyarázás volt az egész.

Végezetül itt is csak annyit tudok mondani hogy amíg Iris van addig nincs Flash.

Supergirl és a LOT marad mert kapnak még egy esélyt ráadásul nem az ő hibájuk hogy a másik kettő lehúzta őket és idén ezek tényleg jók nem úgy a társaik de ha Supergirlben se bírnak leállni a szerelmi drámával az is megy a kukába. LOT meg marad feelgood bűnös élvezetnek.

jesustomer - 2017. 11. 29. 11:57

Nekem tetszett, örülök, hogy most már teljes volt a gárda, majdnem mindenki kivette a részét és egybefüggő volt a 4 rész teljesen. Az elején volt egy kis nyál de hát esküvő volt, később se vitték túlzásba csak sajnos a ronnie-t váltó srác nem tud sírni. Nagyon fura volt :D
Mindenesetre epic volt szerintem.

Tyberius06 - 2017. 11. 29. 15:01

A vége baromi szar lett azzal az 5 perc nyállal, plusz Grey kiírása is baromi foss lett így. Akkor már inkább Jefferson halt volna meg, Grey meg visszatér a családjához. Így önmagában totál fölöslegesnek érzem Jeffersont, mégis mit kezdenek vele?
Nem értettem azt se, hogy Flash elengedte Eobardot. Nyilván volt köze ahhoz a szar kavaráshoz, hogy az Earth-X-en a nácik kerültek hatalomra végül. Ha igaz amit mondott, hogy Supermant is lefutotta, akkor a náci Karával se lett volna nehezebb dolga.
Az összes epiknek szánt harc rémesen gyenge lett. Ott van tucatnyi állig felfegyverzett katona, velük szemben jobbára lőfegyver nélküli emberek, azt ahelyett, hogy szisztematikusan elkezdenék lőni őket, helyette nekik rohannak… WTF???
Snart visszahozatala tetszett, az poén volt.
Összességében összeszedettebb volt, mint az előző Crossover, de gyengébb attól a háttérsztorikban. Az esküvő jó volt az összetereléshez, bár jobb lett volna egy közös mozidélután… Az utolsó 5 perc az kuka, az utolsó csata kuka ugyanúgy, Stein halála szintén… Most majd akkor részeken keresztül nézhetjük Jefferson szenvedését? Izé… sokkal jobb lett volna fordítva…

bobi64 - 2017. 11. 29. 18:35

Gyakorlatilag értékelhetetlen…

_Peter - 2017. 11. 29. 22:24

Én próbáltam végig szenvedni, ám teljesen nézhetetlen ez a crossover. Egy nagy zsúfolt összevissza katyvasz tucatnyi hőssel, hányinger zenével és leöntve tíz vödör nyállal amit ezt mind együtt pár tényleg jó egysoros beszólás se ment meg. Pedig jó ötletnek tűnt az SSupermädchen és Führoww szál Xfölde lakóival, náluk Adolf 105 évig élt? :D Mintha azt mondták volna 1994-ben halt meg.

Szóljatok ha csak Flash és Supergirl crossover lesz… talán a Supergirlre felkeltette az érdeklődésem ez a crossover, az Arrow ki van zárva a Legendákat abbahagytam az elején amikor a szárnyasok repkedtek.
Szólhatok ha nem tucatnyi jelmezes bohóc ugrabugrál összevissza követhetetlenül fejfájós zenére.
Felicity és Iris együtt kommandózik, összerakták a két legutáltabb csajt bravo! A fekete gyerek amikor állandóan “sírni” kezdett úristen micsoda színészi alakítás. :D

Avengers filmekkel is ez a bajom, egy zsúfolt káosz értelmes sztori nélkül és a Justice League is másolja ezt a receptet. Sokkal jobb lenne csak Iron Man, csak Batman, csak Superman. És összetenném a két kezem egy önálló Black Widow filmért!

Chiplecsap - 2017. 11. 30. 03:37

Szerintem szorakoztato volt, legalűbb 70%-ban szorakoztato volt, voltak nagyon jo ütős jelenetek , párosok, 3-asok, jol müködik a dinamika a karakterek közt , tv-hez képest ügyes volt.

én megkönyeztem a porf halálánál egy picit.
az hogy Iris és Fefe menthetetlen nem ujdonság, szerenmcsére van tekerő gomb, szal ezért mondom hogy legalább 70 %-ban szorakoztató volt.

Ettöl független SG és Arrow marad a kasza szinten.
Melissa, megfilmesített magánéletére nem vagyok kiváncsi, delena 2.0 és
Alex baba drámájára nem vagyok kiváncsi, Vinnék inkább át a legend-sbe, Sara-val el nézném még öket egy darabig, nah ök is a kellemes meglepetésbe tartoztak, mármitn tudtma hogy lessz, de jobbna müködtek mitn vártam.

Arrow meg hát ot van fefe szal, értitek.

Danielel panbaker meg kötelezően csak börnadrágot viselhet msotantol XD , oylan szép a csaj ebben az egész évadban is, de most is mikro a fekete felső volt rajta a fekete börnadrággal, :)

Alexejevic - 2017. 11. 30. 07:25

Na, csak sikerült mindenkinek elvenni mindenkit…Teljesült mindenki vágya:D Mostmár lehetne foglalkozni a történetekkel…

heidfeld - 2017. 11. 30. 14:12

Pont azon elmélkedtem, mennyit adjak rá adjak rá. No, jott Mick: “Vele nyomtad:?” Mutatott Alex-felé.. Csak a sör hiányzott a kezéből.
Elfogult vagyok, mert a Lot-banda a kedvencem. Tán az egészet az ő stílusukban kellett volna előadni.
Ötletből többet is ki lehetett volna hozni. Színészi korlátok nagyon kijöttek. Franz Drmeth, Stephen Amell bántóan rossz, de Melissa Beonist sem túl jó színészileg. Cuki, kedves, helyes, csinos, de nem szexi. Nincs kisugárzása.
Felicity: Se nem szép, se nem tehetséges, de roppant idegesítő karakter. És nem a származása miatt./Ki lepődött meg ezen?/
Hol volt Katie Cassidy, meg a Gumiember? Velük talán egy 6/10 lehetett volna. Jó dumák, pár, jó jelenet, látvány trükk nem tudja megmenteni a közepes történetet, néhány borzalmas színészt. És a teljesen hihetetlent, hogy csak egy ember hal meg, ennyi ellenség ellen.
5/10 Csalódott vagyok.

Claire8310 - 2017. 11. 30. 15:28

Kicsit sok volt a párkapcsolati ki kit és kit nem szeret momentum, minden részre jutott egy jó pár ilyen, vicces, hogy érzelmileg nekem a Jax-Stein vonal volt a legerősebb. Ettől eltekintve nagyon korrekt volt. A 4 részt egyben nyomtam le tegnap, abszolút szórakoztató volt, bár a Legendákat inkább tovább néztem volna. Tény hogy ők a kedvenceim. :)
És lehet csak nekem idegen a Supergirl, mert az az egyetlen amit nem nézek a négyből, de azok a pózolósok kifejezetten nevetségesre sikerültek olykor.
Meg volt egy két megoldás (Oliver szemében a tükröződés, a nagy átöltözős jelenet stb.) amik kicsit kacskára sikerültek, de az elfér ennyi percben.
Gratula nekik, szépen összehozták, nagy munka lehetett és hát Russell Tovey-it mindig jó látni, remélem a Legendsben feltűnik majd!

Just a quick reminder! Superspeed… I don’t have it! :D

Kiss53 - 2017. 11. 30. 15:46

Szerintem elég jó volt így a négy rész, de az Olicity-től már gyomoridegen volt. :D

Szkifi - 2017. 11. 30. 15:50

Talán érdekes infó, hogy a crossover epizóddal részben egy időben forgatták a Constantine-Legends of Tomorrow vendégszereplést. Matt Ryan szerint nagyon olajozottan mennek a munkák. Azt az epizódot kb. 2 hete fejezték be.
Egyelőre több Constantine feltűnés nincs kilátásban, se sorozat, se vendégszerep sajnos…

Aldo - 2017. 11. 30. 16:02

A DC képregényes sorozatai kezdenek szépen felhalmozódni, de a crossovert soron kívül megnéztem. Rajongok az alternatív történelmi cuccokért, de nem nagy elvárásokkal ültnek neki. A Föld X annyira szörnyű, hogy még csak beszélni sem mernek róla, nincs sorszáma (53-as Föld) csak X, mert épeszű ember nem megy oda. Hitler 105 éves korában halt meg. Oliver ekkor 9 éves volt, mégis amerikai létére ő lett az új Führer, aki ahelyett, hogy a világbirodalmat irányítani Berlinből, Amerikában rohangál és íjjal lövöldözik mindenkire. De még a nap sem süt eze a Földön, mert örökké vörös az égbolt.
Az első két rész – a Supergirl és az Arrow – dögunalom volt, ezzel a sok párkapcsolati nyafogással.
“Gyere hozzám. Nem. Miért nem? Mert hát izé…”
A Flashben és a LOT-ban már igyekeztek rámenni az akcióra, bár én a tavalyi crossoverben is nevetségesnek találtam, amikor egy felhőkarcoló tetején az egyik sarokban megjelennek a hősök, a másikban az idegenek, aztán beszaladnak középre és elkezdenek bunyózni, mintha valami Terence Hill – Bud Spencer filmben lennének.

Pozitívumok:
A lehetőségekhez mérten igyekeztek mindenkit felhasználni, bár voltak akik kicsit háttérbe szorultak.
Rory megnyilvánulása az esküvőn, hogy a menyasszony vagy a vőlegény oldalán szeretne leülni.
Az új Snart. A PB tesók megint jók voltak együtt.
Winn, mint a lázadók kemény, határozott vezére.

Amire nem jöttem rá:
1. Az esküvőn ki volt a csaj, aki Barryvel dumált? Azt hittem valami fontos szerepe lesz, de aztán eltűnt?
2. Snart miért maradt a Föld egyen? Miller valahol azt nyilatkozta, hogy most forgatott utoljára Captain Coldként. Vagy csak a temetésre maradt?

winnie - 2017. 11. 30. 16:11

” 1. Az esküvőn ki volt a csaj, aki Barryvel dumált? Azt hittem valami fontos szerepe lesz, de aztán eltűnt?”

ő még vissza fog majd térni, gondolom van köztük valami kapocs.

Horvagab - 2017. 11. 30. 16:13

Én nagyon imádtam az egész crossovert, tetszett, hogy lassan kezdtek az esküvővel, nem végig bunyó és angst volt. Kihasználták az időt szépen.

A gonoszok jók voltak, Kara kimondottan tetszett, és kellő mértékű humort tettek bele.

A bunyók maguk tetszettek legtöbbször, Alex-Sara nagyon jók voltak együtt. Mick mindig jó természetesen, és itt is az volt.

Ray és Leo is nagyon király volt. Due process!

LasDen - 2017. 11. 30. 16:22

Én reméltem hogy majd az akció megmenti, de az utolsó részt leszámítva az is borzalmas volt…

Claire8310 - 2017. 11. 30. 16:25

Ja és még annyi kimarad, hogy a CGI tényleg bántóan rossz volt, pedig azért már hozzá vagyok szokva úgy nagyjából, de itt néha olyan kilógások voltak… másra kellett a pénz gondolom… de hát akkor is.
Matt Ryannek meg örüljünk, hogy ennyire is jön :) aztán még kitudja. A mini-rajzfilmsorozata is jönni fog valamikor.

Wall-E - 2017. 11. 30. 16:28

Én arra tippeltem a rész nézése közben, hogy Barry és Iris lánya a jövőből, olyan formája volt, meg ahogy előadta, hogy mennyire örül, hogy itt lehet ezen az esküvőn, de ez csak így felmerengett bennem.

DarkEagle - 2017. 11. 30. 16:44

@heidfeld: Nem tudom, nézed-e a Supergirlt de Melissa igen is nagyon jó színész, nem az ő hibája, hogy képtelenek vele mit kezdeni, pláne a crossoverekben. Azért a Supergirlben elég sokszor megmutatta, hogy ha kap lehetőséget akkor igen is tud alkotni.

DarkEagle - 2017. 11. 30. 16:45

Nem tudom elhinni, hogy valaki nem veszi észre mennyi hiba, plothole és karakter idegen mozdulat volt csak egy részben nem hogy négyben. Persze bár nekem is legalább fele ennyire bejött volna de ez undorító volt. Meg sem közelítette a tavalyi crossovert.

Ez lényegében egy esküvői crossover volt a nácik csak dísznek voltak. Az egész végig arra ment ki és ez nagyon szépen látszott is, hogy végre kielégítsék a rajongókat és megkapják a várva várt esküvőjüket. Ami megjegyzem jó is lett volna ha rendesen csinálják.

De a normálisat félbe szakították a másodikat meg Dig bénázása meg Felicity önző mutatványa rontotta el. Tökéletesen látszott milyen önző képmutató Felicity, röhej hogy valaki szerint olyan mint az 1. évadban mikor még szerethető kis nerd volt. Egyébként megérdemlik egymást Oliverrel mert a férjecskéje is ugyan olyan szemétláda.

Ja és a legszebb, átcibálják Karáékat a készítők az esküvőre, a LOT bagázst lényegében minden fontos szereplőt erre a végén mikor valóban összeadják őket mindenki lelép és csak ők 5-en maradnak? WTF? Ebben hol a logika a bajtársiasság? Na ebből a jelenetből látszott igazán hogy nem érdekelte őket más csak a két kapcsolat építgetése.

Ha jó dolgokat kéne felsorolnom akkor nem sok állna itt csak: Kara éneklős jelenete az esküvőn, Mick hülye beszólásai, tökös Winn megjelenése aki nagy ívben lesajnálta Alex vernyákolását, és nagyjából ennyi. Ja meg James kinyírása. Élvezet volt nézni. Minden más vagy baromság vagy plothole és fanservice bs a fanoknak.

Még nagyon kedvesen is összegezve ez a 4 rész együtt MAX 5/10 volt.

heidfeld - 2017. 11. 30. 16:46

Jessica Parker Kennedy alakítja a lányt. Hú, mennyien utálták őt a Fekete Vitorlákban! Én viszont nagyon kedvelem.

Edrick - 2017. 11. 30. 16:47

Történetileg nagyon jól ment, és a korábbival ellentétes nem-feldaraboltsag érzése, hogy folyamatosabban mentek a dolgok, es nem voltak külön valasztva a részek, hát ezek sokat dobtak a dolgon.
De van egy hatalmas de. Hogy sajnos majdnem minden jo dolgot sikerült ellensulyozniuk olyan megoldásokkal, amelyekkel nem tudtam nem azt érezni, hogy szándékosan lövik magukat lábon. Két sorozat két sokak által legjobban utált karakterét összerakni? Bátor próbálkozás, nem mondom, de szerintem egyáltalán nem jól sült el. A harcok sokszor nem kötöttek le, néhol mintha a vágással se lett volna minden rendben, a lőnek-nem lőnek helyzet szintén fura volt picit, ehhez kapcsolódóan pedig Stein halálához szeretnék hozzászólni. Elfogadtam, hogy nem kapott boldog befejezést, bármennyire is járt volna neki szerintem, sőt a gyászos montázst sikerült addig húzniuk, hogy meg is sirattam szegényt. De maga a halál módja, eh. Oliveréket lovik, eszreveszik a kúszó Steint, ráfordulnak, akkor Oliverék miert nem törnek ki a nácikra, akik egy pillanatra leálltak a tuzelésukkel? Ez nekem nem. Kíváncsi vagyok, mi lesz ezután Jax-szel meg a tobbiekkel, de ez nem. Oliver meg átküldi a náci Waveridert, hogy fenntartsa az inkognitóját, amit aztán fél percre rá lerombol? Tommy cameoja: Tavaly nem tudott átjonni egy jelenetre a 100. részre, most meg csak megjelenik. Nem lehetett volna akkor már Segarrát és több játékidőre? Azért egy Eobard-Prometheus helyzetet szívesen megnéztem volna.

És Eobard. Nem lehetett volna legalább még egy fél mondatot arról, hogy hogy került ide, ahelyett, hogy azt mondja, timey-wimey? Sarával vagy bárkivel, egy értelmes mondatért odaadtam volna a fél kezemet, csak ne mondják, hogy “oh, hát tudod, az időutazás bonyolult”. Orulok, hogy visszatért, de ez itt most sok kívánnivalót hagyott maga után. Talán majd pótolják..

Pro:
-Mick összes jelenete
-Egysorosok
– Cold, és hogy marad még
– Folytonosság érzete
– LoT karakterei. (Velük egyszerűen nem volt semmi gondom, Arrow és Flash viszont nem győzött meg, hogy visszatérjek.)

Összességében felemás es hullámzó volt, tavaly nem volt ennyire jo történet, de hiába a darabolas, es hogy csak 3 rész volt, a megvalósítás ennek ellenére jobban sikerült. Itt meg pont fordítva. 7/10. 8, ha nagyon jo szívű akarnék lenni.

DarkEagle - 2017. 11. 30. 16:49

Amúgy Winnie, hol olvastad, hogy az az idegen csaj ‘Jessica Parker Kennedy’ visszatér majd Flashbe? Arról nem is beszélve, hogy Wentworth Miller nyilatkozta, hogy kiszállt az Arrowverzum minden sorozatából erre mégis visszahozzák Föld1-re? Most akkor mi van?

hhhggj - 2017. 11. 30. 17:01

Az amúgy mennyire röhejes volt már, hogy a végén Barry behozta Diggle-t, aki dobott egy nagy taccsot, és odébb sem menve a hányáskupac mellett adta össze a két párt?!

Ez szerintem egy akaratlan kritikája lett a sok nyálazásnak.

winnie - 2017. 11. 30. 17:08

darkeagle: itt írták: http://www.sorozatjunkie.hu/2017/11/29/hirszerda-x-faktor-8-evad-letterkenny-40-resz/

:D

egyébként nem szoktam recapeket olvasni, de érdekelt a sztori, viszont megnézni nem voltam hajlandó, miután láttam pár snittet – itt van a végén: http://tvline.com/2017/11/28/arrow-crossover-oliver-felicity-barry-iris-double-wedding/ – bár azt nem írták, melyik sorozatba, de gondolom, hogy a flash-be,

ha miller kiszáll, akkor ki fog, de a crossover forgatása után írt, ha jól számolom, szóval akkor még lehet rész számára.

Szaby59 - 2017. 11. 30. 17:12

Egyértelműen sokkal jobb volt mint az előző, sőt szerintem kijelenthető, hogy ez volt a legjobb eddigi crossoverük. Tényleg sikerült egy összefüggő 4 részes történetet kreálni a 4 sorozat berkein belül. A vége a rögtönzött esküvővel ultra gáz volt, nem értem a készítők miért nem veszik észre, hogy Iris, Felicity egyszerűen vállalhatatlan lett.

Amit sajnálok, hogy Cisco-Winn crossoverre megint nem került sor, remélem jövőre megy ő is, meg J’onn is.
Amúgy érdekes, hogy megint felvetették ezt az 53 Föld és 53 Kara van. Vajon fognak e foglalkozni az “itteni” Karával ?

LoGi - 2017. 11. 30. 18:08

Igazából nem voltak nagy elvárásaim már, nem lepődtem meg a megszokott gyengeségeken a sztoriban, így nem is csalódtam, csak pörgetve végig néztem a 4 részt. Sajna már nem érdekel egyáltalán a karakterek sorsa, ezért nem sok értelme maradt nézni, mert az akció sose lesz értékelhető konzisztens szinten.
Tömérdek kérdés volt a karakterek tetteiben és képességeik használatában a 4 rész alatt, amire a szokásos módon nem a rajongóknak kéne magyarázatokat fabrikálni.

Szép lassan morzsolódok le az univerzumban. Arrowt 4. évad felénél kaszáltam végleg, Legendset első évad felénél (meg megnéztem a nagyon jónak titulált finálét a 2. évad végén), Supergirllel 2. évad felénél lemaradtam, és azóta tudom nincs értelme bepótolnom és kaszáltam.

Flash hype-om pedig már erősen lehalt, és a 40 perces részeket valamikor megnézem a héten 30 perc alatt.

Az elszórt viccess és badass pillanatok mellett túl sok a szar köret.

OFF: Idén amúgy a Defenderst meg eléggé vártam főleg Daredevil és JJ miatt, erre az is eléggé nagy csalódás lett, a Hand nálam a misztikum eltűnése után nem működött. Viszont a csalódások miatti nem hypeolt Punisher a jól felépített évadával rendkívül jól betalált 0 szupererős dologgal.

NOT OFF:
Ezzel szemben pl ez a crossover 100% az akcióra volt kihegyezve, ezért részenként legalább 2 nagy harcjelenet volt a náci hadsereggel feleslegesen, hogy mutassanak mindenkit a képernyőn picit, de semmi súlya nem volt az egésznek. És a legrosszabb az egészben, hogy nem volt semmi értelme, gonosz Oliver és Kara motivációja annyira random volt, de azért nem ölnek meg senkit. Aztán ott van a genius Eobard Thawne akiről az első évadban megtudtuk milyen komplex tervet eszelt ki a céljának elérésére, most meg csak úgy összehozták őt a nácikkal, hogy szívsebészt játszon valami totál érthetetlen ok miatt.

jessm - 2017. 11. 30. 18:38

Nem volt rossz a crossover.
Igazából a karkater drámák húzták le , értem én, hogy költség vetés meg minden. De ha nem tudtak a látványra költeni, akkor történettel kellett volna kitölteni, persze minek akadok fenn ezen ez Arrowverse mindig is béna volt ebben.

Eobardot nem tudom minek kellett behozni ,nekem soha nem volt megfelelö az indoka, hogy utálja a Flasht. ÉS most sem volt egyértelmü, plusz hogy a fenébe került Earth-X-re. ÉS Barry mi a fenének engedte el? Hello pipeline börtön!! vagy ha mindenképp el akarták engedni, akkor ellöki Barry és meglép, és voalá

Plusz hiába szeretem Oliver és Felicityt, kihagyható lett volna az összeházasodjunk vagy nem dráma. és helyette egy kicsit foglalkozhattak volna többet az Earth-x élettel, és kapcsolatokkal. Meg miért Oliver volt a vezető. Tudom, hogy lesz animáció is, de ez akkor is bekerülhetett volna.

Meplepően Irisval most nem bajom, de azért továbbra sem bánnám ha eltennék láb alól.

Grey és Jax szenvedését nagyon untam, különösen, mert már nem részek óta szenvednek a szétváláson. Így Grey halálán sem tudtam meghatódni.

Legjobb volt számomra:
-Earth- X KAra és Olvier,
– The Ray,
– Leo Sart.
– Sara& Alex
– Mick egysorosok
E többieknek bénák voltak vagy le lettek butítva vagy nagyon elég gáz pillanataik voltak.

DJackson - 2017. 11. 30. 20:25

Ez az egész arrowverse annyira rossz, hogy az már jó! Tömény guilty pleasure volt végig! Jobban szórakoztam rajta mint a justice leaguen. Bár azt a lécet nem megugrani kell, csak nem megbotlani rajta…

Határozottan jobb lett mint a tavalyi crossover, bár az agyadat még mindig ki kell hozzá kapcsolni. Reverse Flash mégis hogy került vissza? Miért earth-x re? Miért Wells képében? Miért engedte el Barry? Ivó játékot lehetne játszani minden baromságnál. Fél óra múlva részegebb lennék mint Mick Rory. Talán még az évad többi része is nézhetőbbé válna így.

Komolyan megnézném Stephen Amell arcát amikor a crossoverek scriptjét olvassa. Egy darkos, full realisztikusnak induló sorozat 6 év alatt eljutott oda, hogy egy párhuzamos univerzumból érkező náci doppelgangere és alien felesége vezette, űrhajóval és robottal kiegészített invázót kell leharcolnia egy csoport szuperhős metahuman, időutazó, mágikus ninja assassin oldalán egy íjjal.
Kell egy ilyen sorozat is! :D

hokuszpk - 2017. 11. 30. 20:51

@heidfeld: szvsz Melissanal meg a testdublor csaj is jobb valasztas lett volna a szerepre.
itt https://supergirl.tv/inside-look-at-crisis-on-earth-x
most lattam eloszor kozelebbrol, es azonnal belehabarodtam.

ami a crossovert illeti, jolindult, sok nezo oromere kinyirtak Jamest, hat nem ott es azt a Jamest, akit kikellene de azert megis.
utana mar annyira nem volt jo, nekem Winn volt a csucs, tippre hazateres utan Alex ra fog mozdulni General Scottra :)

Castleon - 2017. 11. 30. 21:51

Nos, lehet mondani rosszat erről az ArrowVerse DC sorozat univerzumról, de a mozis warner-dc univerzumot simán veri…
A legnagyobb negatívum a költséghatékonyság, szóval a magam részéről inkább dícsérném. Tetszett. “DVD-filmként” simán 7/10

Ennn - 2017. 11. 30. 22:03

Az csak engem zavar, hogy az összedaás előtt Diggle konkrétan odahányt?????
Legalább álltak volna odébb!

DarkEagle - 2017. 11. 30. 22:20

Ahogy fentebb is írták, Ennn, az tökéletes önkritika volt a sorozatokra nézve, még ha nem is önkritika volt mert nyilván nem az volt. :D

Winnie kösz az infót totál elsiklottam felette. Mindenesetre ettől még marad az On-hold listában a sorozat az Arrow-val együtt. Nagyon jókat kell halljak hogy visszatérjek.

Mert legyünk őszinték, általában a sorozatok többségét a szereplők közti kémia adja el, a szerelmi huzavona és amíg nem jönnek össze jól is működnek, bár ez a Flashre és az Arrowra pont nem igaz mert se így se úgy nem működnek és még kémia sincs a szerelmesek közt. :D Viszont ami a többi sorozatok nagy átlagára igaz, hogy miután összejönnek általában a sorozat is elkezd laposodni mert teljesen megváltoznak a karakterek is. Nyilván az országos sorozatokra gondolok. Nagyon kevés olyat láttam amiben összejött a két főhős és továbbra is nagyon jó maradt a sorozat és azért láttam nem kevés sorozatot. Azt mondanám, hogy abból amit én láttam annak a 90-10-es arányban van kb a minőségcsökkenés és a jó maradt aránya.

Viszont a Flash és az Arrow alapból sem volt soha kiemelkedő szóval ki tudja. :D

steelwolf - 2017. 11. 30. 22:50

Röviden nagyon jó volt.

heidfeld - 2017. 11. 30. 22:51

“DVD filmként” Hát, ez hatalmas… Viszont sok olyat láttam, amin jobbak a vágások, verekedések. Figyelembe véve a véges költségvetést, jóindulatot, halvány 6/10-re módosítok. Kicsit olyan volt, mint a nagyon szegény ember “Világok Harca”
@DarkEagle: Nézem a Supergirlt. De szerintem Katie McGrath, Floriana Lima egyszerűen tehetségesebb, mint Melissa. Oké, Floriana iránt elfogult vagyok, Franklin és Bash 1/10 óta..

passauf - 2017. 11. 30. 23:21

Crisis on Earth-X > Justice League

Én erre egy 9.5/10-et adok, az egyetlen ami hiányzott nekem Deathstroke volt.

zoo - 2017. 12. 01. 04:47

A maga szintjén konkrétan jobb volt, mint a Justice league, MM és Wally padozása ellenére.

Aszusz - 2017. 12. 01. 07:11

DJackson: “Komolyan megnézném Stephen Amell arcát amikor a crossoverek scriptjét olvassa. Egy darkos, full realisztikusnak induló sorozat 6 év alatt eljutott oda, hogy egy párhuzamos univerzumból érkező náci doppelgangere és alien felesége vezette, űrhajóval és robottal kiegészített invázót kell leharcolnia egy csoport szuperhős metahuman, időutazó, mágikus ninja assassin oldalán egy íjjal.”

LOL. Nem semmi utat járt be ez a sorozat a 6 év alatt.

Nekem alapvetően tetszett a crossover, én is azt emelném ki, hogy a karakterek jól voltak használva, pedig elég sokan voltak. A Supergirlt és a Flasht nem nézem (utóbbit még az első évadban kaszáltam), a LoT és az Arrow maradtak, igaz takarékon – ebből az évadból talán csak az évadnyitójukat láttam, a többire még nem vettem rá magam/nem volt időm. A crossovert azért megnéztem.

Azt hiszem, hogy egyet kell értsek DarkEagle-lel abban, hogy ha valaki ennyire gyűlöli Felicityt s Irist (róla alig tudom, hogy ki, így nem is volt vele bajom), akkor az tényleg elronthatta az élményt. Ezt tudomásul kell venni, kaszálni az adott sorozatot, és mindenki boldog lesz (én is, mert nem az állandóan visszatérő, már-már irreális Felicity-utálat miatt olvasom a kommenteket).

Szerintem a crossoverben minden karakter a helyén volt kezelve, mindegyik sorozatban (Supergirl és Flash) találtam olyan karaktert, aki miatt talán bele is néznék az adott sorozatba újra. A sztori összefüggő volt, én nem tartottam annyira mondvacsinált ürügynek a konfliktust, és a Dark Oliver/Kara párosítás nagyon király volt. Hogy Eobard ki és mire képes, azt nem tudom megítélni, szóval az ebből adódó plot hole-ok nem zavartak. Az előző évi crossoverhez képest itt Karának is megvolt a szerepe, egyszerűen azt kell tudomásul venni, hogy egy ilyen környezetben ő nagyon OP, és valamit tenni kell vele, hogy sérülékenyebb legyen, és ne intézze el a dolgot két másodperc alatt, mert abból nem lenne 4 résznyi alapanyag.

A nyál mennyisége szerintem rendben volt, ennyi kell egy esküvői sztoriba. A végén a hirtelen esküvő viszont nem tetszett annyira, olyan érzésem volt, hogy “van még két percünk, kezdjünk vele valamit és Dig is kerüljön bele”.

Cherry - 2017. 12. 01. 09:36

Az amúgy kiderült, hogy a Wellenreiter mitől volt doomsday device?

sleepwalker77 - 2017. 12. 01. 09:53

Összességében bejött a 4 rész. Supergirl lett kicsit unalmasabb, de ez várható volt. Viszont minden rész egyre jobb lett, 4. pedig nálam a hét epizódja, de talán az eddigi összes crossover rész közül is a legjobb. Az egyik legnagyobb pozitívum viszont az, hogy végre 4 részen keresztül nem mondatták ki Iris-el, hogy “We are the Flash”. :D

Vlkolak - 2017. 12. 01. 16:54

És milyen sorrendben kell őket nézni?

hokuszpk - 2017. 12. 01. 17:24

@Vikolak : supergirl – arrow – flash – legends

mSO - 2017. 12. 02. 13:43

hhhggj, Ennn :

“Ez szerintem egy akaratlan kritikája lett a sok nyálazásnak.”

Best comment ever! :D
Amúgy meg a hét legjobb jelenete lett pont emiatt.

Kane - 2017. 12. 02. 16:59

Nagyon fasza volt…. Nézem a Flast, és hogy tovább menne a 7. részben, ahogy megismertük DeVot erre bevágják a Flash 8. részében ezt a Crisis on Earth-X-t. Össze vissza vágás ez az egyik sorozatban folytatódik ez a másikban! Szar, ahogy van!

Desmond Wallace - 2017. 12. 03. 14:28

Nem dobtam tőle hátast. Túl hosszú, túl sok szereplő, és ebből a sztoriból sokkal többet is ki lehetett volna hozni.

Helyenként azért működött a dolog, de Iris és Felicity duója maga volt a mélypont.

raypapa - 2017. 12. 03. 15:37

Sziasztok!

Leírná valaki a sorrendet?
Köszi!

mSO - 2017. 12. 03. 16:48

@raypapa: csak pár hozzászólást kell visszanézned:

hokuszpk – 2017. 12. 01. 17:24

John Doe - 2017. 12. 04. 11:54

Sajnos ez a crossover annyira rossz volt, hogy hosszasabb kifejtést sem érdemel, így is túl sok időt elvett már a napomból.

A 4 rész alatt, kb 25 perc élvezhető anyag volt, az összes többi hulladék. Az alapsztori még tetszett is volna, de végül abból sem hozták ki a legjobbat, sőt, gyakorlatilag még közepeset sem.

Én már egy ideje kiszálltam a Flash és LoT duóból, még az első évad felénél kb, de ezek után, a visszatérés nem igazán jut eszembe.

Ez így, jóindulattal egy 3/10, csak azért, mert Winn jó volt, Melissán cuki volt a ruha, Felicity még mindig szép, és tetszett hogy egymás ellen harcoltak, az már más kérdés, hogy jóval többet ki lehetett volna hozni.

Minden más, rossz volt.

Ivanovic - 2017. 12. 05. 20:58

Üdv.

Hatalmas hiba volt ez a DC-től, látattlanban mondom ezt!
4sorozatról besztélünk ijűszt leszámítva több mint 100részről beszélve (egészen pontosan 171rész+az ijász) ezzeket ismerned kell hogy igazi élmény lehessen ez a crossover, (de legalább mindegyikből valamennyit hogy tudd mi a fene van, és keresgélhetsz utána hogy ez miért van így, meg mi jelentősége van.)
Ám mi van akkor ha eme 4sorozatból valamelyik nem szimpi, akkor mi van, évadokat kell végig szenvedni hogy megtudd hogy a pár crossoverben naprakész legyél…
Na és mi van akkor ha csak simán lemaradtál egy sorozatról és nem kezdted el azt is nézni a többi melett,
Mindenféle szempontból kár volt ezzekért a részekért, (attól függetlenül,hogy szerintem a flash,supergirl színvonala megy lefele )

Mate4182 - 2017. 12. 07. 23:30

Szerintem kifejezetten jo volt.
Nalam mind a 4 resz jol mukodott. Bar alapvetoen a Legendakat preferalom, a tobbi epizod is bejovos volt.
Tetszett hogy olyan parosok alakultak ki amik eddig nem voltak (Rory-Killer Frost, Alex-Sara, Flash-The Ray stb)
A nyal nehol tenyleg sok volt, es a vegen is tok feleslegesnek ereztem hogy Felicity erolteti a villameskuvot, de en tul tudok lepni a Felicity utalaton. Altalaban akkor nezek a mobilomra ha az o jelenetei vannak :D
Remelem ezentul minden evben lesz Crossover

Mate4182 - 2017. 12. 07. 23:31

Ja es nalam abszolut akar a honap idezete :

Just a quick reminder! Superspeed… I don’t have it!

winnie - 2017. 12. 08. 12:40

Ivanovic: “ezzeket ismerned kell ”

egyiket sem kell ismerni. bőven elég azt ismerni, ami téged érdekel. na, nem mintha annyira bonyolultak lennének, de az írók direkt úgy írják meg a crossovereket, hogy ne legyen senkinek hiányérzete, aki mondjuk csak a supergirlt nézi.

jézusom, miért hiszed, hogy mindet ismerni kéne?

“Hatalmas hiba volt ez a DC-től, ”

mindegyik sorozatepizód nézettségi csúcsot ért el. ez minden, csak nem hiba, és pontosan mutatja, hogy a supergirlre egy csomó supergirlt nem néző is oda kapcsolt

“mi van akkor ha eme 4sorozatból valamelyik nem szimpi”
“mi van akkor ha csak simán lemaradtál egy sorozatról”

szóval a válaszom: a világon semmi. sok kommentelő ((köztük, akiknek tetszett), van így. a kritika írója sem nézi már rég az összes dc-sorozatot. mert ahogy te is írod, némelyek színvonala megy lefele, és ha valaki így érzi, akkor szépen kiszórja az adott sorozatot a kukába, mert minek nézzen olyasmit, aminek megy lefele a színvonala?

(ld. a flash-ből a 3. évad után, a supergirlből sokan már 1. évad közben, míg az arrow esetében a 4. évadnál szálltak ki nagyon sokan, és vissza sem néztek.)

JcGross - 2017. 12. 10. 12:27

Hűha. Hát erre mondja azt az angol, hogy “you take the good with the bad”. Bevallom, poén volt ez a crossover event. Talán azt is mondanám rá, hogy az eddigi legjobb volt. A professzoros szál egész jól ki volt dolgozva és jól használták ki a négy epizódot erre a célra. Na meg a templomi csetepaté talán az Arrowverse legjobbja volt eddig. Viszont fejfogósan rossz részek is voltak benne, főleg a fináléban. Mikor Rosszli (rossz Oli) kiadta a csapat nácijának, hogy “kill them!”, azok meg szépen odasétáltak a hőseink elé karnyújtásnyira és elkezdtek VEREKEDNI velük, véletlenül sem távolról kezdtek volna el tüzelni, az minden eddigit alulmúlt. A másik, hogy ennek a csapat szuperhősnek feltűnően sokáig tartott ezt a pár rosszfiút leverni. Na meg a meleg dolgot is túlzásba vitték az én ízlésemnek. Ja, és a két supergirl harca is hatalmas csalódás volt, és úgy az egész finálé rossz Mátrixos emlékeket hozott fel (gondolva itt a CGI harcokra, *brrr*). Na mindegy, nagyon nem akarom lehúzni se, mert ahogy mondtam, elég poén volt, és nem is vártam el, hogy Marvel szinteket üssön meg. Ja, és úgy látszik elhintették a következő Flash évad főgonoszát, aki ismét reverse flash lesz…

Napsutes es Savitar varhato - 2018. 06. 23. 22:59

Helló kedves mindenki,

Nem kívánok spoilerezni azoknak akik teljességében akarják látni a 4 évadot, szóval csak általános leszek.

Az elmúlt fél évben egy tucat alkalommal néztem meg a crossover-t, szemben a Justice League-el, amit csak kétszer. Pedig háromnál többször egy éven belül semmit nem szoktam újranézni. Körbeírtam, de nekem ennyire tetszett.

Ahogyan mondani szokták, szarva közt a tőgyét, kénytelen vagyok ott kezdeni, hogy egy gazdaságilag fejlettebb országhoz képest Amerika hozzáállása a nőkhöz hol rosszabb, mint a miénk, hol jobb, minek folyományaként általánosságban meg sem hallgatják a véleményüket. Tekintve, hogy nem fogyatékosak szellemileg, ők is tudják, hogy emögött nem eleve elrendeltség van, csak bizonytalanság, és félelem az újtól.

Már eleve ott ütötték filmes nagytestvérüket, hogy a csapatban tényleg egység van. Több idő nagyobb kidolgozottsághoz vezet, és ez meglátszott azon is, hogy az írók már papíron is adták egymásnak a stafétabotot. Bár Prometheus kiléte, és Arrow társai miatt látszott, hogy megjelenésben valóban Arrow epizód, de stílusban inkább tűnt úgy, hogy a Flash írnokai vetették papírra. Vagy az elmúlt években az összehangolt munka lett annyira jó, hogy az Arrow is képes konkrét szuperhősöket írni. Azonban a következő rész úgy érződött mint az Arrow 3.-ik évada, amikor Olivert tesztelték (és lám, megint). A visszavonhatatlan karakterhalál is így jött, és rezonált tükrével az Arrow 6.-ik évadzárójában.

A CGI. Én onnan nézem, hogy masszív logisztikával hozták össze szeptember végén a négy szereplőgárda és stáb együttműködését, Neely és társai 9 nap alatt írták a zenét. A miheztartás végett, a két Avengers filmet 2015-ben leforgatták, az utómunka volt ennyi idő, szóval 2 hónap 4 részre ezzel a költségvetéssel… hats off.

Eobar(halk d) Thawne. Habituális hazudozó, és megrögzötten makacs, szinte már monomániás. Tekintve, hogy a negatív Sebességmező védi a végleges törléstől, és kapcsolatban áll minden világgal, nem ok nélküli, hogy pont Erde X-en tűnjön fel. Már csak azért sem, mert egy résszel korábban a Flash(back)-ben reagált az ügyeletes főgonoszra, ergo tudnia kellett, mikor lesz az esküvő. Hazudozó, mert igenis okkal tart a kriptoniaktól. Ehhez kapcsolódik a Felicityvel közös jelenete, amihez valóban nem árt a hosszútávú memória. A sportból gyűlölködők élvezték, amit a jövőről mondott… kivéve, hogy ez a megszállottsága volt. 3 évvel korábban (csak neked 45 év, Damian) Oliver Queen kétszer is lealázta, és még csak meg sem tudta ölni. Erősen valószínű, hogy a szőke ciklon igencsak lényeges, ezért szimpla és zsigeri gyűlöletből hazudott, hogy ártson.

Ollie, és két másik dolog, mindkettő természetes, bár az egyik csak educated guess. Az elsö, hogy az Invasion alatt Oliver ugye kispadra ültette Karát, így az adott bizalmatlanság legjobb görbe tükre volt az ö nászuk. No meg persze azért is, mert ők ketten az egész stábból a legnordikusabb heteró Kara(kterek). Itt térek ki arra, hogy a nyíl hivatalosan egy homage volt, nem hivatalosan viszont szintén van magyarázat. Azt hiszem talán a Screen Rant-en olvastam pár hónapja az easter egg-eket az Arrowverse-ben, és OG Leonard Snart egy gyanúsan kriptonitnak kinéző követ lopott el a múzeumból. Ha 3 éve Wells elég gyanús volt neki ahhoz, hogy a Barry ellen kifejlesztett nanonyílt rajta használja, a tavaly megborult Kara is elég ok volt.

Aki kíváncsi rá Benoist tud-e alakítani, de nem nézné a Supergirl-t, ott van a 2016-os film a bostoni maratonról. Konkrétan elhittem volna róla, hogy radikalizálódott, mint a valódi özvegy. A mikrokifejezések az arcán az utolsó rész döntő csatájában iskolapéldája annak, hogyan néz ki az izzó düh.

Last but not least, volt még egy visszautalás. Arra gondolok amikor Flash rájön, ki Savitar. Mik lennénk szeretet nélkül. Akinek van kedve, visszanézheti, hogy ha nem is olyan látványos, mint Savitar arcán, de a Sturmbannführer arca is épp ott égési heges. Összességében olyanok álltak össze ezt megírni, akik a saját műsorukban 2 évadra terveznek (vagy akár 3-ra is). Szemben a Justice League-el, akik egy filmvégi cliffhanger-t sem tudnak áthozni a folytatásba.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz