login |

Pilot-mustra: Korhatáros szerelem – 1×01-1×02

2017. 12. 04. 21:50 - Írta: winnie

35 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, pilot-mustra,

Amíg az MTVA az Egynyári kalanddal és a Csak színház más semmivel, az RTL Klub a Válótársakkal és A mi kis falunkkal, az HBO pedig a Terápiával és az Aranyélettel virgonckodott, a TV2 nem nagyon próbálkozott saját gyártású heti sorozattal. Mostanáig.

Miképp az RTL és az HBO, ők is ismert alapokhoz nyúltak, az első szériájuk az új-zélandi Step Dave feldolgozása, illetve magyar viszonyokra való ültetése, és hangulatát tekintve a Válótársakra hajaz leginkább, mert bár ugyanúgy elég súlytalan (limonádé?), mint a Csak színház, de erőteljesebben nyúl a drámaibb (vagy “drámaibb”) vonalhoz, mint az RTL dramedy-je. Sajnos.

KORHATÁROS SZERELEM – 1×01 – 6,5/10
KORHATÁROS SZERELEM – 1×02 – 4,5/10

Az alapsztori pofonegyszerű, bár van egy csavarja, amit ellövök, mert minden reklámanyag ellő: egy középkorú nő megismerkedik egy nála jóval fiatalabb sráccal, a korkülönbség 15 év (39 kontra 24), és az ismerkedésből nem egyéjszakás kaland lesz, hanem úgy tűnik, hosszabb távú kapcsolat. A csavar pedig, hogy előbbi nem csak másik korosztály, de még három gyerekes anyuka is egyben.

– Mikor is született?
– Uhh, 1993.
– Anyám!
– De az elején. Februárban.

A romantika és a környezetük reakcióira építő komédia azonnal adja magát, az pedig majd kiderül, hogy a Korhatáros szerelem mekkora hangsúlyt fektet majd arra is, hogy miképp tud együtt élni ez a pár három gyerekkel, akiket kiemelt szereplőként egy anyós, egy barát, egy hódoló, egy mindent irányító akaró nővér és a férje (és még kettő, eddig be nem mutatott karakter) egészít ki.

Persze hiába a két szerelmes a központi figura, már az elején sem csinál titkot abból a Korhatáros szerelem, hogy a mellékszereplőkkel is akar törődni, és nem egynek már a kezdetek kezdetén történetszálakat, vagy azokra hasonlító dolgokat ad, hogy némiképp oldottabb legyen a hangulat, de szerencsére a mennyiséget nem viszik túlzásba, nem zsúfolt a kezdés (ld. a be nem mutatott karakterek), viszont olykor a humor kissé az idióta felé tendál (Fenyő Iván kinézete megadta az alaphangot…).

Ne adjunk neki színes italt!

Ezen a téren volt is egy nagyobb adag prekoncepcióm, és amikor az 1×02-ben is elkezdtek félig-meddig zenés montázsokhoz nyúlni, akkor úgy éreztem, hogy azok jogosak is, éppen ezért volt kellemes meglepetés, ahogy jópofa callback-ekkel igazolták a korábban bemutatott montázs létét, és ekkor gondoltam azt, hogy megvan a sorozatban a potenciál arra, hogy kilépjen a klisék és a sokszor látott történetek szorításából.

A kezdés, illetve annak a váza kifejezetten bejött, jó hangulatú volt, a szereplők elég szimpatikusak (Kovács Patrícia már régi mozifilmjei alapján megnyert magának, de Kovács Tamással sem volt gondom), és annak ellenére élveztem a pilotot, hogy kicsit esetleges volt, plusz a zene olykor nagyon tolakodó volt, nem csak hangos, hanem túl is használták érzésem szerint az aláfestő számokat.

A folytatás persze hozta magával a bonyodalmakat és már közel sem volt annyira felhőtlen, mint az 1×01, és ez még nem zavart volna, mint ahogy az sem, hogy kínosra veszik a figurát, viszont az 1×02 elején magát az agresszióba hajló jelenetet volt nagyon kínos nézni, annyira kilógott a korábban felvázolt hangulatból. Később is voltak neccesebb dolgok, ráadásul a sztori pörgetése is kapkodóvá tette az egészet. De amikor jó volt, akkor tényleg jó volt.

Mint írtam, én sokkal jobban örültem volna egy sima romkomosnak megközelítésnek, nem hiszem, hogy csak drámázással lehet mélységet kölcsönözni egy sorozatnak, főleg, hogy egyetlen rész alatt nem csak felmerül és meg is oldódik egy, az első blikkre mindennek véget vető, a világot is összedöntő konfliktus, de még kettő hasonlóval meg is toldják azt. Ez így csak összecsapottság látszatát kelti.

Persze ez nyilván egyéni ízlés kérdése, a fentiek közül engem is a Csak színház tartott meg és nem a Válótársak, ergó aki utóbbit preferálja, az talán kevésbé fogja szívni a fogát, mint én. Azért maradok még pár részre, mert amikor a rom(antika) és a kom(édia) van középpontban, az nagyon jól áll a sorozatnak. És a Társas játék (első szezonja!) is megmutatta, hogy a szereplők számára komoly témát lehet könnyedebb stílusban is úgy tálalni, hogy nem limonádé legyen a végeredmény.

35 hozzászólás Ne habozz!

stiles - 2017. 12. 02. 21:37

szerintem rettentő jópofa. engem megvettek.

Máté Pribi - 2017. 12. 03. 00:44

Én nem csalódtam benne, ugyanolyan jó volt mint az előzetes is. Régóta vártam, nekem nagyon tetszett és várom a szombat estéket.

hannah - 2017. 12. 03. 20:55

Nekem is bejött. Én még maradok! :)

ravengirl - 2017. 12. 04. 11:07

Hááát…, én valahogy többet vártam, vagy csak nem jó helyre helyeztem el a saját elvárásaimat az előzeteshez képest. Volt olyan rész, hogy konkrétan untam. Nem sok értelmét látom annak sem, hogy mennyi időt fecsérelnek a toy boy barátjának munkahelyi életére. Az kit érdekel? (legalábbis engem nem, annyira nem volt érdekes az a szál, hogy lekössön)

Jemima - 2017. 12. 04. 16:56

Nekem is tetszett alapvetően, de a két főszereplő csupa olyan helyzetbe került, amit valahol már láttunk. Engem végig jobban érdekelt, hogy Juli mért olyan “fura” (nem tudok rá jobb szót és nem hiszem, hogy DK játéka miatt lenne csak), belőle szeretnék többet látni. Illetve Alex és a Dusán volt még, akik a könnyedebb pillanatokat szállították és egyből kedvencek lettek.
A harmadik rész előzetese nem győzött meg arról, hogy mindenképpen megnézzem, amint lehet, de biztos vissza fogok mégnézni, hogy mi történik.

Nikki - 2017. 12. 04. 22:24

A mi kis falunkat is nem rég toltam le, és az előzetesek alapján már tudtam, hogy ezt is szeretni fogom. De valóban nem olyan jó, mármint nem egyenletesen jó. Viszont nagyon szórakoztató. A főcímen is pofozhattak volna még. Várom a folyatást :)

Viola - 2017. 12. 04. 22:36

Mivel a TV2-n még jó sorozatot nem láttam, ettől sem vártam sokat, ahhoz képest egészen kellemes meglepetés. Nekem olyan Társas játékos – de azt is nagyon szerettem, két rész után azt mondom, tutira nézős lesz a Korhatáros szerelem :).

Deny - 2017. 12. 04. 23:11

Engem is a Válótársakra emlékeztet, de ez talán egy fokkal jobban tetszik eddig. Biztos, hogy maradok, mert nagyon jópofa. Kovács Patríciát nagyon megszerettem az utóbbi időben. Már filmekben is bírtam, aztán a Válótársakban még jobban megkedveltem, itt pedig már imádom.

DarkEagle - 2017. 12. 05. 00:06

Lehet hogy a több sör a kelleténél teszi de ez a sorozat nem volt rossz. Persze nem kimagasló de nem is egy Barátok Közt vagy társai. Meglepően jól alakítanak benne és hát Kovács Patrícia simán letagadhatna 10 évet. Bomba nő. És meglepően jók együtt a sráccal. Bár a nővérét alakító Dobó Katát legszívesebben szívlapáttal vágnám szájon.

Lehet hogy maradok a sorozatnál mert egyelőre tényleg feelgood. Ráadásul mar nagyon rég nem néztem semmilyen magyar terméket.

Timi - 2017. 12. 05. 05:24

Nekem tetszett. Én nagy Válótársak rajongó vagyok. Itt egyedül az zavar, hogy rengeteg légi felvétel van, amit néha megzavar valami kis történet. Igen, kicsit minden túl van tolva, a lényeg pedig nincs eléggé kifejtve, de azért jó kis szórakozás lesz ez.

kisanna - 2017. 12. 05. 06:35

szerintem meg iszonyat gagyi volt, égett a pofám az ún. “poénoktól”.

jessm - 2017. 12. 05. 10:36

Az új zélandi sorozatot egy-két újzélandi poéntól eltekintve teljesen érthető volt,így az első két rész majdnem ugyanaz volt, az ismerkdés kicsit rövidebb volt, kb ennyi volt a különdbség. Mondjuk a 2. részben az iskolai bemutató szerintem magyarországon nem jellemző,inkább az osztályok külön-külön szoktak valamit bemutatni . Valamint az idegesítő hugon és legjobb barátokon igazán igazíthattak volna a készítők, mert az első két részben is idegesítőek voltak, de ha copy pastelik a teljes történetüket akkor csak hatványozattabban idegesítőek lesznek , annyira hogy leginkább őket csak áttekertem.

A színészek is teljesen az eredeti alakításokat másolták, talán csak Seress Zoltán és Bánsági Ildikó volt , akin ugy éreztem, hogy dolgoztak a karakterükön és nem egy az egyben ugyanaz.

winnie - 2017. 12. 05. 10:45

jessm: a színészek nem látták az eredeti sorozatot, így annyira nem tudtak másolni, maximum a szkript, illetve az instrukciók alapján dolgozhattak.

infinity - 2017. 12. 05. 11:00

Nekem már az előzetes is tetszett, így mindenképpen meg akartam nézni az első részeket. Megállapítottam, hogy kár lett volna kihagynom. Eddig bejön a sorozat, megfogott és kíváncsian várom a folytatást!

Killjoy - 2017. 12. 05. 11:46

Nekem bejött. Mondjuk Kovács Patríciával én az időjárás jelentést is órákig nézném :D Nagyon szeretem a hasonló felállással dolgozó Youngert is. Ami tetszett, hogy nem a klasszikus “fiatalok közé keveredik az idősebb” megközelítést hozták, hanem jobban rámentek arra, hogy a fiatal srác mennyire kívülálló a “felnőttek” világában.

Apró kitérő: egészen vicces volt, amikor az Appra magyarban megkérdezték Kovács Patríciát és Dobó Katát, hogy szerintük működhet-e egy kapcsolat nagy korkülönbséggel. Dobó Kata arca és válasza megért volna egy mélyelemzést, visszagondolva az egyik régebbi kapcsolatára… :)

Eva - 2017. 12. 05. 12:25

Olyan kellemes limonádé, nem vágott hanyatt, de nem is kacsoltam el. Kár, hogy a poénok nagyobb részét ellőtték az előzetesben.
Maradok, aztán majd kiderül.

GOLEM - 2017. 12. 05. 15:59

Én alapvetően nem szeretem a magyar sorozatokat és filmeket, ezt a rettentően erőltetett mivoltuknak és rossz minőségüknek tudom be úgy általában, tehát ettől sem vártam sokat, de sokat agitáltak ezért beadtam a derekam és megnéztem éééés nagyon kellemesen csalódtam. A mi kis falunkra a szánalmas jelzőt tudtam csak találni, ez azzal ellentétben vicces volt, jópofa, kedves, nem untatott és pörgős volt. Mindenképpen várom a folytatást, remélem marad ez a színvonal :)

Tatala77 - 2017. 12. 06. 21:48

Az első részben a gyors snittek idegesítettek… de volt pár epic momentum, és Kovács Patrícia nekem eyecandy forever, szóval nézős lesz, nincs mit tenni :)

Slushyberry - 2017. 12. 07. 20:03

Remélem szerepelni fog még sok sorozatban/filmben Kovács Tamás, mert nagyon eyecandy. :D

majomka - 2017. 12. 17. 00:55

szvsz is eyecandy, mert a kevesebb néha több, de az almát a körtével, szó val: mint ha, nem rég, ugyan olyan :) jahh, majd nem le hagytam a lé nyeget: guilty pleasure!

Hamupipacs - 2017. 12. 17. 21:41

Most már a negyedik résznél tart, remélem, hogy halad előre, valamerre. Miért ilyen Eszter nővére? Bemutatja Dávid a szüleinek a párját?

Lia - 2017. 12. 22. 12:11

Kedves Poszter, egy 39 éves nő simán nem középkorú.

Nézem, nézem a sorozatot, és sehol nem találom benne a nagyon beharangozott Ónodi Esztert, és Kamarás Ivánt sem…

Zsuzsy93 - 2017. 12. 23. 14:18

Nekem tetszik és végig fogom nézni. A Válótársak is jó, de nekem ez jobban tetszik. Egyedül Alex idegesít, most a legutóbbi részben is amit leművelt…
Ónodi Esztert és Kamarás Ivánt várom, azt hittem több szerepük lesz, de még sehol semmi…

hamupipacs - 2017. 12. 31. 07:59

Nos, megjött Ónodi Eszter és nagyot alakított! A bárban , ahogy megesik a nagy találkozás, az mindent visz. (És kovács Dávid is nagyon jó volt. Ebben az abszurd helyzetben sokszor csak néz, néznek.)

hamupipacs - 2017. 12. 31. 07:59

Ja, jövő héten várható Kamarás Iván is.

Bence - 2017. 12. 31. 15:29

Nálam a tegnapi rész vitte a pálmát, Ónodi Eszterrel együtt.

MadWolf - 2018. 01. 19. 09:41

Láttam az eredeti új-zélandit, ami bejött. Ott nagyon tetszett a főszereplő csaj.
Gondoltam, adok egy esélyt ennek is.
Hát… jó lett :)
Kíváncsi voltam, itt is tudnak-e találni egy olyan milfet, akivel el tudják adni a sorozatot, és sikerült. Kovács Patrícia… hmm… elég jó csaj!

tzs - 2018. 01. 26. 22:02

Tehetséges fiú ez a Kovács Tamás, már fiatal Hollósként is jó volt (vörösre festett hajjal)

Hamupipacs - 2018. 01. 28. 22:32

Azért most már komolyabb húrokat pengetnek.

Spoiler!
Gyerekeknek repjegy Floridába? Visszajönnek? Vagy, ha jól érzik magukat, akkor maradnal?

Marcello - 2018. 01. 29. 16:37

Jó kis sorozat ez. Ízig-vérig limonádé, de szerintem szükségünk van az ilyenekre is a sok komolykodós mellett. Az érdekes számomra, hogy a sorozat nem igazán bátor a drámák terén. A legutóbbi epizódban elég komoly témák merültek fel, de sokszor a háttérzene vagy a vágás kissé elbagatellizálta a jelenet súlyát. Ezt kissé sajnálom, ugyanakkor a színészek nagyon jók, a poénok is ütnek, ehhez azonban az is kell, hogy ne vegyük túl komolyan a karaktereket. :) Kíváncsi vagyok a folytatásra, bár elég nagy sérelmem, hogy ennyi mindent elspoilerezik a következő rész előzetese (nyilván én is hülye vagyok, hogy végignézem, de hát…)

Slushyberry - 2018. 02. 04. 03:16

Egyre jobban pörögnek fel az események.. És bár tényleg limonádé, én nagyon élvezem, szerintem több figyelmet érdemelne a sorozat. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből a káoszból. :D

Mom - 2018. 02. 04. 22:23

Nekem most egy picit túltolták a drámát. Még az első évad végénél sem járunk, de már messze nem a cím a legnagyobb problémája a szereplőknek. De hogy még a mellékszereplőknek sem tudnak valami lazább ellenpólust írni, az különösen rémisztő számomra.

SPOILEREK!!

A teljesség igénye nélkül (meg nevek nélkül, mert azokkal hadilábon állok):

A legjobb barátnő a meleg lakótársába szerelmes, de ez nem kölcsönös (egyelőre)
A nővér házassága romokban
A nagyi barátnője meghalt
A középső csajjal szakított a pasija
A nagyobb csajt kidobták a szerepjátékos csapatból
A kissrác korán kezdte az alkoholizálást
A volt férj hazajött és kavarog
Eszter vállalkozása anyagi csőd szélén áll

Dávid lakótársát kirúgták
Az anyja nem örül a fia választottjának
Dávid pedig olyan munkát vállalt, amiben annyira nyüglődik, hogy még nézni is fáj.

És 11 epizód ment le eddig. Ez a legsavanyúbb limonádé kezd lenni, amit valaha kóstoltam. Pedig az alapsztori még most is érdekelne és a két főszereplő engem kilóra megvett. A mellékkarakterek nagy részével szintén elégedett vagyok és már a két lány sem idegesít annyira, mint eleinte, a kissrácnak meg szerencsére minimális szövege van.
Minden adott lenne, hogy nézzem amíg tart, de annyira rámentek a drámázásra, hogy kezd csömöröm lenni. Semmi jó nem történik újabban szerencsétlenekkel?

Eva - 2018. 02. 13. 12:04

Mom

A jók

A legjobb barátnő megvette első saját házát
A nővér házassága mellett huncutkodott egy kicsit, majd kibékül a férjével
A nagyi fia hazajött 8 év után és mindent nagyi számítása szerint kavar
A középső csajnak megvolt az első kis szerelem
A nagyobb csaj kinyílt a való világra
A kissrác korán kezdte az alkoholizálást, és köszöni szépen a tapasztalatot, többet most nem kér belőle
A volt férj hazajött és kavarog, a család nagyobb részének megelégedésére
Eszter vállalkozása anyagi csőd szélén áll, de közben megtapasztalta a szerelmet

Dávid lakótársát kirúgták, viszont mellette becsajozott és sokkal jobban van így, mint még melósként.
Az anyja nem örül a fia választottjának, viszont nincs rákja, az élet tulajdonképpen szép és lehet kavarni a trutyit…
Dávid pedig olyan munkát vállalt, amiben annyira nyüglődik, hogy még nézni is fáj, viszont jellem-fejlődött.

Hamupipacs - 2018. 02. 18. 13:34

Hát vége lett. Lesz 2. évad? Tőlem jöhet.

Mom - 2018. 02. 19. 10:45

Eva

Nyilván nézőpont kérdése, de nekem a felsorolásodból csak kettő “jó”, a többi számomra nem az :)

De ezek szerint a te megítélésed pozitívabb és ez klassz :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz