Advertisement
login |

Pilot: Happy

2017. 12. 07. 21:50 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mit lehet arról a sorozatról mondani, ami azzal indít, hogy a főszereplője fejbe lövi magát és miközben szökőkútként spriccel a vére, táncosok tűnnek fel a háttérben. Nyilván csak képzelődik a haláláról, ezzel múlatja az időt két bérgyilkosság között. Mindezt teljesen meglepő módon a Syfy csatorna prezentálásában kapjuk.

– I am going to remove your penis in thin slices like salami.
– It’s gonna take you a long time.

Már a trailerek is felpörgettek a Happy!-re, de igazából azok sem tudtak felkészíteni arra, hogy ténylegesen mennyire véres lesz ez a képregény-adaptáció. És mennyire… zsigeri lesz a hatása. Konkrétan a Banshee csúcspontjai ugrottak be, amikor a rész vége felé elszabadult a főhősünk.

A történet középpontjában egy lecsúszott zsaru áll, aki az alvilág bérgyilkosaként tengeti a mindennapjait. Az egyik munkája közben szívrohama lesz, de a kórház felé tartó mentőben megtalálja egy kicsi képzelt póni – igen, jól olvasod. A lény egy lányhoz tartozik, akit elraboltak, és “hősünket” akarja rávenni a mentésre.

Igazából már a gyerekmentésben is bőven lenne puskapor, de a főhősnek más gondja is akad, mivel a balul elsült munkája kapcsán az alvilág egyik mocskos játszmájában is részt kell vegyen, ami úgy tűnik, erőteljesen akadályozni fogja a cél elérésében.

Mondom, már a történet bonyolítása is tetszett, bár a rész végi cliffhanger pont nem, de a kidolgozás először kalapáccsal, aztán egy tűzoltókészülékkel is fejbeb***ott. És közben még poénkodott is a Happy, méghozzá nagyon mocskos módon. Ez nem percenként 100 fuckolást jelentett, hanem sötét akasztófahumort.

A Banshee-t már szóba hoztam, de szerintem még a John Wick-et is meg kell említenem, mert az alvilági kapcsolatok részről meg az ugrott be. De közben mégis van saját hangja is a pilotnak. Erről persze a színészek is tehetnek, jó sok ismerős arcot fogtok látni (hiszen belenéztek!), élükön a zseniális Christopher Melonival.

Amúgy néha nem értem a Syfy-t. Mármint valahol igen, ki kell tölteni a játékidőt, kellenek a saját gyártások, de most ősszel indítottak egy Ghost WarsSuperstition kombót, amiknél a Happy klasszisokkal jobb nem csak írásilag, de megvalósításilag is. Szóval ez a kettősség furcsa náluk.

Ja, a pilotra egy 8/10 könnyedén elfér.

11 hozzászólás Ne habozz!

Annatar - 2017. 12. 07. 22:45

Épp most fejeztem be :) Elég brutális a kontraszt a fröcsögő vér és a kék kis cukiság között, de működik :D

Casey Novak - 2017. 12. 07. 23:02

Olyan marha jól képregényesítették a látványt, hogy le a kalappal, imádtam a fényképezést.
Meg minden mást is. Meloni állat.

energy - 2017. 12. 07. 23:55

sin city + legion …. talán

Dave - 2017. 12. 08. 09:19

Végre valami eredeti :)

winnie - 2017. 12. 08. 09:21

ha elnézem az elmúlt hetek, hónapok premierjeit, akkor azt hiszem, hogy az eredetiséggel nem volt eddig sem gondunk:)

Norbi - 2017. 12. 08. 09:22

A képeket látva és az első bekezdést elolvasva álmaimban nem gondoltam volna, hogy a Banshee szóba fog jönni, mint hasonlítási alap. :)
Viszont ez vett rá arra, hogy be is próbálom mint a huzat!

Vincent Vega - 2017. 12. 08. 18:38

Totális őrület, sick shit. Kötelező darab :D

mikkamakka - 2017. 12. 08. 21:54

ez az első rész nagyon odacsapott.

Slushyberry - 2017. 12. 09. 01:06

Nem tudom mit láttam.. de tetszett. :D

szasza - 2017. 12. 09. 10:04

Nagyon jóóó!!! C Melonit már fiatalon is nagyon szerettem, de ahogy oregszik… nagyon ott van!

muhaddib - 2017. 12. 10. 14:56

Ez beteg volt. Kösz az ajánlást, nem is hallottam a sorozatról. A Banshee hasonlat pedig megállja a helyét, ott láttam ilyen őrült tempót utoljára.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz