login |

Survivor – 35×10-11: Prom

2017. 12. 01. 15:15 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Stay tuned. I think it’s about to get really good.

Dupla rész! Azokat általában nehéz elrontani, hiszen ha az egyik epizód nem is lesz annyira jó, a másikban jó eséllyel történnek jó dolgok.

Múlt héten pont arról volt szó, hogy ezt az évadot már nem lesz egyszerű “megmenteni”, vagyis igazán jóvá tenni, de rész elején eszembe jutott, hogy ha most valaki bemutatna egy outsider run-t, azt, ahogy totál esélytelenként és leírt játékosként eljut a végéig és diadalt arat, az azért sokat dobhatna az összképen, nem? (Mindig eszembe jut az a bizonyos évad, ahol valaki egy sok az egy elleni szituból végül győztes lett.)

A mostani szezon középszerűsége egyébként még azért is bosszant, mert lehet, hogy voltak, akik a magyar évad után próbálták be az amerikait, és most nincs nagyon mire felvágnunk. Persze mivel a Survivor-ről van szó, egy rajongók által közepesnek tartott szezon is elég jó tévé, plusz abban bízok, hogy egy új nézőnek még egy ilyen évad is pazar lehet.

Ilyen felvezetés után még annyit, hogy ez a dupla rész nagyon bejött, egy kivételével talán az összes eddigit verte. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

JP esett ki.

És Joe esett ki.

Szóval akkor ennyit arról, hogy Joe-t be akarnák vinni magukkal a döntőbe. Pont, amikor fellélegezhetett volna, amikor kényelembe helyezte volna magát, akkor csapott le rá a pallos. Mondjuk még azt is kinéztem volna belőlük, hogy Ben-re szavaznak, de lehet, hogy elhamarkodott lett volna. (Sőt, ha a másik oldal reagál hamarabb, akkor Lauren is megkaphatja a magáét.)

It’s happening when you don’t know it’s happening.

A rész egyértelműen az vitte el, hogy a Hetek szétrobbantották magukat, ráadásul ki hitte volna, hogy mindezt Lauren vezetésével teszik. Arról nem is beszélve, hogy egy látszólag masterplan keretében altatásképp (és kémkedés ürügyén) úgy tettek, mintha Ben nem lenne velük, ami nem egy vicces szituációt szült.

She’s like as good as me.

Most hirtelen nem tudom, hogy a “Ben, a kém” szcenárió alapból megvolt, vagy Devon vetette-e fel, de be kell vallanom, hogy amikor Devon azt nyilatkozta a kamerába, hogy Lauren majdnem olyan jó, mint ő, akkor nagyot röhögtem, mert rá sosem így gondoltam. De…, a franc tudja, lehet, hogy én is félreismertem? Itt voltak olyan megnyilvánulásai és lépései, amik alapján egyáltalán nem tűnt fogalmatlannak. Tényleg ő a shot caller? Vagy csak ebben a hiszemben van? És saját számlájára írja a big move-ot?

A tribal-ök a nagy szervezkedéseknek hála (megint kisöpörtek egy idolt, miközben Ben szó szerint belebotlott egybe) kiszámíthatatlanok voltak, főleg az első kiszavazása volt feszült, hiszen előkapták a klasszikus, “vajon ki esik ki az x darab játékos közül?” metódust, szóval nem csak két játékos feje fölött volt kérdőjel a néző szemében.

A második részben, annak ellenére, hogy mindketten abszolút szimpatikusak számomra, jó volt nézni, ahogy Ryan és Chrissy összeomlik annak köszönhetően, hogy a többiek hamarabb lépték meg azt, amit talán ők is megléptek volna. És később is tanulságos volt látni a tehetetlenségét és ahogy kvázi kizárták őket, nem adták meg annak az esélyét, hogy valaki véletlenül elkotyogjon valamit.

Timing is everything in this game.

Igazi hullámvasútra ültek fel a játékosok, Sok minden volt még a részekben kavarás tekintetében, de legjobb az (olykor ‘híres utolsó mondatok’-kategóriás) idézetek terén volt, mert annyi mindent kiírtam, hogy azoknak a harmadát sem tudtam felhasználni a posztban. Szeretem, amikor előre sejtetnek valamit, és szokás szerint nem lehet tudni, hogy azért teszik, mert valaki beletrafál, vagy épp azért, mert homlokegyenest az ellenkezője történik meg.

Szóval elindult a szezon megmentése, bár lehet, hogy más későn. Még az is benne van persze, hogy ismét elszürkül minden, de legalább elértem arra a pontra, hogy hátradőljek és érdeklődve nézzem, hogy ki viszi el a nagy lóvét. Nem akarok nagyon szurkolni, de mivel mindig az underdog-ok pártján vagyok, ezért egy Mike-sikerrel igencsak kiegyeznék.

Every comfortable alliance gets blindsided.

ui: Lesz olyan kaja valamikor, amire nem fognak a játékosok totálisan beindulni? Azt megértem, hogy a hamburgerre vagy a sütire igen, meg hogy nekik minden megfelel, de amikor már egy a készítők által nagy kínnal kitalált zöldséges tekercs is ilyen reakciókat vált ki, akkor…, nem tudom. (Az édesség tálat nem véleményezem, mert attól, hogy nekem ránézni is nehezemre esik, másnak gondolom, csemege.)

ui2: Amióta Probst kiemelte, azóta a challenge-eknél nem tudom nem látni Ryan dobogó szívét a mellkasán keresztül. (Ha már challenge, akkor vajon a háromszögön álló túl könnyű volt, hogy az alsó két “lépcsőfokot” nem is használták? Elég röhejes volt így.)

      

17 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2017. 12. 01. 15:21

Juhú, poszt!
Mindjárt reagálok, de addig egy bug report:
“mintha Mike nem lenne velük”
Ben lesz az a Mike. (meg utána is rosszul van emlegetve)

winnie - 2017. 12. 01. 15:25

ehh, felette is eltévesztettem, de azt még kiszúrtam:)

Enzo - 2017. 12. 01. 15:28

És alatta még mindig “Mike a kém” :P

Enzo - 2017. 12. 01. 15:58

Szóval, 35×10-11:

Hogy is kezdődött a múltkori kibeszélő?
“lehet ebből az évadból még a maradék részek alatt kiemelkedő, vagy akár a jobbak közé tartozó?”
Hát, ha ezt nehéz is eldönteni, de ez a duplarész zseniális volt, főleg az első fele – na MOST váltott át az évad felejthetőből egész jóba, és mindenki elkezdett játszani. Kritika viszonylag időrendben:

—első rész
Reward: bírom a lábbal építős feladatokat, és Lauren is egyre nagyobbat nő a szememben – lám-lám, rewardot is nyer! (Devon is említette, hogy van egy másik oldala a nőnek, ami kezd előjönni.) Még nézés közben felírtam dolgokat, amik utólag más megvilágításba kerültek: ilyeneket, hogy Mike nyerése talán érdekesebb lett volna, hogy kiket visz magával, illetve hogy lehet okosabb lett volna pl Joe-t vinni, hogy szem előtt legyen + Mike-kal szétszedni őket. Így viszont az a négyes szövetség, ami ott kialakult, nagyon meghatározta a további menetet, többek közt a Devon-Ryan szakadék így tovább lett mélyítve.

Darabkák:
– Volt megint seggmutogatás :D
– Érdekes volt a nagy kitálalás Ryan idoljáról meg Lauren előnyéről.
– Ben erőre kapott a családi levél miatt, erre rögtön talált is egy idolt (és milyen mák, hogy a nagy kitálalás után pont -> nem kellett beszámolnia róla)

Immunity: a Jeff-féle csábításokat is bírom, bár jobban tetszik, amikor challenge közben ajánlja fel. Érdekes, hogy a rewardon evős négyesből csak Ashley nem adta fel, és meg is nyerte, talán pont a többiek éhezése miatt? Ha ez tudatos volt, jár a keksz (meg amúgy is persze). Nekem is feltűnt, hogy látszólag az utolsó előtti kis kiszögellésen kezdték, mintha meg lett volna vágva a challenge. (JP pedig milyen akrobatikusat ugrott a távozásnál a vízbe :D)

Na és itt jött a fantasztikus ötlet Devontól: Chrissyék ellen mozdulás, Bennel mint beépített ember – hát rég láttam ilyen gyönyörűen kitalált ÉS kivitelezett tervet. Wow. Voltak jelek a tribal beszélgetésen a hetes megbontására, de az infók birtokában nyilván ezek feltűnőbbek. Annak ellenére, hogy Ryanék ellen húzták meg ezt, akiknek eddig viszonylag szurkoltam, eszméletlenül bejött, az arckifejezések, meg Ben ahogy eljátszotta a szerepét – felírtam az epic tribalok listájára, na. Egyedül azt nem értem, hogy miért JP-t rakták ki az inkább mastermind Ryan/Chrissy helyett, korábban a rész közben még fel is írtam, hogy JP annyira semmilyen, hogy megérné döntőbe vinni.

#hétidézete: “What am I, a Romanian gymnast?” :DDD /Ryan/

—második rész
– Veszélyes lehetett volna, hogy Devon elmondja Ryannek, miért nem bízik benne, hiszen így kiderül hogy beszélt Bennel, tehát lelepleződhetett volna a kettős ügynök.
– Rewardon elég szerencsétlen volt az erőfelosztás (kb 4 legerősebb vs 4 leggyengébb), ehhez képest csak kicsivel nyertek a kékek. Mondjuk Lauren, ahogy mellel nyomkodta át a darabokat, az elég menő volt :D

Immunity: elég monumentálisnak nézett ki elsőre, és érdekesre is sikerült. Ashleynek mindig felírom valami kis húzását, ami tetszik, most éppen hogy sikerült 8 betűkockát vinnie egy talicskával, amíg mások 4-enként tolták. Én tuti, hogy lenn kiraktam volna a szót, és úgy rakosgatom fel, Chrissy így is okosan rájött.

A négyes zseniális terve tovább folytatódott, egyedül az volt furcsa, ahogy elzárták a minorityt és nem voltak hajlandóak beszélni velük. Devon nagyot nőtt a szememben, ha ezeket a körmönfont terveket ő találja ki 100%-ban, az nem semmi. Örülök, hogy maradtak az eredeti verziónál és kirakták Joe-t, most már #missioncomplete, innentől 4:3, Ben felfedheti magát (látni akarom az arcokat!)… de persze ki is rakhatják következőnek. Mindenesetre az durva +1 réteg lett volna, ha már most ellövik Ashley-ék azt a duplacsavart, hogy “King Arthur”-t kirakják (vicces módon ez egybeesett volna azzal a verzióval, amit Joe-nak és Mike-nak kamuztak).

Egy szó mint száz, rendesen ott volt a szeren ez a dupla epizód, valamennyire megmentette nálam az évadot. Viszont így kb nem tudok senkinek se egyértelműen szurkolni, valaki ellen meg pláne nem, olyan jó momentumai voltak mindenkinek. Na persze így is lehet élvezni a szezont.
(Hű, ez hosszú lett.)

Edete - 2017. 12. 01. 17:34

Jó rész volt, (illetve részek) egyértelműen az évad legjobbjai. Jó volt látni, hogy mégsem csak sima kiszavazgatások lesznek. Nem az évad ettől nem lett jó, de a végjáték legalább érdekes lesz, így remélhetőleg egészen az utolsó részig akad majd néznivaló.

Jó lenne egy szoros és izgalmas döntő. Régebben rengeteg szoros döntő volt, ahol a final tribal döntött, mostanában viszont elég papírforma volt a végső döntés.

Ja, kérdés nélkül az évad 2 legjobb része volt.

Rendex - 2017. 12. 01. 20:43

Magamra ismertem a postban! :D A magyar Survivor hatására vagyok itt, és számomra egyáltalán nem szürke az évad. Szerintem aki végignézte a magyar “remekműt”, annak ez az évad is felüdülés. Sokkal pörgősebb a műsor, nincs mellébeszélés és felesleges szálak, mindenki tudja, hogy mi a játék lényege, sokkal jobb mint a magyar verzió.

Amint vége ennek az évadnak, valószínű el is kezdem darálni az előzőeket. Esetleg ha van egy-két pro tipp, hogy melyiket érdemes és melyiket nem, azt megköszönném :D

winnie - 2017. 12. 01. 20:52

rendex: itt vannak nagyon pro (és szubjektív) tippek, a legfrissebb komment pedig igen részletes, spoilermentes ajánló az összeshez.

https://www.sorozatjunkie.hu/2010/03/24/survivor-kerdes-2/

Deny - 2017. 12. 01. 20:59

Én is újonc vagyok, semmi bajom nincs ezzel az évaddal, tökre tetszik a műsor. Ha ez számít gyengének, akkor nincs probléma. Viszont kíváncsi vagyok, hogy akkor hogy nézhet ki egy nagyon erős évad, mert nekem ez is nagyon bejön. :D

szerintem - 2017. 12. 01. 21:43

ez a duplaresz nagyon kellett mar, visszahozta a lelkesedesemet. es basszus, vegig reppeltem, hogy mennyire nem tudok senkinek szurkolni, mert a jol jatszok unszimpatikusak es a szimpatikus jatekosok rosszul jatszanak, de most kiderult, hogy igenis szurkolok. vagy az is lehet, hogy eppen emiatt a ket resz miatt dontottem el, hogy kinek a gyozelmenek orulnek.
go lauren!

na, nezzuk, mi minden jutott eszembe nekem is.
a hetes megbontasa oriasi jo otlet volt, nagyon szepen fel volt epitve a reszben, ahogy a lauren az egyik oldalon eloadja, hogy a biztos hetes mekkora hulyeseg, mig a masik oldalon chrissy azt taglalja, hogy mekkora kiralysag. lauren nagyot nott a szememben, elsore azt hittem, klasszikus blue collar jatekos, de nagyon ugy tunik, erti, elvezi a survivor minden asepktusat, rendkivul elorelatoan, taktikusan jatszik, raadasul durvan jo a challengekben is. amikor megalakult a devon-lauren-ashley trio, nagyon orultem, mert mar a kezdetektol devon es ashley a kedvenceim. bar hozzateszem, pusztan eloitelet alapjan, mert eleinte egyikuk sem tett sokat a jatekban. a dupla epizod vegere viszont olyan erzesem volt, mintha egy devon showt neznek. nem tudom, hogy ez mennyire jo, mert gyanusan sok “utolso mondat” jellegu kijelentese volt, egy rovid ideig azt gondoltam, talan eppen o esik ki, annyira ra lett felepitve foleg az elso resz. nehez eldonteni, hogy devon mekkora spiler igazabol, mert bar vannak jo otletei es jo huzasai (nekem kifejezetten bejott, ahogy ryannel megbeszelte, hogy miert nem tartja mar legfobb szovetsegesenek), azert jp kirakasa oriasi kihagyott ziccer volt, siman chrissyt kellett volna kirakni. vagy peldaul ben kettos ugynok szerepe is iszonyat rizikos, nagyot lehet koppanni azzal is. vagy az is lehet, hogy csak azert tunik kevesbe hitelesnek a dolog, mert a megnyilvanulasai alapjan devon nem tunik a legbonyolultabb jatekosnak. ne legyen igazam es jusson be a harmasba.
ashley-t nagyon birom, de o tenyleg igazi goat vagy nem kap eleg kreditet, de innen mar semmikepp sem gyozhet szerintem. az igen erdekes, hogy devonnak mennyire orultek, hogy detto ugyanazt a jatekot jatszak. ennek inkabb ijesztonek kellene lennie, nem?
ebben a dupla reszben az is kiderult szamomra, hogy mennyire nem birom chrissyt es ryant. a confessionalok igen jok toluk, a jatekot is atlatjak, de rettenetesen ellenszenvesek, remelem, nem nyernek, bar eselyes, hogy legalabb az egyikuk eljut a dontoig.
mike dokival bajban vagyok, mert nagyon akarom szeretni, latom benne a potencialt, de egyre kinosabb nezni a vergodeset. nagyon ugy latom, hogy a jatekostarsainak sincs jobb velemenye rola, ha el is jut a dontobe, biztosan nem kap egyetlen szavazatot sem, de szerintem a kovetkezo epizodok egyikeben biztosan mennie kell majd.
joe-val kapcsolatban is tevedtem, tenyleg nem brandon volt, bar azert vlachos-ra sem hasonlitott annyira a jateka. nagyon bantam, hogy kiesett, szerintem benne hatalmas potencial volt, nagyon kar, hogy egyszeruen nem volt modja rendesen jatszani, ahogyan azt o is emlitette tobbszor is, nem talalt partnerre, amikor meg vegul igen, addigra mar egyertelmuen kivulallo lett belole (coco-nuts..really?). remelem, visszahivjak, mert ennel biztosan tobbre kepes.
ben nekem nem szimpi, de ertem, hogy eselyes nyerni a vegen, igy aztan semmi jovot nem josolok neki, foleg, hogy kettos ugynokot jatszik, nem lesz ennek jo vege.

egyensulyozos feladatok minden alkalommal? ne mar, olyan, mintha minden feladat ugyanarra a testalkatra lenne kitalalva. jo lenne valami mas vegre.

a kaja-oromkodesrol az jutott eszembe, hogy egy regebbi rhap epizodban beszeltek arrol, hogy ez a pizza altalaban legendason rossz. ennek ellenere mindig orulnek neki, nyilvan ennyire ki vannak ehezve, gondolom, nem csak a kaloria hianyzik, hanem az izek is, a rizs es a kokusz utan nyilvan egy zoldseges wrap mennyien hangzik. egyebkent en is azon vagyok mindig meglepodve, hogy az edessegnek hogy tudnak orulni. basszus, ehgyomorra megenni egy fel tortat nem csak total egeszsegtelen, de meg szarul is lesz utana az ember. en biztos kihagynam az edesseget, ahanyszor csak lehet.

jo sokat irtam, pedig egy csomo mindent kihagytam :)

Enzo - 2017. 12. 01. 21:46

Winnie, lemaradt a linked :D
de gondolom ez akart lenni:
https://www.sorozatjunkie.hu/2010/03/24/survivor-kerdes-2/

Itt valóban van egy szép hosszú spoilermentes ajánló, meg is nézem én is, pedig nincs rá szükégem :P

Enzo - 2017. 12. 01. 21:53

@szerintem:

× Lauren tényleg nagyot nőtt sztem mindenki szemében: van esze, challenge-ekben is meglepően jó – évad előtt simán pre-merge kiesőnek tippeltem volna
× Devont meg Ashleyt én is bírom, előbbinek főleg a tágra nyílt szemű reakciói marha jók (nyilván az ötletein kívül), utóbbiról meg már írtam, bár kicsit szürkén játszik (kivéve ezt a Ben-ellenes akciót, amit kvázi ő vezet)
× Mike-kal én is így vagyok, de örülök hogy kapott egy kis “fényt” is, nekem bejött ez a vidám kis megmentett underdog-kodás meg coconuts-ozás amit Joe-val toltak.
× Joe mostanában már nem Tony, főleg az elején volt ilyen inkább. Amúgy simán all star matéria, Ryanről gondoltam volna ezt az elején, de egyelőre nem mindenben hozza.
× Bennek már nem kell kettős ügynököt játszania, írtam is meg mondták is, hogy ha még egyet kiraknak (mármint most Joe-t), akkor megvan az előny (+Lauren extra vote-ja), és Ben felfedheti magát.

wellwellwell - 2017. 12. 02. 11:08

á, végre már volt valami eredeti: jó volt a négyes blitz a hetes szétrobbantására, de még nagyobb volt devon húzása ben beépítésére: zseniális. bár azt sajnálom, hogy a marine-t végül nem rakták ki. remélem, devon nyer, most, hogy ryan sansza rohamtempóban csökken, neki drukkolok.

El Diablo - 2017. 12. 02. 12:16

Eddig én sem nagyon tudtam kedvencet választani, de most ez dupla epziód segített: hajrá Lauren! (Csak azt nem értem, hogyha ő szakmailag halász, akkor miért nem halászik?)
A bellhop srácnak nagyon durván a bőre alatt dobog a szíve, amióta Jeff felhívta rá a figyelmet, azóta mindig feltűnik, nagyon egészségtelen látvány.
Dr. Mike halálos figura, ő a másik kedvencem, kb. rá lehet azt mondani, hogy alapból egy anti-survivor szereplő, de mégis szépen halad előre.
Amúgy alapból nincs bajom az évaddal, én nem láttam gyengébbnek eddig sem, mint az előzőek.

El tudnék képzelni egy olyan évadot, amiben USA-beli all-stars vs. nemzetközi all-stars, én tőlünk Klaudiát küldeném.

Amiens - 2017. 12. 02. 16:26

@El DIablo: én egy USA vs Ausztrália All Starst tudnék elképzelni.

Dr Mike mondása: a buck later, a dollar short :D.

Chrissy egy dögös MILF :D :D :P.

Miért van az az érzésem, hogy Bennek jó esélyei vannak a végső győzelemre, ezzel az utolsó kiszavazással, Joe távozásával?

Amúgy meg teljesen igaz lehet, hogy a Lauren szál ezzel a dupla epizóddal robbant be, amely, akár győzelemig is elvezethet.

szerintem - 2017. 12. 02. 18:11

egyebkent talan az is beszedes lehet, hogy eddig igazabol csak harom embertol hallottunk hattersztorit. lauren egyedulallo anyuka, chrissy oriasi survivor rajongo, akinek ez volt minden alma, ben pedig az ex-marine. mig elobbi ketto csak nagyon felszinesen lett emlitve, ben tortenete eleg sok musoridot kapott mar. a tobbiek szinte semmit, nem?
lehet, hogy ok a final three?

pity - 2017. 12. 04. 13:06

Tudatos vágás, gondolom sok kritikát kaptak, hogy a későbbi győztes több műsoridőt kap. Ez valamilyen szinten elkerülhetetlen, ha promózni akarják a survivort. De próbálnak több embert bemutatni jobban. Mindenkit esélytelen. JP szerintem ezért nem kapott semmit.
Nálam most Lauren a sima győztes. De várok még blindsideokat. Lauren- Ashley – Mike döntőt is el tudnék képzelni.

pity - 2017. 12. 04. 13:10

@El Diablo: Klaudiát? Jézus! Küldjük a legbutábbat? :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz