login |

The Walking Dead – 8×07: I believe in Rick Grimes

2017. 12. 04. 17:10 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: kritika,

Van az a sorozatnézői (vagy -véleményezői?) iskola, mely egyes részek nem túl erős mivoltát annak felvezetés jellegével magyarázza. Nem írom, hogy azzal áltatja magát, hogy “majd a fináléban”, mert ennek kissé negatív a kicsengése, meg aztán simán lehet, hogy jól sül el a zárás (volt már rá példa a TWD történetében, mint ahogy az ellenkezőjére is). De ha az adott rész önmagában efféle mentegetésre szorul, akkor az már rég rossz.

Hogy milyen volt a félévadzáró előtti utolsó rész? Ilyen elodázás, vagyis felvezetés, hogy az eddigi egyoldalú csatározások után lehessen egy konkrétabb harc, a középpontban pedig Eugene volt.

Az a Eugene, aki… Nem tudom. Aki viccesen beszél, s ezzel karakteralkotás tekintetében pedig az egyik legeltaláltabb és valóban beazonosítható figurája a sorozatnak (nem kedvelem, de jár érte a pacsi az íróknak), de ettől még teljesen random jellem, akit úgy lehet alakítani, ahogy a történetnek megfelel. És ez nem jó. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Számomra túlságosan felejthető lett a 8×07, szóval ezt most rövidre fogom. A finálé majd 60 perces lesz, gondolom, ott lesz mit kibeszélni.

Eugene így, Eugene úgy. Eugene így, Eugene úgy. Karakterként nem utálom, amikor képernyőn van, mint például Negan-t, még azt sem mondom, hogy zavar, de teljesen hidegen hagy. Ha meghalna vagy lelépne a sorozatból, akkor egy percig sem “siratnám meg”, abszolút nem hiányozna. Ettől még, mint írtam fent, emlékezetes, de az, hogy úgy formálhatják, ahogy akarják, nem hiszem, hogy jó dolog.

Egyébként Negan-nel sem volt bajom. Amikor nem pojácára veszi a figurát, és nem monologizál, akkor sokkal elviselhetőbb. Sajnos a többi történés, mint Daryl-ék ökörködése, dettó csak megágyazás vagy időhúzás volt, hiába a nagy és minden bizonnyal költséges zombieksön, igazából csak túl akartam lenni rajta, hogy lássam, mit akarnak ezzel az egésszel előkészíteni. Láttuk a végén. Rick-kel együtt.

Ha már Rick. Fény derült a zseniális tervére. És ki is szabadult. Ráadásul roppant csalódást keltő módon. Komolyan? Ennyi volt? A félévad szála a guberáló bagázzsal rettenetesen gyengére sikeredett, bár aláírom, jó érzés volt látni Rick-et felülkerekedni Jadis-en.

ui: Az azért vicces volt, amikor Tanya az Eugene-nel való dialógjában kvázi elmagyarázta a nézőknek, hogy ki is ő, ergó az írók is tisztában vannak azzal, hogy sokan már nem is emlékeznek az arcára, mert miért emlékeznének?

34 hozzászólás Ne habozz!

Csilla0422 - 2017. 12. 04. 17:43

Nem volt egy Top 10-es rész, de ettől függetlenül nekem tetszett.

Jadis – Rick alkudozása vitte a prímet… gondolom nem poénnak szánták az írók, de mégis az lett belőle.

Nem értem, hogy a 10-15 fegyveres miért nem lőtte le Ricket. A valóságban ez nem így alakult volna. Ahogyan Eugene és Dwight esete sem. Ha ennyire fél és azok után, amit Gabrielnek mondott miért nem mondja el Negannek?

Eugene zenés repülős terelési ötlete tetszett – kár, hogy nem lett semmi belőle.

Rick arca a végén… ő sem gondolta volna, hogy a csapata átveszi az irányítást. Ha Jadis rájön, nem biztos, hogy Rick mellett marad. Hiszen milyen nagy seregtől kéne félnie?

- 2017. 12. 04. 17:54

Winnie én csodállak baszod :D Hogy lehet ezt bírni idegekkel, idővel, lelkierővel.. :D

CsuDa - 2017. 12. 04. 18:33

Te jó ég, ez már a félévadzáró előtti rész volt??? Mintha csak 2-3 epizód lett volna… Legalábbis akár össze lehetett volna ennyibe is sűríteni…

seven - 2017. 12. 04. 19:20

ha az évadfinálé utáni első rész nem lógat be valami érdekes újdonságot (mert gondolom, lesz egy időugrás, vagy legalábbis egy új történetszál) akkor én bizony kiszállok, hiába 7 éve nézem.

Kissur - 2017. 12. 04. 19:29

Én felröhögtem azon, amikor a kukás nő belevette a Rickkel kötött alkuba, hogy szobrot készít róla. :D
Ettől függetlenül nekem tetszett a rész, mert Eugene végre golyókat növesztett. De az megint csak nevetséges, hogy Negant mennyire nem érdekli, hogy válsághelyzetben, az ellenségtől elrabolt egyik ember a leghűségesebb hozzá és teszi, amit tennie kell.
A kamionos épületbe csapódás meg számomra terrortámadásnak minősült. Eddig is gondolkodtam, hogy helyes-e amit Rickék tesznek, de egyre inkább úgy érzem, hogy nem.

winnie - 2017. 12. 04. 19:41

Kissur: nem mintha az egész történetszálnak lett volna értelme, de rickék?:) rick nem tett semmit, csak az a fickó (és egy másik, fortyogó ember), aki a korábbi részekben random fejbe lőtt pár embert, akivel rick beszélt. plusz ennek kapcsán szerintem kifejezetten zavaró volt, hogy azt hiszem, nem is egyszer, hanem kétszer is lepörgettek egy párbeszédet, hogy “ugye a munkásoknak biztos nem esik bajuk?”, és még pluszban rositáéknak ecsetelnük is kellett, hogy mit miért csinálnak. aminek dettó nem volt sok értelme, de nem értem, ha ennyire magyarázni kell, hogy logikus, amit csinálnak, és nem rossz dolog, akkor minek írják bele?:)

ayren - 2017. 12. 04. 21:01

Halálosan untam kivéve az alkudozós perceket, az tényleg vicces volt. Guberáló királynő megmodellezné Ricket? Új szlengkifejezés született arra a bizonyosra. :)

Seni88 - 2017. 12. 04. 21:01

Kissur: Én is felröhögtem Jadis alias Domina Scavenger of Chief túlfűtött szexuális ajánlatán. :D
Azt végképp nem értettem miért nem lőtték le az emberei Ricket?
Michonne-k drámázása/hezitálása már idegesítővé vált számomra egy idő után. Ha most határozottan tartják magukat a tervhez miért kellett mégis végrehajtani a saját elképzelésüket?

SPOILER ALERT!!!

Az üres placc láttán először zavarosan néztem, aztán esett le, hogy zombik már a “konyhában” vannak. Persze ezzel csodálatos egérutat adtak Darylék a savioröknek feltéve, ha van eszközük hozzá. Persze a mesterlövészek hallgatása is adhat okot arra, hogy itt valami nagy baj fog készülődni.

Az epizódot 7-8/10-re tudnám értékelni, hiszen voltak benne értelmetlen részek, amelyeket elcsépeltek és mondjuk ki szájbarágósra sikeredett. Jadis hirtelen megtérése sem jött be. Én legalábbis nem így képzeltem el az esetleges átállást.

Kvanar - 2017. 12. 04. 22:49

Fura volt olvasni, hogy téged nem rázna meg Eugene eltűnése.
Annak ellenére, hogy sokáig kitartottam a sorozat mellett, már réges régóta nem tudok karakterekért izgulni. Darylt nagyon sajnálnám, mert ‘cool’, meg Ricket is, mert néha előjön belőle az állat. No most ez a két karakter kb olyan vastag plot-armort visel, hogy tulajdonképpen senkiért nem tudok aggódni.

Egyetlen karaktert se látok, akit ha kiírnának összedőlne a cucc. Még Carlt és Judithot is kiírhatnák, max lenne egy még bekattantabb Rickünk.

Sőt, néha úgy érzem, hogy fognék és kiírnék kb 10 karaktert, és akkor talán lenne, egy jólműködő történetünk, és a fennmaradó karakterekre elég idő maradna.

a_n_d_r_e_w - 2017. 12. 04. 23:19

Amit en nem tudok hova tenni, az az, hogy a sorozat az aranyokat nem tudja erzekeltetni soha. A nagy zombihorda a nagytotalokon latszik kb 100 darabnak, amit par rutinos zombivadasz egy ropke delutan alatt letudna. Aztan reszek ota azt latjuk, hogy az outpostokon tucatjaval hull az ellen, mig a legnagyobb veszteseg ami Rickeket eddig erte 1.5-2 tucat kingdom katona, ennek ellenere mar most azon megy az ideg, hogy uristen, igy kevesen maradtak. Na most akkor hanyszazan voltak a fobazison? mert jo esetben lehetett latni 10-et. Ha meg ennel joval tobben vannak, akkor miert megy az agonia napok ota azon nehany zombin odakint?
Tudom, ez legyen a legnagyobb bajom, en is meglepodok, hogy a rengeteg logikatlansag utan most emiatt kezdtem el gepelni, de na.

Pietro - 2017. 12. 05. 01:12

Én még azon röhögtem, hogy Eugene kezet akart csókolni Negannek, meg azokon a pofákon, amiket vágtak. Az alkudozós poén sem volt rossz, néha kipattannak ilyen baromkodások az írókból szerencsére. Azt viszont sajnálom, hogy egy ilyen részt az utóbbi két év jobbjai közt emlegetni. De legalább el voltam vele.

Enzo - 2017. 12. 05. 01:59

8×07

– Meglepődtem az elején, hogy Rick nem meztelen, Jadisből kiindulva.
– Volt egy kis “man of science vs man of faith” utánérzés a Eugene-Gabriel beszélgetésben, amire azért a Lost óta mindig figyelek :)
– Negan mintha ráérzett volna, hogy mikor kell visszahúzni Eugenet az ő oldalára, amikor már-már úgy tűnt, hogy Dwight és Gabriel megkísérti.
– A repcsis ötlet tényleg ügyes volt :D
– Amelio és McDermitt is szerintem nagyot ment a részben.

Na majdnem lett Rick vs Winslow II összecsapás, de nem tartott sokáig…annyira tudtam, hogy le fogja tépni a zombi fejét :D Jó volt látni, hogy végre Jadis is alárendelt szerepbe került egyszer, de ettől függetlenül nem túl hihető, hogy az ekkora erőfölény (fegyveres emberei, közvetlen veszély elhárulta) ellenére is elfogadta Rick (számára szar) feltételeit. Rick meg milyet nézett utána, hogy távollétében fejlemények történtek a Savior HQ ügyében :D
(Én is csak pislogtam elsőre, hogy hova lett a sok zombi, aztán leesett :D)

#hétidézetei:
(bár igazából Eugene teljes szövegkönyvét felírhatnám…)

“-You look worse than me.
-I don’t appreciate that, because you look like a potato and shit casserole.” :DDD /Gabriel & Eugene/

“You can play your games, draw your pictures, sculpt whatever shit you want, but I am leaving! After that maybe you should just run.” :D /Rick/

Quantumleap - 2017. 12. 05. 03:23

Szerintetek a következő részben már lezárul a háború Neganékkal? Fura elképzelni, hogy egy ennyire filleres évad első fél után lezavarják az egészet egy epizódban.

winnie - 2017. 12. 05. 06:17

mit jelentene a lezárás? nem, nem hiszem. két lezárás lehetne. neganék nyernek vagy rickék nyernek, de egyik sem hiszem, hogy valid szcenárió. előbbiek nem fognak nyerni, mert akkor visszakerülnénk a 7. évad elejére, egy író pedig minden látszat ellenére nem fogja ismételni magát. rickék pedig nem nyerhetnek, mert nem volt rick-negan csörte, nem voltak áldozatok, meg egyébként is. szóval mivel döntetlenre és kiegyezésre sem látni most lehetőséget, ezért ez még csak szerintem valami kezdete volt, bár azt kétlem, hogy a folytatásban is piffpuff lenne.

Shred - 2017. 12. 05. 08:52

A kézcsókon én is hatalmasat röhögtem:) Nagyon karakterhez illő és jó pillanat volt.

Amúgy, amikor Dwight rajta kapja Eugene-t a csalirepülővel, teljesen Rick stílusában osztja neki az észt. Szerintem Amelio direkt Lincolnt utánozva nyomta, a pisztolytartás, a hangsúlyok, minden egyezett. Zseniális.

https://www.youtube.com/watch?v=stmjCHD85aA

a_n_d_r_e_w - 2017. 12. 05. 08:58

@Shred

Meg elotte is, mikor Eugene bekopogtat hozza, akkor is pont ugy gyozkodi, mintha Rick lenne. Belemaszik az arcaba, kozben a hanghordozasa, nezese is ugyanaz. Nem tudom ez a rendezo vagy a szinesz reszerol szandekos, de erdekes.

jack_bauer - 2017. 12. 05. 09:59

Shreddel és a_n_d_r_e_w-val kell egyet értsek. Tényleg Ricket láttam abban a játékban. Szerintem írói húzás, de nem hinném, hogy kiderülne.

Sheriff Hood - 2017. 12. 05. 10:06

Szerintem érdekes volt, hogy mit kezdenek Eugene-nal, és még csak azt sem mondanám, hogy rosszul sült el, bár innentől már nagyon nehéz lesz a visszaút számára, ha lesz egyáltalán. Vagy pedig valami nagyon látványos, példát statuáló megbocsátás lesz, hogy lám, ha Negan-től megszabadultunk, még a tékozló fiúkat is a keblünkre öleljük.

A kukás-szál viszont olyan szinte felesleges és rosszul megírt, hogy az valami borzasztó. Még akár érdekes is lehetett volna, ha tudnánk valamit róluk, hogy kik ők és miért élnek így, ha mondjuk egy fillert Jadis-re áldoztak volna és nem valami random időhúzásra, amivel semmit nem mentünk előre. De nem (vagy ha mégis volt valami és nem emlékszem belőle semmire, akkor meg azért gáz), ezek csak vannak, random itt-ott felbukkannak aztán elmegy egy rész. Egy-két poén kedvéért felesleges 50-100 perceket vettek el.

Nagy bánatom, hogy az ún. “írók által generált plot-twistek (értsd: a Kirkman eredetijétől szándékosan eltérített szálak, amik az érdeklődést hivatottak fenntartani a képregényt ismerők számára) 95% bullshit vagy ostobaság. Na most itt volt a nagy lehetőség: a kukások fogják Ricket és átadják Negannek. Vagy megpróbálják átadni, de az úton Darylékbe ütköznek, esetleg átvágják magukat a zombikon és megmentik a Savior-öket.

Mi volt ehelyett? Időhúzás, aztán lenyomják a Zombie Gladiator 2-t. De egyáltalán miért? Mit akartak ezzel? Valaki lefogja Ricket, hogy a páncélozott fejű megkóstolhassa? Volt ott a környéken elvileg 10 fegyveres, mire vártak, amikor Rick elkezdett “bábozni” vele? Hátha nem kapja el Jadist? Ebből a szempontból szerintem a kukások sokkal inkább az “úgy lehet alakítani, ahogy a történetnek megfelel” kategória, mint Eugene, akinek a pálfordulását a jelleméből fakadóan azért megalapozták.

Ami meg Darylt illeti, kábé 5 szavas “szókinccsel” rendelkező thug-gá fokozták le, aki gondolkodás nélkül megy előre. Az oké, hogy beküldik a kamiont, de utána lelépnek? Az volt a nagy terv, hogy “Vessünk véget neki még ma!” Akkor az a minimum, hogy a lövészek a fedezékben maradnak és lesik, hogy ki jön ki onnan, pláne amíg hallatszik a fegyverropogás, mert addig bent tuti életben van valaki. És Tarával elvileg még Dwight-ot is személyesen akarják kifilézni, mert lenyilazta a dokinőt, ehelyett kiveszik a szabadnapot, hadd lakmározzanak a zombik.

Oké, mi mind tudjuk, hogy ez az egész arra ment ki, hogy összeugrasszák Ricket és Darylt és lehessen tovább húzni az időt a “belső feszültségek” kezelésével, de ettől még bután és hiteltelenül van megírva. Ha a karakterek a saját céljaikat és motivációikat sem követik, akkor minek adják a szájukba előtte?

ayren - 2017. 12. 05. 10:06

Azt hiszem, mindent elmond a sorozat megzuhanásáról, hogy eddig ez minden idők legkevesebb TWD kommentje a poszt utáni délelőttön.

RadirPok - 2017. 12. 05. 10:34

Majdnem jó rész volt, szokásos logikátlanságokkal. Nagyobb részét már kifejtették előttem, ami engem igazán zavart, az egyrészt a Saviorok viselkedése a zombik beözönlése után: vagy ennyire rossz lövészek, hogy full-auto üzemmódban sorozzák a zombikat, vagy végtelenre állították az ammo limitüket (amiből már a rész elején olyan kevés volt, hogy Negan és Eugene gyártani akarják) Ráadásul – szerintem – sokkal idegtépőbb “aláfestés” lett volna Eugene fejfogós rettegéséhez az egyre nagyobb szünetekkel el-elcsattanó egyes lövés, mint a háttérben monoton légkalapácsként ható sorozatok…

Daryl-ék pedig szerintem simán beáldozták a melósokat, elvégre hova tudnának menni? (ha emberek kezdenek kiözönleni valami olyan kijáraton, ami előtt nincsenek zombik, akkor hogyan szűröd meg, hogy ki Savior, és ki Worker? :) Vagy mégis hogy’ gondolhatták, hogy elárasztják Zombikkal az épületet, azok kiválogatják a Saviorokat, és miután megették őket, bemennek, és kinyírják a zombikat, megmentve a melós brigádot?

(kézcsók viszont mindent vitt :) )

Jimmy,a szent - 2017. 12. 05. 11:06

Sheriff Hood – 2017. 12. 05. 10:06

Egyetértek a recenzióddal.

_Peter - 2017. 12. 05. 13:45

Rick nagy terve az volt egyedül odamegy biztosíték nélkül a kukásokhoz, akik egyszer már elárulták. Zseniális…
Ricket foglyul ejtik a kukások: vótmá
Rick és a kukásnő kínos alkudozás: vótmá
Rick a kukás zombi gladiátor harccal: vótmá

Michonne és Rosita a legnagyobb WTF: múltkor felkerekedtek a betegágyról hogy látniuk kell a Savior bázist benne akarnak lenni az eseményekben és csatlakoznak Daryl-Tara magánakciójához, aztán az utolsó pillanatban mégse. “Bocsi mi csak nézelődni jöttünk.”

Eugene-t valaki csapja már le, legrosszabb travel companion ever…
Gabriel drámája ugyanúgy nem érdekel továbbra sem.
Plot armor Rickért nem lehet aggódni, Eugene, Gabriel, Tara, Ezekiel megint nem lehet aggódni mert hidegen hagy élnek vagy sem. Carol, Morgan, Daryl együtt kaptak talán 10 mondatot ennyi rész alatt. Annyi kevés jó van amikor Negan megjelenik és az is csak akkor, amikor az írók nem pojáca szöveget írnak JDM-nek. Most végre kiszabadultak, (na ugye nem volt nehéz!) remélem Negan már Alexandriában főzi a spagettit. Kell valamilyen érdemi Rick-Negan jelenet, mert ez a háború eddig iszonyú gagyi.

JokerTWD - 2017. 12. 05. 15:58

Elèg epic ès cool rèsz volt…, mèg majd magyarul is meg kène nèzni… Az az alku elèg kemèny volt. Bár utálok előzeteseket nèzni, de nem birtam ki, ès megnèztem egy kb 2 perces előzetest. Rohadtul nem kelett volna lelőni magamnak a poèn… Bsuameg :D. Remèlem ez az èvadzáro lessz olyan jó mint az előző èvadzáro! Ès mèg nemrèg mondta Jeffrey Dean Morgan\Negan hogy sok idieg tervez a sorozatban maradni, mi nem is baj mert minden más gonosz eltörpül Negan mellett… :))) Bár nekem nem volt eggyèrtelmű hogy Eugene öngyilkos lett?
Legjobb sorozat.
!!Best Ever!!

Falken - 2017. 12. 05. 19:31

Nem tudom figyelte-e valaki , hogy Eugene nem kapcsolta ki a hangfelvevőt és Dwight barátunk szépen kimondott mindent mi fontos :)) A WTD-t ismerve hiába volt elég messze a mikrofon szerintem felvette az egész beszélgetést, és előbb-utóbb Negan is hallani fogja :)

Priest - 2017. 12. 05. 19:35

ayren – 2017. 12. 05. 10:06

Egyetértek csak ezért reggeltem be ismét, hogy ezt én is ide írhassam. 20 comment egy nap alatt. Ez azért mindent visz!

Kaszáltam.

Soha nem hittem volna ezt, hogy 1x megteszem. De a szebb napokat is látott, viszont mára már talajt vesztett, amatőr módon készített, idegesítő és valahol szánalmas bohózatba torkollott sorozat kapcsán már egyszerűen nem tehettem mást. Így félévadzáró felé az igazi, nincs mese.
A legnagyobb sajnálatomra. De tényleg.

Enzo - 2017. 12. 05. 21:16

@Shred: “amikor Dwight rajta kapja Eugene-t a csalirepülővel, teljesen Rick stílusában osztja neki az észt”

téényleg, ez tökre feltűnt nekem is, durván hasonlított!

Dante - 2017. 12. 06. 22:14

Gabriel mikor került a gyengélkedőre? 8×05 végén Negannel bejutnak a menedékre… lemaradtam valamiről?

Enzo - 2017. 12. 06. 22:59

Tényleg rekordkevés komment van… mi történt? Csak nem…? A sok ember, aki itt sír hétről-hétre, hogy kaszálni fogja, tényleg beváltotta az ígéretét? :D

Asszem - 2017. 12. 06. 23:08

Enzo: :) a kommentek számának csökkenéséből látni, hogy ezen a sorozaton már bosszankodni sem érdemes. Remélem a Trónok harcát előbb lezárják, minthogy ideáig süllyedne, mert az utolsó pár rész alapján az is erősen ráállt a lejtőre.

Mondjuk egy GoT-TWD spinoffot szívesen megnéznék, tegyük fel a zombik elfoglalják Királyvárt és a helyi Rick túlélésbe kezd.

winnie - 2017. 12. 06. 23:34

Enzo: nem sok ember sír. nézd vissza. aki sírt, hogy kaszálni fogja, az kaszálta. utána más sírt, ő is kaszálta. mindig újabb és újabb kaszálók vannak, de ezt látni a normál nézettségi adatokon is.

The Walking Dead – 8×01 – 11,439M; 18-49: 5.03
The Walking Dead – 8×07 – 7,462M; 18-49: 3.28

a tavalyi évadnyitót pedig nem is érdemes felemlegetni.

The Walking Dead – 7×01 – 17,029M, 18-49: 8.36

winnie - 2017. 12. 06. 23:35

Asszem: a bejelentett befejezés mindig segít a sorozatokon, de a trónok harca esetében folyamatosan nő a nézettség és az érdeklődés, tehát ott nem merül fel ilyesmi.

- 2017. 12. 07. 07:09

Nem is értem miért :D Olyan mintha a Wiseau-féle Roomot odatennéd a Keresztapa mellé. “Fruit-fruit. Tits-tits. Plant-plant.”

nish - 2017. 12. 07. 16:18

Dante!
Azt hiszem ennél a résznél voltak hiányos feltöltések.
A szinkronos verzóról nem tudok nyilatkozni
Ez 51 perces volt, nekem annyit ír
A rész végén Eugene bemegy hozzá a “tömlöcbe” és látja hogy valami nem fasza.

Enzo - 2017. 12. 08. 15:20

“Andrew Lincoln elmondta, hogy a The Walking Dead legutóbbi részében szerette volna, ha meztelenül harcolhat a zombival, azonban ezt az AMC nem engedélyezte. Még egy snittet sem rögzíthettek így.”

LOL :D :D pont erre utaltam a kommentemben :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz