login |

Pilot: Ghost Wars

2017. 12. 05. 14:59 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Valahol hihetetlen, hogy a Daredevilben nagyot alkotó Vincent D’Onofrio most egy ilyen gagyiban látható. Pedig a Ghost Wars a Syfy komolyabbnak szánt próbálkozásai közé sorolható.

A Ghost Wars-ban a szellemek agresszívak és el akarnak intézni egy elszigetelt alaszkai kisvárost, mert azt hiszik, hogy a helyiek miatt ragadtak ott. Szerencsére van pár nyugodtabb lény is, akik önként maradnak az élők közelében és segítik őket valamennyire. Sőt, a pilot végi cliffhanger még több rejtélyt villant fel.

Nagy vonalakban erről lenne szó, de kicsit konkrétabban: a főhős anyja egy boszorkány volt, és most a fiúnak muszáj elfogadnia a sorsát, kiteljesíteni az örökölt természetfeletti képességeit, és segíteni a helyieken. Akik amúgy babonásan félnek is tőle, mert szerintük miatta sújtja átok a környéket.

Komolyan mondom, ez még akár korrekten is elsülhetett volna. Mondjuk erről az esős, hideg környezet is tehet. Valahogy megkapó a táj, legalábbis ha úgy nézünk rá, hogy horror történethez szolgáltatja a hátteret. A probléma ott kezdődik, hogy nagyjából senki sem ért a minőségi sorozatgyártáshoz a közreműködők közül, kivéve a már említett D’Onofrio-t, aki nyilván egyedül nem tudja megmenteni a sorozatot.

Konkrétan a színészek és a vágás valami siralmas. Utóbbinak például szinte semmi ritmusa nincs, előbbiek pedig a legfélelmetesebb jeleneteket egyszerűen nevetségessé teszik. Van egy rész, ami a boncnok részén játszódik hullák között, amikor lekapcsolódik az egyik lámpa, meg becsapódik az ajtó, és a karakterek viszont végig úgy beszélnek, mintha teáznának – nagyon-nagyon gagyi volt.

Amúgy azt, hogy a csatorna komolyabbnak szánta a sorozatot, úgy értem, hogy persze a költségvetés nem túl magas, de valóban ijesztő szellemtörténet prezentálása tűnik a kitűzött célnak, nem pedig valami bé-filmes hülyülés, mint a csatorna legtöbb kanadai berendelésénél. Lásd pl. a Killjoys-t, vagy épp a producer másik sorozatát, a Van Helsinget.

Pontozni nem akarnám, sajnos legjobb esetben is csak közepes a Ghost Wars, így biztos, nem maradok.

4 hozzászólás Ne habozz!

chros69 - 2017. 12. 05. 18:48

En nezem (?, 4. resznel acaingozok), kellemes alvas elotti kikapcsolodas es vannak benne nem szokvanyos huzasok, amik az atlag fole viszik (pl. az Outcast-ot nem birtam elviselni).

MadCat - 2017. 12. 05. 22:56

Lassan bontják ki a történetet. A 2. rész sem volt rossz, a 3. viszont szerintem nagyon jóra sikeredett, kellően lassú és hömpölygő volt, ahhoz mindenképpen eléggé, hogy kicsit ijesztő legyen.

winnie - 2018. 03. 08. 08:34

wow, ez nagyon meglepett. nem biztos, hogy 6-6,5/10-nél jobb, de kellemesen ijesztget, elég eredeti és gőzöm sincs 3 rész után, hogy mit akarnak vele, mert annyira nem tipikus, nincs konkrét engine-je eddig

a színészek is bejönnek, marha jó a táj (bár az, hogy mindig a hegy van mindennek a hátterében, vicces), de igazából a “mit akarnak most ezzel?” érzés dominál bennem, és hajt előre. ez jelzi, hogy van egy nagyobb terv, és simán lehet, hogy az nem jön be, így a sorozat is felejtős lesz.

Lemoni - 2018. 03. 14. 00:28

Az első 6 résszel nem volt gondom, nem éppen 10 pontos a sorozat, de nézhető volt. Aztán a 7. résztől valami brutális lejtmenetbe kerültek, aminek a legalja az évadzáró volt. A milliószor látott kliséhalmaz fordulatok, primitív dialógusok, gyenge alakítások még a nem túl acélos kezdéshez képest is gyenge volt. Talán a veterán Meat Loaf volt értékelhető végig, de a Kim Coates alakította Billy csak az első pár részben volt érdekes karakter. A főszereplőnek szánt Roman és a kábé 35 kilós milliomos CEO nő viszont a két legrosszabb figura volt, szorosan a nyomukban a Landis nevezetű hebrencs kutatónővel. Kár érte, mert ahogy indult, egy kicsi Haven-nosztalgiát éreztem, de aztán beletiportak a Syfy gyerekbetegségei, a spórolás, a gagyi, az ötlettelen copyzás. A végét jól elvarrták, de ha mégis folytatnák, azt már tuti nem nézem.
Első 6 rész 6/10, a többi 3/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz